Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 357 358 359 360 361 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 30 april 2020 09:56
    Tussen het virus aanpakken in zijn prilste begin en economie zit een groot spanningsveld.
    Het Westen was ook totaal niet voorbereid. Geen grote voorraden mondkapjes, tests, beschermende kleding, handschoenen, onderzoekscapaciteit(Lab) en IC ruimte(Ned).
    Dit gaat ongetwijfeld veranderen na de coronacrisis omdat het op termijn weer kan gebeuren.
  2. Alex W 30 april 2020 10:47
    We gaan er voorlopig nog wel een tijd last van houden. Er wordt hard gewerkt aan een vaccin welke in september wellicht op de markt zou moeten komen. Ik denk toch dat veel mensen het vaccin dan niet zullen accepteren omdat de testtijd veel te kort is. In het verleden is er wel eens een ander vaccin geweest wat achteraf zeer ernstige bijwerkingen gaf. Bijvoorbeeld Softenon. Ik hoef het niet in september. Een testtijd van 1 jaar lijkt mij wat veiliger..
  3. [verwijderd] 30 april 2020 11:08
    quote:

    Alex W schreef op 30 april 2020 10:47:

    We gaan er voorlopig nog wel een tijd last van houden. Er wordt hard gewerkt aan een vaccin welke in september wellicht op de markt zou moeten komen. Ik denk toch dat veel mensen het vaccin dan niet zullen accepteren omdat de testtijd veel te kort is. In het verleden is er wel eens een ander vaccin geweest wat achteraf zeer ernstige bijwerkingen gaf. Bijvoorbeeld Softenon. Ik hoef het niet in september. Een testtijd van 1 jaar lijkt mij wat veiliger..
    Als je dit zo leest kun je je afvragen of er ooit een goed werkend vaccin komt. www.scientias.nl/immuniteit-voor-sars...
  4. forum rang 7 ffff 30 april 2020 11:14
    quote:

    Chiddix schreef op 30 april 2020 09:56:

    Tussen het virus aanpakken in zijn prilste begin en economie zit een groot spanningsveld.

    Precies, Chiddix. Daarom vind ik de kritiek die je hier en daar hoort zo ontzettend flauw en kinderachtig, omdat het altijd achteraf-constateringen zijn.

    Toen wij in West-Europa over de enorm drastische maatregelen in China hoorden keken wij daar wel degelijk meewarend naar. Wat zijn dat voor overdreven maatregelen. Met nog grotere verbazing keken we hoe de Chinezen in ruim een week een mega ziekenhuis uit de grond stampten.

    Toen de allereerste virologen voorzichtig waarschuwden, kwam de minister van volksgezondheid van België in het Journaal en zei breedlachend van oor tot oor: Och,... die drama queens! Ze heeft het echt gezegd.

    Wie TOEN zeer drastische maatregelen had durven nemen, had bakken kritiek gekregen. Eerst moest iedereen zo nodig carnaval vieren, gaan skiën, gewoon doorfeesten en toen daar dan toch de rekening voor gepresenteerd werd, pas toen... kwamen de vervelende maatregelen.

    ACHTERAF is alles zo gemakkelijk, zeker voor oppositie politici. Eerst zaniken over tekortschietende IC faciliteiten, nu weer over die mondkapjes, maar als al die voorzieningen er gewoon waren en de premie ziektekosten wordt verdubbeld, dan blazen ze ook het hoogst van de toren.

    Opvallend hoe ineens Jesse Klaver en gisteren SP voorzitster het allemaal zo goed weten uit te leggen. D'r moet meer dit en d'r moet meer dat....maar begin niet over de kostprijs van hun wensen. Pure verkiezingsretoriek en verdomd, ze weten dat je altijd mensen hebt die niet stilstaan bij alles wat er gedaan is en maar blijven zaniken over hier en daar een tegenslag bij bevoorrading. Hadden ze zelf niet in huis mondkapjes moeten hebben? Vraag ik mij dan af, de man van EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID. Ik had er in januari gewoon al een paar honderd in huis...Neen hoor, dat verpamperde volkje moet op stel en sprong alles van zijn Overheid krijgen.

    Peter
  5. [verwijderd] 30 april 2020 11:28
    In Zwitserland is het gelukt het nieuwe virus in rioolwater te detecteren, en weliswaar zelfs in monsters uit Februari. Dit geeft natuurlijk nieuwe mogelijkheden de verspreiding te reconstrueren. Het doet me genoegen dat er ook nog mensen serieus bezig zijn met het thema naast het oeverloze geouwehoer van de beterweters...

    «Detektion und Quantifizierung von SARS-CoV2 im Abwasser»
    Forschungsprojekte in diesem Umfang dauern üblicherweise mehrere Jahre. Nun hat eine Gruppe um Prof. Tamar Kohn (Labor für Umweltchemie an der EPFL) und Dr. Christoph Ort (Siedlungswasserwirtschaft) und Dr. Tim Julian (Umweltmikrobiologie) von der EAWAG innert weniger Wochen unter grossem Einsatz aufgezeigt, dass aus der Idee Realität werden kann.
    Aus Lugano, Lausanne und Zürich wurden erste Abwasserproben analysiert, im Fall von Zürich und Lugano auch je eine aus der Zeit Ende Februar mit den ersten bekannten Fällen von Infektionen in der Schweiz.
    In allen Proben ist es den Forschenden gelungen, das neue Coronavirus nachzuweisen.
    In den neueren Proben sind die Konzentrationen so hoch, dass eine Analytik verhältnismässig einfach scheint. Nicht so für die Proben vom Februar: «Dass es gelungen ist, aus Lugano mit erst einem und aus Zürich mit erst sechs bekannten Fällen bereits ein Signal im Abwasser zu messen, konnten wir nicht erwarten», sagt Umweltwissenschaftlerin Tamar Kohn.

    www.eawag.ch/de/news-agenda/news-plat...
  6. [verwijderd] 30 april 2020 11:35
    quote:

    drooglegging schreef op 29 april 2020 18:25:

    "China experimenteert in meerdere labs met ziektekiemen'
    De minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Mike Pompeo, denkt dat China in meerdere laboratoria experimenteert met besmettelijke ziektekiemen. De Amerikaanse president Donald Trump zei eerder deze week al dat de VS onderzoeken welke rol China heeft gespeeld bij de verspreiding van het nieuwe coronavirus"(Parool.nl)

    Trump denkt hardop over compensatie, ze moeten betalen.

    Begrijp me niet verkeerd! ik heb de Chinezen hoog zitten, maar er moet wel duidelijkheid komen voor de toekomst.
    Onder leiding en goedkeuring van kopstuk Fauci heeft de VS nog 3,7 miljoen in het berichte lab in Wuhan gepompt. En dat is maar het topje van de ijsberg als het gaat om Amerikaanse betrokkenheid, overheid, semi-overheid, academische wereld, "goede doelen".
  7. [verwijderd] 30 april 2020 11:35
    quote:

    ffff schreef op 30 april 2020 11:14:

    [...]

    ACHTERAF is alles zo gemakkelijk, zeker voor oppositie politici. Eerst zaniken over tekortschietende IC faciliteiten, nu weer over die mondkapjes, maar als al die voorzieningen er gewoon waren en de premie ziektekosten wordt verdubbeld, dan blazen ze ook het hoogst van de toren.

    Opvallend hoe ineens Jesse Klaver en gisteren SP voorzitster het allemaal zo goed weten uit te leggen. D'r moet meer dit en d'r moet meer dat....

    Peter
    Grappig dat je met deze twee komt ipv met meneer Baudet...
  8. forum rang 10 rationeel 30 april 2020 12:51
    Posts eerder heb ik gepost over de INTERNATIONALE onderzoeken in speciale laboratoria in veel werelddelen, naar virussen die van dieren komen en waar zich een pandemie uit zou kunnen ontwikkelen.

    Je verwacht NIET dat politici dat weten, en nog veel meer mensen niet, maar WEL de deskundigen.

    Die moeten dus de politici voorlichten wanneer zo iets als in Wuhan gebeurt.

    Omdat China al uitbraken heeft gehad van andere virussen, namen zij maatregelen die dus een eyeopener hadden moeten zijn.

    De leiders voorgelicht door hun raadgevers in deze moeten dan de maatregelen treffen.

    Er is natuurlijk geen transparantie in de gang van zaken zoals die hier geweest is. Daarom blijft de denkende bevolking achter in totale verbijstering over al dat geklungel wat zij heeft kunnen aanschouwen en aanschouwt.

    De meest deskundige wordt buitengehouden, de leiding lijkt onvoldoende ingelicht en de deskundigen zij klungelen voort? Of ??? Wie het weet mag het zeggen.
  9. whammy 30 april 2020 13:01
    quote:

    Chiddix schreef op 30 april 2020 07:57:

    Hoorde een politica op de Belgische tv zeggen, in Juni moet de lockdown dictatuur over zijn. M.a.w het is mooi geweest.
    Als je het virus in de aanvang onderschat, krijg je een noodzakelijke lockdown. Niet te vermijden.

    je hoeft het nog niet eens in aanvang te onderschatten. Een gewaarschuwd land/regio telt voor 2. Een lange lap tekst voor de geïnteresseerden.

    Een deel van Japan krijgt met een tweede én zwaardere golf van het coronavirus af te rekenen. Volgens experts had die vermeden kunnen worden als de maatregelen niet zo snel opgeheven zouden geweest zijn.
    Op 12 maart was er officieel sprake van 118 besmettingen. Dat lijkt nu een klein aantal, maar Hokkaido ( noorden van Japan) was toen wel de zwaarst getroffen prefectuur van Japan (het land telt in totaal 47 prefecturen, te vergelijken met een provincie bij ons; nvdr).

    De maatregelen misten na drie weken hun effect niet: het monster leek getemd, met nog amper één tot vier nieuwe besmettingen per dag.

    Op 19 maart werd de noodtoestand bijgevolg opgeheven. Het gewone leven hernam, maar de gevolgen bleven niet uit. Inmiddels worden in een week tijd 215 nieuwe besmettingen opgetekend. De piek lag nooit eerder zo hoog.
    Bron: De Morgen
  10. forum rang 10 rationeel 30 april 2020 13:44
    quote:

    gokker schreef op 30 april 2020 12:54:

    Radiootje haalt zijn inspiratie duidelijk bij complot denker Jensen.
    Waar haal je toch de onzin vandaan? En dat dit gewoon mag blijven staan.

    Laat ik nu denken na ervaringen wijs geworden dat persoonlijke aanvallen op deze site niet gewenst, ja VERBODEN zijn.

    We wachten af.
  11. [verwijderd] 30 april 2020 13:51
    quote:

    rationeel schreef op 30 april 2020 13:44:

    [...]

    Waar haal je toch de onzin vandaan? En dat dit gewoon mag blijven staan.

    Laat ik nu denken na ervaringen wijs geworden dat persoonlijke aanvallen op deze site niet gewenst, ja VERBODEN zijn.

    We wachten af.
    Aanval? Me dunk dat u Jensen met de regelmaat van de klok hier aanprijst.

    Gewoon maar even als zeker neer zetten dat dit virus door de mens is gefabriceerd. Dáár gaat het om.
    Maar u heeft het eventueel niet eens gelezen wat u daar zo neerkwakt.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 april 2020 14:03
    Nederland nieuwe coronagevallen per dag:

    14-3 + 155
    15-3 + 176
    16-3 + 278
    17-3 + 292
    18-3 + 346
    19-3 + 409
    20-3 + 534
    21-3 + 637
    22-3 + 573
    23-3 + 545
    24-3 + 811
    25-3 + 852
    26-3 +1019
    27-3 +1172
    28-3 +1159
    29-3 +1124
    30-3 + 884
    31-3 + 845
    01-4 +1019
    02-4 +1083
    03-4 +1026
    04-4 + 904
    05-4 +1224
    06-4 + 952
    07-4 + 777
    08-4 + 969
    09-4 +1213
    10-4 +1335
    11-4 +1316
    12-4 +1174
    13-4 + 964
    14-4 + 868
    15-4 + 734
    16-4 +1061
    17-4 +1235
    18-4 +1140
    19-4 +1066
    20-4 + 750
    21-4 + 729
    22-4 + 708
    23-4 + 887
    24-4 + 806
    25-4 + 655
    26-4 + 655
    27-4 + 400
    28-4 + 171
    29-4 + 386
    30-4 + 514
  13. forum rang 10 rationeel 30 april 2020 14:28
    quote:

    gokker schreef op 30 april 2020 13:51:

    [...]
    Aanval? Me dunk dat u Jensen met de regelmaat van de klok hier aanprijst.

    Gewoon maar even als zeker neer zetten dat dit virus door de mens is gefabriceerd. Dáár gaat het om.
    Maar u heeft het eventueel niet eens gelezen wat u daar zo neerkwakt.
    Voor een wetenschapper lees je slecht.

    Ik had het over de KENNIS van virussen, ihb virussen die kunnen veranderen in wereldomvattende pandemieen.

    Daar wordt onderzoek naar gedaan door... veel...verspreid in de wereld gesitueerde, door overheden gesubsidieerde gespecialiseerde, hoog beveiligde instituten, met de hoog gekwalificeerde virus onderzoekers.

    Daar is inmiddels dus veel KENNIS!

    De rest kun je toch wel zelfstandig lezen.

    Maar goed. Ik beweerde dat die kennis ...dus van het bestaan van die instituten niet bij iedereen bekend is...was...mag je nu wel zeggen, in ieder geval op deze site, omdat ik dat artikel hier gepost heb!

    Wat ik beweerde was, dat deze kennis van het bestaan van deze instituten en dus HUN inmiddels ontstane KENNIS, bekend verondersteld zou mogen worden bij de RAADGEVERS van de LEIDING dus in dit geval onze regering.

    Ik heb het helemaal NIET gehad over de oorsprong van DEZE pandemie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 357 358 359 360 361 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0700 +0,45%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.323,91 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

arGEN-X
+3,59%
Care P...
+1,81%
EVS
+1,81%
Lotus ...
+1,64%
D'IETE...
+1,28%

Dalers

Barco
-16,23%
Econoc...
-2,63%
Aperam
-1,82%
Solvay
-1,81%
Kinepolis
-1,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links