Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 252 253 254 255 256 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 september 2019 07:54
    Wonen in Hongkong in een flat half zo groot als een parkeerplaats

    De betogers die al maandenlang in Hongkong tegen de autoriteiten demonstreren, schreeuwen bij hun acties allerlei leuzen. Meestal met als kern dat China op afstand moet blijven en dat er meer democratie moet komen.

    Over de grote onvrede over economische en maatschappelijke misstanden in Hongkong hoor je ze zelden. Alleen in een-op-eengesprekken komen sommigen ervoor uit dat deze andere frustraties voor hen het ware motief zijn om de straat op te gaan.

    Er is ook een grote groep die moeite heeft het hoofd boven water te houden. Op de overheid kunnen deze minderbedeelden niet terugvallen.

    Het lijkt erop dat de grote inkomensongelijkheid en het schrijnende tekort aan woonruimte, de twee belangrijkste klachten, zelfs de basis vormen van de volksrevolte. 'Het wetsvoorstel voor uitleveringen aan China was alleen maar de druppel die de emmer deed overlopen', meent Jennifer Chan, directeur van DT Capital in Hongkong en bestuurslid van de Hongkongse kamer van koophandel.

    Een kleine buitenlandse ondernemer, die anoniem wil blijven uit vrees voor straf van Peking, zegt het gevoel te hebben dat 80% van de onlusten interne oorzaken heeft. 'China is niet meer dan 20%.'

    Ultrakapitalisme

    Hongkong is al jaren berucht om zijn erg scheve inkomensverdeling en de worstelingen om aan betaalbare woonruimte te komen. De stad is onder de vleugels van China ultrakapitalistisch geworden. Iedereen houdt er van geld en velen zijn door de jaren heen schatrijk geworden.

    ‘Minder dan 1% rijdt rond in Ferrari's of Rolls-Royces en eet in sterrenrestaurants. Je vuilnis wordt opgehaald door een vrouw van 80 zonder pensioen.’
    • Jan Willem Möller, advocaat bij Tanner De Witt
    Er is ook een grote groep die moeite heeft het hoofd boven water te houden. Op de overheid kunnen deze minderbedeelden niet terugvallen. De overheid laat hen in de steek en is onmachtig om orde op zaken te stellen op de verkrampte vastgoedmarkt, die het spelterrein is van een handvol tycoons.

    De onevenwichtigheden worden ook steeds groter. Jan Willem Möller, een advocaat bij Tanner De Witt, zegt dat in de zeven jaar dat hij nu in Hongkong werkt, het verschil tussen arm en rijk 'héél duidelijk' is geworden. 'Minder dan 1% rijdt rond in Ferrari's of Rolls-Royces en eet in sterrenrestaurants. Je vuilnis wordt opgehaald door een vrouw van 80 zonder pensioen.'

    Armoede

    De inkomensongelijkheid blijkt ook uit allerlei rapporten. De internationale organisatie Oxfam publiceerde vorig jaar een lijvige studie waaruit bleek dat 1,3 miljoen van de 7,5 miljoen Hongkongers in armoede leven. De rijkste 21 'megatycoons' bezitten samen HK$ 1830 mrd, omgerekend zo'n €200 mrd, ongeveer evenveel als de reserves van de stad.

    Wealth-X, een Amerikaans databureau, constateerde volgens de South China Morning Post dat tussen 2013 en 2018 de tycoonklasse is gegroeid van 75 Hongkongers met een vermogen van meer dan $1 mrd naar 93. Hun totale rijkdom nam toe van $224 mrd naar $315 mrd, ruim 86% van het bruto binnenlands product van Hongkong. Uit het jongste overzicht van Wealth-X blijkt overigens dat het aantal miljardairs juist weer wat is afgenomen.

    Vijf vastgoedtycoons

    Volgens dezelfde krant hebben enkele van deze miljardairs de vastgoedmarkt stevig in hun greep. Bijna de helft van alle verhandelde appartementen is ontwikkeld door een groep van vijf lokale projectontwikkelaars, waaronder CK Assets, het vastgoedvlaggenschip van Li Ka-shing, de rijkste man van de stad.

    ‘Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze een keuze moeten maken tussen een flat kopen of een kind krijgen’
    • Jennifer Chan, directeur DT Capital
    Omdat er zo weinig ruimte is voor nieuwbouw, zijn de prijzen flink gestegen. Een appartement van 35 m² kost zo'n €1 mln, wat betekent dat jongeren gedwongen worden om bij hun ouders te blijven wonen. 'Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze een keuze moeten maken tussen een flat kopen of een kind krijgen', zegt bankier Chan. 'Dan is het niet zo gek dat jonge mensen zich afvragen wat hun toekomst is en afreageren op de overheid.'

    In reactie daarop zijn projectontwikkelaars volgens de South China Morning Post met steeds kleinere woningen op de markt gekomen. Het krapste appartement dat nu te koop is, beslaat slechts 12 m² — minder dan een parkeerplaats — en kost HK$1,73 mln, ongeveer €200.000. De kleinste huurflat is nog niet half zo groot en moet per maand HK$10.000 opbrengen, €1150.

    Kunstmatige eilanden

    Het stadsbestuur werkt intussen wel aan een megavastgoedproject op Lantau, het eiland waarop ook de nieuwe luchthaven is gebouwd. Maar het plan voor woningen voor 1,1 miljoen mensen op 1700 hectare opgespoten land in de zee is hoogst omstreden. De kosten zijn astronomisch hoog en de vrees bestaat dat de kunstmatige eilanden vooral een cadeau zijn voor de onroerendgoedtycoons.

    De betogers blijven intussen hun pijlen richten op de politie, de overheid en China. 'Opvallend eigenlijk dat ze hun woede niet ook richten op de projectontwikkelaars', zegt advocaat Möller.

    fd.nl/economie-politiek/1317401/wonen...
  2. forum rang 10 voda 23 september 2019 08:21
    Handelsconflict drukt op Chinese beurzen

    Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 08:17 | Views: 0

    TOKIO (AFN) - De Chinese aandelenbeurzen gingen maandag omlaag. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. De Chinese minister van Handel liet afgelopen weekeinde weten dat de twee landen afgelopen week "constructieve" gesprekken hebben gevoerd in Washington. In Japan hadden beleggers een vrije dag.

    China en de VS zullen de komende weken weer handelsgesprekken voeren. Wall Street stond afgelopen vrijdag onder druk na het afzeggen van een bezoek van een Chinese delegatie aan Amerikaanse landbouwstaten. Peking had juist beloofd om meer Amerikaanse landbouwproducten te kopen. De Amerikaanse president Donald Trump zei op zijn beurt alleen genoegen te nemen met een volledige handelsdeal met China en dat het land meer moet doen dan alleen het kopen van meer landbouwproducten.

    De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong raakte 0,8 procent kwijt. In Hongkong leidde het pro-democratische protest afgelopen weekend opnieuw tot felle confrontaties met de politie. Bedrijven gerelateerd aan het Chinese conglomeraat Fosun, grootaandeelhouder van Thomas Cook, stonden onder druk. Fosun stelde het te betreuren dat het niet is gelukt de noodlijdende Britse reisorganisatie te redden. Fosun Tourism zakte 5,5 procent en Fosun International daalde 1 procent.

    De Zuid-Koreaanse Kospi stond vrijwel vlak. De All Ordinaries in Sydney dikte 0,4 procent aan. Het Australische oliebedrijf Beach Energy klom 2,3 procent na berichten dat de herstelwerkzaamheden aan de beschadigde oliefaciliteiten van Saudi Aramco veel langer kunnen gaan duren dan het Saudische staatsolieconcern zelf beweert.
  3. forum rang 6 haas 23 september 2019 19:53
    Compaxo gaat op zaterdag varkens slachten
    Vleesbedrijf Compaxo gaat ook aanstaande zaterdag varkens slachten.
    Dat laat het bedrijf desgevraagd weten.

    De vraag naar varkensvlees uit China speelt mede een rol in deze beslissing. Bovendien wil de slachterij iets meer ruimte krijgen in de planning; klanten willen op tijd hun order ontvangen.

    Het is nog onzeker of ook de komende weken op zaterdag wordt geslacht bij Compaxo. Dat wordt van week tot week beslist. Er moeten sowieso voldoende varkens zijn. Komende zaterdag slacht Compaxo ongeveer 80% van het aantal varkens dat ze normaal op een doordeweekse dag aan de haak krijgen.

    Slachtaantallen lopen op
    Andere Nederlandse slachterijen slachtten onlangs ook op zaterdag. Uit de cijfers van RVO.nl blijkt dat de slachtaantallen oplopen. Na een periode van een kleiner aanbod afgelopen zomer kwamen in week 36 weer meer dan 300.000 varkens aan de haak in Nederland.
  4. forum rang 10 voda 23 september 2019 21:10
    China Produces 320 Million Tonne Coal in August 2019

    Data from the National Bureau of Statistics showed that the growth of China's coal production slowed down in August. NBS said “Around 320 million tonnes of raw coal was produced last month, up 5% YoY, compared with the 12.2% YoY rise in July. In the first eight months of the year, China produced 2.41 billion tonnes of raw coal, up 4.5% YoY

    China imported 32.95 million tonnes of coal in August, up 14.9% YoY, a faster growth than the 13.4% increase in July. In the first eight months of the year, Chinese coal imports hit 220.28 million tonnes, up 8.1% YoY

    Source : Strategic Research Institute
  5. forum rang 10 voda 24 september 2019 12:08
    'China geeft ontheffingen inkoop soja uit VS'

    Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 12:03 | Views: 0

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft naar verluidt nieuwe vrijstellingen gegeven aan diverse bedrijven in het land om Amerikaanse sojabonen te kopen zonder te worden onderworpen aan handelstarieven. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Sommige bedrijven zouden maandag al ladingen Amerikaanse soja hebben gekocht.

    Het gaat om een belangrijk onderwerp in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump probeert China daarin te bewegen om meer landbouwproducten uit de Verenigde Staten te kopen. Beleggers zijn de laatste tijd dan ook alert op signalen waaruit zou blijken dat China de import hiervan stimuleert. Volgende maand vindt er weer op hoog niveau handelsoverleg tussen de grootmachten plaats.
  6. forum rang 10 voda 24 september 2019 14:07
    China verstrekt nieuwe vrijstellingen voor Amerikaanse sojabonen - media

    (ABM FN-Dow Jones) China heeft nieuwe vrijstellingen afgegeven voor zowel Chinese staats- als private bedrijven om Amerikaanse sojabonen te kopen. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen.

    Het zou gaan om vrijstellingen voor 2 tot 3 miljoen ton aan sojabonen, waarvan inmiddels ook al een deel daadwerkelijk is opgekocht.

    De export van Amerikaanse sojabonen naar China geldt voor president Donald Trump als een belangrijke voorwaarde voor een handelsakkoord met Beijing.

    De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin meldde maandag dat hij en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer de Chinese vice-premier Liu He over twee weken zullen ontmoeten. "Het is niet volgende week, maar de week daarop dat we die gesprekken houden," zei Mnuchin in een interview met Fox Business Network, eraan toevoegend dat de onderhandelaars van de twee landen vorige week enige vooruitgang hebben geboekt bij het verminderen van de handelsspanningen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:02
    Chinese Copper Scrap Imports in July Down by 35%

    SMM reported that about 97,822 tonne of copper was imported to China in the form of copper scrap in July, the first month after restrictions on Category Six scrap imports took effect. This was down 34.92% from June and 11.14% from July 2018. China’s imports of copper scrap dropped 45.11% year on year to 127,529 tonne in July, with an average copper grade of 76.71%.

    Copper scrap imports in the first seven months of 2019 contained 829,682 tonne of copper, up 12.76%, or 94,000 tonne from the same period a year earlier.

    SMM

    news.metal.com/newscontent/100974673/...
    Source : SMM
  8. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:07
    Argentina imposes Anti Dumping Duties on Imports of Aluminium Sheet from China

    Argentine Ministry of Production and Labor on September 16 said that it would impose anti-dumping duties on aluminium sheets from China for six months. According to the preliminary ruling, the temporary anti dumping duty targets products under Mercosur HS code of 7606.91.0 and 7606.92.00, with a rate of 70% of Free on Board value in the form of deposit.

    The AD duties took effective from the date of the announcement.

    Source : Strategic Research Institute
  9. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:10
    Yellow River Tunnel Begins Construction - CRCC

    China Railway Construction Corporation Limited announced that it has started the shield excavation of its first tunnel across the Yellow River. Located in Jinan, capital of east China's Shandong Province, the 15.76 meter diameter tunnel is the country's widest shield tunnel for both rail and road transport. With a total length of 4.76 km, the tunnel contains two levels. A two-way six-lane highway is on the upper level and the lower level is reserved for rail transit, flues and escape channels. Two super-wide slurry balance shield tunneling machines, co-developed by the China Railway 14th Bureau Group and Jinan Urban Construction Group, have been deployed to participate in the excavation.

    Mr Li Penglin, a project leader from the CRCC the main operator of the tunnel, said “The tunnel is a shield tunnel beneath a hanging river, as the riverbed of this section of the Yellow River sits five meters above downtown Jinan. The tunnel is expected to finish construction and open to traffic in 2021, which will strengthen the connection between Jinan's new district and its main urban zone.”

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  10. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:11
    Chinese Road Construction Companies Contribute to Drought Relief in Namibia

    Xinhua reported that several Chinese road construction firms together with their Namibia partners in a show of solidarity supported the government's call for contribution toward the country's drought relief program. Contractors and consultants on the various Roads Authority construction projects donated a combined amount of around USD 24,000 and handed it over to Namibia's Prime Minister Ms Saara Kuugongelwa-Amadhila. At the hand over RA CEO Mr Conrad Lutombi emphasized that the contribution made by the road construction sector were intended to help meet the government's efforts in the difficult times, both economically and environmentally.

    Receiving the donation, the Prime Minister thanked the road construction sector for their generous donation in support of national efforts. She said "The government very much appreciates this contribution from the industry for this noble cause.”

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  11. forum rang 10 voda 25 september 2019 07:47
    'China wil meer varkensvlees uit VS kopen'

    Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 07:41 | Views: 0

    PEKING (AFN) - Chinese bedrijven zijn van plan om grotere hoeveelheden Amerikaans varkensvlees te kopen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De stap kan worden gezien als handreiking aan Washington in het slepende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

    Naar verluidt hebben Chinese bedrijven contact gelegd met grote Amerikaanse vleesexporteurs als Smitfield Foods en Tyson Foods over hun prijzen. Het aankoopvolume zou rond 100.000 ton liggen, zeggen de bronnen. China is 's werelds grootste consument van varkensvlees. De prijzen van varkensvlees in het land zijn dit jaar scherp gestegen en er zijn zelfs tekorten door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China.

    Maandag werd nog bekend dat Peking nieuwe vrijstellingen zou hebben gegeven aan bedrijven om Amerikaanse sojabonen te kopen zonder te worden onderworpen aan tarieven. President Donald Trump probeert de Chinezen al langer te bewegen om meer Amerikaanse landbouwproducten te kopen. Volgende maand vindt er weer op hoog niveau handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten plaats.
  12. forum rang 10 voda 25 september 2019 16:51
    POWERCHINA Gonghe Concentrated Solar Power Plant Synchronized to Grid

    POWERCHINA Gonghe 50 MW Tower Concentrating Solar Power Plant was synchronized to the grid as scheduled.The project is co-invested by HYDROCHINA and POWERCHINA NORTHWEST ENGINEERING CO.,LTD, with the latter being the EPC contractor. As the technology provider and one of the subcontractors, SUPCON SOLAR is responsible for the supply, installation and commissioning of the heliostat field, heliostat field control system and receiver, as well as the joint commissioning and subsystem commissioning of the solar thermal storage and exchange system.

    In view of the unfavorable conditions of pressing project schedule and harsh weather, SUPCON SOLAR rallied its resources and formed a professional team to tackle the adversities. On February 1st, 2018, SUPCON SOLAR signed the contract with POWERCHINA NORTHWEST ENGINEERING CO.,LTD. On June 28th 2018, the first heliostat was assembled. The installation works of the heliostat field and receiver were completed on January 14th 2019 and July 31st 2019 respectively. On September 5th, the heliostat field, heliostat control system, and receiver were successfully commissioned.

    Based on prior experience of commissioning and operating of Delingha 50MW Tower CSP Project, SUPCON SOLAR will continue to work diligently on further commissioning tasks and eliminating defects, in order to pass the following performance tests as scheduled. The project is of great significance since it is the first CSP demonstration project synchronized to the grid in 2019. The astounding speed from commencement to completion has also set a new high among its peers.

    Source : Strategic Research Institute
  13. forum rang 10 voda 25 september 2019 17:44
    Trump: handelsdeal met China kan heel snel

    Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 17:30 | Views: 988

    NEW YORK (AFN) - Een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China kan veel sneller tot stand komen dan mensen verwachten. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd.

    De uitspraken van Trump zijn opmerkelijk omdat hij een dag eerder nog uithaalde naar China. Toen beschuldigde hij het Aziatische land bij de Verenigde Naties van valutamanipulatie en het stelen van intellectueel eigendom.

    Formele onderhandelingen tussen de VS en China staan gepland voor volgende maand. Afgelopen week waren er al verkennende gesprekken die door beide kanten als constructief werden omschreven.

    Het handelsconflict tussen China en de VS sleept zich al maanden voort. Beide partijen legden de andere kant daarbij de nodige importheffingen op.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 september 2019 19:14
    Noodkreet over concentratiekampen China
    ’Organen van levende Oeigoeren uit lichaam gesneden’

    Door Onze redactie
    Updated 2 min geleden
    31 min geleden in BUITENLAND

    PEKING - Oeigoeren worden in Chinese concentratiekampen vermoord en hun organen worden verkocht. Dat stelt een onafhankelijk panel van experts en activisten. De noodkreet komt daags nadat een schokkende video uitlekte.

    Het lot van de Oeigoeren is een groeiende zorg van de internationale gemeenschap. Bekend is dat ze naar plekken worden gestuurd die door het Chinese regime ’heropvoedingskampen’ worden genoemd.

    Inmiddels zouden naar schatting meer dan een miljoen (!) mensen in die kampen wonen. Volgens getuigenissen onderwerpen de Chinese autoriteiten de gevangenen aan mishandelingen en aan propaganda. Maar dat is niet het enige.

    Een adviesraad van het China Tribunal, waarin advocaten, voormalig rechters en academici vertegenwoordigd zijn, heeft dinsdag de Verenigde Naties gesommeerd om onderzoek te doen naar moordpraktijken.

    Peking heeft herhaaldelijk ontkend dat het om concentratiekampen gaat. Ook zouden de Chinezen in 2015 zijn gestopt met het gebruiken van de organen van geëxecuteerde gevangenen.

    Dat is onzin, zei Hamid Sabi dinsdag tegen de UNHRC, onderdeel van de VN: „Diefstal van organen gebeurt al jaren op significante schaal in China, tot op de dag van vandaag.”

    Levend

    Volgens het China Tribunal begrijpt de wereld nog niet welke gruweldaden het regime daar pleegt. „Slachtoffer voor slachtoffer, dode voor dode. Ze snijden het hart en andere organen uit levende, onschuldige mensen. Het is een van de ergste grootschalige wreedheden van deze eeuw”, zegt Sabi.

    De noodkreet bij de VN komt daags nadat een schokkende video (zie onder) uitlekte. Daarop was te zien hoe moslims naar de concentratiekampen worden gebracht. Geblinddoekt, vastgebonden, en behandeld als beesten. De reacties van onder meer moslimlanden was lauw. Vermoedelijk durven veel regeringen de relatie met de wereldmacht niet op het spel te zetten.
  15. forum rang 10 voda 26 september 2019 07:12
    Topman weg bij ASM Pacific Technologies

    Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 07:10 | Views: 0

    ASMI 25 sep
    81,58 0,00 (0,00%)

    HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Topman Lee Wai Kwong vertrekt bij de aandeelhoudersvergadering in mei 2020 als topman van chiptoeleverancier ASM Pacific Technologies (ASM PT). Dat bleek donderdag uit een melding bij de beurs van Hongkong.

    De bestuurder zal worden opgevolgd door de huidige financieel directeur, Robin Gerard Ng. Een zoektocht naar een vervanger van de financieel eindverantwoordelijke, op het moment dat deze aan het roer komt te staan bij de onderneming, is inmiddels in gang gezet.

    Het in Amsterdam genoteerde ASMI heeft een flink belang in ASM PT.
  16. forum rang 6 haas 26 september 2019 08:53
    In Peking is een enorm grote luchthaven geopend. Het ziet er naar uit dat China snel de grootste luchtvaartmarkt gaat worden en ook daarmee de VS naar de nummer twee positie op laat schuiven.
    www.youtube.com/watch?v=-vnhgPHVdrw

    PS: alvast maar schiphol in zee bouwen want de shinezen komen eraan?:)
  17. forum rang 10 voda 26 september 2019 10:41
    Huawei wil 5G-licentie aan bedrijf VS geven

    Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 10:26 | Views: 260

    HONGKONG (AFN/RTR) - Het Chinese technologiebedrijf Huawei is bereid zijn 5G-technologie in licentie te geven aan een Amerikaans bedrijf. Dat heeft oprichter en topman Ren Zhengfei gezegd. Met het aanbod wil Huawei laten zien dat er geen gevaren aan zijn technologie zitten.

    Huawei ligt met name in de Verenigde Staten, maar ook in andere Westerse landen, onder vuur. Het bedrijf zou nauw samenwerken met de overheid en het leger van China, en daardoor een gevaar voor de staatsveiligheid vormen. Huawei ontkent die aantijgingen in alle toonaarden.

    Vorige maand zei Ren al dat hij de door zijn bedrijf ontwikkelde 5G-technologie aan buitenlandse bedrijven te willen verkopen. Voor een eenmalige som zouden kopers dan alle code, patenten, blauwdrukken en productietechnieken krijgen.
  18. forum rang 10 voda 26 september 2019 14:36
    Chinese verkoop elektrische auto's zakt in

    (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van elektrische auto's in China is in juli en augustus op jaarbasis gedaald, wat de zorgen aanwakkert over de vooruitzichten voor de komende jaren. Dit meldde The Wall Street Journal donderdag.

    De verkoop daalde in juli en augustus met respectievelijk 5 procent en 11 procent op jaarbasis. Als het zelfs in het tech-hongerige China niet lukt, redeneren analisten, dan zullen elektrische voertuigen mogelijk nog jaren moeilijk verkopen.

    "Elektrische auto's verkopen niet goed", zei een verkoper van BAIC Motor Corp in Chongqing. "Consumenten maken zich zorgen over het bereik, het opladen en de waardevastheid van de voertuigen", voegde hij toe.

    China blijft veruit de grootste markt voor elektrische auto's. Vorig jaar werden 1,26 miljoen elektrische auto's verkocht in China, wat goed is voor 60 procent van de wereldwijde verkoop. In 2020 zouden dit er 2 miljoen moeten zijn.

    De Chinese autoverkopen daalden vorig jaar voor het eerst in decennia met 3 procent. In de eerste acht maanden van 2019 was er zelfs sprake van een daling van 11 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright 2019 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved.
7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 252 253 254 255 256 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links