Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

  • 349,200 23 apr 2024 17:38
  • +12,100 (+3,59%) Dagrange 341,200 - 350,600
  • 44.060 Gem. (3M) 60,2K

Argenx stoomt richting eerste medicijn op de markt

1.998 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tuut 8 juli 2020 19:26
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 8 juli 2020 16:55:

    Geen idee, ik heb mijn laatste aandeeltjes Argenx op 219 vanmiddag inderdaad verkocht.
    ASML, Argenx, winst genomen. Nu dus behoorlijk liquide op GLPGS na.
    Porrto is nu terug gebracht tot 50% GLPGS ,15%. Nog wat snoepgoed in Signify, Philips, Microsoft, Gilead en Prosus.

    Ik neem aan dat je wel argenx blijft volgen mocht hij weer terug zakken?

    Verstandig keuze om wat veilig te stellen argenx is bij mij grootste qua waarde inmiddels 248,83 dollar nu op de nasdaq 219,48 euro
  2. forum rang 4 Jan66 10 juli 2020 11:25
    quote:

    Detex schreef op 10 juli 2020 11:19:

    Een overname wordt bij elke stijging duurder en minder waarschijnlijk, tenzij de prijs reeds vastgesteld is. De waarde is nu al meer dan 10 miljard. Bij de positieve testresultaten voor een covid vaccin werd gisteren ook Jansen Pharma genoemd die zoals we weten een sponsor is van argenx.
    Wat een beetje in mijn achterhoofd speelt is dat J&J aan het bijkopen is om weer op het oude niveau te komen van voor de emissie. Ik dacht dat ze voor de emissie op 2,7% zaten ?
    Ik sluit ook niet uit dat ze hun positie richting de 3% of meer aan het uitbreiden zijn om een overname minder waarschijnlijk te maken.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 juli 2020 17:48
    Lama-antistoffen ingezet tegen corona

    Een groep Britse wetenschappers van het Rosalind Franklin Institute onderzoekt of lama's ons kunnen beschermen tegen het coronavirus, schrijft BBC News.

    De dieren hebben veel kleinere antilichamen dan mensen, die na enige moleculaire herbewerking mogelijk ingezet kunnen worden tegen het coronavirus bij mensen. Het medicijn, een "cocktail van antilichamen" zou binnen enkele maanden al de eerste klinische proeven kunnen ingaan, zeggen de wetenschappers, die maandag een update over de ontwikkeling publiceerden in Nature Structural and Molecular Biology.
  4. forum rang 4 aossa 13 juli 2020 19:22
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 juli 2020 17:48:

    Lama-antistoffen ingezet tegen corona

    Een groep Britse wetenschappers van het Rosalind Franklin Institute onderzoekt of lama's ons kunnen beschermen tegen het coronavirus, schrijft BBC News.
    Link naar de Britse studie (voor biospecialisten):
    www.nature.com/articles/s41594-020-04...
  5. [verwijderd] 13 juli 2020 19:22
    Bron: NRC

    De afweer tegen het nieuwe coronavirus slijt snel. De antistoffen die mensen aanmaken als zij met het SARS-CoV-2 geïnfecteerd raken, zijn soms al binnen enkele maanden uit hun bloed verdwenen, waardoor de patiënten mogelijk opnieuw vatbaar zijn voor Covid-19. Dat blijkt uit een Brits onderzoek uitgevoerd onder 65 Covid-19-patiënten in het Londense ziekenhuis, Guy’s en St. Thomas’ Hospital. Het manuscript waarin de resultaten worden beschreven, kwam dit weekend online, maar is nog niet in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd. Het is voor het eerst dat de ontwikkeling van de immuniteit in Covid-19-patiënten gedurende langere tijd is bestudeerd.

    Bij zestig procent van deelnemers kwam een sterke antistoffenreactie op gang die een piek had in de drie tot vier weken na de eerste ziekteverschijnselen. Maar twee maanden later had nog maar zestien procent van de patiënten veel antistoffen in het bloed. Bij sommige mensen was de concentratie wel twintig keer minder geworden. De onderzoekers willen de groep nog langer volgen om te zien of de daling nog verder doorzet. De vraag is nog of deze herstelde patiënten door die snel afnemende afweer opnieuw Covid-19 kunnen krijgen. Daarvoor zijn vooralsnog geen aanwijzingen, maar het is iets om rekening mee te houden.

    De uitkomst van het onderzoek laat in ieder geval wel de hoop vervliegen op groepsimmuniteit als bescherming tegen de epidemie. Groepsimmuniteit wordt volgens deskundigen bereikt als tweederde van de bevolking afweer tegen het virus heeft; dan zijn er zoveel mensen die niet meer vatbaar zijn voor het virus dat een epidemie vanzelf zal uitdoven. Maar als mensen snel hun weerstand weer verliezen, is het opbouwen van groepsimmuniteit tegen SARS-CoV-2 onhaalbaar.

    Ernstiger infectie
    In Londen heeft naar schatting 13 procent van de bevolking antistoffen tegen SARS-CoV-2, het hoogste percentage in heel Groot-Brittannië. In Nederland ligt het percentage mensen met afweerstoffen volgens de laatste meting gemiddeld op 5,5 procent, met uitschieters naar bijna tien procent in delen van Brabant en Limburg. Tot nu toe zijn er geen tekenen dat die immuniteit in de bevolking aan het afnemen is.

    Het Britse onderzoek bevestigt de eerdere bevinding dat ernstig zieke Covid19-patiënten een hogere concentratie antistoffen in het bloed hebben. Het is echter niet duidelijk of dat een reactie van het lichaam is op een ernstiger infectie, of dat juist de hoge respons met antilichamen bijdraagt aan de verergering van de ziekte.

    Dat de menselijke afweer de infectie met een coronavirus inderdaad weer snel kan ‘vergeten’ – waardoor het virus opnieuw kan toeslaan – wordt bevestigd door een recent Amsterdams onderzoek. Daarin keken de onderzoekers hoe vaak tien vrijwilligers die gevolgd zijn sinds begin jaren tachtig besmet raakten met een van de vier seizoenscoronavirussen. Dit zijn, in tegenstelling tot SARS-CoV-2, coronavirussen die over het algemeen slechts milde verkoudheidsklachten veroorzaken. Er waren grote verschillen: sommigen kregen in tien jaar slechts drie keer te maken met een seizoenscoronavirus, anderen wel 22 keer. Dat had te maken met hoe vaak iemand toevallig in aanraking kwam met een virus, maar ook met hoe snel de immuniteit verdween.

    „We zagen dat mensen al snel weer vatbaar waren, soms al na een half jaar maar regelmatig na een jaar raakten ze opnieuw geïnfecteerd met hetzelfde virus”, zegt arts-onderzoeker Arthur Edridge van het Amsterdam UMC, eerste auteur van het artikel. „Omdat dit geldt voor alle vier seizoenscoronavirussen, die genetisch heel verschillend zijn en ook andere aangrijpingspunten hebben in het lichaam, verwachten we niet dat het met Covid-19 anders zal verlopen.”

    Onschadelijk maken
    De hamvraag is dan of de infectie bij de tweede of derde keer milder verloopt. Daarover is nog geen betrouwbare uitspraak te doen, zegt Edridge. „In ons onderzoek was het aantal deelnemers daarvoor te klein.”

    Het relatief snel verdwijnen van antistoffen kan ook de coronavaccins parten gaan spelen die nu in alle haast ontwikkeld worden. Misschien blijkt het straks het wel nodig om mensen jaarlijks of zelfs halfjaarlijks opnieuw in te enten voor een goede bescherming.

    Daarom wijzen immunologen erop dat een vaccin niet alleen de aanmaak van antistoffen tegen het coronavirus moet stimuleren, maar dat het ook de afweer door witte bloedcellen activeert. Het immuunsysteem bestrijdt virussen op twee manieren: met antilichamen en cellen. Zonder die cellulaire afweer is de verdediging tegen het virus niet compleet, komt nu steeds duidelijker naar voren.

    Een Australisch onderzoek dat maandag gepubliceerd is in het vakblad Nature Medicine laat zien dat Covid-patiënten tijdens de infectie inderdaad niet alleen antistoffen aanmaken tegen het virus, maar dat bij hen ook een aantal specifieke immuuncellen in het geweer komen. De Australiërs lieten vervolgens zien dat er onder de 41 onderzochte patiënten grote verschillen waren in de hoeveelheden en de sterkte van de antistoffen tegen het coronavirus, maar dat de ‘hulp’ van afweercellen uiteindelijk bepalend was voor het vermogen van de lichamelijke afweer om het coronavirus onschadelijk te maken.
  6. forum rang 4 Jan66 15 juli 2020 12:43
    quote:

    Detex schreef op 14 juli 2020 23:46:

    Heeft het bovenstaande nieuws te maken met argenx of is het dat de Britten ook met lama antistoffen onderzoek doen? Argenx is er mee bezig maar is dit een onderdeel van hun onderzoek?
    Goeie vraag ik meen mij te herinneren dat er een bedrijf/universiteit in België onderzoek hier naar aan het doen zijn naar antilichamen , ik weet niet of Argenx hier direct bij betrokken is.
    Ik sluit niet uit dat ze gebruik maken van de jarenlange ervaringen die Argenx heeft op gedaan in de diverse onderzoeken.
1.998 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links