Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fake news de grootste bedreiging voor de maatschappij

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2020 12:03
    Inmiddels is wel algemeen bekend dat social media platformen als Facebook verdienen aan views door advertenties. Ook heeft de film/documentaire The Social Dilemma fraai aangetoond dat fake news beter verspreid en gelezen wordt dan echt (saaier) nieuws. Dit is nu al de oorzaak van maatschappij ondergravende activiteiten zoals die vaste demonstratie kliek die nu op het Binnenhof het kabinet uitmaakt voor ‘pedofielen’ etc...

    Maar ook in beleggingsland is er veel fake news. Ik erger me dood aan Technische Analyse en aan de zogenaamde waarde onderbouwingen van bitcoin en andere crypto currencies. Moet IEX hier geen afstand van nemen? Ik snap dat het lekker veel views oplevert, maar inhoudelijk is het niet. Ook worden veel mensen hierdoor transacties aangepraat die ze anders wellicht niet gedaan hadden. Kortom tijd voor een ethische discussie mbt aandelen research.
  2. [verwijderd] 19 oktober 2020 16:44
    quote:

    Just10 schreef op 19 oktober 2020 12:59:

    Als je in je zwembroek op het strand ligt dan faken ze maar wat aan. Je moet je eigen wereld creëren, met drank en andere liefhebberijen.

    Het nieuws is nu al fake over het fakenieuws.
    Heel interessant zou Lange Frans zeggen ;-)

    Maar jij vind dat fake news in aandelen land geen probleem is?
  3. forum rang 6 !@#$!@! 19 oktober 2020 17:09
    Ethiek is een mening. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting. Elke poging met welk excuus ook om onze vrijheid van meningsuiting in te perken (anders dan oproepen tot geweld) is een maatschappij ondergravende activiteit.

    Het moment dat iemand gaat bepalen welke mening we wel of niet mogen uiten (dat is de kant die het nu opgaat) is het moment dat we terug in de tijd gaan met onze maatschappelijke groei als mens zijnde.

    Wat betreft TA en Bitcoin. Mensen hebben het recht om hun eigen fouten (in jou ogen) te maken. (Zo er geen sprake is van oplichting natuurlijk. Oplichting is duidelijk al verboden)
  4. [verwijderd] 19 oktober 2020 19:53
    Een mening is een mening. Ethiek is meer de discussie naar een algemeen aanvaard waardestandpunt m.I.

    Maar een lijnentrekker die met moeilijke woorden een argeloze belegger impliciet oproept om te kopen of juist te verkopen dat vind ik dus een vorm van oplichting omdat TA volkomen verzonnen onbewezen activiteit is. Niet voor niets werkt er geen een ‘TA specialist’ meer bij een bank in Nederland. De bank zou worden veroordeeld voor misleiding. Maar ja het genereert wel lekker transacties en clicks, daarom blijven ze in de marge bestaan. Mijn mening.
  5. forum rang 9 objectief 19 oktober 2020 19:58
    quote:

    Makita schreef op 19 oktober 2020 19:53:

    Een mening is een mening. Ethiek is meer de discussie naar een algemeen aanvaard waardestandpunt m.I.

    Wat voor de een de waarheid is, is voor de ander fake nieuws. Wel is het zo dat door de leugens van Trump veel mensen aan elke waarheid gaan twijfelen; net als aan TA. (dat zich al lange bewezen geeft)
  6. [verwijderd] 19 oktober 2020 20:08
    quote:

    objectief schreef op 19 oktober 2020 19:58:

    [...]

    Wat voor de een de waarheid is, is voor de ander fake nieuws. Wel is het zo dat door de leugens van Trump veel mensen aan elke waarheid gaan twijfelen; net als aan TA. (dat zich al lange bewezen geeft)
    Lijkt me dat we niet mee moeten gaan in deze Russische tactiek van het verspreiden van ‘alternatieve feiten’ (ook door Trump gebruikt). Iets is waar of niet. Helaas valt er meer geld te verdienen door nepnieuws te verspreiden aangezien dit sneller verspreid en dus meer views geeft waardoor er meer advertenties verkocht kunnen worden. Ook ons forum draait mede op views. Het is een dilemma voor internetbedrijven, toch zullen ze hierin stelling moeten nemen m.I.
  7. forum rang 6 !@#$!@! 19 oktober 2020 21:05
    Je hebt "The social Dilemma" gezien, dus dan weet je dat de probleem ligt in de informatie bubble die hun algoritmen creëren voor hun gebruikers. Dit is waar hun verdien model op gebaseerd is.
    Fakenews bestrijden is symptoon bestrijding.
    (Vroeger hadden we in Nederland trouwens de verzuiling, dus het is geen nieuw fenomeen).
    Wat je wel zou kunnen doen is het huidige verdienmodel waarin social media constant content aanbied op basis van het gedrag en interesses van de gebruiker verbieden. Dan voorkom je een informatie bubbel.
    Ikzelf vind het heel irritant dat eenzijdige aanbod van content. Hele tijd beetje hetzelfde , ik hou van nieuwe dingen ontdekken en ervaren. Dus voor mij is het sowieso niet te snappen.

    Verder is het net als drugs, je kan bepaalde inhoud wel slecht vinden voor andere mensen en de maatschappij. Maar verbieden leid nergens toe. Een war on drugs is niet te winnen, een war on fakenews evenmin.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,08%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.314,18 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Melexis
+17,28%
Barco
+2,48%
Aperam
+1,85%
Bekaert
+1,41%
Solvay
+0,65%

Dalers

Proximus
-7,20%
WDP
-2,89%
SHURGARD
-2,68%
Care P...
-2,52%
VGP
-2,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links