Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX test steun

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 63
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

1.163 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pwijsneus 16 mei 2020 21:10
    quote:

    b.west.invest schreef op 16 mei 2020 20:42:

    Hallo Pwijsneus,

    Ik weet wel dat ze miljarden opzij gezet hebben voor het mkb , en dat je daar iemand mag ontslaan als het werk op is . Dus ik weet niet of dit erger of beter is omdat ik de regels daar niet ken .

    Wel vind ik het raar dat de werknemer niets hoeft in te leveren .

    Halve dagen werken , dan is het toch niet raar on 10 of 20 procent loon in te leveren ?
    Zonder dat het op hè ww uitkering word gekort als je werkloos word .

    En we moeten niet marchanderen , voorbeeld basic fit krijgt een giga overheids ondersteuning , vervolgens de andere sportscholen niet , en Als klap op de vuurpijl, sluit je de sportscholen tot 1 september .
    De eigenaar van basic fit is goed voor honderden miljoenen , die lacht zich een breuk en koopt straks voor een appel en een ei de rest op . Not done .

    Dan las ik dat een half miljoen mensen geen vakantiegeld krijgt ( lees opgebouwd vanaf vorig jaar mei ) een kwart word bij gelegd door de now .... of niemand betaald dat of iedereen .

    Het speelveld moet eerlijk bedeeld worden .

    Maar goed de regering heeft overal specialisten voor ingehuurd , en voor de economie hebben ze de heer (k)wiebes .
    Heb afgelopen jaren veel met de overheid gewerkt, het rijk, provincie en gemeentes. En snelheid is niet echt hun ding. Dus dat deze regeling nu al is ingezet ben ik redelijk positief door verrast. Tot zover het positivisme. Kijk, ik snap dat het onbegonnen werk is om alles tot de laatste euro eerlijk te verdelen, en er gaan gewoon bedrijven omvallen. Dat is niet te voorkomen.

    Weet van zeer dichtbij dat grote beursgenoteerde bedrijven (AEX-fondsen) nul op het rekest hebben gekregen aangaande de NOW regeling. Die regeling is niet voor deze bedrijven bedoeld. Verbaas me ook dat Basic fit wel wordt geholpen, dat is een dikke misser.

    Er wordt gevraagd om vrije dagen in te leveren, bij te kopen of op te nemen. Salarisverhogingen worden niet doorgevoerd, vakantiegeld ingehouden, vrijwillig loonoffer. Er wordt vanalles geprobeerd waar ik in de kranten echt veel kritiek over lees. Maar eigenlijk is dat gek. Vanuit de werkgever is dat met de beste intenties gedaan, om het personeel juist te behouden. Bedoel, we kunnen er ook voor kiezen net zoals in de VS om meteen iedereen op straat te zetten....

    Het allemaal goed doen kan in deze situatie toch niet. Ondanks kwiebes zijn die regelingen er ook allemaal met de beste bedoelingen. Dus we vinden altijd wel wat scheef zit.

    Bovendien moeten we in Nederland blijven werken in de NOW regeling, terwijl in Belgie moet je verplicht de tijd die je van de overheid krijgt thuisblijven (niet werken). Precies andersom. Elk land doet het weer net iets anders.
  2. forum rang 4 Call me Put 16 mei 2020 21:18
    quote:

    Shortlong schreef op 16 mei 2020 13:26:

    I have a dream:

    goede vooruitzichten. De bedrijven die dit niet overleven zijn er misschien niet meer. Dan koop ik met mijn grote winst op sprinter short gevolgd door grote winst op sprinter long aandelen van goede bedrijven. Het maakt niet uit dat de prijs dan hoog is van die aandelen, ik heb van de stijging immers toch geprofiteerd met mijn sprinters long. Mijn speelgeld wat ik heb verdiend met long zilver hou ik als speelgeld en ga daarmee voor de fun spelen. De nieuw verworven aandelen laat ik op de plank liggen en krijg hier jaarlijks een aardige duit dividend uit. Misschien krijg ik op een gegeven moment het gevoel wat de sommige van jullie ook hebben op basis van jullie ta kennis. Dan kan ik mijn speelgeld ook vergroten.

    In mijn droom hoef ik dan daarna niet meer te sjouwen en zeulen met zware ladders om mensen schone ramen te bezorgen. In mijn droom doe ik dan alleen nog de leuke klussen....

    Afijn, dit is mijn droom. Of mijn droom, misschien komt deze ooit nog uit... Fijn weekend mensen
    Onthoud in ieder geval, dat het begeren mooier is dan het hebben!

    youtu.be/-_Py_sUJLag?t=28

  3. forum rang 6 b.west.invest 16 mei 2020 21:18
    quote:

    Guuster schreef op 16 mei 2020 20:37:

    b.west: las ik nou een rendement van 4% ? Ik hoor dat ook vaak van projectontwikkelaars dergelijke rendementen. Wat ik me dan afvraag is waarom je je geld niet in 1 of ander divendendfonds stopt. Dan heb je toch ook zo’n soort rendement? En nul komma nul moeite! Geen gedoe, geen personeel geen zorgen. Waarom dan ondernemen? Oprechte nieuwsgierigheid
    Ja dat lees je goed , en geloof me de bouwwereld is niet anders , en vele takken niet . Door het internet tijdperk zijn de marges steeds verder naar beneden gegaan , als eigenaar kun je als je het bedrijf huurt van jezelf er daar ook wat aan over houden , en meestal zijn de machines ( afgeschreven ) ook nog wel wat waard . Maar met alle kromme regels in Nederland , en de oneerlijke concurrentie ( wij geheel milieuvriendelijk , terwijl geïmporteerd word , waar ze zonder deze regels mogen produceren .) is het de laatste jaren steeds zwaarder geworden .

    Tja soms heel soms denk ik er ook wel eens over , en dit punt word nu ook door meerdere ondernemers die ik ken hardop uit gesproken , dat als het op is ( het geld in de werkmaatschappij ) dat ze er geen dubbeltje meer instoppen .
  4. forum rang 4 Guuster 16 mei 2020 21:25
    quote:

    b.west.invest schreef op 16 mei 2020 21:18:

    [...]

    Ja dat lees je goed , en geloof me de bouwwereld is niet anders , en vele takken niet . Door het internet tijdperk zijn de marges steeds verder naar beneden gegaan , als eigenaar kun je als je het bedrijf huurt van jezelf er daar ook wat aan over houden , en meestal zijn de machines ( afgeschreven ) ook nog wel wat waard . Maar met alle kromme regels in Nederland , en de oneerlijke concurrentie ( wij geheel milieuvriendelijk , terwijl geïmporteerd word , waar ze zonder deze regels mogen produceren .) is het de laatste jaren steeds zwaarder geworden .

    Tja soms heel soms denk ik er ook wel eens over , en dit punt word nu ook door meerdere ondernemers die ik ken hardop uit gesproken , dat als het op is ( het geld in de werkmaatschappij ) dat ze er geen dubbeltje meer instoppen .
    Klopt ik vind het in de bouwwereld soms schrijnend hoor. Het lijkt dan soms alleen nog te gaan om een soort vakmans trots om het bedrijf , vaak een familiebedrijf , voort te zetten. Maar als je er van een afstandje naar kijkt wordt je er moe van: duurzaam bouwen en dan weer circulair bouwen en dan weer stikstofvrij bouwen met elektrische bouwmachines en dan weer geen schop in de grond mogen zetten vanwege pfas ...zo vermoeiend. Om vervolgens de claims te mogen betalen als je wat te laat oplevert door al die ellende. En dan hou je er een paar procent aan over. Man , man.
  5. TheSky 16 mei 2020 21:26
    quote:

    pwijsneus schreef op 16 mei 2020 19:28:

    [...]

    Het gaat in het Westen bij de bedrijfsvoering veel te veel over kostenbesparing. Niets mis met efficiente processen, maar we zijn wel een beetje doorgedraaid. Elk proces wordt 184x doorgezaagd en tegen het licht gehouden door bedrijfskunde losers, zonder vakinhoudelijke kennis. Sorry voor de nogal lompe typering van de medemans die bedrijfskunde heeft gestudeerd...

    Globalisering is daar een gevolg van. Ook de ratrace om elk kwartaal de targets te halen. Deze uitputtende bezigheid belemmerd de creativiteit, en de zoektocht naar groei. Maarja, je moet het spel meespelen.

    De centalisering en uitsourcing naar China is daar ook onderdeel van. En, met enige tegenzin moet ik bekennen dat ik Trump gelijk moet geven dat enige de-globalisering misschien wel goed is. Alleen al omdat China nu wel heel erg dominant word, en ik vind China een doodeng land. Die Amerikanen hebben cultureel veel meer raakvlak met ons, en ze zijn hard, maar als je slim bent kun je er prima zaken mee doen. Chinezen hou je minder makkelijk voor de gek, en vraag me af wat de gedeelde belangen nou eigenlijk zijn die wij met China hebben.

    Misschien kan Europa wel profiteren de reuring die nu ontstaat. Maar dan moet Europa wel 1 blok vormen, of word dat hier niet door de beugel getolereerd?

    Het kan ook zijn dat Europa gedwongen word om partij te kiezen ( zie ASML), en word het het conflict ingezogen.

    En wat is het resultaat van de-globalisering? Meer werkgelegenheid, of zorgen de hogere kosten voor minder welvaart??
    Leuk onderzoekje, hoeveel heeft globalisering opgeleverd en Coronacrisis gekost
  6. Seniele gek 16 mei 2020 21:34
    quote:

    pwijsneus schreef op 16 mei 2020 20:23:

    [...]

    Zijn die futures in het weekend een beetje betrouwbaar? Nee toch.

    Maandag knalgroen toch? Je had er alle vertrouwen in. Trump hoopt dat ie een vaccin heeft. Het 3e kwartaal schijnt spectaculaire groei te hebben, en daarna gaan we helemaal skyhigh, volgens el Presidente.

    Tremendous job everybody. We got the best numbers in the world. If you look at other countries, such a success we're having. Great numbers, I like numbers.

    Nu nog wachten op de tweet: I'm a Tariff Man!!
    Sorry, ik las tarrel.
  7. [verwijderd] 16 mei 2020 21:46
    quote:

    Guuster schreef op 16 mei 2020 21:18:

    Is er een beetje fatsoenlijke ETF of zo om in goud en zilver te beleggen ?
    Geen idee...ik beleg via ing. Daar vind ik alleen zilver bedrijven of hefboom producten. Ik heb in eerste instantie een sprinter met een redelijk veilige stop los, 14,07 gekozen en redelijke hefboom 6. De veiligste sprinter die ik zie is hefboom 1,4 met stop los 5,4. De prijs van zilver is afgelopen 5 jaar niet onder 12 geweest dus dit lijkt me redelijk veilig. Ik heb al diverse berichten gelezen over zilver en het artikel wat ik net las dat iemand net gepost heeft geeft mij wel iets meer een goed gevoel van een kansje. Daarom heb ik de volgende strategie met mezelf afgesproken: ik laat mijn sprinter staan en ga niet voor dagwinst. Mocht er komende maanden een explosie komen dan stal ik mijn winst hierop steeds in een sprinter met hogere hefboom. Als het te heet onder mijn voeten wordt dan stal ik alles in een veilige sprinter. Bij evt top vorming schakel ik over op short.... Dat is mijn plan. Intussen zullen de beurzen ook wel gecrasht zijn.. tot het niveau wat representatief is voor de economische toestand. wie weet. Ik hoop dat ik hierin gelijk krijg. Gisteren was mijn zilver verhaal nog een toevallige impulsieve beslissing toen ik zilver op +4% zag staan en naar het koersverloop keek van afgelopen week, maand , jaren. Je hoort veel kenners zeggen dat goud een veilige haven is in roerige tijden. Die econoom die vorige week bij Harry mens te gast was zei het ook en hij belegt ook in goud. Zilver schijnt qua koersverloop grilliger te zijn dan goud. Het is de verwachting van een aantal kenners dus dat de verhouding goud/zilver naar elkaar gaat... ligt nu te ver uit elkaar. Tel uit de mogelijke winst. Ps deze scenario's die ik schets heb ik niet van mezelf maar van berichten die ik lees. Ik heb er 800 euro in gestopt en als inderdaad er een parabolische groei plaatsvind dan kan 800 uitgroeien tot een prachtig bedrag.... het is een gokje waard.... wat ik ook las is dat er aan zilver of goud in principe geen plafond zit. Wordt niet gereguleerd zoals bijvoorbeeld olie.... ik krijg er ineens zin in.... hoop over een aantal maanden een succes verhaal te kunnen melden. Mocht het floppen dan vertel ik het ook uiteraard....
  8. [verwijderd] 16 mei 2020 21:49
    quote:

    Dividend Collector schreef op 16 mei 2020 21:24:

    ETFS Physical Silver ETF - JE00B1VS3333

    ETFS Physical Gold ETF - JE00B1VS3770

    Ik raad de zilver ETF aan. Deze heeft by far het grootste opwaarts potentieel.
    Ik heb geen ervaring met etf. Maar valt hier meer rendement mee te maken dan met bv een sprinter?
  9. MrBullwhip 16 mei 2020 21:50
    quote:

    b.west.invest schreef op 16 mei 2020 17:34:

    Daarom vertel ik nu wat er speelt bij mijn bedrijven op dit moment..
    Hallo Ben, dank voor het delen. De ene branche zal meer tijd nodig hebben dan de andere. In welke branch(es) ben jij met je 4 bedrijven/takken actief? En wat is je plan?
  10. [verwijderd] 16 mei 2020 21:51
    quote:

    beer56 schreef op 16 mei 2020 21:27:

    [...]je kan het toch ook gewoon kopen
    Fysiek? Ik las dat dat niet verstandig is omdat je dan 19% btw betaalt bij aankoop en geen btw terug krijgt bij verkoop. Is maar een gedachte. Bovendien kan je met een hefboom product veel meer rendement maken (Of verkiezen).... ik zie mezelf trouwens niet met een paar zilver staven lopen in mijn lidl boodschappen tas ;-)
  11. forum rang 4 Guuster 16 mei 2020 21:52
    quote:

    Shortlong schreef op 16 mei 2020 21:49:

    [...] Ik heb geen ervaring met etf. Maar valt hier meer rendement mee te maken dan met bv een sprinter?
    Nee een etf is gewoon een product waarmee je bijvoorbeeld een mandje aandelen volgt op een makkelijke manier. Bijv een etf aex dan volg je de aandelen op de aex zonder dat je zelf alle 25 hoeft te kopen. Of een etf Opkomende markten etc. En dus ook een etf zilver. Dan hoef je zelf geen zilveren munten te kopen. Ook handig een etf Bitcoin. Kun je gewoon via de aex meedoen met de Bitcoin koers. Soms kun je op een etf wel weer sprinters kopen
  12. MrBullwhip 16 mei 2020 21:56
    quote:

    Fundbuster schreef op 16 mei 2020 11:15:

    [...]
    We hebben het over twee verschillende dingen Whipster.
    Ja, heb het nu ook door. Volume profile is toch meer voor daghandelaren? Wat wil je ermee? Ambities? ;)
    Voor zover ik nu weet zijn in Protrader geen Pine scripts mogelijk, dus tov betaalde Tradingview valt wat tegen.
  13. [verwijderd] 16 mei 2020 22:00
    quote:

    Shortlong schreef op 16 mei 2020 21:51:

    [...]
    Fysiek? Ik las dat dat niet verstandig is omdat je dan 19% btw betaalt bij aankoop en geen btw terug krijgt bij verkoop. Is maar een gedachte. Bovendien kan je met een hefboom product veel meer rendement maken (Of verkiezen).... ik zie mezelf trouwens niet met een paar zilver staven lopen in mijn lidl boodschappen tas ;-)
    als je het hebt heb je het maar etf zou ik nooit doen met edel metalen maar goed je kan ook futures kopen of cfd doe ik ook voor de gok
1.163 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links