Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel WDP BRU:WDP.BL, BE0974349814

  • 24,920 18 apr 2024 13:06
  • +0,160 (+0,65%) Dagrange 24,760 - 24,980
  • 31.208 Gem. (3M) 222,6K

WDP 2020

79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 maart 2020 09:58
    Projectvertragingen kosten WDP elke maand geld

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    23,09 -0,61 -2,57 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) WDP kan de exacte impact van het coronavirus op zijn activiteiten nog niet inschatten, maar verwacht dat elke maand vertraging in de oplevering van projecten een impact heeft van 1,5 miljoen euro op de EPRA-winst in 2020. Dit meldde het vastgoedfonds vrijdag in zijn jaarverslag.

    "De exacte impact van de crisis hangt af van de de duur en evolutie van de epidemie en de bijbehorende overheidsmaatregelen", zei WDP.

    Het vastgoedbedrijf zei verder dat een aantal bouwprojecten is stilgelegd en dat het onduidelijk is of de overige projecten wel open blijven. Voor deze projecten wordt een vertraging voorzien, die het vastgoedfonds vooralsnog niet kan kwantificeren. "Elke maand vertraging in oplevering heeft een impact van 1,5 miljoen euro op de EPRA-winst."

    De exacte impact op de EPRA-winst van 2020 is volgens WDP nog niet vast te stellen. Het concern herhaalde wel het voorgenomen dividend over 2019 van 0,74 euro per aandeel. Dit zal in de vorm van een keuzedividend in mei uitbetaald worden.

    WDP zei over een "robuuste" balans te beschikken met voldoende liquiditeit en een al volledig gefinancierd investeringsprogramma.

    Het concern zei tot slot te denken dat de structurele tendensen op de lange termijn intact zijn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 31 maart 2020 11:04
    Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt advies WDP, Befimmo en Intervest

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het advies verhoogd voor WDP, Befimmo en Intervest, maar ook taxaties voor andere vastgoedaandelen verlaagd vanwege de impact van het coronavirus.

    Kepler benadrukte dat de werkelijke impact van de uitbraak nog moeilijk te bepalen is.

    "Huurcontracten zijn schriftelijke overeenkomsten die wettelijk afdwingbaar zijn. Hoewel er in die contracten geen ‘overmacht’ clausule bestaat, denken wij dat verhuurders flexibel zullen zijn", zei Kepler. "Geen enkele onderneming zal ongedeerd blijven, maar de impact zal van sector tot sector verschillen", voegden de analisten van Kepler toe.

    Kepler verhoogde het advies voor WDP van Houden naar Kopen en het koersdoel van 25,00 euro naar 26,00 euro. Volgens Kepler is een daling van de bezettingsgraad met 4,0 procent bij WDP waarschijnlijk, hoewel de analisten toegeven dat dit moeilijk te beoordelen is. Daarnaast voorzien zij een vertraging van circa drie maanden in de ontwikkelingspijplijn van WDP, vanwege de lockdown. De koers van het aandeel biedt volgens Kepler een mooi instapmoment met een opwaarts potentieel van 11 procent.

    Het advies voor vastgoedinvesteerder Befimmo werd verhoogd van Reduceren naar Houden, terwijl het koersdoel werd verlaagd van 53,00 euro naar 47,00 euro. Kepler voorziet ook bij Befimmo vertragingen bij een aantal projecten en dus ook bij de commercialisering van deze projecten. Op het vlak van liquiditeit en financiering worden voor 2020 door Kepler voor Befimmo geen risico's voorzien. Ondanks een impact van de pandemie, zou Befimmo volgens Kepler beter moeten kunnen presteren, na een overtrokken koersreactie.

    Kepler plaatste Intervest Offices & Warehouses op de kooplijst, terwijl het advies eerder nog Houden luidde, en verlaagde het koersdoel van 26,00 euro naar 24,00 euro. Kepler voorziet voor Intervest een daling van de bezettingsgraad van maximaal 3,5 procent, maar logistiek vastgoed zou volgens de analisten één van de weinige sectoren kunnen zijn die op de lange termijn kunnen profiteren van de crisis, vandaar de adviesverhoging.

    Het advies voor Cofinimmo werd gehandhaafd op Kopen, terwijl het koersdoel neerwaarts wordt bijgesteld van 160,00 euro naar 154,00 euro, waarbij de negatieve impact van de virusuitbraak op de huurinkomsten op 3,2 procent wordt geschat. Cofinimmo heeft volgens de analisten echter voldoende ruimte om de crisis het hoofd te kunnen bieden en het dividend staat volgens Kepler niet op het spel.

    Kepler handhaafde tevens het koopadvies op Aedifica, maar verlaagde het koersdoel van 150,00 euro naar 140,00 euro. Volgens Kepler is het concern relatief immuun voor het coronavirus. Hoewel het virus in het bijzonder een zware tol zal eisen onder ouderen, zal de vraag naar zorgvastgoed volgens Kepler echter sterk blijven.

    Het advies voor Montea werd gehandhaafd op Houden, terwijl het koersdoel omlaag ging van 89,00 euro naar 87,00 euro. Volgens Kepler presteert het aandeel solide, te midden van de recente verkoopgolf. De analisten voorzien bij het vastgoedbedrijf onder andere een vertraging bij de lopende ontwikkelingsprojecten en een daling van de bezettingsgraad van 99,3 procent naar 96,8 procent. Vanwege de relatief goede prestaties van het aandeel werd het Houden advies gehandhaafd.

    Tot slot handhaafde Kepler het koopadvies op Xior, terwijl het koersdoel omlaag ging van 62,00 euro naar 56,00 euro. Volgens Kepler zal de impact van het virus op de uitbater van studentenhuisvesting bescheiden zijn. Hoewel de universiteiten momenteel in heel Europa gesloten zijn en de meeste studentenwoningen leeg of bijna leeg zijn, liggen de contracten vast, waardoor voor het huidige studiejaar slechts een bescheiden impact wordt voorzien.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 21 april 2020 06:11
    Beursblik: eerste jaarhelft vermoedelijk nog goed voor WDP

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    23,755 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN) WDP zal op korte termijn vermoedelijk een beperkte impact zien van de coronacrisis op de resultaten, maar later dit jaar en in 2021 kan WDP de gevolgen van de crisis gaan voelen. Dit voorziet analist Robert Woerdeman van Kempen in aanloop naar de cijfers van het vastgoedbedrijf tegenover ABM Financial News.

    Volgens Woerdeman zal de outlook van 2020 vermoedelijk worden gehaald, al zal WDP zelf misschien ietwat terughoudend zijn in zijn uitlatingen hierover.

    Voor 2020 verwacht WDP een EPRA-winst per aandeel van 1,00 euro, wat een stijging van 8 procent zou zijn.

    “Op korte termijn krijgen logistieke spelers meer voorraden waardoor ze ook meer vierkante meters moeten opnemen. De bezettingsgraad voor dit en volgend kwartaal zullen vrijwel ongewijzigd blijven”, aldus Woerdeman.

    “Maar hoe je het ook draait of keert, WDP zit wel in die recessie. De tweede jaarhelft en begin 2021 zullen hierdoor geïmpacteerd worden.”

    Er zijn volgens de analist twee redenen voor de verslechtering van de resultaten op middellange termijn. “De ontwikkelingspijplijn zal wat vertraging oplopen en ten tweede zullen er volgens ons mogelijks wat faillissementen in de portefeuille van WDP komen.”

    Woensdagochtend zal de logistieke vastgoedspeler de resultaten over het eerste kwartaal bekendmaken.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 22 april 2020 07:26
    WDP boekt hogere winst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    23,155 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) WDP heeft in het eerste kwartaal van 2020 een hogere winst geboekt, dankzij hogere huurinkomsten door de sterke groei van de portefeuille in met name Nederland en Roemenië. Dit bleek woensdag voorbeurs met de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het Belgische vastgoedbedrijf met tevens een notering in Amsterdam.

    Het vastgoedbedrijf zei met een robuuste balans, solide financiële ratio's, een sterke liquiditeitspositie en zijn gediversifieerde vastgoedportefeuille goed gepositioneerd te zijn om de coronacrisis te doorstaan.

    WDP boekte in de eerste drie maanden van 2020 een EPRA-winst van 38,1 miljoen euro, een stijging met 14 procent op jaarbasis. De EPRA-winst per aandeel bedroeg 0,22 euro, een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

    Het vastgoedconcern boekte het afgelopen kwartaal een vastgoedresultaat van 53,7 miljoen euro, tegenover 49,2 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoresultaat van 53,7 miljoen euro, tegenover 38,6 miljoen euro vorig jaar.

    De bezettingsgraad noteerde eind maart 2020 op 98,1 procent, wat gelijk was aan de bezettingsgraad eind december 2019.

    WDP meldde in een separaat persbericht dat het een financieringspakket heeft ondertekend met IFC ter waarde van circa 205 miljoen euro. De fondsen zullen uitsluitend besteed worden aan nieuwbouw en logistieke ontwikkelingsprojecten in Roemenië met een groen label.

    De loan-to-value van WDP bedroeg eind maart 44,5 procent met een schuldgraad van 46,4 procent, in vergelijking met respectievelijk 45,0 procent en 46,7 procent eind december 2019.

    Outlook

    WDP bevestigde het beoogd brutodividend voor 2020 van 0,80 euro per aandeel op basis van een verwachte EPRA-winst per aandeel van 0,95 tot 1,00 euro per aandeel. Deze raming is met inbegrip van de ingeschatte impact van de coronacrisis.

    Eerder ging WDP nog uit van een EPRA-winst van 1,00 euro per aandeel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 29 april 2020 07:22
    Vertragingen bouwprojecten WDP vanwege coronavirus

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    24,24 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) Sommige bouwprojecten van WDP lopen vertragingen op vanwege maatregelen die zijn getroffen met het oog op het coronavirus. Dit meldde het Belgische vastgoedbedrijf met tevens een notering in Amsterdam.

    WDP zei, naast prioriteit te geven aan de gezondheid en veiligheid van zijn personeel, ondanks de crisis te blijven inzetten op investeringen met nieuwe en bestaande klanten, gezien "het cruciale en toegenomen belang van logistiek en een efficiënte supply chain, met daarbij een primordiale rol voor het vastgoed en zijn locaties", aldus WDP.

    Het bedrijf zei tevens te willen klaarstaan en nu al te werken aan de heropbouw van de economie na corona middels nieuwbouwprojecten en de ondersteuning van investeringen in logistiek.

    Het vastgoedconcern financiert deze projecten via eigen vermogen en in combinatie met schuld. In die context benadrukte WDP het belang van zijn keuzedividend als "een gediversifieerde en adequate financieringsvorm die verdere investeringen ondersteunt".

    Het vastgoedbedrijf zei vorige week tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal goed gepositioneerd te zijn om de coronacrisis te doorstaan. Het vastgoedfonds verlaagde toen wel de winstverwachting.

    WDP verwacht dit jaar een EPRA-winst per aandeel van 0,95 tot 1,00 euro per aandeel. Eerder ging WDP nog uit van een EPRA-winst van 1,00 euro per aandeel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 29 april 2020 12:24
    WDP biedt mogelijkheid voor keuzedividend

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    24,975 0,735 3,03 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) WDP biedt aandeelhouders opnieuw de mogelijkheid om het dividend in aandelen te ontvangen. Dit maakte WDP woensdagmiddag bekend.

    Aandeelhouders hebben de keuze tussen een uitkering in contanten of in nieuwe aandelen. Ook een mix is mogelijk, aldus WDP.

    Vanwege de coronacrisis, benadrukte WDP het belang van het keuzedividend. Een uitkering in aandelen zorgt namelijk dat er meer geld in het bedrijf blijft als buffer.

    Aandeelhouders hebben recht op een dividend van 0,74 euro bruto per aandeel.

    Bij de keuze voor een zogeheten stockdividend geldt een omwisselverhouding van 1 nieuw aandeel voor 43 bestaande aandelen.

    Het aandeel WDP zal 4 mei ex-dividend noteren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 24 juni 2020 07:50
    WDP start bouw distributiecentrum in Luxemburg

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    24,98 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) WDP maakt een begin met de realisering van een distributiecentrum in Luxemburg met een investeringswaarde van circa 18 miljoen euro. Dit maakte het Belgische vastgoedbedrijf met tevens een notering in Amsterdam woensdag bekend.

    Het gaat om een distributiecentrum met een omvang van circa 15.000 vierkante meter in de logistieke zone Eurohub Centre in Luxemburg, gelegen in de directe nabijheid van de cargoluchthaven.

    Dit nieuwbouwmagazijn is reeds voor de helft voorverhuurd aan DB Schenker.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 4 Egomarinus 8 juli 2020 15:27
    quote:

    Dylan66 schreef op 25 juni 2020 17:27:

    Ik vrees dat WDP zijn glans wat verloren heeft. Zie je volgens mij vaak na een splitsing. Zal waarschijnlijk uit de Bel20 verdwijnen als het niet betert.
    We hebben hier iemand die de koers onderuit wil praten om laag in te stappen.
    Good luck Dylan66...
  9. forum rang 10 voda 16 juli 2020 07:32
    Nieuwe financiering voor WDP

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    WDP
    24,785 0,00 0,00 % Euronext Brussel

    (ABM FN-Dow Jones) WDP heeft zich verzekerd van een nieuwe financieringslijn ter waarde van 150 miljoen euro. Dit maakte het Belgische vastgoedbedrijf donderdag bekend.

    De kredietfaciliteit werd overeengekomen met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling en zal gebruikt worden om de groei in Roemenië aan te jagen.

    De kredietfaciliteit omvat een bedrijfslening van 7 jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 16 juli 2020 10:04
    'Extra lening WDP positief nieuws'

    Gepubliceerd op 16 juli 2020 09:36 | Views: 214

    WDP 09:44
    24,88 +0,09 (+0,36%)

    AMSTERDAM (AFN) - WDP maakt met behulp van een nieuw financieringspakket van 150 miljoen euro verdere groei in Roemenië mogelijk. Dat concluderen analisten van KBC Securities, die de nieuwe lening als positief nieuws zien.

    Met de overeenkomst met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling over het krediet laat WDP zien zich toe te willen leggen op het Oost-Europese land. Roemenië is volgens de marktvorsers een interessante markt, omdat de lonen er relatief laag zijn. Daarnaast willen steeds meer bedrijven in Europa productieprocessen en voorraden weer dichter bij huis hebben, nu de coronapandemie de zwakke plekken van te uitgestrekte productie- en distributieketens heeft blootgelegd.

    KBC hanteert een buy-advies voor WDP bij een koersdoel van 29.00 euro. Het aandeel stond donderdagochtend omstreeks 09.25 uur 0,4 procent hoger op 24,89 euro.
79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

WDP ligt voor op eigen groeischema

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links