Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unibaildenstorm

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. rogo 2 juni 2020 17:35
    Hou toch eens op over een tweede golf. Een virus houdt niet van zomer en warm weer dat mag nu toch wel eens duidelijk zijn. En dan nog van veel andere virussen kwam ook geen 2e golf. Regeringen weten nu de inpact en zullen toch wel zo verstandig zijn om nu niet weer hele landen plat te leggen terwijl ze nu weten welke doelgroepen(leeftijdsgroepen) het raakt.
  2. Froe 4 juni 2020 10:29
    Die 2e golf zal er vast en zeker komen; echter zijn overheden, ziekenhuizen, ondernemers etc inmiddels gewend aan het idee, de angst is er uit en maatregelen zijn getroffen. De economische impact van de 2e golf zal een stuk lager zijn. Laat die 2e golf maar komen.

    Wat betreft URW blijf ik het aandeel sterk koopwaardig te vinden. De beurswaarde ligt inmiddels zo verschrikkelijk ver onder de Intrinsieke waarde.

    In de markt zijn ze zwaar afgerekend op angst voor omzetkeldering (kwijtscheldingen) en groeiende leegstand (faillissementen).

    De omzetverliezen door de Corona maatregelen vallen reuze mee. Een deel van de huurders zal de huur kwijtgescholden worden maar in praktijk zie je dat een groot deel uitstel is. Bierviltje: met 1 op de 5 huurders schelden ze 2 maanden huur kwijt; dit raakt de omzet met slechts 3%. Vorderingen zullen groeien, de omzet zal niet veel zakken.

    Feit blijft dat leegstand, net als voor de Corona crisis, een onderwerp van aandacht blijft. De angst voor toenemende leegstand legitimeert echter niet de mega correctie die URW afgelopen periode gehad heeft. Wijkwinkelcentra doen het de laatste jaren juist erg goed, bezoekers aantallen nemen toe. Hoe gaat deze trend er bij de URW-centra uit zien? Dit zijn immers niet allemaal wijkwinkelcentra (kenmerk: gerichte combi-aankopen: dagelijks + aanvullend).

    Tot slot is er nog de angst voor groeiende schuldenlast. URW had eind 2019 een keurige LTV.
    Huurovereenkomsten zijn tijdens de Corona crisis niet opgebroken, daardoor zullen bij de volgende taxatierondes de waardes niet gek veel lager uitvallen (áls ze al lager getaxeerd worden). Dit zal dus niet veel doen op de LTV's. Het eventueel schorten van de jaarlijkse huurindexatie kan een kleine marginale invloed hebben. Vraag is wel vergroot URW juist nu haar schulden om (extra?) te investeren waar nodig?

    Met veel plezier blijf ik URW dit jaar volgen ;)
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links