Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine beleggers durven weer....

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2006 08:58
    Kleine beleggers durven weer

    ROTTERDAM - Beleggers beginnen weer in de stemming te komen. Neem alleen al de beleggersavonden die SNS Bank houdt.

    John Diks: met pc, internetverbinding en on-linerekening bij een bank thuis beleggen. Die trekken avond aan avond honderden nieuwsgierige klanten.

    „We rekenden deze week in Eindhoven op 300 mensen, er komen er 880,’’ zegt Elbrich de Boer van SNS Bank. „Dat is veel meer dan ruim een jaar geleden. Toen rekenden wij op 100 mensen en kwamen er 300 per avond.’’

    De sfeer is juichend. De BeleggersBarometer van de Postbank staat op ‘zeer optimistisch’. Dat is niet verwonderlijk: de AEX-index steeg vorig jaar met 25 procent. En succes trekt nieuwe beleggers aan.

    De belegger komt weer terug, voorspelt Peter-Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters dan ook. Zijn club VEB verwelkomde onlangs het 30.000ste lid. „Bij de Dag van het Aandeel was onlangs een recordaantal van 2600 mensen aanwezig en daar waren veel nieuwe mensen bij.’’

    Populair is ook het zelfstandig beleggen. On-linebeleggingsbanken Binck en Alex groeiden flink in 2005. Ze verwelkomden respectievelijk 10.000 en 6000 nieuwe klanten. Binck verdient er goed aan, zo bleek deze week. De winst groeide van 2,8 naar 13,6 miljoen euro.

    Deels is de groei te danken aan het leger van teleurgestelde investeerders. Die keerden de grote banken de rug toe om hun éigen beslissingen te kunnen nemen. Maar er zijn ook nieuwe beleggers, weet Kirsten Tielens van Alex. „Het is lastig om te zeggen hoeveel. Wij vragen hen dat niet als ze bij ons komen.’’

    Zeker is wel dat sparen niet meer zo interessant is. Wie pot zijn geld nou op als de rente zo laag staat? Zelfs als de koersen dit jaar slechts vijf procent omhoog gaan, dan betekent dat altijd nog meer winst dan een spaarrekening zou opleveren.

    www.ad.nl/uwgeld/article141850.ece

    Ziet er naar uit dat het oppassen geblazen is
    Als de grote massa weer instapt, is het einde van de beurshausse vaak nabij.

    zie foto: zelfs broer Geert Wilders belegt nu ;)
  2. [verwijderd] 8 februari 2006 09:04
    quote:

    Tom_de_Jong schreef:

    Ziet er naar uit dat het oppassen geblazen is
    Als de grote massa weer instapt, is het einde van de beurshausse vaak nabij.
    Maar wat is een grote massa? Als je ziet wie er eind jaren 90 allemaal instapten, vaak met een extra persoonlijk leninkje of zelfs hypotheek. Dat waren mensen die vaak geen enkele interesse hadden in beleggen, maar toch mee wilden profiteren en boven hun financiële kunnen wilden meespelen.

    Zover zijn we nu nog lang niet, me dunkt.
  3. [verwijderd] 8 februari 2006 09:15
    Uit de onverwacht hoge bezoekersaantallen en de stand van de Postbank BeleggersBarometer kan toch worden geconcludeerd dat men weer zeer enthousiast is.
    Eind jaren '90 was uitzonderlijk. Vanaf 2000 dook de AEX dan ook bijna 70% omlaag. Dat zal waarschijnlijk niet zo snel weer gebeuren, maar een daling van bijvoorbeeld 10% of 15% is ook niet prettig. Tenzij je bear bent natuurlijk.
    Ook in mijn eigen omgeving merk ik dat het onderwerp weer populair wordt. Een gewaarschuwd mens telt...
  4. [verwijderd] 8 februari 2006 09:39
    quote:

    lichtsneller schreef:

    da's goed nieuw kan de beurs nog verder omhoog met het nieuw geld
    precies, goed nieuws voor de grote financiele instellingen die nog even wachten om vervolgens hun aandelen weer te verkopen; en goed nieuws voor de banken die hun transacties en daarmee hun winsten zien toenemen.
  5. [verwijderd] 8 februari 2006 11:55
    quote:

    oneetochgelukkig schreef:

    hun kapitaal is peanuts; beinvloedt de koers nul komma nul.
    Zeker voor midcap en kleinere fondsen is dat niet waar.
    Een aandeel als V.d.Moolen kan met 100 aandelen soms een dubbeltje omhoog of omlaag.
    De koersbewegingen van Endemol bij kleine aantallen zeggen ook genoeg.
  6. [verwijderd] 8 februari 2006 23:40
    quote:

    little johnie schreef:

    Alle kleine beleggers , denk bv aan de dexia klantjes, stappen nooit weer in. het enthousiasme van eind 90 zien we bij lange na niet en zullen we ook vele decennia niet weerzien. De internetbubble vergelijken met de huidige markt getuigd van zeer weinig inzicht. ;-))
    Volgens mij is er niemand die beweert dat de huidige situatie vergelijkbaar is met de internetbubble van eind jaren '90.
    Overigens heb ik er niet zo'n vertrouwen in dat de beleggers leren van het verleden. Vandaag stond er nog een aardig verhaal in het FD over het menselijk brein dat vergelijkbaar is met dat van een hagedis: te klein voor succesvol beleggen:

    "De Belgische hoofdindex Bel 20 vestigde deze week een slotrecord na een klim van 159%. Belgische aandelen zijn niet goedkoop meer, maar tegelijk blijkt dat bij het grote publiek de zin om te beleggen toeneemt naarmate de beurs haar klim voortzet. Anders gezegd: we worden naar de beurs getrokken omdat de beurs in het recente verleden zo goed presteerde. Ons hagedissenbrein werkt op volle toeren!"
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links