Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Achterblijven

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2019 19:37
    Ik ben van mening dat Unilever en Shell in iedere portefeuille hoekstenen moeten zijn, in ieder geval LT. Ze keren allebei redelijk wat dividend uit, de ene komt daardoor qua prijs bijna niet van zijn plek, de ander stijgt door en door. Die laatste is Unilever. Tezamen met DSM, Wolters en ASML zie je daar een stijgende trend die al zolang gaande is dat je het niet meer zo moeten kunnen ontkennen, aldus my humble opinion. Een veel beter alternatief voor obligaties wat mij betreft.

    Shell voor dividend, Unilever voor defensief, Wolters, DSM en ASML voor defensief en groei. Die vijf zijn een mooie combinatie voor de LT.

    Als ik die bij Binck / Reuters bekijk dan zie ik degelijkheid en voorspelbaarheid, soms even een kleine shitstorm in cijfers of media, daarna business as usual en hogere toppen. Aandelen voor iedereen dus denk ik (mijn mening dus).

    Wat betreft Unilever, die ging valutaverranderingen anders in kaart brengen, aldus het bericht een tijdje geleden. Dat kan mee- of tegenvallen nu. Zal wel, maar dat gaat echt de prestaties van dit bedrijf niet beïnvloeden op de langere termijn. Een gevalletje poteeto pataato zouden ze zeggen in USA. Unilever maakt even een mindere periode door op de beurs momenteel, maar dat lijkt te maken te hebben met wat men de laatste tijd ''rotatie'' noemt. Vandaag was zowaar een positieve uitzondering. Ik denk persoonlijk dat Unilever de komende tijd door het dak gaat. We shall see!

    Good luck investors and gamblers! Game on!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links