Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel VIVORYON THERAPEUTICS N.V. AEX:VVY.NL, NL00150002Q7

  • 0,465 19 apr 2024 16:43
  • -0,005 (-1,17%) Dagrange 0,440 - 0,469
  • 96.197 Gem. (3M) 590,3K

Vivoryon is de naam. Daarom nieuw draadje

6.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 314 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dizer 18 januari 2020 12:12
    quote:

    Jojo13 schreef op 18 januari 2020 09:10:

    Ja hoor, ik verwacht met een klein beetje nieuws (en daar kun je wel van uitgaan) nog voor de zomer een koers boven de 10 euro. Om eind 2020 tussen 15 en 20 euro te staan.
    Ik zit lekker. Er komt nog veel moois aan.
    Die optie van Morphosys moet er doorheen, als Morphosys afhaakt verwacht ik echt geen € 10,- meer te zien.

    Daarnaast heeft Vivoryon nog 27 miljoen euro nodig voor hun Amerikaanse studie met PQ912 (43-30=13 --> 40-13 = 27)

    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2019/10...
  2. dader 18 januari 2020 13:56
    quote:

    Mooi weer schreef op 18 januari 2020 07:49:

    Engploeg schreef op 17 jan 2020 om 20:29:

    Maandag nieuwe ronde nieuwe kansen ... gewoon volgende week verder omhoog. Was een een normale gezonde correctie.
    we gaan het zien.

    Ik denk ook dat na de correctie weer omhoog gaat.

    Hoor vaker het woord :mormale correctie maar wat versta je onder :mormalw correctie al je van 8.50 nu op 6.72 staat
  3. dader 18 januari 2020 13:59
    quote:

    Dizer schreef op 17 januari 2020 20:51:

    [...]

    Ook dat, hoelang gaat het wel niet duren voordat de nieuwe samenwerking zijn vruchten gaat afwerpen. De koersdoel van 18 euro is natuurlijk gebaseerd op de verwachting dat PQ912 een medicijn gaat worden. En aangezien Vivoryon geen omzet heeft, is het maar te hopen dat de samenwerking met Nordic Bioscience ook een financiële impuls kan geven.

    Uiteindelijk kunnen we alleen maar speculeren, en totdat er weer een nieuw positief nieuwsbericht komt verwacht ik geen grote partijen meer die Vivoryon in hun portefeuille gaan opnemen. Dus omlaag.
    Speculeren dat is het juiste woord dat past bij dit aandeel na de spektaculaire stijging stijging
  4. forum rang 8 lucas D 18 januari 2020 15:53
    Er staan relatief weinig aandelen uit, dan heb je ook nog eens een paar grote aandeelhouders, dan word het verhandelbare gedeelte wel erg weinig. Dat is dan ook de reden dat de koers én hard omhoog kan gaan maar ook weer hard omlaag.
    Tussen die grote verschillen kan je handelen en behoorlijk wat extra winst uit halen, tenminste als je er van overtuigd bent dat de koers weer makkelijk terug of nog veel hoger kan dan de €8,50.
    Ik ben er van overtuigd dat nog oor de halfjaarcijfers koersen zien boven de €10,00. En ik handel nu ook tussendoor. Heb nu even geen aandelen, wacht tot de daling achter de rug is, wanneer dat is? Dat is een gevoelskwestie, met een beetje geluk zien we snel wat nieuws en dan is het gelijk instappen.
  5. Gala-diner 18 januari 2020 17:04
    quote:

    Dizer schreef op 17 januari 2020 20:51:

    [...]

    Ook dat, hoelang gaat het wel niet duren voordat de nieuwe samenwerking zijn vruchten gaat afwerpen. De koersdoel van 18 euro is natuurlijk gebaseerd op de verwachting dat PQ912 een medicijn gaat worden. En aangezien Vivoryon geen omzet heeft, is het maar te hopen dat de samenwerking met Nordic Bioscience ook een financiële impuls kan geven.

    Uiteindelijk kunnen we alleen maar speculeren, en totdat er weer een nieuw positief nieuwsbericht komt verwacht ik geen grote partijen meer die Vivoryon in hun portefeuille gaan opnemen. Dus omlaag.
    Het koersdoel van 18 euro staat totaal niet in verhouding tot het koersnivo dat op de borden zal staan als PQ912 als medicijn op de markt komt.
    Alzheimer is een mega grote markt, dat gaat om vele miljarden.
    Je onderschat ook de waarde van de meer dan 60 Inhibitoren die Vivoryon in huis heeft
    .

    Die waarde zal iedereen duidelijk worden zodra Morphosys de optie licht.
    En dat gaat niet lang meer duren.
  6. forum rang 8 lucas D 18 januari 2020 19:24
    VEB vermoedt handel met voorkennis in biotechfonds Vivoryon

    Vivoryon zet zich in voor de ontwikkeling van een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer.Foto: Paul Yeung/Bloomberg
    In het kort:
    De koers van Vivoryon Therapeutics steeg in drie dagen met meer dan 50%.De VEB spreekt van een ongebruikelijk handelspatroon, en heeft een melding bij de AFM gedaan.Bewijzen en boeten van misbruik van voorkennis is in de praktijk lastig.
    Wie de beursverslagen op regelmatige basis consumeert, zag afgelopen week een bijzondere ontwikkeling op het Damrak. De koers van Vivoroyn Therapeutics, sinds januari opgenomen in de smallcapindex, steeg tussen maandag en woensdag met meer dan 50%. In drie dagen werd bijna €60 mln extra marktwaarde gecreëerd.
    Er was ook nieuws omtrent het Duitse biotechbedrijf, dat onderzoek doet naar een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer. Op dinsdag meldde Vivoryon dat het gaat samenwerken met een Deense partij, wat verder geneesmiddelenonderzoek mogelijk maakt.

    'Verdachte' conclusie
    Prima verklaring voor een koersstijging, zou je denken. Maar er is iets opmerkelijks aan de hand. Het persbericht ging dinsdag voorbeurs de deur uit, terwijl op maandag de beurskoers van Vivoryon al met bijna 15% was gestegen. Op dát moment waren er nog geen bijzonderheden te melden over het bedrijf, dat voorheen de naam Probiodrug droeg.
    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) analyseerde daarom de handel in Vivoryon en concludeerde dat deze ‘verdacht’ is te noemen, zegt hoofd juridische zaken Geert Koster. ‘Op maandag werden ruim 350.000 aandelen verhandeld, bijna tien keer zoveel als het gemiddelde dagvolume in de laatste zes maanden.’
    Het is een rode vlag: volgens de VEB was een adequaat en transparant functionerende effectenmarkt niet langer gewaarborgd. In heldere woorden: 'Het duidt erop dat sommige mensen meer wisten.' Koster heeft daarom deze week melding gedaan van handel met voorkennis bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Lastig te bewijzen
    Hoewel de volatiliteit in een biotech-smallcap veel onstuimiger is dan bijvoorbeeld een verzekeraar op de AEX, geeft de VEB een serieus signaal af. De waakhond doet 'ongeveer vijf keer per jaar' melding van misstanden op de beurs, waaronder ook accountantsproblemen. Koster: 'Daarbij leert de ervaring dat de AFM serieus naar onze signalen kijkt.'
    De praktijk wijst wel uit dat handel in voorkennis lastig te bewijzen is. In het nabije verleden werden zaken die de VEB namens gedupeerde beleggers aankaartte tegen Super de Boer en Ziggo geschikt. Hetzelfde gebeurde met Wavin, ook al moest de buizenfabrikant een AFM-boete betalen van €96.000, wegens te laat publiceren van koersgevoelige informatie.

    In 2018 ontving de AFM 336 meldingen van marktmisbruik, wat bij welgeteld één bedrijf tot een boete leidde. Twee ex-bestuurders van Imtech moesten €1 mln en €500.000 betalen wegens het achterhouden van informatie over de financiering van een Pools pretpark. Vorig jaar kregen SBM Offshore en ABN Amro een bestuurlijke boete van €2 mln.
    'Niet in positie' voor uitleg
    Of Vivoryon eenzelfde lot is beschoren, valt nog te bezien. De AFM bevestigt desgevraagd de VEB-melding over Vivoryon ontvangen te hebben, maar een woordvoerder stelt verder alleen dat 'in algemene zin' een onderzoek wordt gestart bij aanwijzingen van voorkennis.
    Ook kunnen 'opvallende koersschommelingen' aanleiding zijn contact op te nemen met een beschuldigd bedrijf, maar of dat is gebeurd blijft gissen. In een schriftelijke reactie op vragen van het FD meldt het biotechfonds daar geen commentaar op te geven, met de toevoeging dat communicatie in een dergelijk geval meestal 'vertrouwelijk van aard' is.
    En mocht iemand van de AFM bellen, dan krijgt diegene waarschijnlijk te horen dat Vivoryon zich 'niet in de positie' acht om de handelsdynamiek te verklaren. Voor een 'mogelijk rationele' verklaring van de koersstijging van maandag wordt gewezen naar MorphoSys, een groter Duits biotechbedrijf dat sinds vorig jaar een belang van 13,3% heeft in Vivoryon.

    Een 'sleutelelement'
    Als onderdeel van een kapitaalinjectie verkreeg MorphoSys de rechten op de oncologische toepassing van de belangrijkste kandidaatsmedicijnen van Vivoryon. Uit eerder patiëntenonderzoek kwam naar voren dat de medicijnen mogelijk ook effectief zijn tegen kanker.
    Maandag werd duidelijk dat MoprhoSys een deal heeft gesloten voor de vermarkting in de Verenigde Staten van tafasitamab. Deze kankerantistof wordt door Vivoryon omschreven als 'sleutelelement' in zijn overeenkomst met MorphoSys. Het is een bruggetje naar een mogelijke verklaring van de levendige handel in Vivoryon.
    'Verband niet duidelijk'
    Geert Koster van de VEB volgt de uitleg niet. 'Het causaal verband tussen een persbericht van MorphoSys en de koersstijging van Vivoryon is mij niet duidelijk. Vivoryon wordt in de persberichten ook niet genoemd.'
    Het lijkt er nog niet op dat Vivoryon door de VEB voor de rechter wordt gedaagd, zoals dat met VolkerWessels gebeurde vanwege het te laat melden van een overnamebod. Maar voor de Duitsers vormt de melding van voorkennis wel een smetje op de week. Zeker nu de markt weer lijkt bekoeld: na een piek van €8,12 op woensdag, sloot Vivoryon vrijdag af op €6,72.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1365158/35/Viv...
  7. forum rang 8 lucas D 18 januari 2020 19:35
    Vreemd dat het sleutelelement niet te volgen is voor Gert Koster van de VEB, terwijl het hier op het forum glashelder was, dat de kankerantistof een duidelijk sleutelelement in de overeenkomst is met Morphosys en samen met de ruim 13% belang in Vivoryon de reden is voor de stevige koersstijging die begon na het persbericht van Morhosys op maandag.
  8. Gala-diner 19 januari 2020 07:41
    quote:

    lucas D schreef op 18 januari 2020 19:43:

    Als Vivoryon al onbekend was bij beleggers, dan is het na dit bericht algemeen bekend.
    Zie het persoonlijk als extra reclame voor Vivoryon, en ben zeer benieuwd hoe de koers daar komende week op reageert.

    Ik denk zeer positief.:~)
    Het zou natuurlijk ook kunnen komen dat Vivoryon aanwezig was op een evenement van Morgan Stanley en daar hebben ze investeerders gesproken..
    Blijkbaar was het verhaal van Vivoryon overtuigend.
  9. forum rang 8 lucas D 19 januari 2020 11:03
    Kijk even naar sleutelmoment in het FD bericht.

    Een 'sleutelelement'
    Als onderdeel van een kapitaalinjectie verkreeg MorphoSys de rechten op de oncologische toepassing van de belangrijkste kandidaatsmedicijnen van Vivoryon. Uit eerder patiëntenonderzoek kwam naar voren dat de medicijnen mogelijk ook effectief zijn tegen kanker.

    Maandag werd duidelijk dat MoprhoSys een deal heeft gesloten voor de vermarkting in de Verenigde Staten van tafasitamab.
    Deze kankerantistof wordt door Vivoryon omschreven als 'sleutelelement' in zijn overeenkomst met MorphoSys.
    Het is een bruggetje naar een mogelijke verklaring van de levendige handel in Vivoryon.

    'Verband niet duidelijk'
    Geert Koster van de VEB volgt de uitleg niet. 'Het causaal verband tussen een persbericht van MorphoSys en de koersstijging van Vivoryon is mij niet duidelijk. Vivoryon wordt in de persberichten ook niet genoemd.'
    Het lijkt er nog niet op dat Vivoryon door de VEB voor de rechter wordt gedaagd, zoals dat met VolkerWessels gebeurde vanwege het te laat melden van een overnamebod. Maar voor de Duitsers vormt de melding van voorkennis wel een smetje op de week. Zeker nu de markt weer lijkt bekoeld: na een piek van €8,12 op woensdag, sloot Vivoryon vrijdag af op €6,72.
6.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 314 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links