Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 622 623 624 625 626 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 win some... 7 juli 2020 19:56
    Braziliaanse president Jair Bolsonaro (65) test positief op corona en gebruikt malariamiddel
    De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (65) is positief getest op corona. Dat nieuws maakte hij vanmiddag zelf bekend op een persconferentie. Bolsonaro droeg een mondmasker en verklaarde dat hij niet ernstig ziek is.

    Sebastiaan Quekel 07-07-20, 17:23 Laatste update: 18:23

    De 65-jarige president raakte eerder in opspraak, omdat hij corona vergeleek met een 'griepje’ en de dreiging van het virus herhaaldelijk heeft gebagatelliseerd. In een live-interview met nieuwszender CNN Brasil zei Bolsonaro zich ‘heel goed’ te voelen en dat men zich geen zorgen hoeft te maken.

    Hij neemt naar eigen zeggen onder meer het medicijn hydroxychloroquine, dat ook wordt gebruikt tegen malaria. Het gebruik van chloroquine en hydroxychloroquine tegen corona is omstreden omdat de werking niet is bewezen.

    Ziekteverschijnselen
    Bolsonaro vertelde maandag voor het presidentiële paleis tegen aanhangers dat hij het militair ziekenhuis in hoofdstad Brasilia had bezocht om zich te laten testen. Dit nadat lokale media hadden gemeld dat de president ziekteverschijnselen zou hebben. De krant O Globo meldde dat de president zaterdagavond begon te klagen over vermoeidheid. Een dag later zou hij onwel zijn geworden.

    Volgens Bolsonaro is uit onderzoek in het ziekenhuis gebleken dat zijn longen ‘schoon’ zijn. De uitslag van zijn test komt slechts drie dagen na zijn lunch met de Amerikaanse ambassadeur Todd Chapman in Brazilië. Het is niet duidelijk of Chapman zich nu ook moet laten testen.


    Epicentrum

    Brazilië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het land heeft volgens de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore ruim 1,6 miljoen geregistreerde besmettingen. Het dodental staat op ruim 65.000. Alleen de Verenigde Staten hebben een hoger aantal besmettingen en sterfgevallen.

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat Zuid-Amerika het nieuwe epicentrum is geworden van het coronavirus. Binnen dat continent is Brazilië ‘het zwaarst getroffen’, zei Mike Ryan van de WHO op een persconferentie.

    Kritiek
    Volgens Arthur Virgilio Neto, de burgemeester van Manaus, een stad in Brazilië met ruim 2 miljoen inwoners, is de 65-jarige Bolsonaro verantwoordelijk voor het hoog opgelopen dodental in Brazilië. ,,Treed af, zwijg en blijf thuis”, brieste de burgervader in mei.

    De laatste tijd bepleit Bolsonaro een snelle heropening van de economie van zijn land. In de miljoenenstad Rio de Janeiro zijn bijvoorbeeld al weer restaurants en bars geopend en gaan al veel mensen weer naar de strandpromenade op Copacabana.

    Ook dat komt Bolsonaro op forse kritiek te staan. Twee Braziliaanse ministers van Volksgezondheid namen al ontslag naar aanleiding van verschillen van inzicht met de president. Een aantal staten en steden heeft vanwege gebrek aan landelijke sturing zelf beschermingsmaatregelen genomen.

    www.ad.nl/buitenland/braziliaanse-pre...
  2. forum rang 5 Ed Verbeek 7 juli 2020 20:00
    quote:

    luchtschip schreef op 6 juli 2020 21:51:

    Wanneer men er van uitgaat dat besmetting via droplets plaats vindt dan baseert men zich voor de 1,5 meter maatregel op het onderzoek van Wells uit de jaren '30 gepubliceerd in een boek in de jaren '50.
    Hierin wordt gesteld dat (simpel gezegd ) droplets niet verder reiken dan ca 1 a 1,5 meter,
    Sorry luchtschip, maar Wells heeft helemaal niets over besmetting via droplets binnen 1,5m gezegd.
    De theorie van Wells gaat slechts over het vallen naar de grond van droplets binnen een afstand van 1,5 meter.
    Dat is door latere onderzoeken bevestigd, en er wordt door de wetenschap niet aan getornd.
    Dit was het verhaal, punt uit.

    Zie je het verschil tussen ‘vallen naar de grond van droplets binnen 1,5m’
    en besmetting via droplets binnen 1,5m?

    Daar moet toch met een ‘ja’ of ‘nee’ op te antwoorden zijn.
    :-)
  3. forum rang 6 win some... 7 juli 2020 20:02
    12:58
    In Zweden wordt alsnog een regel ingevoerd waar groepjes mensen in de horeca wordt gevraagd afstand van elkaar te houden. Het gaat om 1 meter afstand. Tot nu toe was het alleen een advies om afstand van elkaar te houden. Vanaf vandaag wordt het ook echt verplicht en zijn cafés en restaurants verantwoordelijk dat die regel wordt nageleefd.

    Binnen groepen wordt door de overheid geadviseerd om op 'armlengte' afstand van elkaar te blijven. Overigens wordt door de Zweedse variant van het RIVM geadviseerd om twee meter afstand van elkaar te houden.

    ad.nl/live
  4. forum rang 6 jonas 7 juli 2020 20:06

    Zweden? E 6 voor een biertje? Nou geen Nederlands probleem. Zijn we veel te zuinig voor.

    Maar wel toch maar die afstand houden veiligheidhalve en bij gebrek aan meer kennis. Oplossing is vacccin.

    Nu ga ik mededelen hoeveel Rutte aan vaccin besteedt waar het vandaan moet komen

    En dat is?????

    Nul Euro!

    Groet Jonas

    PS Schandalig. Er is een probleem en dan pak je het toch bij de bron aan. En niet met blah blah van Rutte en de Jonge?
  5. forum rang 6 win some... 7 juli 2020 20:11
    Zorgwekkende situatie in Servië door opleving coronavirus, president slaat alarm
    NEDERLANDERS IN ONGEWIS-Door een opleving van het coronavirus is er sprake van een zorgwekkende situatie in delen van Servië. Vooral hoofdstad Belgrado, waar alle ziekenhuizen vol zijn, heeft te maken met een noodsituatie. Dat heeft president Aleksandar Vucic vanavond bekendgemaakt.

    Sebastiaan Quekel 07-07-20, 18:48 Laatste update: 19:14

    Vucic stelt voor hoofdstad Belgrado een avondklok in en verbiedt alle openbare bijeenkomsten van meer dan vijf personen. Als die maatregel landelijk wordt doorgetrokken, betekent dat het grootschalige Exit Festival, waar naar verwachting ruim duizend Nederlanders naartoe gaan, naar alle waarschijnlijkheid wordt afgelast.

    Kritieke situatie
    Volgens Vucic heeft Servië vandaag de moeilijkste dag sinds het begin van de pandemie achter de rug. Er vielen dertien doden en meer dan 120 mensen moesten aan de beademing in het ziekenhuis. Belgrado bevindt zich in een kritieke situatie.

    ,,Met deze snelheid hebben we straks helemaal geen plek meer in onze ziekenhuizen”, stelt de president. ,,Ik vraag mensen om voor onze ouderen te zorgen, en dan met name voor de ouderen met overgewicht. Laten we voor onze ouders zorgen. Laten we binnen blijven en met discipline en wilskracht vechten voor ons gezondheidssysteem.”

    Servië vreest in november ‘de zwaarste coronagolf’. ,,Daarom hebben we eenheid nodig en moeten we sterk, dapper en rationeel zijn”, aldus Vucic.

    Nederlandse reizen
    Boekingsbureau Party in Belgrade uit Eindhoven heeft door het nieuws een aantal reizen naar Servië moeten cancellen en noemt het ‘jammer dat het dit jaar niet zo mag zijn’. Osfest, de Nederlandse promoter van het festival, stelt dat in het geval van een afgelasting alle festivalgangers hun ticket mee kunnen nemen naar volgend jaar.

    Exit Festival, vorig jaar nog goed voor 200.000 bezoekers, stond de laatste weken volop in de schijnwerpers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadde festivalgangers al af om plannen te smeden voor een reis naar Servië, terwijl viroloog Bert Niesters liet weten het onbegrijpelijk te vinden dat de jubileumeditie van het festival deze zomer doorgaat ‘met alle gevolgen van dien’.

    Vooralsnog staat Exit Festival op de agenda van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus in Novi Sad, de tweede stad van het land. Officieel is het evenement nog niet geannuleerd.

    www.ad.nl/buitenland/zorgwekkende-sit...

    Zie ook het de Hond artikel: www.maurice.nl/2020/06/26/10-juni-par...

    Voordat de Hondianen nu gaan twijfelen of Maurice het misschien toch niet helemaal bij het goede eind had, in de commentaren heeft hij al een verklaring gegeven. De toenemende besmettingen worden namelijk volgens Maurice veroorzaakt doordat de sinds half juni stijgende temperaturen in Servié voor meer gebruik van airco's hebben gezorgd.
  6. forum rang 10 luchtschip 7 juli 2020 20:14
    quote:

    jonas schreef op 7 juli 2020 20:06:

    Zweden? E 6 voor een biertje? Nou geen Nederlands probleem. Zijn we veel te zuinig voor.

    Maar wel toch maar die afstand houden veiligheidhalve en bij gebrek aan meer kennis. Oplossing is vacccin.

    Nu ga ik mededelen hoeveel Rutte aan vaccin betseedt

    En dat is?????

    Nul Euro!

    Groet Jonas
    Aan welk vaccin?

    er is geen vaccin

    Waarom iets betalen voor iets wat er niet is ?
  7. forum rang 10 rationeel 7 juli 2020 20:26
    quote:

    jonas schreef op 7 juli 2020 19:06:

    Rationeel is dat niet een "gewone "hersenbloeding" in Coranatijd.?

    Zit zelf met zwager in Erasmus na val bij schilderen dakrand en op 10 meter hoogte naar beneden geklapt met 5 gebroken ribben en rugwervels op verschillende plaatsen en dan mijn ex met hartproblemen.

    Mag ze niet eens .bezoeken.

    Groet, Jonas
    Ik weet het nog niet precies. Het is in Amerika.

    Eerste bericht door Corona attaque.

    Ligt in ziekenhuis.
  8. forum rang 5 Ed Verbeek 7 juli 2020 20:27
    quote:

    luchtschip schreef op 7 juli 2020 19:36:

    En aan idolate volgers, die het Woord van de Hond blijven bestrijden is ook geen behoefte.
    Mee eens.
    Er is meer behoefte aan nuchtere volgers, die het Woord van de Hond blijven verkondigen.
    Er zijn al genoeg blinde volgers van het Heilig RIVM/WHO-Evangelie.
    :-)
  9. forum rang 6 jonas 7 juli 2020 20:29

    Rationeel had ik wel gelezen en dat klopt.

    Zat meer te denken aan huppekee hier 100 mln voor Universiteit Leiden en ach ja laten we maar eens kijken over het met versnelling Pharmingonderzoek met zeg 20 mln tegen aandelen wat kunnen doen. Mogelijk kan ook 50 en Utrecht 30 en Wageningen 20 ook.

    Gaat me gewoon om hup erin met onze eigen wetenschapers en bedrijven.
    Met enthousiasme en zelfvertrouwen aanpakken van wij lossen dat allemaal wel op!

    Groet, Jonas
  10. forum rang 5 Ed Verbeek 7 juli 2020 20:32
    quote:

    luchtschip schreef op 7 juli 2020 19:36:

    Het zou beter zijn wanneer sociaal geograaf, de Hond, zich niet met virologische zaken bezig hield.
    Hij heeft er totaal geen verstand van, en gebruikt de ellende van de pandemie tot meerdere eer en glorie van zichzelf
    Het zou beter zijn wanneer jij je niet met virologische zaken bezig hield. Je hebt er totaal geen verstand van, en gebruikt de ellende van de pandemie ter bestrijding van Trump.
  11. forum rang 10 rationeel 7 juli 2020 20:33
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 7 juli 2020 20:27:

    [...]Mee eens.
    Er is meer behoefte aan nuchtere volgers, die het Woord van de Hond blijven verkondigen.
    Er zijn al genoeg blinde volgers van het Heilig RIVM/WHO-Evangelie.
    :-)
    Ben je iets tegengekomen over de behandeling van Corona attaque?

  12. forum rang 10 luchtschip 7 juli 2020 20:34
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 7 juli 2020 20:00:

    [...]Sorry luchtschip, maar Wells heeft helemaal niets over besmetting via droplets binnen 1,5m gezegd.
    De theorie van Wells gaat slechts over het vallen naar de grond van droplets binnen een afstand van 1,5 meter.
    Dat is door latere onderzoeken bevestigd, en er wordt door de wetenschap niet aan getornd.
    Dit was het verhaal, punt uit.

    Zie je het verschil tussen ‘vallen naar de grond van droplets binnen 1,5m’
    en besmetting via droplets binnen 1,5m?

    Daar moet toch met een ‘ja’ of ‘nee’ op te antwoorden zijn.
    :-)
    Het antwoord is simpel : ja

    Wells heeft gezegd dat droplets binnen 1,5 meter naar de grond vallen. Wells heeft niets gezegd over besmetting. het verhaal van Wells is puur natuurkundig.

    nogmaals ;

    Wells heeft inderdaad niets gezegd over besmetting.
    Wells gaf een puur natuurkundig onderzoek naar droplets die naar de grond vallen binnen een straal van 1,5 meter.

    Wanneer je dit onderzoek van Wells koppelt aan het onderzoek, waarin gesteld wordt dat droplets de voornaamste besmettingsoorzaak zijn,dan kun je stellen dat op 1,5 meter er geen besmettingsgevaar is.

    Hoe lang blijf je nog doordrammen?
  13. forum rang 5 Ed Verbeek 7 juli 2020 20:44
    quote:

    luchtschip schreef op 7 juli 2020 19:36:

    [...]De Hond] gebruikt de ellende van de pandemie [...] misschien ook wel financieel gewin
    Hmmm, daar zeg je me wat.
    Follow The Money.
    Geld = macht.
    Waar zit het geld in de medisch/pharmaceutische industrie?
    Wie heeft het meest finacieel gewin aan deze coronawaanzin?

    Interessante visie van gepromoveerde epideminoloog,
    voorzitter van de International Society of Drug Bulletins: youtu.be/D5Wnmhu8_5c
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 7 juli 2020 20:47
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 7 juli 2020 16:02:

    [...]
    ...
    (Overigens is het een hardnekkige fabel dat het onderzoek van Wells uit de jaren '30 zou hebben aangetoond dat er besmetting via droplets plaats vindt. Hij heeft slechts aangetoond dat droplets landen binnen een straal van ca 1.5m. Dat is dus iets anders dan besmetting via droplets. Snap je het verschil? )
    Verzoek aan allen om misverstanden en onduidelijkheden te voorkomen:

    Spreek in zinnen als hierboven svp over grote(re) droplets of mijn part druppels.
    En bij aerosolen over kleine(re) droplets of druppeltjes.

    Reden: in veel zo niet de meeste (fysische) literatuur over aerosolen is 'droplets' de verzamelnaam voor alle soorten druppels daarin, groot of klein.

  15. forum rang 5 Ed Verbeek 7 juli 2020 21:00
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 7 juli 2020 19:49:

    Graag geen leugens over mij verspreiden luchtschip.

    Onderstaand verhaal van De Hond over Wells heb ik nog geen een keer gehouden.
    En mijn vraag was: Denk je dat Wells er naast zat?
    Kun je daar antwoord op geven?

    —————————————————————————————
    "When it came to the animal experiments with the tuberculosis bacterium and the influenza vaccine. In both trials there were results that Wells himself says: “truly astonishing” (page 119). There was a big difference between the animals that were “offered” the big drops and the animals that were “offered” the micro drops.

    The difference was a factor of 16 times. 32 of the 33 animals that inhaled the aerosols got a lung infection. None of the animals that were offered the large drops showed a form of swallowed infection after 6 weeks.

    In short: larger drops do not cause an infection with tuberculosis, but it happens entirely through airborne microdroplets, which are inhaled by the animal (man) for a while and then “nestle” in the lungs.

    But yes, one will object, tuberculosis is a bacterium.

    But then on page 119 we see the following about experiments with mice: “Influenza virus inhaled in large and small drops DUPLICATED the effect observed in experiments with tuberculosis”. Mice that inhaled the aerosols died quickly. While the mice that had come into contact with the large droplets were much better off.

    It then goes on to say that the influenza virus inhaled in microdroplets was much more contagious than if those drops had been removed from the air and inserted into the nose.

    The rest of the chapter describes other tests with other infectious diseases, such as group C Streptococci. And the results are always the same.

    The small particles can penetrate directly into the lungs and there, if they are in sufficient numbers, very much household. Larger particles/droplets do not succeed or to a much lesser extent, Wells states.

    www.maurice.nl/2020/06/22/wells-prove...
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ha luchtschip, kun je ook daar zo’n duidelijk antwoord op geven met een ‘ja’ of een ‘nee’?
    Dus: Denk je dat Wells er hierbij naast zat?
  16. forum rang 10 luchtschip 7 juli 2020 21:15
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 7 juli 2020 20:52:

    [...]Dank voor je heldere antwoord. Dan zijn we het erover eens
    dat Wells niets heeft gezegd over besmetting via grotere droplets binnen 1,5m.
    (met dank aan BDB)
    ja natuurlijk,

    dat heb ik je al twee keer proberen uit te leggen.
    en nu is het de derde keer.

    Wells heeft niets gezegd over besmetting via droplets.

    Wells heeft in zijn boek uitgelegd dat droplets binnen een afstand van 1,5 meter naar beneden zijn gevallen.

    Wells heeft niets gezegd over besmetting via droplets.

    Op basis van een onderzoek op 29 maart 2020 is geconcludeerd dat de belangrijkste verspreiding gaat via droplets.
    www.who.int/news-room/commentaries/de...

    Wanneer we weten dat de besmetting via droplets gaat en dit combineren met het natuurkundig onderzoek van Wells dat droplets niet verder komen dan 1,5 meter, dan is de logische conclusie van het RIVM dat 1,5 meter een veilige afstand is om niet besmet te raken.

    Zijn we het daar ook over eens?
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 622 623 624 625 626 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 861,82 -0,41%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.830,82 -0,59%
Germany40^ 17.741,90 -0,54%
Gold spot 2.379,41 +0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Econoc...
+3,90%
WDP
+3,60%
Colruyt
+1,32%
AB InBev
+1,14%
Aedifica
+0,78%

Dalers

Solvay
-5,51%
Deceun...
-2,56%
Barco
-1,97%
KBC Groep
-1,94%
Kinepolis
-1,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links