Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Powell geeft burger moed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. De Buurman 18 mei 2020 11:45
    quote:

    Brievenbus schreef op 18 mei 2020 09:14:

    De echte beurzen herstellen en A'dam blijft balend achter.
    Goh, dat zien we anders noooooooit.... :-)(
    Nieuwe dag, nieuwe kansen, Brievenbus? Dit soort berichten waren vorige week al populistische onzin en dat zijn ze deze week ook nog. YTD van de grote indices in aflopende volgorde. Komt-ie:

    NASDAQ: -0,9%
    S&P500: -12,9%
    AEX: -16,6%
    Dow Jones: -18%
    DAX: -19,6%
    FTSE: -22,2%
    CAC40: -27,6%
    Milan FTSE: -28,4%
    IBEX35: -31,9%

    Maar blijf vooral dit soort berichten op basis van de onderbuik posten. Dan heb ik wat te factchecken!
  2. Moersleutel 18 mei 2020 15:46
    quote:

    De Buurman schreef op 18 mei 2020 11:45:

    [...]

    Nieuwe dag, nieuwe kansen, Brievenbus? Dit soort berichten waren vorige week al populistische onzin en dat zijn ze deze week ook nog. YTD van de grote indices in aflopende volgorde.
    Ik was vanochtend ook al begonnen met een soort gelijk bericht. Overigens kwam ik er toen ook achter dat zelfs als je 5 jaar terug gaat de AEX na de US indexen een van de beter presterende indices is. Maar ik denk niet dat het zin heeft. Die knakker weet elke dag wel weer een irrelevante dagopname te posten om te laten zien dat we het hier zo slecht doen, terwijl in realiteit de aex prijsindex de DAX performance index er al jaren uitloopt. Een index die, in Brievenbus' eigen woorden, een échte index is.

    Maar aan de andere kant, kun je iets anders verwachten van iemand die denkt dat PostNL een relevant aandeel is... Mwha.
  3. De Buurman 19 mei 2020 12:01
    quote:

    Brievenbus schreef op 18 mei 2020 16:44:

    Ha, beleggers kijken wat verder dan 5 jaar terug...

    Maar goed, ik zie het natuurlijk weer verkeerd, de beurzen herstellen vandaag en A'dam stijgt sterker dan de rest, toch? :-)
    Wacht - ik ben een beetje in de war. Wat maakt de prestatie van één dag uit als je naar een periode van meer dan vijf jaar kijkt? Jij kwam met het argument dat de beurzen minder sterk herstellen. Dat is feitelijk onjuist. Kijk maar naar de YTDs.

    Ik hoor je al jaren over het feit dat de Amerikaanse beurzen het beter doen dan Amsterdam. Daaruit mag ik dan toch wel de voorzichtige conclusie trekken dat je niet belegt voor koerswinst (anders zou je immers wel uitsluitend in de Amerikaanse beurzen investeren). Is het dan Nederlandse trots waarom je aandelen als KPN in je portefeuille hebt? Uit principe? Als potentiële koerswinst niet jouw hoofdargument is om aandelen te kopen, waarom kwel je je dan zo door je daar zo druk over te maken?

    Ik zeg dit niet om vervelend te doen, maar om je te helpen: er is een soort mismatch in jouw hoofd tussen waar je klaarblijkelijk belang aan hecht en hoe je handelt. Het is, vooral in jouw eigen maar ook in ons belang, om te rade te gaan waarom dat zo is. Dan hoef je ons niet te vervelen met 'alternatieve feiten' en andere onzinnige stellingen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links