Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

  • 9,070 19 apr 2024 17:35
  • +0,130 (+1,45%) Dagrange 8,870 - 9,110
  • 131.815 Gem. (3M) 141,4K

Forum Ontex geopend

4.651 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 4 maart 2020 09:57
    • Luierproducent Ontex rapporteerde een sterke marge, een verminderd hefboomeffect en vooruitzichten die de koers zouden moeten kunnen ondersteunen. De omzet lag met 592,6 miljoen euro in lijn der verwachtingen en de aangepaste EBITDA-marge klopte de consensus met 80 basispunten. De omzetvooruitzichten voor 2020 verrassen niet, maar de EBITDA lijkt wel sterker dan verwacht. Dat is positief voor het aandeel, dat aan een stevige korting ten opzichte van sectorgenoten noteert. Geen impact op “Houden”-advies en 6,5 euro koersdoel van KBCS, dat noteert dat voorzitter Luc Missorten de fakkel doorgeeft aan Hans Van Bylen. Die was 15 jaar lid van de raad van bestuur bij Henkel, waarvan 4 jaar als CEO, en brengt dus een weelde aan industriekennis en een brede ervaring in de FMCG-sector met zich mee. • (Bolero)
  2. [verwijderd] 4 maart 2020 12:17
    De Ontex trein is vertrokken had zo graag gekocht op 13.50 maar momenteel in andere posities.

    De geduldige belegger zal beloond worden nadat shorts 2 jaar lang geprobeerd hebben de koers te onderdrukken maar nu zijn ze verplicht om naar de exits te lopen.

    Upgrades zouden moeten binnenstromen op dit moment?

    Soft resistance op 17 euro
    Gap fill mogelijkheid op 20 euro

  3. Toddemij 4 maart 2020 13:32
    Ontex FY 2019: Outlook opgeleverd,
    keerpunt met verbeterde winstgevendheid in Q4,ondersteund door Transform to Grow

    • Gerapporteerde omzet: €2.281 miljoen (-1,0% LFL) – Stevige omzetgroei in AMEAA grotendeels gecompenseerd door lagere omzet in Europa
    • Recurrente EBITDA: €245 miljoen (€261 miljoen aan constante wisselkoersen) – versnelde groei in Q4, die de eerste voordelen van het Transform to Grow programma (T2G) en de start van stabiliserende grondstofindices weerspiegelt
    • Sterke vrije kasstroom: €110 miljoen, +51%, resulterend in een daling van de nettoschuld met €46 miljoen vergeleken met vorig jaareinde
    • T2G maakt Ontex competitiever en winstgevender: verbetering in Recurrente EBITDA verwacht tot €270/275 miljoen in 2020 ten opzichte van €245 miljoen in 2019
    Aalst-Erembodegem, 4 maart 2020 – Ontex Group NV (Euronext Brussel: ONTEX) kondigt vandaag haar resultaten aan voor de twaalf maanden eindigend op 31 december 2019.•
    Omzet van €2.270 miljoen aan constante wisselkoersen, daling met 1,0% op vergelijkbare basis (LFL)t.o.v. FY 2018

    o Positieve prijs/mix in alle productcategorieën en Divisies, grotendeels gecompenseerd door lagere volumes
    o Omzet van €2.281 miljoen aan gerapporteerde wisselkoersen, daling met 0,5% t.o.v. FY 2018
    • Recurrente EBITDA van €261 miljoen aan constante wisselkoersen, daling met 1,1% t.o.v. FY 2018
    o Stabiele Recurrente EBITDA-marge aan constante wisselkoersen: 11,5%
    o Recurrente EBITDA van €245 miljoen aan gerapporteerde wisselkoersen, marge van 10,7%
    o Q4 Recurrente EBITDA gestegen met 8% aan gerapporteerde wisselkoersen, marge van 12,1%
    (+105 bps)
    • Recurrente winst per aandeel: €1,07 t.o.v. €1,33 voornamelijk door negatieve wisselkoerseffecten
    • Voorgesteld brutodividend: 0,16 € per aandeel, in lijn met het beleid van Ontex om 35% van de nettowinst uit te keren

    Huidige inschatting van de mogelijke impact van het Corona-virus op de Ontex
    activiteiten:
    Wij hebben momenteel nog geen materiële negatieve weerslag ondervonden van het corona-virus op deOnderneming.
    De omzet in China en andere landen in het Verre Oosten is voor Ontex niet materieel. Wij kopen verschillende grondstoffen aan van een beperkt aantal leverenciers in China en van enkele andere Aziatische leveranciers.
    Op dit moment hebben de meeste van onze belangrijkste leveranciers gegarandeerd dat hun activiteit niet beïnvloed is door het corona-virus. Wij hebben echter de aanleg van extra voorraad opgestart van de meest kritische leveringen en zijn alternatieve bronnen aan het activeren waar het mogelijk is. Onze activiteiten in Europa zijn tot nu toe niet geïmpacteerd. Verdere verspreiding van het corona-virus, die zouden leiden tot beperkingen aan het transport van goederen of mensen, zouden toch kunnen leiden tot verstoring van onze supply- chain of productieorganisatie, verhoogde logistieke kosten en vertraagde leveringen aan klanten. Wij blijven de situatie op de voet opvolgen.

    2020 Outlook
    Wij verwachten hogere omzet, operationele winstgevendheid en netto-winst te realiseren in 2020.
    • Omzet: wij verwachten lage een-cijferige LFL omzetgroei, voortbouwend op een nieuw jaar van solide omzetgroei in AMEAA, terwijl de omzet in Europa en Healthcare over het algemeen stabiel blijft ten opzichte van 2019, als de T2G aangedreven commerciële plannen om onze marktposities te versterken aan momentum winnen.
    • Recurrente EBITDA: aan constante wisselkoersen verwachten wij een stijging tot €270/€275 miljoen
    ten opzichte in 2020 van €245 miljoen in 2019, door een sterke verbetering van de brutomarge, dankzij de toenemende voordelen van ons T2G-programma en de lagere grondstofindices.
    • Investeringsuitgaven: wij verwachten dat de investeringsuitgaven circa 5% van de omzet zullen bedragen, met inbegrip van T2G-specifieke investeringsuitgaven.
    Aldus verwachten wij dat onze leverage verder gereduceerd zal worden tegen het jaareinde 2020.
    Wij zullen een stand van zaken geven van de vorderingen ten opzichte van de 2021 doelstellingen op het moment van onze Q1 2020 resultaten in Mei.
  4. forum rang 6 Tordan 31 maart 2020 19:08
    Een dagverschil van 1,25. Steeds hetzelfde spelletje. Op laag volume flink lager in de ochtend(5%) en dan met hoog volume aan het eind van de dag fors hoger. Zo schieten we wel steeds meer op naar hogere regionen. Lees hier van een pakketbezorger van Postnl dat er de laatste weken veel luiers worden geleverd(gehamsterd dus).
  5. forum rang 6 Tordan 4 april 2020 10:16
    quote:

    Damien schreef op 3 april 2020 10:40:

    Binnen 8 a 9 maanden babyboom. Heb al veel geruchten opgevangen dat er al naar pampers gehamsterd wordt. Inslaan zou ik zeggen.
    Ja, deze produkten blijven gewoon verkocht worden. ONLINE schijnt het zelfs gehamsterd te worden. Logisch, de mensen willen hier absoluut niet zonder zitten. Dus gaan ze voor zekerheid, massaal inslaan. Ontex moet echt naar boven de 20 en dan verder naar 25.
  6. forum rang 6 Tordan 15 april 2020 18:41
    Corona bezorgt Essity een absoluut recordkwartaal

    Coronacrisis
    15/04/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

    Door het hamstergedrag dreigt de volgende kwartalen voor Essity een terugslag. Het bedrijf zegt daarvoor echter voldoende reserves te hebben. - Essity
    De coronapandemie heeft de omzet en de winst van het Zweedse bedrijf Essity, fabrikant van producten voor de hygiëne, een sterke impuls bezorgd. De besmetting heeft vele consumenten immers aangezet om huishoudelijke producten, zoals toiletpapier, op te slaan.
    Essity realiseerde tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 33,7 miljard Zweedse kroon (3,08 miljard euro). Dat is een stijging met 10 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst steeg met 67 procent tot 5,33 miljard kronen (487,5 miljoen euro).
    Hamstergedrag
    Essity zei vorige maand al dat het zijn productie had opgevoerd tot boven de normale volledige capaciteit. Dat was nodig om aan de hogere vraag naar producten voor de hygiëne te kunnen voldoen.
    ‘De coronapandemie heeft gezorgd voor een sterke stijging in de verkoop van onder meer luiers, maandverbanden, zakdoeken en producten voor de professionele hygiëne,’ aldus het bedrijf. ‘In al deze verkopen werd – onder invloed van het hamsteren door consumenten en distributeurs – de eerste drie maanden van dit jaar een recordomzet geboekt.’
    Alleen al in maart werd een autonome omzetgroei van 20 procent opgetekend. Daarbij liet de verkoop van producten voor professionele hygiëne een stijging met 25 procent optekenen, gevolgd door huishoudelijke producten (20 procent) en persoonlijke verzorging (17 procent).
    Essity waarschuwde wel dat die stijging tijdens de volgende kwartalen op de resultaten een negatieve impact kan hebben.
    ‘Door het hamstergedrag in maart zullen veel huishoudens voorraden voor een langere periode hebben opgeslagen,’ aldus het Zweedse bedrijf. ‘De verkoop van producten voor professionele hygiëne kan anderzijds onder druk komen door de terugval in de reissector en de horeca en de toename van het thuiswerk.’
    Wereldleider
    Essity is een rivaal van Procter & Gamble en Kimberly-Clark. Het Zweedse bedrijf is met het merk Tork wereldleider in producten voor de professionele hygiëne. Ook bij de incontinentieproducten voert Essity met het merk Tena de wereldwijde ranglijst aan.
    Bij huishoudelijke producten – zoals toiletpapier en zakdoeken – staat de Scandinavische groep op de tweede plaats. In die sector is Essity actief met merken zoals Lotus, Edet, Tempo en Vinda.
  7. Bingo66 28 mei 2020 07:55
    Ontex doet overname en bouwt fabriek in VS
    De Belgische fabrikant van hygiëneproducten Ontex sloot in de VS een akkoord gesloten met Albaad Massuot Yitzhak om diens productie voor vrouwelijke hygiëne in Rockingham County (North Carolina) over te nemen. Tegelijk zijn er plannen voor een nieuwe fabriek in hetzelfde gebied, die tegen midden volgend jaar operationeel moet zijn. Financiële details werden niet meegedeeld.
    De plannen passen in de strategie van Ontex om zijn aanwezigheid in de VS te vergroten. Er werd gekozen voor North Carolina omdat ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking binnen een straal van 1.000 kilometer woont.
4.651 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links