Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 746 747 748 749 750 ... 1263 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 september 2019 15:29
    Fed grijp weer in op repo-markt

    Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 15:01 | Views: 945

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Reserve heeft vrijdag, voor de vierde dag op rij en zoals eerder al aangekondigd, 75 miljard dollar in het Amerikaanse financiële systeem gepompt. Daarmee wil de centrale bank de stijgende rentes op de markt voor kortetermijnleningen tegengaan en plotselinge krapte in liquiditeit opvangen.

    Dat bleek uit een verklaring van de New York Fed. Het gaat om de markt voor zogenaamde repurchase-contracten, waarbij geld kan worden geleend in ruil voor Amerikaanse staatsleningen. Die repo's worden beschouwd als belangrijk smeermiddel voor het financiële systeem in de Verenigde Staten. Bij een stijgende rente worden leenkosten voor bedrijven en consumenten juist hoger, wat ongunstig is. De rente op dergelijke transacties steeg wederom zeer sterk en zakte wat na de ingreep.
  2. forum rang 10 voda 20 september 2019 15:56
    Wall Street opent met kleine winsten

    Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 15:41 | Views: 28

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht positief aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers reageren op het gegeven dat ook China, in navolging van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Federal Reserve, rentetarieven verlaagde. Daarmee wordt de indruk gewekt dat grote centrale banken klaarstaan op de impact op de economie van de langdurige handelsstrijd tussen de VS en China goeddeels op te vangen.

    De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 27.144 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 3014 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,1 procent aan tot 8193 punten.

    Vertegenwoordigers van de economische grootmachten VS en China praten vrijdag weer verder in Washington. Naar verluidt komt de Amerikaanse president Donald Trump, vermoedelijk als teken van goede wil, met een uitzonderingslijst voor 400 productsoorten uit China waarop importtarieven rusten.

    Bouw- en ingenieursbedrijf McDermott beleefde in de openingsminuten een koerssprong van 45 procent door een bod op de divisie voor de petrochemische industrie. Het bod hangt aan de divisie een prijskaartje van 2,5 miljard dollar. Een dag eerder verloor het bedrijf ruim een kwart van zijn beurswaarde wegens zorgen over een mogelijk faillissement.
  3. forum rang 10 voda 20 september 2019 18:13
    VS leggen Iran financiele sancties op

    (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten leggen Iran financiële sancties op na de luchtaanvallen afgelopen weekend op strategische olie-installaties in Saoedi-Arabië.

    De strafmaatregelen werden vrijdagavond aangekondigd, nadat de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week al waarschuwde dat nieuwe sancties aanstaande waren.

    De sancties raken dit keer de centrale bank van Iran. Daarmee heeft Amerika alle financieringsbronnen richting Iran geblokkeerd, zei minister van financiën Steven Mnuchin. Verdere details werden niet gegeven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 20 september 2019 19:59
    Trump verwacht geen handelsdeal voor verkiezingen

    (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten willen geen gedeeltelijke maar een complete handelsdeal sluiten met China. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag.

    Hij rekent er daarom niet op dat er nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, in november volgend jaar, een deal wordt bereikt. Met name de kwestie over intellectueel eigendom blijft een grote horde.

    Verder verklaarde de Amerikaanse president vrijdag dat China nog niet voldoende agrarische producten uit de VS importeert.

    Washington en Beijing zaten de afgelopen dagen voor het eerst in maanden weer om tafel. Ook volgende week wordt door de twee landen gesproken, ter voorbereiding op handelsbesprekingen op hoog niveau in oktober, aldus Trump.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 20 september 2019 19:59
    Nervositeit op Wall Street over handelsbesprekingen

    (ABM FN-Dow Jones) De stemming op Wall Street is vrijdag nerveus met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 en Dow Jones index verliezen 0,4 procent en de Nasdaq levert zelfs 0,9 procent in.

    Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen een turbulente week weinig positief te sluiten. Het sentiment werd afgelopen week vooral gedomineerd door de situatie in Saoedi-Arabië en het rentebesluit van de Federal Reserve, dat over het algemeen vrij verwarrend bleek vanwege het gebrek aan duidelijkheid over een volgende renteverlaging.

    "We zitten net onder recordniveaus maar er is sprake van nervositeit en een gebrek aan overtuiging", volgens marktstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors. "Een van de factoren is dat de Fed de markt blijft verwarren."

    De markten toonden zich vrijdag aanvankelijk voorzichtig optimistisch over de hervatte handelsbesprekingen tussen de Verenigde State en China. Maar berichten dat de Chinezen een voor volgende week gepland bezoek aan de Amerikaanse agrarische sector hebben afgezegd, gooit met nog een paar uur handel te gaan, roet in het eten.

    Chinese staatsmedia zeiden eerder op de dag al dat Beijing niet zo hard zit te springen om een deal als Washington doet voorkomen. Dit lokte bij Witte Huis adviseur Michael Pillsbury de waarschuwing uit dat president Donald Trump de handelsoorlog op elk moment kan laten escaleren. Trump zelf zei vrijdag dat de twee landen vooruitgang boeken en volgende week verder praten. De president wil een complete en geen gedeeltelijke handelsdeal, zei hij, en dus is het onwaarschijnlijk dat er voor de presidentsverkiezingen in november 2020 een deal komt.

    "De handelsrelatie is in de afgelopen weken wat verbeterd, wat de aandelenmarkten heeft geholpen, maar beleggers willen echt stappen zien voordat ze grotere posities innemen in de markt", meent marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Verder heeft Washington vrijdag bekend gemaakt dat het sancties oplegt aan de centrale bank van Iran. Daarmee heeft Amerika alle financieringsbronnen richting het land geblokkeerd, volgens minister van financiën Steven Mnuchin. Verdere details ontbreken. De olieprijs stijgt vrijdag 1,0 procent.

    De Federal Reserve Bank of New York blijft ook de komende tijd geld pompen in de repo-markt. Dit werd vrijdag bekend gemaakt. Tot zeker 10 oktober injecteert de Fed 75 miljard dollar of meer in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'.

    Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig in de VS. De euro verhandelt met nog een paar uur handel te gaan op 1,1013 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Apple noteert 1,2 procent lager. Vanaf vrijdag is de nieuwe iPhone 11 verkrijgbaar. Analist Samik Chatterjee van JPMorgan sprak van een groter dan verwachte interesse in het model. De analist verwacht wel dat de verkopen in de komende twaalf maanden naar de duurdere modellen zullen bewegen.

    Netflix, dat al een tijdje onder druk staat door de komst van concurrerende producten, levert bijna 7 procent in.

    Roku verliest ruim 21 procent, ondanks een koersdoelverhoging bij Oppenheimer.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 20 september 2019 20:01
    Walmart stopt verkoop e-sigaret

    Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 19:41 | Views: 130

    Walmart 19:43
    117,16 +0,05 (+0,04%)

    NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse supermarktreus Walmart staakt de verkoop van e-sigaretten. Dat maakte de keten vrijdag bekend. Wel zal het nog zijn voorraden leegverkopen.

    Naast de onzekerheden over de impact van het roken van e-sigaretten op de gezondheid wijst Walmart in een verklaring op de complexere regelgeving omtrent de rookwaren. Naast de Walmart-winkels geldt het verbod ook voor de Sam's Club US-locaties.

    Het roken van elektronische sigaretten zou ernstige longklachten veroorzaken. Honderden Amerikanen hebben zich daarmee gemeld in verschillende ziekenhuizen. Al acht van hen zouden zijn overleden. Artsen tasten nog in het duister over de precieze oorzaak. De regering-Trump zou daarnaast werken aan een federaal verbod op bepaalde e-sigaretten. Het gaat dan in eerste instantie om rookwaren met een smaakje.
  7. forum rang 10 voda 20 september 2019 20:02
    Wall Street duikt in het rood

    Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 19:57 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de laatste sessie van de week op verlies. Handelsspanningen tussen China en de VS staken weer eens de kop op. Dit nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten, die voor volgende week op het programma stond, afzegden. Dat zorgde er voor dat eerdere winsten op Wall Street verdampten.

    De leidende Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent lager op 26.979 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 2993 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,9 procent kwijt tot 8107 punten.

    Eerder zorgde Trump nog voor een positieve stemming op de beurzen. Deze week zijn gesprekken tussen China en de VS weer hervat. Doel is om begin oktober op hoog niveau verder te onderhandelen. Trump kwam als teken van goede wil met een uitzonderingslijst voor vierhonderd productsoorten uit China waarop importtarieven rusten.

    Tarieven verlaagd

    Beleggers reageerden ook op het gegeven dat ook China, in navolging van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Federal Reserve, rentetarieven verlaagde. Daarmee wordt de indruk gewekt dat grote centrale banken klaarstaan om de impact op de economie van de langdurige handelsstrijd tussen de VS en China goeddeels op te vangen.

    Bouw- en ingenieursbedrijf McDermott beleefde een koerssprong van 27,5 procent door een bod op de divisie voor de petrochemische industrie. Het bod hangt aan de divisie een prijskaartje van 2,5 miljard dollar. Een dag eerder verloor het bedrijf ruim een kwart van zijn beurswaarde wegens zorgen over een mogelijk faillissement.

    General Motors

    General Motors (GM) verloor 0,8 procent. De automaker staat in de schijnwerpers om de staking die deze week bij GM is begonnen. Vakbond United Auto Workers spreekt van vooruitgang bij de loononderhandelingen, maar ziet nog veel onopgeloste pijnpunten in het overleg.

    Winkelketen J.C. Penney won dik 13 procent. Het bedrijf zou in gesprek zijn over een herstructurering van zijn schulden. Daarmee zou het bedrijf meer speelruimte krijgen in de aanloop naar het belangrijke feestdagenseizoen.

    De euro was 1,1015 dollar waard, tegen 1,1001 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 58,50 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 64,60 dollar per vat.
  8. forum rang 10 voda 20 september 2019 20:34
    Facebook grijpt in bij tienduizenden apps

    Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 20:22 | Views: 70

    MENLO PARK (AFN/RTR) - Techbedrijf Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld. De ingreep is onderdeel van het lopende onderzoek naar app-ontwikkelaars dat Facebook in het voorjaar van 2018 begon in de nasleep van het privacyschandaal rond Cambrigde Analytica. Dat campagnebureau kreeg eerder ongeoorloofde toegang tot gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers.

    De uitgeschakelde apps worden geassocieerd met ongeveer vierhonderd app-ontwikkelaars, aldus Facebook. Het techbedrijf voegde daaraan toe dat het niet zo hoeft te zijn dat de apps automatisch een bedreiging voor gebruikers vormden. "We boeken vooruitgang. We zullen niet alles vangen, en een deel van wat we vangen zal zijn met hulp van anderen buiten Facebook," aldus het bedrijf in een blogpost.

    Facebook kwam eerder met de Amerikaanse marktwaakhond FTC een boete van 5 miljard dollar overeen wegens verschillende privacyschandalen. Topman Mark Zuckerberg zou geen strobreed in de weg zijn gelegd bij beslissingen over het beheer van persoonlijke gegevens. Met misleidende informatie en instellingen zou Facebook sinds 2012 de privacywensen van gebruikers hebben ondermijnd. Ook wist Facebook eerder van de problemen.
  9. forum rang 10 voda 20 september 2019 22:10
    Wall Street lager door nervositeit handelsgesprekken

    (ABM FN-Dow Jones) De stemming op Wall Street was vrijdag nerveus met een rood slot tot gevolg. De S&P 500 verloor uiteindelijk 0,5 procent tot 2.992,01 punten, de Dow Jones index daalde 0,6 procent op een slot van 26.934,80 punten en de Nasdaq leverde zelfs 0,8 procent in tot 8.117,67 punten.

    Het sentiment werd afgelopen week vooral gedomineerd door de situatie in Saoedi-Arabië en het rentebesluit van de Federal Reserve, dat over het algemeen vrij verwarrend bleek vanwege het gebrek aan duidelijkheid over een volgende renteverlaging.

    "We zitten net onder recordniveaus maar er is sprake van nervositeit en een gebrek aan overtuiging", volgens marktstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors. "Een van de factoren is dat de Fed de markt blijft verwarren."

    De markten toonden zich vrijdag aanvankelijk voorzichtig optimistisch over de hervatte handelsbesprekingen tussen de Verenigde State en China. Maar berichten dat de Chinezen een voor volgende week gepland bezoek aan de Amerikaanse agrarische sector hebben afgezegd, gooide roet in het eten.

    Chinese staatsmedia zeiden eerder op de dag al dat Beijing niet zo hard zit te springen om een deal als Washington doet voorkomen. Dit lokte bij Witte Huis adviseur Michael Pillsbury de waarschuwing uit dat president Donald Trump de handelsoorlog op elk moment kan laten escaleren. Trump zelf zei vrijdag dat de twee landen vooruitgang boeken en volgende week verder praten. De president wil een complete en geen gedeeltelijke handelsdeal, zei hij, en dus is het onwaarschijnlijk dat er voor de presidentsverkiezingen in november 2020 een deal komt.

    "De handelsrelatie is in de afgelopen weken wat verbeterd, wat de aandelenmarkten heeft geholpen, maar beleggers willen echt stappen zien voordat ze grotere posities innemen in de markt", meent marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Verder heeft Washington vrijdag bekend gemaakt dat het sancties oplegt aan de centrale bank van Iran. Daarmee heeft Amerika alle financieringsbronnen richting het land geblokkeerd, volgens minister van financiën Steven Mnuchin. Verdere details ontbreken.

    De Federal Reserve Bank of New York blijft ook de komende tijd geld pompen in de repo-markt. Dit werd vrijdag bekend gemaakt. Tot zeker 10 oktober injecteert de Fed 75 miljard dollar of meer in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'.

    Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig in de VS. De euro verhandelde rond het slot licht lager op 1,1021 dollar. Olie werd iets goedkoper maar steeg op weekbasis zo'n 6 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Apple sloot 1,5 procent lager. Vanaf vrijdag is de nieuwe iPhone 11 verkrijgbaar. Analist Samik Chatterjee van JPMorgan sprak van een groter dan verwachte interesse in het model. De analist verwacht wel dat de verkopen in de komende twaalf maanden naar de duurdere modellen zullen bewegen.

    Netflix, dat al een tijdje onder druk staat door de komst van concurrerende streamingdiensten, leverde 5,5 procent in.

    Roku verloor 19,2 procent, ondanks een koersdoelverhoging bij Oppenheimer.

    Facebook heeft tienduizenden apps buiten werking gesteld op zijn sociale netwerk als gevolg van het lopende onderzoek in de nasleep van het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Het aandeel daalde 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 23 september 2019 13:02
    Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een vlakke opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

    De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China eind vorige week lijken niet de weg geplaveid te hebben voor een permanente overeenkomst in oktober, terwijl een gepland bezoek van een Chinese delegatie aan Amerikaanse boeren is geannuleerd. Marktvolgers blijven een escalatie van de handelsspanningen als een reëel risico beschouwen.

    De Amerikaanse president Donald Trump verwierp vrijdag de suggestie dat de Verenigde Staten een gedeeltelijke handelsovereenkomst met China zou accepteren. Hij zei dat zijn regering streeft "naar een complete deal".

    Trump zei dat het voorstel van China om alleen de aankopen van de Amerikaanse landbouwproducten te stimuleren niet voldoende is om Washington over de streep te trekken om een akkoord te ondertekenen. Diefstal van intellectueel eigendom, voegde hij eraan toe, blijft een probleem dat moet worden opgelost.

    "De fragiele handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China blijft drukken op de aandelenmarkten. Vorige week werden de handelsbesprekingen omschreven als 'productief' en 'constructief', maar tegelijkertijd werd het bezoek van de Chinese onderhandelaars aan de Verenigde Staten vroegtijdig afgebroken. Handelsspanningen tussen de twee grootste economieën ter wereld hebben wereldwijd impact, waarvan de vreselijke productiecijfers van Duitsland van vanochtend een goed voorbeeld zijn", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de Chicago Fed activiteitsindex van augustus, gevolgd door de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van september.

    De euro/dollar noteerde op 1,0986. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1014 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1017 op de borden.

    Olie noteerde maandag tot 0,6 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Ceasars Entertainment noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger. Het gokbedrijf en de exploitant van hotels en golfbanen verkoopt het Rio Las Vegas Hotel and Casino voor 516 miljoen dollar aan Imperial Companies.

    Nike, Conagra Brands en Micron Technology kunnen deze week vanwege kwartaalcijfers rekenen op de aandacht van beleggers. Sportkledinggigant Nike komt dinsdagavond met cijfers. Conagra en Micron Technology publiceren donderdag bedrijfsresultaten.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent lager op 2.992,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 26.953,07 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 8.117,67 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 23 september 2019 14:25
    Snap heeft Voldemort-dossier over Facebook

    (ABM FN-Dow Jones) Snap Inc, het moederbedrijf van de chat-app Snapchat, praat met Amerikaanse federal toezichthouders over de manieren waarop Facebook concurrentie probeert uit te schakelen. Dat schreef The Wall Street Journal maandag.

    Zo zouden eigenaren van populaire Facebook-accounts worden ontmoedigd om te verwijzen naar Snap.

    Het juridische team van Snap heeft een dossier bijgehouden onder de naam 'Project Voldemort' over de concurrentie-ondermijnende tactieken van Facebook, stelde de zakenkrant, op basis van personen die bekend waren met het project.

    Voldemort is de 'onuitsprekelijke' naam van de kwaadaardige tovenaar in de bekende Britse kinderboekenserie over de tovenaarsleerling Harry Potter.

    De gesprekken van Snap met de Federal Trade Commission maken deel uit van een breder onderzoek naar de tactieken die Facebook toepast. De Amerikaanse toezichthouder heeft contact opgenomen met tientallen topmanagers en ontwikkelaars van apps uit de technologie-industrie.

    Volgens een van de bronnen in het verhaal van de Wall Street Journal, de adviseur Gene Kimmelman van consumentenbelangenorganisatie Public Knowledge, zal de FTC mogelijk een gedragspatroon van Facebook vaststellen, gericht op het vermijden van concurrentie voor de Facebook-app.

    Het aandeel Snap stond maandag voorbeurs 0,8 procent lager. Facebook werd 0,1 procent goedkoper.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 23 september 2019 14:36
    Chicago Fed ziet aantrekkende economische groei

    (ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in augustus gestegen en duidt weer op groei. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

    De index steeg van 0,41 negatief in juli naar 0,10 positief in augustus.

    Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 23 september 2019 14:46
    Wall Street beweegt richting vlakke opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

    De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China eind vorige week lijken niet de weg geplaveid te hebben voor een permanente overeenkomst in oktober, terwijl een gepland bezoek van een Chinese delegatie aan Amerikaanse boeren is geannuleerd. Marktvolgers blijven een escalatie van de handelsspanningen als een reëel risico beschouwen.

    De Amerikaanse president Donald Trump verwierp vrijdag de suggestie dat de Verenigde Staten een gedeeltelijke handelsovereenkomst met China zou accepteren. Hij zei dat zijn regering streeft "naar een complete deal".

    Trump zei dat het voorstel van China om alleen de aankopen van de Amerikaanse landbouwproducten te stimuleren niet voldoende is om Washington over de streep te trekken om een akkoord te ondertekenen. Diefstal van intellectueel eigendom, voegde hij eraan toe, blijft een probleem dat moet worden opgelost.

    "De fragiele handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China blijft drukken op de aandelenmarkten. Vorige week werden de handelsbesprekingen omschreven als 'productief' en 'constructief', maar tegelijkertijd werd het bezoek van de Chinese onderhandelaars aan de Verenigde Staten vroegtijdig afgebroken. Handelsspanningen tussen de twee grootste economieën ter wereld hebben wereldwijd impact, waarvan de vreselijke productiecijfers van Duitsland van vanochtend een goed voorbeeld zijn", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Chicago Fed National Activity index is gestegen van 0,41 negatief in juli naar 0,10 positief in augustus, wat een aantrekkende economische groei suggereert.

    Later op de dag volgt de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van september.

    De euro/dollar noteerde op 1,0995. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1014 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1017 op de borden.

    Olie noteerde maandag tot 0,3 procent lager.

    Bedrijfsnieuws

    Ceasars Entertainment noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger. Het gokbedrijf en de exploitant van hotels en golfbanen verkoopt het Rio Las Vegas Hotel and Casino voor 516 miljoen dollar aan Imperial Companies.

    PG&E daalde voorbeurs 0,9 procent, nadat het concern meldde overeenstemming bereikt te hebben over de afhandeling van 85 procent van de verzekeringsclaims van de bosbrand in Noord-Californië in 2017 en de Camp Fire in 2018.

    Snap Inc, het moederbedrijf van de chat-app Snapchat, praat volgens The Wall Street Journal met Amerikaanse federale toezichthouders over de manieren waarop Facebook de concurrentie probeert uit te schakelen. Zo zouden eigenaren van populaire Facebook-accounts worden ontmoedigd om te verwijzen naar Snap. Facebook noteerde voorbeurs 0,3 procent lager, terwijl Snap 0,4 procent verloor.

    Nike, Conagra Brands en Micron Technology kunnen deze week vanwege kwartaalcijfers rekenen op de aandacht van beleggers. Sportkledinggigant Nike komt dinsdagavond met cijfers. Conagra en Micron Technology publiceren donderdag bedrijfsresultaten.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent lager op 2.992,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 26.953,07 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 8.117,67 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 23 september 2019 16:07
    Wall Street begint in mineur

    Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 15:41 | Views: 377

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de industrie en dienstensector in Europa en blijven de ontwikkelingen aan het handelsfront volgen.

    De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 26.864 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2986 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde eveneens 0,2 procent kwijt, tot 8099 punten.

    Vrijdag staken de handelszorgen opnieuw de kop op, nadat Chinese vertegenwoordigers een bezoek aan Amerikaanse landbouwstaten afzegden. President Donald Trump zei op zijn beurt alleen genoegen te zullen nemen met een volledige handelsdeal met China, ook als een overeenkomst nog maanden op zich laat wachten.

    Dienstensector

    Marktonderzoeker Markit meldde daarnaast cijfers over de bedrijvigheid in de industrie en dienstensector in Frankrijk, Duitsland en de eurozone die zwakker uitvielen dan gedacht.

    Het aandeel Boeing noteerde in de eerste handelsminuten bijna 1 procent lager, na berichten van persbureau Reuters dat de Europese kartelautoriteiten een diepgaand onderzoek beginnen naar de overname van 80 procent van de commerciële luchtvaarttak van het Braziliaanse Embraer door de Amerikanen. Met die aandelendeal is bijna 4,8 miljard dollar gemoeid.
  15. forum rang 10 voda 23 september 2019 16:26
    Bedrijvigheid Amerikaanse industrie gestegen

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie is in september gestegen, terwijl de economische activiteit in de dienstensector ook verder aantrok. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

    De samengestelde inkoopmanagersindex steeg daardoor van 50,7 in augustus naar 51,0 deze maand, het hoogste niveau in twee maanden.

    De voorlopige index voor de industrie steeg van 50,3 naar 51,0, het hoogste niveau in vijf maanden.

    De voorlopige index voor de dienstensector verbeterde van 50,7 naar 50,9, het hoogste niveau in twee maanden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 23 september 2019 19:21
    Apple blijft Mac Pro toch bouwen in de VS

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Apple Inc
    $ 218,645 0,955 0,44 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Apple blijft zijn Mac Pro computer toch gewoon in de Verenigde Staten bouwen. Dit meldde de techreus maandag.

    Een paar maanden geleden overwoog Apple nog om het nieuwe Mac Pro model in een productiefaciliteit in China in elkaar te laten zetten, vanwege de impact van de handelsoorlog met de VS.

    Inmiddels heeft Apple voor bepaalde "noodzakelijke" componenten vrijstelling gekregen van de importtarieven die gelden, aldus het bedrijf, en wordt de computer gewoon net als altijd in elkaar gezet in een fabriek in Austin, Texas.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 23 september 2019 19:49
    Weinig beweging op Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert maandag met nog een paar uur handel te gaan licht hoger. De S&P 500, Dow Jones index en Nasdaq stijgen 0,1 procent.

    De stemming is voorzichtig vanwege de aanhoudende onzekerheid over het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

    De gesprekken eind vorige week, die aanvankelijk nog als productief werden omschreven, eindigden eerder dan gepland met het voortijdige vertrek van de Chinese delegatie. "Daarom zijn beleggers tocht enigszins bezorgd over de situatie", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Dat de S&P 500 en Dow Jones index recent ook geen nieuwe records hebben bereikt, is ook zorgelijk "want voorlopig krijgen ze waarschijnlijk geen steun in de rug door de handelssituatie", aldus Madden.

    Inkoopmanagersindexen uit de eurozone bleken zwak, een gevolg van de handelsoorlog, en ook de inkoopmanagers uit de VS waren weinig overtuigend in september, vond Madden.

    Uit de voorlopige data van Markit bleek voor september weliswaar een stijging van de bedrijvigheid in zowel de industrie als de dienstensector, maar bedrijven blijven worstelen met de tegenwind door de handelsoorlog en de verhoogde onzekerheid over de economische outlook, aldus Markit-econoom Chris Williamson.

    De algehele groei in september was een van de zwakste sinds 2016 en dit zal in het derde kwartaal vermoedelijk leiden tot een economische groei in de VS van rond de 1,5 procent, voorspelt de econoom.

    Op macro-economisch vlak werd maandag verder bekend dat de Chicago Fed National Activity index is gestegen van 0,41 negatief in juli naar 0,10 positief in augustus, wat wel een aantrekkende economische groei suggereert.

    De euro/dollar noteert maandagavond 0,2 procent lager op 1,0993. Een vat ruwe olie wordt iets duurder op 58,03 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Apple blijft zijn Mac Pro toch in de VS maken. De techreus overwoog om het assembleren te verplaatsen naar China maar heeft vanuit Washington vrijstelling gekregen voor de importtarieven op bepaalde onderdelen. Het aandeel stijgt 0,6 procent.

    Snap Inc, het moederbedrijf van de chat-app Snapchat, praat volgens The Wall Street Journal met Amerikaanse federale toezichthouders over de manieren waarop Facebook de concurrentie probeert uit te schakelen. Zo zouden eigenaren van populaire Facebook-accounts worden ontmoedigd om te verwijzen naar Snap. Facebook verlies 2,0 procent, terwijl het aandeel Snap 0,4 procent duurder wordt.

    Ceasars Entertainment gaat een bescheiden 0,3 procent hoger. Het gokbedrijf en de exploitant van hotels en golfbanen verkoopt het Rio Las Vegas Hotel and Casino voor 516 miljoen dollar aan Imperial Companies.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 24 september 2019 06:10
    Wall Street blijft dicht bij huis

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag dicht bij huis gebleven. De S&P 500 sloot nagenoeg vlak op 2.991,77 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op een slot van 26.949,99 punten en de Nasdaq eindigde 0,1 procent lager op 8.112,46 punten.

    De stemming was voorzichtig vanwege de aanhoudende onzekerheid over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. De gesprekken eind vorige week, die aanvankelijk nog als productief werden omschreven, eindigden eerder dan gepland met het voortijdige vertrek van de Chinese delegatie. "Daarom zijn beleggers toch enigszins bezorgd over de situatie", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Dat de S&P 500 en Dow Jones index recent ook geen nieuwe recordstanden hebben bereikt, is ook zorgelijk "want voorlopig krijgen ze waarschijnlijk geen steun in de rug door de handelssituatie", aldus Madden.

    Inkoopmanagersindexen uit de eurozone bleken zwak, een gevolg van de handelsoorlog, en ook de inkoopmanagers uit de VS waren weinig overtuigend in september, vond Madden.

    Uit de voorlopige data van Markit bleek voor september weliswaar een stijging van de bedrijvigheid in zowel de industrie als de dienstensector, maar bedrijven blijven worstelen met de tegenwind door de handelsoorlog en de verhoogde onzekerheid over de economische outlook, aldus Markit-econoom Chris Williamson.

    De algehele economische groei in september is een van de zwakste sinds 2016 en dit zal in het derde kwartaal vermoedelijk leiden tot een groei in de VS van rond de 1,5 procent, voorspelt de econoom.

    Op macro-economisch vlak werd maandag verder bekend dat de Chicago Fed National Activity index is gestegen van 0,41 negatief in juli naar 0,10 positief in augustus, wat wel een aantrekkende economische groei suggereert.

    De euro/dollar noteerde rond het slot licht lager lager op 1,0999. Een vat ruwe olie werd bijna een procent dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Apple blijft zijn Mac Pro toch in de VS maken. De techreus overwoog om het assembleren te verplaatsen naar China maar heeft vanuit Washington vrijstelling gekregen voor de importtarieven op bepaalde onderdelen. Het aandeel steeg 0,5 procent.

    Snap Inc, het moederbedrijf van de chat-app Snapchat, praat volgens The Wall Street Journal met Amerikaanse toezichthouders over de manieren waarop Facebook de concurrentie probeert uit te schakelen. Zo zouden eigenaren van populaire Facebook-accounts worden ontmoedigd om te verwijzen naar Snap. Facebook verloor 1,6 procent, terwijl het aandeel Snap 0,5 procent duurder werd.

    Ceasars Entertainment sloot 0,4 procent lager. Het gokbedrijf en de exploitant van hotels en golfbanen verkoopt het Rio Las Vegas Hotel and Casino voor 516 miljoen dollar aan Imperial Companies.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 24 september 2019 10:09
    Nederland wint zaak over belasting Starbucks

    Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 10:04 | Views: 2

    Starbucks Corp 23 sep
    90,81 +0,74 (+0,82%)

    LUXEMBURG (AFN) - De fiscale afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met Starbucks zijn niet in strijd met Europese regels, oordeelt het Gerecht van de Europese Unie. Het besluit van de Europese Commissie uit 2015 dat Nederland ruim 25 miljoen euro terug moet halen bij de Amerikaanse koffieketen vanwege vermeende staatssteun wordt daarmee vernietigd.

    Starbucks genoot volgens EU-mededingingscommissaris Margrethe Vestager tussen 2008 en 2014 miljoenen aan ongeoorloofde belastingvoordelen als gevolg van de zogeheten ruling. Door een constructie met het intellectuele eigendomsrecht in het buitenland werden de vergoedingen voor het branden van koffiebonen in Nederland niet belast. Dit geschuif met winsten komt neer op een kunstmatige en illegale verlaging van de belasting, aldus Vestager.

    De Europese Commissie is er echter niet in geslaagd te bewijzen dat er sprake was van een voordeel ten gunste van Starbucks, zeggen de rechters in Luxemburg.
  20. forum rang 10 voda 24 september 2019 10:22
    Google hoeft alleen in EU treffers te wissen

    Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 10:16 | Views: 39

    LUXEMBURG (AFN) - Als Google zoekresultaten moet verwijderen, hoeft dat alleen te gebeuren op zijn sites binnen de Europese Unie, dus op sites als google.nl, google.de en google.it. De Europese regels daarover gelden niet buiten Europa. Dat heeft het Europees Hof van Justitie dinsdag beslist.

    De zaak draait om zogenoemde vergeetverzoeken. Iedereen in de Europese Unie heeft het recht om online vergeten te worden. Mensen mogen Google vragen om bepaalde sites niet te laten zien wanneer iemand zoekt op hun naam.

    Tegelijk hebben anderen het recht om informatie te vinden, ook negatieve informatie. Bedrijven als Google moeten, net als rechters, die belangen tegen elkaar afwegen. Wanneer Google beslist om een site niet te laten zien, hoeft dat dus alleen binnen de Europese Unie te gebeuren.
25.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 746 747 748 749 750 ... 1263 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0720 +0,21%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.053,90 -0,19%
Gold spot 2.320,06 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links