Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1612 1613 1614 1615 1616 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Beursgoeroe 13 oktober 2020 12:41
    Nederlanders zijn gewoon een ongedisiplineerd volkje ................ zijn ze al eeuwen trouwens ............... vochten vroeger met spanjaarden, portugezen, engelsen, sloegen ze op hun lazer ............... nu wordt een grote meerderheid ook nog niet eens opgevoed en dan krijg je die uitwassen ....... alles mag toch hier, in dit Land ........... prettige wedstrijd ...........
  2. [verwijderd] 13 oktober 2020 12:44
    @ffff: provoceren mag, maar je kunt ook overdrijven. Je kunt beter nalezen welke maatregelen men nu weer voor ons in petto heeft, ik heb er twee gepost om 0.07 uur. Als je dan echt serieus meent dat Rutte c.s. goed bezig is, tja, dan houdt de inhoudelijke discussie op dit punt wel op wat mij betreft, de aarde is ook niet vierkant namelijk.
  3. forum rang 7 ffff 13 oktober 2020 13:00
    Opus,

    Serieus. ik heb je posting aandachtig gelezen van 0.07 hr. Waarom zou inhoudelijke discussie op dit ophouden? Het is duidelijk dat je altijd vervente tegenstanders hebt en het is nu juist zo leerzaam in de KK dat je zo nu en dan ook mensen aantreft die dat helemaal niet zo gek vinden.

    De aarde is inderdaad niet vierkant, maar al die duizenden postings van jullie en die honderden van mij geven toch juist aan dat we totaal verschillend tegen heel wat zaken aankijken. Prima zo!
    Op die manier lezen we wat er bij anderen leeft. Vandaar dat ik die toespraak die Plein 777 postte, echt waar.... heel erg goed vond!

    Peter
  4. forum rang 10 rationeel 13 oktober 2020 14:00
    quote:

    ffff schreef op 13 oktober 2020 13:00:

    Opus,

    Serieus. ik heb je posting aandachtig gelezen van 0.07 hr. Waarom zou inhoudelijke discussie op dit ophouden? Het is duidelijk dat je altijd vervente tegenstanders hebt en het is nu juist zo leerzaam in de KK dat je zo nu en dan ook mensen aantreft die dat helemaal niet zo gek vinden.

    De aarde is inderdaad niet vierkant, maar al die duizenden postings van jullie en die honderden van mij geven toch juist aan dat we totaal verschillend tegen heel wat zaken aankijken. Prima zo!
    Op die manier lezen we wat er bij anderen leeft. Vandaar dat ik die toespraak die Plein 777 postte, echt waar.... heel erg goed vond!

    Peter
    Als je nog steeds in de MSM sprookjes gelooft, dan is het zinnig wat je te berde brengt, maar gelukkig doorzien steeds meer burgers dat ze leugens wordt voorgehouden, en dat jouw opmerkingen op zijn minst getuigen van een zeer grote naiviteit.

  5. forum rang 10 rationeel 13 oktober 2020 14:03
    ’Cliché van het vrije Zweden’

    Anders Zorn brengt de roeiende vrouw zo close in beeld, dat het net is alsof je bij haar in de boot zit.

    Superster Anders Zorn vergat nooit zijn nederige komaf

    Wat Abba is voor de Zweedse popmuziek, is Anders Zorn voor de Zweedse schilderkunst: een onbetwiste superster. Toen hij honderd jaar geleden op slechts 60-jarige leeftijd stierf, genoot hij wereldfaam. Koningen, presidenten, bankiers en acteurs hadden gretig voor hem geposeerd. Maar hoe puissant rijk de succesvolle society-schilder ook was geworden, hij vergat zijn eenvoudige komaf en geboortegrond nooit.

    Paola van de Velde

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

    ’Vandaag de dag is Anders Zorn (1860-1920) voornamelijk nog wereldberoemd in eigen land. Net als zijn tijdgenoot George Hendrik Breitner in Nederland. Of de schilder Max Liebermann in Duitsland. Maar de hernieuwde interesse voor zijn werk groeit snel”, zegt conservator Frouke van Dijke van het Kunstmuseum in Den Haag. Zij stelde, onder de titel De Zweedse idylle, een aantrekkelijk overzicht samen, waar het schildersplezier en de liefde voor het ambacht vanaf spat.

    Directeur Benno Tempel is blij dat de expositie, ondanks alle coronaperikelen, doorgang heeft kunnen vinden. „Zorn is al jaren een van mijn lievelingsschilders uit de negentiende eeuw. In die tijd kwam het concept van de natiestaat en daarmee het nationalisme op. Ook de interesse in de lokale, traditionele volkscultuur groeide. Zorn, die als ware kosmopoliet door Europa en de Verenigde Staten reisde, trok steeds weer terug naar zijn geboortedorp Mora, waar hij het boerenleven schilderde. Zoals het beeld van het Nederlands landschap met zijn koeien, molens en grijze wolkenluchten sterk is bepaald door de schilders van de Haagse School, vertegenwoordigt Zorn het cliché van het vrije, ongerepte Zweden.”

    Zorn was niet alleen een geweldige schilder, maar ook een verbluffend goede aquarellist en etser. Bovendien maakte hij ook graag foto’s. „De invloed van de fotografie zie je in zijn composities met bijzondere afsnijdingen terug”, vertelt Van Dijke. Neem zijn doek Middernacht uit 1891, waarop een struise blonde vrouw over een spiegelglad meer roeit. Ze kijkt over haar schouder naar het riet langs de waterkant, terwijl ze de roeispanen even laat rusten. Zorn brengt haar zo close in beeld, dat het net is alsof je bij haar in de boot zit.

    Midzomerdans

    Datzelfde gevoel van nabijheid bekruipt je als je kijkt naar De eerste keer, een schilderij uit 1888. Hierop vereeuwigde hij op ongedwongen wijze een moeder met kind die samen onder de zomerzon in hun blote billen pootjebaden in het glinsterende water. Het is alsof je daar ook aan het strandje staat en zo het water in kan duiken. Zorn laat de kijker deelnemer aan de scène zijn, in plaats van een voyeur op afstand. Een effect dat je ook ervaart als je de vrolijke koppels ziet die in traditionele klederdracht hun midzomerdans dansen. Het leven van Zorn heeft wel iets weg van een sprookje. Hij werd geboren in een stal in Mora, als zoon van een vrouw die als flessenspoelster in een bierbrouwerij werkte, maar toen ze zwanger bleek terugkeerde naar de boerderij van haar ouders. De kleine Anders groeide op in een karig huishouden zonder vader. Zijn schilderstalent werd echter door zijn familie al vroeg erkend. Dankzij hun steun kon hij vanaf 15-jarige leeftijd een opleiding aan de kunstacademie in Stockholm volgen, de stad waar hij ook zijn toekomstige vrouw Emma Lamm zou ontmoeten.

    De familie van Emma was Joods en behoorde tot de hogere middenklasse. Ze ontmoetten elkaar toen de jonge Zorn haar neefje kwam portretteren. De vonk sprong meteen over. Jarenlang waren de twee in het geheim verloofd. Trouwen kon pas, nadat de schilder haar ouders had overtuigd dat hij zijn bruid kon onderhouden. Emma werd uiteindelijk de drijvende kracht achter zijn internationale succes. Niet alleen stond zij regelmatig model voor hem, via haar verkreeg hij ook toegang tot de betere kringen. Dit leverde lucratieve nieuwe opdrachten voor portretten op. Daarnaast deed zij de administratie, onderhield contact met kunsthandelaren en regelde zijn exposities.

    Dandy

    Mede dankzij haar werd Zorn een man van de wereld. Een dandy die moeiteloos converseerde met de Europese adel. Vorsten, zoals de Zweedse koning Oscar en Amerikaanse presidenten als Grover Cleveland betaalden recordbedragen voor zijn naturalistische portretten.

    Op de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889 brak hij ook artistiek door als plein-air schilder. Maar elke zomer lonkte het landelijke Mora en keerde hij terug naar huis.

    In 1896 vestigde hij zich definitief weer in zijn geboortedorp waar het moderne leven nauwelijks nog was doorgedrongen. „Het huis dat hij er liet bouwen, is er nog steeds. Het is onderdeel van een openluchtmuseum, waarvoor Emma na zijn dood de basis legde", weet Van Dijke. „Het was een van de eerste huizen in Zweden die voorzien waren van centrale verwarming, een koelkast en elektriciteit. Want al omarmde hij de traditie en lokale folklore, hij hield ook van de geneugten die het moderne stadse leven te bieden had.”

    Te zien t/m 31 januari 2021 in Kunstmuseum Den Haag.
  6. forum rang 10 rationeel 13 oktober 2020 15:10
    Geen protestmarsen meer in regio
    Van onze Haagse redactie

    DEN HAAG Demonstraties in de regio Den Haag mogen alleen nog maar plaatsvinden op een vaste plek, die vooraf is afgesproken.

    De veiligheidsregio Haaglanden heeft besloten dat een protestmars door de stad niet meer wordt toegestaan vanwege het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus.

    Volgens de veiligheidsregio neemt het aantal onaangekondigde demonstraties de laatste weken toe. Die demonstranten worden vanaf deze week naar het Malieveld of de Koekamp verwezen. „In het licht van het sterk oplopende aantal coronabesmettingen in Nederland én Haaglanden is besloten dat demonstraties alleen statisch kunnen plaatsvinden”, aldus de veiligheidsregio.

    „Dat betekent dat demonstranten geen route mogen lopen, omdat blijkt dat tijdens het lopen van routes het moeilijker is afstand te houden”, aldus de aankondiging waarin staat dat alle inspanningen erop gericht zijn het recht op demonstratie, ook in coronatijd, zo goed mogelijk te waarborgen.

    Op locaties waar gedemonstreerd wordt, moet verder voldoende ruimte zijn om 1,5 meter afstand te houden. Ook moeten ze, zoals altijd, ruim van tevoren worden aangemeld.

    „Afgelopen tijd is te vaak gebleken dat met organisatoren van onaangekondigde demonstraties geen afspraken kon worden gemaakt en dat zij zich niet aan de coronamaatregelen hielden”, aldus de Veiligheidsregio.

    De afgelopen dagen werden rond het Plein flink wat arrestaties verricht.

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...
  7. forum rang 6 Rowi62 13 oktober 2020 15:43
    In het bedrijfsleven hoor je ook steeds vaker geluiden dat Wiebes en Wopke zwaar te kort schieten in het meewegen van de economie in de besluitvorming. Dat komt niet door Lubach. Het komt gewoon omdat nu blijkt dat we incapabele mensen in de volksvertegenwoordiging hebben zitten. De extra IC capaciteit kost minder dan wat er straks aan belasting minder binnenkomt. Het kan hard gaan maar weten Wiebes en Wopke dat wel? Denken zij dat alles gewoon bijgeleend kan worden ?
  8. forum rang 7 rene l 13 oktober 2020 16:25
    quote:

    rationeel schreef op 13 oktober 2020 14:12:

    Waarom moet ONS mooie land een industrieel mismaakt wingewest worden van andere landen?

    Het is al fout gegaan met de invoering van de Euro begin deze eeuw rationeel.
    Alles met voorbedachte rade.
    Onze economie floreerde, we hielden geld over, en er werd ook direct gezegd, kijk niet meer naar de Gulden, reken niet om, en wees blij met de Euro.

    Tijdens de invoering is ons gewoon 10% aan waarde door de strot geduwd, niets anders dan ordinair jatwerk bedacht door de Eurofielen.
    In het begin viel het nog niet zo op, alle prijzen waren veranderd, terugrekenen voor de meesten was niet zo makkelijk.

    Mij werd het echter al snel duidelijk, aan het eind van de maand had je gewoon minder geld over dan voorheen.

    Alles hebben ze verknald in Nederland, onze eigen productie, iets waar de normale man zijn geld mee verdient, hebben ze verpatst aan het buitenland.
    Ja, er werd ons ook met droge ogen verteld, van werken krijg je vieze handen, daarom is het beter om dit door anderen te laten doen, en wij verdienen ons geld wel in de cloud.

    De afdrachten aan Brussel hebben ze stelselmatig opgeschroefd, zie ook het zorgsysteem wat onbetaalbaar gaat worden, de massale toeloop van de gelukszoekers, we hebben het allemaal moeten pikken, alles onder bevel van Brussel.

    Ook werd er gezegd dat de levenstandaard er op vooruit zou gaan, we zouden allemaal honderd of ouder worden en daarom moesten we langer doorwerken.
    Laat ik het zo zeggen, dat is ook niet houdbaar, de AOW en ons pensioen is daar helemaal niet opgericht.
    En wat ik steeds meer om mij heen zien, velen zijn ruim voor hun 65-ste al compleet afgebrand, ze zijn er doorheen en trekken het niet meer, de druk om te presteren komt steeds hoger te liggen.

    En zie eens waar we nu staan, ons land is overvol, het is een zooitje aan het worden, zie alle criminaliteit, het onderwijs daalt in rap tempo af, (en dit komt zeker niet alleen door Corona), we verworden steeds verder tot een Bananenrepubliek.

    En dan de Groene Droom van Timmermans, Nederland is klein en behapbaar en de burgers accepteren alles, we worden gewoon misbruikt als een soort van pilot-project, en als het straks fout gaat, jammer dan.

    En zie de Coronabonds, wij betalen ons blauw voor de Zuidelijke landen die er altijd de kantjes vanaf gelopen, ze lachen zich rot om het gratis geld dat ze van ons krijgen

    Tja, ik wist het wel, er zal veel moeten veranderen, makkelijk is het niet.
    Wat mij betreft zal er veel moeten veranderen aan de EU en de bijbehorende rotmunt.
    Tegen samenwerking heb ik helemaal niet, wel aan het weggeven van ons geld, stop daarmee, en stel elk land verantwoordelijk voor haar eigen huishoudboekje.

    En rationeel, recent hadden we het nog over Binck.
    Vanmorgen heb ik mijn voltallige identiteitsgegevens aan hun verstrekt en hun hebben deze geaccepteerd.

  9. forum rang 8 het zwaard 13 oktober 2020 17:14
    Rationeel;Als je nog steeds in de MSM sprookjes gelooft, dan is het zinnig wat je te berde brengt, maar gelukkig doorzien steeds meer burgers dat ze leugens wordt voorgehouden, en dat jouw opmerkingen op zijn minst getuigen van een zeer grote naiviteit.

    gelukkig doorzien steeds meer burgers .....
    Nog steeds niets van te zien in de opiniepeilingen.
  10. forum rang 7 JP Samosa 13 oktober 2020 17:33
    ‘Nominatie beste burgemeester‘

    Ambtenarenblad Binnenlands Bestuur meldt dat Halsema een van de zestig genomineerden is.

    De prijs staat dit jaar in het teken van het coronavirus en hoe goed de burgemeesters hun stad dienen met zekerheid en bescherming. Criteria zijn verder: moed, ijver en integriteit. De lijst wordt nog aangevuld. Op dit moment staan er zestig burgemeesters op uit dertig landen.

    The World Mayor Prize wordt uitgereikt door de City Mayors Foundation, een internationale denktank over lokaal bestuur van professionals uit Europa, de Verenigde Staten en Azië. Het is een open lijst: iedereen kan een burgemeester nomineren.

    In januari wordt de shortlist bekendgemaakt, later in 2021 de winnaar.
  11. forum rang 6 jonas 13 oktober 2020 18:25

    Niet te geloven.

    1. Halsema liet een hele grote demonstratie vooral voor GroenLinksprofilering zonder afstand enzo doorgaan. Ze was zelfs zonder mondkapje reuze enthousiast. Geen goed voorbeeld! Moet zij nu allerlei zaken gaan verbieden die ze zelf overtrad? Beetje gek

    2. Vervolgens heeft mevrouw gewoon de Raad belogen met dat er afstemming was met Grapperhaus en de driehoek.

    3. Komt bij: noem eens een aantoonbare prestatie aangaan de economie van deze mevrouw.?

    4. Is het woningtekort minder geworden onder mevrouw zelfbenoemd deugvrouw? Uitgeprocudeeerde asielzoekers voor eigen bevolking?

    En zo kan ik wel even doorgaan. Schat in dat deze mevrouw zelfs niet eens de capaciteiten heeft tot het leiden van een kleuterklas.

    Groet, Jonas
  12. forum rang 6 pakman 13 oktober 2020 18:34
    quote:

    jonas schreef op 13 oktober 2020 18:25:

    Niet te geloven.

    1. Halsema liet een hele grote demonstratie vooral voor GroenLinksprofilering zonder afstand enzo doorgaan. Ze was zelfs zonder mondkapje reuze enthousiast. Geen goed voorbeeld! Moet zij nu allerlei zaken gaan verbieden die ze zelf overtrad? Beetje gek

    2. Vervolgens heeft mevrouw gewoon de Raad belogen met dat er afstemming was met Grapperhaus en de driehoek.

    3. Komt bij: noem eens een aantoonbare prestatie aangaan de economie van deze mevrouw.?

    4. Is het woningtekort minder geworden onder mevrouw zelfbenoemd deugvrouw? Uitgeprocudeeerde asielzoekers voor eigen bevolking?

    En zo kan ik wel even doorgaan. Schat in dat deze mevrouw zelfs niet eens de capaciteiten heeft tot het leiden van een kleuterklas.

    Groet, Jonas
    was ook de eerste die riep, de Coffeeshops moeten weer open, na 12 uur dicht te zijn geweest, en daar kwamen ze weer de Toeristen, nu zegt ze het word te druk in A'dam hahahahahaha
  13. forum rang 10 rationeel 13 oktober 2020 18:44
    quote:

    jonas schreef op 13 oktober 2020 18:25:

    Niet te geloven.

    1. Halsema liet een hele grote demonstratie vooral voor GroenLinksprofilering zonder afstand enzo doorgaan. Ze was zelfs zonder mondkapje reuze enthousiast. Geen goed voorbeeld! Moet zij nu allerlei zaken gaan verbieden die ze zelf overtrad? Beetje gek

    2. Vervolgens heeft mevrouw gewoon de Raad belogen met dat er afstemming was met Grapperhaus en de driehoek.

    3. Komt bij: noem eens een aantoonbare prestatie aangaan de economie van deze mevrouw.?

    4. Is het woningtekort minder geworden onder mevrouw zelfbenoemd deugvrouw? Uitgeprocudeeerde asielzoekers voor eigen bevolking?

    En zo kan ik wel even doorgaan. Schat in dat deze mevrouw zelfs niet eens de capaciteiten heeft tot het leiden van een kleuterklas.

    Groet, Jonas
    Het is gewoon een echte "NIEUWE NORMAAL" prijs;)
  14. forum rang 10 rationeel 13 oktober 2020 18:50
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 oktober 2020 02:53:

    [...]Schandalig dat je dit kopieert, ratio (ik lees het nu pas). Het haatzaaiend en riekt naar godsdienstvervolging.

    Als Wilders of Baudet zoiets zouden twitteren over de Islam, zou het land te klein zijn. Maar deze idiote en bijna nazistische kletskoek over het christendom passeert geruisloos.
    Ik weet dat je een atheïst bent en dat mag, maar ik vrees dat je over dit citaat te weinig hebt nagedacht. Stelt Baudet zelf niet dat de West-Europese cultuur historisch gezien wortelt in de brede joods-christelijke traditie?

    Taalkundig is het citaat ook geen hoogstandje. Wie of wat wordt precies bedoeld met "zijn" en "het" in de laatste zin? Het is allemaal nogal suggestief, op een kwalijke manier.

    Over de ISLAM cultuur kun je precies het tegenovergestelde beweren:
    Niet ze willen tegen het eigen belang in gelijkheid, maar ze willen heersen in een dictatoriale, hierarchische machtsstructuur .
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1612 1613 1614 1615 1616 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links