Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - Februari 2020

537 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 hvasd2 18 februari 2020 10:27
    quote:

    niche 010 schreef op 18 februari 2020 10:10:

    Zou mooi zijn als de koers door de € 2,43 kan breken (top uit oktober 2016) dan door naar de € 2,51 waarna de weg vrij is voor nieuwe toppen .

    Groet,

    Niche
    Met dit volume moet dat lukken. De 2,425 is al gezien. Ik vind dat Ordina achter is gebleven de laatste jaren tov vele andere fondsen. Het werd gewoon tijd dat Ordina zich bij hun gaat aansluiten.
  2. ToniPantaloni 18 februari 2020 12:35
    quote:

    pietje-2005 schreef op 18 februari 2020 09:23:

    Everieboddie heppie ?? ;-)
    Vandaag al de 2,40 a 2,45 range?
    Ook dan nog flink upside naar nieuwe koersdoelen !?
    Hoe is het met de jeukende vingers, Toni ? Hou je het nog ? ;-)
    Succes
    Ik heb gisteren als voorschot op de ontwikkeling maar een weekje NY geboekt. Da's nog wat duurder dan gedacht kwam ik achter, maar goed Ordina helpt me goed zullen we maar zeggen. Jeuk heb ik wel, en ik vind het altijd knullig om op 1 of 2 centen een order mis te lopen. Hoe dan ook: ik blijf bij mijn pluk op 2,50 in de verkoop. Geen centje minder ;)

    Dat groene laken bij jou wordt ook steeds groener denk ik met deze koersontwikkeling?
  3. analyse_A3CD 18 februari 2020 12:45
    In verhouding tot de AEX en hier en daar flinke tikken naar beneden, doet Ordina het nog boven verwachting! De Aziatische economieën, hebben behoorlijk te lijden onder het coronavirus. Mocht de vlam in de pan slaan, dat beleggers bang worden, kan het hard naar beneden gaan! Als het sentiment beter was geweest, denk ik dat we de 2,50 al hadden aangetikt. Al weer aardig wat jaren geleden, dat we daar ook op stonden, waarbij de verwachtingen te hoog gespannen waren, herinner ik mij!;-)
    Wat een adviesverhoging van ING al niet kan uitlokken, zo ook op dit forum!!
  4. Stephanovic. 18 februari 2020 21:29

    Bron: overnamekandidaten.nl van 5 juli 2019.

    Ik weet het is oud nieuws, maar interessant stuk wat ik jullie toch onder de aandacht wil brengen. Actueel is het zeker nog.

    Het aandeel Ordina is de grootste onafhankelijke IT dienstverlener in de Benelux. Het bedrijf bedenkt, bouwt en beheert oplossingen voor de automatisering van bedrijfsprocessen en IT. De afgelopen jaren is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan met het aandeel Ordina. In 2007 noteerde het aandeel namelijk ruim 17 euro. Sinds eind 2008 was dit nog maar iets meer dan 2 euro, een wereld van verschil dus. De reden voor deze daling was de crisis die zich in die jaren afspeelde.

    De hele IT sector had het in die tijd moeilijk en dus ook Ordina. In 2007 kondigde het bedrijf ook kostenbesparingen aan. Toen werd al gezegd dat dit kwam doordat het aandeel het moeilijk had om zijn eigen doelstellingen voor het jaar te behalen, maar dit ontkende het bedrijf toen. Ordina nam in datzelfde jaar nog ITG Consulting Group over om zo zijn marktpositie te verbeteren in België en Luxemburg, maar helaas mocht dit niet baten.

    De jaren die hierop volgden waren namelijk niet om over naar huis te schrijven. Ordina zag zijn resultaten drastisch verslechteren na de periode van 2006-2007. Als gevolg hiervan werd er steeds meer bezuinigd en werden veel van Ordina’s werknemers ontslagen. De koers van dit aandeel kwam er ook nooit meer bovenop.

    Jan Niessen
    In januari 2015 werd bekend dat Jan Niessen een belang nam van 12,26% in Ordina. De timing van deze aankoop kon echter niet op een vervelender tijdstip komen voor Niessen. Een maand later kwam Zembla namelijk met het programma over fraude bij Ordina, waarna Niessen miljoenen euro’s zag verdwijnen. Als gevolg hiervan spande Niessen een rechtszaak aan tegen Ordina.

    In maart liet hij echter weten weer af te zien van deze rechtszaak. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij deze tijd gebruikt om meer aandelen te kopen, aangezien hij in maart rapporteerde dat hij inmiddels een belang had van 15,16% in het aandeel. De kans is groot dat hij hierna nog verder is gegaan met het aankopen van aandelen. Niessen hoeft zijn belang namelijk pas weer te melden op het moment dat hij 20% van de aandelen bezit.

    Vanwege de slechte prestaties, bezuinigingen en beschuldigingen van fraude noteert de koers momenteel erg laag, waardoor er niet erg veel ruimte meer is om verder weg te zakken. Ook maakt deze koers een eventuele overname veel aantrekkelijker voor bedrijven, omdat ze nu minder hoeven te betalen dan een aantal jaar geleden. Het is namelijk zo dat het bedrijf al in 2009 Deutsche Bank inhuurde om eventuele kopers te vinden voor Ordina. Het bedrijf zelf is dus zeer zeker geïnteresseerd. Helaas werd er bij gebrek aan serieuze belangstelling het proces in 2010 al afgebroken.

    Dit jaar werd er echter gemeld dat er Amerikaanse en Europese partijen zijn die wel interesse hebben in een overname van Ordina, wat een tijd werd tegengehouden door grootaandeelhouder Niessen. Vanwege de daling van de koers nadat Niessen hierin was gestapt, moest het overnamebod erg hoog uitkomen wilde Niessen winst maken op Ordina. Met de nieuwe aankopen van Niessen heeft hij zijn gemiddelde aankoopprijs omlaag gehaald. Hierdoor zal hij sneller winst maken op een eventuele overname. Het ziet er dus naar uit dat er steeds minder problemen overblijven die een eventuele overname in de weg zullen zitten. Het onderzoek naar fraude met overheidsbestedingen in de periode 2005-2010 lijkt vooralsnog met een sisser af te lopen. Ordina is volgens ons daarom nog nooit zó dichtbij een overname geweest.

    Begin 2019 nam het Noorse softwarebedrijf Visma Group het Nederlandse softwarebedrijf Roxit Group over. De verkoopprijs lag ver boven de €100 miljoen. In mei 2018 nam Visma al vijf andere softwareleveranciers in Nederland over, waaronder Raet voor €600 miljoen.

    Analisten zien Ordina als mogelijk volgend doelwit van Visma.

  5. Rob 74 19 februari 2020 07:55
    quote:

    dewarmehand schreef op 18 februari 2020 12:30:

    Omzet 1% van het totale aandelen pakket reeds in een halve beursdag behaald. Bodem word zo goed neergezet om drempel 2.43 te gaan overbruggen. Succes DWH.
    verhandelde volume is al paar dagen zeer hoog.
    dat noem ik positief en biedt een goede nieuwe bodem.
537 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links