Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Co.Br.Ha. BRU:COBH.BL, BE0003519270

  • 1.740,000 22 apr 2024 11:30
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0 Gem. (3M) 6

Forum CoBrHa geopend

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 19 februari 2017 11:13
    CoBrHa (Société Commerciale de Brasserie) is de derde Belgische bierproducent. De activiteit van het concern is rond 2 polen georganiseerd:
    bierverkoop: 7,9 miljoen hectoliter verkocht in 2015;
    productie en verkoop van wijnen en niet-alcoholische dranken.

    www.beurs.be/products/equities/BE0003...

    Groet Henk
  2. forum rang 8 Leefloon 4 februari 2024 13:45
    Ook maar even hier: Co.Br.Ha zet YTD de meerdere jaren durende reis richting het zuiden voort, met -10,19%.

    Sectoraal (Beverages) deden bij Euronext YTD alleen Lombard & Medot (-1,45%), de grote naam Rémy Cointreau (-17,04%) en Compagnia Del Caraibi (-32,77%) het slechter. Overige Brewers: Heineken Holding +1,37%, Heineken +1,17%, AB InBev -1,90% en Malteries Franco -Belges -5,51%.
  3. forum rang 8 Leefloon 4 februari 2024 15:34
    quote:

    JdeFL schreef op 7 juli 2023 20:51:

    Heb het al geprobeerd met een limietorder. Bij afwijkende koersen (naar beneden dan).
    Het kan, hoeft niet, bij een veilingfonds nodig zijn om vóór 11:30 uur en 16:30 uur naar het orderboek te kijken of er een goedkope koopkans ontstaat door een de spread overstekende verkoper, om daar dan last-minute en risicodragend op te reageren met voorrang. Met één aandeel valt deeluitvoering weg als risico.

    Als je nu zelf "langdurig" in het orderboek gaat zitten met een limiet van € 1.920, dan kan dat meer een signaal zijn voor concurrenten om last-minute met € 1.930 te gaan overbieden.

    Op een soortgelijke manier kun je met soortgelijke kennis van voorrangsregels proberen om aandelen Oxurion te kopen aan € 0,0003, door te proberen om voor te dringen wanneer er bij een veiling een verkoper de spread oversteekt, maar bij Oxurion zullen meer orderboekstaarders actief zijn dan bij kleinere noteringen.

    Zelf "langdurig" in het orderboek gaan staan bij veilingfondsen, is meestal minder aantrekkelijk. Omdat je zo eigenlijk aan concurrenten laat weten wat zij moeten doen om voor te dringen. Je draagt dan wel bij aan een koersvorming, maar neemt daaraan niet altijd deel. Of, als je pech hebt, krijg je een deeluitvoering omdat je concurrent met voorrang de overige 99 van de 100 verkochte aandelen koopt. Zo'n deeluitvoering is bij deze notering geen punt, maar misschien wel als je tijdens een openingsveiling wordt opgezadeld met 1 aandeel Oxurion van € 0,0003.
  4. forum rang 8 Leefloon 5 februari 2024 11:37
    quote:

    JdeFL schreef op 4 februari 2024 19:01:

    Denk dat brouwers niet echt veel meer in petto hebben.

    Overweeg ook afscheid te nemen van inbev.
    Ook Co.Br.Ha lijkt mij slechts interessant, voor de handel, als je tijdens iemands kleine dump koopt. Kopen tijdens een dump als vereiste, om als verkoper genoeg marge aan de bovenkant te hebben.

    Bij de grotere is het beleggen in krimp(end volume), geen duurzaam en houdbaar groeimodel, en bij deze kleine krimpt de koers. Zo moet er bij degrotere worden gejuicht over meevallende krimp. Van AB InBev verwacht ik in 2024 toch een outperformance, maar geen wonderen, en die verwachte outperformance heeft in dat geval de krimpende schuldenberg als negatieve oorzaak.

    Sinds COVID-19 is een ander probleem hier ook zichtbaar in het straatbeeld. Minder fysieke winkels, maar meer bierverkopers met terrassen en kutevenementen om bier op de leukste plekken te kunnen verkopen. Onnozele dorpspolitici willen de openbare, mooiste terreinen graag kosteloos ter beschikking blijven stellen. Maar dan subsidieer je de bierreuzen, struikel je over lege terrassen door overaanbod, en zijn de mooiste plekken zo vol met uitgestalde zooi dat die zijn verpest. Een foute vorm van stadsmarketing. Door al dat overaanbod hebben de ondernemers het moeilijk, maar dorpspolitici zien niet in dat de bierreuzen uiteindelijk zelf kun klanten wegjagen, en zo ook de wederverkopers in de problemen brengen. Niet dat alle wederverkopers om zullen vallen, maar je krijgt dan bijvoorbeeld opeens veel leegstand.

    Bier noem ik gewoonlijk niet in een lijstje van krimpende klassieke business (olie, post), want het bier krimpt vrijwillig. Icarus-achtig gedrag. Bij krimp past een "hoog" (kuch!) dividend, als compensatie voor dat risico, om als investeerder ooit toch minimaal 100% van je investering terug te zien.

    Bij AB InBev is de situatie een beetje complex, in vergelijking met krimpende klassieke business, maar dan is, bij verkoopbereidheid, synthetisch dividend van covered calls een mogelijkheid. Ik ga niet in op wanneer en hoe, positieve communicatie over de schuldenberg of meevallende krimp kan bijvoorbeeld mijn verwachte (milde) outperformance een opwaarts duwtje geven, maar bij bewuste, gecontroleerde krimp passen (kortlopende) covered calls. Om het "dividend" te verhogen. Je moet dan zelf actief aan het werk om er toch nog iets van te maken, want anders wordt indexbeleggen een uitdagend alternatief.

    YTD klopt de verwachting, maar de minimale marge illustreert misschien meteen het overwegen van covered calls. YTD een koersrendement van -1,90% voor AB Inbev, en -2,49% voor de BEL 20-koersindex. In Brussel zijn er 61 noteringen die het beter (of minder slecht) deden, van de 134 meegenomen noteringen. Krimpende bpost doet YTD -19,68%, en van de 134 is Co.Br.Ha de nummer 113 met die -10,19%. Dan was AB InBev een betere keuze, maar met ruimte voor rendementsverbetering. Daardoor kun je wel een groeispurt missen, maar dat valt wat mij betreft onder het wanneer en wat met allerlei als-dannen.

    Ach, misschien wordt samen een pint pakken ooit zo letterlijk als er samen eentje kopen, met 2 rietjes. De bierreuzen zijn buitengewoon klantgericht, maar dan in de negatieve betekenis van het uitmelken van de overblijvende klanten. Nou ja, iemand moet o.a. de groei van de UEFA Champions League betalen, met aanhoudende graaiflatie en krimpflatie. Ik deel het gebrek aan enthousiasme over krimpende brouwers, en heb het effect van een verlaagde schuldenberg nodig om toch nog ergens een (vooralsnog minimale,) gehoopte outperformance te zien.

    Volledigheidshalve kan veel (geld) voor weinig (bier) weleens verstandig zijn, maar dan hoogstzelden en niet als houdbaar winstgroeimodel. Men jaagt de eigen klanten weg, en de koers moet het dan o.a. hebben van een meevallende krimp. Overigens heeft een lokaal, liberaal voorstel om 0% belasting in te voeren voor uitbaters van terrassen het niet gehaald. Een tevergeefse poging om op communistische wijze lokaal overaanbod te steunen.
  5. forum rang 7 JdeFL 5 februari 2024 12:00
    quote:

    Leefloon schreef op 5 februari 2024 11:37:

    [...]
    Bij AB InBev is de situatie een beetje complex, in vergelijking met krimpende klassieke business, maar dan is, bij verkoopbereidheid, synthetisch dividend van covered calls een mogelijkheid. I...
    Juist, niet aan gedacht... handvol €'s, op 2 weken.
  6. forum rang 8 Leefloon 7 februari 2024 18:19
    quote:

    JdeFL schreef op 7 februari 2024 17:24:

    Ietsiepietje te vroeg...

    Bij de Tijd verwijzen ze naar Trump voor de inbevstijging. Moet ik niks van hebben...
    Dat had voorkomen kunnen worden op basis van een beursagenda, maar de sectorale cijfers van Carlsberg hadden ook voor een daling kunnen zorgen. Wijsheid vooraf: let op agenda's. Wijsheid achteraf, als je al een positie had: had gewacht.

    Ook ik denk niet dat extreem-nationalistische Amerikanen om 9:00 uur in Europa met EUR aandelen AB InBev gaan kopen. Verkeerde tijdzone, verkeerde continent, verkeerde munt, geen Budweiser. Heel misschien een vorm van ziekelijk Taylor Swift-opportunisme. Een onrechtstreekse politieke tegenaanval, met snel gevonden links tussen Bud Light & Taylor Swift ( www.thestreet.com/restaurants/bud-lig... ) en Taylor Swift & Biden ( www.youtube.com/watch?v=nQfii3h_lhc ). Als Bud Light zogenaamd plotseling weer zou mogen, met een nationalistisch excuus, dan neemt dat misschien de jonge woke-gemeenschap wat wind uit de zeilen. Als ik er iets van moet hebben, dan is dit meer politiek dan een leider met de duim omhoog voor Bud. Een tegenaanval, nadat jongeren in belangrijke staten naar de stembus werden gelokt door iemand die openlijk (en nogal riskant) Biden openlijk steunt. Als dit relevant is, dan lijkt mij dit meer politiek opportunisme dan oprechte steun voor Bud Light.

    www.demorgen.be/nieuws/is-donald-trum...
  7. forum rang 8 Leefloon 13 februari 2024 10:13
    quote:

    Karl Marx schreef op 11 februari 2024 17:21:

    Iemand een idee van de waardering van het onroerend goed van co.br.ha ?
    Met zo'n brede, open one-liner vraag zonder eigen inbreng verwijs ik naar de jaarverslagen, waarin het o.a. over het onroerend goed gaat: haacht.com/nl-BE/bedrijf/investor-rel...
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links