Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,900 24 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,13%) Dagrange 76,240 - 77,100
  • 330.946 Gem. (3M) 376,4K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 643 644 645 646 647 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tradersonly 15 oktober 2020 18:44
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 15 oktober 2020 18:28:

    Het consortium wil geen emissie maar een sterkere focus op de kracht van het vastgoedfonds, namelijk diens portefeuille met Europese winkelcentra.

    De investeerders willen onder meer een verkoop van de Amerikaanse portefeuille "tegen realistische prijzen, wanneer de markt er klaar voor is", waardoor de schuldenlast verlaagd kan worden.


    Men kan zoveel willen. Maar de markt is er nu niet klaar voor. Een verkoop van winkelcentra tegen goede prijzen gaat nu niet lukken.
    Bij URW staat nog veel lucht op de balans en mogelijk komt er een tweede lockdown. Online verkopen nemen steeds verder toe. Dus de waarde van winkelvastgoed zal verder dalen.

    LVMH heeft geen interesse in een vollrdige overname i.v.m. de enorme schuldenberg van URW.

    Dat snappen ze zelf wss ook wel dat je nu niet de hoofdprijs krijgt.

    Het kan wel interessant zijn indien ze bijvoorbeeld kiezen voor een middenweg - deels preferente aandelen en deels claimiemissie.
  2. niceguy19502020 15 oktober 2020 18:54
    De RvC spreekt in haar reactie van onzekerheid en grote risico's voor het bedrijf. Ze legt volgens mij niet uit welke onzekerheden en risico's zich kunnen voordoen. Wel geeft zij aan, dat de besluitvorming van de RvC unaniem is inzake RESET. De ontvlechting van SHIFT in Parijs geeft aan dat dit proces niet meer te stoppen is, aldus de RvC.
  3. pdubbelboer 15 oktober 2020 19:03
    In de put opties voor 20 november staan 11000 stuks op 22 euro en 11000 op 30 euro. Zouden die al nerveus worden? Morgen lopen er zo een 900 putts af onder de 37 euro, ben heel benieuwd. Dit is werk voor de grote mannen... Ik zou het mooi vindenals ze de emissie tegen weten te houden maar betwijfel of dat gaat lukken.
  4. Analyse 15 oktober 2020 19:28
    quote:

    TraderFrico schreef op 15 oktober 2020 17:48:

    [...]

    Als deze claimemissie niet doorgaat is dit enkel in het voordeel van de huidige aandeelhouders.
    Worden interessante weken. Op last van de overheden vanwege Corona winkelcentra gesloten. Even losstaand van de megalomane aankoop van Westfield leidt dit tot grote problemen voor Unibail en ook andere winkelvastgoedfondsen. Echter tijdelijk verbod op shortgaan op winkelvastgoed wordt niet doorgevoerd door de overheden. Gevolg is dat de shortratten uit de VS vol duiken op Unibail met de gedachte zich vol te kunnen vreten met claims om zodoende goedkoop te kunnen coveren. Totaal onverwacht staan er een aantal chauvinistische Fransen met extreem diepe zakken op met: “Tot hier en niet verder”. Gaat nu een bijzondere clash worden tussen de Fransen en de ratten uit de VS. Laten we hopen dat de ratten met pek en veren verjaagd worden. Ik peins er niet over mijn positie te verkopen.
  5. forum rang 4 Mr.J.bonds 15 oktober 2020 19:40
    quote:

    TraderFrico schreef op 15 oktober 2020 17:52:

    [...]

    Klopt nu er hulp wordt geboden en een goed alternatief op tafel komt om terug waarde voor de aandeelhouder te creëren, zijn ze wel ineens zeer snel met hun reactie. Heb ze nog nooit zo snel weten reageren. Tijd dat het management eens in de spiegel gaat kijken en werd hoog tijd dat er eens een grote aandeelhouder van zich liet horen.
    Idd Bizar dit, hele week UR aan het stijgen. Spel is mooi gespeeld door de ex. ceo van UR leon Bressler. Ze zijn het belang aan het uitbreiden naar 5% Met deze hoeveelheid stemrecht kunnen ze op de AVA agendapunten laten agenderen. Zij gaan natuurlijk met een voorstel komen om de claimemissie af te wijzen middels een stemming op de AVA..

    Heel slim gaan zij morgen pieken met aankopen van UR. Ik denk openen op € 43 of € 44.
    Morgen is het ook expiratiedag voor de opties. Dus zij zullen morgen een mooie short squzee creëren, aangejaagd door beleggers die hun gecall-ede stukken moeten/gaan terugkopen. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere koers. En daar is het allemaal natuurlijk om te doen. Denk dat as maandag dan de rust wel iets zal wederkeren..

    Ben het trouwens wel eens met de activistische beleggers. Die trouwens gesteund zijn door de familie Arnault, bekend van LVMH(bekend van de Moet Champagne) deze familie is goed voor een paar honderd miljard en hebben voldoende gelden achter de hand om het zittende management flink moeilijk te maken en voldoende buyingpower om UR en over te nemen..

    Ik vind net als zij dat de claimemissie van tafel moet en dat er dan maar wat tafelzilver zoals het Shift gebouw (Unibail heeft nog 7 van dit soort makkelijk verhandelbare gebouwen in bezit) verkocht moet worden. Is altijd nog beter als een 80% verwaterende claimemissie..
    (per saldo denk ik dat een faillissement nog beter zou uitpakken als dit waardeloze RESET-plan. Als je zit wat er nog aan panden in zit, aan intrinsieke waarde per aandeel.. Denk dat je maar zo nog € 45 krijgt van de curator bij een faillissement.. dusss..)

    Leuk voor de banken, deze claimemissie, die het zittende zwakke management onder druk hebben gezet met keihard dreigen dat de rentevoet verhoogd zou worden als de krediet convenanten niet meer gehaald worden.. Banken meer zekerheid want meer keiharde cash op de balans en rara wie mag de miljoenen kostende claimemissie gaan doen? Juist diezelfde banken.. Is een win-win voor de bankjes zeg maar. En dat de zittende aandeelhouders 80% verwatering mogen vreten op een ***-koers zal de banken gewoon een rotzorg zijn.. Financiële Zwijnen zijn het het. Geloof me... Alleen jammer dat dit magament van UR er in mee gaat ook, met dit spelletje en ook nog meespeelt met de banken ook.... Ultra dom of met voorbedachte rade. In ieder geval, als deze coup lukt. Moet het huidige bestuur en RvC het veld ruimen. dat lijkt me evident!

    Grote beleggers keren zich tegen claimemissie Unibail

    (ABM FN-Dow Jones) Een consortium van Europese investeerders in Unibail-Rodamco-Westfield is fel gekant tegen de voorgestelde claimemissie van 3,5 miljard euro als onderdeel van het RESET-plan van het vastgoedfonds. Dit meldde het consortium onder leiding van Aermont Capital en NJJ Holding donderdag voorbeurs.

    Het consortium, dat een belang van 4,1 procent heeft in Unibail, wil geen emissie maar een sterkere focus op de kracht van het vastgoedfonds, namelijk diens portefeuille met Europese winkelcentra.
    De investeerders willen onder meer een verkoop van de Amerikaanse portefeuille "tegen realistische prijzen, wanneer de markt er klaar voor is", waardoor de schuldenlast verlaagd kan worden.

    Voormalige CEO Léon Bressler van Unibail en de Franse tech-ondernemer Xavier Niel die het consortium van klagende aandeelhouders leiden, lieten dan ook weten tegen de kapitaalverhoging te stemmen op de algemene aandeelhoudersvergadering op 10 november. Zij roepen andere aandeelhouders op om hetzelfde te doen.
    Ook willen de investeerders drie nieuwe commissarissen aandragen om het management bij te staan in de huidige periode.

    De investeerders zijn over veel zaken niet te spreken. Zo was de overname van Westfield waardevernietigend, waardoor het vastgoedfonds er al zwak voor stond voorafgaand aan de coronacrisis. Bovendien is het herstructureringsplan RESET een "slecht plan", aldus het consortium, "en geen strategie".

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/10...
  6. forum rang 5 Jason Voorhees 15 oktober 2020 19:46
    Interessant (eind)spel om URW . Het grote franse geld gaat zich ermee bemoeien. Grote partijen gaan ( claimemissie) of hebben al grote verliezen geleden en dat wordt her en der niet gepikt. Zeker niet door de fam. Arnault zoals ik lees goed voor 100 miljard. Benieuwd of het shortersgilde klamme handjes krijgt als de claimemissie op losse schroeven komt te staan.
  7. Up&Down 15 oktober 2020 19:53
    quote:

    voda schreef op 15 oktober 2020 17:42:

    Unibail houdt vast aan strategisch plan

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    UNIBAIL RODAMCO WFD nominatif adm
    41,26 5,10 14,10 % Euronext Paris
    Unibail-Rodamco SE & WFD Unibail-Rodamco
    41,26 5,10 14,10 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield houdt vast aan zijn strategische plan RESET, ondanks de weerstand van een aantal aandeelhouders van het vastgoedbedrijf. Dit meldde het concern donderdag richting de slotbel van de Europese markten.

    Unibail bevestigt dat het voorstellen heeft ontvangen van een consortium van investeerders met een belang van 4,1 procent in het bedrijf, in aanloop naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering die 10 november plaatsvindt.

    Het vastgoedfonds is het "sterk oneens" met de voorstellen, maar blijft wel een constructieve en open dialoog voeren met de groep.

    Voorzitter van Unibails raad van commissarissen Colin Dryer wijst erop dat het RESET plan al in werking is getreden, met als bewijs de recente aankondiging om het SHiFT kantoorgebouw te verkopen. Volgens hem bewijst dit dat het management van Unibail in staat is om de strategische beloftes waar te maken.

    Het consortium van Europese investeerders onder leiding van Aermont Capital en NJJ Holding is fel gekant tegen de voorgestelde claimemissie van 3,5 miljard euro als onderdeel van het RESET-plan.

    Het consortium wil geen emissie maar een sterkere focus op de kracht van het vastgoedfonds, namelijk diens portefeuille met Europese winkelcentra.

    De investeerders willen onder meer een verkoop van de Amerikaanse portefeuille "tegen realistische prijzen, wanneer de markt er klaar voor is", waardoor de schuldenlast verlaagd kan worden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Op de korte termijn is dit het beste voor de beurskoers. Enige manier om de emissie een halt toe te roepen is vergroten belang richting de 10%. Kost wat centjes maar die hebben ze Genoeg en ik denk niet dat deze Fransen het leuk vinden om zo als kleine jongetjes aan de kant te worden gezet door de RvB
  8. forum rang 4 Mr.J.bonds 15 oktober 2020 20:04
    quote:

    Rossi538 schreef op 15 oktober 2020 19:56:

    Denken jullie dat dit morgen winst of verlies zal opleveren?


    Weer zeer flink hoger, wordt een gekkenhuis op de derde vrijdag van de maand(expiratie dag opties) een hoop URW aandeeltjes zullen nog even gauw gekocht moeten worden als dekking voor de aflopende call optie reeksen van oktober. Neem daarbij de activistische aandeelhouders die al de hele week aan het kopen zijn geslagen. En neem de daytraders die dit ook als een prachtkans zien in combinatie met de particuliere aandeelhouder die ook zijn graantje gaat meepikken.. En neem daarbij een aantal nerveus geworden short partijen die zeer waarschijnlijk moeten gaan kopen om hun geleende posities af te dekken..

    Zeg ik: Alle ingrediënten voor een perfect storm zijn aanwezig, Ik voorspel zelfs even € 50,00 weer op de borden.. Als ik zie wat voor een premie ze nu al geven voor de Call opties november reeksen wordt dit zeker niet onmogelijk gehouden door de market makers..!

    227 20 1,36 1,77 35 1,65
    K
    V
    33 — — 1,35
    K
    V
    45 — — 1,05
    K
    V
    117 — — 1,00
    K
    V
    101 — — 0,80
    K
    V
    519 — — 0,45
    K
    V
    155 — — 0,59
    K
    V
    2 277 0,27 0,53 35 0,42
    K
    V
    24 — — 0,18
    K
    V
    25 234 0,16 0,30 1 0,20
    K
    V
    8 216 0,12 0,37 35 0,17
    K
    V
    71 — — 0,21
    K
    V
    1 — — 0,11
    K
    V
    14 — — 0,10
    K
    V
    6 — — 0,40
    K
    V
    1 — — 0,01
    K
    V
    24 — — 1,87
    K
    V
    2 — — 0,11
    K
    V
    1 — — 0,58
    K
    V
    6 — 0,10 17 0,02
    K
    V
    2 — 0,06 2 0,41
    K
    V
    2 — — 0,52
    K
    V
    33 — — 0,03
    K
    V
    6 — — 0,02
    K
    V
    4 — — 0,08
    K
    V
    6 — — 0,01
    K
    V
    1 — 0,32 35 0,05
    K
    V
    2 — — 0,02
    K
    V
    10 35 20,90 21,55 35 11,30
    K
    V
    1 35 18,95 19,60 35 19,20
    K
    V
    2 35 17,00 17,75 35 8,08
    K
    V
    6 — — 8,06
    K
    V
    1 — — 8,20
    K
    V
    8 — — 13,92
    K
    V
    — — — —
    K
    V
    — — — —
    K
    V
    — 35 11,95 12,85 35 —
    K
    V
    1 — — 6,85
    K
    V
    7 — — 12,00
    K
    V
    2 — — 3,40
    K
    V
    1 — — 6,50
    K
    V
    6 35 10,40 11,30 35 7,40
    K
    V
    2 35 10,00 10,90 35 10,32
    K
    V
    1 — — 8,75
    K
    V
    6 — — 9,80
    K
    V
    263 35 8,85 9,70 15 5,80
    K
    V
    49 35 8,45 9,35 15 8,55
    K
    V
    7 — — 7,69
    K
    V
    3 35 7,75 8,60 15 8,10
    K
    V
    3 75 7,40 8,20 15 6,73
    K
    V
    37 4 7,45 7,85 15 7,25
    K
    V
    16 — — 6,15
    K
    V
    43 — — 6,30
    K
    V
    559 1 3,50 — 6,70
    K
    V
    44 — — 6,38
    K
    V
    3 20 5,70 6,15 50 5,34
    K
    V
    15 20 5,40 5,85 48 5,70
    K
    V
    12 — — 4,63
    K
    V
    221 — — 5,25
    K
    V
    173 — — 4,77
    K
    V
    76 20 4,39 4,78 25 3,93
    K
    V
    45 — — 3,62
    K
    V
    26 — — 4,25
    K
    V
    9 — — 3,98
    K
    V
    13 — — 3,60
    K
    V
    102 49 2,95 3,54 15 3,30
    K
    V
    33 — — 2,65
    K
    V
    192 — — 2,03
    K
    V
    45 35 1,23 1,70 1 1,60
    K
    V
    16 — — 1,30
    SerieC
    UBL 22.00 16OKT20
    UBL 24.00 16OKT20
    UBL 26.00 16OKT20
    UBL 27.00 16OKT20
    UBL 28.00 16OKT20
    UBL 29.00 16OKT20
    UBL 29.40 16OKT20
    UBL 29.60 16OKT20
    UBL 29.80 16OKT20
    UBL 30.00 16OKT20
    UBL 30.50 16OKT20
    UBL 31.00 16OKT20
    UBL 31.50 16OKT20
    UBL 32.00 16OKT20
    UBL 32.50 16OKT20
    UBL 33.00 16OKT20
    UBL 33.50 16OKT20
    UBL 34.00 16OKT20
    UBL 34.50 16OKT20
    UBL 35.00 16OKT20
    UBL 35.50 16OKT20
    UBL 36.00 16OKT20
    UBL 36.50 16OKT20
    UBL 37.00 16OKT20
    UBL 37.50 16OKT20
    UBL 38.00 16OKT20
    UBL 38.50 16OKT20
    UBL 39.00 16OKT20
    UBL 39.50 16OKT20
    UBL 40.00 16OKT20
    UBL 40.50 16OKT20
    UBL 41.00 16OKT20
    UBL 41.50 16OKT20
    UBL 42.00 16OKT20
    UBL 42.50 16OKT20
    UBL 43.00 16OKT20
    UBL 43.50 16OKT20
    UBL 44.00 16OKT20
    UBL 44.50 16OKT20
    UBL 45.00 16OKT20
    UBL 45.50 16OKT20
    UBL 46.00 16OKT20
    UBL 46.50 16OKT20
    UBL 47.00 16OKT20
    UBL 47.50 16OKT20
    UBL 48.00 16OKT20
    UBL 48.50 16OKT20
    UBL 49.00 16OKT20
    UBL 49.50 16OKT20
    UBL 50.00 16OKT20
    UBL 50.50 16OKT20
    UBL 51.00 16OKT20
    UBL 51.50 16OKT20
    UBL 52.00 16OKT20
    UBL 52.50 16OKT20
    UBL 54.00 16OKT20
    UBL 56.00 16OKT20
    UBL 58.00 16OKT20
    UBL 20.00 20NOV20
    UBL 22.00 20NOV20
    UBL 24.00 20NOV20
    UBL 26.00 20NOV20
    UBL 27.00 20NOV20
    UBL 28.00 20NOV20
    UBL 29.00 20NOV20
    UBL 29.40 20NOV20
    UBL 29.60 20NOV20
    UBL 29.80 20NOV20
    UBL 30.00 20NOV20
    UBL 30.50 20NOV20
    UBL 31.00 20NOV20
    UBL 31.50 20NOV20
    UBL 32.00 20NOV20
    UBL 32.50 20NOV20
    UBL 33.00 20NOV20
    UBL 33.50 20NOV20
    UBL 34.00 20NOV20
    UBL 34.50 20NOV20
    UBL 35.00 20NOV20
    UBL 35.50 20NOV20
    UBL 36.00 20NOV20
    UBL 36.50 20NOV20
    UBL 37.00 20NOV20
    UBL 37.50 20NOV20
    UBL 38.00 20NOV20
    UBL 38.50 20NOV20
    UBL 39.00 20NOV20
    UBL 39.50 20NOV20
    UBL 40.00 20NOV20
    UBL 40.50 20NOV20
    UBL 41.00 20NOV20
    UBL 41.50 20NOV20
    UBL 42.00 20NOV20
    UBL 42.50 20NOV20
    UBL 43.00 20NOV20
    UBL 44.00 20NOV20
    UBL 46.00 20NOV20
    UBL 48.00 20NOV20
    UBL 50.00 20NOV20
    UBL 52.00 20NOV20
  9. forum rang 6 Rowi62 15 oktober 2020 20:19
    quote:

    Urw all in schreef op 15 oktober 2020 20:13:

    Hoe en waar kan ik stemmen TEGEN de claimemissie ?
    Ik ben er faliekant op tegen en hoewel ik maar een kleine aandeelhouder ben wil ik wel graag mijn stem laten gelden
    Via je broker waar je aandelen stan. BIj de Rabo waar ik zit is dat via de regel STEMVERZOEKEN op de overzichts pagina. Ik heb nog 18 dagen de tijd daarvoor. (Iedereen dus)
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 643 644 645 646 647 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links