Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SEQUANA MEDICAL BRU:SEQUA.BL, BE0974340722

  • 1,490 16 apr 2024 09:00
  • -0,005 (-0,33%) Dagrange 1,490 - 1,490
  • 400 Gem. (3M) 102,6K

Sequana Medical

183 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Djazz 12 mei 2020 12:35
    En "en français" in L'Echo

    Kepler voit le cours de l'action Sequana Medical doubler
    GenFit GNFT-64,33% a annoncé des données de phase III décevantes pour son médicament clé Elafibranor pour traiter la NASH et la fibrose, constatent les analystes de Kepler Cheuvreux.

    Ils rappellent que, dans leur note d'initiation de couverture sur Sequana Medical SEQUA14,29% , ils signalaient que:

    > les thérapies médicamenteuses pour traiter la NASH et la fibrose en cours de développement pourraient potentiellement réduire la population cible pour la pompe lymphatique de Sequana Medical;

    > les résultats de phase III de l'Elafibranor de Genfit seraient un point déterminant à cet égard.

    Kepler Cheuvreux estime donc que les résultats décevants annoncés par GenFit sont une bonne nouvelle pour Sequana. La recommandation d'achat est maintenue avec un objectif de cours de 12,10 euros.

    Sequana gagne 7,14%, à 6 euros, dans un marché en léger repli de 0,10%.
  2. Djazz 28 juli 2020 10:11
    Vandaag in de Tijd:
    Vlaanderen stopt Sequana Medical geld toe
    CHRISTOPHE DE RIJCKE
    Vandaag om 08:28
    Vlaanderen steunt met haar investeringsmaatschappij PMV het medtechbedrijf Sequana Medical om een vertraging in zijn klinische studies te overbruggen. Het heeft nu genoeg cash tot de tweede helft van 2021.
    Aandeelhouders van Sequana Medical SEQUA0,00% , waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, hebben de medische groep achtergestelde leningen toegekend van 7,3 miljoen euro. Daarvan kan 1,4 miljoen euro omgewisseld worden in aandelen. De leningen hebben een looptijd van 3 jaar en een rente van 6 procent. Bij de leningen die omwisselbaar zijn in aandelen, ligt de rente op 5 procent. De interesten worden na afloop van de leningen betaald.
    Squana Medical produceert de zogeheten alfapump. Dat is een toestelletje voor de behandeling van vochtophoping bij patiënten met leveraandoeningen en hartfalen. 'Hoewel de verspreiding van Covid-19 nog niet onder controle is, hebben we onze klinische studies kunnen hervatten', zegt Sequana.
    Sequana focust op twee zaken: het verkrijgen van de goedkeuring voor de alfapump in Noord-Amerika voor leveraandoeningen (Poseidon) en de klinische ontwikkeling van de alfapump DSR voor patiënten met diuretica-resistente hartfalen (Red Desert).
    Hoewel de verspreiding van Covid-19 nog niet onder controle is, hebben we onze klinische studies kunnen hervatten.
    Sequana waarschuwde in het jaarverslag al dat er mogelijk vertraging zit op de studies als gevolg van Covid-19. In het persbericht dinsdagmorgen geeft Sequana nieuwe tijdslijnen aan. Zo rekent het voor de Poseidon-studie op de eerste tussentijdse resultaten in het eerste kwartaal van 2021, in plaats van in de tweede helft van 2020. Voor Red Desert verwacht het tussentijdse resultaten in het vierde kwartaal van 2020, terwijl eerder op het tweede en derde kwartaal van dit jaar werd gemikt. De vertraging is onder meer een gevolg van de reisbeperkingen en beperkingen voor niet-essentiële ziekenhuisbezoeken in de VS.
    Dankzij de nieuwe leningen heeft Sequana Medical voldoende middelen tot de tweede helft van 2021. Tegen dan verwacht het belangrijke mijlpalen in de klinische studies.
    Het aandeel Sequana Medical noteert 29 procent onder de intekenprijs van februari 2019
  3. Djazz 28 juli 2020 10:13
    En op de eigen website:

    GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE – VOORWETENSCHAP

    28 juli 2020, 07:00 CEST

    Cash runway verlengd naar H2 2021 waardoor Sequana Medical belangrijke korte termijn value inflection points kan bereiken
    POSEIDON – implantaties hervat en tussentijdse resultaten verwacht in Q1 2021 (Noord-Amerikaanse pivotale studie van de alfapump® bij patiënten met recurrente of refractaire ascites als gevolg van levercirrose)
    RED DESERT – implantaties hervat en tussentijdse resultaten verwacht in Q4 2020 en topline resultaten in Q1 2021 (studie van de alfapump DSR met herhaalde toediening bij diuretica-resistente patiënten met hartfalen)
    Gent, BELGIË – 28 juli 2020 – Sequana Medical NV (Euronext Brussels: SEQUA) (de “Vennootschap” of “Sequana Medical“), een vernieuwer in de behandeling van vochtophoping in leveraandoeningen, maligne ascites en hartfalen, kondigt vandaag aan dat het een schuldfinanciering van €7,3 miljoen heeft verkregen via achtergestelde leningsovereenkomsten, waarvan €1,4 miljoen converteerbaar is voor nieuwe aandelen van de Vennootschap.

    De financiering verlengt de cash runway naar H2 2021 en stelt het bedrijf in staat om belangrijke klinische mijlpalen te bereiken in haar Noord-Amerikaanse lever- en wereldwijde hartfalenprogramma’s. Een gedetailleerde financiële update is voorzien bij de halfjaarresultaten die op 3 september 2020 zullen worden aangekondigd.

    “We zijn blij met deze extra financiering tegen aantrekkelijke voorwaarden, vooral gezien de huidige volatiele financiële markten”, zei Kirsten Van Bockstaele, Chief Financial Officer bij Sequana Medical. “Met deze financiering zijn we goed gepositioneerd om onze strategie verder uit te voeren en onze volgende value inflection points te bereiken die de komende maanden worden verwacht.”

    De Vennootschap kondigt ook een ??update aan over de timing van haar klinische ontwikkelingsprogramma’s, als gevolg van de impact van de aanhoudende wereldwijde gezondheidscrisis van COVID-19.

    De rekrutering van patiënten in de POSEIDON Noord-Amerikaanse pivotale studie van de alfapump bij recurrente en refractaire ascites als gevolg van levercirrose werd in Canada hervat. In de VS gelden nog steeds reisbeperkingen en beperkingen voor niet-essentiële ziekenhuisbezoeken en procedures, maar patiënten worden wel verder gescreend om deel te nemen aan de studie. Onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen met betrekking tot de COVID-19 pandemie, wordt verwacht dat de rekrutering van patiënten in de VS in het begin van het vierde kwartaal van 2020 zal worden hervat, met tussentijdse resultaten verwacht in het eerste kwartaal van 2021. De Vennootschap verwacht de recrutering van patiënten tegen het einde van 2020 te voltooien met uitlezing van het primaire eindpunt tegen eind 2021. De POSEIDON studie heeft tot doel de goedkeuring van de alfapump in de VS en Canada te ondersteunen, waarbij een indiening bij de FDA verwacht wordt in H1 2022.

    De rekrutering in de RED DESERT studie van de alfapump DSR (Direct Sodium Removal of directe natrium verwijdering) met herhaalde toediening voor de behandeling van patiënten met diuretica-resistente hartfalen is ook hervat en de Vennootschap verwacht nu tussentijdse resultaten te rapporteren in Q4 2020 en topline resultaten in Q1 2021. De tussentijdse resultaten van RED DESERT in Q4 2020 zijn bedoeld om de besprekingen met de Amerikaanse FDA te ondersteunen om overeenstemming te bereiken over de plannen voor een Amerikaanse haalbaarheidsstudie van de alfapump DSR bij patiënten met volume-overbelasting als gevolg van hartfalen, dat naar verwachting zal worden gestart in H2 2021.

    Ian Crosbie, Chief Executive Officer bij Sequana Medical, zei: “Aangezien Sequana Medical haar activiteiten snel heeft hervat na de vertragingen in de patiëntenopnames in de klinische studies door COVID-19, zijn we verheugd te kunnen melden dat de belangstelling van patiënten en de medische gemeenschap voor onze innovatieve behandelingen zeer groot blijft. De kwaliteit van ons team en onze producten, gecombineerd met deze nieuwe financiering, zullen ons in staat stellen om het sterke momentum in onze ontwikkelingsprogramma’s voort te zetten. We zijn verheugd met het vooruitzicht om deze baanbrekende middelen zo snel mogelijk ter beschikking te stellen voor patiënten en om sterke waarde te blijven creëren voor al onze stakeholders.”

    Details van de schuldfinanciering van €7,3 miljoen

    De Vennootschap heeft met verschillende partijen, waaronder PMV/z-Leningen, achtergestelde leningsovereenkomsten gesloten voor een totaalbedrag van €7,3 miljoen, waarvan €1,4 miljoen door de kredietverstrekkers kunnen worden omgezet in nieuwe aandelen van de Vennootschap bij een toekomstige aandelenfinanciering of verkoop van de Vennootschap.

    De leningen hebben een looptijd van 36 maanden en zijn na afloop van de looptijd volledig aflosbaar. De leningen hebben een rente van 6% per jaar, behalve dat het converteerbare deel van de leningen een rente van 5% per jaar heeft. De rente is pas verschuldigd bij het verstrijken van de looptijd van de leningen. De prijs per aandeel waartegen het converteerbare deel van de leningen kan worden geconverteerd in het geval van een financiering met aandelen of verkoop van de Vennootschap zal gelijk zijn aan 75% van de prijs van de aandelen van de Vennootschap zoals weerspiegeld in de financiering of verkoop.

    De lening van PMV/z-Leningen maakt deel uit van het actieplan van het Vlaamse Gewest ter ondersteuning van bedrijven als gevolg van de COVID-19 crisis.

    Voor meer informatie, neem contact op met:
    Sequana Medical
    Lies Vanneste, Director Investor Relations
    Tel: +32 498 05 35 79
    Email: IR@sequanamedical.com
    Consilium Strategic Communications
    Amber Fennell, Ashley Tapp, Melissa Gardiner
    Tel: +44 203 709 5000
    Email: sequanamedical@consilium-comms.com
    LifeSci Advisors
    Chris Maggos
    Tel: +41 79 367 6254
    Email: chris@lifesciadvisors.com
  4. Djazz 15 oktober 2020 09:29
    Felker en dr. Udelson vervoegen de huidige adviseurs om de ontwikkeling van alfapump® DSR te ondersteunen voor de behandeling van vochtophoping bij patiënten met hartfalen

    Gent, BELGIË – 15 oktober 2020 – Sequana Medical NV (Euronext Brussels: SEQUA), een vernieuwer in de behandeling van vochtophoping in leveraandoeningen, maligne ascites en hartfalen, kondigt vandaag de benoemingen aan van dr. Michael Felker en dr. James Udelson als nieuwe Wetenschappelijke Adviseurs in Hartfalen.

    Ze vervoegen de huidige adviseurs dr. Javed Butler, dr. Maria Rosa Costanzo, dr. Wilson Tang en dr. Jeffrey Testani als Wetenschappelijk Adviseurs Hartfalen van Sequana Medical. Het managementteam van Sequana Medical werkt nauw samen met zijn adviseurs bij de ontwikkeling van alfapump DSR (Direct Sodium Removal).

    alfapump DSR is Sequana Medical’s baanbrekende aanpak voor het behandelen van vochtophoping bij patiënten die lijden aan hartfalen, voortgebouwd op haar bewezen alfapump platform. Preklinische en klinische proof-of-concept data van een eerste DSR studie bij mensen toonden aan dat DSR-therapie met een enkele dosis veilig was en goed verdragen werd. De positieve resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze, peer-reviewed cardiovasculaire tijdschrift, Circulation. Sequana Medical voert momenteel RED DESERT uit, de alfapump DSR studie met herhaalde doses bij diuretica-resistente hartfalenpatiënten waarvoor tussentijdse resultaten worden verwacht in Q4 2020, en topline resultaten in H1 2021.

    “Er is een dringende medische behoefte aan nieuwe behandelingsopties voor diuretica-resistente patiënten met hartfalen en ik kijk ernaar uit om samen te werken met het Sequana Medical team en de adviseurs om de ontwikkeling van alfapump DSR te ondersteunen om aan deze nood te beantwoorden”, aldus dr. Felker. “alfapump DSR heeft het potentieel om een ??hoognodige alternatieve behandelingsoptie te bieden voor deze underserved patiëntenpopulatie die zo moeilijk te behandelen is met huidige therapieën. Sequana Medical heeft goede voortgang geboekt met alfapump DSR met indrukwekkende preklinische en vroege klinische data, en ik kijk ernaar uit om een ??rol te spelen in de verdere ontwikkeling van dit boeiend product,” voegde dr. Udelson toe.

    “Ik ben verheugd dat dr. Felker en dr. Udelson hebben ingestemd om onze groep Wetenschappelijke Adviseurs in Hartfalen te vervoegen – ze zijn gerenommeerde experts in het veld en hun kennis en ervaring, naast die van onze bestaande adviseurs, zullen van onschatbare waarde zijn terwijl we werken om alfapump DSR beschikbaar te maken voor deze grote patiëntengroep die momenteel beperkte mogelijkheden heeft”, aldus Ian Crosbie, Chief Executive Officer van Sequana Medical. “De wereldwijde markt voor hartfalen biedt enorme mogelijkheden voor Sequana Medical en we kijken ernaar uit om later dit jaar een update te geven over de tussentijdse resultaten van onze RED DESERT studie.”



    Over dr. Felker

    G. Michael Felker, MD, MHS, FACC, FAHA, FHFSA is hoogleraar geneeskunde met een ambtstermijn in de afdeling Cardiologie aan de Duke University School of Medicine. Hij is directeur van het cardiovasculair onderzoek bij het Duke Clinical Research Institute en vice-chef voor klinisch onderzoek bij de afdeling Cardiologie. De focus van dr. Felker ligt op klinische onderzoeken bij acuut en chronisch hartfalen en het gebruik van biomarkers als diagnostische, prognostische en therapeutische middelen bij hartfalen. Hij heeft meer dan 320 peer-reviewed artikelen en hoofdstukken in boeken op het gebied van hartfalen gepubliceerd en was lid van de uitvoerende- en stuurcomités voor meerdere nationale en internationale klinische onderzoeken naar hartfalen. Eerder was hij van 2013 tot 2020 hoofd van het departement hartfalen aan de Duke University School of Medicine.



    Over dr. Udelson

    James E. Udelson, MD is hoofd van de afdeling Cardiologie van Tufts Medical Center en hoogleraar geneeskunde en radiologie aan de Tufts University School of Medicine. Dr. Udelsons interesses omvatten het bestuderen van de effecten van nieuwe therapeutische modaliteiten bij hartfalen en acute en chronische coronaire hartziekte, evenals de ontwikkeling van beeldvormingsmodaliteiten om die effecten te beoordelen. Dr. Udelson heeft leidinggegeven aan en/of deelgenomen aan talloze klinische onderzoeken naar hartfalen en cardiale beeldvorming, waarbij de nadruk lag op de rol van nieuwe therapieën en hoe deze remodellering, fysiologie, functie en resultaten beïnvloeden. Dr. Udelson heeft gediend als lid van het FDA Medical Imaging Drugs Advisory Panel en is uitgenodigd als ad-hoc lid van het FDA’s Cardiovascular and Renal Drugs Advisory Panel en het Peripheral and Central Nervous System Advisory Panel.
  5. Djazz 22 oktober 2020 14:51
    Sequana Medical kondigde een positieve tussentijdse dataset aan over 5 hartfalenpatiënten die werden behandeld met het alfapomp-apparaat en een “Direct Sodium Removal”-infuus. De behandeling was veilig en werd goed verdragen en toonde veelbelovende eerste resultaten over de werkzaamheid bij patiënten die zwaar worden behandeld met diuretica, maar slecht reageren als gevolg van verworven diuretische resistentie. Gezien de positieve vooruitzichten voor de volledige patiëntendataset, verhoogt KBCS zijn koersdoel van 13,5 naar 14 euro, bij stabiel “Kopen”-advies.
    Reactie koers: weeral noppes ...
  6. Djazz 19 november 2020 09:40
    Sequana Medical heeft positieve resultaten gemeld voor de eerste 13 patiënten in het roll-in cohort van zijn studie met de alfapump DSR voor de behandeling van diureticum-resistente patiënten met hartfalen. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend.

    Het gemiddeld aantal therapeutische paracentese, een invasieve procedure die de kwaliteit van leven van patiënten ernstig vermindert, daalde meer dan 90 procent voor deze 13 patiënten in de POSEIDON-studie in Noord-Amerika.

    Sequana ziet aanwijzing van een snelle en aanhoudende klinisch relevante verbetering in de levenskwaliteit van de patiënten, terwijl het veiligheidsprofiel conform de verwachtingen is. Het gaat om patiënten met levercirrose die last hebben van terugkerende of refractaire ascites.

    De tussentijdse resultaten van het volledige Roll-In-Cohort worden in de eerste helft van 2021 verwacht.

    De studie omvat een Pivotal Cohort van 50 patiënten waar de alfapump wordt geïmplanteerd, en een bijkomende Roll-In Cohort met maximaal 30 patiënten om nieuwe centra vertrouwd te maken met het systeem, voordat ze patiënten opnemen in het Pivotal Cohort.

    www.sequanamedical.com/press-releases...
  7. Djazz 19 november 2020 09:43
    BRUSSEL - Op 19 november 2020 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Sequana Medical (SEQUA; ISIN: BE0974340722) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Sequana Medical blijft "kopen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 14,00 EUR.

    Op 3 september 2020 publiceerde Sequana Medical halfjaarcijfers.
183 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links