Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSCO 2020

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gesina49 9 januari 2020 23:08
    Best interessant wat hier gebeurt. DSCO heeft geld opgehaald en o.a. hiermee wordt CM.COM ingelijfd.
    Of dit allemaal gaat plaatsvinden daarover wordt binnenkort gestemd.
    Er zijn ook een aantal kapitaalkrachtige bronnen aan boord geklommen zodat er veel geld is waarmee CM.COM verder uitgerold kan worden.
    De koers staat op €11.90 maar ik heb niet het inzicht of dit een interessant niveau is om in te stappen. Misschien iemand anders die dit aspect kan belichten?
  2. Sir Cryptalot 9 januari 2020 23:24
    fd.nl/beurs/1299147/hoe-lang-duurt-de...

    DSCO moest voor februari zijn investering maken, anders een restitutie, (zie ook premium), op de valreep gaan ze in zee met CM. CM die een gefaalde IPO had omdat het gros niet wist wat ze er mee aanmoesten. Dat heb ik nog steeds, heb er ooit voor gewerkt en zie wel wat ze toevoegen maar niet wat ze onderscheiden. Geen patenten of unieke capaciteiten, makkelijk te beconcurreren en discutabele markt. Ik blijf er weg.
  3. Gesina49 11 januari 2020 14:07
    Maar meteen een vraag.
    In de opening van een Premium bericht wordt gesproken van een fusie tussen DSCO en CM.com terwijl er later geschreven wordt dat DSCO “een belang zou nemen in een Nederlands bedrijf”. Duidt “fusie” op een 1:1 situatie dwz DSCO = CM.com en omgekeerd of is het de intentie dat,middels DSCO, er voor ong 70 miljoen wordt geinvesteerd in CM.com.
    In dat laatste geval: hoeveel CM.com is vertegenwoordigd in 1 aandeel DSCO?
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 januari 2020 14:11
    quote:

    Gesina49 schreef op 11 januari 2020 14:07:

    Maar meteen een vraag.
    In de opening van een Premium bericht wordt gesproken van een fusie tussen DSCO en CM.com terwijl er later geschreven wordt dat DSCO “een belang zou nemen in een Nederlands bedrijf”. Duidt “fusie” op een 1:1 situatie dwz DSCO = CM.com en omgekeerd of is het de intentie dat,middels DSCO, er voor ong 70 miljoen wordt geinvesteerd in CM.com.
    In dat laatste geval: hoeveel CM.com is vertegenwoordigd in 1 aandeel DSCO?
    1 aandeel DiSCO = 1 aandeel CMCom

    De naam wordt ook gewijzigd in CMCom.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 januari 2020 11:15
    Maarten van Poll
    Markten
    Beursgang CM.com via omweg opent mogelijk deuren voor andere bedrijven
    De 'echte' beursgang van Dutch Star Companies One, op 22 februari 2018.
    In het kort:

    Techbedrijf CM.com gaat naar de beurs via investeringsvehikel Dutch Star Companies One.

    Deze route maakt het voor kleinere bedrijven relatief eenvoudig om een notering te verwerven.

    Als CM.com een succes wordt, kan dat de deur openen voor meer van dit soort deals.

    De eerste Amsterdamse beursgang van het nieuwe jaar is eigenlijk geen beursgang en ook geen omgekeerde beursgang. Techbedrijf CM.com uit Breda kruipt in de huid van investeringsvehikel Dutch Star Companies One (DSCO) en neemt diens notering over.

    Het is een alternatieve route naar de beurs, maar wel een die volgens DSCO-bestuurder Niek Hoek uitkomt bij de voordeur. In oktober moest CM.com zijn reguliere poging nog afblazen toen de belangstelling van institutionele beleggers tegenviel. De donderdag aangekondigde deal met DSCO is een relatief eenvoudige manier voor de Brabanders om alsnog een notering te verwerven, en toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt.

    Dat ziet ook René van Vlerken, hoofd noteringen bij Euronext Amsterdam. 'DSCO en het team erachter hebben bewezen dat deze route een mooi alternatief is voor veelbelovende bedrijven die naar de beurs willen, maar drempels zien op het gebied van proces, regelgeving en documentatie.' Voor de komst van meer 'goed gestructureerde en gedocumenteerde spacs (special purpose acquisition company, red.)' staat Euronext zeker open.

    Meer spacs op komst?

    Dus rijst de vraag: gaan we meer van dit soort transacties zien in Nederland? Het ogenschijnlijke succes van DSCO is in elk geval een begin. Het bestaan van de drempels die Van Vlerken noemt blijkt wel uit het geringe aantal reguliere beursgangen van kleinere Nederlandse bedrijven de afgelopen jaren. Een ander bekend obstakel is de geringe interesse van lokale en internationale institutionele beleggers voor kleinere beursgangen.

    DSCO had voor de eigen beursgang, in februari 2018, een groep particuliere investeerders verzameld. De honderdtwintig vermogende privébeleggers uit het netwerk van de initiatiefnemers die tekenden, konden niet weten wat het vehikel ging doen.

    Niet via de achterdeur

    Deelnemers moesten dus een inschatting maken van de kwaliteiten en plannen van het team achter DSCO. Euronext en de Autoriteit Financiële Markten eisten dat de risico's en onzekerheden omstandig werden uitgelegd, voordat ze hun zegen gaven aan de beursgang van het vehikel. Daarom was er geen sprake van een lege beurshuls: DSCO zat vol met geld (€55 mln) en had bovendien al veel papierwerk geregeld. Vandaar dat DSCO-bestuurder Hoek spreekt over een entree via de voordeur.

    Dat is een belangrijk verschil met een entree via de achterdeur: de omgekeerde beursgang of reverse listing. Daarbij neemt een beursaspirant een bestaande notering over, waaruit de eerdere activiteiten zijn verdwenen. Op die manier kan een aandeelhouder van bijvoorbeeld een mediabedrijf eindigen met een stuk van een afvalverwerker. Eind 2017 legde Euronext deze route na meerdere problematische episodes aan banden.

    Zo blijft de spac over als instrument om kleinere bedrijven naar het Damrak te brengen. Een andere mogelijkheid is een zogeheten direct listing, waarbij een bedrijf een notering krijgt zonder dat het vers kapitaal ophaalt. Een recent voorbeeld daarvan is het (weliswaar nogal grote) Prosus, een dochterbedrijf van het Zuid-Afrikaanse media- en techbedrijf Naspers.

    Lagere prijs

    Als de transactie definitief rond is, zal moeten blijken hoe het beursfonds, met de nieuwe ticker (beurscode) CMCOM, presteert. Het techbedrijf heeft een flinke zak geld opgehaald, en kan een groot agendapunt afvinken. Voor de komende jaren mikt CM.com op 30% autonome groei. De verrassend ingestapte investeringsmaatschappij Teslin houdt het op 25%.

    De lager uitgevallen waardering lijkt ruimte te bieden voor een koersstijging. 'Het is een goede zaak dat een notering die niet leek door te gaan, nu bij een lagere prijs wel lijkt te lukken', zegt belegger Willem Burgers van het Add Value Fund.

    Genoeg handel?

    Maar er spelen ook technische factoren. Hoewel in principe twee derde van de aandelen op de markt komt, is het nog maar de vraag hoeveel handel er zal zijn. Als de investeerders van DSCO in het groeiverhaal van CM.com geloven, waarom zouden ze dan (snel) verkopen? Hoek wijst erop dat de investeerders al winst kunnen boeken via de toegekende warrants, en ook Van Vlerken denkt dat er wel degelijk gehandeld gaat worden. Daarbij is het volgens marktkenners zaak dat CM.com in beeld blijft bij beleggers, en bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd opnieuw geld ophaalt.

    Loopt het team achter DSCO zich al warm voor de volgende ronde? 'Het ziet er goed uit, maar het moet wel eerst een succes worden,' zegt Hoek. 'Maar het is niet zomaar dat we in ons logo “Dutch Star Companies” in donkerblauw schrijven, en “One” in lichtblauw. Als we dit kunnen herhalen, zullen we dat zeker niet laten.'

    www.fd.nl
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,75 +0,05%
EUR/USD 1,0678 +0,07%
FTSE 100 7.888,51 +0,52%
Germany40^ 17.796,50 +0,15%
Gold spot 2.377,85 +0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

DEME G...
+1,26%
Proximus
+1,24%
Ontex
+1,11%
KBC Groep
+0,93%
Econoc...
+0,93%

Dalers

AZELIS...
-1,70%
Melexis
-1,17%
Galapagos
-0,73%
Umicore
-0,66%
Deceun...
-0,59%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links