Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,480 16 apr 2024 17:38
  • -0,580 (-1,70%) Dagrange 33,300 - 33,885
  • 9.503.336 Gem. (3M) 7,4M

Sectornieuws

159 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 augustus 2019 19:09
    BP Announces Q2 2019 results

    At the midpoint of our five-year plan, BP is right on target. Reliable performance and disciplined growth across our businesses are delivering strong earnings, cash flow and returns to shareholders. And this is also allowing us to grow businesses that can make a significant contribution in the energy transition, helping deliver the energy the world needs with lower carbon.

    RC profit (loss), underlying RC profit, operating cash flow excluding Gulf of Mexico oil spill payments and working capital are non-GAAP measures. These measures and major projects, inventory holding gains and losses, non-operating items and fair value accounting effects are defined in the Glossary on page 35.

    Strong financial results
    Underlying replacement cost profit for the second quarter of 2019 was $2.8 billion, similar to a year earlier. The quarter’s result largely reflected continued good operating performance, offset by oil prices lower than in the second quarter of 2018.
    Non-operating items in the second quarter of $0.9 billion, post-tax, related mainly to impairment charges.
    Operating cash flow, excluding Gulf of Mexico oil spill payments, was $8.2 billion for the second quarter, including a $1.5-billion working capital release (after adjusting for net inventory holding gains), and $14.2 billion for the first half, including a $0.5-billion working capital release.
    Gulf of Mexico oil spill payments of $1.4 billion on a post-tax basis in the second quarter were primarily the scheduled annual payments.
    A dividend of 10.25 cents a share was announced for the quarter.
    Solid Upstream and Downstream performance
    Reported oil and gas production for the quarter averaged 3.8 million barrels a day of oil equivalent, 4% higher than a year earlier.
    With the start-up of Culzean in the North Sea this quarter, four Upstream major projects have begun production in the first half of the year.
    Final investment decisions were taken in the quarter for new Upstream major projects in India and the Gulf of Mexico, as well as agreement for additional investment in Angola.
    In Downstream, quarter on quarter growth in lubricants and fuels marketing, more than offset by planned turnarounds ahead of IMO 2020.
    Growing low carbon businesses
    BP agreed to combine its Brazilian biofuels and biopower business with that of Bunge in a new equally-owned joint venture. On completion, BP’s interest in the venture will be more than 50% larger than its existing biofuels business.
    Lightsource BP (43% owned by BP) has continued to make strong progress, including agreeing a significant expansion in Brazil.
    BP agreed a $30 million venturing investment in Calysta, which will use BP's natural gas to produce protein feed for aquaculture and agriculture.

    Source : Strategic Research Institute
  2. Marcel van Hooijdonk 20 september 2019 21:46
    OLIEPRIJS EINDIGT VOLATIELE WEEK LAGER
    ABM Financial News - 20:38
    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald, onder meer vanwege een sterkere dollar. Op een settlement van 58,09 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,1 procent minder waard.

    Op weekbasis werd een vat ruwe olie wel zo'n 6 procent duurder.

    Het was een tumultueuze week voor de oliemarkten, met een flinke stijging op maandag vanwege de aanvallen op olie-faciliteiten in Saoedi-Arabië het weekend ervoor. Aanvankelijk was het land optimistisch over het herstellen van de olieproductie, maar inmiddels zou Riyad hebben aangeklopt bij andere producenten om gaten in de levering op te vullen.

    "Het is ongekend dat de oliemarkt meer dan 5 miljoen vaten per dag verliest en hoewel dit mogelijk van korte duur is, laten de incidenten de kwetsbaarheid zien van de olie-levering indien de situatie in het Midden-Oosten escaleert", volgens analist Jason Gammel van Jefferies.

    Vrijdag werd bekend dat de Verenigde Staten sancties opleggen aan de centrale bank in Iran, vanwege de vermeende betrokkenheid bij de luchtaanvallen op Saoedi-Arabië. De geopolitieke spanningen zouden moeten zorgen voor een bodem onder de olieprijs, maar momenteel lijkt de mondiale groeivertraging, die de vraag naar olie beïnvloedt, zwaarder te wegen, volgens analist Marshall Stocker van Eaton Vance.

    En hoewel de VS en China weer praten over een handelsdeal, blijven beleggers voorzichtig over de uitkomst en een nieuwe escalatie van de handelsoorlog.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

  3. Marcel van Hooijdonk 9 oktober 2019 17:30
    Eisers Shell-zaak op zoek naar meer getuigen
    Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 16:45

    DEN HAAG (AFN) - De advocaten van de vier Nigeriaanse weduwen die Shell hebben aangeklaagd, gaan de komende weken op zoek naar een aantal Nigerianen die ze mogelijk willen laten overkomen naar Den Haag om te getuigen in de zaak. Aanleiding is een verklaring die de Nigeriaanse advocaat Ledum Mittee woensdag aflegde voor de rechtbank, zei advocaat Channa Samkalden na afloop. Mittee noemde de namen van mensen die meer weten over de zaak.

    De vrouwen beschuldigen het olie- en gasbedrijf van medeplichtigheid aan de dood van hun echtgenoten in 1995. Negen milieuactivisten, die bekendstaan als de Ogoni Negen, werden opgehangen nadat ze schuldig waren bevonden aan het ontketenen van een lynchpartij. Ze zouden een menigte hebben opgehitst tegen vier traditionele leiders van het Ogoni-volk. De rechtszaak in Nigeria werd wereldwijd als schijnproces beschouwd.

    ADVERTENTIE

    Shell wijst alle beschuldigingen van de hand en stelt dat er "geen gronden zijn voor de aantijgingen". Volgens de eisers heeft het bedrijf echter een zeer kwalijke rol gespeeld door mensen om te kopen in ruil voor valse, belastende verklaringen tegen de activisten.

    Nigerianen omgekocht

    Tijdens de zitting van dinsdag kwamen drie Nigerianen aan het woord die verklaarden dat ze zijn omgekocht met geld van de multinational. Woensdag volgde het verhoor van Ledum Mittee, die destijds als een van de weinige verdachten werd vrijgesproken. Hij is zelf advocaat en vertelde onder meer dat hij contact heeft gehad met iemand die destijds in opdracht van Shell zou hebben gewerkt. Die persoon zou hem hebben verteld dat bij hem thuis destijds getuigen werden voorbereid op het afleggen van belastende verklaringen. Samkalden en haar team gaan naar die persoon op zoek. Ze hopen ook te spreken met een hooggeplaatste Nigeriaanse Shell-manager die Mittee in zijn cel bezocht.

    Volgens het Nederlands recht is het verplicht gehoor te geven aan een oproep om als getuige te verschijnen. "Maar in de praktijk ben je afhankelijk van hun bereidheid om mee te werken", zegt Samkalden. Er zijn praktisch geen mogelijkheden om een Nigeriaanse getuige te dwingen naar Den Haag te komen.

    @fn.nl
  4. forum rang 8 Wilbar 1 november 2019 13:16
    Stevige winstval olieconcern ExxonMobil
    Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 13:09

    IRVING (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil heeft in het derde kwartaal een fors lagere winst behaald ten opzichte van een jaar eerder, onder druk van de zwakkere energieprijzen. De productie ging omhoog.
    De nettowinst van het grootste oliebedrijf van de Verenigde Staten bedroeg 3,2 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 6,2 miljard dollar. De totale omzet daalde naar 65 miljard dollar van 76,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2018.
    De productie van olie en gas lag gemiddeld op het equivalent van 3,9 miljoen vaten per dag, een stijging van 3 procent. ExxonMobil voert vooral de productie sterk op in het olie- en gasrijke gebied Permian Basin in het zuiden van de VS.
  5. forum rang 8 Wilbar 4 februari 2020 09:15
    Oliereus BP schroeft dividend iets op ondanks winstval
    Gepubliceerd op 4 februari 2020 08:47

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De winst van het Britse olie- en gasconcern BP is vorig jaar meer dan gehalveerd, maar dat weerhoudt de onderneming er niet van om het dividend voor de aandeelhouders op te schroeven. Volgens vertrekkend topman Bob Dudley gaat het wel degelijk goed met het bedrijf.
    BP had net als andere oliereuzen vooral last van de lagere olieprijzen. Daarnaast zorgde de orkaan Barry voor een lagere productie in de Golf van Mexico. Onder de streep bleef uiteindelijk een jaarwinst over van 4 miljard dollar, van 9,4 miljard dollar in 2018. Ook de onderliggende winst ging fors omlaag.
    In het slotkwartaal lag het resultaat eveneens honderden miljoenen dollars lager dan een jaar terug, maar de winst kwam wel hoger uit dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Volgens Dudley ging het operationeel goed met BP. Zo dikte de kasstroom aan en werd er vooruitgang geboekt met de strategie. Vandaar dat het kwartaaldividend met 2,4 procent omhoog kan naar 10,5 dollarcent per aandeel.
    BP behoort tot de grootste oliebedrijven ter wereld. Branchegenoten Chevron, ExxonMobil en Shell stelden beleggers vorige week nog teleur met hun resultaten.
  6. forum rang 7 ff_relativeren 8 maart 2020 18:42
    Keiharde onderhandeling gestart binnen de OPEC ;

    Het Belgische De Tijd meldt op basis van documenten, dat Saudi Arabie vanaf april de prijs voor ruwe olie verlaagt met 6 tot 8 dollar. Daarmee zouden de lopende OPEC afspraken vervallen, en kunnen alle OPEC-landen onbeperkt gaan produceren en exporteren.

    bron : www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem... .

    Het lijkt me nog geen voldongen feit. Eerder een keiharde onderhandeling om Rusland weer binnenboord te halen. Mocht dat niet lukken binnen nu en 3 weken, dan lijkt er vanaf april een serieuze prijzen-oorlog te starten.

    En dat zijn relevante ontwikkelingen voor iedereen die belegt in de olie- en gas sector.
  7. forum rang 8 Wilbar 16 april 2020 16:30
    OPEC: vraag naar olie naar laagste punt in 30 jaar door corona
    Gepubliceerd op 16 april 2020 16:24

    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De vraag naar olie zakt vanwege de coronacrisis in het tweede kwartaal waarschijnlijk naar het laagste punt in dertig jaar. Dat voorziet oliekartel OPEC dat afgelopen weekend nog een productiedeal sloot met andere olieproducerende landen om de olieprijs te stutten.
    De OPEC-landen hoeven dit kwartaal slechts zo'n 20 miljoen vaten per dag op te pompen om aan de mondiale olievraag te voldoen, rekende de OPEC voor. De vraag was voor het laatst zo laag in 1989. Vanwege de coronapandemie worden geen passagiersvluchten uitgevoerd terwijl het verkeer van auto's en openbaar vervoer fors gedaald is. Daarnaast is de economische activiteit flink verminderd vanwege de sluiting van veel fabrieken en de ingezakte vraag.
    De sombere prognose onderstreept het belang voor OPEC en olieproducerende landen zoals Rusland om hun afspraken over productiebeperkingen na te leven. Zelfs als ze erin slagen om dat zonder vals spel te doen, pompt OPEC dit kwartaal meer olie op dan nodig.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-160420-267/OPEC...
  8. forum rang 4 s.lin 29 april 2020 08:08
    Oliegiganten staan voor dividenddilemma
    28 april 2020 18:31
    Hoelang kunnen de grote oliebedrijven hun pose van trouwe dividendbetaler nog volhouden? BP zei dinsdag niet in het dividend te knippen, maar analisten vrezen dat de sector moeilijk aan de schaar kan ontsnappen.

    oliebedrijven als BP, Shell en Total klampen zich traditiegetrouw vast aan hun dividendbelofte. Voor een sector die structureel onder druk staat als gevolg van de strijd tegen klimaatverandering en erg volatiele olieprijzen OILBR2,35% , is het dividend een van de laatste troeven die oliebedrijven beleggers kunnen voorspiegelen. Tijdens de woelige jaren 2014-2016, toen de olieprijs enorm onder druk stond, bleven de dividendbetalingen overeind. Soms met de kunstgreep van een dividend in nieuwe aandelen in plaats van cash, maar toch.

    De vraag is of dat deze keer vol te houden is. De ineengestorte olievraag als gevolg van de coronacrisis, gecombineerd met een overvloed aan olie, heeft de prijs in geen tijd doen imploderen. De gevolgen daarvan zullen al zichtbaar zijn in de resultaten voor het eerste kwartaal. Het Britse BP opende dinsdag als eerste van de grote oliebedrijven de boeken. Donderdag volgt Shell.

    Vooruitzichten
    Analisten verwachten dat de oliesector in het eerste kwartaal de laagste nettowinst in minstens vier jaar zal laten optekenen. Het tweede kwartaal wordt nog veel erger, omdat daarin de impact van de ingestorte prijs en vraag pas echt voelbaar wordt. Het is dan ook vooral uitkijken naar de vooruitzichten die het management formuleert.

    Hoelang kunnen de grote oliebedrijven hun pose van trouwe dividendbetaler nog volhouden? BP zei dinsdag niet in het dividend te knippen, maar analisten vrezen dat de sector moeilijk aan de schaar kan ontsnappen.

    Oliebedrijven als BP, Shell en Total klampen zich traditiegetrouw vast aan hun dividendbelofte. Voor een sector die structureel onder druk staat als gevolg van de strijd tegen klimaatverandering en erg volatiele olieprijzen OILBR2,35% , is het dividend een van de laatste troeven die oliebedrijven beleggers kunnen voorspiegelen. Tijdens de woelige jaren 2014-2016, toen de olieprijs enorm onder druk stond, bleven de dividendbetalingen overeind. Soms met de kunstgreep van een dividend in nieuwe aandelen in plaats van cash, maar toch.

    De vraag is of dat deze keer vol te houden is. De ineengestorte olievraag als gevolg van de coronacrisis, gecombineerd met een overvloed aan olie, heeft de prijs in geen tijd doen imploderen. De gevolgen daarvan zullen al zichtbaar zijn in de resultaten voor het eerste kwartaal. Het Britse BP opende dinsdag als eerste van de grote oliebedrijven de boeken. Donderdag volgt Shell.

    Vooruitzichten
    Analisten verwachten dat de oliesector in het eerste kwartaal de laagste nettowinst in minstens vier jaar zal laten optekenen. Het tweede kwartaal wordt nog veel erger, omdat daarin de impact van de ingestorte prijs en vraag pas echt voelbaar wordt. Het is dan ook vooral uitkijken naar de vooruitzichten die het management formuleert.

    Onze industrie is getroffen door aanbod- en vraagschokken van een nooit geziene omvang.

    ‘Onze industrie is getroffen door aanbod- en vraagschokken van een nooit geziene omvang’, zei BP-topman Bernard Looney dinsdag. ‘We nemen doortastende maatregelen om onze financiën te versterken’, garandeerde hij nog. Die maatregelen moeten helpen om het dividend intact te houden.

    BP bevestigde het dividend van 10,5 cent per aandeel voor dit kwartaal, hoewel de kwartaalwinst met 66 procent terugviel. Het dividend moet gevrijwaard blijven dankzij de typische maatregelen van de sector: extra schulden aangaan, activiteiten verkopen en snoeien in de investeringen. Zo wil BP dit jaar 25 procent van de kosten wegsnoeien en gaf het al voor 7 miljard dollar obligaties uit.

    Schuldgraad
    BP ziet daardoor zijn schuldgraad wel stijgen naar ruim 36 procent (in de oliesector wordt die berekend als de nettoschuld tegenover de nettoschuld plus eigen vermogen), wat hoger is dan de 20 tot 30 procent die volgens analisten nodig is voor een duurzaam dividendbeleid. Analisten plaatsen dan ook vraagtekens bij de houdbaarheid van het dividend van BP, zeker omdat een snel herstel van de olieprijs er niet meteen inzit. Bovendien vertaalt de lage prijs zich ditmaal niet in een hogere vraag naar brandstoffen nu het transport onder lockdowns kreunt, waardoor activiteiten zoals raffinage geen dekking bieden voor de kaalslag in de exploratie en de productie.

    De analisten van het beurshuis Morgan Stanley geloven dat dividendverlagingen nodig zijn om de schuldgraad onder controle te houden. Gemiddeld gaat het om een knip van 30 tot 50 procent voor de vijf grote Europese oliebedrijven: BP, Total, Shell, Eni en Equinor. Die laatste kondigde vorige week al een dividendknip aan met 67 procent naar 9 dollarcent per aandeel voor het eerste kwartaal. De maand voordien drukte Equinor nog voor een aandeleninkoopprogramma van 5 miljard dollar de pauzeknop in om cash te besparen.

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
  9. forum rang 6 gpjf 30 april 2020 07:02
    Oliereus ExxonMobil schrapt dividend niet
    Gepubliceerd op 29 april 2020 23:43 | Views: 2.220 | Onderwerpen: dividend
    Artikel
    Reacties (4)
    Gerelateerde instrumenten
    Exxon Mobil Corp 29 apr
    47,46 +2,49 (+5,54%)

    Royal Dutch Shell A 29 apr
    17,28 0,00 (0,00%)

    IRVING (AFN/BLOOMBERG) - ExxonMobil heeft voor het eerst in dertien jaar zijn dividend onveranderd gelaten. Het olieconcern wordt net als andere bedrijven in de branche geraakt door de flink gedaalde olieprijzen. Toch schrapt het Amerikaanse bedrijf zijn dividend niet.
    ExxonMobil zal in juni een kwartaaldividend uitkeren van 0,87 dollar per aandeel, evenveel als het kwartaaldividend dat in maart werd uitgekeerd. Het grootste oliebedrijf uit de Verenigde Staten schrapte eerder wel miljarden aan investeringen na de historische crash van de olieprijs.
    Beleggers letten momenteel scherp op wat olieconcerns met hun dividend doen. Ook bij Shell, dat donderdag met zijn kwartaalbericht komt, is het wel of niet schrappen van het dividend een punt van aandacht. Onlangs kondigde het Noorse Equinor als eerste grote olieconcern aan zijn dividend
  10. forum rang 8 Wilbar 1 mei 2020 15:00
    Eerste kwartaalverlies voor oliereus ExxonMobil in 32 jaar
    Gepubliceerd op 1 mei 2020

    IRVING (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse olie- en gasreus ExxonMobil heeft voor het eerst in 32 jaar een kwartaalverlies in de boeken gezet. De onderneming gaat gebukt onder de crisis in de sector door enerzijds een lage vraag en anderzijds overaanbod en tekort aan opslag.
    De op een na grootste olieproducent wereldwijd, na het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco, sloot het kwartaal af met een tekort van 610 miljoen dollar. De verwachtingen voor het lopende kwartaal zijn nog minder aangezien de oliecrisis pas aan het slot van het eerste kwartaal, de laatste drie weken van maart, in alle hevigheid oplaaide.
    Dat de sector hard wordt geraakt blijkt ook wel uit de ingrepen van energiereuzen, als Shell, Chevron en ConocoPhillips om de uitgaven te beperken of de productie te beperken. ExxonMobil kondigde onlangs aan dat dividendbetalingen worden bevroren.
    ExxonMobil is mogelijk extra gevoelig voor de crisis. Topman Darren Woods was net begonnen met een omvangrijk plan om de verouderde portefeuille van het bedrijf een impuls te geven. Daarvoor had hij 33 miljard dollar uitgetrokken. Nadat de olieprijzen kelderen reageerde ExxonMobil vrijwel direct met het schrappen van investeringen. Vooral bij de schaliewinning van het bedrijf werden investeringen opgeschort.
  11. forum rang 8 Wilbar 5 mei 2020 09:53
    Winstval voor Total, dividend blijft gelijk
    Gepubliceerd op 5 mei 2020

    PARIJS (AFN) - Het Franse olie- en gasbedrijf Total heeft zijn winst in het eerste kwartaal zien kelderen. Net als branchegenoten heeft het bedrijf te lijden van een afgenomen vraag door de coronacrisis en gedaalde olieprijzen door overaanbod. Desondanks houdt Total zijn dividend op peil.
    Total had in het eerste kwartaal een omzet van 43,9 miljard dollar tegen 51,2 miljard dollar een jaar eerder. Onder de streep bleef daar, mede door forse afschrijvingen, 2 miljoen dollar van over. Een jaar geleden bedroeg de nettowinst nog ruim 3,1 miljard dollar.
    De aandeelhouders van Total ontvangen ondanks het moeilijke kwartaal een interimdividend van 0,66 dollar per aandeel, evenveel als in de eerste periode van vorig jaar. Wel biedt Total ook de mogelijkheid om het slotdividend over vorig jaar in aandelen uit te laten betalen.
    Vanwege de moeilijke marktomstandigheden zet Total het mes in zijn investeringen. Die bedragen nu dit jaar maximaal 14 miljard dollar, een kwart minder dan eerder gepland. Ook worden de kostenbesparingen voor dit jaar opgevoerd naar 1 miljard dollar, naast eerder geplande besparingen van 1 miljard dollar op energiekosten.
  12. forum rang 8 Wilbar 14 mei 2020 12:34
    'Olieproductie buiten OPEC-kartel stort in'
    Gepubliceerd op 14 mei 2020 11:09

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie buiten de landen van oliekartel OPEC om staat op instorten. Volgens het Internationale Energie Agentschap (IEA) daalt met name de productie in de Verenigde Staten harder dan verwacht, zo werd in een maandrapport gemeld.
    De niet-OPEC-productie daalde in april met 1,1 miljoen vaten per dag in vergelijking met het jaar ervoor. De maand mei wordt nog erger. In de maanden maart tot en met juni zal volgens IEA sprake zijn van dagelijkse productiedaling van 6,7 miljoen vaten per dag.
    Door de lage olieprijzen worden producenten gedwongen om olieputten te sluiten. De winning van olie in de VS gebeurt momenteel in de laagste versnelling sinds 2009. Vooral de schaliewinning is niet rendabel.
    De Amerikaanse productie zal volgens het IEA in mei met 1,2 miljoen vaten per dag dalen. Tegen het einde van het jaar kan de productie dagelijks 2,8 miljoen vaten per dag lager zijn dan een jaar eerder. Rusland staat voor een daling van de productie in het slotkwartaal van dit jaar met 1,3 miljoen vaten per dag. Ook de productie in Canada staat onder druk.
  13. forum rang 8 Wilbar 25 mei 2020 09:24
    'Oliemaatschappij BP halveert aantal topfuncties'
    Gepubliceerd op 22 mei 2020

    LONDEN (ANP) - Het Britse olie- en gasconcern BP gaat verder met een flink afgeslankte bestuurslaag. Van alle 250 leidinggevende functies in de bovenste twee lagen van de organisatie blijven er slechts 120 over, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
    Oliemaatschappijen moeten hard op zoek naar manieren om kosten te besparen, nu olieprijzen een duikvlucht hebben genomen door de coronapandemie. BP had in het eerste kwartaal te maken met een forse winstval en kondigde 2,5 miljard dollar aan kostenbesparingen aan.
    Het schrappen van veel bestuursfuncties bij BP valt ook samen met een nieuwe organisatiestructuur. Daarin verdwijnt de klassieke tweedeling tussen upstream, wat staat voor het vinden en oppompen van olie, en downstream, waaronder de raffinage en verkoop van olieproducten valt.

    Elf kleinere afdelingen
    In plaats daarvan zet topman Bernard Looney elf kleinere afdelingen op. Die worden geleid door circa 100 leidinggevenden, staat naar verluidt in een intern memo van Looney. "We verwachten dat het vernieuwde BP kleiner en flexibeler is. We hebben al een managementlaag weggehaald op het bovenste en tweede niveau", staat in de mededeling.
    BP liet bij de aankondiging van de kostenbesparingen in april nog niets los over het schrappen van banen. Het bedrijf meldde vervolgens zeker drie maanden het personeelsbestand ongemoeid te laten. In juni zou Looney met meer informatie over banen komen.
  14. forum rang 8 Lepre Chaun 27 mei 2020 09:03
    De investeringen in de energiesector
    zijn door de coronacrisis wereldwijd
    met 20 procent teruggelopen,heeft het
    Internationaal Energieagentschap
    berekend.Het is de grootste daling in
    de geschiedenis.

    Het gebrek aan investeringen kan op
    termijn leiden tot energietekorten.In
    landen met een volledige lockdown is de
    vraag naar energie afgenomen met 25
    procent.Waar de lockdown deels geldt is
    dat 18 procent.

    Vooral de vraag naar olie en gas is
    ingestort.Het aandeel elektriciteit is
    voor het eerst groter.De vraag naar
    duurzame energie is relatief gestegen.
159 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links