Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabocertificaten: doe mee aan de IEX-ledenactie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX in Actie

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen.

Meer over IEX in Actie

Recente artikelen van IEX in Actie

  1. 23 okt Box-3-plannen vinden geen draagvlak onder beleggers 9
  2. 19 okt Doe mee aan de Box 3-enquête! 10
  3. 18 okt 7 duidelijke bezwaren tegen de voorgestelde Box 3-belasting

Reacties

132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. flip de boer 31 maart 2020 13:25
    Ik doe zeker niet mee aan deze actie. Volgens mij moet de bank alles doen om zo sterk mogelijk te staan in deze tijd. Als achteraf blijkt dat deze actie niet nodig was geweest dan sta ik er wel achter te acteren om alsnog de niet betaalde renten uit te laten betalen. Ik heb 400 certificaten - een niet onbelangrijk deel van het vermogen waarvan ik moet leven nu ik niet meer werk.
  2. Karin 31 maart 2020 13:30
    Leuke discussie, maar de meeste mensen schijnen voor het gemak even te vergeten dat de Rabo nog een enorme boete staat te wachten omdat ze per 1 april a.s. hun administratie [nog] niet op orde hebben. Hoor bedragen van 500 tot 700 miljoen. Dan heeft de Rabo nog een argument om de rente niet te betalen.
  3. Fransoosje 31 maart 2020 13:59
    Beste geertbling,

    Rabo Bank laat nu, voor het eerste kwartaal 2020, de rente betalen door de kopers van Certificaten in dat kwartaal en niet de eigenaren/verkopers die op dat moment de certificaten in bezit hadden/hebben. Denk dat de Rabo Bank in die periode al het besluit heeft genomen om te stoppen met de vergoeding en afgelopen maanden zelf certificaten heeft zitten te verhandelden zonder risico van de te verekenen vergoeding. Slimme zet.
    Heb dit ook voorgelegd aan mijn accountmanager van de Rabo. Kwam met het verhaal van moeilijke tijden en dat ABNAMRO en ING betalen ook geen dividend etc. Man snapt het niet, hoe dom kun je zijn.
    Heb nu formeel bezwaar gemaakt bij de Rabo Bank. Kijken of ik die Eur 140,= nog terug krijg.
  4. Goldfish1080 31 maart 2020 14:00
    quote:

    theo1 schreef op 31 maart 2020 13:05:

    Dit lijkt me de jaarlijkse 1 april grap.
    Bovendien staat gewoon in de voorwaarden van de certificaten dat ze dit mogen doen. Zonder opgaaf van reden.
    Anyway, ik zie de humor er niet van in. Ja Rabo klanten hebben geen recht op uitkering maar om hier nu grappen over te maken zou ik raar vinden. De -10 van ING en ABn vind ik een grotere grap. Iedereen wist al dat er geen dividend zou komen, dag ervoor was ook al -4. Blijkbaar kon het nier baten en is iedereen in paniek geraakt door bevestiging geen dividend (jongens, het is maar 6 of 9 maandjes... Verder hebben banken als de situatie niet te erg verslechterd voldoende in kas om zelfs deze tegenslag te overleven. Long term outlook is wel slecht.
  5. forum rang 6 RJ 80 31 maart 2020 14:10
    Mee eens. Beetje egoïstisch en in eigen bubbel kijkend als je ziet wat er nu overall gebeurd. Praten voor eigen portemonnaie vind ik nu echt niet kunnen. niet uit te leggen aan mensen die afhankelijk zijn van sectoren die nu volledig op zijn gat liggen. Dividenden,rentes en andere nice to haves zijn nu ondergeschikt. Hoe graag ik dividenden etc. ook uitgekeerd wil zien, vind ik dit nu echt niet fair. Alles moet nu gedaan worden om zoveel mogelijk stilliggende middenstand dadelijk weer op de rit te krijgen. Daar zijn de banken o.a. ook bij nodig.
  6. Beursist1 31 maart 2020 14:13
    Iemand met liquiditeitsproblemen en rentebetalingen van 6,5% over leningen zal het advies krijgen deze, zo mogelijk, af te lossen of over te sluiten tegen lagere rente. Iedereen kan weten dat rentebetalingen van ledencertificaten opgeschort kunnen worden, deze achtergesteld zijn en op ieder moment aflosbaar. Waar dividendbetalingen achterwege blijven onder de huidige omstandigheden (ING, ABN.AMRO) vergaat de wereld niet als RABO (voorlopig) in 2020 geen rente uitkeert. De liquiditeitspositie van RABO moge nu nog behoorlijk zijn, de schade van de huidige crisis kan pas eind 2020 en in de loop van 2021 opgemaakt worden.
  7. [verwijderd] 31 maart 2020 14:18
    De bank moet zo sterk mogelijk staan en 300 miljoen besparen aan uitgekeerde rente...en wat nou als er 1 miljard aan vermogen wegloopt bij de bank vanwege de verkoop van deze certificaten?....welk doel wordt dan gehaald met deze actie?
    Het geld dat in ledencertificaten zit mag de bank als eigen vermogen beschouwen...ik weet niet of dit nou wel zo slim was als ik kijk naar het handelsvolume in deze certificaten sinds deze mededeling...en als ze nu ook nog eens zo slim zijn om de nominale waarde te verlagen (want dat mogen ze ook) dan kan je de bank net zo goed meteen sluiten...wie vertrouwd de Rabobank dan nog?
  8. JMDKA 31 maart 2020 14:34
    Er blijkt heel veel ineens vloeibaar gemaakt te kunnen worden tijdens deze corona-druk. Zo effe het dividend op Raboledencertificaten stopzetten is er zo een die vraagtekens oproep. Komt nogal 'Hongaars' over.
    Maar goed, als Rabo snel liquide middelen nodig heeft laat ze dan ook groen licht geven opdat bedrijven per direct boetevrij leningen te kunnen aflossen, om te beginnen de leningen die in het derivaten regime (SWAPS) zitten. Want ook hier valt nog wel een appeltje te schillen met dat zgn Uniform Herstel Kader. Jan Met De Korte Achternaam.
  9. [verwijderd] 31 maart 2020 15:25
    quote:

    Augustinus schreef op 31 maart 2020 14:09:

    Een enorme omzet vandaag in certificaten! Ik vraag me af: wie koopt ze zolang er geen rente vergoeding op zit? Zou de Rabobank ze zelf terugkopen???
    Dat lijkt me onmogelijk, ECB raadde inkoop eigen aandelen eveneens af. Het zou al te bizar zijn als Rabo geen vergoeding op certificaten uitkeert om cash in de zak te houden en tegelijkertijd bakken met geld uitkeert om de koers van diezelfde daardoor waardeloos geworden certificaten op peil te houden,
    Maar door wie de koers dan wel gesteund wordt...?
  10. Fransoosje 31 maart 2020 15:33
    quote:

    Johnny be good schreef op 31 maart 2020 15:25:

    [...]
    Dat lijkt me onmogelijk, ECB raadde inkoop eigen aandelen eveneens af. Het zou al te bizar zijn als Rabo geen vergoeding op certificaten uitkeert om cash in de zak te houden en tegelijkertijd bakken met geld uitkeert om de koers van diezelfde daardoor waardeloos geworden certificaten op peil te houden,
    Maar door wie de koers dan wel gesteund wordt...?
    Denk wel de RaboBank die aan kopen is. Wat dacht je, vandaag heeft de telefoon roodgloeiend gestaan met oud agrariërs die hun vermogen belegd hebben in Rabo Certificaten. Als men de handel "vrij" laat, gaat de koers naar 50....Denk dat we vandaag of morgen wel een belletje krijgen dat de Certificaten voor Eur 100,= van de markt worden gehaald. Deze reactie heeft de RaboBank niet verwacht.
  11. [verwijderd] 31 maart 2020 15:40
    quote:

    Fransoosje schreef op 31 maart 2020 15:33:

    [...]

    Denk wel de RaboBank die aan kopen is. Wat dacht je, vandaag heeft de telefoon roodgloeiend gestaan met oud agrariërs die hun vermogen belegd hebben in Rabo Certificaten. Als men de handel "vrij" laat, gaat de koers naar 50....Denk dat we vandaag of morgen wel een belletje krijgen dat de Certificaten voor Eur 100,= van de markt worden gehaald. Deze reactie heeft de RaboBank niet verwacht.
    Tuurlijk niet. Er staat voor 6 mlrd van die dingen uit in de markt.
    Godsonmogelijk dat Rabo dat nu even ophoest om ze in te kopen.
    Zeker als je dus weet dat ze die 300 mln voor die rente al niet willen uitgeven.
  12. Excelsior48 31 maart 2020 15:48
    Als je kijkt naar de koersontwikkeling van de afgelopen weken zou je kunnen concluderen dat Rabo al een 2 weken eerder intern het besluit heeft genomen om de rente op de lening op te schorten. Zie de grote daling vanaf de 13e met grote omzetten. Lijkt me op zijn plaats dat de AFM daar eens naar kijkt of hier geen sprake is van uitgelekte voorkennis. Al met al een harde vertrouwensbreuk met de klanten van Rabo. Deze actie blijft nog lang naklinken in de markt.
  13. jaapw58 31 maart 2020 15:50
    Fransoosje het lijkt mij een goed idee dat je eens de nodige kennis over obligaties gaat op doen. En dan met name achtergestelde. Voor 100 euro en trouwens ook voor 50 eu sta ik vooraan. Maar zo werkt het niet. En dan de rente die je moet vergoeden als je, kort geleden, certificaten hebt gekocht. Die betaalde de Rabo je op de betaaldatum weer terug. De verkoper wil graag zijn deel en terecht.
    En van opkopen (tegen 100% = 25 eu) door de Rabo zal helemaal geen sprake zijn. Rentebetaling schrappen maar wel voor miljarden opkopen???? Gaat het niet worden.
  14. Bronbeek 31 maart 2020 15:52
    Ik lees weinig positieve reacties op de actie van IEX. Bij dezen: ik heb ondertekend. Goeie actie. Wie denkt dat dit een aprilgrap is, is...(nou ja laat maar, ik hou het netjes). Verder is alles al gezegd en ik ga ook niet herhalen wat ik gisteren heb geschreven. Verder iedereen een prettige voortzetting van de (beurs-)dag.
132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links