Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,900 25 apr 2024 17:35
  • -0,120 (-2,99%) Dagrange 3,870 - 4,036
  • 691.847 Gem. (3M) 1,4M

BAM februari 2020

2.897 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dootje 16 februari 2020 21:54
    Fin.Dagblad:
    De snelle invoering van het gasverbod, het kort daarop verhogen van de duurzaamheidseisen en het uitblijven van een structurele oplossing in de pfas- en stikstofkwestie raken de bouw stevig. Dat raakt niet alleen de verdiencapaciteit, maar het remt ook het innovatieve vermogen van de sector. Dit stellen bestuursvoorzitter Jan de Ruiter, chief operational officer Alfred Vos en cfo Jan van Rooijen in een toelichting op de eind vorige week gepubliceerde jaarcijfers.

    Het op een na grootste bouwconcern van Nederland - alleen BAM Groep is groter - had afgelopen jaar op de Nederlandse inframarkt duidelijk last van de pfas- en stikstofproblematiek. De pijplijn voor grote infra-opdrachten is stilgevallen en er is meer concurrentie bij de resterende projecten.

    Volgens De Ruiter stellen sommige opdrachtgevers, zoals gemeentes, nu bewust aanbestedingen uit om over enkele maanden goedkoper in te kopen. 'Zelf vinden zij het waarschijnlijk heel slim, maar wij vinden het ongewenst. Het staat ook haaks op wat zij zelf elke keer roepen, namelijk dat ook zij willen dat er een gezonde bouwsector ontstaat.'

    Gasverbod
    Het is niet de enige keer dat bouwsector geraakt is door het handelen van de overheid. In 2018 is tamelijk abrupt het gasverbod bij nieuwbouwwoningen ingevoerd. Dat werkte kostenverhogend. Hetzelfde geldt volgens Vos voor milieumaatregelen of voor andere eisen van gemeenten en provincies die op stel en sprong een gedragsverandering wensen.

    Volgens Vos lijdt het innovatieve vermogen van de sector onder de stapeling van eisen en het abrupte karakter waarmee ze elkaar opvolgen. Dat moet volgens hem geleidelijker. 'We zien duurzaamheid echt als een kans. Onze mensen zijn heel enthousiast over de verduurzaming, zoals bij de circulaire woning Puurwonen die ons dochterbedrijf De Groot Vroomshoop nu ontwikkelt. Die is zo veel mogelijk van hout. Maar dat abrupte en reactieve van deze wijzigingen komt niemand ten goede. In de aanloopfase kosten innovaties wel geld en verdien je niets.'

    Marge onder druk, in 2020 hetzelfde beeld
    De ebitda-marge bij VolkerWessels kwam uit op 4,1% - de laagste in jaren - maar bleef nog redelijk overeind doordat de activiteiten in bouw en vastgoed, energie- en telecominfrastructuur en in het buitenland wel goed bleven draaien. Voor 2020 ziet het beeld er hetzelfde uit, mede als gevolg van de stikstofproblematiek. 'Dit jaar zullen we stationair draaien', aldus Van Rooijen.
  2. herve1 17 februari 2020 00:18
    Bedankt voor het delen van dit interview met VolkerWessels. Wat voor hen geldt, geldt ook grotendeels voor BAM. De marge van BAM zal ongeveer zoals voorspeld zijn (1%) en de prognoses zullen onveranderd blijven (2-4%). Gematigd optimisme. Hopelijk genoeg om het vertrouwen van een aantal partijen te winnen, zodat de koers naar 3-3,50 euro kan gaan.
  3. Utreg1960 17 februari 2020 08:06

    Persbericht
    Koninklijke BAM Groep nv


    BAM zal volgende strategische cyclus starten onder nieuw leiderschap
    CEO Van Wingerden draagt roer over

    Bunnik, 17 februari 2020 – De raad van commissarissen van Koninklijke BAM Groep nv maakt bekend dat in goed overleg is besloten dat Rob van Wingerden niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn als CEO en lid van de raad van bestuur. Het einde van de huidige strategische cyclus biedt Van Wingerden een natuurlijk moment om het roer over te dragen. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger, die leiding zal geven aan de volgende fase van BAM’s ontwikkeling, inclusief de voorbereiding van de strategische update.

    Van Wingerden treedt terug aan het eind van zijn termijn op 15 april 2020 op de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Totdat een opvolger is benoemd, zal Frans den Houter, de huidige CFO van BAM, optreden als CEO ad interim. Paul Sheffield, sinds 2017 lid van de raad van commissarissen, zal als gedelegeerd commissaris het Executive Committee ondersteunen in een adviserende rol.

    Rob van Wingerden is gedurende twaalf jaar lid van de raad van bestuur, waarvan 5,5 jaar als CEO. Hij startte zijn loopbaan bij de Groep in 1988.

    ‘Rob heeft BAM geleid in turbulente tijden’, zegt Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen. ‘Hij heeft een heldere visie over wat nodig is om de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. Met het introduceren van het One BAM concept heeft hij de basis gelegd voor het huidige transformatieproces van het bedrijf. Met meer dan dertig jaar loyale inzet voor BAM, kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor Rob’s bijdrage, visie en leiderschap.’

    Rob van Wingerden, CEO: ‘Na bijna zes jaar als CEO en met het vooruitzicht van een strategie update, is nu een natuurlijk moment om het leiderschap van de onderneming over te dragen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt met het One BAM-programma, omdat dit ons in staat stelt de schaal van onze onderneming en de kennis van onze medewerkers optimaal te benutten. We lopen voorop op het gebied van digitalisering en duurzaamheid en daarmee beschikt BAM over een enorm potentieel, nu en in de toekomst. Hoewel ik nog enkele maanden actief zal zijn als CEO, wil ik deze gelegenheid alvast gebruiken om al mijn collega’s, die het hart van BAM vormen, te bedanken. Het was een voorrecht deze geweldige onderneming te mogen leiden.’

    In overeenstemming met de contractuele bepalingen zal BAM een ontslagvergoeding uitkeren van een jaarsalaris.

    Financiële kalender
    Koninklijke BAM Groep zal de resultaten over het boekjaar 2019 bekend maken op vrijdag 21 februari 2020. De jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders vindt plaats op woensdag 15 april 2020. De onderneming bereidt zich voor op een strategische update, waarvan de datum zal worden aangekondigd nadat de nieuwe CEO is gestart.

    Nadere informatie:
    - analisten: Michel Aupers, michel.aupers@bam.com, (030) 659 87 07;
    - pers: Arno Pronk, arno.pronk@bam.com, (030) 659 86 23.

  4. RIZ 17 februari 2020 08:11
    Ik denk de juiste beslissing. De man heeft maar moeilijk successen kunnen boeken en de zweem van onbetrouwbaar BAM zou altijd blijven bestaan met hem aan t roer vrees ik.

    Ik geloof niet dat hij zou vertrekken met een zeer negatief vooruitzicht. Dus vertaalt naar cijfers vermoed ik dat er geen verrassingen gemeld zullen worden
  5. forum rang 10 voda 17 februari 2020 08:11
    CEO BAM aan laatste maanden bezig

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BAM
    2,66 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) CEO Ron van Wingerden vertrekt bij de aanstaande jaarvergadering op 15 april bij BAM. Dit maakte de bouwer maandag voorbeurs bekend.

    Volgens BAM is in goed overleg besloten dat Van Wingerden niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn.

    "Na bijna zes jaar als CEO en met het vooruitzicht van een strategische update, is nu een natuurlijk moment om het leiderschap van de onderneming over te dragen", zei de topman in een toelichting.

    De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger, die leiding zal geven aan de volgende fase van BAM's ontwikkeling, inclusief de voorbereiding van de strategische update.

    Zolang er geen nieuwe CEO is gevonden, zal CFO Frans den Houter optreden als CEO ad interim.

    In overeenstemming met de contractuele bepalingen zal BAM een ontslagvergoeding uitkeren van een jaarsalaris aan Van Wingerden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. [verwijderd] 17 februari 2020 08:23
    quote:

    RIZ schreef op 17 februari 2020 08:11:

    Ik denk de juiste beslissing. De man heeft maar moeilijk successen kunnen boeken en de zweem van onbetrouwbaar BAM zou altijd blijven bestaan met hem aan t roer vrees ik.

    Ik geloof niet dat hij zou vertrekken met een zeer negatief vooruitzicht. Dus vertaalt naar cijfers vermoed ik dat er geen verrassingen gemeld zullen worden
    Het tijdstip van bekendmaking is ongelukkig. Beter zou zijn geweest tegelijkertijd met de cijfers aanstaande vrijdag. Nu gaan gaan we nog meer een zeer speculatieve beursweek tegemoet.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 17 februari 2020 08:26
    quote:

    Ritageld schreef op 17 februari 2020 08:23:

    [...]
    Het tijdstip van bekendmaking is ongelukkig. Beter zou zijn geweest tegelijkertijd met de cijfers aanstaande vrijdag. Nu gaan gaan we nog meer een zeer speculatieve beursweek tegemoet.
    de cijfers zullen waarschijnlijk geen aanleiding zijn voor een pluim op de hoed
  8. RIZ 17 februari 2020 08:30
    quote:

    Ritageld schreef op 17 februari 2020 08:23:

    [...]
    Het tijdstip van bekendmaking is ongelukkig. Beter zou zijn geweest tegelijkertijd met de cijfers aanstaande vrijdag. Nu gaan gaan we nog meer een zeer speculatieve beursweek tegemoet.
    Ik denk juist niet. Resultaat is gewoon te weinig te laat. Dus inderdaad met veel aandacht trots zelf vertrek aankondigen is geen sprake. Tegelijkertijd zullen denk ik resultaten geen verrassingen opleveren en zie ik het dus als bevestiging dat BAM weer op de goede weg is
  9. Bullwish 17 februari 2020 08:31
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 17 februari 2020 08:29:

    Pre 2.69
    Je stapt niet op bij een zinkend schip dus cijfers gaan beter zijn

    Dat denk ik niet. Reken maar weer op noemenswaardige tegenvallers.

    Hij wordt niet voorgedragen voor een nieuwe termijn. Een gedwongen vertrek dus! De RvC grijpt kennelijk in. Hij wordt gewoon weggestuurd.
  10. forum rang 8 HenkdeV 17 februari 2020 08:39
    quote:

    Bullwish schreef op 17 februari 2020 08:31:

    [...]
    Dat denk ik niet. Reken maar weer op noemenswaardige tegenvallers.

    Hij wordt niet voorgedragen voor een nieuwe termijn. Een gedwongen vertrek dus! De RvC grijpt kennelijk in. Hij wordt gewoon weggestuurd.
    Heb er ook geen goed gevoel bij.
  11. forum rang 6 OnoMatopee 17 februari 2020 08:41
    major contractors has been named for the £1bn South West Wales Regional Contractors Framework.
    The highest value lot for projects over £15m saw Bowmer & Kirkland, BAM and Kier drop out to be replaced by Andrew Scott and Interserve this time around.
    Blijven de kleiner over
    Framework winners by region
    South West Wales

    Project value: £15m and above
    Andrew Scott; Interserve Construction; Morgan Sindall; Bouygues UK; Willmott Dixon

    Project value: £9m-£15m
    Andrew Scott; Vinci Construction; Kier Western; Bouygues UK; Willmott Dixon Construction
    West Region – Carmarthenshire, Ceredigion, Pembrokeshire and Powys

    Project value: £5m-£9m
    Andrew Scott; Interserve Construction; Lloyd and Gravell; BAM Construction; Vinci Construction UK; Kier Western; Morgan Sindall; Wynne Construction

    Project value:£1.5m-£5m
    Tycroes Group; John Weaver (Contractors); WRW Construction; T. Richard Jones (Betws); Andrew Scott; Interserve Construction; Lloyd and Gravell; Morganstone Construction;

    Project value: £750,000-£1.5m
    Lloyd and Gravell; Tycroes Group; T. Richard Jones (Betws); John Weaver (Contractors); W.B. Griffiths and Son; WRW Construction; T.A.D. Builders; Jones Brothers (Henllan);

    Project value: up to £750,000
    John Weaver (Contractors); T Richard Jones (Betws); Lloyd and Gravell; WRW Construction; W.B. Griffiths and Son; T.A.D. Builders; Lewis Construction Llanelli; Jones Brothers (Henllan)
    East Region – Neath Port Talbot and Swansea

    Project value: £5m-£9m
    WRW Construction; Andrew Scott; Interserve Construction; BAM Construction; Vinci Construction UK; Kier Western; Morgan Sindall; Wynne Construction

    Project value: £1.5m-£5m
    Tycroes Group; John Weaver (Contractors); WRW Construction; T. Richard Jones (Betws); Andrew Scott; Interserve Construction; Morganstone Construction;

    Project value: £750 000-£1.5m
    Tycroes Group; John Weaver (Contractors); WRW Construction; TAD. Builders; T. Richard Jones (Betws); Jones Brothers (Henllan)

    Project value: up to £750,000
    John Weaver (Contractors); WRW Construction; TAD. Builders; T. Richard Jones (Betws); Jones Brothers (Henllan);
2.897 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links