Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 januari 2020 20:55
    Olieprijs daalt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 59,04 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,9 procent minder waard.

    Ten opzichte van vorige week verloor de olieprijs dik 6 procent, de sterkste daling op weekbasis sinds half juli. Het was een turbulente week voor de oliemarkten vanwege de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten door een dreigend militair conflict tussen de Verenigde Staten en Iran.

    De zorgen daarover namen gedurende de handelsweek wel af, ondanks dat Washington nieuwe sancties aan Iran heeft opgelegd.

    "Aan het begin van de week waren er nog zorgen dat het conflict tussen de VS en Iran zou escaleren en dat dit zou kunnen resulteren in onderbrekingen in de olieproductie. Dit lijkt nu niet langer het geval", volgens analisten van Commerzbank.

    De olieprijzen stonden deze week ook onder druk vanwege een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Komende week kunnen de markten aan de slag met maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 13 januari 2020 20:43
    Olieprijs daalt verder

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gedaald. Op een settlement van 58,08 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,6 procent minder waard.

    Daarmee zette de olieprijs de trend van voor het weekend door. Werden de oliemarkten vorige week aanvankelijk opgeschrikt door een dreigend militair conflict tussen de Verenigde Staten en Iran, keerde de rust net zo hard weer terug richting het eind van de week. Oorlog in het Midden-Oosten zou de olieproductie kunnen beïnvloeden en die gedachte stuwde de olieprijs kortstondig.

    "Beleggers lijken er nu van overtuigd dat Iran de Straat van Hormuz niet zal blokkeren of aanvallen zal uitvoeren op olieschepen", aldus marktstrateeg Hussein Sayed van FXTM.

    Dat is vooral in Irans eigen belang, denkt Sayed. "De olie-export naar China is een belangrijke bron van inkomsten en zonder deze opbrengsten, wordt de economische crisis nog heviger."

    De wapenstilstand tussen de VS en Iran is evenwel kwetsbaar, volgens analisten van Commerzbank, en dat kan de olieprijs op termijn weer een impuls geven.

    Ondertussen richten beleggers zich op andere kwesties, zoals de verwachte ondertekening van de handelsdeal tussen de VS en China, later deze week. Dan komen ook de OPEC en het Internationaal Energieagentschap met hun maandrapporten over de oliemarkt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 16 januari 2020 06:09
    Olieprijs daalt

    (ABM FN-Dow Jones) De oliefutures in New York zijn woensdag gesloten op het laagste niveau in zes weken, na een sterke stijging van de Amerikaanse handelsvoorraden benzine, diesel en stookolie.

    Een februarifuture op een vat ruwe olie sloot woensdag 0,7 procent lager op 57,81 dollar op de New York Mercantile Exchange. Dit was de laagste settlement sinds 3 december.

    Een daling van de voorraden ruwe olie en de ondertekening van de handelsdeal met China konden de olieprijs niet omhoogstuwen.

    De olieprijs zou zelfs verder kunnen dalen als de details van de handelsdeal de marktverwachtingen teleurstellen of meer vragen oproepen dan ze beantwoorden, zei analist Lukman Otunuga van FXTM.

    "Als de zorgen terugkeren dat onzekerheid in de handelsrelaties de mondiale economische groei negatief kan bëinvloeden, dan ligt de olieprijs direct in de vuurlinie".

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 16 januari 2020 10:50
    Saudi-Arabië goed voor daling aanbod olie - IEA

    (ABM FN-Dow Jones) De teruggeschroefde productie van Saudi-Arabië heeft er in december voor gezorgd dat het mondiale aanbod van olie daalde, maar productiestijgingen bij andere OPEC-leden deden dit effect deels teniet. Dit bleek donderdag uit het olierapport van het Internationaal Energieagentschap.

    IEA stelde dat de productiedaling van 200.000 vaten per dag in Saudi-Arabië in combinatie met een seizoensgebonden daling in de productie van biobrandstoffen, ervoor zorgden dat het mondiale olie-aanbod met 780.000 vaten per dag terugliep.

    IEA liet de verwachtingen voor de olievraag in 2019 en 2020 onveranderd op een stijging van respectievelijk 1 miljoen en 1,2 miljoen vaten per dag. Ook de voorziene productiegroei van niet-OPEC-leden in 2020 werd gehandhaafd op 2,1 miljoen vaten per dag.

    Wel stelde het IEA de verwachtingen voor de productiegroei in 2019 van niet-OPEC-landen met 100.000 vaten per dag opwaarts bij tot 2 miljoen vaten per dag.

    Het IEA wees erop dat de beslissing van de OPEC en de partnerlanden over verdere productieverlagingen van vorige maand, pas in januari effect sorteert. Dit betekent dat Saudi-Arabië zich, ondanks verhitte discussies tijdens de OPEC-vergadering in Wenen, toch flink inzette om de productie omlaag te krijgen. Vorige maand lieten diverse afgevaardigden uit Saudi-Arabië weten niet tevreden te zijn over de naleving van de productieafspraken door sommige andere landen.

    OPEC+ sprak in december af om tot eind maart nog eens 500.000 vaten per dag minder te produceren. Er was al een verlaging van 1,2 miljoen vaten per dag.

    Hoewel Saudi-Arabië zich inspande om de olieproductie verder terug te schroeven dan afgesproken, voerden andere olielanden de productie juist op. Daardoor daalde de totale OPEC-productie met slechts 180.000 vaten per dag in december.

    Vooral in Angola trok de productie aan, met wel 130.000 vaten per dag.

    Tijdens de OPEC+-bijeenkomst vorige maand, stormden Angolese afgevaardigden nog woedend de vergaderzaal uit nadat de Saudische energieminister Abdulaziz bin Salman hen niet had uitgenodigd voor een eerdere bijeenkomst met Rusland.

    Het IEA wees ook op kleinere productiestijgingen in Congo, Equatoriaal-Guinea, Gabon en Venezuela, dat is vrijgesteld van de productiebeperkingen vanwege de slechte economische omstandigheden in het Midden-Amerikaanse land.

    De gestegen productie bij niet-OPEC-leden is een van de redenen geweest om productieafspraken te maken. Het IEA verwacht dat de olieproductie in Noorwegen, Brazilië, Canada, Australië en Guyana vermoedelijk niet zal afnemen in het komende jaar. De verdere stijging van de productie uit deze landen zal vermoedelijk het effect van een afnemende productiegroei in de Verenigde Staten beperken, aldus het IEA.

    Wel zal de bijdrage van de VS aan de niet-OPEC-olieproductie in 2020 dalen tot 52 procent. Dit was gemiddeld in de afgelopen drie jaar nog 84 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 16 januari 2020 12:21
    IEA: olieleveringen Irak gevoelig voor onrust

    Gepubliceerd op 16 jan 2020 om 11:33 | Views: 434

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De olieleveringen van Irak zijn gevoelig voor escalerende spanningen in het Midden-Oosten. Dat schrijft het Internationaal Energieagentschap (IEA) in zijn maandelijkse olierapport. Onlangs liepen de spanningen in de regio nog sterk op na de dood van een hoge Iraanse generaal bij een Amerikaanse luchtaanval en Iraanse wraakaanvallen op Amerikaanse doelen in Irak. Daardoor schoten de olieprijzen hard omhoog.

    De olie-export van Irak is sinds 2010 verdubbeld naar 4 miljoen vaten per dag. De helft van die olie gaat naar China en India. Irak is zeer afhankelijk van het vervoer van olie via de Straat van Hormuz, die de Perzische Golf scheidt van de Golf van Oman. Buurland Iran heeft herhaaldelijk gedreigd die zeestraat af te sluiten voor olietankers. Vorig jaar werden nog olietankers in de Straat van Hormuz aangevallen, vermoedelijk door Iran. Oorlogsschepen van een internationale missie onder leiding van de Verenigde Staten zijn momenteel actief in het gebied om olietankers te beschermen en vrije doorvaart te garanderen.

    Het IEA hield zijn prognoses voor onder meer de wereldwijde olievraag in 2020 onveranderd. Volgens het agentschap zorgt de stijgende productie in de VS en andere landen voor een groter aanbod op de oliemarkt dan vraag.

    De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde donderdag omstreeks 11.35 uur 0,4 procent hoger op 58,03 dollar en Brentolie steeg 0,6 procent naar 64,38 dollar.
  6. forum rang 10 voda 20 januari 2020 13:06
    Troepen Haftar sluiten oliepijpleiding in Libië af

    (ABM FN-Dow Jones) Troepen van generaal Khalifa Haftar hebben zondag een belangrijke oliepijpleiding in het westen van Libië afgesloten. Dat meldde het Libische staatsoliebedrijf.

    De troepen eisen extra productiebeperkingen.

    Het afsluiten van de pijpleiding zorgt voor minder productie bij twee olievelden in het westen van Libië. Normaal produceren deze velden in totaal 400.000 vaten olie per dag. Het is nog niet duidelijk hoeveel productie er in totaal verloren is gegaan tot dusver.

    Een dag eerder werd al de uitvoer van olie vanuit diverse havenplaatsen stilgelegd, waardoor de olie-export van Libië meer dan halveerde.

    Afgelopen weekend bereikten verschillende wereldleiders een akkoord over de situatie in Libië, waarin werd afgesproken dat alle betrokken landen zich gaan houden aan het wapenembargo van de Verenigde Naties.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 22 januari 2020 06:21
    Olieprijs daalt

    (ABM FN-Dow Jones) Zorgen bij beleggers over stijgende mondiale olievoorraden en een mogelijke vertraging van de mondiale economische groei overschaduwden een verstoring van de olie-aanvoer in het Midden-Oosten door onrust in Libië en Irak.

    Een maart-future voor een vat West Texas Intermediate olie sloot 0,3 procent lager op 58,34 dollar op de New York Mercantile Exchange.

    Eerder op de dag steeg de olieprijs nog licht, nadat het grootste olieveld in Libië de productie staakte omdat gewapende krachten een pijplijn hadden afgesloten.

    Volgens analist Christin Redmond bij Schneider Electric was de positieve marktreactie op de productieverlaging in Libië van korte duur, omdat dit vrijwel geen invloed heeft op het aanbod, gezien de ruime voorraden in de VS en andere regio's. Daarbij heeft de Amerikaanse ambassade in Libië opgeroepen om de productie onmiddellijk te hervatten, wat de druk op de Libische legerleider Khalifa Haftar vergroot om de blokkade op te heffen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 23 januari 2020 12:50
    Olieprijzen lager door zorgen coronavirus

    Gepubliceerd op 23 jan 2020 om 08:40 | Views: 1.239

    Royal Dutch Shell A 12:34
    25,95 +0,01 (+0,04%)

    SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen stonden donderdag onder druk door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden door het coronavirus in China en andere landen. Vanwege het virus zou er bijvoorbeeld minder vraag kunnen zijn naar luchtreizen, waardoor er minder kerosine nodig is bij luchtvaartmaatschappijen.

    De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde donderdag in Singapore een min van 1,6 procent op 55,84 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent tot 62,38 dollar. Zakenbank Goldman Sachs schreef in een rapport dat de olievraag ondermijnd kan worden door het virus, in aanloop naar het Chinees Nieuwjaar. Dan reizen honderden miljoenen Chinezen het land door om familie te bezoeken. Daarnaast is sprake van overaanbod op de oliemarkt, wat ook druk uitoefent op de prijzen.

    Inmiddels hebben de Chinese autoriteiten de miljoenenstad Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst verscheen, afgesloten om verdere verspreiding tegen te gaan. Wuhan, met circa 11 miljoen inwoners, is een belangrijk verkeers- en luchtvaartknooppunt in China en voor de rest van Azië. Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn al gestopt met het vliegen op Wuhan.
  9. forum rang 10 voda 23 januari 2020 17:57
    Amerikaanse olievoorraden dalen licht

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week licht gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

    In de week eindigend op 17 januari daalden de voorraden ruwe olie met 0,4 miljoen vaten tot 428,1 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen toe met 1,7 miljoen vaten tot 260,0 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel daalden met 1,2 miljoen vaten tot 146,0 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 92,2 naar 90,5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 24 januari 2020 21:24
    Olieprijs sluit lager

    (ABM FN-Dow Jones)De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten.

    De maart-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,40 dollar lager, of 2,5 procent, op 54,19 dollar.

    De olieprijs daalde vrijdag sterk vanwege de vrees dat de verspreiding van het coronavirus de vraag naar ruwe olie zal ondermijnen, waardoor de prijzen, die al onder druk stonden vanwege zorgen oer het grotere aanbod in relatie tot de vraag, nog verder zullen dalen.

    In China is het dodental opgelopen tot 26. De bezorgdheid groeit dat de bestaande reisverboden een grote impact zullen hebben op de economie, stelde analist Edward Moya van Oanda. "Er wordt al gedacht aan een invloed van 1 procentpunt of hoger op het Chinese bruto binnenlands product."

    "Het is natuurlijk voor de ontwikkeling van de olieprijs van van belang om te bepalen hoe snel de quarantaines in China kunnen worden opgeheven en te kijken of het virus onder controle komt of dat het juist verder verspreidt", aldus analist Phil Flynn van The Price Futures Group.

    Op weekbasis daalde de olieprijs 7,5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 27 januari 2020 08:07
    Coronavirus drukt zwaar op olieprijs

    Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 07:53 | Views: 333

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen zijn maandag flink gezakt uit angst voor het coronavirus. De uitbraak van die ziekte in Azië drukt mogelijk de vraag naar de brandstof. Saudi-Arabië liet weten de situatie scherp in de gaten te houden, maar nog weinig verschil te zien in de vraag naar olie.

    De prijs van een vat olie zakte maandagochtend vroeg ruim 3 procent nadat China nieuwe besmettingscijfers had bekendgemaakt. Rond 07.30 uur was een vat Amerikaanse olie nog altijd 2,3 procent minder waard op 52,97 dollar. Brentolie was 2,2 procent goedkoper en kostte 59,37 dollar per vat.

    Analisten verwachten dat de virusuitbraak de Chinese economie nog wel enige tijd dwars zal zitten. Bedrijven daar zullen voorlopig langer gesloten blijven nu de Chinese overheid de vakantie rondom het Chinees Nieuwjaar heeft verlengd. Wel reageren de olieprijzen overdreven. Handelaren bereiden zich voor op het slechtste geval, denken de marktkenners.

    De Saudische olieminister Abdulaziz bin Salman zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Hij vergelijkt de situatie met de uitbraak van het SARS-virus in 2003 toen eenzelfde vorm van "extreem pessimisme" vat kreeg op de markt. Ook toen was er volgens Bin Salman "geen aanzienlijke afname van de wereldwijde vraag naar olie".
  12. forum rang 10 voda 27 januari 2020 20:29
    Uitbraak coronavirus komt oliestaten bijzonder slecht uit

    Olielanden zoals Rusland en Saoedi-Arabië hebben er een probleem bij. Deze staten proberen al jaren de olieprijs omhoog te krijgen door het eigen aanbod in te perken, maar nu dreigt er ook een uitval van de vraag. Maandag dook de prijs voor ruwe olie, 's werelds belangrijkste grondstof, naar het laagste niveau in drie maanden tijd.

    Tegen het einde van de handelsdag in Europa kostte een vat Brent-olie $58,99, bijna 3% minder dan vrijdag. Sinds de uitbraak van het virus is er bijna 10% van de prijs af. De olieprijs lijkt maar één kant op te kunnen: omlaag.
    Begrotingstekort
    En dat is bijzonder vervelend voor bijvoorbeeld Saoedi-Arabië, dat een olieprijs van rond de $85 per vat nodig heeft om de begroting sluitend te krijgen. Geen wonder dat er maandag bezwerende woorden klonken vanuit de Saoedische hoofdstad Riyad.

    Het koninkrijk ziet 'heel weinig impact' van het virus op de vraag naar olie. Volgens de Saoedische olieminister, prins Abdulaziz bin Salman, wordt de markt gedreven door 'psychologische factoren' en 'extreem negatieve verwachtingen van sommige marktpartijen.'

    Drastische veiligheidsmaatregelen
    Met andere woorden: eigenlijk is er niets aan de hand. Nu lopen de schattingen van het effect van het coronavirus inderdaad uit elkaar. Het is uiterst onvoorspelbaar hoe de uitbraak zal verlopen, maar feit is wel dat de olieprijs één van de eerste slachtoffers op de financiële markten is.

    De Chinese overheid neemt drastische veiligheidsmaatregelen en beperkt de mogelijkheden om te reizen. Hele steden gaan op slot, en dat op het moment dat normaal gesproken miljoenen Chinezen op reis gaan vanwege de vakantieperiode rond Chinees Nieuwjaar. Dat heeft naar verwachting een effect op de vraag naar bijvoorbeeld kerosine voor vliegtuigen.

    Winstnemingen
    Energie-econoom Hans van Cleef van ABN Amro ziet nog een ander effect op de markt dat voor dalende prijzen zorgt: winstnemingen. 'De olieprijs was aardig opgelopen, dus de uitbraak van het virus kan voor beleggers in termijncontracten een aanleiding zijn om winst te pakken.'

    De olielanden zien het ondertussen knarsentandend aan. Saoedi-Arabië, Rusland en een reeks andere olielanden beperken de eigen productie in een poging het wereldwijde aanbod te verminderen. Als de situatie zo blijft, moeten ze de kranen misschien nog verder dichtdraaien. Al heeft dat volgens Van Cleef niet zoveel zin. 'Er geldt nu al een productiebeperking van 2,1 miljoen vaten. Als een dergelijke grote productiebeperking de prijs niet omhoog krijgt, vraag ik me af of nog meer beperken wel zin zal hebben'.

    fd.nl/beurs/1332557/uitbraak-coronavi...
  13. forum rang 10 voda 27 januari 2020 21:05
    Olieprijs sluit lager

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag opnieuw lager gesloten.

    De maart-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,05 dollar lager, of 1,9 procent, op 53,14 dollar.

    De olieprijs daalde net als vrijdag sterk vanwege de vrees dat de verspreiding van het coronavirus de vraag naar ruwe olie zal ondermijnen, waardoor de prijzen, die al onder druk stonden vanwege zorgen over het grotere aanbod in relatie tot de vraag, nog verder zullen dalen.

    De bezorgdheid groeit dat de bestaande reisverboden een grote impact zullen hebben op de economie, stelde analist Edward Moya van Oanda. "Er wordt al gedacht aan een invloed van 1 procentpunt of hoger op het Chinese bruto binnenlands product."

    De bredere energiesector had maandag te kampen met flinke verliezen en bleek de slechtst presterende sector onder de elf belangrijkste sectoren van de S&P 500. De SPDR Energy Select Sector ETF daalde met circa 2,5 procent tot het laagste niveau in dertien maanden, waarbij alle 28 componenten in het rood noteerden.

    Analisten verwachten niet dat de druk op de oliemarkt in de komende dagen of weken zal afnemen. Inmiddels zijn al krap 2.900 mensen geïnfecteerd met het virus en zijn er 81 doden geconstateerd. Hoewel alle doden in China vielen, is het virus nu wel verspreid naar andere delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten en Europa. Maar analisten twijfelen of de cijfers wel correct zijn.

    Analist Pavel Molchanov van Raymond James schat in dat er tien keer zoveel infecties kunnen zijn als de autoriteiten nu melden. "Zelfs die inschatting kan te laag zijn", aldus Molchanov.

    Voorafgaand aan de uitbraak, voorzag Molchanov een stijging in de olievraag van 1 procent in 2020. Op basis van de impact van SARS-virus, verwacht Molchanov nu dat de vraag dit jaar met slechts 0,5 procent zal stijgen als de impact van het coronavirus beperkt blijft tot maximaal drie maanden. Andere analisten stellen juist dat een inschatting op basis van een vergelijking met SARS geen correcte weergave biedt voor de huidige situatie.

    RBC stelde dat de daling van de olieprijs wat overdreven lijkt op basis van de fundamentals. Een uitval van de productie in Libië haalde vorige week nog 1,2 miljoen vaten per dag uit de markt, zo merkte RBC op. Desondanks durfden analisten van RBC de bodembel nog niet te luiden. "Dat is erg moeilijk om de bodembel te luiden in een periode van een epidemie.

    Vorige week daalde de olieprijs al 7,5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 29 januari 2020 16:51
    Amerikaanse olievoorraden stijgen

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

    In de week eindigend op 24 januari stegen de voorraden ruwe olie met 3,5 miljoen vaten tot 431,7 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden namen toe met 1,2 miljoen vaten tot 261,2 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel daalden met 1,3 miljoen vaten tot 144,7 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 90,5 naar 87,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 29 januari 2020 21:22
    Olieprijs sluit lager

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

    In de week eindigend op 24 januari stegen de voorraden ruwe olie met 3,5 miljoen vaten tot 431,7 miljoen vaten. De toename markeert de sterkste stijging sinds november.

    De benzinevoorraden namen toe met 1,2 miljoen vaten tot 261,2 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel daalden met 1,3 miljoen vaten tot 144,7 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 90,5 naar 87,2 procent.

    De olieprijs zag zich eerder op de dag juist nog gesteund door data van het American Petroleum Institute (API). De handelsorganisatie rapporteerde dinsdag juist een daling van de Amerikaanse voorraden. API meldde dinsdag dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week zijn gedaald met 4,3 miljoen vaten. De benzinevoorraden stegen daarentegen met 3,3 miljoen vaten, terwijl de voorraad distillaten met 141.000 vaten daalden.

    De markt haalde tevens steun uit berichten dat OPEC een uitbreiding van de huidige overeenkomst om de productie in te perken overweegt.

    "Na een zware week, waarbij de angst dat het coronavirus in China de aanvoer zou kunnen verstoren, zijn de markten woensdag voor de tweede opeenvolgende dag gestegen omdat investeerders in afwachting zijn van de economische impact van het virus", zei Mihir Kapadia van Sun Global Investments.

    De maart-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,15 dollar lager, ofwel 0,3 procent, op 53,33 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 3 februari 2020 19:19
    Coronavrees drukt olieprijzen

    Gepubliceerd op 3 februari 2020 18:30 | Views: 520

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen staan onder druk vanwege de uitbraak en de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Doordat in grote delen van China het openbare leven goeddeels plat ligt, is de vraag naar olie ook minder. Het olieverbruik in het land ligt momenteel een vijfde lager dan normaal.

    Een vat Amerikaanse olie werd maandag kort na het slot van de Europese beurzen voor minder dan 50 dollar verhandeld. Brentolie verloor 3,5 procent tot 54,64 dollar per vat. De olieprijzen staan daarmee op het laagste punt in ongeveer een jaar tijd. De zogeheten termijncontracten voor olie werden verder voor een lagere prijs gesloten dan het huidige prijsniveau. Ook dat is een teken aan de wand dat het einde van de daling nog niet in zicht is.

    Bezorgdheid over een wereldwijde overvloed lijkt de landen van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten ertoe te bewegen om een ??spoedvergadering te houden. Zij zouden kunnen beslissen de olieproductie verder omlaag te brengen in een poging de prijzen te stabiliseren. Momenteel zijn dergelijke afspraken al van kracht.

    In China slaan raffinaderijen onverkochte aardolieproducten, zoals benzine en kerosine op. Maar de voorraden groeien elke dag en de opslaglimieten worden bereikt. Verschillende marktkenners spreken van een schok in de oliemarkt die de prijzen nog verder kan drukken.
  17. forum rang 10 voda 3 februari 2020 19:20
    'Coronavirus is de zwarte zwaan op de oliemarkt'

    De angst voor de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus grijpt om zich heen op de oliemarkt. Een vat Brent-olie kost nu net zoveel als een jaar geleden, en analisten haasten zich om hun verwachtingen voor de prijs naar beneden bij te stellen. Ondertussen gonst het van de geruchten over een spoedberaad van de Opec, de Organisatie van olie-exporterende landen.

    'Dit is echt een zwarte zwaan-gebeurtenis voor de oliemarkt,' zegt John Kilduff van vermogensbeheerder Again Capital tegenover persbureau Bloomberg. Met de metafoor van de zwarte zwaan wordt op de financiële markten een onverwachte gebeurtenis aangeduid, iets wat niemand heeft zien aankomen.

    De olieprijs koerst maandagmiddag tegen het einde van de handelsdag in Europa op circa $54 voor een vat Brent. Daarmee is de prijs voor de belangrijkste grondstof ter wereld weer terug naar het niveau van januari 2019. Vanaf de piek in begin januari 2020 gemeten is ruwe olie meer dan 20% goedkoper geworden.
    En het einde van de lage prijzen is nog niet in zicht, denken analisten. De Amerikaanse bank Citigroup stelde maandag de eigen verwachtingen over de olieprijs naar beneden bij. De bank gaat nu uit van $54 per vat aan het einde van het eerste kwartaal in plaats van $68, de eerdere verwachting.

    Effect coronavirus werkt langer door
    Ook in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht Citi nog een effect van het coronavirus. De prijsverwachting gaat voor deze periode van $63 naar $53 per vat. Maandag meldde persbureau Bloomberg dat de Chinese vraag naar olie met 20% is gedaald vanwege het virus en de preventiemaatregelen. Die leiden ertoe dat er veel minder wordt gereisd. Ook is de vakantieperiode verlengd waardoor de industrie nog niet op gang komt.

    De lage olieprijs betekent goed nieuws voor de consumenten van olie en daarvan afgeleide producten, maar de regeringen van de landen waarvan het overheidsbudget sterk afhankelijk is van de olie prijs zien het met lede ogen aan. Vanaf vorig week gonst het al van de geruchten over een extra bijeenkomst van de Opec en bondgenoten, waarvan Rusland de voornaamste is.

    Aanbod beperken
    Deze landen zouden de olieprijs misschien nog omhoog kunnen krijgen door het eigen aanbod verder te beperken. Persbureau Reuters wist maandag te melden dat deze landen nog eens het equivalent van 500.000 vaten olie (een vat bevat 159 liter) per dag van de markt af zouden willen halen. The Wall Street Journal meldde dat een andere optie het tijdelijk verlagen van de productie door alleen Saoedi-Arabië zou zijn. Dat zou dan gaan om één miljoen vaten per dag.

    De olielanden produceren nu al veel minder dan ze zouden kunnen, in totaal is er 2,1 miljoen vaten per dag van de markt af. Een spoedbijeenkomst over dit onderwerp zou op 14 en 15 februari kunnen gaan plaatsvinden, meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

    fd.nl/beurs/1333332/coronavirus-is-de...
5.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links