Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.243 Posts
Pagina: «« 1 ... 798 799 800 801 802 ... 1263 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 januari 2020 13:37
    American Express presteert iets beter dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) American Express heeft in het vierde kwartaal van 2019 de aangepaste winst per aandeel flink zien oplopen en bleef daarmee de verwachtingen ook net voor. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het Amerikaanse creditcardbedrijf.

    De aangepaste winst per aandeel kwam afgelopen kwartaal uit op 2,03 dollar, vergeleken met 1,74 dollar een jaar eerder. Dit betekende een stijging met 17 procent. Analisten vooraf gepolst door FactSet gingen gemiddeld uit van 2,01 dollar per aandeel.

    Netto verdiende American Express 1,693 miljoen dollar, terwijl dit een jaar eerder nog 2.010 miljoen dollar was.

    De omzet bedroeg 11.365 miljoen dollar, tegenover 10.474 miljoen dollar een jaar eerder, een stijging van 9 procent. De FactSet-consensus lag afgerond op 11,37 miljard dollar.

    Over het gehele boekjaar werden er 11,5 miljoen nieuwe kaarten verstrekt. Ook werd er door klanten meer afgerekend met de kaarten.

    Outlook

    Voor 2020 verwacht het bedrijf uit New York een omzet die 8 tot 10 procent op jaarbasis stijgt, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. De winst per aandeel verwacht de creditcardmaatschappij uit te zien komen tussen 8,85 en 9,25 dollar.

    De koers van het aandeel American Express noteerde vrijdag in New York in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 24 januari 2020 16:28
    Licht hogere opening Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

    De zorgen rond de uitbraak van het coronavirus lijken alweer af te nemen, nu de WHO het in ieder geval nog te vroeg vindt om een internationale noodsituatie uit te roepen. Dit zorgde donderdag al voor een enige herstel op de Amerikaanse beurzen, die hun verliezen tegen het einde van de handelsdag wat weg konden poetsen.

    Daarbij heeft China verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoals het afkondigen van uitreisverboden.

    Volgens de laatste gegevens zijn er 881 personen besmet geraakt, terwijl het aantal doden is gestegen tot 26.

    "Op economisch vlak zal de aandacht blijven uitgaan naar reizen en consumentenbestedingen", aldus analist Stephen Innes van AxiCorp. Terwijl e-commerce de impact van het virus "enigszins opvangt" blijft reizen het grootste probleem, voegde hij daaraan toe.

    Op macro-economisch vlak kijken beleggers uit naar de voorlopige inkoopmanagersindex voor de VS. In Europa werden de "ietwat" positieve cijfers goed op de beurs onthaald, aldus marktanalist Naeem Aslam van Ava Trade.

    Volgens marktstrateeg Mike Bell van JPMorgan Asset Management pakken beleggers vooral de Duitse cijfers goed op, nu de recessievrees afneemt.

    Olie noteerde vrijdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 55,31 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 61,67 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1037. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1057 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Voorbeurs kwam American Express met cijfers. De creditcardmaatschappij heeft in het vierde kwartaal de aangepaste winst per aandeel flink zien oplopen en bleef daarmee de verwachtingen ook net voor. De winst per aandeel steeg 17 procent tot 2,03 dollar, terwijl de omzet 11,4 miljard dollar bedroeg.

    Broadcom heeft een overeenkomst gesloten met Apple voor het leveren van onderdelen voor draadloze verbindingen. Het betreft een meerjarige overeenkomst met een omzetwaarde van 15 miljard dollar. De onderdelen van Broadcom zouden vanaf 2023 in de iPhones van Apple moeten zitten.

    Intel Corp. heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald en presteerde ook boven verwachting. Een 19 procent hogere omzet bij zijn tak voor datacenteroplossingen leverde Intel een totale omzet op van 20,21 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 19,2 miljard dollar en hadden ook de opbrengsten van de datacenteroplossingen lager ingeschat.

    Slotstanden

    De S&P 500 steeg donderdag 0,1 procent op 3.325,54 punten, de Dow Jones index verloor juist 0,1 procent tot 29.160,09 punten en de Nasdaq ging 0,2 procent hoger tot 9.402,48 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 24 januari 2020 16:29
    Amerikaanse dienstensector groeit harder - Markit

    (ABM FN-Dow Jones) De samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector in de Verenigde Staten is in januari gestegen, met dank aan een verbetering in de dienstensector. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

    De samengestelde index steeg van 52,7 in december naar 53,1. Dit is het hoogste niveau in tien maanden.

    De index voor de dienstensector steeg van 52,8 naar 53,2, maar die voor de industrie daalde van 52,4 naar 51,7.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 24 januari 2020 16:29
    Tweede besmetting met coronavirus in VS

    (ABM FN-Dow Jones) De Centers for Disease Control and Prevention in de Verenigde Staten heeft een tweede besmetting met het coronavirus in de VS gemeld.

    Het gaat om een patiënt in Chicago, die eerder naar het Chinese Wuha reisde, waar het virus is uitgebroken.

    De CDC geeft aan dat nog 63 patiënten in 22 staten worden onderzocht of zij ook besmet zijn met het virus.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 24 januari 2020 19:01
    'Boeing overweegt nieuwe productieverlaging Dreamliner'

    Gepubliceerd op 24 jan 2020 om 18:49 | Views: 65

    NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing overweegt de productie van de 787 Dreamliner verder te verlagen vanwege een zwakke vraag naar het toestel. Dat meldden bronnen met kennis van de zaak aan persbureau Bloomberg. In oktober werd het productietempo van de Dreamliner ook al teruggeschroefd.

    Boeing bekijkt nu of de productie wordt verlaagd naar tien toestellen per maand, van de huidige twaalf per maand. Mogelijk komt Boeing volgende week bij de bekendmaking van cijfers met de officiële bekendmaking rond de Dreamliner, al zou nog geen definitief besluit zijn genomen over de productie. China, een belangrijke klant van Boeing, heeft al langere tijd geen nieuwe orders geplaatst. Ook is er op de vliegtuigmarkt een groot aanbod van gebruikte toestellen.

    De zwakkere vraag naar Dreamliners is een extra kopzorg voor Boeing dat al kampt met de problemen rond de 737 MAX. Dat type staat al sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond gehouden nadat binnen korte tijd twee crashes met het toestel gebeurden.
  6. forum rang 10 voda 24 januari 2020 19:55
    Wall Street lager door zorgen coronavirus

    Gepubliceerd op 24 jan 2020 om 19:40 | Views: 247

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het rood. De openingswinsten gingen in rook op na het nieuws dat een tweede geval van het besmettelijke coronavirus in de Verenigde Staten is vastgesteld. Eerder was er juist nog optimisme op Wall Street dankzij maatregelen van de Chinese overheid om verspreiding van het virus in te dammen. Beleggers hadden verder onder meer aandacht voor chipgigant Intel die met resultaten kwam.

    De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,5 procent lager op 29.002 punten. De brede S&P 500 daalde 0,8 procent tot 3299 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,7 procent tot 9335 punten.

    Volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten heeft een vrouw uit Chicago de ziekte opgelopen na een bezoek aan de Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak van het virus is begonnen. Eerder deze week werd het coronavirus ook vastgesteld bij een man die vanuit China naar Seattle was gereisd.

    Luchtvaartmaatschappijen

    Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines stonden onder druk met minnen tot 4,4 procent door zorgen over de verdere uitspreiding van het virus. Casino-uitbaters Wynn Resorts, Melco Resorts & Entertainment en Las Vegas Sands hadden het ook moeilijk met verliezen tot 4 procent. China is een belangrijke markt voor die bedrijven en de vrees bestaat dat Chinezen minder gaan gokken door het virus.

    Intel sprong meer dan 8 procent omhoog na sterke kwartaalcijfers. Het concern profiteerde van een toenemende vraag naar chips voor datacenters.

    Boeing

    Boeing moest een verlies slikken van 1,2 procent door berichten dat het productietempo van de 787 Dreamliner verder verlaagd kan worden vanwege een zwakke vraag naar het vliegtuig. In oktober werd het productietempo van de Dreamliner ook al teruggeschroefd.

    Creditcardverstrekker American Express verhoogde de omzet maar zag zijn nettowinst dalen door hogere kosten. Het aandeel won 2,8 procent. Kredietverstrekker Discover Financial Services kelderde bijna 10 procent na tegenvallende cijfers en verlagingen van het beleggingsadvies door zakenbanken.

    Markit

    Op macro-economisch gebied liet marktonderzoeker Markit weten dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie deze maand wat minder sterk is gegroeid, terwijl in de dienstensector de activiteit wel toenam.

    De euro was 1,1028 dollar waard tegen 1,1023 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,5 procent in prijs tot 54,23 dollar. Brentolie werd 2,3 procent goedkoper op 60,62 dollar per vat.
  7. forum rang 10 voda 27 januari 2020 12:59
    Futures wijzen op fors lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een fors lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,6 procent in het rood.

    De zorgen rond het coronavirus bleken vrijdagochtend naar de achtergrond te schuiven, totdat er vrijdagmiddag een tweede besmetting in de Verenigde Staten door het Centers for Disease Control werd vastgesteld. De Amerikaanse beurzen deden vervolgens al een stapje terug.

    Zondag meldden de Chinese autoriteiten dat inmiddels 80 mensen zijn overleden, hoofdzakelijk ouderen, en dat er sprake is van circa 2.800 besmettingen. Beleggers lijken zich steeds meer zorgen te maken wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn.

    Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag karig gevuld, met alleen de aanstaande Amerikaanse woningverkopen op de rol. Beleggers kijken uit naar woensdag wanneer het Federal Reserve zijn rentebesluit zal nemen, al verwacht de markt niet dat de Fed in actie zal komen.

    Olie werd maandag fors goedkoper, doordat beleggers vrezen dat het coronavirus een impact zou kunnen hebben op de Chinese vraag naar olie. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 3,1 procent tot 52,54 dollar, terwijl een april-future Brent ook 3,0 procent goedkoper werd op 58,09 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1023. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1028 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Vandaag komen er geen grote bedrijven met cijfers. Later deze week staan enkele toonaangevende bedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft, Tesla en Facebook op de agenda.

    Openbare aanklagers in de VS zullen spoedig met de advocaten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie bijeenkomen om informatie over hun onderzoeken naar Google te delen. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het bundelen van de krachten.

    T-Mobile US en Sprint wachten op het besluit van een federale rechter over hun fusieplannen. Ook de California Public Utilities Commission moet de fusie nog goedkeuren. Het heeft tot juli de ruimte om hierover te stemmen, maar die deadline zou nog verlengd kunnen worden.

    CEO Miguel Patricio van Kraft Heinz wil nieuwe goedverkopen producten ontwikkelen. Hierin slaagt het bedrijf al jaren niet, wat leidt tot lagere verkopen en een afwaardering van sommige topmerken. Daarvoor heeft hij bestuurders met ervaring op het gebied van voeding aangenomen.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index daalde vrijdag 0,9 procent tot 3.295,46 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 28.989,73 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 9.314,91 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 27 januari 2020 13:58
    Marathon Petroleum verhoogt dividend

    (ABM FN-Dow Jones) Marathon Petroleum heeft maandag een hoger kwartaaldividend aangekondigd. Dit meldde het oliebedrijf in een persbericht.

    Het dividend wordt met 9,4 procent verhoogd van 0,53 tot 0,58 dollar per aandeel en zal op 10 maart uitgekeerd worden.

    Op basis van de slotkoers van afgelopen vrijdag betekent dit een dividendrendement van 4,26 procent.

    Het aandeel Marathon Petroleum bleef maandag vrijwel stabiel in voorbeurshandel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 27 januari 2020 14:52
    Fors lagere opening Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een fors lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,5 procent in het rood.

    De zorgen rond het coronavirus bleken vrijdagochtend naar de achtergrond te schuiven, totdat er vrijdagmiddag een tweede besmetting in de Verenigde Staten door het Centers for Disease Control werd vastgesteld. De Amerikaanse beurzen deden vervolgens al een stapje terug.

    Zondag meldden de Chinese autoriteiten dat inmiddels 80 mensen zijn overleden, hoofdzakelijk ouderen, en dat er sprake is van circa 2.800 besmettingen. In de VS stelde het CDC zondag 5 besmettingen vast. Beleggers lijken zich steeds meer zorgen te maken wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn.

    "Het is onduidelijk hoe ver het [virus] zich heeft kunnen verspreiden", aldus Georgina Taylor, fondsmanager bij Invesco, maar de markt begint steeds meer te vrezen voor een wereldwijde uitbraak.

    In Europa was er om die reden ook sprake van een negatief sentiment, met verliezen die verder opliepen nadat een onverwachte daling van de Duitse Ifo index bekend werd gemaakt. De meeste Europese beurzen dalen met ongeveer twee procent.

    De Ifo index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel is deze maand gedaald naar 95,9, tegenover 96,3 een maand eerder. Economen hadden juist een stand van 97,0 verwacht.

    "Het sentiment onder Duitse managers is wat afgenomen", omdat bedrijven "pessimistischer zijn voor de komende maanden", aldus Clemens Fuest, voorzitter van het Ifo-instituut.

    De beurs van Tokyo gaf twee procent prijs. De Chinese beurzen zijn momenteel voor een week dicht in verband met de viering van Nieuwjaar.

    Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag karig gevuld, met alleen de aanstaande Amerikaanse woningverkopen op de rol. Beleggers kijken uit naar woensdag, wanneer het Federal Reserve zijn rentebesluit zal nemen, al verwacht de markt niet dat de Fed in actie zal komen.

    Olie werd maandag fors goedkoper, doordat beleggers vrezen dat het coronavirus een impact zou kunnen hebben op de Chinese vraag naar olie. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 2,9 procent tot 52,62 dollar, terwijl een april-future Brent ook 2,8 procent goedkoper werd op 58,19 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1029. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1028 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Vandaag komen er geen grote bedrijven met cijfers. Later deze week staan enkele toonaangevende bedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft, Tesla en Facebook op de agenda.

    Marathon Petroleum heeft maandag een hoger kwartaaldividend aangekondigd. Het dividend wordt met 9,4 procent verhoogd van 0,53 tot 0,58 dollar per aandeel en zal op 10 maart uitgekeerd worden.

    Openbare aanklagers in de VS zullen spoedig met de advocaten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie bijeenkomen om informatie over hun onderzoeken naar Google te delen. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het bundelen van de krachten.

    T-Mobile US en Sprint wachten op het besluit van een federale rechter over hun fusieplannen. Ook de California Public Utilities Commission moet de fusie nog goedkeuren. Het heeft tot juli de ruimte om hierover te stemmen, maar die deadline zou nog verlengd kunnen worden.

    CEO Miguel Patricio van Kraft Heinz wil nieuwe goedverkopen producten ontwikkelen. Hierin slaagt het bedrijf al jaren niet, wat leidt tot lagere verkopen en een afwaardering van sommige topmerken. Daarvoor heeft hij bestuurders met ervaring op het gebied van voeding aangenomen.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index daalde vrijdag 0,9 procent tot 3.295,46 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 28.989,73 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 9.314,91 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 27 januari 2020 16:13
    Nieuwe woningverkopen VS licht gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in december licht gedaald, waarbij het cijfer voor de voorgaande maand flink neerwaarts werd bijgesteld. Dit bleek maandag uit cijfers van het ministerie van Handel.

    De verkoop van eengezinswoningen nam vorige maand op maandbasis, aangepast voor seizoensinvloeden, met 0,4 procent af tot een geannualiseerd aantal van 694.000 stuks. Het cijfer voor november werd neerwaarts bijgesteld van 719.000 tot 697.000 stuks.

    Op jaarbasis stegen de nieuwe woningverkopen in december overigens wel, met maar liefst 23 procent.

    De gemiddelde verkoopprijs van een woning bedroeg vorige maand 384.500 dollar.

    Over heel 2019 werden er ruim 10 procent meer woningen verkocht dan in 2018.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 27 januari 2020 20:04
    Flinke verliezen op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten maandag flink lager. De toonaangevende S&P 500 index noteerden tot 1,2 procent in het rood.

    "Beleggers brengen hun posities op de aandelenmarkten terug in het licht van groeiende zorgen over het coronavirus", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Vooral bij mijnbouwbedrijven, retailers en de luchtvaarders waren de verliezen volgens Madden flink.

    Volgens de laatste cijfers zijn inmiddels 81 mensen overleden, hoofdzakelijk ouderen, en zijn er krap 2.900 besmettingen geconstateerd. In de VS stelde het CDC zondag 5 besmettingen vast. Beleggers lijken zich steeds meer zorgen te maken wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn.

    "Het is onduidelijk hoe ver het [virus] zich heeft kunnen verspreiden", aldus Georgina Taylor, fondsmanager bij Invesco, maar de markt begint steeds meer te vrezen voor een wereldwijde uitbraak.

    In Europa was er om die reden ook sprake van een negatief sentiment, met verliezen die verder opliepen nadat een onverwachte daling van de Duitse Ifo index bekend werd gemaakt.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten in december licht is gedaald. De cijfers waren volgens Madden op veel vlakken slecht. Over december werd een daling gemeld van 0,4 procent, terwijl economen mikten op een stijging van 1,5 procent. Bovendien werden cijfers over november bijgesteld van een groei van 1,3 procent naar een krimp van 1,1 procent, zo merkte Madden op.

    Beleggers kijken uit naar woensdag, wanneer het Federal Reserve zijn rentebesluit zal nemen, al verwacht de markt niet dat de Fed in actie zal komen.

    Olie werd maandag fors goedkoper, doordat beleggers vrezen dat het coronavirus een impact zou kunnen hebben op de Chinese vraag naar olie. De olieprijzen daalden tot 3,3 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1014. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1028 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Vandaag komen er geen grote bedrijven met cijfers. Later deze week staan enkele toonaangevende bedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft, Tesla en Facebook op de agenda.

    Marathon Petroleum heeft maandag een hoger kwartaaldividend aangekondigd. Het dividend wordt met 9,4 procent verhoogd van 0,53 tot 0,58 dollar per aandeel en zal op 10 maart uitgekeerd worden. Marathon Petroleum verloor 2,5 procent.

    Openbare aanklagers in de VS zullen spoedig met de advocaten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie bijeenkomen om informatie over hun onderzoeken naar Google te delen. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het bundelen van de krachten. Moederbedrijf Alphabet verloor 2,2 procent.

    T-Mobile US en Sprint wachten op het besluit van een federale rechter over hun fusieplannen. Ook de California Public Utilities Commission moet de fusie nog goedkeuren. Het heeft tot juli de ruimte om hierover te stemmen, maar die deadline zou nog verlengd kunnen worden.

    CEO Miguel Patricio van Kraft Heinz wil nieuwe goedverkopende producten ontwikkelen. Hierin slaagt het bedrijf al jaren niet, wat leidt tot lagere verkopen en een afwaardering van sommige topmerken. Daarvoor heeft hij bestuurders met ervaring op het gebied van voeding aangenomen. Het aandeel Kraft Heinz maakte een pas op de plaats.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 28 januari 2020 06:09
    Vrees coronavirus drukt koersen op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen sloten maandag flink lager. De toonaangevende S&P 500 index verloor 1,6 procent op 3.243,59 punten. De Dow Jones-index leverde eveneens 1,6 procent in op 28.535,80 punten, terwijl techbeurs 1,9 procent daalde tot 9.139,31 punten.

    "Beleggers brengen hun posities op de aandelenmarkten terug in het licht van groeiende zorgen over het coronavirus", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Vooral bij mijnbouwbedrijven, retailers en de luchtvaarders waren de verliezen volgens Madden flink.

    Volgens de laatste cijfers zijn inmiddels 81 mensen overleden, hoofdzakelijk ouderen, en zijn er krap 2.900 besmettingen geconstateerd. In de VS stelde het CDC zondag 5 besmettingen vast. Beleggers lijken zich steeds meer zorgen te maken wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn.

    "Het is onduidelijk hoe ver het [virus] zich heeft kunnen verspreiden", aldus Georgina Taylor, fondsmanager bij Invesco, maar de markt begint steeds meer te vrezen voor een wereldwijde uitbraak.

    In Europa was er om die reden ook sprake van een negatief sentiment, met verliezen die verder opliepen nadat een onverwachte daling van de Duitse Ifo index bekend werd gemaakt.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten in december licht is gedaald. De cijfers waren volgens Madden op veel vlakken slecht. Over december werd een daling gemeld van 0,4 procent, terwijl economen mikten op een stijging van 1,5 procent. Bovendien werden cijfers over november bijgesteld van een groei van 1,3 procent naar een krimp van 1,1 procent, zo merkte Madden op.

    Beleggers kijken uit naar woensdag, wanneer het Federal Reserve zijn rentebesluit zal nemen, al verwacht de markt niet dat de Fed in actie zal komen.

    Olie werd maandag fors goedkoper, doordat beleggers vrezen dat het coronavirus een impact zou kunnen hebben op de Chinese vraag naar olie. De maart-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,05 dollar lager, of 1,9 procent, op 53,14 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1018. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1027 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1028 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Vandaag komen er geen grote bedrijven met cijfers. Later deze week staan enkele toonaangevende bedrijven zoals Apple, Amazon, Microsoft, Tesla en Facebook op de agenda.

    Marathon Petroleum heeft maandag een hoger kwartaaldividend aangekondigd. Het dividend wordt met 9,4 procent verhoogd van 0,53 tot 0,58 dollar per aandeel en zal op 10 maart uitgekeerd worden. Marathon Petroleum verloor meer dan drie procent.

    Openbare aanklagers in de VS zullen spoedig met de advocaten van het Amerikaanse Ministerie van Justitie bijeenkomen om informatie over hun onderzoeken naar Google te delen. Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het bundelen van de krachten. Moederbedrijf Alphabet verloor ruim twee procent.

    T-Mobile US en Sprint wachten op het besluit van een federale rechter over hun fusieplannen. Ook de California Public Utilities Commission moet de fusie nog goedkeuren. Het heeft tot juli de ruimte om hierover te stemmen, maar die deadline zou nog verlengd kunnen worden.

    CEO Miguel Patricio van Kraft Heinz wil nieuwe goedverkopende producten ontwikkelen. Hierin slaagt het bedrijf al jaren niet, wat leidt tot lagere verkopen en een afwaardering van sommige topmerken. Daarvoor heeft hij bestuurders met ervaring op het gebied van voeding aangenomen. Het aandeel Kraft Heinz maakte een pas op de plaats.

    De Amerikaanse familierestaurantketen Denny's heeft een samenwerking met Beyond Meat uitgebreid. In nog eens 1.700 vestigingen van de restaurantketen in de Verenigde Staten en Canada gaat Denny's de plantaardige burgers van Beyond Meat aanbieden. Het aandeel Beyond Meat won ruim vier procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 28 januari 2020 06:22
    'Boeing krijgt miljardenlening om MAX-crisis'

    Gepubliceerd op 27 januari 2020 21:31 | Views: 1.556

    Boeing Company 27 jan
    316,60 -6,45 (-2,00%)

    CHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing heeft zich verzekerd van een lening van in totaal 12 miljard dollar bij meerdere banken. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van ingewijden. Het geld is nodig om de problemen met de 737 MAX-toestellen te bezweren, nu de productie van het gewraakte toestel is stilgelegd.

    Sinds maart vorig jaar worden de 737 MAX-toestellen om veiligheidsredenen aan de grond gehouden, waarmee ook het aantal leveringen van de Amerikanen drastisch daalde. Dat voelt Boeing in de portemonnee. Daarnaast moet het concern luchtvaartondernemingen compenseren voor geleden schade. Bij de twee vliegtuigrampen in oktober 2018 en maart 2019 kwamen alle 346 inzittenden ome het leven.

    De leningen aan Boeing kunnen worden gezien als een blijk van vertrouwen in de vliegtuigmaker. Het bedrijf zal woensdag bij de publicatie van de jaarcijfers naar verwachting zijn financieringsstrategie uit de doeken doen.
  14. forum rang 10 voda 28 januari 2020 07:21
    Boeing krijgt toestemming voor samenwerking met Embraer

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft van de Braziliaanse autoriteiten goedkeuring gekregen voor een samenwerking met zijn Braziliaanse sectorgenoot Embraer. Dit meldde Boeing maandag in een persbericht.

    De toestemming voor de strategische samenwerking is verleend door de Administrative Council for Economic Defense en is nu nog afhankelijk van een fiat van de zijde van Europese Commissie, die binnen twee weken een oordeel daarover moet hebben.

    In oktober werd bekend dat de Europese Commissie deze samenwerking in twee joint ventures wilde onderzoeken. Het plan is dat Boeing een belang neemt van 80 procent in de divisie van Embraer die commerciële vliegtuigen bouwt. Ook willen de twee bedrijven een joint venture opzetten voor een militair vrachtvliegtuig, waarin Embraer een belang van 51 procent zou krijgen.

    Met Brazilië is de lijst van landen die geen beletsel zien uitgebreid naar acht. De Verenigde Staten, China, Japan, Zuid-Afrika, Montenegro, Colombia en Kenia waren al eerder overstag.

    De koers van het aandeel Boeing sloot maandag 2,0 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 28 januari 2020 13:17
    Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

    Daarmee maken de Amerikaanse aandelenmarkten iets van de verliezen van maandag goed, toen de zorgen over het coronavirus de koersen drukten.

    Analist David Madden van CMC Markets merkte op dat het virus maandag centraal stond. De analist benadrukte dat met name in China sprake is van een crisis, "en dus waren handelaren bang dat de bedrijvigheid zou dalen in een land dat al vertraagt", zei Madden.

    Allen Bond, portefeuillemanager bij Jensen Investment Management, zei dat het waarschijnlijk nog te vroeg is om de impact van het coronavirus op de wereldwijde groei te becijferen.

    Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen in december, gevolgd door de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen in januari.

    De euro/dollar noteerde op 1,1017. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1020 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1016 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag tot 0,6 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Apple komt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers. De techreus noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger. Volgens de Nikkei Asian Review heeft Apple toeleveranciers verzocht meer onderdelen te leveren zodat de productie van de iPhone omhoog kan.

    Harley-Davidson, Lockheed Martin en Pfizer komen onder meer voorbeurs met resultaten.

    3M heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 969 miljoen dollar, ofwel 1,66 dollar per aandeel, op een omzet van 8,1 miljard dollar. Deze cijfers stelden teleur. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs dan ook 1,4 procent lager.

    UnitedTechnologies boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar op een omzet van 19,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,94 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,84 dollar per aandeel. Het aandeel won voorbeurs 0,3 procent.

    Nabeurs komen Microsoft en SAP ook nog met cijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,6 procent lager op 3.243,63 punten. De Dow Jones index eindigde 1,6 procent in het rood op 28.535,80 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,9 procent tot 9.139,31 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 28 januari 2020 13:18
    Teleurstellende cijfers 3M

    (ABM FN-Dow Jones) 3M heeft in de laatste drie maanden van 2019 teleurstellend gepresteerd en neemt maatregelen om de winstgevendheid weer omhoog te krijgen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van het concern.

    In het vierde kwartaal steeg de omzet van krap 8 miljard naar ruim 8,1 miljard dollar. Ondanks deze kleine omzetstijging, daalde de nettowinst van 1,3 miljard dollar naar iets minder dan een miljard dollar. Autonoom daalde de omzet overigens wel, met 2,6 procent.

    De divisie Healthcare presteerde afgelopen kwartaal goed, met een omzetgroei van ruim 25 procent. De consumententak maakte een pas op de plaats en de overige divisies krompen.

    Per aandeel boekte 3M een winst van 1,66 dollar. Dat is inclusief 0,49 dollar aan onvoorziene afschrijvingen.

    In heel 2019 behaalde 3M een omzet van 32,1 miljard dollar. Een jaar eerder was dat echter 32,8 miljard dollar. Er werd in 2019 4,6 miljard dollar verdiend, ruim minder dan de 5,4 miljard dollar in 2018.

    Een reorganisatie moet het aantal arbeidsplaatsen met 1.500 reduceren. Daarvoor is al een voorziening ter waarde van 134 miljoen dollar getroffen. Uiteindelijk moet deze maatregel 110 miljoen tot 120 miljoen dollar per jaar opleveren, waarbij het effect dit jaar tussen de 40 en 50 miljoen dollar zal zijn.

    Dit jaar denkt 3M 9,30 tot 975 dollar per aandeel te verdienen. Autonoom moet de omzet met 0 tot 2 procent stijgen, gerekend in lokale valuta.

    In 2019 verdiende 3M 9,10 dollar per aandeel, exclusief bepaalde juridische kosten en afschrijvingen.

    Het aandeel 3M opent vermoedelijk 2,4 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 28 januari 2020 13:18
    Recordjaar voor United Technologies

    (ABM FN-Dow Jones) United Technologies heeft in 2019 een recordjaar achter de rug. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse bedrijf.

    De recordomzet en dito aangepaste winst per aandeel en vrije kasstroom in 2019 waren te danken aan de aanhoudend sterk presterende ruimtevaartsector en het feit dat Otis weer winst boekt, aldus CEO Gregory Hayes.

    De jaaromzet steeg in 2019 met 16 procent tot 77,0 miljard dollar, waarvan 19,6 miljard in het vierde kwartaal geboekt werd. Dit is een stijging van 8 procent op jaarbasis. Voor het vierde kwartaal mikte de consensus, samengesteld door FactSet, op een omzet van 19,4 miljard dollar.

    De winst per aandeel daalde afgelopen jaar wel met een procent tot 6,41 dollar. Dit was volgens United Technologies te wijten aan reorganisatiekosten, die evenwel eenmalig zijn.

    De aangepaste winst per aandeel steeg wel, met 9 procent tot 8,26 dollar. Het vierde kwartaal was goed voor 1,94 dollar, 0,10 dollar meer dan de 1,84 dollar waarop analisten hadden gerekend.

    De operationele kasstroom bedroeg afgelopen jaar 8,9 miljard dollar.

    United Technologies gaf voorlopig geen concrete outlook af. Het bedrijf wacht eerst de afronding van de fusie met Raytheon Technologies af.

    Het aandeel reageerde dinsdag positief met een stijging van 1,3 procent in voorbeurshandel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 28 januari 2020 14:15
    Lockheed Martin overtreft verwachtingen

    (ABM FN-Dow Jones) Lockheed Martin heeft het afgelopen kwartaal een hogere nettowinst en omzet geboekt en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het bedrijf over het vierde kwartaal.

    Het defensiebedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,5 miljard dollar, in vergelijking met 1,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De aangepaste winst kwam in het afgelopen kwartaal uit op 5,29 dollar per aandeel, tegenover 4,39 dollar per aandeel een jaar eerder.

    De omzet steeg van 14,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2018 naar 15,9 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 5,03 dollar per aandeel op een omzet van 15,3 miljard dollar.

    De nettowinst over het hele boekjaar bedroeg 6,2 miljard dollar, bijna 1,2 miljard dollar meer dan in 2018. De aangepaste winst per aandeel lag in 2019 op 21,95 dollar.

    Outlook

    Lockheed Martin verwacht in 2020 een aangepaste winst per aandeel te realiseren tussen de 23,65 dollar en 23,95 dollar per aandeel op een omzet van 62,75 tot 64,25 miljard dollar. Analisten rekenen op 24,23 dollar per aandeel en een omzet van 62,6 miljard dollar.

    Het aandeel Lockheed Martin noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 2,0 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 28 januari 2020 14:38
    Nucor boekt meer winst dan verwacht

    (ABM FN-Dow Jones) Nucor heeft in het vierde kwartaal van 2019 toch meer winst geboekt dan verwacht. Dit maakte het Amerikaanse staalbedrijf dinsdagmiddag bekend.

    De winst per aandeel kwam in het afgelopen kwartaal uit op 0,35 dollar. In december vorig jaar voorzag Nucor voor het vierde kwartaal nog een winst tussen de 0,25 dollar tot 0,30 dollar per aandeel. Volgens topman Leon Topalian viel de winst hoger uit dan verwacht vanwege sterke prestaties bij de staalfabrieken van het bedrijf. "We zijn van mening dat de voorraadafbouw in 2019 tot een eind kwam in het vierde kwartaal, waarbij het normale kooppatroon onder klanten weer naar boven kwam", aldus Topalian, die de marktontwikkelingen in het vierde kwartaal zag verbeteren, mede vanwege een renteverlaging door de Federal Reserve, nieuwe arbeidsafspraken tussen GM en de United Automobile Workers en vooruitgang in het handelsconflict tussen China en de VS.

    "Door de recente economische ontwikkelingen hebben we er meer vertrouwen in gekregen dat het positieve momentum zal aanhouden in 2020."

    Hoewel de winst hoger uitkwam dan verwacht, viel deze nog steeds flink lager uit dan in het derde kwartaal van 2019 en ook in het vierde kwartaal van 2018. In het derde kwartaal boekte Nucor een winst per aandeel van 0,90 dollar en een jaar eerder zelfs een winst van 2,07 dollar per aandeel.

    In heel 2019 boekte Nucor een winst van 1,27 miljard dollar, ofwel 4,14 dollar per aandeel, tegen 2,36 miljard of 7,42 dollar per aandeel een jaar eerder.

    Verder daalde de omzet in het afgelopen kwartaal tot 5,13 miljard dollar, een daling van 6 procent op kwartaalbasis en van 18 procent op jaarbasis.

    Outlook

    Voor het lopende eerste kwartaal verwacht Nucor dat de winst toeneemt ten opzichte van het vierde kwartaal en dat over 2020 de prijzen zullen stabiliseren. Desondanks voorziet Nucor wel dat de winstgevendheid van staalproducten in het lopende kwartaal afnemen, vanwege seizoensgebonden effecten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 28 januari 2020 15:00
    Wall Street koerst af op hogere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het groen.

    Daarmee maken de Amerikaanse aandelenmarkten iets van de verliezen van maandag goed, toen de zorgen over het coronavirus de koersen drukten.

    Analist David Madden van CMC Markets merkte op dat het virus maandag centraal stond. De analist benadrukte dat met name in China sprake is van een crisis, "en dus waren handelaren bang dat de bedrijvigheid zou dalen in een land dat al vertraagt", zei Madden.

    Allen Bond, portefeuillemanager bij Jensen Investment Management, zei dat het waarschijnlijk nog te vroeg is om de impact van het coronavirus op de wereldwijde groei te becijferen.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in december harder zijn gestegen dan verwacht. De orders stegen op maandbasis met 2,4 procent, na een daling van 3,1 procent in november, terwijl economen rekenden op een afname van 0,3 procent.

    Later op de dag volgen de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen in januari.

    De euro/dollar noteerde op 1,1009. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1020 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1016 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag tot 0,4 procent hoger.

    Bedrijfsnieuws

    Apple komt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers. De techreus noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger. Volgens de Nikkei Asian Review heeft Apple toeleveranciers verzocht meer onderdelen te leveren zodat de productie van de iPhone omhoog kan.

    Pfizer heeft in het vierde kwartaal van 2019 net niet aan de verwachtingen van analisten kunnen voldoen. Het aandeel noteerde voorbeurs 2,1 procent lager.

    3M heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 969 miljoen dollar, ofwel 1,66 dollar per aandeel, op een omzet van 8,1 miljard dollar. Deze cijfers stelden de markt teleur. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs dan ook 2,1 procent lager.

    Lockheed Martin steeg voorbeurs juist 1,3 procent, na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

    Harley-Davidson verloor 6,4 procent. De Amerikaanse fabrikant van motorfietsen stelde teleur met zijn kwartaalrapportage.

    UnitedTechnologies boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar op een omzet van 19,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 1,94 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,84 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde vlak.

    Nucor heeft in het vierde kwartaal van 2019 toch meer winst geboekt dan verwacht. De winst per aandeel kwam in het afgelopen kwartaal uit op 0,35 dollar. In december vorig jaar voorzag Nucor voor het vierde kwartaal nog een winst tussen de 0,25 dollar tot 0,30 dollar per aandeel. Volgens topman Leon Topalian viel de winst hoger uit dan verwacht vanwege sterke prestaties bij de staalfabrieken van het bedrijf. Het aandeel noteerde voorbeurs circa drie procent hoger.

    Nabeurs komen Microsoft, SAP en AMD ook nog met cijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,6 procent lager op 3.243,63 punten. De Dow Jones index eindigde 1,6 procent in het rood op 28.535,80 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,9 procent tot 9.139,31 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.243 Posts
Pagina: «« 1 ... 798 799 800 801 802 ... 1263 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0698 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,28%
Gold spot 2.315,21 -0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

Melexis
+17,28%
Barco
+2,48%
Aperam
+1,85%
Bekaert
+1,41%
Solvay
+0,65%

Dalers

Proximus
-7,20%
WDP
-2,89%
SHURGARD
-2,68%
Care P...
-2,52%
VGP
-2,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links