Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,675 16 apr 2024 12:54
  • -0,385 (-1,13%) Dagrange 33,605 - 33,885
  • 2.576.166 Gem. (3M) 7,4M

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 225 226 227 228 229 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 januari 2020 18:09
    Belofte maakt schuld (2)

    Juli 2018. Shell kan de druk van aandeelhouders, die maar blijven vragen wanneer de al in 2015 beloofde aandeleninkoop van $25 mrd van start gaat, niet langer weerstaan. Het bedrijf heeft voldoende vertrouwen in de versterkte balans en vooruitzichten en kondigt aan tot eind 2020 $25 mrd aan eigen aandelen in te zullen kopen.

    Met het begin van het aandeleninkoopprogramma gaat Shell een extra miljardenverplichting aan van ongeveer $2,5 mrd per kwartaal ($25 mrd in tweeënhalf jaar). Shell doet dat op een moment dat de olieprijs rond de $74 per vat schommelt, het hoogste niveau in bijna vier jaar, en het geld tegen de plinten klotst.

    Maar al snel na de aankondiging beginnen de olieprijzen hard te dalen. Nog geen vier maanden later kost een vat ruwe Brent-olie nog maar $53. De oplaaiende handelsoorlog tussen de VS en China en onrust in het Midden-Oosten zorgen voor macro-economische onzekerheden. En de voor Shell zo belangrijke consistente resultatenreeks hapert.

    Analisten zijn not amused als Shell in 2019 onverwacht slechte cijfers rapporteert over het tweede kwartaal en Shell moet waarschuwen dat onzeker is geworden of het lopende aandeleninkoopprogramma in 2020 kan worden afgerond. Volgens het olie- en gasbedrijf is er vooral onzekerheid ontstaan over het tempo van de schuldreductie.

    Nu, weer een paar maanden later, lijkt die onzekerheid een zekerheid te zijn geworden: het is welhaast onmogelijk om het inkoopprogramma nog dit jaar af te ronden. Shell schroeft het tempo van inkoop terug tot $1 mrd in de eerstvolgende tranche om aan het eind 2020 voldoende middelen over te houden om dividend te betalen, investeringen te doen en zijn schuld af te kunnen lossen.

    Dat lukte in 2019 namelijk niet. Daardoor daalde de kaspositie vorig jaar met ruim $8,6 mrd naar $18 mrd. Meer geld uitgeven dan er binnenkomt houdt geen enkel bedrijf lang vol en dus moet Shell iets doen. Niet aan het dividend, dat welhaast heilig is verklaard en in twee van de afgelopen vier kwartalen alleen al hoger was dan de nettowinst van Shell.

    De investeringen zijn ook al flink teruggeschroefd. Nog verder afknijpen zou de toekomstige groei van het bedrijf in gevaar kunnen brengen. Minder aflossen en de schuld nog verder laten oplopen is ook geen optie, omdat daarmee de kredietwaardigheid in het geding komt. En dus rest niets anders dan het aandeleninkoopprogramma wat op te rekken.

    Het ironische is dat de belofte om extra geld in de vorm van aandeleninkoop uit te keren aan aandeelhouders juist heeft geleid tot een extra schuld, die nu datzelfde aandeleninkoopprogramma frustreert.

    Zo heeft belofte schuld gemaakt. Letterlijk.

    Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl.

    fd.nl/ondernemen/1332952/belofte-maak...
  2. forum rang 10 voda 31 januari 2020 11:11
    Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Shell

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    24,10 -0,13 -0,54 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 20,245 -0,135 -0,66 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones)Jefferies heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 27,80 naar 24,70 Britse pond bij gebrek aan aanjagers, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

    De analisten van Jefferies gaven aan dat de koers van het aandeel Shell donderdag na de vierde kwartaalcijfers met name daalde door de gemelde vertraging bij het afronden van het aandeleninkoopprogramma. "Hierdoor wordt een belangrijke katalysator voor de aandelenkoers ondermijnt." Wel benadrukte Jefferies dat Shell onderliggend wel presteert.

    Shell verlaagde de waarde van van het opkopen van eigen aandelen van 2,75 miljard vorig kwartaal naar 1 miljard dit kwartaal. Deze beslissing heeft te maken met de daling van de olieprijs. "Ook het verder verslechteren van de omstandigheden bij raffinage, de margedruk bij de chemische tak en de zwakke outlook voor de aardgasprijzen spelen de energiereus parten."

    Jefferies stelde de verwachtingen bij voor 2020 voor het aandeleninkoopprogramma. "Eerst hadden we de totale waarde van het programma verlaagd van 10 miljard naar 6 miljard, op basis van de nieuwe gegevens gaan we uit van 4 miljard dollar.” Jefferies gaat er nu vanuit dat het inkoopprogramma ter waarde van 25 miljard pas in 2022 zal kunnen worden afgerond.

    De analisten verdedigen de keuze van Shell wel. "De focus ligt nu meer op het verlagen van de schuldpositie, en dat is waarschijnlijk een goede keuze." De gearing van Shell zit nu op ruim 29 procent terwijl de doelstelling voor 2020 25 procent is.

    Het aandeel Shell sloot donderdag 4,1 procent lager op 24,23 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 31 januari 2020 11:45
    Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Shell

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    23,95 -0,28 -1,16 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 20,155 -0,225 -1,10 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell naar beneden bijgesteld van 27,00 Britse pond naar 24,50 pond, maar handhaafde wel het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

    De analisten noemden de kasstroom van het olieconcern solide, maar stelden wel dat de winst tegenviel. De zogenoemde CCS-winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzonder posten toewijsbaar aan aandeelhouders, bedroeg 2.931 miljoen dollar, de consensus lag echter op 3.217 miljoen dollar.

    Bij Upstream was de winst wel hoger dan vooraf ingeschat, maar bleef desalniettemin onder de prognose van UBS. De winst bij Intergrated Gas viel tegen en bij Downstram was het beeld verdeeld. "Het oliesegment presteerde boven verwachting, maar de chemietak was bijzonder zwak door lagere marges en volumes."

    De beslissing van Shell om het tempo van inkoop van eigen aandelen terug te schroeven, kon op begrip van de analisten van UBS rekenen. "Het is teleurstellend maar wel realistisch aangezien er druk staat op de operationele kasstroom en de gearing."

    Het aandeel Shell noteerde vrijdag 0,8 procent lager op 24,03 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 31 januari 2020 12:15
    Shell en Equinor steken geld in Argentijns veld

    Gepubliceerd op 31 januari 2020 11:43 | Views: 364

    Royal Dutch Shell A 11:57
    23,94 -0,29 (-1,20%)

    DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Gas- en oliereus Shell neemt samen met branchegenoot Equinor een belang in een Argentijns schalieolie- en schaliegasveld. Het gaat om Bandurria Sur, een onderdeel van een groter gebied in Noord-Patagonië, Vaca Muerta genaamd. Het veld levert momenteel 10.000 vat van olie-equivalent per dag.

    De twee partijen sloten een overeenkomst voor een minderheidsbelang van 49 procent. Dat belang wordt evenredig verdeeld. Shell en Equinor betalen ieder 177,5 miljoen dollar. De energiebedrijven bereikten daarnaast een voorlopig akkoord over een additioneel belang van 11 procent in het project.
  5. forum rang 10 voda 31 januari 2020 13:20
    Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Shell

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    24,025 -0,205 -0,85 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 20,135 -0,245 -1,20 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones)Credit Suisse heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell naar beneden bijgesteld van 29,00 Britse pond naar 27,50 pond, maar handhaafde wel het Outperform advies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

    De analisten van Credit Suisse stelden hun koersdoel na de kwartaalcijfers van Shell naar benden bij en noemden daarvoor een viertal redenen."Ten eerste nam de schuld van het bedrijf meer toe dan gedacht, Ten tweede verlagen we de de winstverwachting voor de chemische tak door de uitdagende macro-economische omstandigheden, ten derde gaan we uit van een lager bijdrage van LNG en ten vierde vanwege lagere volumes bij de Upstream tak."

    Op de aandelenmarkt werd het aandeel Shell donderdag afgestraft onder andere doordat het bedrijf een aanpassing deed aan het aandeleninkoopprogramma. "De beslissing om de waarde van het inkopen van eigen aandelen dit kwartaal te verlagen naar 1 miljard is de juiste. Zo kan voorkomen worden dat de balans verder verslechtert.”

    De analisten stipten nog wel even aan dat de doelstellingen en ambities die Shell in het verleden gepresenteerd heeft, gebaseerd waren op iets te rooskleurige macro-economische verwachtingen.

    Het vertrouwen van beleggers in Shell kan hierdoor wel een tik krijgen."Vertrouwen komt te voet en gaat te paard."

    Indien Shell het komenden kwartaal stappen weet te zetten om de schulden terug te dringen zou dat als mogelijke aanjager van de aandelenkoers kunnen dienen, denkt Credit Suisse. "Een risico aan de andere kant kan zijn dat mocht Shell niet in staat zijn om voor meer dan 5 miljard dollar te desinvesteren, de balans en daarmee mogelijk ook het aandeleninkoopprogramma verder onder druk kan komen te staan."

    Wel handhaafde Credit Suisse het Outperform advies. “We denken dat Shell een gezonde langetermijnstrategie heeft en dat het concern relatief veerkrachtig zal zijn in de energietransitie."

    Het aandeel Shell noteerde vrijdag 1,2 procent lager op 23,95 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 31 januari 2020 15:13
    Dertig arrestaties bij protest voor hoofdkantoor Shell

    Gepubliceerd op 31 januari 2020 15:03 | Views: 91

    Royal Dutch Shell A 14:57
    23,95 -0,28 (-1,16%)

    DEN HAAG (AFN) - De politie heeft vrijdag bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag ongeveer dertig demonstranten aangehouden. Milieugroep Extinction Rebellion hield daar begin van de middag een onaangekondigd protest. Volgens een woordvoerster van de politie is dat ook de reden dat ze zijn gearresteerd.

    De betogers stonden onder andere voor de ingang van het gas- en olieconcern en hielden daar spandoeken omhoog. Volgens de politie is de rust inmiddels weergekeerd.
  7. forum rang 10 voda 31 januari 2020 19:16
    Uitgelicht: Shell stelt aandeelhouder teleur

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    23,75 -0,48 -1,98 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 19,945 -0,435 -2,13 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) De eerste maand van het jaar is nog geen succes geweest voor de aandeelhouders van Royal Dutch Shell.

    Begin januari steeg de koers nog even naar 27,39 euro maar daarna ging het bergafwaarts. Met name deze week na de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal daalde de koers van het aandeel fors. De winstdaling was forser dan verwacht en daarnaast werd het tempo van het inkopen van eigen aandelen teruggeschroefd. De beurswaarde van het olieconcern daalde deze week met 8,3 procent.

    Tegenvallende winst

    De zogenoemde CCS-winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzonder posten toewijsbaar aan aandeelhouders, kwam uit 2.931 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2018 was dit nog 5.688 miljoen dollar. De analisten hadden vooraf op een winstdaling gerekend, maar dachten dat 3.217 miljoen dollar haalbaar moest zijn.

    De tak Integrated Gas was goed voor een winst van 1.986 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal en bij Upstream was dat 778 miljoen dollar. Downstream droeg 1.368 miljoen dollar aan de winst bij.

    Over vrijwel de hele linie vielen de resultaten tegen. Alleen Upstream wist de consensus te verslaan.

    "Het resultaat bij Upstream was met 778 miljoen 11 procent hoger dan de markt vooraf ingeschat had", aldus UBS. De winst bij Intergrated Gas viel tegen en bij Downstream was het beeld verdeeld. "Het oliesegment presteerde boven verwachting, maar de chemietak was bijzonder zwak door lagere marges en volumes.”

    ING stelde dat de resultaten bij de chemische tak en bij de raffinage zwak waren. "Dit geeft de moeilijke macro-economische omstandigheden aan."

    Kasstroom

    CEO Ben van Beurden was evenwel te spreken over de kasstroom die Shell afgelopen jaar realiseerde. De topman benadrukte dat dit lukte, ondanks uitdagende macro-economische omstandigheden en lagere olie- en gasprijzen. Dat bewijst de kracht van de portfolio en de strategie van Shell, aldus Van Beurden.

    De analisten sloten zich grotendeels bij de woorden van de CEO ten aanzien van de kasstroom aan.

    De operationele kasstroom exclusief werkkapitaal maar inclusief rentebetalingen kwam uit op 11,3 miljard. Dit was ruim meer dan de inschatting van 8,4 miljard dollar door UBS. “Een lichtpuntje temidden van cyclische somberheid”, stelden de analisten van UBS

    Ook Jefferies vond dat de operationele kasstroom beter dan voorzien was. Exclusief het werkkapitaal kwam deze op 12,3 miljard dollar uit, 11 procent beter dan vooraf ingeschat.

    Terugschroeven aandeleninkoopprogramma

    De operationele kasstroom was volgens ING nog redelijk en de CCS licht lager dan verwacht. "We denken echter dat de koersdaling vooral komt door het terugschroeven van het inkoopprogramma van eigen aandelen van 2,5 miljard dollar naar 1 miljard dollar", aldus analist Quirijn Mulder.

    Deze beslissing heeft te maken met de daling van de olieprijs, meent Jefferies. "Ook het verder verslechteren van de omstandigheden bij raffinage, de margedruk bij de chemische tak en de zwakke outlook voor de aardgasprijzen spelen de energiereus parten".

    De analisten kunnen zich over het algemeen wel vinden in de beslissing van Shell om het tempo van de inkoop van eigen aandelen aan te passen ten behoeve van de schuldpositie.

    De prioriteit lijkt nu meer te liggen bij schuldreductie dan bij het opkopen van aandelen, merkte Mulder op.

    Hoewel op de beurs het aandeel Shell werd afgestraft, steunt Credit Suisse de maatregel. "De beslissing om de waarde van het inkopen van eigen aandelen dit kwartaal te verlagen naar 1 miljard is de juiste. Zo kan voorkomen worden dat de balans verder verslechtert.”

    Het vertrouwen van beleggers in Shell kan hierdoor wel een tik krijgen."Vertrouwen komt te voet en gaat te paard”, zo merkte de zakenbank op.

    UBS kwalificeerde het als een teleurstellende besluit, “maar wel een realistische aangezien er druk staat op de operationele kasstroom en de gearing."

    De analisten van Jefferies verdedigden ook de keuze van Shell. "De focus ligt nu meer op het verlagen van de schuldpositie, en dat is waarschijnlijk een goede keuze." De gearing van Shell zit nu op ruim 29 procent terwijl de doelstelling voor 2020 25 procent is.

    Koersdoelverlagingen

    Indien Shell het komende kwartaal stappen weet te zetten om de schulden terug te dringen, dan zou dat als mogelijke aanjager van de aandelenkoers kunnen dienen, denkt Credit Suisse. "Een risico aan de andere kant kan zijn dat mocht Shell niet in staat zijn om voor meer dan 5 miljard dollar te desinvesteren, de balans en daarmee mogelijk ook het aandeleninkoopprogramma verder onder druk kan komen te staan."

    Credit Suisse handhaafde het Outperform advies. “We denken dat Shell een gezonde langetermijnstrategie heeft en dat het concern relatief veerkrachtig zal zijn in de energietransitie." Wel verlaagde Credit Suisse het koersdoel voor Shell.

    Ook Jefferies en UBS stelden hun koersdoelen neerwaarts bij.

    ING bleef wel bij zijn koersdoel van 30,00 euro. "Wij zijn van mening dat ons Houden advies gerechtvaardigd is aangezien Shell zinspeelt dat er meer macro-economische tegenwind op de loer ligt", aldus de bank.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 3 februari 2020 06:20
    Shell verkoopt Amerikaanse raffinaderij

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    PBF Energy Inc
    $ 27,29 -0,71 -2,54 % NYSE
    Royal Dutch Shell -A-
    23,75 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 19,945 0,00 0,00 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft voor 1,2 miljard dollar de Martinez raffinaderij in het Amerikaanse Californië verkocht. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus zaterdag.

    De verkoop past in het beleid van Shell om het aantal eigen raffinaderijen terug te brengen. Wereldwijd wil Shell ongeveer de helft van zijn raffinage-activiteiten verkopen.

    Koper van de Californische raffinaderij is PBF Energy.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 4 februari 2020 10:52
    Administratief personeel Shell in Nigeria staakt

    Gepubliceerd op 4 februari 2020 10:10 | Views: 432

    Royal Dutch Shell A 10:32
    23,57 +0,42 (+1,81%)

    PORT HAROURT (AFN/BLOOMBERG) - Administratief medewerkers van olie- en gasconcern Shell in Nigeria staken voor onbepaalde tijd. De vakbond Pengassan heeft dat aangekondigd. Het bedrijf en werknemers hebben een geschil over onder andere sociale uitkeringen en loopbaanregelingen.

    Op het complex van Shell in Port Harcourt, een belangrijke oliestad in Nigeria, ligt al het administratieve werk stil en alle kantoorruimtes blijven gesloten. Onderhandelingen tussen de vakbond en leidinggevenden bij Shell zijn inmiddels begonnen.
  10. forum rang 10 voda 7 februari 2020 15:55
    Shell koopt belang in Caribische olievelden

    Gepubliceerd op 7 februari 2020 15:46 | Views: 26

    Royal Dutch Shell A 15:36
    23,58 -0,21 (-0,88%)

    DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell neemt een belang van 50 procent in drie olievelden in de Caribische Zee voor de kust van Colombia. Dat belang wordt overgenomen van het Colombiaanse Ecopetrol. Financiële details gaven de beide bedrijven niet.

    Het gaat om belangen in de diepzeeolievelden Fuerte Sur, Purple Angel en COL-5. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de Colombiaanse toezichthouder.
  11. forum rang 10 voda 10 februari 2020 06:13
    Shell en Qatargas tekenen lng-deal voor Koeweit

    Gepubliceerd op 9 februari 2020 14:39 | Views: 2.948

    Royal Dutch Shell A 07 feb
    23,68 -0,11 (-0,44%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft een deal getekend met Qatargas voor de levering van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) aan Koeweit. Dat maakten de partijen bekend, zonder financiële details naar buiten te brengen.

    Het gaat om een langjarige overeenkomst waarbij vanaf 2020 jaarlijks 1 miljoen ton lng wordt geleverd aan Koeweit. De lng-leveringen komen van Qatar Liquefied Gas, een samenwerkingsverband tussen Qatar Petroleum en Shell. Qatar is 's werelds grootste exporteur van lng.
  12. forum rang 10 voda 13 februari 2020 08:20
    Shell kiest Alfen voor energieopslag in Zaltbommel

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Alfen NV
    29,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Shell heeft Alfen geselecteerd voor het leveren van oplaadpunten voor elektrische auto's in Zaltbommel. Dit maakte Alfen donderdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te noemen.

    Het oplaadsysteem van Alfen zal worden gebruikt voor "peak shaving", waarbij de accu overdag opgewekte energie opslaat om op piekmomenten in energieverbruik op te vangen.

    Het aandeel Alfen sloot woensdag 2,7 procent hoger op 29,00 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 13 februari 2020 18:13
    Shell levert brandstof voor Heliport Eemshaven

    Gepubliceerd op 13 februari 2020 17:40 | Views: 250

    Royal Dutch Shell A 17:39
    23,53 -0,48 (-2,00%)

    EEMSHAVEN (AFN) - EMS Maritime Offshore (EMO), de exploitant van Heliport Eemshaven, heeft een langjarig contract getekend met Shell Aviation voor de levering van JET-A1 brandstof voor helikopters. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

    De eerste levering van brandstof vindt al op korte termijn plaats. Heliport Eemshaven zal binnen enkele weken volledig operationeel zijn en erkend zijn als internationale luchthaven. De eerste commerciële helikoptervluchten hebben inmiddels plaatsgevonden.
  14. forum rang 8 Wilbar 14 februari 2020 10:12
    Shell vreest coronavirus op kantoor in Singapore

    SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell vreest voor besmetting met het nieuwe coronavirus op zijn kantoor in Singapore. Het energiebedrijf heeft meerdere medewerkers, die betrokken zijn bij de handel in grondstoffen, naar huis gestuurd. Een van hen was in contact gekomen met iemand die was besmet met het Wuhan-virus, meldde Shell vrijdag. De nationaliteit van de medewerker is niet bekend.
    Een groot deel van de handelaren werkte al uit voorzorg vanuit huis. Nu moeten al hun andere collega’s dat ook doen. Het is nog onbekend hoelang het team van het kantoor op de eilandstaat weg moeten blijven. Handelaren zijn voor hun werk afhankelijk van speciale apparatuur. Vaak werken ze met een groot aantal schermen en maken ze gebruik van speciale systemen voor financiële markten als Bloomberg.
    Shell verwacht niet dat de situatie een financiële impact heeft op de bedrijfsvoering.
    www.telegraaf.nl/financieel/403642972...
  15. forum rang 10 voda 18 februari 2020 07:26
    Beursblik: ASMI aast op plekje Vopak in AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De kans is reëel dat bij de aanstaande herweging van beursbedrijf Euronext ASM International een plekje in de AEX bemachtigt ten koste van Vopak. Dit berekenden analisten van JPMorgan Cazenove.

    Verder zal de weging van Royal Dutch Shell volgens de analisten worden verhoogd van 10,3 naar 15 procent en voor ASML juist van 18,8 naar 15 procent.

    De zogeheten free float van Prosus wordt vermoedelijk verhoogd van 25 naar 30 procent.

    Euronext maakt de herweging vermoedelijk in de eerste week van maart bekend, waarna de nieuwe samenstelling per maandag 23 maart bij opening van de beurs van kracht is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 20 februari 2020 09:04
    Shell rekent op flink groei markt voor LNG

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell -A-
    --- --- --- Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    --- --- --- London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell rekent op een fikse stijging van de LNG-volumes in de komende jaren. Dit blijkt donderdag uit een update van de Brits-Nederlandse energiegigant.

    In 2040 verwacht Shell een mondiale markt van 700 miljoen ton LNG. In 2019 groeide de markt met 12,5 procent tot 359 miljoen ton.

    Azië blijft vermoedelijk de dominante speler in deze markt, waarbij Zuid- en Zuid-Oost Azië goed zullen zijn voor meer dan de helft van de voorziene groei.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 225 226 227 228 229 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links