Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Hamon geopend

802 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 3 december 2019 18:52
    quote:

    JdeFL schreef op 3 december 2019 17:52:

    of er bij Equiduct geen enorme volumes rondgaan. Niet dus, zelfs geen Hamon op Equiduct.
    De kans op een betekenisvolle verhandeling via Aldi-beurzen is ruwweg gelijk aan de kans op interprofessionele handel te Brussel, met respectering van het algemene marktaandeel van de centrale markt van Euronext Brussel. De kans op interprofessionele handel in Hamon is inderdaad verwaarloosbaar. En wanneer Euronext Brussel gemiddeld een marktaandeel van 50% in Brusselse noteringen heeft, zal een Aldi-beurs er bij Hamon gewoonlijk weinig aan kunnen verdienen. Te klein, te brede spread, te illiquide voor arbitrage, niet aantrekkelijk om een handelsvoorraad van te moeten hebben, en dergelijke.

    Bovendien kunnen de Aldi-beurzen zelf bepalen wat zij ondersteunen. Een domme particuliere klant van een Aldi-broker merkt zoiets toch niet. Weet die klant veel dat overal de spread slechter is door het niet deelnemen aan een verkleinde centrale markt, en dan is Euronext Brussel voor die kostenbewuste klant evengoed de beurs met de minst slechte prijs.

    Ook het "gratis" Flatex doet blijkbaar wel in bijvoorbeeld een AB InBev, maar niet in Hamon: www.tradegate.de/kurssuche.php?suche=...
  2. forum rang 8 Leefloon 7 december 2019 13:01
    quote:

    Leefloon schreef op 22 september 2019 16:48:

    Hamon stond al in een top 10 van gevaarlijke floppers, en "steeg" deze week naar nummer 6.
    De huidige flopper nummer 1, Hamon, in grafiekvorm. Samen met andere vallende of gevallen engelen, als je die als winstgevend caqu quo beleggingswaardig zou zien.

    Van Hamon (lichtgroen) geeft de geschaalde, bredere, donkergroene lijn de positie weer. Een soort fundamentele RSI voor engelen. Bij heel Euronext heeft Hamon, ongeveer op jaarbasis, de grootste underperformance ten opzichte van eveneens beleggingswaardig geachte beurspeers. Laag, lager, laagst. Als dit niet de afgrond is maar een mooie bloem, wat "kan", dan is nu toch de afgrond niet ver weg. Gemiddeld vallen vallende engelen, en de koers "kan" nog lager. De "afblijven, tenzij er een concrete, zinnige reden is om eraan te komen". Een eenmalige boekwinst op schulden is niet zo'n reden.

    Vergeet bij Econocom (lichtblauw) de enorme opleving van de donkerblauwe lijn. Als je ruwweg een jaar terugkijkt, dan kan dat zo'n effect hebben. Dat is net zoiets als dat een langdurige horizontale vlucht van Hamon de donkergroene lijn zou laten stijgen, tenzij de rest wel stijgt. Eigenlijk is de aanhoudende fundamentele zwakte of "downtrend" informatiever. Econocom is fundamenteel niet sterk, met een "downtrend". In tekst zou je, anders geformuleerd, ook kunnen stellen dat Econocom de stijging van andere noteringen heeft gemist, en ook niet sterk genoeg is om outperformance te laten zien. Logisch, want bijvoorbeeld de verkoop van de winkeldochters verloopt niet verrassend soepel en leverde niet meer op dan getaxeerd door de markt.

    Bij Greenyard (lichtrood) stijgt de donkerrode lijn nauwelijks, wat ook komt door de hoogte van de koersval en door de volatiliteit van engelen. Op basis van -8% zou je misschien kunnen kopen wanneer vrees niet meer dan 4% herstel oplevert. Er kan nog steeds nieuws volgen waardoor de koers en lijn nogmaals gelanceerd worden, maar zonder serieuze outperformance kan de nauwelijks gestegen donkerrode lijn ook aangeven dat het herstel relatief horizontaal kan gaan verlopen. Bijvoorbeeld door de lange duur. Er is afstand genomen van de afgrond, maar daarmee is het nog geen mooie bloem. Daar is meer voor nodig.

    In werkelijkheid is de donkergroene lijn van Hamon deze week positie 1 binnen een soort overzicht van achterblijvers, is de donkerrode lijn van Greenyard de nummer 20, en is de donkerblauwe lijn van Econocom de nummer 50 (van de maximaal 644 meegenomen noteringen). Een actuele flop 5 bestaat dus uit Hamon, en uit SMCP, Keyrus, Europcar, en Groupe Open.

    Over veronderstelde structurele winstgevendheid valt te twisten, ook bij Hamon, maar dan is bij Hamon de informatiewaarde lager. Er zijn wel meer aandelen van verlieslatende bedrijven die zakten, maar dan verdwijnt Hamon ergens anoniem en onopvallend tussen underperformende, zo mogelijk nog hopelozere pennystocks. Voor de aanbeveling maakt dat niet uit: afblijven, tenzij ...
  3. forum rang 8 Leefloon 9 december 2019 14:08
    quote:

    JdeFL schreef op 9 december 2019 13:31:

    Eigenlijk nog nooit gezien zo: echt helemaal geen verkoopdruk, en toch inzakken als een mislukte soufflé. Zelfs bij Nyrstar gaat het beter...
    Het zijn de engelen die vallen; het hoeft zeker bij de kleinere noteringen niet altijd aan de atmosferische omstandigheden te liggen.

    In relatief lege orderboeken kan het hard gaan, ook intraday. De beursomzet in EUR in Nyrstar is vandaag nu ruim 3x die in Hamon, dus daar ook ongeveer 3x zoveel tegenstand. Plus meer loopgraven, en minder het effect dat Nyrstar door de lage koers minder duur kan lijken.

    Bij Hamon zou je dan bijna moeten gaan hopen op een tijdelijke loopgraaf in de buurt van de €1, wanneer deze vallende engel blijft vallen. 1:11 was optimistisch...
  4. forum rang 7 JdeFL 11 december 2019 08:46
    Het grootste verlies viel Hamon HAMO0,00% te beurt. De Waalse fabrikant van industriële schoorstenen en rookzuiveringssystemen donderde 10,5 procent lager tot 1,36 euro, een nieuw dieptepunt. Specifiek nieuws rond het aandeel was er niet. (Tijd.be).

    De spreuk geen nieuws goed nieuws gaat hier helaas niet op. Ze hebben een website om nieuwe grote contracten in the picture te zetten, en daar verschijnt niets..
  5. forum rang 8 Leefloon 11 december 2019 09:13
    quote:

    JdeFL schreef op 11 december 2019 08:46:

    Ze hebben een website om nieuwe grote contracten in the picture te zetten, en daar verschijnt niets..
    Dát mag misschien, wanneer het een soort referenties en/of voorbeelden zijn, maar dan is o.a. (onveranderd) www.hamon.com/cases-studies/?cat=135 opvallend leeg. Nou ja, wie weet en bespaart Hamon op de onderhoudskosten van een ooit commercieel bedoelde website.

    De koers staat trouwens al onder koersen van vóór de reverse. Onder de eerste onzinkoersen vlak na de ex-couponnotering van de KV. Met als hoogste, gecorrigeerd, €1,75.
  6. Atlas 11 december 2019 10:03
    Er wordt inderdaad niet de minste moeite gedaan door het management om het aandeel te ondersteunen met bvb een consequente communicatie over nieuwe contracten. Ondertussen blijft de familie aandelen verkopen...Niet echt vertrouwenswekkend... Als het management het bedrijf terug op het spoor wil zetten zal een betere communicatie toch één van de grote aandachtspunten moeten worden!
  7. Atlas 11 december 2019 10:06
    Ze verwezen eerder naar het feit dat de onzekere financiële situatie voor onzekerheid zorgde bij potentiële klanten en bij de toekenning van projecten, maar een naar beneden tuimelende koers schept bij de klanten denk ik ook niet echt vertrouwen... Dus ik denk dat het bedrijf er alle belang bij heeft om aan die communicatie te werken en terug het vertrouwen van beleggers en investeerders te winnen...
  8. forum rang 7 JdeFL 11 december 2019 10:13
    quote:

    Atlas schreef op 11 december 2019 10:03:

    ... Als het management het bedrijf terug op het spoor wil zetten zal een betere communicatie toch één van de grote aandachtspunten moeten worden!
    Waarom? Voor hen heeft de beurskoers duidelijk geen enkel belang. Als het operationeel draait en de CF's oké zijn, komt die vanzelf goed. En als het operationeel vierkant draait heeft communicatie daarover ook weinig zin. En de beurskoers al evenmin. Kapitaal ophalen gaat dan toch niet meer. En dus zwijgen ze. Terecht.
    De vorige eigenaars communiceerden uitstekend. 'De wereld als thuisbasis'. Nou ja, je ziet wat daar van gekomen is....
    Het is wachten op een 'omslagpunt'. Als er nog een komt...
  9. forum rang 7 JdeFL 11 december 2019 10:36
    quote:

    Atlas schreef op 11 december 2019 10:06:

    ... onzekere financiële situatie voor onzekerheid zorgde bij potentiële klanten en bij de toekenning van projecten, maar een naar beneden tuimelende koers ...
    Vraag me dat ook af. Het eerste gaat over bankleningen, mogelijkheid tot pré-financiering, dekking door delcredere, en dergelijke.
    Of een potentiële klant naar de beurskoers kijkt? Geen idee, maar als alle financiering rond is, en ook nog gedekt door delcredere of de Waalse regio, zie ik niet direct een probleem.
  10. forum rang 8 Leefloon 11 december 2019 10:36
    quote:

    Atlas schreef op 11 december 2019 10:06:

    ik denk dat het bedrijf er alle belang bij heeft om aan die communicatie te werken en terug het vertrouwen van beleggers en investeerders te winnen...
    Ook een herhaling van zetten, maar Hamon heeft andere prioriteiten. Operationeel noemde ik een verbeterpunt (onbestaande case study chimneys). Kwartaalcijfers hebben eigenlijk alleen nut voor aandeelhouders, maar Hamon dient meerdere belangen. Je kunt je daarbij afvragen of bloedrode kwartaalcijfers iets positiefs opleveren voor Hamon, terwijl het extern publiceren van die cijfers aandacht, geld, moeite en tijd kost.

    An sich in principe eens met je herhaalde punt, wanneer het een beleggingswaardig bedrijf met genoeg geld en winst betreft, en dat niet het onderwerp is van een reddingspoging vanuit een overheid. Door een buitenstaander nauwgezet te informeren, hoogfrequenter ook, zou Hamon in HJ1 potentiële klanten alleen maar de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Onnodig. Het primaire doel van Hamon is niet het investeren in het wegjagen van klanten.

    Maar ik ben het ook "niet oneens" met bedrijven die niet naar de beurs willen wanneer transparantie-eisen te vergaand woorden. Je grote aandeelhouders met naam en toenaam in openbare registers, bijvoorbeeld. Niet iedereen wil dat, en dus minder IPOs.

    Greenyard deed wat jij wilt. Dat kwam opeens met een losse kwartaalverwachting, toen Greenyards grootaandeelhouder dat heel erg goed uitkwam.

    Wat mij betreft: goed punt, verkeerde bedrijf. En, gelet op de koersvorming van deze vallende engel, schatte de markt de halfjaarcijfers zonder volwaardige kwartaalcijfers toch redelijk goed in. Dat beperkt bij Hamon het nut van meer communicatie over of het er nou verschrikkelijk slecht of dramatisch slecht ging. Misschien een kwestie van begrip. Ik begrijp en begrip waarom Hamon communiceert zoals het doet. Door de hele situatie, inclusief het hele koersverloop sinds de KV.
  11. forum rang 8 Leefloon 11 december 2019 10:55
    quote:

    JdeFL schreef op 11 december 2019 10:36:

    als alle financiering rond is, en ook nog gedekt door delcredere of de Waalse regio, zie ik niet direct een probleem.
    Als... Ik betwijfel of de/een Belgische overheid de (toekomstige) financiering zeker stelt, tijdens de hele economische levensduur van een verkochte installatie. Anders moet je eigenlijk nu al het bedrijf gaan opsplitsen om onderhoud, onderdelen en dergelijke rendabel onder te brengen bij solide bedrijven zonder dergelijke financieringsgvraagstukken.

    Dus Hamon operationeel en preventief opsplitsen voor klanten en schuldeisers (en voor de algemene uitstralingseffecten voor de Waalse economie); niet voor risicodragende aandeelhouders. Een scenario dat "kan", ook in een veel later stadium, en waarbij Hamon S.A. jammerlijk komt te overlijden.

    Er worden geen nieuwe vliegtuigen van Fokker meer gemaakt, maar een investering in zo'n duur ding van Fokker hoeft niet versneld te worden afgeschreven door het ooit omvallen van delen van Fokker en van Fokker N.V., maar met meerdere voortgezette activiteiten. Zoiets, maar dan met een dure installatie van het voormalige Hamon. In de luchtvaart gelden natuurlijk wel andere bedragen, terwmijn en onderhoudseisen, dus bij Hamon zijn langdurige voortzettingen minder vanzelfsprekend.
  12. forum rang 8 Leefloon 11 december 2019 11:05
    quote:

    Atlas schreef op 11 december 2019 10:03:

    Er wordt inderdaad niet de minste moeite gedaan door het management om het aandeel te ondersteunen
    Erm... Als het management, inclusief Sogepa, sinds de redding iets gespaard heeft, dan zijn het wel de minderheidsaandeelhouders. Geen toch voor de hand liggende conversie van ook door Soogepa overgenomen schulden in een miljoenjard nieuwe aandelen. Voor aandeelhouders de zachtst denkbare schuldensanering met door banken en/of obligatiehouders kwijtgescholden grootschalige schulden, en dat tweemaal.

    Het koersverloop is een ander verhaal, maar met een miljoenjard nieuwe aandelen erbij zou dat nog droeviger zijn geweest. Alleen op de (te hoge) uitgifteprijs van de (half mislukte) KV, €0,50, kun je kritiek hebben. Dat had - vooraf - beter gekund.
  13. forum rang 8 Leefloon 11 december 2019 11:16
    quote:

    Atlas schreef op 11 december 2019 10:03:

    Ondertussen blijft de familie aandelen verkopen...Niet echt vertrouwenswekkend...
    Gelet op het koersverloop wil ik niet eens dat Hamon vertrouwen gaat wekken. Dat is eigenlijk een extra risico. Zalvende woorden genezen weinig. Zie ooit Ahold, dat gered moest worden na een communicerende CEO. Of Nyrstar, met een kopende CEO.

    Op wettelijke registers en insiders die ik niet goed genoeg ken, let ik "nooit", en het koersverloop spreekt al boekdelen, maar in dit geval ben ik het helemaal met je eens over de familie Schettino. In het persbericht over HJ1 straalt Sogepa oneindig meer vertrouwen uit in de toekomst dan het handelen van de overige meldingsplichtige aandeelhouders. Voor mij zegt de koers al meer dan genoeg. De underperformance is té groot om normaal te zijn.

    Enfin, hopelijk redden ze het en het het er zo goed dat ze kwartaalcijfers willen en moeten (vanwege opname in de BEL 20 of zo) publiceren...
  14. forum rang 8 Leefloon 13 december 2019 11:02
    Ach, gelukkig is de menselijke fantasie wel rijk. Men kan bij bijna alle noteringen gaan verzinnen dat het altijd dezelfde is die koopt @ bid en verkoopt @ ask, en dat die partij dan niet de eventuele liquiditeitsprovider is. Het heeft een reden dat een eventuele liquiditeitsprovider moet worden ingehuurd en betaald, en die reden is niet dat er per keer "maar" €100 aan wordt verdiend.

    Je kunt vrijwillig liquiditeitsprovider worden, maar dan is een tip van mij om dat te gaan doen bij aandelen die minder last hebben van de aantrekkingskracht van een afgrond. Dit is vooralsnog Crescentiaans roeien tegen de stroom in, net zoals bij Spineway (Euronext Paris), met een op niets gebaseerde complottheorie bij de vallendste engel. Een voorbeeld van dat het staren naar orderboeken en transacties meestal een volkomen zinloze tijdsbesteding is. Iets vinden dat "kan", betekent nog niet dat zoiets zinnig is.

    Laat ik maar niet stellen dat het ook mij een raadsel is, want dat kan teveel klinken alsof we er met verbazing naar staan te kijken en we nog weinig hebben begrepen van Hoe Het Echt Zit...

    Dit lijkt, ongelezen, hooguit selectief aantallen matchen. Als het dat al is.
802 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,73 +0,04%
EUR/USD 1,0654 -0,16%
FTSE 100 7.871,83 +0,30%
Germany40^ 17.817,80 +0,27%
Gold spot 2.374,45 +0,57%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

Solvay
+1,88%
Barco
+1,68%
KBC Groep
+1,57%
GBL
+1,31%
Ackerm...
+1,28%

Dalers

AZELIS...
-1,87%
Melexis
-1,24%
Galapagos
-1,17%
Fagron
-1,12%
Deceun...
-0,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links