Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vattenfall zet bouw 's werelds grootste windpark op zee door

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Meerdere inschrijvingen op aanbesteding grootste windparken op Noordzee
  2. 15 mrt Sif houdt vertrouwen in de toekomst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. zonnedaal 4 juni 2020 14:38
    quote:

    boem! schreef op 4 juni 2020 14:06:

    [...]

    leg eens uit
    De belastingdienst is verantwoordelijk voor de overheidsheffingen bestaande uit energiebelasting en 'opslag duurzame energie- en klimaattransitie'. Over iedere KWh en m3 gas wordt er energiebelasting geheven. Daarna wordt er nog eens op dezelfde Kwh en m3 gas belasting geheven 'om de investering in duurzame energie te stimuleren' dmv de 'opslag duurzame energie- en klimaattransitie'. Deze melkkoe maakt Vattenfall graag gebruik van, omdat windenergie never nooit niet rendabel te krijgen is. Sterker nog: met alternatieve energie is geen cent te verdienen.
  2. [verwijderd] 4 juni 2020 15:49
    Wordt er een keer geen subsidie gegeven op een duurzaam energie park (Vattenfal betaalt zelf opstal aan de overheid) is het nog niet goed....

    Energie transitie is uitdagend en in sommige gevallen kostbaar, maar wind of zee is wel echt een succesverhaal dankzij de kostendaling en private partijen en NLse industie
  3. Henk30 4 juni 2020 18:20
    Aanvullend nog op de laatste opmerking die niet echt duidelijk is.

    De eerste deelparken lopen al. Het is een van de eerste grote projekten waar het windmolenpark ZONDER subsidie gebouwd,met geschatte leveringskosten van 7 ct / KWh , 9ct / Kwh inklusief aanladings/onkoppelingskosten zal gaan draaien. Goedkoper als gasstroom en kolenstroom.

    In London werd onlangs de regering door de chinesen, die met HSBC de bakenplaats al enorm domineren, gechanteerd door ze een krediet door de strop te drukken voor de financiele atoomcentrale ruine Hinkley Point, waar de fransen al miljoenen aan verloren hebben. Het verplicht ze, de stroom ervan, als het dat ooit gaat werken, voor 12 Pence af te nemen. Waarschijnlijk 7 pence boven de marktprijs. Dikke winst voor de chinesen. Dit is dus het dubbele van de kostprijs van de noordzee wind energie. Atoom: vergeet het.

    Wat ook heel interessant zou kunnen gaan worden is H2 synthese met nieuwe efficientere technieken, bijv met stroom uit een drijvend park (veel goedkoper te bouwen, stroomkosten onder 6 ct) op de doggerbank. H2 voor brandstoffencellen in bussen,treinen, vrachtwagen en misschien ook vliegtuigen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sif Holding

10,020 18 apr
-0,040 -0,40%
Premium

Sif houdt vertrouwen in de toekomst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links