Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,652 15 apr 2024 17:35
  • +0,082 (+1,47%) Dagrange 5,580 - 5,714
  • 7.974.425 Gem. (3M) 6,7M

AEGON MAART 2020

995 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 28 maart 2020 20:27
    quote:

    Medicus schreef op 28 maart 2020 13:44:

    Daarom wordt deze gewoon betaald. Boeken zijn gesloten. 2020 kan misschien niet doorgaan, dat kan..
    Is m.i. aan de aandeelhouders.
    En boeken gesloten zegt niets. Daar zal de betaling als verplichting in staan maar als de aandeelhouders anders besluiten is dat een voordeeltje.
    Ik hoop het niet trouwens, anders stappen de hele grote partijen er (nog verder) uit.
  2. [verwijderd] 29 maart 2020 08:26
    quote:

    mvliex 1 schreef op 28 maart 2020 20:27:

    [...]Is m.i. aan de aandeelhouders.
    En boeken gesloten zegt niets. Daar zal de betaling als verplichting in staan maar als de aandeelhouders anders besluiten is dat een voordeeltje.
    Ik hoop het niet trouwens, anders stappen de hele grote partijen er (nog verder) uit.
    Als de aandeelhouders anders besluiten zullen velen dit niet als een voordeeltje zien.
  3. forum rang 5 manuss 29 maart 2020 11:52
    quote:

    Medicus schreef op 29 maart 2020 11:26:

    Of men besluit in alleen aandelen dividend te geven. Dat kost het bedrijf niets. Ze hebben al 55% ingekocht. Kunnen ze daarna weer een nieuw inkoopprogramma opstarten.
    Ziet er simpel uit, maar het is aan Aegon. Wel moeten het "speciale" aandelen zijn, die niet direct verhandeld kunnen worden.
  4. LTBelegger 29 maart 2020 12:04
    quote:

    manuss schreef op 29 maart 2020 11:52:

    [...] Ziet er simpel uit, maar het is aan Aegon. Wel moeten het "speciale" aandelen zijn, die niet direct verhandeld kunnen worden.
    We gaan het zien. Ik denk dat er gewoon dividend wordt uitgekeerd en dat het gebaar voor het interim dividend in oktober zal zijn. Ik heb opties long dus dit jaar is verloren helaas, tenzij er nog wat nieuws gaat komen die het aandeel weer naar 4 euro duwt. Succes!
  5. forum rang 7 mvliex 1 29 maart 2020 12:48
    quote:

    ronny2 schreef op 29 maart 2020 08:26:

    [...]

    Als de aandeelhouders anders besluiten zullen velen dit niet als een voordeeltje zien.
    Dat klopt maar dat zijn zij die vaak kortzichtig zijn. Net als beleggen ooit bedoeld is voor de LT is dit voor velen verschoven naar proberen op KT winst te behalen no matter what. De term creëren van aandeelhouderswaarde is dan ook sterk 'verwaterd'. Het past wel in het 'ikke ikke' tijdperk.
  6. forum rang 7 mvliex 1 29 maart 2020 13:45
    Hoe het coronavirus alsnog tot een harde Brexit kan leiden
    28 maart 2020 17:19

    Niemand zal ontkennen dat het een uitdaging was: het in minder dan een jaar tijd onderhandelen van een volledig handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Het proces is door het coronavirus nóg lastiger geworden, waardoor een harde Brexit een stap dichterbij lijkt te komen.

    De onderhandelingen tussen Brussel en Londen liggen inmiddels al een paar weken stil. Door de virusuitbraak zijn de twee partijen aangewezen op videovergaderingen, maar die zijn tot dusver niet van de grond gekomen.

    Vorige week kwam daar nog een extra probleem bij: toponderhandelaar Michel Barnier van de EU maakte via Twitter bekend ook positief te zijn getest op het virus en zit in zelfisolatie. Ook zijn Britse evenknie David Frost zit thuis vanwege coronaverschijnselen.

    Het virus zorgt dus voor vertraging, terwijl de klok maar blijft tikken. Er moet namelijk uiterlijk voor het eind van dit jaar een akkoord liggen. Dan loopt de transitieperiode af; de periode tussen de Brexit en de nieuwe relatie, waarin het VK nog Europese regels hanteert om de overgang voor bedrijven te vergemakkelijken.

    Wat het nog ingewikkelder maakt, is een wens vanuit de regering van Boris Johnson. De premier wil eind juni al "een brede schets" van een handelsakkoord zien. Zo niet, dan "zal de regering moeten beslissen of het VK zich nog wel op onderhandelingen moet richten of zich volledig moet voorbereiden op een ordelijk einde van de transitieperiode".

    Harde Brexit lijkt aannemelijker
    Kort samengevat: er was al weinig tijd om tot een handelsakkoord te komen en door het coronavirus verliezen beide kampen nog meer kostbare tijd.

    Het wordt dus aannemelijker dat het de twee kampen niet gaat lukken om voor het eind van het jaar tot een akkoord te komen. Dit zou als gevolg hebben dat de Britten afscheid nemen zonder handelsakkoord, het rampscenario met de grootste economische schade.

    Transitieperiode verlengen? Nee, zegt Johnson
    En dus klinkt er een dringende oproep vanuit het Britse bedrijfsleven om de transitieperiode te verlengen om een harde Brexit te voorkomen. De regering-Johnson wil daar echter niet aan. De premier, die inmiddels ook is geveld door het coronavirus, zei vorige week tegen journalisten dat deze optie "verbannen" is en hij niet van plan is om de wetgeving te veranderen.

    Een van de redenen daarvoor is dat de Britten dan alsnog moeten meebetalen aan de Europese meerjarenbegroting die loopt van 2021 tot 2027, iets wat Johnson moeilijk aan zijn kiezers kan verkopen. De vraag is echter of deze kosten opwegen tegen het mogelijke effect van een harde Brexit voor de Britse economie, die al hard wordt geraakt door de coronacrisis.

    Maandag zullen de onderhandelingen weer hervat worden, maar de ogen zijn echter gericht op 30 juni, de zoveelste deadline in het Brexit-proces en de uiterste datum waarop de Britse premier om uitstel van de transitieperiode kan vragen.

    www.nu.nl/brexit/6041014/hoe-het-coro...
  7. forum rang 7 mvliex 1 29 maart 2020 13:56
    quote:

    ronny2 schreef op 29 maart 2020 08:26:

    [...]

    Als de aandeelhouders anders besluiten zullen velen dit niet als een voordeeltje zien.
    Blijkbaar zijn de grote beleggers wel slim.

    Oproep aandeelhouders aan bedrijven: vergeet het dividend

    Ook bij oliemaatschappij Shell, waar dividenden bijna heilig zijn verklaard, staat de winstuitkering aan de aandeelhouders ter discussie.

    In het kort
    Een zeer opmerkelijk geluid van grote aandeelhouders: sla het dividend, indien nodig voor het voortbestaan, over.Om de levensvatbaarheid van bedrijven niet in gevaar te brengen roepen beleggers op het dividend te verlagen of zelfs op te schorten. VEB vraagt Shell het besluit over de dividenduitkering uit te stellen.
    Een uiterst opmerkelijk geluid in heel bijzondere tijden: aandeelhouders die bedrijven vragen dividenden te verlagen of zelfs op te schorten. Ook bij oliemaatschappij Shell, waar dividenden bijna heilig zijn verklaard, staat de winstuitkering aan de aandeelhouders ter discussie.

    Aandeelhouders zijn traditioneel juist groot voorstander van een stabiel dividendbeleid en het inkopen van eigen aandelen. Voor veel grote pensioenfondsen zijn dividendaandelen zelfs een cruciaal onderdeel van de beleggingsportefeuille. Maar grote beleggers maken zich nu vanwege de coronacrisis zorgen over de levensvatbaarheid van bedrijven, die zitten te springen om contanten.

    fd.nl/beurs/1339499/oproep-aandeelhou...
  8. [verwijderd] 29 maart 2020 14:46
    quote:

    mvliex 1 schreef op 29 maart 2020 12:48:

    [...]Dat klopt maar dat zijn zij die vaak kortzichtig zijn. Net als beleggen ooit bedoeld is voor de LT is dit voor velen verschoven naar proberen op KT winst te behalen no matter what. De term creëren van aandeelhouderswaarde is dan ook sterk 'verwaterd'. Het past wel in het 'ikke ikke' tijdperk.
    Hier pakt u de koe volledig bij de horens. Veel mensen kopen aandelen en als ze dezelfde dag of binnen een paar dagen nog geen winst hebben verkopen ze. Ze zijn ontevreden, omdat de koers lager staat dan hun aankoopkoers en verkopen derhalve. Ik moet toegeven dat ik dat zelf ook heb gedaan in het verleden. Maar die tijd ligt ver achter me. Ik koop nu alleen voor de lange termijn.
  9. Marconosto 29 maart 2020 17:30
    quote:

    Jelle-43 schreef op 29 maart 2020 17:19:

    Vaarwel dividend.Was te verwachten .Aandeelhouders hebben al jaren niets verdiend aan dit bagger aandeel
    Ho ho. Zover is het nog niet, Dividend is over 2019. Dat geld is allang gereserveerd. Ik denk dat het wel uitgekeerd wordt en dat het interim dividend over 2020 ( ex dividend augustus) wel eens lastiger kan worden. Aegon snapt natuurlijk ook dat nu bekend maken dat het dividend voor mei niet doorgaat er een afstort komt door grote en kleine beleggers. Met als gevolg een dalende koers. Dit is ook niet goed natuurlijk, nu al helemaal niet.
    Daarnaast moet je niet vergeten dat de inkomsten voor Aegon gewoon doorlopen. Corona of niet.
  10. Marconosto 29 maart 2020 17:33
    quote:

    vaccin schreef op 29 maart 2020 16:53:

    Dividend is toch sigaar uit eigen doos ( of je moet op 1.60 gekocht hebben )
    Is niet helemaal waar. Meestal wordt de koers in de dagen of weken daarna wel weer ingelopen en volgt er een inkoop programma om de verwatering tegen te gaan
  11. forum rang 5 manuss 29 maart 2020 18:19
    Ter herinnering voor de vergeetachtigen onder ons:

    Beursblik: dividend Aegon nog houdbaar

    maandag 16 maart 2020

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Aegon is afgelopen week gedaald tot het laagste niveau sinds de financiële crisis, omdat beleggers er rekening mee houden dat de verzekeraar zijn dividend zal schrappen, maar vooralsnog lijkt dat niet nodig. Dat schrijft ING maandag in een rapport.

    Het aandeel sloot vrijdag op 1,83 euro, wat een dividendrendement van 17 procent impliceert. Maandag is dat rendement nog een stuk verder gestegen met een verdere koersdaling van het aandeel van meer dan tien procent.

    Volgens analist Albert Ploegh van ING zijn de marktrisico's bij de verzekeraar effectief afgedekt. Het grootste risico is volgens ING dat obligaties minder kredietwaardig worden en dat bedrijven in gebreke blijven.

    Volgens Aegon daalt de solvabiliteit van de groep met 12 procentpunt als de aandelenmarkten 25 procent dalen. Een daling van de rente met 50 basispunten laat de solvabiliteit met 4 procentpunt dalen. Meer wanbetalingen op obligaties in de VS zouden 19 procentpunt kunnen kosten. Dat is gerekend zonder staatsobligaties.

    De groep zat afgelopen vrijdag nog bovenin de bandbreedte van 150 tot 200 procent met zijn solvabiliteit, vrijwel gelijk aan de 201 procent van eind 2019.

    Ploegh denkt dat de Nederlandse kapitaalaanwas per vorige week rond 250 miljoen tot 275 miljoen euro lag, in plaats van de normale 300 miljoen tot 325 miljoen.

    In de VS zal de kapitaalaanwas dalen door meer afwaarderingen, maar Ploegh ziet daar bescherming doordat het bedrijf ervoor kan kiezen om minder nieuwe polissen af te sluiten en zo meer kapitaal over te houden. Aegon kan vervolgens geld halen uit het Amerikaanse bedrijf om dividend uit te keren.

  12. forum rang 6 Daan 008 29 maart 2020 22:11

    @ vaccin
    De landen die zich verscholen achter groep immuniteit moeten op een bepaald ogenblik toch over gaan op Lock down maatregelen, zelfs mr T zal dit op een bepaald ogenblik moeten toegeven.

    In België ondergaan alle patiënten die in bepaalde klinieken binnen komen (ongeacht of ze een gebroken been hebben, moeten bevallen enz...) een scan en wat blijkt, voor enkele dagen was 10% van de mensen die binnen kwamen reeds besmet met het Coronavirus (wel zonder symptomen).
    Weet wel dat België al van in het begin zeer strenge maatregelen had genomen om een explosie van besmetting te kunnen voorkomen om alzo de klinieken en hun IC steeds op optimale conditie te kunnen laten werken.
  13. [verwijderd] 29 maart 2020 22:33
    Ook deze economisch lock down is niet meer vol te houden .
    Beetje pappen en nat houden door financiële instellingen droogt snel op !!

    Hierdoor zijn in het verleden grote oorlogen ontstaan met veel meer doden tot ......
    Allemaal op een veilige manier weer aan het werk lijkt mij het beste !!
  14. forum rang 6 Daan 008 29 maart 2020 22:52

    De pandemie kan meerdere maanden duren.
    Maar op een bepaald ogenblik start de economie terug op.
    De economie komt gestaag terug op toeren en de beurzen kunnen opnieuw jaren gaan stijgen. De geleden productie verliezen (door de verminderde /gestopte productie) moeten immers terug worden bijgevuld.
    De beurskoersen kunnen terug gaan beginnen stijgen.
    Voor boekjaar 2020 gaan veel bedrijven verliezen/minder winsten boeken (koersen omlaag)
    Vanaf 2021 gaan bedrijven terug winsten boeken (koersen omhoog)

    Mijn inziens komt er echt geen oorlog.

    Zelfs voor het verwachtte overaanbod aan olie voor de komende dagen zal ook wel een oplossing komen (eerst nog even veel stemmingmakerij)De olie exporterende landen gaan geen olie op de markt blijven brengen als zij er voor moeten gaan betalen om er toch maar vanaf te kunnen geraken.
995 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links