Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1426 1427 1428 1429 1430 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 9 juli 2020 16:30
    quote:

    rationeel schreef op 9 juli 2020 16:11:

    [...]

    Niet verkeerd.

    Beveiliging voor de deur?


    Niet nodig, het is een rustige regio waar je rustig de achterdeur open kunt laten staan.
    De moordenaar van Gerrit Jan Heijn schijnt daar vlak in de buurt ook op een nare manier aan zijn eind gekomen te zijn.
    De boeren pikken het toch al niet meer hoe ze op een zijspoor gezet worden.
  2. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 17:20
    Club met dubieuze extremen

    Radicalisme voedingsbodem voor agressieveacties Black Lives Matter

    De Black Lives Matter-beweging brengt in Nederland duizenden mensen op de been en zelfs op de knieën. Zijn deze activisten strijders voor rechtvaardigheid of enge marxisten?

    Silvan Schoonhoven

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

    ’Het gaat niet om ras”, benadrukte een van de demonstranten tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam. „Het is niet zwart tegen wit. We zijn samen één volk en moeten naar elkaar luisteren.” Maar daarna besteeg rapper Akwasi het podium. „Wij zijn niet zoals onze voorouders”, dreigde hij. ’We will fuck you up’, vrij vertaald ’wij maken jullie kapot’.

    Na de dood van George Floyd is Black Lives Matter (BLM) uitgegroeid tot een volksbeweging. Bedrijven, filmsterren en universiteiten haastten zich met steunbetuigingen. Maar anderen keren BLM juist weer de rug toe, geschrokken van de extreme onderstromen. De beweging ademt niet alleen maar tolerantie, bleek ook op een vervolgprotest in Utrecht. Sylvana Simons van partij Bij1 sprak daar vanaf het podium over mensen die menen dat ’all lives matter’. Ze stak haar middelvinger naar hen op.

    De beweging heeft vele gezichten. Meestal vreedzaam, maar in het kielzog van BLM volgt ook radicalisme. Beelden van de ’Not Fucking Around Coalition’ die met vuurwapens rondparadeerde in Amerika veroorzaakten een schok. De ’Grand Master’ van de paramilitaire groep kondigde aan dat hij Texas wil veroveren. „Wij zingen geen liedjes, wij onderhandelen niet. We zijn een oog om oog-organisatie.” BLM in de VS sprak steun uit voor deze militante ’broeders’: „Als je niet voor ons bent, ben je tegen ons.”

    Zo heet wordt de soep in Nederland vooralsnog niet gegeten. De BLM-beweging in Nederland zingt wel liedjes en drinkt gewoon thee met Mark Rutte. Demonstraties verlopen in hoofdlijnen rustig. Angelique Duijndam van de afdeling Zeeland zei in een radio-interview: „BLM Nederland is een heel andere organisatie dan die in Engeland of de VS. Wij willen het hebben over rassendiscriminatie hier in Nederland en over Nederlandse toestanden.”

    Toch zien critici een risico, vooral vanwege de vermeende marxistische grondslag van BLM. Marxisme leert een onderverdeling in onderdrukkers en onderdrukten. In de nieuwe verschijningsvorm loopt die scheidslijn door de rassen. Patrisse Cullors, in 2013 een van de oprichters in de VS, noemde zichzelf en haar medestanders ’getrainde marxisten’. De Britse tak maakt er ook geen geheim van dat het ’imperialisme, kapitalisme, blanke suprematie wil ontmantelen’. Met geweld desnoods: voorman Virasami voegde toe dat ’rellen een legitieme gewelddadige vorm van protest zijn’.

    Ook in Nederland strooien BLM-activisten met marxistisch jargon. „De strijd tegen racisme moet verbonden zijn aan de strijd tegen het kapitalisme”, stelde Bij1-raadslid Jazie Veldhuyzen onomwonden. Toch hangt het er sterk vanaf wie je spreekt. „Ik heb hier helemaal niks te maken met het kapitalisme”, zegt woordvoerster Duijndam.

    In Nederland is BLM een containerclub waarin onversneden marxisten, zoals Bij1 en de Internationale Socialisten, door één deur willen met de Koerdische club DemNed met vage marxistische wortels maar ook met islamitische partijen zoals Nida. Sterk vertegenwoordigd zijn ook clubs als Kick Out Zwarte Piet en de Black Ladies of Groningen. Onder de paraplu schuilen groepen die nog verder afstaan van Marx, zoals de Fossil Free Feminists en Extinction Rebellion. Klimaatverandering is volgens hen ook racisme.

    Terrorisme-expert Jelle van Buuren van de Universiteit Leiden vindt het een opmerkelijk fenomeen: „Ik denk dat er naast het gestaalde kader, dat vanuit sterke politiek-ideologische ideeën bezig is, ook veel ’gewone’ mensen de straat op gaan die niet weten achter welk vaandel ze aanlopen. Misschien lopen ze wel gewoon achter hun eigen vaandel aan, die gaan in de slipstream mee in de hoop zieltjes te winnen. ”

    Door de versnippering is niet altijd duidelijk wie aanspreekpunt is en wat de officiële BLM-standpunten zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met de haat tegen Israël? Dat juist dat land ervan langs krijgt valt slecht bij Joodse organisaties. Vooral als er openlijk wordt geflirt met Hamas. Opperrabbijn Jacobs spreekt over de antiracisme-beweging als ’de nieuwste godsdienst’. „Ik zie een extreme religie die geen ruimte zal laten voor andersdenkenden. Ik zie mensen knielen, ik hoor antisemitische slogans, ik zie de uitgestoken arm met de gebalde vuist. Ik maak me ernstige zorgen. Dit dreigt een hysterie te worden.”
  3. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 17:34
    Renaissance

    Rob Hoogland

    digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

    De portie hevige zwarte verontwaardiging die ons dagelijks door tal van braaf meekrijsende media door de strot wordt geduwd werd ditmaal uitgeserveerd door het Black Renaissance Collectief: Jort Kelder mag in hun ogen niet als presentator optreden van een speciale aflevering van zijn debatprogramma De Stelling van Nederland, aanstaande zondag tijdens de nu al onwelriekende – en totaal overbodige – NPO-themadag ’Nederland tegen racisme’.

    Het wat? Sorry, de aderverkalking slaat weer eens toe, ik check het nog even: het Black Renaissance Collectief. Goeie naam, al zal Thierry er met zijn renaissancefetisjisme wel het zijne van vinden. DuckDuckGo leert dat het is opgericht door een heuse schrijvert en iemand die zijn sporen in de racismejungle al heeft verdiend (LinkedIn: „Maatschappelijk betrokken netwerker met internationale ervaring”). Weer zo’n splintergroeperinkje dus dat de weg naar de subsidiepotten feilloos weet te vinden.

    O jee, ik zei jungle.

    Daar zwaait weer wat.

    Hoeveel Surinamers hadden het, nadat hun land in 1975 onafhankelijk was geworden, ook alweer zó gehad met het welig tierende institutionele racisme in Nederland, dat zij besloten ernaartoe te emigreren? O ja, de helft van de bevolking. Het resultaat is dat er tegenwoordig zo’n 350.000 mensen van Surinaamse origine in Nederland wonen. Klopt, ze zijn niet allemaal donker en er leven hier ook zwarten met andere roots. Maar ik meld het toch, ter illustratie van mijn overtuiging dat het aantal organisaties dat zich het lot van de polderlandse zwarte medemens aantrekt, het aantal polderlandse zwarte medemensen binnenkort zal overtreffen.

    Hoezo Black Lives Matter? Hoezo KOZP? Er moet meer binnen te schrapen zijn. Dat zal telkens de achterliggende gedachte zijn bij de oprichting van dit soort clubs, al mag het land achter de uitbetalende instanties uiteraard nooit helemáál vernietigd worden. Bijt niet te hard in de hand die je voedt, zegt een Paramariboos spreekwoord van vóór 1975. Zo ontstond wellicht het Black Renaissance Collectief en zo zullen straks zonder enige twijfel ook het Black Resistance Platform en het Black Equality Forum het levenslicht zien.

    Hoog tijd voor de Wacko Blacko Beweging bovendien!

    Wat te denken, verder, van het George Floyd Exploit?

    Bekt goed, man!

    Hoe dan ook: Jort Kelder moet zijn bekakte witte muil houden, komende zondag. Hij heeft in het verleden wel eens de lef gehad met de ironie die hem eigen is – en die mij tot een fan van zijn radioprogramma Dr. Kelder & Co heeft gemaakt – over het racismevraagstuk te berichten. Dat kan natuurlijk niet. Alles moet dood, anno nu: de rede, de humor, noem maar op, vraag maar aan Johan Derksen. Grapjes? Ben je belatafeld. Het enige wat nog telt, is dat de perceptie van BLM en zijn miljoenmiljard aanverwante clubs realiteit wordt.

    Koste wat het kost.

    Gaat goed hè, met de zwarte strijd.

    We staan verdomme meer tegenover elkaar dan ooit.
  4. forum rang 9 josti5 9 juli 2020 17:55
    quote:

    rationeel schreef op 9 juli 2020 15:34:

    [...]

    Je kunt je zelf van alles wijs maken, maar daar word je niet op afgerekend, maar wel op wat je presteert, en hoe je je gedraagt.

    Als je zo verkeerd wordt opgevoed, dat je werkelijk denkt dat je huidskleur alles bepalend is, of wat dan ook aan je. Vroeger kregen mensen een afkeer van zz omdat ze rood haar hadden, of zoiets. De tijden veranderen. Nu verven mensen hun haar rood omdat ze dat mooi vinden.
    De focus op zaken die totaal geen zoden aan de dijk zetten, maken alleen maar jezelf ongelukkig.

    Om dan ook nog samen te clusteren met anderen die ook zwart zijn, of wat dan ook waarop je wenst te focussen, helpt je al helemaal niet vooruit.

    Autonoom individu proberen te worden. Dat helpt:)
    Dat al die blanken 's zomers bruin willen worden aan de Zuid-Europese stranden: dat is toch óók 'racisme'?

    Mag de term 'bruinen' in de zon nog wel?

    Moet bruin worden niet worden verboden: wit moet wit blijven...???

  5. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 18:41
    quote:

    josti5 schreef op 9 juli 2020 17:55:

    [...]

    Dat al die blanken 's zomers bruin willen worden aan de Zuid-Europese stranden: dat is toch óók 'racisme'?

    Mag de term 'bruinen' in de zon nog wel?

    Moet bruin worden niet worden verboden: wit moet wit blijven...???

    Dat is wel een stuk gezonder.

    Maar voor sommigen is ophitsen een verdienmodel.
  6. [verwijderd] 9 juli 2020 19:11
    Een verdienmodel uit Amsterdam, 'Rationeel'.

    Oprecht: in mijn regio interesseert niemand zich voor alle onzin uit die hoek, en ongeacht afkomst, levensdoel of wat dan ook. We werken, doen de dingen die ons morgen weer verder helpen en praten met elkaar. Hulp bieden wanneer nodig.

    Mijn stelling: een filter voor al het nieuws én meningen uit Amsterdam zou Nederland een stuk aangenamer maken.
  7. forum rang 9 objectief 9 juli 2020 19:23
    quote:

    Yandex schreef op 9 juli 2020 19:11:

    Oprecht: in mijn regio interesseert niemand zich voor alle onzin uit die hoek, en ongeacht afkomst, levensdoel of wat dan ook. We werken, doen de dingen die ons morgen weer verder helpen en praten met elkaar. Hulp bieden wanneer nodig.

    Mijn stelling: een filter voor al het nieuws én meningen uit Amsterdam zou Nederland een stuk aangenamer maken.
    @Yandex:
    Ieder (op 1 na) is hier in Amsterdam hartstikke tevreden zowel met het Gemeentebestuur als de prachtige kleurrijke gemeenschap. Het is een voorrecht in Amsterdam te wonen. Nog nooit enige negatieve gebeurtenis meegemaakt. (dat is enkel als je het opzoekt in het drugscircuit)
  8. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 19:26
    quote:

    Yandex schreef op 9 juli 2020 19:11:

    Een verdienmodel uit Amsterdam, 'Rationeel'.

    Oprecht: in mijn regio interesseert niemand zich voor alle onzin uit die hoek, en ongeacht afkomst, levensdoel of wat dan ook. We werken, doen de dingen die ons morgen weer verder helpen en praten met elkaar. Hulp bieden wanneer nodig.

    Mijn stelling: een filter voor al het nieuws én meningen uit Amsterdam zou Nederland een stuk aangenamer maken.
    Geen mening maar een feit, helaas:(

    Kijk maar eens wat voor subsidie nu weer wordt gegeven aan een onderzoek naar de slavernij.

    Alles bekend. Gewoon toegeven aan actiegroepen.
  9. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 19:27
    quote:

    objectief schreef op 9 juli 2020 19:23:

    [...]

    @Yandex:
    Ieder (op 1 na) is hier in Amsterdam hartstikke tevreden zowel met het Gemeentebestuur als de prachtige kleurrijke gemeenschap. Het is een voorrecht in Amsterdam te wonen. Nog nooit enige negatieve gebeurtenis meegemaakt. (dat is enkel als je het opzoekt in het drugscircuit)
    Het achterstallige onderhoud aan kades en bruggen is je zeker ontgaan.

  10. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 19:39
    Binnen Nederlandse universiteiten is het slecht gesteld met de academische vrijheid – en zeker binnen de UvA. Emeritus-hoogleraar Meindert Fennema klapt uit de school en vertelt hoe “woke” gedachtengoed een hele universiteit in een ijzeren wurggreep neemt. Wie niet deelneemt, kan een promotie of een vaste aanstelling wel voorgoed vergeten.

    De academische elite van dit land wordt in toenemende mate eenheidsworst, zo is de sombere boodschap van emeritus-hoogleraar Meindert Fennema. Het is een onverdachte bron, aangezien de man nog GroenLinks-raadslid is geweest. Hij schetst bij Joop.nl (of all places) hoe het intussen schier onmogelijk is geworden om aan zijn alma mater, de Universiteit van Amsterdam, nog af te wijken van de diversiteitslijnen die zijn uitgestippeld door “diversity officer”-dwingelanden. Het is niet best:

    “Geheel in de geest van George Orwell moeten de Diversity Officers er op toezien dat alle politieke diversiteit uit de universiteiten verdwijnt. In mijn eigen afdeling Politicologie aan de UvA ging deze maand een brief rond, door bijna alle docenten getekend, waarin de ondertekenaars zichzelf schuldig verklaren aan het in stand houden van een koloniaal en racistisch onderwijsprogramma.

    De meeste ondertekenaars hebben weliswaar geen enkele invloed gehad op het curriculum van Political Science, maar ze zijn toch schuldig. De belangrijkste drijfveer om zo’n brief te ondertekenen is angst. Wie niet tekent kan een vaste aanstelling of promotie vergeten.”

    Fennema roept de “laatste verdedigers van de academische vrijheid” dan ook op om rap in actie te komen. De oproep van de voormalige communist vindt weerklank bij demograaf Jan van de Beek, die eveneens aan de UvA gepromoveerd is. Ook Van de Beek lamenteert de “woke angstcultuur aan de universiteit.”

    Feller zijn columnisten Bart Schut en Nausicaa Marbe. Schut schampert: “‘Woke’ is een synoniem van ‘fascistisch’ geworden,” en zegt dat de “woke-fascisten” een ‘totalitaire en racistische dystopie voor ogen hebben’. Marbe spreekt van “Orwelliaanse terreur” en hoopt dat ook andere hoogleraren het voorbeeld van Fennema volgen, en zich kritisch uitlaten over deze nieuwe vorm van censuur aan de universiteit.

    www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/wo...
  11. forum rang 4 Beursgoeroe 9 juli 2020 20:01
    quote:

    rationeel schreef op 9 juli 2020 16:33:

    De boeren pakken ze als eerste. Die zien ze blijkbaar als gemakkelijk te pakken.

    Hoop dat met steun van ALLE NEDERLANDERS dat niet zal lukken.
    levensgevaarlijke overheid, om nog te investeren in Nederland, eerst laten ze de boeren miljoenen investeren en dan zeggen ze op de helft, sorry afbouwen of stoppen, met zo'n overheid hebben we te maken en als klap op de vuurpijl wordt het leger ingezet (Den Haag) tegen de boeren, lees tegen de eigen bevolking en terroristen die mensen hier neersteken of vermoorden, daar gaat de overheid de dialoog mee aan, heb je het ooit zo zout gegeten ..................dank u, Links Nederland en de rechters opgeleid aan de VU ............. in Amsterdam .............
  12. forum rang 6 jonas 9 juli 2020 21:13

    Mooi zoals Plasterk de kern van Sociaal Democratie samenvat:

    "Zullen we erover praten?

    Had het anders kunnen lopen? Uiteindelijk waarschijnlijk niet. Maar even in theorie: er had natuurlijk iemand kunnen opstaan en zeggen ’Hee Fred, je bent een bovenste beste vent, interessante opvatting, maar zo denk ik er helemaal niet over, en in het partijprogramma dat je overal in de bus stopt is dit niet de partijlijn. Zullen we erover praten?’ DE STRIJD TEGEN DE ARMOEDE.

    Maar niemand deed dat.
    Nog steeds vinden verschillende groepen mensen elkaar rond allerlei thema’s, gelukkig, maar wereldwijd is de vanzelfsprekendheid van de coalitie tussen die twee groepen, progressieve intellectuelen en arbeiders, verdwenen" bron : De telegraaf

    Mooi van Ronald. Zo denk ik ook over zaken. Mogelijk Ronald terug in kabinet Schippers met Eerdmans op Biza, enzo. Rest nader in te vullen.

    Groet, Jonas
  13. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 21:25
    quote:

    jonas schreef op 9 juli 2020 21:13:

    Mooi zoals Plasterk de kern van Sociaal Democratie samenvat:

    "Zullen we erover praten?

    Had het anders kunnen lopen? Uiteindelijk waarschijnlijk niet. Maar even in theorie: er had natuurlijk iemand kunnen opstaan en zeggen ’Hee Fred, je bent een bovenste beste vent, interessante opvatting, maar zo denk ik er helemaal niet over, en in het partijprogramma dat je overal in de bus stopt is dit niet de partijlijn. Zullen we erover praten?’ DE STRIJD TEGEN DE ARMOEDE.

    Maar niemand deed dat.
    Nog steeds vinden verschillende groepen mensen elkaar rond allerlei thema’s, gelukkig, maar wereldwijd is de vanzelfsprekendheid van de coalitie tussen die twee groepen, progressieve intellectuelen en arbeiders, verdwenen" bron : De telegraaf

    Mooi van Ronald. Zo denk ik ook over zaken. Mogelijk Ronald terug in kabinet Schippers met Eerdmans op Biza, enzo. Rest nader in te vullen.

    Groet, Jonas
    Beetje naief over Schippers. Heb je je al eens verdiept in haar echtgenoot?
  14. forum rang 10 rationeel 9 juli 2020 22:10
    Mooi zoals Plasterk de kern van Sociaal Democratie samenvat:

    "Zullen we erover praten?

    Ze hadden beter iets kunnen tegen houden, nl de massa immigratie.

    De kern was emancipatie...autonomie verwerven...de plaats kunnen innemen waar je geschikt voor was.

    Heeft hij geprotesteerd, nu DREES uit de Canon van Nederland is gewist?
    Drees was uitgepraat met ze. Zoals gelukkig veel anderen.

    Ik waardeer Plasterk voor zijn inzet tegen de klimaathysterie, maar het is me nog een beetje onduidelijk hoe hij in zijn andere standpunten afstand heeft genomen van het PvdA gedachtegoed.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1426 1427 1428 1429 1430 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0703 +0,48%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.323,91 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

arGEN-X
+3,59%
Care P...
+1,81%
EVS
+1,81%
Lotus ...
+1,64%
D'IETE...
+1,28%

Dalers

Barco
-16,23%
Econoc...
-2,63%
Aperam
-1,82%
Solvay
-1,81%
Kinepolis
-1,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links