Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

“Sell in June and take your poen”

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Hans van der Helm

Hans van der Helm is oprichter en eigenaar van Quantmania. Deze onderneming biedt verschillende diensten op het gebied van algorithmic trading. Hij is in 1997 begonnen als optiehandelaar op de Amsterdamse optiebeurs en heeft gestaan in de crowds van ING, ASML en Philips. In 2006 is hij gaan werken als Sales Manager voor RTS R...

Meer over Hans van der Helm

Recente artikelen van Hans van der Helm

  1. aug '20 Oliedomme aandelen 3
  2. mei '20 “Sell in June and take your poen” 13
  3. apr '20 Veilige havens ten tijde van beurscrises 8

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Yes we can 18 mei 2020 12:22
    Dit soort artikels hoort thuis in hetzelfde domein dan bv. TA: de waarzeggerij. Sommige mensen hebben houvast nodig omdat ze uit zichzelf te onzeker zijn. Dit soort pseudo-analyses lijkt die houvast te geven. Je kan bv. Ook een analyse doen van de impact van de totale populatie aan vlindertjes met gele vleugels in Japan op de AEX. Je zal dan misschien tot de conclusie komen dat je aandelen in roundup moet kopen.
  2. Quantmania 18 mei 2020 21:40
    quote:

    Met Effekt schreef op 18 mei 2020 09:16:

    Is er ook een onderzoek gedaan als je alleen handelt bij volle maan? De ene keer kopen en de volgende keer verkopen. Maakt het ook uit wanneer je begint met kopen of verkopen?
    Graag een analyse vanaf 1837, 47 jaar is een te korte beleggings horizon.
    Ik schrijf vanuit mijn passie over bepaalde onderwerpen. In de handel bij volle maan ben ik minder geïnteresseerd. Een onderzoek zit er dan ook niet in. Als ik opdrachten moet gaan uitvoeren, gaat het te veel op werk lijken. Dat heb ik al genoeg. :-)
  3. forum rang 7 rene l 19 mei 2020 08:06
    quote:

    Quantmania schreef op 18 mei 2020 21:40:

    [...]
    Als ik opdrachten moet gaan uitvoeren, gaat het te veel op werk lijken. Dat heb ik al genoeg. :-)
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met uw hedgefund Quantmania gaat dat in 2018 van start gegaan is.
    U beloofde klinkende rendementen aan klanten die minimaal een ton zouden investeren, u gaf zelf ook aan mee te doen met uw eigen geld.

    Ik heb het een tijdje gevolgd, de ritmische algen deden hun werk grondig en binnen het jaar was het geld voor tweederde verdampt.
    Daarna ging de site op zwart.
    Iedereen kan natuurlijk zoiets overkomen, het zou wel zo netjes zijn om eerlijk te zijn over rendementen uit het verleden.
  4. Quantmania 19 mei 2020 21:40
    quote:

    rene l schreef op 19 mei 2020 08:06:

    [...]

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met uw hedgefund Quantmania gaat dat in 2018 van start gegaan is.
    U beloofde klinkende rendementen aan klanten die minimaal een ton zouden investeren, u gaf zelf ook aan mee te doen met uw eigen geld.

    Ik heb het een tijdje gevolgd, de ritmische algen deden hun werk grondig en binnen het jaar was het geld voor tweederde verdampt.
    Daarna ging de site op zwart.
    Iedereen kan natuurlijk zoiets overkomen, het zou wel zo netjes zijn om eerlijk te zijn over rendementen uit het verleden.
    Het Quantmania Hedge Fund is eind 2018 gestopt. Het slechte rendement direct na de start van het fonds in februari en de hoge kosten zijn uiteindelijk de redenen geweest voor dit besluit. De website is nooit op zwart gegaan. Het fonds bestaat gewoon niet meer.

    Het fonds is destijds gehalveerd in waarde. Dat twee derde van het fondsvermogen is verdampt, is dus niet juist. Voor mijn participanten maakt dat overigens niets uit. Het leed is er niet minder om. Als participant en investeerder in mijn eigen fonds weet ik dat drommels goed.

    Ik ben altijd heel transparant (geweest) en eerlijk in mijn resultaten. Die zijn ook niet geheim. Mijn adres, mijn e-mailadres en telefoonnummer staan op de website. Als u of anderen meer willen weten, is het contact zo gelegd.

    Ik probeer vanuit mijn passie voor algorithmic trading anderen te informeren en interesseren voor deze manier van handelen. De nadruk ligt daarbij voornamelijk op "momentum investing". Mijn columns schrijf ik volledig belangeloos. Gewoon omdat ik het leuk vind.

    Ik waarder het als lezers inhoudelijk reageren op mijn columns. Met dit soort commentaar kan ik helaas helemaal niets.
  5. forum rang 7 wiegveld 23 mei 2020 10:24
    Leuk verhaal, gebaseerd op data pre corona.
    Kan invloed hebben.
    Ik zou sowieso denken dat de koersen in Q2 enQ3 dalen, als beleggers eidelijk zien hoezeer de crisis er bij veel bedrijven heeft ingehakt.
    Lees net verhaal van niet beursgenoteerd VDL in de NRC, dat moet voor heel veel bedrijven gelden. Geen bus verkocht, want wie wil er nog met de bus? maar dat geldt voor veel meer industrieen,
    Consument wordt kopschuw, bestelt zaken niet meer en wacht af. Ik verwacht dat dat ooit moet teruggezien worden in de beurs. Als nu allemaal rookies naar de beurs komen en zich inkopen, gek gemaakt door mesne die vinden dat beurskoersen te laag staan, dan komt de klap en zeker.
    Ook de euro kan dit niet overleven.

    Ik zou zeggen hou cash aan, mijdt de EU aandelen en zit wat in farma, hulpmiddelen en tech. Evt nog wat Nastle Clorox etc voor de zekere dividenden, want eten moet je.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links