Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASM International AEX:ASM.NL, NL0000334118

  • 528,800 19 apr 2024 16:17
  • -16,000 (-2,94%) Dagrange 528,000 - 539,600
  • 121.012 Gem. (3M) 138K

ASMi - jaardraadje 2020

1.333 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 67 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 alexnr75 8 april 2020 17:48
    fd.nl/ondernemen/1340820/baken-in-don...

    Baken in donkere tijden.

    ASM International was begin deze week een van de lichtpuntjes op de beurs. Op maandag steeg de koers van de producent van apparatuur voor de chipindustrie 16%. De dag erna kwam er nog wat winst bij. Woensdag stond het fonds weer een procentpunt lager, maar toch. In enkele dagen is de koers omhoog gesprongen van iets boven de €80 naar rond de €95.

    Op de iets langere termijn is de koersontwikkeling nog spectaculairder. Op 18 maart stond het aandeel nog rond de €60. ASMI was meegetrokken in de algemene verkoopgolf die de corona-angst over de beurs deed rollen. Ten opzichte van half februari had het aandeel ruim de helft van zijn waarde ingeleverd.
    Beleggers zijn er inmiddels wel achter dat ASMI daar geen recht mee wordt gedaan. De impact van de coronacrisis is voor de chipsector niet alleen negatief. Er wordt massaal thuis gewerkt en veel mensen bestellen om die reden een nieuwe laptop. Verder is er veel vraag naar apparatuur vanuit de datacenters, die alle extra internetverkeer moeten faciliteren.

    ASMI heeft zich sterk gepositioneerd in deze markt. Het bedrijf levert apparatuur waarmee de basis van de halfgeleider, de wafer, kan worden geprepareerd. De apparaten van ASMI kunnen flinterdunne laagjes aan brengen met een techniek die atoomlaagdepositie (ALD) wordt genoemd.

    De techniek heeft een lange en kostbare ontwikkelingsperiode achter de rug, maar inmiddels is wel duidelijk dat ASMI met ALD in één van de 'sweet spots' van de markt is beland. Juist voor de steeds kleiner wordende chips is deze techniek cruciaal. ASMI doet denken aan die andere representant van Hollands Glorie, ASML, die met de EUV-machines zijn markt domineert.

    Maar er is nog een andere reden waarom het aandeel in de lift zit. Het bedrijf heeft een recordjaar achter de rug en en besloot eerder dit jaar om zijn aandeelhouders te trakteren op een grote slagroomtaart: een sterk verhoogd normaal dividend van €1,50, een buitengewoon dividend van nog eens €1,50 en een nieuw aandeleninkoopprogramma van €100 mln.

    Afgelopen maandag maakte ASMI in een persbericht over de aandeelhoudersvergadering in mei duidelijk dat het van plan is deze taart gewoon uit te serveren. ASMI kan het zich veroorloven. Net als ASML en Besi behoort het bedrijf tot de cyclische chipfondsen die zich met een sterke balans hebben ingedekt tegen de conjuncturele golven.

    Hebben ASML en Besi nog wel wat schuld op de balans staan, ASMI is helemaal schuldenvrij. Bovendien heeft de chipmachinefabrikant een half miljard euro in kas. Geen liquiditeitsproblemen dus. Geen wonder dat beleggers het bedrijf als baken beschouwen in deze roerige tijden.
  2. forum rang 5 geldmaker 9 april 2020 10:47
    Al die analisten er gewoon uitgooien . Hoe kan je nu vlak voor de cijfers dit soort adviezen geven. Op basis van wat. Ook die algo's weren, aan en verkoop tax invoeren en de rust zal weerkeren...
    Geld voor de overheid ligt voor het oprapen. Met als resultaat.. lachende overheid en stijgende koersen..
    .
  3. Macron 9 april 2020 11:02
    quote:

    geldmaker schreef op 8 april 2020 14:44:

    [...]

    Jammer dat het nog mag, voormij morgen een shortverbod..
    Waarom?
    Shorters zijn de verkopers van vandaag en de kopers van morgen. Je zal zelf toch ook ooit moeten verkopen, als je iets met je geld wil doen, toch? Een shorter doet het gewoon andersom.
    Jij koopt dus nooit iets online? Je koopt dan namelijk van een shorter. Hij verkoopt jou iets en koopt het, nadat jij het betaald hebt, zelf pas aan. Simpel.
  4. forum rang 4 Erieperie 9 april 2020 11:30
    Hi Macron, dank voor je uitleg. Wat mij betreft is het ieder voor zich, dus geen kritiek op shorters.
    Ik short overigens niet.
    Maar het grote verschil tussen shorters en niet-shorters, is voor mij dat een belegger geld in een bedrijf stopt en hoopt dat het bedrijf groeit en winst maakt.
    Een shorter echter hoopt dat het bedrijf verlies gaat draaien en in waarde zakt.
    Een shorter zet dus in op een negatieve ontwikkeling.
    De vergelijking dat je iets op internet koopt waar de verkoper dan pas later op levert gaat niet op; immers je koopt niet iets op internet waarvan je hoopt dat tegen de tijd dat het geleverd wordt, de prijs zakt; de winst tussen in en verkoop ligt voor de verkoper al vast en blijft ook bij hem.
    Maar nogmaals, ieder zijn eigen keuze.
  5. Macron 9 april 2020 11:58
    quote:

    Erieperie schreef op 9 april 2020 11:30:

    Hi Macron, dank voor je uitleg. Wat mij betreft is het ieder voor zich, dus geen kritiek op shorters.
    Ik short overigens niet.
    Maar het grote verschil tussen shorters en niet-shorters, is voor mij dat een belegger geld in een bedrijf stopt en hoopt dat het bedrijf groeit en winst maakt.
    Een shorter echter hoopt dat het bedrijf verlies gaat draaien en in waarde zakt.
    Een shorter zet dus in op een negatieve ontwikkeling.
    De vergelijking dat je iets op internet koopt waar de verkoper dan pas later op levert gaat niet op; immers je koopt niet iets op internet waarvan je hoopt dat tegen de tijd dat het geleverd wordt, de prijs zakt; de winst tussen in en verkoop ligt voor de verkoper al vast en blijft ook bij hem.
    Maar nogmaals, ieder zijn eigen keuze.
    Yep, dat klopt helemaal.
    Het is wel ook zo dat shorters op een gegeven moment een bodem leggen in een dalende markt. Als ze "coveren" namelijk.
    Ik zie het als een techniek om in een aandeel dat al zwaar gestegen is, toch nog winst te halen. Echte shorters gaan op zoek naar bedrijven die ergens in de fout gaan met, bijvoorbeeld, hun cijfers (zie Luckin coffee).
    Heb put-optie ASMI mei 110 gekocht. Gewoon omdat ik donkere tijden voorzie. Long term is ASMI een prachtig bedrijf en lange termijn beleggers gaan van de komende daling niet veel merken. Iedereen tevreden dus ;)
  6. forum rang 7 A3aan 9 april 2020 14:48
    Ik denk dat het kopen van die put 110 wederom een foute keuze is. ASMi heeft zelf al aangegeven weinig invloed te ondervinden van Corona. En dat zegt voor mij genoeg.
    Mijn koersdoel 140,00 euro voor eind december. Zit met juni 2021 calls en geschreven puts december 2020. Premies zijn extreem hoog!!!
  7. Macron 9 april 2020 17:43
    Hebben ze dat aangegeven? Dat heb ik dan gemist. ASML heeft wel een bijstelling gedaan. We zullen het vanaf volgende week zien als de cijfermolen begint te draaien. Voor december kan ik je ergens nog volgen, maar dat is nog ver weg. Mijn opties lopen af in mei. Vanaf midden mei, of misschien iets eerder kijk ik ook uit naar call-opties.
  8. forum rang 10 voda 14 april 2020 09:34
    Beursblik: JPMorgan verlaagt koersdoel ASMI

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ASM International
    100,10 2,98 3,07 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft dinsdag het koersdoel voor ASM International verlaagd van 100,00 naar 96,00 euro met een onveranderd Neutraal advies. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

    De analisten van JPMorgan menen dat ASMI momenteel correct gewaardeerd is. Zij voorzien geen grote correctie.

    De taxaties voor het eerste kwartaal bleven ongemoeid, maar voor de rest van het jaar verlaagden de analisten hun ramingen voor ASMI iets. Ook werden zij iets voorzichtiger met de brutomarge.
    Dit resulteerde in een verlaging van de raming voor de EBIT in 2020 met 11,2 procent. Voor 2021 bleef de prognose ongemoeid.

    Het aandeel ASMI steeg dinsdag 2,4 procent naar 99,40 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 5 geldmaker 15 april 2020 15:02
    Paniek alom de 21e komt het antwoord, vooral de outlook rest 2020 is bepalend. Blijf me verbazen dat rekken vol analisten zich nu zuur zitten te piekeren hoe of wat. Maar hebben niets beters te doen ongelofelijk wacht de cijfers af en ga dan je visie er op loslaten. Alsof we zelf dat niet kunnen...
    .
  10. forum rang 7 A3aan 16 april 2020 12:18
    quote:

    Cosy schreef op 16 april 2020 11:14:

    Misschien TSMC ?. Verdubbeling winst 1e kwartaal.
    Ja, hebben nog altijd een belang in TSMC. Overigens had ASMi al aangegeven weinig nadeel te ondervinden door Corona. Maar particuliere beleggers en zelfs analisten lezen slecht. Op naar 125,00 euro binnen enkele maanden
1.333 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 67 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Lauwwarme outlook ASMI doet beleggers uitkijken naar 2025

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links