Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lotus Bakeries BRU:LOTB.BL, BE0003604155

  • 9.040,000 19 apr 2024 17:35
  • +30,000 (+0,33%) Dagrange 8.950,000 - 9.100,000
  • 361 Gem. (3M) 617

Lotus Bakeries 2020

281 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gino Scheppers 30 maart 2020 21:00
    Lotus Bakeries zakte vandaag na opening naar 2710 euro.Om daarna in de laatste twee uur geleidelijk te stijgen, om dan af te sluiten op 2900 euro. Onvoorstelbaar hoe Lotus probeert stand te houden in deze uitzonderlijke tijden. Beleggers hopen op een dividend, nu bij vele andere aandelen dat duidelijk niet meer het geval is of zal zijn.
    Volgens de TA zit Lotus hiermee nog altijd in een stijgende lijn, het aandeel noteert zelfs nog steeds boven zijn 50 daags exponentieel gemiddelde. En bijgevolg nog steeds op winst sinds 31 december 2019. Dan stonden we immers op 2590 euro.
    Intussen begrijp ik ook niet meer waar Lotus het blijft van halen, maar ziehier een aantal producten, die ik hier helemaal niet in de rekken zie liggen.
    www.delish.com/uk/food-news/a30427473...
    www.delish.com/food-news/a28005741/bi...
    www.delish.com/uk/food-news/a30149092...
    Nu de UK is wel één van de grootste afzetgebieden,en in de UK zijn ze verzot van patisserie in combinatie met speculoos. Het potentieel is en blijft dus enorm bij onze Britse buren.

  2. Gino Scheppers 31 maart 2020 16:21
    Bericht op de tijd 31 maart 202
    [
    Degroof Petercam vindt het nu even welletjes en verlaagt het advies van 'bijkopen' naar 'houden'. 'Lotus noteert op dit ogenblik tegen 29 keer de verwachte winst voor 2022, een stevige premie tegenover andere voedingsbedrijven als Nestlé. Zo'n premie is gerechtvaardigd gelet op de staat van dienst en stevige balans, maar laat weinig ruimte voor extra opwaarts potentieel',' merkt analist Fernand de Boer op.]

    Inderdaad prijzig!! En fundamenteel klopt dat. Dit soort analyses heeft me toen het aandeel 654 euro stond altijd weerhouden om te kopen. En keer op keer zag ik het stijgingspotentieel aan mijn neus voorbijgaan. Wat deze analysten niet kunnen incalculeren dat is het potentieel van het bedrijf.
    Binnenkort brengen ze hun nieuw sandwich-koekje uit...En USA heeft nog voldoende stijgingspotentieel...
    Op een gegeven moment heb ik deze praat naast mij neergelegd, en beginnen kopen aan 940 euro.
    Toen was hun stelling nog steeds "weinig opwaarts potentieel".

  3. Gino Scheppers 3 april 2020 08:42
    Zie persmededeling van Lotus Bakeries.
    www.lotusbakeries.com/press-releases
    samenvatting:
    Zelfs Lotus Bakeries LOTB0,00% is niet immuun voor de covid-19 crisis, leert een mededeling. De koekjesbakker merkt op dat alle 12 productievestiging weliswaar operationeel blijven, maar dat de 'lockdown' impact heeft op de klanten. 'Er is een significante impact op de out-of home sectoren (horeca, instellingen etc, red.) en vliegtuigmaatschappijen', stipt Lotus aan. 'Dit klantenbestand vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van de verkopen'.
    Lotus voegt er wel aan toe dat er een 'gedeeltelijke verschuiving' is naar thuisconsumptie, met dus grotere vraag vanuit de supermarkten. En dat op dit ogenblik de enige zekerheid de grote onzekerheid over de precieze impact is. 'Op vandaag is het voorbarig om een accurate inschatting te maken van de volledige impact op het bedrijf in de komende weken en maanden', luidt het.

    Lees het volledig artikel op hun site en niet alleen de pers! In principe compenseert het één met het ander in hun verkoop. Mensen zitten thuis en eten veel meer koekjes..Dat zal ruimschoots hun verlies van de horeca dekken.
    Lees ook eens bijvoorbeeld volgend artikel:
    www.chicagobusiness.com/consumer-prod...
    Ook spreekt men niet van het dividend te schrappen!!
    Komt er van dit bericht een dip. Dan is dit alsnog een buitenkansje!

  4. Gino Scheppers 3 april 2020 12:37
    Intussen op de persmail van Lotus een koersdoel update van KBCSecurities:

    Lotus Bakeries doet er alles aan om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. De 12 productiesites blijven operationeel en de productie houdt maximaal rekening met de veiligheid van de medewerkers. De groep heeft een netto financiële schuld van ongeveer 1x REBITDA en dus voldoende financiële draagkracht. “Houden”-advies en 2900 euro koersdoel blijven behouden.

  5. simidoc 3 april 2020 16:16


    De koekjesmaker Lotus ondervindt 'impact' van het coronavirus. Maar de ziekte hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor de omzet en de winst. 'We willen onze aandeelhouders geruststellen', zegt topman Jan Boone.

    De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor Lotus Bakeries LOTB-4,56% , schrijft de koekjesbakker vrijdag in een persbericht. Maar het is niet duidelijk of de impact positief is of negatief. De toestand is moeilijk te voorspellen, zegt Jan Boone, de topman van het beursgenoteerde familiebedrijf. '10 procent van onze omzet komt van de horeca en van vliegtuigmaatschappijen, die onze koekjes serveren op hun vluchten. Beide staan onder druk.'
    " Lotus maakt geen luxeproducten, maar betaalbare producten die je nodig hebt. Dat speelt in ons voordeel. "

    Boone denkt dat de supermarkten de verloren verkoop kunnen compenseren. '90 procent van onze verkoop komt van supermarkten, en die worden vandaag erg druk bezocht. Mensen eten ook meer thuis. Bovendien maken wij geen luxeproducten, maar producten die je nodig hebt: onze speculoos bij de koffie en onze speculoospasta op de boterham. Dat we betaalbare prijzen hebben, speelt in ons voordeel. We verliezen 10 procent van onze omzet door de horeca, maar als we pakweg 10 procent groeien in de supermarkten, dan is de totaalimpact positief.'

    Toch wil de topman de aandeelhouders niet te veel laten watertanden. Het is nog niet duidelijk is of de verkoop in de supermarkt effectief stijgt en hoe hard. 'Maar we willen onze aandeelhouders wel geruststellen: alles loopt zoals het moet.'

    Hij wijst erop dat de twaalf Lotus-fabrieken draaien zoals voorheen. 'Er zijn natuurlijk zieken, maar niet meer dan voor corona uitbrak. In het begin van de crisis was het afwezigheidscijfer hoger. Maar we hebben met onze veiligheidsmaatregelen ons personeel kunnen overtuigen te blijven werken.'
    " Er zijn natuurlijk zieken in onze fabrieken, maar niet meer dan voor corona uitbrak. "

    Lotus plaatste onder meer containers op zijn terreinen. 'De arbeiders kunnen zich er omkleden en dat blijft ook mogelijk in de gewone kleedkamers, waardoor de mensen afstand kunnen bewaren. We waken er ook over dat er voldoende afstand is tussen de mensen aan de fabriekslijnen. Zo toonden we ons personeel dat het ons menens is met hun veiligheid en dat wekt vertrouwen.'

    Of Lotus zijn personeel een premie geeft, wil de CEO niet kwijt. 'De salarissen zijn een bedrijfsgeheim waarover we nooit extern communiceren. Dat gaan we ook nu niet doen.'

    Lotus - dat tot de jaren 90 nog Corona-Lotus heette - produceert vooral in Europa en exporteert naar 65 landen. 'De export naar Azië ging enkele weken geleden moeilijker, maar intussen gaat alles normaal. Ook onze nieuwe fabrieken in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika werken normaal. Al onze plannen gaan door zoals voorzien was.'
  6. Gino Scheppers 6 april 2020 13:38
    Aan de hoeveelheid koekjes dat ik verorber, nu ik thuis aan het werken ben. Zal de 10% verlies ruimschoots goed gemaakt worden, als ander mensen dat ook doen, dan komt dit zeker goed.
    Aangezien Jan Boone, niet expliciet gemeld heeft om het dividend te schrappen, dan kunnen we ons in mei toch nog verwachten aan een uitkering. En dat kan men van de meeste bedrijven toch niet zeggen.
  7. Gino Scheppers 14 april 2020 08:17
    Intussen is mijn voorraad Lotus koekjes weer uitgeput eveneens mijn pasta!. Er zal niks anders opzitten dan vandaag langs te gaan bij Delhaize. Als iedereen op dezelfde manier reageert dan kan volgens mij de productie niet meer volgen in Lembeke. Het verlies van 10% aan luchtvaart en horeca, zal volgens mij ruimschoots gecompenseerd worden door het thuisverbruik. Het zou best kunnen dat 2020 voor Lotus, hun beste jaar ooit zal zijn. Terloops, normaal ging men in april het nieuw sandwich koekje uitbrengen!.Misschien is het alle hens aan dek om de huidige productie te handgaven, en moet men het nieuw koekje uitstellen.
  8. Becb 11 mei 2020 14:40
    Beleggen… Het is niet altijd gemakkelijk voor de kleine belegger: Wat geld vrijgemaakt voor een extra aandeel. Maar terwijl er vrijdag een paar aandelen aan 2800 of 2810 euro vekocht zijn, is de prijs zelfs op een slechte beursdag als vandaag superstabiel. Ik zal nog wat geduld moeten hebben. Wil iemand voor 2800 euro verkopen aub ;-)?
    Of zit iedereen op de 25ste te wachten voor het dividend...
  9. simidoc 19 mei 2020 08:20
    Lotus knipt coupon af

    De koekjesmaker Lotus Bakeries LOTB0,00% gaat vandaag ex-dividend. Aandeelhouders krijgen een brutodividend van 32 euro. Dat is 3 euro meer dan de 29 euro die het bedrijf vorig jaar uitkeerde. Tegen de huidige beurskoers bedraagt het dividendrendement bijna 1 procent.
  10. Gino Scheppers 19 mei 2020 11:10
    Dividend uitkering in corona-tijden. Het is niet aan alle firma's gegeven.
    Momenteel om 11:00 19/05 staan we op 2910 euro. +12.3% YTD.
    Dit is een blijft een pareltje op de Belgische beurs. En ik heb zo een vermoeden, dat het wegvallen van de verkoop aan horeca en de amerikaans airlines ruim zal gecompenseerd worden door de thuisverkoop. Het zou me dus niet verwonderen dat de omzet is gestegen. Jammer dat Jan B. daar geen update van geeft.
    uk.finance.yahoo.com/news/two-factors...
  11. thcp 20 mei 2020 14:38
    Ik raad jullie aan om op twitter eens te zoeken op de zoekterm '(lotus) biscoff'. Het lijkt een hype te worden in Amerika en Azië. Honderden tweets per dag over hoe lekker lotus wel niet is, klagen over het feit dat Lotus altijd meteen uitverkocht is in de winkels, etc.

    Met een k/w van net geen 30 is het een duur aandeel, maar dat ben ik wel bereid er voor te betalen. Door de hoge eenheidsprijs en dus een ontzettend laag volume zijn er ook geen daytraders. Net 2 stuks gekocht aan €2830, een buy and hold forever aandeel.
  12. Gino Scheppers 20 mei 2020 22:07
    quote:

    thcp schreef op 20 mei 2020 14:38:

    Ik raad jullie aan om op twitter eens te zoeken op de zoekterm '(lotus) biscoff'. Het lijkt een hype te worden in Amerika en Azië. Honderden tweets per dag over hoe lekker lotus wel niet is, klagen over het feit dat Lotus altijd meteen uitverkocht is in de winkels, etc.

    Met een k/w van net geen 30 is het een duur aandeel, maar dat ben ik wel bereid er voor te betalen. Door de hoge eenheidsprijs en dus een ontzettend laag volume zijn er ook geen daytraders. Net 2 stuks gekocht aan €2830, een buy and hold forever aandeel.
    Inderdaad dagelijks zoek ik op google news naar Biscoff. En bijna dagelijks vind je gratis reclame. Door mensen die het één na het ander recept uitvinden met Lotus speculoos. Voornamelijk in UK en VS;
    Volgens mij is hun nieuw sandwich koekje ook een hit. De bijkomende omzet die men tijdens de lockdown realiseren, is omzet dat ook daadwerkelijk wordt verbruiktt. Ge vult immers niet je kast met koekjes om te hamsteren, maar wel om thuis op te eten.

    Ziehier een voorbeeld:
    metro.co.uk/2020/05/18/lotus-biscoff-...

    Dit is en blijft een groeiverhaal. Zie maar eens het potentieel dat ze nog hebben in USA; Daar hebben ze jaren aan hun weg getimmerd, met een rustige vastheid. Nu ze daar een fabriek hebben, zetten ze alles op alles om de groei te maximaliseren. Ook hun ijsverkoop schijnt daar te exploderen. En velen zien de speculoospasta als alternatief voor hun pindakaas waar meer en meer mensen allergisch aan worden.
    Beleggen is super éénvoudig, ga tegen alle regels in van diversificatie, koop enkel Lotus aandelen, en kijk er niet meer naar om tot aan je pensioen.
    Vandaag hebben we een dipje, maar we hebben nog steeds een jaarwinst van 8.5%. De meeste beleggers kunnen hier alleen maar van dromen.
281 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links