Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Gilead Sciences OTC:GILD.Q, US3755581036

  • 67,080 24 apr 2024 22:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 460 Gem. (3M) 7,2M

Forum Gilead geopend

874 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 7 maart 2020 13:47
    China pakt lokale biotech aan voor claims dat het Gilead's experimentele coronavirus-medicijn zou kunnen produceren

    De Shanghai Stock Exchange heeft een Chinees biotechbedrijf berispt wegens claims dat het een experimenteel medicijn produceerde om het coronavirus te behandelen.

    De in Suzhou gevestigde BrightGene Bio-Medical Technology 688166, + 3,50% zei begin februari dat het goedkeuring had gekregen om remdesivir te maken, het enige medicijn dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie als effectief werd beschouwd bij de behandeling van het virus.

    De Shanghai-beurs zei echter op zondag dat BrightGene geen goedkeuring had gekregen van de Chinese geneesmiddelenregulatoren of toestemming van de patenteigenaar, Amerikaanse medicijnproducent Gilead Sciences GILD, + 5,37%, om het medicijn in grote hoeveelheden te produceren.

    Aandelen in BrightGene die op 12 februari bijna 60% stegen nadat het bedrijf zei dat het erin geslaagd was om remdesivir in massa te produceren, daalden maandag met 20%, de dagelijkse limiet van de beurs.

    Remdesivir is gebruikt voor de behandeling van het ebolavirus, het Midden-Oosten Respiratory Syndrome (MERS) en het Ernstig Acuut Respiratory Syndrome (SARS). Het kan ook effectief zijn voor de behandeling van patiënten die zijn geïnfecteerd met het COVID-19-virus, volgens Li Ka Shing Institute of Virology van de Universiteit van Alberta.

    Gilead zei op 26 februari dat het twee late-fase studies was gestart om de veiligheid en werkzaamheid van remdesivir te testen bij bijna 1000 patiënten met COVID-19 in medische centra in Azië, evenals in andere landen met een groot aantal gediagnosticeerde gevallen.

    Er zijn nu in totaal 3048 doden door coronoavirus, volgens de nieuwste cijfers van de Johns Hopkins University-tracker.

    De afkeuring van BrightGene komt nadat de Securities and Exchange Commission vorige maand investeerders waarschuwde voor investeringsfraude met claims dat de producten of diensten van een bedrijf zouden kunnen worden gebruikt om de uitbraak van het coronavirus te stoppen.

    “We zijn ons bewust geworden van een aantal internetpromoties, waaronder op sociale media, en beweren dat de producten of diensten van beursgenoteerde bedrijven coronavirus kunnen voorkomen, detecteren of genezen, en dat de voorraad van deze bedrijven dramatisch in waarde zal toenemen als een resultaat, "zei de SEC.

    www.marketwatch.com/story/china-slaps...

    Blijft toch echt alleen Gilead over!
  2. forum rang 7 Kaviaar 7 maart 2020 14:39
    WHO zegt dat remdesivir van Gilead kan helpen bij de behandeling van het coronavirus

    Het antivirale medicijn remdesivir van Gilead Sciences is misschien het beste middel om het coronavirus te behandelen, zei een functionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

    Remdesivir, een experimenteel medicijn dat is ontwikkeld om het ebolavirus te bestrijden, ondergaat momenteel een klinisch onderzoek bij coronaviruspatiënten in China. WHO verwacht dat de onderzoeksgegevens binnen enkele weken beschikbaar zullen zijn.

    Tijdens een persconferentie in Beijing zei de assistent-directeur van de WHO, Bruce Aylward: "Er is momenteel maar één medicijn waarvan we denken dat het echt effectief is en dat is remdesivir."

    Volgens CNN werkte Gilead samen met de Chinese gezondheidsautoriteiten aan twee proeven met het medicijn bij Covid-19-patiënten.

    Woordvoerder van Gilead Sciences zei: "De twee onderzoeken, een bij patiënten met een ernstige ziekte en een andere bij patiënten met een matige ziekte, nemen momenteel deelnemers aan en we verwachten resultaten in april."

    www.pharmaceutical-technology.com/new...
  3. forum rang 7 Kaviaar 7 maart 2020 17:58
    Google translate

    Werkingsmechanisme onthuld voor remdesivir, potentieel coronavirus medicijn

    Onderzoekers hebben aangetoond hoe het medicijn dat bekend staat als remdesivir, de virale RNA-polymerase van coronavirussen presenteert als een doelwit voor deze aandoeningen.

    Een team van academische en industriële onderzoekers heeft nieuwe bevindingen gerapporteerd over hoe een antiviraal middel voor onderzoek coronavirussen precies tegenhoudt. Het artikel werd gepubliceerd op dezelfde dag dat de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) aankondigde dat het medicijn in kwestie, remdesivir, wordt gebruikt in de eerste klinische proef van het land van een experimentele behandeling voor COVID-19, de ziekte veroorzaakt door de SARS -CoV-2-virus.

    Eerder onderzoek in celculturen en diermodellen heeft aangetoond dat remdesivir de replicatie van verschillende coronavirussen kan blokkeren, maar tot nu toe is niet duidelijk hoe dit gebeurt. De onderzoekers van de Universiteit van Alberta, VS en Gilead, bestudeerden de effecten van het medicijn op het coronavirus dat het Midden-Oosten Respiratory Syndrome (MERS) veroorzaakt. Ze ontdekten dat remdesivir een bepaald enzym blokkeert dat nodig is voor virale replicatie.

    Coronavirussen repliceren door hun genetisch materiaal te kopiëren met behulp van een enzym dat bekend staat als de RNA-afhankelijke RNA-polymerase. Tot nu toe was het moeilijk om het polymerasecomplex dat meerdere eiwitten bevat, in een reageerbuis te laten werken.

    "Het is niet eenvoudig geweest om met deze virale polymerasen te werken", Matthias Götte, een viroloog en professor aan de Universiteit van Alberta, die de studie leidde. Hij legde uit dat dit het onderzoek naar de functie van nieuwe medicijnen heeft vertraagd.
    Met behulp van polymerase-enzymen van het coronavirus die MERS veroorzaken, ontdekten wetenschappers in het laboratorium van Götte dat de enzymen remdesivir, dat op een RNA-bouwsteen lijkt, in nieuwe RNA-strengen kunnen opnemen. Kort na het toevoegen van remdesivir stopt het enzym met het toevoegen van meer RNA-subeenheden. Dit stopt de genoomreplicatie.

    De wetenschappers veronderstellen dat dit zou kunnen gebeuren omdat RNA dat remdesivir bevat een vreemde vorm aanneemt die niet in het enzym past. Om er zeker van te zijn, zouden ze structurele gegevens over het enzym en nieuw gesynthetiseerd RNA moeten verzamelen. Dergelijke gegevens kunnen onderzoekers ook helpen om toekomstige medicijnen te ontwerpen om nog grotere activiteit tegen het polymerase te hebben. Ze suggereren het virale RNA-polymerase van coronavirussen als een doelwit.

    De studie werd gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry.

    www.drugtargetreview.com/news/56798/m...
     
    Het lijkt een goed middel.
  4. forum rang 7 Kaviaar 10 maart 2020 20:41
    Nieuwe gegevens over de Biktarvy® van Gilead gepresenteerd op CROI 2020, inclusief gegevens over zwarte Amerikanen en oudere volwassenen

    9 maart 2020 om 14:53 EDT

    - Fase 3-gegevens van de BRAAVE 2020-studie bij zwarte of Afro-Amerikaanse virologisch onderdrukte volwassenen, inclusief patiënten met een geschiedenis van behandelingsfalen of reeds bestaande weerstand -

    - Analyse van afzonderlijke onderzoeken toont aan dat Biktarvy effectief is en goed wordt verdragen bij behandelingsnaïeve volwassenen van 50 jaar en ouder, zonder significante verschillen in botdichtheid, nierveiligheid of gewicht gedurende drie jaar -

    BOSTON - (BUSINESS WIRE) -

    Gilead Sciences Inc. (Nasdaq: GILD) heeft vandaag gegevens bekendgemaakt van de BRAAVE 2020-studie, een fase 3 klinische studie ter evaluatie van de veiligheid en werkzaamheid van het overschakelen op Biktarvy® (bictegravir 50 mg / emtricitabine 200 mg / tenofoviralafenamide 25 mg tabletten, BIC / FTC / TAF ) bij virologisch onderdrukte volwassenen die leven met HIV en die zichzelf identificeren als Black of African American. De gegevens tonen aan dat na 24 weken overschakelen op Biktarvy vanuit een standaardregime van twee nucleoside reverse transcriptaseremmers (NRTI's) plus een derde middel mogelijk een effectief en goed verdragen behandelingsregime kan zijn bij patiënten met een geschiedenis van behandelingsfalen of pre -bestaande weerstand, en resulteerde niet in behandelingsresistentie om medicijnen te bestuderen met Biktarvy. Het gebruik van Biktarvy bij personen met een geschiedenis van behandelingsfalen of bekende resistentie tegen de componenten van Biktarvy is een onderzoek.

    “Als Afro-Amerikaan heb ik de impact van HIV op mijn gemeenschap, familie en vrienden ervaren. Belangrijk is dat ik als front-line arts die een hoog percentage gekleurde personen met HIV behandelt, me scherp bewust ben van racespecifieke complicaties bij zwarte Amerikanen met HIV. Er is echter minder bekend over het effect dat ras heeft op de werkzaamheid en bijwerkingen van hiv-medicijnen, ”zei Debbie P. Hagins, MD, medisch directeur, CARE Centers of Coastal Georgia, APCRF, Coastal Health District, Savannah, GA en directeur onderzoeker voor de BRAAVE 2020-studie. “BRAAVE 2020 is een baanbrekende studie naar hiv-behandeling, die de specifieke behandelingsreacties onderzoekt van zwarte en Afrikaanse Amerikanen, die de hoogste percentages hiv in de Verenigde Staten ervaren. Deze bevindingen uit de BRAAVE-studie bieden verder bewijs van de rol van Biktarvy als een effectieve en goed getolereerde behandelingsoptie voor zwarte Amerikanen die met HIV leven en ondersteunt verder onderzoek bij mensen met HIV die bepaalde reeds bestaande resistentie tegen geneesmiddelen hebben. "

    Biktarvy is in de VS geïndiceerd als een volledig regime voor de behandeling van HIV-1-infectie bij volwassenen of pediatrische patiënten die ten minste 25 kg wegen en geen antiretrovirale behandelingsgeschiedenis hebben. Hoewel het ook is geïndiceerd voor de behandeling van ervaren volwassenen en pediatrische patiënten die ten minste 25 kg wegen en die virologisch onderdrukt zijn en een stabiel antiretroviraal regime hebben, mogen deze patiënten geen geschiedenis van behandelingsfalen hebben en geen bekende substituties geassocieerd met resistentie tegen de individuele componenten van Biktarvy .

    Op 18 juni 2019 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de aanvullende indicatie goedgekeurd voor het opnemen van pediatrische patiënten die minimaal 25 kg wegen, een belangrijke mijlpaal voor de hiv-behandelportfolio van Biktarvy en Gilead.

    Gilead kondigde ook de resultaten aan van een gepoolde analyse van twee fase 3-onderzoeken waaruit bleek dat Biktarvy zeer effectief bleef en goed werd verdragen bij niet eerder behandelde patiënten van 50 jaar en ouder gedurende drie jaar behandeling. Belangrijk is dat deelnemers geen klinisch significante verschillen ondervonden in belangrijke maatregelen zoals botdichtheid, nierlaboratoriummarkers of gewicht. Deze gegevens van de twee 144 weken durende onderzoeken bij niet eerder behandelde volwassenen die met hiv leven, zullen worden gepresenteerd op CROI 2020, naast de resultaten van een onderzoeksstudie ter evaluatie van de werkzaamheid, veiligheid en farmacokinetiek van lage doses Biktarvy bij pediatrische patiënten.

    "Deze gegevens bevestigen een keer per dag Biktarvy als een effectieve keuze voor geschikte mensen die van behandelingsregime veranderen, en als een goed getolereerde eerstelijnsoptie waarmee mensen ouder dan 50 jaar die leven met HIV op lange termijn een niet-detecteerbare virale belasting kunnen behouden," zei Diana Brainard, MD, Senior Vice President, HIV en opkomende virussen, Gilead Sciences. “De gegevens die op CROI 2020 worden gepresenteerd, maken deel uit van ons niet aflatende streven om onvervulde behoeften aan hiv-behandeling aan te pakken. De resultaten onderstrepen het vermogen van Biktarvy om te voldoen aan de specifieke behandelingsbehoeften van verschillende groepen mensen die tegenwoordig met HIV leven, inclusief mannen en vrouwen die ouder worden met HIV. "

    investors.gilead.com/news-releases/ne...
  5. forum rang 7 Kaviaar 10 maart 2020 20:43
    Gilead presenteert 96 weken durende DISCOVER-onderzoeksgegevens die een gunstig nier- en botveiligheidsprofiel van Descovy® aantonen voor HIV PrEP bij risicopopulaties

    10 maart 2020 om 11:32 EDT

    BOSTON - (BUSINESS WIRE) - Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) presenteerde vandaag langetermijnresultaten van de DISCOVER-studie met Descovy (emtricitabine 200 mg en tenofoviralafenamide 25 mg tabletten, F / TAF) voor pre-blootstelling profylaxe (PrEP), die een aanhoudende niet-inferieure werkzaamheid aantoont en aanhoudende gunstige veranderingen in de belangrijkste markers van de nier- en botveiligheid in week 96 vergeleken met Truvada® (200 mg emtricitabine en tenofovirdisoproxilfumaraat 300 mg, F / TDF) voor PrEP. Deze resultaten werden behaald in de totale onderzoekspopulatie van mannen en transgendervrouwen met een risico op HIV-infectie, evenals in onderzoekssubpopulaties van deelnemers van 50 jaar en ouder, jongeren jonger dan 25 jaar en mensen met matige nierinsufficiëntie. Een afzonderlijke analyse van de DISCOVER-studie toonde aan dat Descovy en Truvada effectief waren en goed werden verdragen door zwarte en Latijns-Amerikaanse / Latinx-deelnemers. Deze gegevens zijn gepresenteerd op de 2020-conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties (CROI) in Boston.

    "Bij Gilead geloven we dat voortdurende wetenschappelijke innovatie essentieel is om de toekomst van de hiv-epidemie te veranderen", zegt Diana Brainard, MD, Senior Vice President, HIV and Emerging Viral Infections, Gilead Sciences. "De resultaten op het gebied van werkzaamheid en veiligheid op langere termijn van de DISCOVER-studie blijven aantonen dat Descovy effectief is voor HIV-preventie met een niet-inferieure werkzaamheid ten opzichte van Truvada, en dat Descovy een verbeterd bot- en nierveiligheidsprofiel heeft in vergelijking met Truvada."

    Naast nieuwe gegevens uit de DISCOVER-studie presenteerde het bedrijf ook de resultaten van een preklinisch onderzoek met een experimentele combinatie van bictegravir, emtricitabine en tenofoviralafenamide (BIC + F / TAF; 100 + 200/25 mg) voor gebeurtenisgestuurde post -blootstellingsprofylaxe (PEP).

    In de Verenigde Staten is Descovy for PrEP® geïndiceerd om het risico op seksueel opgelopen HIV-1-infectie te verminderen bij risicovolle volwassenen en adolescenten met een gewicht van ten minste 35 kg, met uitzondering van personen met een risico op HIV-1 van receptieve vaginale seks omdat effectiviteit bij deze populatie is niet geëvalueerd.

    Descovy heeft een Boxed Warning in zijn Amerikaanse productlabel met betrekking tot het risico op resistentie tegen geneesmiddelen bij gebruik voor PrEP bij niet-gediagnosticeerde vroege HIV-infectie en het risico op acute exacerbatie na de behandeling van hepatitis B. Zie hieronder voor indicatie en belangrijke veiligheidsinformatie.

    Veiligheidsgegevens van 96 weken uit de DISCOVER-proef

    Deze analyse van 96 weken van de DISCOVER-studie (Oral 2940) toonde significante verschillen aan in de belangrijkste markers van bot- en nierveiligheid bij studiedeelnemers in verschillende leeftijdsgroepen. Deze verschillen werden ook waargenomen in de totale populatie, naast verschillen in lipidenparameters en verandering in basisgewicht. De klinische betekenis op lange termijn van deze verschillen in nier-, bot- en lipidenparameters is niet bekend; deze maatregelen zijn echter belangrijk om te overwegen, aangezien risicogroepen PrEP steeds vaker voor langere tijd gebruiken.

    In week 96 werden statistisch significante verschillen in metingen van de nierveiligheid ten gunste van Descovy waargenomen in de totale populatie van de studie, evenals bij oudere deelnemers en bij patiënten met matige nierinsufficiëntie (baseline eGFR = 60-=90 ml / min). Bij deelnemers ouder dan 50 jaar vertoonden degenen die Descovy kregen een kleinere afname van de mediane geschatte glomerulaire filtratiesnelheid (eGFR) vergeleken met degenen die Truvada kregen (-1 ml / min vs. -6 ml / min) in week 96. Belangrijkste verschillen de voorkeur voor Descovy werd ook waargenomen bij markers van de proximale tubulaire functie (ß2-microglobuline: creatinineverhouding en retinolbindende proteïne: creatinineverhouding). Onder deelnemers met matige nierinsufficiëntie hadden degenen die gerandomiseerd waren naar Descovy ook kleinere veranderingen in eGFR en markers van de proximale tubulaire functie. In deze subgroep nam de eGFR met 3 ml / min toe bij degenen die Descovy gebruikten en daalde met 1 ml / min bij degenen die Truvada gebruikten.

    De analyse vond ook veranderingen in botmineraaldichtheid (BMD) ten gunste van Descovy in de algehele proefpopulatie en bij deelnemers jonger dan 25 jaar. In week 96 bij deelnemers jonger dan 25 jaar nam de BMD van de wervelkolom met 1,39 procent toe in de Descovy-groep en daalde met 1,2 procent in de Truvada-groep. Heup-BMD steeg met 1,21 procent ten opzichte van baseline in de Descovy-groep en daalde met 1,7 procent in de Truvada-groep.

    Deelnemers aan de studie die Descovy kregen, hadden gedurende 96 weken stabiele lipideniveaus, terwijl degenen die Truvada kregen na 48 en 96 weken een daling van de lipideniveaus vertoonden. De nuchtere glucosespiegels waren vergelijkbaar tussen de 2 groepen. Deelnemers aan de Truvada-groep lieten een kleinere gemiddelde gewichtstoename zien dan die in de Descovy-groep (+0,5 kg vs. + 1,7 kg in week 96). Deze bevindingen komen overeen met de lagere lipideniveaus en het lagere gewicht dat eerder werd waargenomen met TDF.

    investors.gilead.com/news-releases/ne...
  6. forum rang 7 Kaviaar 10 maart 2020 20:51
    Behandeling met Gilead's Vesatolimod wordt geëvalueerd op veiligheid en virologische en immunologische respons versus Placebo in fase 1B HIV functionele onderzoek

    10 maart 2020 om 14:33 EDT

    - Resultaten gepresenteerd op CROI 2020 ondersteunen verdere evaluatie van Vesatolimod als onderdeel van curatieve onderzoeksregimes gericht op het bereiken van ART-vrije controle van HIV -

    BOSTON - (BUSINESS WIRE) - Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) kondigde vandaag de resultaten aan van een Fase 1b-studie waarin de onderzoeks-toll-like receptor 7 (TLR7) -agonist vesatolimod van het bedrijf wordt geëvalueerd als onderdeel van een humaan immunodeficiëntievirus (HIV) ) genezen onderzoeksprogramma. Deze bevindingen markeren de eerste klinische gegevens die aantonen dat TLR7-stimulatie door vesatolimod wordt geassocieerd met een bescheiden verhoogde tijd tot virale rebound in vergelijking met placebo, evenals een verbeterde immuunfunctie en verlaagde niveaus van intact HIV-DNA. Deze resultaten zullen worden gepresenteerd op de conferentie over retrovirussen en opportunistische infecties (CROI) 2020, samen met aanvullende preklinische studies die het potentieel evalueren van combinatieregimes met vesatolimod om virale remissie te bereiken in afwezigheid van antiretrovirale therapie (ART).

    “Dit is de eerste studie bij mensen die met immunotherapie heeft aangetoond dat je de immuunfunctie kunt verbeteren, wat resulteert in zowel een kleiner viraal reservoir als een langere tijd tot virale rebound nadat de behandeling is onderbroken. De effecten zijn bescheiden, en niemand kwam in de buurt van een definitie van genezing, maar de gegevens suggereren dat echte vooruitgang kan worden geboekt wanneer het medicijn wordt gebruikt in combinatie met andere benaderingen, "zei hoofdonderzoeker Steven Deeks, hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Californië, San Francisco (UCSF).

    "Hoewel de behandeling van hiv de afgelopen drie decennia dramatisch is gevorderd, worden mensen met hiv nog steeds geconfronteerd met een levenslange therapie en mogelijke complicaties," zei Diana Brainard, MD, Senior Vice President, HIV en opkomende virussen, Gilead Sciences. “Het genezen van hiv blijft het ultieme langetermijndoel voor de inspanningen van Gilead op het gebied van hiv en onderzoek. De breedte van ons onderzoek gepresenteerd op CROI 2020 bevordert de collectieve wetenschappelijke kennis over mogelijke paden om een ??‘functionele remedie’, of langdurige virale onderdrukking in afwezigheid van ART, te bereiken voor mensen met hiv. "

    investors.gilead.com/news-releases/ne...
  7. forum rang 4 Bakkiekoffie 16 maart 2020 11:50
    quote:

    wijzerplaat schreef op 15 maart 2020 19:47:

    Gilead Sciences Update On The Company’s Ongoing Response To COVID-19

    www.gilead.com/purpose/advancing-glob...
    Hoe moet ik dit toch lezen in combi met het gerucht dat Trump een duits bio-bedrijf wil kopen?Zie Nu.nl van gisteren
  8. forum rang 7 Kaviaar 16 maart 2020 20:11
    quote:

    Bakkiekoffie schreef op 16 maart 2020 11:50:

    [...]

    Hoe moet ik dit toch lezen in combi met het gerucht dat Trump een duits bio-bedrijf wil kopen?Zie Nu.nl van gisteren
    Je weet toch onderhand wie Trump is?
    Die wilde ook Groenland kopen.

    Niet teveel letten op die man en zeker zijn uitspraken niet serieus nemen.

    Twee bedrijven is meer dan één hoor je hem denken.....
874 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aantrekkelijk gewaardeerd Gilead is niet issue-vrij

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links