Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 262 263 264 265 266 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:11
    'Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019'

    Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 20:06 | Views: 0

    WASHINGTON (AFN) - De afronding van een deelakkoord over handel tussen de Verenigde Staten en China lukt mogelijk niet meer dit jaar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van handelsdeskundigen en bronnen dicht bij het Witte Huis.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei in de eerste helft van oktober al dat een akkoord was bereikt over een deal met China die de opmaat zou moeten zijn naar de beëindiging van de handelsoorlog tussen de landen. China benadrukte toen dat er nog niks op papier stond. Sindsdien wordt achter de schermen verder onderhandeld over het deelakkoord.

    China drong de laatste weken herhaaldelijk aan op het terugdraaien van Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Trump antwoordde dat de geplande nieuwe tarieven die op 15 december zouden moeten ingaan ook nog op tafel liggen. Volgens de bronnen van Reuters zou Washington nu ook nieuwe eisen op tafel hebben gelegd.
  2. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:24
    NEA Announces More Limits for Small Hydropower Plants in China

    China's National Energy Administration announced that China will ban the construction of small hydropower plants in regions that already have an electricity surplus and encourage new dams in poor and remote locations with little grid access. NEA said “The draft rules aim to promote the orderly development of the hydropower sector after decades of rampant and poorly planned capacity growth. Small hydro plants would be banned in forest parks, scenic spots, habitats for rare fish and other ecologically fragile zones. It would also be restricted in regions where large amounts of power are wasted because of limited access to the grid.”

    China's hydropower sector is a major source of clean energy, with a capacity of about 350 GW or around 18% of the country's total. A third of the hydropower is classified as small, meaning plants with less than 50 MW of capacity. China started demolishing hundreds of small dams throughout the country last year to restore water flows and comply with new rules banning industrial development in nature reserves. The campaign came after an investigation showed there were at least 24,100 small hydropower plants along the Yangtze river and its tributaries, many causing severe environmental damage.

    Source : Strategic Research Institute
  3. forum rang 10 voda 21 november 2019 06:59
    Welvarende Chinezen sporten nu om gezond te blijven

    Met de groeiende welvaart in China heeft de middenklasse in de grote steden tijd en geld om zich bezig te houden met een gezonde leefstijl. Daar hoort fanatiek sporten bij en verantwoord eten.

    En een, en twee, en drie, en vier! En nog een keer! In een gymzaaltje in een van de Soho-kantoorgebouwen in Peking, staan een stuk of twintig mannen en vrouwen bij een boksschool hun warming-up te doen. Op commando van de leraar hink-stap-springen ze over latjes die op de grond liggen. Het is een uur of twee ’s middags, en het zijn vooral jonge mensen die zo te zien de de tijd hebben om midden op de dag een sportles te volgen.

    Thaiboksen is populair aan het worden, zegt trainer Goon, de school heeft nog zeker vijf andere vestigingen in de stad. ‘Deze school bestaat nu een jaar of vijf en ik denk dat we wel vijfhonderd lidmaatschappen hebben. Sommige leerlingen volgen wel drie of of vier uur achter elkaar lessen.’ Zo ook de 24-jarige Aiko, een superslanke studente. ‘Sinds een jaar heb ik elke dag twee bokslessen. Ik wil fit blijven en gewicht verliezen. Bovendien doe ik een acteeropleiding, dus ik moet er goed blijven uitzien.’

    China is al decennia een groot sportland. Van oudsher kwam dat voort uit de Olympische gedachte. In de jaren tachtig en negentig werden kinderen massaal gedrild op sportacademies tot topatleten. Chinezen domineren tijdens de Olympische Spelen traditiegetrouw bij atletiek, pingpong en badminton. De Chinese Yao Ming die tot 2011 bij de National Basketball Association speelde, maakte vijftien jaar geleden vervolgens basketbal groot in China.

    Daar zijn nu sportieve activiteiten als fitness, gewichtheffen en yoga bijgekomen als populaire bezigheden in de grote steden. En dat is niet om een sportcarrière na te streven, maar gewoon om in conditie te blijven of ter ontspanning. Het is voornamelijk de welgesteldere middenklasse die dit kan betalen. Tien lessen bij eerder genoemde boksschool volgen, kost bijvoorbeeld 3500 renminbi, zo’n €450. Met een gemiddeld inkomen in Peking van rond de €1000 per maand is dat geen klein bedrag.

    1581 marathons

    Het enthousiasme voor verschillende soorten sport betekent groeiende omzetten voor bedrijven, en zoals bij alles in China gaat dat gepaard met grote getallen. De totale verkoop van sportkleding groeide in 2017 bijvoorbeeld met 12% naar $3,1 mrd. Ook Li Ning, een van de grootste sportmerken van China ziet zijn omzet al jaren stijgen. Het bedrijf draaide in 2018 een omzet van $1,4 mrd, een stijging van 18% vergeleken met het jaar ervoor. De in 2015 gelanceerde fitnessapp Keep kreeg in honderd dagen één miljoen gebruikers. De app telt inmiddels meer dan honderd miljoen leden.

    Een andere tak van sport die de afgelopen jaren spectaculair is gegroeid, is marathonlopen. Werden er in 2015 nog 51 marathons georganiseerd, vorig jaar organiseerden 316 steden in China tezamen 1581 marathons waar tien miljoen renners aan deelnamen. Alleen in Peking al waren er 114 marathons. Marathons zijn zo in korte tijd een industrie geworden, met in 2018 een omzet van $10,6 mrd.

    Volgens Gao (36), docente Chinees en ook een fervent sporter, zijn vooral millennials de trendsetters. ‘Op sociale media posten die foto’s van sporten en gezond eten en ziet men van elkaar dat dit een coole lifestyle is. En als iets in China wordt opgepikt, explodeert het ook gelijk.’

    Het zijn niet alleen de jongeren, ook ouderen – al dan niet door hen aangestoken – komen volop in beweging. Met de stijgende levensverwachting, vooral in de grote steden, hebben gepensioneerden bovendien tijd om zich hieraan over te geven. Loop op een willekeurige avond door de stad en de kans is groot dat je her en der op groepjes ouderen stuit, die midden op straat staan te squaredansen; een soort lijndansen, maar dan in een vierkantje.

    Werk-levenbalans

    Ook het echtpaar Li is in de loop der jaren sportiever geworden, vertelt Li Xinli (65). ‘Mijn baan als engineer was heel druk, ik at niet gezond en was altijd moe. Vlak voor mijn pensioen bleek bij een gezondheidscheck dat mijn lever aan het vervetten was. Omdat vlakbij mijn huis een park was, begon ik met hardlopen. Op een dag werd buiten een marathon gelopen en de vasthoudendheid van de renners inspireerde me enorm. Toen ik met pensioen ging ben ik ook gaan trainen voor een marathon.’

    Haar man loopt jaarlijks ook een marathon, maar zij is het fanatiekst. De afgelopen tien jaar (in China kunnen vrouwen met 50 of 55 jaar met pensioen) liep ze al ruim 130 marathons. En niet alleen in China, maar ook in de VS en allerlei Europese landen. De marathons bieden ook een mooie gelegenheid om veel te reizen.

    Volgens hun dochter Alba hebben overigens ook mensen van middelbare leeftijd steeds meer aandacht voor hun gezondheid. ‘Er zijn de afgelopen jaren een aantal incidenten geweest waarbij mensen zich letterlijk doodwerkten en overleden aan een hartaanval. Dat heeft mensen aan het denken gezet over een gezonde werk-levenbalans.’

    Ook de overheid wil mensen stimuleren een gezonde levensstijl aan te nemen. Iets waar ondernemer Henri Remmers van profiteert. Remmers is bedenker en eigenaar van Corpus in Leiden, het 35 meter hoge educatieve museum in de vorm van een mensenlichaam dat in 2008 geopend werd. Hij is bezig dit concept in China uit te rollen.

    Obesitas

    In Ma’anshan, een stad ruim driehonderd kilometer ten westen van Shanghai verrijst volgend jaar een Corpus Ma’anshan. Het bestuur van de stad Chongqing zette begin november ook de handtekening voor een vestiging en de onderhandelingen voor nog een dergelijke attractie in Peking zijn gaande, vertelt hij. ‘Ik denk dat ik in China wel zeker vijf a tien Corpussen kan openen. Veel bewegen en verantwoord eten is een boodschap die de Chinese overheid momenteel enorm aanspreekt.’

    Niet in de laatste plaats omdat obesitas al decennia een groot probleem is in China. Volgens de WHO kampt naar schatting 5 tot 6% van de bevolking met obesitas. Het traditionele Chinese menu bestaat uit veel vlees, er wordt gekookt met flink wat olie, en koolhydraatrijke producten als noedels, gestoomde broodjes en koekjes. Volgens ondernemer Edward Zhu komt hier nu langzaam verandering in. Zhu is eigenaar van de Chic Group, een middelgrote onderneming van 12.000 werknemers die onder andere fruitsappen maakt. ‘Je ziet dat mensen proberen minder vlees, gefrituurd voedsel, bewerkte producten, en minder suiker en zout te eten.’

    Zhu is projectbegeleider van Corpus Ma’an Shan, maar investeert zelf in de bouw van een wellnesscomplex bij de attractie. Zo heeft hij plannen voor een ziekenhuis, een kas met groenten en fruit, en een voetbaltrainingscentrum. Zhu: ‘De laatste dertig jaar hebben Chinezen vooral heel hard gewerkt. De middenklasse is nu hoger opgeleid, is beter op de hoogte en wil een betere levenskwaliteit.’

    Docente Chinees Gao is in die zin het schoolvoorbeeld van die zelfbewuste middenklasser. Ze eet geen vlees, zo min mogelijk suiker en spendeert elke dag twee uur in de sportschool, waar ze ook aan gewichtheffen doet. ‘Ik moet op mijn dieet letten’, zegt ze. Voor westerse begrippen is ze aan de magere kant, maar volgens haarzelf komt ze makkelijk aan in gewicht. ‘Een paar jaar geleden moest ik afvallen. Daarom begon ik met sporten, maar nu doe ik het ook omdat het goed is voor een sterk immuunsysteem.’

    En dan is het gesprek klaar, want haar collega die het gesprek vertaalde moet ervandoor. Naar yogales.

    fd.nl/achtergrond/1324263/welvarende-...
  4. forum rang 10 voda 21 november 2019 07:21
    Beijing weigert aan eisen Trump te voldoen

    (ABM FN-Dow Jones) Het uitblijven van een handelsdeal is de schuld van China, omdat Beijing niet wil voldoen aan de Amerikaanse eisen. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump woensdag tijdens een bezoek aan een fabriek van Apple.

    Op de vraag of de VS en China nog dit jaar tot een handelsakkoord komen, zei Trump dat China veel liever een deal sluit dan hijzelf.

    Trump wilde vooralsnog geen deal sluiten, omdat Beijing niet bereid is aan zijn eisen te voldoen.

    Ook merkte Trump op dat Apple wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Tim Cook, de CEO van Apple.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 21 november 2019 12:05
    China nodigde onderhandelaars VS uit

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese toponderhandelaar heeft zijn Amerikaanse gesprekspartners uitgenodigd voor nieuwe gesprekken over een beperkt handelsakkoord dat de spanningen tussen de twee grootste economieën van de wereld moet verlichten. Dat zeggen personen die hierover werden ingelicht tegen persbureau Dow Jones Newswires.

    Vicepremier Liu He, die namens de Chinezen de onderhandelingen leidt, zou eind vorige week tijdens een telefoongesprek de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van financiën Steven Mnuchin hebben uitgenodigd in Beijing.

    De twee Amerikanen zouden hebben laten weten dat ze bereid zijn om te vergaderen, maar terughoudend zijn om naar Beijing te reizen zo lang China geen toezeggingen vooraf doet, volgens de bronnen.

    De Verenigde Staten willen toezeggingen van China op het vlak van de bescherming van intellectueel eigendom, gedwongen overdracht van technologische kennis en de Chinese import van Amerikaanse landbouwproducten, aldus de bronnen.

    Een woordvoerder van het Chinese ministerie van handel, Gao Feng, zei dat de lijntjes kort zijn en te hopen dat het gesprek voor de feestdag Thanksgiving kan plaatsvinden. De Amerikanen hebben geen datum toegezegd.

    Beide kampen zijn eerder dit jaar om beurten naar elkaar afgereisd, maar begin mei klapte het overleg, toen China aanzienlijk wijzigingen aanbracht in de concepttekst van een akkoord.

    Nu werken partijen aan een afgeslankte versie van dat akkoord, waarbij China mogelijk enkele concessies doet, als de VS bepaalde importheffingen ongedaan maakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright Dow Jones Newswires 2019.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 21 november 2019 16:03
    Volkswagen investeert 4 miljard in China

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Volkswagen AG
    176,20 0,45 0,26 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Volkswagen AG
    176,95 0,45 0,25 % Euronext Brussel
    Volkswagen AG -Pref-
    176,32 0,82 0,47 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Volkswagen Group China gaat in 2020 4 miljard euro investeren, waarvan 40 procent bedoeld is voor elektrisch rijden. Dit maakte de Duitse autofabrikant donderdag bekend.

    "Tegenwoordig is bijna één vijfde van de autoverkopen in China afkomstig van de Volkswagen-groep. In een uitdagende marktomgeving werpt onze strategie zijn vruchten af", stelde CEO Stephan Wöllenstein van Volkswagen Group China.

    Volkswagen heeft tot en met oktober van dit jaar 3,34 miljoen auto's verkocht in China en zag het marktaandeel toenemen tot 19,5 procent. Vorig jaar zat de fabrikant op 18,5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 21 november 2019 16:30
    Rolls-Royce Black Badge Cullinan makes China debut

    Rolls-Royce Motor Cars showcased the full lineup of the marque’s permanent Bespoke Black Badge family for the first time in China at the OCT Contemporary Art Terminal Shenzhen with the debut of its newest and final member Black Badge Cullinan, the darkest and most urban statement of Black Badge yet. Black Badge is a fundamentally different and unprecedented Rolls-Royce series, a symbol of endless energy and power as well as astonishing torque. Black Badge reflects the desires of a distinct group of Rolls-Royce clients: men and women who take risks, break rules and build success on their own terms. Launched in 2016, Black Badge was an instant success with younger and more adventurous clients, making it a commanding presence on the super-luxury landscape.

    The Black Badge Cullinan that debuted in China appeared in the iconic darkest colour of the Black Badge family. Multiple layers of paint and lacquer are meticulously applied and hand-polished 10 times at the Home of Rolls-Royce in Goodwood, West Sussex, representing the most comprehensive surface finish process ever applied to a solid paint colour. The depth and intensity of Black Badge Cullinan’s coachwork serves as the perfect canvas upon which to throw a contrasting hand-painted Coachline into stark relief.

    Source : Strategic Research Institute
  8. forum rang 10 voda 21 november 2019 16:57
    Auto Sales in China to Rise 1% YoY in 2020 - CPCA

    Mr Cui Dongshu secretary general of China Passenger Car Association recently said that China's auto market is going to maintain a high quality development with both auto sales and PV sales in 2020 forecasted to rise 1% YoY. According to Mr Cui's report, China will strive to reach a NEV sales target of 2 million units for the year of 2020, while a conservative estimate of the annual sales is about 1.6 million units.

    He added that “The growth in car sales volume is picking up; the MPV market is experiencing a phase of adjustment with the demand of lower-priced products sharply shrinking, while the SUV market posts evident sales slowdown with the strength gap among brands becoming increasingly larger. Although overall sales have been continuously waning, the consumers' demands in premium cars are still increased.”

    Mr Cui made the optimistic outlook partly due to relatively small base as a result of the prolonged downturn lasting so far this year. After ten months through October, China's wholesale volume of locally-produced PVs, including cars, SUVs, MPVs and minibuses, totaled 17,199,056 units, sliding 10.8% YoY.

    Source : Strategic Research Institute
  9. forum rang 10 voda 22 november 2019 08:15
    Xi wil deal, maar niet tegen elke prijs - media

    (ABM FN-Dow Jones) China wil een eerste fase deal met de Verenigde Staten uitwerken en een handelsoorlog voorkomen, maar niet tegen elke prijs. Dit zei de Chinese president Xi Jinping vrijdag.

    "We willen werken aan een fase een deal op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid", aldus Xi volgens Reuters.

    "Als nodig zullen we terugslaan, maar we hebben er hard aan gewerkt om een handelsoorlog te voorkomen. Wij zijn deze handelsoorlog niet begonnen en het is ook iets dat we niet willen", vervolgde de president.

    De South China Morning Post schreef donderdag dat de Amerikaanse president Donald Trump er voor zou openstaan om een nieuwe ronde van importheffingen, die vooralsnog op 15 december zullen ingaan, uit te willen stellen.

    Een complicerende factor deze week is een unaniem aangenomen wetsvoorstel door de Amerikaanse Senaat dat ten doel heeft de mensenrechten in Hongkong te beschermen. China uitte felle kritiek op de Amerikaanse bemoeienis met binnenlandse aangelegenheden en riep de ambassadeur op het matje.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 22 november 2019 08:16
    Peking wil deal, maar niet tegen elke prijs

    Gepubliceerd op 22 nov 2019 om 07:58 | Views: 718

    PEKING (AFN/RTR) - China wil werk maken van de zogenoemde 'phase one'-handelsdeal met de Verenigde Staten. Maar het land zal ook niet aarzelen om in te grijpen als dat nodig is. Dat zei de Chinese president Xi Jinping. In Washington deden eerder deze week berichten de ronde over dat een handelsdeal er dit jaar waarschijnlijk niet meer in zit.

    Volgens Xi is het zaak dat er een overeenkomst volgt op basis van wederzijds respect en gelijkheid. Waar nodig zal China terugslaan, aldus Xi, die benadrukte dat de inzet van de gesprekken erop is gericht om tot een akkoord te komen. "Wij hebben deze handelsoorlog niet geïnitieerd en dit is ook niet wat we willen", aldus de Chinees.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei in de eerste helft van oktober al dat een akkoord was bereikt over een deal met China die de opmaat zou moeten zijn naar de beëindiging van de handelsoorlog tussen de landen. Peking benadrukte toen dat er nog niks op papier stond. Sindsdien wordt achter de schermen verder onderhandeld over het deelakkoord.
  11. forum rang 10 voda 22 november 2019 15:27
    Handelsovereenkomst China en VS nabij

    (ABM FN-Dow Jones) Een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en China is “mogelijk heel dichtbij". Dit zei de Amerikaanse Donald Trump vrijdag in een interview met Fox Business.

    Trump deed deze uitspraak op een moment waarop beleggers twijfelen of het dit jaar nog wel tot een deal komt tussen de twee kemphanen. De berichtgeving is de afgelopen dagen erg tegenstrijdig en drukt volgens marktanalist David Madden van CMC Markets wereldwijd op het sentiment.

    "Handelaren zijn onzeker over de richting van de markt", zei Madden. Belangrijk is volgens Madden of de VS bereid zijn om af te zien van nieuwe importheffingen medio december. Volgens berichten uit China zou Amerika hiertoe bereid zijn.

    "We willen werken aan een fase een deal op basis van wederzijds respect en gelijkwaardigheid", zei de Chinese president Xi Jinping vrijdag volgens Reuters. "Als nodig zullen we terugslaan, maar we hebben er hard aan gewerkt om een handelsoorlog te voorkomen. Wij zijn deze handelsoorlog niet begonnen en het is ook iets dat we niet willen", vervolgde de Chinese president.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2019 12:30
    ’Belgen in China slachtoffer cyberaanvallen’
    Updated Vandaag, 07:09
    Vandaag, 07:08 in BUITENLAND

    PEKING - De Belgische economische missie in China, waar ook prinses Astrid aan deelnam, is onlangs het slachtoffer geworden van massale cyberaanvallen. Dat bevestigt cyberexpert Geert Baudewijns, die meereisde met het gezelschap.

    Baudewijns nam verschillende computers met zich mee om te kijken wat er zou gebeuren tijdens het verblijf. Op maandagmiddag telde hij 135 cyberaanvallen per uur. „We wisten dat er problemen waren met de veiligheid van het internetverkeer in China, maar het was toch erger dan ik had gedacht”, zei de cyberdeskundige.

    Het is volgens Baudewijns moeilijk te zeggen wie achter de aanvallen zit. Mogelijk zijn het de Chinese staatsveiligheidsdiensten.

    De Belgische delegatie in China bestond naast prinses Astrid uit verschillende ministers en vertegenwoordigers van tientallen bedrijven. De Belgische inlichtingendienst had de missie al gewaarschuwd voor het gevaar van cyberspionage in China.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 november 2019 13:52
    ’Chinese spion’ geeft dekmantel op en vraagt asiel in Australië
    Updated 11 min geleden
    12 min geleden in BUITENLAND

    MELBOURNE - In Australië heeft een man die beweert een Chinese spion te zijn, asiel aangevraagd. Volgens Australische media heeft Wang „William” Liqiang de autoriteiten informatie gegeven over Chinese operaties in Hongkong, Taiwan en Australië. Hij zegt dat hij persoonlijk betrokken was bij spionagewerkzaamheden.

    De vermeende overloper heeft naar verluidt de Australische veiligheidsdienst ASIO de identiteit van hoge militaire inlichtingenofficieren van China in Hongkong verstrekt. Hij zou ook details hebben gegeven over hoe China fondsen financiert en zich mengt in de politiek van Hongkong, Taiwan en Australië.

    Wang is nu met zijn vrouw en kind in Sydney en vreest dat hij wordt vermoord als hij naar huis gaat. De veiligheidsdienst ASIO en het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

    De banden van Australië met China zijn de afgelopen jaren verslechterd door beschuldigingen dat China zich bemoeit met binnenlandse aangelegenheden. Canberra vreest ook dat het machtige Aziatische land overmatige invloed zoekt in de Stille Oceaan.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2019 13:36
    Premium
    Het beste van De Telegraaf

    Premier Morrison ’bezorgd’ om infiltratiepogingen door Peking
    ’Chinese spion’ dood in Australische hotelkamer

    Door onze redactie buitenland
    6 min geleden in BUITENLAND

    MELBOURNE - Australische kranten staan - tot woede van Peking - dezer dagen bol met sensationele verhalen over pogingen van de Chinese inlichtingendiensten om te infiltreren in het Australische parlement en de presidentsverkiezingen van 2020 in Taiwan te saboteren.

    Het ene verhaal begint bij de dood van Bo ’Nick’ Zhao, een Australiër van Chinese afkomst die onder verdachte omstandigheden in maart van dit jaar dood werd aangetroffen in een hotelkamer in een buitenwijk van Melbourne. Het andere verhaal bij het ’overlopen’ van Wang ’William’ Liqiang, die naar eigen zeggen jarenlang heeft gewerkt voor de Chinese geheime dienst maar nu asiel heeft aangevraagd in Australië en bang is ook binnenkort dood te worden aangetroffen.

    Bo ’Nick’ Zhao zou volgens berichten van Channel Nine klaar worden gestoomd om voor de Chinezen te gaan spioneren als hij eenmaal in het parlement was gekozen. De 32-jarige inwoner van Melbourne was sinds 2015 lid van de Liberale partij en kandidaat voor het multiculturele district Chisholm waar veel Chinezen wonen. „Ik heb vernomen dat hij werd opgeleid door de Chinese regering om als kandidaat voor de Liberale partij mee te doen”, zo zegt parlementslid Andrew Hastie. De Australische premier Scott Morrison heeft inmiddels ’bezorgd’ gereageerd op de vermeende infiltratiepogingen.

    Zhao was autodealer van beroep en verkocht vooral luxe auto’s. Hij zou zijn benaderd door een Chinese zakenman die bereid was om een miljoen dollar te investeren in zijn dealerschap. In ruil daarvoor moest hij zich kandidaat stellen voor de Liberale Partij.

    Een jaar nadat hij dat aanbod kreeg, stapte Bo Zhao naar de Australische AIVD en vertelde hij zijn verhaal. Een paar maanden daarna werd hij dood in zijn hotelkamer aangetroffen. Westerse veiligheidsdiensten vermoeden dat de Chinese investeerder een hoge medewerker is van de Chinese geheime dienst, iets wat de man ontkent.

    De chef van de Australische veiligheidsdienst ASIO, Mike Burgess, heeft - zeer ongebruikelijk - inmiddels toegegeven dat zijn dienst de verdenkingen serieus neemt en actief onderzoekt wat ervan klopt.

    Duidelijk is in ieder geval dat Bo Zhao boven zijn stand leefde, dat het met zijn zaken niet altijd even goed ging en dat hij werd achterna gezeten door onduidelijke Chinese investeerders die hun geld terug wilden hebben. Kortom, een ideale man om te worden afgeperst of omgekocht door geheime diensten.

    De Australische geheime dienst doet ook onderzoek naar het tweede geval, namelijk naar de ’overloper’ Wang ’William’ Liqiang, die publiekelijk heeft gesteld dat hij werkzaam is geweest voor de Chinese geheime dienst.

    Zo zou hij in Hongkong hebben gewerkt voor een bedrijf dat in feite een dekmantel was voor de Chinese geheime dienst en betrokken zijn geweest bij het ’verdwijnen’ van vijf boekhandelaren uit Hongkong die naderhand allen in de gevangenis bleken te zitten op het Chinese vasteland. Daarna was hij door de Chinese geheime dienst naar Australië gestuurd waar hij zich moest voorbereiden op een volgende assignment, het verstoren van de presidentsverkiezingen in Taiwan.

    Maar in plaats daarvan gaf hij zich aan bij de Australische AIVD en deed een boekje open over zijn vroegere spionnenloopbaan. Teruggaan naar China is voor hem geen optie meer: „Dan ben ik dood”, zei hij tegen Channel Nine.

    Beide verhalen worden met kracht door Peking ontkend. Volgens de politie in Shanghai is Liqiang een ordinaire oplichter die gezocht wordt in verband met een nepinvesteringsproject waarbij 960.000 dollar zou zijn verduisterd. Maar in geheime kringen wordt juist gesteld dat dit soort ’oplichtersverhalen’ in feite niets meer zijn dan een verzekeringspolis. Klap je uit de geheime school, dan wordt je meteen gebrandmerkt als oplichter.

    In veel Westerse landen wordt de laatste jaren met toenemende zorg gekeken naar de opkomst van Chinese geheime diensten. Zo is bekend dat die zeer actief zijn in de Canadese stad Vancouver die een grote Chinese gemeenschap kent.

    Daarbinnen geldt echter een ’omerta’, want praten daarover brengt grote risico’s met zich mee. Zo hebben veel Chinese Vancouverianen nog familie wonen in hun land van oorsprong en zijn ze voor hun inkomen veelal ook afhankelijk van handel met hun moederland. Westerse veiligheidsdiensten schatten in dat een groot deel van de gesloten Chinese gemeenschap op de een of andere manier hand- en spandiensten verleent aan Chinese spionnen.
  15. forum rang 10 voda 26 november 2019 13:16
    China en VS zetten gesprekken door

    (ABM FN-Dow Jones) Chinese en Amerikaanse onderhandelaars zullen gesprekken blijven voeren over een voorlopige deal. Dit meldde het Chinese ministerie van Handel maandagavond laat.

    Volgens het ministerie spraken vicepremier Liu He en andere toponderhandelaars telefonisch met de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin.

    Volgens persbureau Xinhua News Agency bespraken de twee partijen de huidige conflicten en bereikten ze overeenstemming over de belofte om deze op een nette manier op te lossen. Bovendien zullen de twee partijen met elkaar blijven spreken over de resterende problemen in aanloop naar een fase 1 deal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 26 november 2019 13:20
    Goede start voor Alibaba

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Alibaba Group Holding Ltd -ADR-
    $ 190,44 0,00 0,00 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) Alibaba heeft dinsdag een tweede notering op de beurs van Hongkong gekregen en het aandeel schoot direct zo'n 7 procent hoger.

    Alibaba haalde ongeveer 11,2 miljard dollar op, maar dit kan nog oplopen richting de 13 miljard als de begeleidende banken hun overtoewijzingsoptie uitoefenen.

    Het was de grootste emissie dit jaar en wordt beschouwd als een teken van vertrouwen in Hongkong als financieel centrum, zeker nu demonstranten al maandenlang een verbeten strijd uitvechten met de lokale machthebbers.

    "Met de terugkeer van Alibaba is er geen reden meer om te twijfelen dat andere bedrijven die willen terugkomen niet zullen terugkeren", zei de voorzitter van de beurs in Hongkong.

    Overigens zal Alibaba niet de grootste emissie dit jaar blijven, indien Saudi Aramco in de komende weken ook een notering krijgt.

    Afgelopen zondag bleek uit verkiezingsuitslagen dat er veel steun is voor deze demonstranten.

    Alibaba heeft al sinds 2014 een notering in New York.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 26 november 2019 14:29
    Chinese Crude Steel Consumption to Exceed 930 Million Tonnes in 2019

    Chinese industry information provider Lange said that China’s apparent consumption of crude steel is expected to surpass 930 million tonnes by the end of 2019, 6% higher compared with last year and that the growth will mainly be driven by China’s strong domestic demand. Lange said “The thriving demand could be attributed to the country’s steadily expanding economy and the continued growth of fixed-asset investment in the country. China’s strong domestic demand will continue to be a major contributor to its steel consumption growth in the future.”

    Combined apparent consumption of crude steel came in at 781.53 million tonnes during the first 10 months of the year, up 8.2% YoY.

    Source : Xinhua
  18. forum rang 10 voda 26 november 2019 14:30
    EU onderzoekt China om roestvrij staal

    Gepubliceerd op 26 nov 2019 om 11:56 | Views: 2.535

    BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Unie vermoedt dat Chinese fabrikanten hebben geprobeerd om de Europese importtarieven op Chinees roestvrij staal te omzeilen door kleine wijzigingen aan te brengen bij producten.

    De Europese Commissie gaat nu extra onderzoek doen naar de zaak. Door lichte aanpassingen bij versies van roestvrijstaalproducten, bijvoorbeeld bij koolstofgehaltes of een ander soort coating, zouden Chinese bedrijven de heffingen proberen te ontlopen, aldus de commissie. Als blijkt dat dit inderdaad het geval is, dan kunnen tarieven met terugwerkende kracht worden opgelegd, terwijl er ook meer heffingen op Chinese producten van roestvrij staal kunnen komen.

    De Europese importtarieven op Chinees roestvrij staal werden begin 2018 voor een periode van vijf jaar ingevoerd, om zo het dumpen van goedkope producten op de Europese markt tegen te gaan. Die heffing kan oplopen tot 27,9 procent.
7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 262 263 264 265 266 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0697 -0,05%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.317,50 -0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Melexis
+17,28%
Barco
+2,48%
Aperam
+1,85%
Bekaert
+1,41%
Solvay
+0,65%

Dalers

Proximus
-7,20%
WDP
-2,89%
SHURGARD
-2,68%
Care P...
-2,52%
VGP
-2,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links