Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ISM drama!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 1 oktober 2019 10:37
    Er is al een paar jaar duidelijk dat de EU en de ECB mislukte experimenten zijn. De landen, de inwoners, het belastingmoraal etc zijn te verschillend.

    De beste oplossing is gewoon stoppen met het hele dure mislukte experiment, de EU weer terug naar de EEG, dus zonder de enorme regeldruk en bemoeizucht uit Brussel.

    Stoppen met de ECB en de Euro en daarvoor in de plaats drie banken en drie soorten Euro's. Een Euro voor Nederland en Duitsland en andere landen die daarbij horen, een andere Euro voor landen als Frankrijk ed en een derde Euro voor overige landen.

    Het krampachtig bij elkaar houden van de landen in de wurggreep van de EU en de Euro zal de inwoners van de landen steeds meer uit elkaar drijven. De politici blijven echter doorgaan want luisteren naar inwoners willen ze niet, alles voor hun eigen positie en gewin.
  2. [verwijderd] 1 oktober 2019 11:42
    quote:

    Piet Particulier schreef op 1 oktober 2019 09:30:

    Nederland is ook een economisch sterk land en wij hebben de zaken goed op orde. Overige Europese landen vergallen het gewoon..
    Je bedoelt Amerika natuurlijk. Meest onbetrouwbaar land.

    Als Amerika zich had gedragen als een democratisch land dan hadden wij geen vertraging gehad.
    Amerika is aan het vergallen door als dictator te spelen en alle afspraken die je internationaal met elkaar hebt afgesproken, gewoon naast zich neer te leggen.

    Amerika kun je niet meer als betrouwbaar gespreks partner beschouwen. Er is geen wederzijds respect.

    NL wordt nog sterker als wij onze horizon verbreden, zonder de Amerikanen.

  3. forum rang 6 Ronald Engels 1 oktober 2019 14:40
    Verbazingwekkend geen commentaar op Vemogensrendementsheffings-Diefstal voor kleine en middelgrote beleggers. Schulden zoals hypotheek volledig aflossen lijkt me een goed oplossing voorlopig en met zekerheid is emigreren uit dit benauwende leuter Nederland, zeker voor jongeren onder de 60 een zeer verstandige oplossing.

    Overigens wat zijn we toch een ongelooflijk "Apathisch, Slap" volk, uitzonderlijk triestig dat we de Dictatuur van onze over-bureaucratische en altijd stelende Overheid zo accepteren.

    M.v.g.
  4. forum rang 5 theo1 1 oktober 2019 15:06
    quote:

    Piet Particulier schreef op 1 oktober 2019 09:30:

    Nederland is ook een economisch sterk land en wij hebben de zaken goed op orde. Overige Europese landen vergallen het gewoon..
    Nee, Nederland is gewoon laatcyclisch. Het zakt altijd later in en herstelt ook weer later. En iedere keer weer zijn de Nederlander bijzonder zelfvoldaan als hun cijfers langer op peil blijven en verrast als ze ook weer later herstellen. Maar dat is gewoon de normale gang van zaken.
  5. [verwijderd] 1 oktober 2019 15:46
    @ajk Bam is een stock pick van de site aandelenondereentientje.nl waarvan ik de spam helaas ook in mijn mail heb gehad en direct verwijderd, inhoud zie posting van Crusader 1 okt 2019 om 12:08 BAM forum.

    Omdat ik de site niet kende verder gekeken en aandelenondereentientje.nl staat nog maar kort geregistreerd en wel door Funda Rend / Beursgenoten.nl

    www.sidn.nl/whois/?q=Aandelenondereen...

    Het lijkt dus op een nieuw project uit Assen en mijn verdere conclusies en mening hierover zal ik maar voor mij houden. Dat niet duidelijk wordt geschreven wie achter de site zit vind ik vrij schimmig in de opzet. Volgens de Whois: Beursgenoten / Funda Rend dus.

    De enige vraag die ik heb is of de AFM überhaupt nog ergens toezicht op houdt.

    Of dit de reden van de koersstijging is weet ik natuurlijk ook niet maar het kan er mee te maken hebben.
  6. Wolff in schaapskleren 1 oktober 2019 17:01
    quote:

    Wolff in schaapskleren schreef op 1 oktober 2019 09:26:

    verrassend goede PMI in NL; mi toch onverwacht gezien dalende indicatoren om ons heen. Eens zien of de andere landen straks ook positief kunnen verrassen.
    Nou, vanmiddag de ISM in de US sterk tegenvallend; dat heeft wel direct forse impact op de koersen!
  7. forum rang 6 rene66 1 oktober 2019 17:04
    quote:

    Beursspeculant schreef op 1 oktober 2019 15:46:

    @ajk Bam
    De enige vraag die ik heb is of de AFM überhaupt nog ergens toezicht op houdt.
    Die vraag kan ik beantwoorden. De AFM medewerkers hebben één gemeenschappelijk missie, dat is geen toezicht houden. Als ze partijen lastig vallen met vragen of iets willen onderzoeken, dan loopt hun carrière gevaar. Alleen dingen die derden aandragen en in de media komen en waarbij ze echt niet kunnen ontkomen aan niets doen, doen ze.

    De goede mensen die AFM in dienst had zijn al jaren geleden vertrokken, de computersystemen en software zijn achterhaald. Merel van Vroomhoven is niet voor niets vertrokken en de zoektocht naar een vervanger/vervangster van haar is nog steeds niet gelukt.
  8. forum rang 5 Kees1 1 oktober 2019 17:30
    Die recessie in Nederland komt er wel aan. De bouw ligt inmiddels voor een groot deel stil en dat zal wel een tijd zo blijven. Veel economische activiteit hangt af van de bouw en dat zal volgen. Verder eens met Rene66 de EU moet terug naar de oude EEG, een vrijhandelszone en niet meer dan dat. Ook ieder land weer terug naar de eigen munt. Vooralsnog heeft het VK het goed bekeken. Het mag dan na 31 oktober even lastig worden maar daarna zal het VK snel herstellen en de EU er een geduchte concurrent bij krijgen.
  9. Vaak wel 1 oktober 2019 21:19
    quote:

    Ronald Engels schreef op 1 oktober 2019 14:40:

    Verbazingwekkend geen commentaar op Vemogensrendementsheffings-Diefstal voor kleine en middelgrote beleggers. Schulden zoals hypotheek volledig aflossen lijkt me een goed oplossing voorlopig en met zekerheid is emigreren uit dit benauwende leuter Nederland, zeker voor jongeren onder de 60 een zeer verstandige oplossing.

    Overigens wat zijn we toch een ongelooflijk "Apathisch, Slap" volk, uitzonderlijk triestig dat we de Dictatuur van onze over-bureaucratische en altijd stelende Overheid zo accepteren.

    M.v.g.
    Als het binnen een paar maanden in zou gaan gaf ik je gelijk. Maar het duurt nog een hele tijd. Ik denk dat velen met mij denken dat het gezonde verstand nog wel boven komt drijven of dat de politieke kaarten er voor die tijd heel anders bij liggen of dat een recessie- en dus veel lagere/ geen opbrengsten voor beleggers -de zaak wijzigd.
  10. forum rang 6 Ronald Engels 1 oktober 2019 21:34
    Arie40,

    Ik hoop dat je gelijk krijg, ben reeds volop in gesprek met mijn zeer gewaarde echtgenote, wat we gaan doen, probleem is onze zoon - kleinkind, enzv., achterlaten.

    Zou persoonlijk liefs terugkeren vandaag nog naar Zwitserland, heb een mooi Zwitsers pensioen/AVS, enzv.

    Voor mijn gedachten-wereld is Nederland in al zijn vele dwaasheden, bureaucratie en overbevolking echter onleefbaar geworden.

    Ik mijd dus ook meer en meer Nederlanders en mijn Familie, die Nederland het beste land van de heeeele wereld vinden, mijden dus geen keus.

    Wordt een zware beslissing!

    M.v.g.
  11. Vaak wel 2 oktober 2019 11:21
    Beste Ronald,

    Wat een mooi persoonlijk verhaal heb je beschreven! Ik wens je alle wijsheid toe. Gelukkig is Zwitserland niet ver weg; even een weekje naar Nederland voor wat familie en vrienden bezoek is te overzien qua kosten en tijd.

    Veel ik vertrek gangers denken ook dat Nederland zo bureaucratisch is totdat ze kennismaken met het nieuwe land. Vaak is het daar nog erger.

    De randstad is druk, lawaaiig en op veel plekken is de lucht vies. De grond verzakt , de huizen verzakken mee. Toenemende sociale desintegratie door dat nieuwkomers onze taal niet spreken en niet kunnen of willen aanhaken in dit land.

    Maar kijk dan is naar het oosten of het noorden. Volstrekt andere wereld. Ik ken vele westerlingen die Den Haag en Rotterdam ontvlucht zijn en zooo gelukkig zijn op het platteland! Rust, ruimte, gemoedelijkheid, hulp en aandacht van buren etc. En een veel mooier huis kunnen kopen omdat het er veel goedkoper is. Bedenk ook dat plattelanders steeds meer waardering voor randstedelingen hebben gekregen. Ze helpen de voorzieningen zoals winkels en sportclubs, in stand te houden. Doe wel een housewarming. Laat zien dat je moeite wil doen. Nodig in ieder geval je buren uit. Die vertellen dan wel verder dat jullie aardig zijn en je niet superieur voelen. Dat laatste is namelijk de grootste angst voor de plattelander. Die plattelanders, behalve die in steden en grote dorpen die zijn vaak wat wereldwijzer en arroganter, willen geen arrogante buren maar mensen die het platteland willen ontdekken en waarderen.

    Misschien kun je wat huren in Gelderland, ervaren hoe het is op het platteland, je zit je met een uur in de randstad. Daarbij is dit een goed verkoopmoment. De kans is aannemelijk dat je over 1 of 2 jaar een paar ton minder vangt voor je huis. En dan koop je iets leuks in Zwitserland, Gelderland of het gemoedelijke Drenthe terug.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links