Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Greenyard BRU:GREEN.BL, BE0003765790

  • 5,100 16 apr 2024 17:16
  • -0,040 (-0,78%) Dagrange 5,100 - 5,140
  • 7.474 Gem. (3M) 10,5K

Forum Greenyard geopend

855 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 6 januari 2020 23:14
    Nee, zonder financiële details (en dus ook zonder koersgevoelige effecten). De beweging, minder gewenste dochtertjes zonder paniek verkopen om de balans ietsjes te versterken, vind ik belangrijker. Het versterkt het op-eigen-kracht scenario.

    Dat het over een buy-out gaat, en dat een agrarische Portugese participatie van vallis.pt een omzet van €9 miljoen zou hebben, zegt iets over de grootte. Die combinatie doet vermoeden dat een Portugese directie de overname net niet zelf kan betalen of de operationele bedrijfsvoering niet helemaal kan herfinancieren.

    De verkoop is nog niet afgerond, dus mogelijk volgen details nog. Puur indicatief kan het gaan over ruwweg 0,25% van Greenyard, en over een weggevallen financieringsbehoefte van misschien €5 miljoen of zo. Financieel is Portugal een relatief kleinschalig land; er zitten niet eens 20 aandelen in de PSI 20-index.
  2. forum rang 7 JdeFL 7 januari 2020 09:45
    quote:

    voda schreef op 18 november 2019 09:06:

    Greenyard plukt vruchten van verbeterplan

    Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 08:49 | Views: 274
    ...

    Greenyard verwacht nog een aantal niet-kernonderdelen van de hand te zullen doen. Die moeten bij elkaar circa 50 miljoen tot 75 miljoen euro opleveren. Verder verwacht het bedrijf dat de verkoop van Belgische maaltijdendivisie niet nodig zal zijn. ...
    Dus de tulpenbollen en een Portugees bedrijf zijn al weg. Geen idee of die bovenstaande bedragen nog enigszins actueel zijn.
  3. forum rang 8 Leefloon 7 januari 2020 14:07
    Ik verwacht van wel, omdat de €50 tot €75 miljoen het in steen gebeitelde hele plan is:

    "opbrengsten te verwachten in een bereik van € 50m tot € 75m uit verdere desinvesteringen van niet-kernactiviteiten verspreid over de verschillende segmenten, met beperkt verlies van aangepaste EBITDA. Ondertussen heeft Greenyard drie geplande desinvesteringen van haar lijst met niet-kernactiviteiten voltooid: de diepvriesfabriek in Baja, Hongarije, Greenyard Flowers UK en het Fresh distributiecentrum in Freiburg, Duitsland. Er werd vastgesteld dat deze activa niet langer tot de focus van de Groep behoren of niet langer het vereiste rendement opleverden. Voor deze desinvesteringen heeft Greenyard de verwachte opbrengst kunnen genereren overeenkomstig het Transformatieplan en die de marktwaarde van deze activa weerspiegelt.".

    Balansverkorting kan ook nog een gunstig effectje hebben, omdat de nieuwe eigenaar de per saldo laagrenderende bedrijfsvoering voortaan zelf zal moeten gaan financieren.
  4. forum rang 7 JdeFL 8 januari 2020 19:55
    quote:

    Leefloon schreef op 7 januari 2020 14:07:

    ...Voor deze desinvesteringen heeft Greenyard de verwachte opbrengst kunnen genereren ...die de marktwaarde van deze activa weerspiegelt.".
    Op zich niet slecht, maar 't zal vooral afhangen van de winstcijfers. Een eendagsvlieg (Q3), of volgehouden verbetering. Vond die koersstijging toch nogal artificieel, gekunsteld. Niet solide.
    En nog altijd duur (buikgevoel), zullen moeten wachten op wat nieuwe cijfers.
  5. forum rang 8 Leefloon 8 januari 2020 20:48
    In elk geval eens over het gekunselde, om minstens 4 redenen (bijstelling, overtreffen, ongebruikelijke verwachting voor een tussentijds kwartaal, en ik meen die cijfers op een ander uur). De ongebruikelijke verwachting kan Greenyard misschien worden vergeven wanneer de banken sneller een beter inzicht willen hebben voor op-eigen-kracht, maar dan blijft de opzichtige pumping staan. Mogelijk was dit kwartaal een belangrijke horde voor het imperium van de CEO, en is hij ternauwernood voor dat examen geslaagd.

    bpost probeerde een beetje hetzelfde. Brede vork, smallere vork, en dan rond KW4 met gemak over de op de grond neergelegde lat springen. De "minimaal 85% dividend" werd niet gehaald,maar een kniesoor die daarop let. Een gezonder voormalig voorbeeld was Fornix BioSciences. In essentie dezelfde drietrapsraket als Greenyard, maar dan vaker dan eenmalig zoiets presteren. Single tot double digits groei, vork met double digits groei, vork overtreffen.
  6. forum rang 8 Leefloon 12 januari 2020 00:49
    Het is groen en loopt voor geen meter...

    Op weekbasis een daling van -8,33%, en terug richting een gevarenzone. Nou zal dat laatste (zonder listeria) meevallen na een overenthousiaste stijging, omdat desnoods met een kleinere KV het vooraf genoemde, slome scenario herstel-op-eigen-kracht "kan". Op jaarbasis een KKO- en Sucraf-achtige performance. Met een handelsmotief profiteren van een té lage koers, alhoewel Greenyard geen overgeschikt handelaarsaandeel is. Op de langere termijn domineert de duur van het herstel de waarde, met tussentijdse pieken en dalen. Net zoals bij AB InBev, maar dan met totaal andere uitgangspunten (imperium, marges, grootaandeelhouders, ...).

    In een flop 20 steeg Greenyard deze week van nummer 20 naar nummer 13, wat de beweging richting gevarenzone met vallende engelen weergeeft. Bij Greenyard past misschien beter de omschrijving dat het met de succesvolle lancering van de drietrapsraket niet is gelukt om definitief aan de zwaartekracht te ontsnappen, en wordt er een nieuwe baan om de planeet gezocht. Blijft de relatieve koersdaling aanhouden, aanhoudende underformance, waak dan voor een crash.

    Voor de hele subsector van Greenyard was het bij heel Euronext een lichtrode week, inclusief het koersverlies van Greenyard, maar bv. Total Produce presteerde redelijk sectorconform met -0,98%. Dat wil je niet zien.

    Eerder deze week was een scherpe low van €4,22 wellicht al een voorteken, en moeten aandeelhouders hopen op een tegenreactie. En waken voor een verdere daling. Ik vind dat Greenyard niet slecht bezig is, net zoals AB InBev verkoopt het onderdelen, maar glanzende communicatie betrof slechts één kwartaal. Het herstel op eigen kracht, als dat mag, kan en lukt, duurt langer dan een kwartaal. Stopt de val, dan is zonder een KV een koersherstel het meest waarschijnlijke vervolg. Er kan gegokt worden op een bodem, maar dat is niet de meest aantrekkelijke gok.
  7. forum rang 8 Leefloon 13 januari 2020 21:36
    Niet de eerste rebound, als je de eerste recente daling naar een low van €4,22 meerekent.

    Mijn gedachte bij de gedachte is dat de aanhouder zich wel moet afvragen hoe lang er aangehouden moet worden. Dat kán onaantrekkelijk lang zijn. Een koers van €9 na 1 jaar is hartstikke mooi, een koers van €9 na 6 jaar is misschien marktconform maar met een bovengemiddeld risico (nogmaals listeria kan "fataal" worden), en een koers van €9 na 7 jaar kan een achterblijvend aandeel zijn met dat bovengemiddeld hoge risico. Verberg dergelijke aspecten voor jezelf niet onder "ooit komt het goed". Helemaal omdat een herstel op eigen kracht de meest riskante en meest langdurige route is, in vergelijking met een door de grootaandeelhouder ongewenste KV.
  8. forum rang 8 Leefloon 14 januari 2020 13:56
    quote:

    Leefloon schreef op 12 januari 2020 00:49:

    Het is groen en loopt voor geen meter...

    Op weekbasis een daling van -8,33%, en terug richting een gevarenzone. Nou zal dat laatste (zonder listeria) meevallen na een overenthousiaste stijging. Met een handelsmotief profiteren van een té lage koers, alhoewel Greenyard geen overgeschikt handelaarsaandeel is. Op de langere termijn domineert de duur van het herstel de waarde, met tussentijdse pieken en dalen. Net zoals bij AB InBev, maar dan met totaal andere uitgangspunten (imperium, marges, grootaandeelhouders, ...).
    In lijn met bovenstaande, en zonder nieuwe gebeurtenissen, bestaat de mogelijkheid dat we de Nieuwe Bodem hebben gezien.

    Is Greenyard inderdaad een (ooit) gevallen, stuntvliegende engel in plaats van een (nu) vallende engel, dan hoort de koers niet veel dieper te vallen. Dat wordt ongezond, waarbij een "stop-verlies" aanpakje zou kunnen passen.

    Door alle onzekerheden rondom het scenario op-eigen-kracht, is daarop niet zinnig in te gaan. Dat kan variëren van bij een 100%+ hogere koers passende eerlijke prestaties tot en met listeria-KV. De grootaandeelhouder lijkt ternauwernood krediet te hebben om het te mogen proberen, maar dan kan iets kleins die vluchtroute alsnog blokkeren.

    De val richting de mogelijke Nieuwe Bodem lijkt erop te wijzen dat het eerste herstel overenthousiast was bij de huidige stand van zaken, op basis van eenmalige opvallende en benadrukte kwartaalcijfers. De grootste onzekerheid is weg, een grote KV, en Greenyard lijkt de goede dingen te doen, maar die onzekerheid is niet voorgoed weg. De dappere poging, om grootaandeelhouder te blijven, kan mislukken.
  9. forum rang 7 JdeFL 14 januari 2020 14:50
    quote:

    mvhcordoba schreef op 13 januari 2020 21:20:

    Prettig dat Greenyard toch weer een kleine rebound laat zien, gepaard met een hoger dan normaal volume. ...
    Een beetje lastig om de motivatie van dat 'kopen' correct in te schatten. Als het iets familiaals is, om de koers niet verder te laten afglijden.... Geen idee.
  10. forum rang 8 Leefloon 14 januari 2020 14:58
    quote:

    JdeFL schreef op 14 januari 2020 14:50:

    Als het iets familiaals is, om de koers niet verder te laten afglijden.... Geen idee.
    Het familiale is het minst waarschijnlijk, want zo'n effect verdwijnt meestal zo ongeveer samen met de koper. Zie eventueel de opleving van 31 december bij Econocom. Het is zeldzaam dat een stijging anderen de ogen opent en daarom beklijft, en bijvoorbeeld een bank zal bij een kritieke situatie hopelijk niet alleen naar dagkoersen kijken.

    Mij lijkt het een "technische" correctie geweest, van een eveneens zoekend aandeel.
  11. pattatje 16 januari 2020 12:44
    Leuk te lezen dat Greenyard nu terug goedkopere producten kan aanbieden van de leveranciers die ze de voorbije jaren den duvel hebben aangedaan alsook het leven zuur hebben gemaakt door bij de retailers geïntegreerde producten te willen plaatsen. De aankopers van GY zullen daar warm onthaald worden gezien de malaise bij GY. Niets is wat het lijkt als je bedenkt dat het scenario mss uitdraait dat de FFG beter af is zonder GY als klant. Beetje bij beetje brokkelt de verticale integratie af en dat is mogelijks een goede zaak voor zowel FFG als voor GY. Het is duidelijk dat het management een strategie implementeert ipv aan paniekvoetbal toe te geven.
855 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links