Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 september 2019 03:15
    FAKE BREXIT

    UK verlengt handelsovereenkomst met Zuid-Afrika, Botswana, Lesotho, Namibië, Swaziland and Mozambique door gewoon de EU-regels te handhaven!

    uk.reuters.com/article/uk-britain-afr...

    Dit schrijft men er in ZA over:

    "It would be exciting to think that the UK and South Africa (and the other members of the Southern African Customs Union plus Mozambique – collectively SACUM) have struck a new and improved trade deal.

    Sadly, that is not true. What has actually happened is that SACUM and the UK have signed a trade continuity agreement. After two years of intense negotiation, they have all agreed to replicate the existing EU agreement.
    There are a few cosmetic tweaks to the agreement – the duty-free wine quota for us is smaller, for example – but the bones of the deal are the same as the existing EU agreement.
    ...
    This continuity agreement is great news, obviously, as it insulates SA from a no-deal Brexit. But it does not represent a better trade deal for either us or the UK. If SA is to benefit from Brexit, our negotiators will have to strike a far more ambitious and far-reaching deal with their UK counterparts."

  2. forum rang 10 voda 20 september 2019 16:19
    Video: Wederopstanding Britse pond

    (ABM FN-Dow Jones) Valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe spreekt over de wederopstanding van het Britse pond.

    www.youtube.com/watch?v=wRWey_KMdi0

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 6 haas 21 september 2019 07:59
    Nog 1 maand......................
    ===========================================
    Extreem noodplan voor verkeerschaos bij harde brexit
    Schermvullende weergave

    Een harde brexit leidt mogelijk tot extra verkeersdrukte naar de havens van Zeebrugge en Noord-Frankrijk. ©BELGAIMAGE
    DIETER DUJARDIN
    Vandaag om 01:02
    Binnenlandse Zaken heeft een verregaand noodplan klaar voor het geval de brexit tot verkeerschaos leidt. Er is sprake van filterblokkades, blokrijden en zelfs grenzen sluiten.

    Nog zowat 40 dagen scheiden ons van de brexitdeadline. Als de Europese Unie en de Britse premier Boris Johnson tegen 31 oktober geen nieuw akkoord hebben bereikt of als het Britse parlement niet opnieuw uitstel heeft afgedwongen, komt het tot een harde brexit.

    België bereidt zich al maanden voor op het extreme scenario, want dat kan met grote economische schade gepaard gaan. Niet alleen doordat de export naar het Verenigd Koninkrijk een knauw krijgt, maar ook door enorme vertragingen aan de grenzen.

    ‘De brexit brengt mogelijk extra verkeersdrukte naar de havens van Zeebrugge en Noord-Frankrijk mee. Verkeersgeleiding zal mogelijk nodig zijn’, zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (C&V).
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 september 2019 18:29
    ’Nederlanders mogen niet gegijzeld worden’
    Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Brittannië
    1 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat Nederlanders in Groot-Brittannië een dubbele nationaliteit moeten kunnen aannemen. De onzekerheid over de Brexit dwingt tot deze „uitzonderlijke maatregel”, stellen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en 50PLUS. Zij dienen daarom een Brexit-noodwet in „omdat de Britse politiek het dreigt te laten afweten.”

    De vijf partijen willen met een dubbel paspoort de Nederlanders daar beschermen tegen de negatieve gevolgen van een mogelijke Britse uittreding uit de Europese Unie zonder een akkoord (no-deal) of een Brexit waarin de burgerrechten niet zijn geregeld. Ze willen voorkomen dat de Nederlanders gedwongen worden direct te kiezen tussen een Brits of een Nederlands paspoort.

    Nederlanders die vrijwillig een andere nationaliteit aannemen, verliezen normaal automatisch hun Nederlands staatsburgerschap. Door twee paspoorten toe te staan kan er volgens de partijen geen twijfel ontstaan over de rechten van deze groep Nederlanders.

    Het gaat om meer dan 100.000 Nederlanders. Met alleen een Brits paspoort kunnen ze niet zomaar langdurig naar Nederland gaan om bijvoorbeeld voor hun ouders te zorgen of hun kinderen naar een Nederlandse universiteit sturen.

    Onzeker

    De Britten treden op 31 oktober uit de EU. Maar er is nog steeds geen akkoord over de Brexit. De Britse premier Boris Johnson zegt met nieuwe voorstellen te komen om de impasse te doorbreken.

    Volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher verkeren Nederlanders in Groot-Brittannië in een heel onzekere situatie. „Als de Britse politici niet bij zinnen komen worden zij straks voor de keuze gesteld: vertrekken uit Groot-Brittannië of het Nederlanderschap verliezen. Dat is heel ingrijpend als je daar met je gezin een leven hebt.”

    En D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vindt dat de Nederlandse politiek de handen ineen moet slaan, nu „ze er aan de overkant van de Noordzee een chaos van maken. Nederlanders in het VK mogen niet worden gegijzeld door de Brexit.”
  5. forum rang 6 haas 21 september 2019 19:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 september 2019 18:29:

    ’Nederlanders mogen niet gegijzeld worden’
    Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Brittannië
    1 uur geleden in BINNENLAND

    Het gaat om meer dan 100.000 Nederlanders. Met alleen een Brits paspoort kunnen ze niet zomaar langdurig naar Nederland gaan om bijvoorbeeld voor hun ouders te zorgen of hun kinderen naar een Nederlandse universiteit sturen.

    IK vind dat toch wat vreemd: deze personen hebben voor VK gekozen. Hebben daar belasting betaald etc.
  6. forum rang 6 Chiddix 21 september 2019 20:20
    Op wereldschaal zien we geen oorzakelijk verband tussen welvaart en grote unies en machtsblokken. Singapore, Taiwan,Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland zijn allemaal kleine landen die op eigen houtje zeer welvarend zijn geworden.
    In Europa landen als bv Noorwegen,Zwitserland en Ijsland(bron:X nieuws).
    Machtsblok als Sovjet-Unie voor 1991 was niet bepaald welvarend. En in de EU is het ook bepaald geen feest(migratie,CO2, stikstofnormen, verlies bevoegdheden, doldwaze rente , uitholling pensioenfondsen, overeind houden Italie, eerder Griekenland). Dit is een constatering , meer niet.
  7. forum rang 10 voda 23 september 2019 19:32
    Uitspraak Britse opperrechter over prorogatie dinsdag

    (ABM FN-Dow Jones) De hoogste rechter in het Verenigd Koninkrijk doet dinsdag aan het eind van de ochtend uitspraak over de rechtmatigheid van het besluit van premier Boris Johnson om het parlement naar huis te sturen, de zogeheten prorogatie.

    Indien de opperrechter oordeelt dat de actie van Johnson, die het Lagerhuis heeft verdaagd tot 14 oktober, onwettelijk is, dan zou het parlement direct terug kunnen keren. Johnson heeft dan wel de optie om het Lagerhuis opnieuw voor een korte periode naar huis te sturen.

    Toch maakt een uitspraak in zijn nadeel het voor Johnson lastig om zijn huidige onderhandelingsstrategie voort te zetten, denken analisten van Citigroup, die voorspellen dat de kans op Brexit-uitstel en nieuwe parlementsverkiezingen dan verder toeneemt.

    Momenteel liggen de Conservatieven van Johnson in de peilingen bijna 10 procent voor op Labour.

    Analisten van JPMorgan sluiten niet dat de premier opstapt wanneer de rechter tegen hem oordeelt. Daardoor zou het Britse pond iets aansterken, verwachten de marktvorsers.

    De uitspraak wordt dinsdag rond 11:30 uur verwacht.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 26 september 2019 15:05
    Fitch ziet nog altijd risico no-dealbrexit

    Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 14:54 | Views: 85

    LONDEN (AFN) - Britse bedrijven zouden op korte termijn aanzienlijk onder druk komen te staan als er een no-dealbrexit komt. Dat meent kredietbeoordelaar Fitch die wijst op de kans op verstoringen van de in- en uitvoer van producten, een verzwakking van het pond en een recessie.

    Op de langere termijn zou een vertrek uit de Europese Unie zonder akkoord ook een negatief effect hebben voor Britse bedrijven. Hun prestaties zouden worden geremd door onder meer importheffingen en andere handelsbarrières.

    Op sectorniveau zijn het vooral bedrijven met ingewikkelde leveringsketens, zoals automakers en bedrijven in de luchtvaartsector, zouden op korte termijn zware klappen krijgen. Winkeliers die veel vanuit de Europese Unie importeren en luchtvaartmaatschappijen zouden dan weer te lijden krijgen van een zwakker pond, een afgenomen consumentenvertrouwen en afgenomen vraag en verstoringen aan de grens.

    Grote producenten houden volgens Fitch waarschijnlijk in de gaten of hun toeleveranciers de rekeningen kunnen betalen. Daarmee willen ze voorkomen dat ze zelf in de problemen komen en zullen ze faillissementen tegenhouden.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 oktober 2019 11:27
    Schotse rechtbank buigt zich over arrestatie Johnson
    25 min geleden in BUITENLAND

    EDINBURGH - Een Schotse rechtbank buigt zich over de vraag of de Britse premier Boris Johnson in de cel kan worden gezet als hij met Groot-Brittannië de EU verlaat zonder overeenkomst (no-deal Brexit). De zaak is aanhangig gemaakt door enkele zakenlieden en een parlementslid.

    ? REUTERS

    Het Britse parlement heeft een wet aangenomen die Johnson verplicht te vragen om uitstel van het vertrek uit de EU, als er voor 31 oktober geen goedgekeurde overeenkomst ligt. Johnson heeft al meermalen verkondigd liever „dood in de sloot” te liggen dan de gang naar Brussel te maken om uitstel te vragen.

    De rechtbank gaat nu bekijken wat er zou kunnen gebeuren als Johnson daadwerkelijk geen uitstel vraagt, aldus de BBC vrijdag.
  10. forum rang 10 voda 4 oktober 2019 15:12
    'Zorgen over ontbreken clearingregels na brexit'

    Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 14:09 | Views: 1.144

    AMSTERDAM (AFN) - Het Verbond van Verzekeraars maakt zich zorgen over het ontbreken van clearingregels na de brexit. Volgens de belangenorganisatie is er op dit moment in Europa geen goed alternatief voor clearing door London Clearing House dat 97 procent van de wereldwijde derivatenclearing verzorgt.

    Het equivalentiebesluit van de Europese Commissie loopt op 30 maart 2020 af. Dit besluit regelt de toegang voor de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde centrale tegenpartijen voor het clearen van derivatentransacties na een eventuele no-dealbrexit.

    Een eventueel alternatief voor de toegang moet drie maanden van tevoren bekend zijn, omdat het drie maanden kost om een derivaat te sluiten en vervolgens te clearen en af te wikkelen. Mocht Groot-Brittannië op 31 oktober de EU verlaten met een deal, dan blijft de huidige toegang van het land tot zijn grootste exportmarkt voor financiële diensten waarschijnlijk doorgaan tot eind 2020.

    Zonder een deal vrezen Britse financiële instellingen dat nieuwe EU-regels, die naar verwachting in de komende maanden in werking zullen treden, niet meteen door het Britse parlement worden aangenomen. Dit leidt tot ongelijkwaardigheid, oneerlijke concurrentie of onvoldoende consumentenbescherming én een mogelijke blokkering tot de EU, aldus het verbond.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 oktober 2019 09:08
    Lidstaten laten miljarden meer EU-geld liggen
    Updated 39 min geleden
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    BRUSSEL (ANP) - Ruim 280 miljard euro aan EU-geld lag eind vorig jaar op de plank, terwijl het in 2017 nog 267 miljard was. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Europese Rekenkamer. De ramingen voor komende jaren overstijgen de 300 miljard. Dat ongeveer twee keer de jaarbegroting van de EU is blijven liggen, komt door een „zorgwekkende zwakheid” in het systeem: geld zoekt project, zegt Alex Brenninkmeijer, het Nederlandse lid van de rekenkamer.

    Een van de redenen is dat lidstaten in vooral Oost-Europa hun bijdrage aan grote langlopende projecten uitstellen, waardoor de EU-subsidie niet ’loskomt’. Volgens Brenninkmeijer tast dit „regionale probleem” de geloofwaardigheid van het systeem aan. „Het bedrag is enorm opgelopen in de loop der jaren.” Landen hebben drie jaar de tijd om goedgekeurde projectuitgaven te doen. Het geld wordt uiteindelijk vaak alsnog uitgegeven of afgeboekt.

    De controleurs geven evenwel voor het derde jaar op rij goedkeuring aan het Europese huishoudboekje. Het percentage onregelmatigheden was met 2,6 iets hoger dan in 2017. In 2014 was dat nog 4,4 procent.

    Uit een steekproef van zevenhonderd transacties werden negen vermoedelijke fraudegevallen doorgestuurd naar het EU-bureau voor fraudebestrijding OLAF, waarvan er twee nader worden onderzocht. Het gaat bijvoorbeeld om geld voor een motorcrossbaan op een landbouwterrein. „Mijn indruk is dat het met de fraude best wel meevalt”, aldus Brenninkmeijer. Maar er is ook verspilling. Als voorbeeld van ondoelmatige uitgaven noemt hij een Spaanse haven die deels met EU-geld is aangelegd, maar waar geen schepen komen. „Van sommige projecten krijg je kippenvel.”

    De EU-begroting bedraagt 1 procent van het nationale inkomen van de 28 lidstaten samen. De rekenkamer gaf tot 2017 22 jaar lang onafgebroken een ’negatieve verklaring’ af. In 2018 gaven de gecontroleerde rekeningen een „getrouw beeld” van de ruim 156 miljard euro aan uitgaven, is de conclusie.

    Bij de uitgaven aan onderzoek halveerde het foutenpercentage, maar bij de zogeheten cohesiefondsen (voor ontwikkeling) ging het juist vaker mis, vooral bij de kostendeclaraties. Daarover wordt „een zeer stevig gesprek gevoerd met de Europese Commissie, aldus Brenninkmeijer. Hij hoopt later dit jaar te worden benoemd voor een nieuwe termijn van zes jaar.
  12. forum rang 10 voda 8 oktober 2019 17:45
    Valuta: pond daalt na torpederen Brexit-plan Johnson door EU

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond zakte dinsdag weg ten opzichte van de euro en de Amerikaanse dollar, nadat Angela Merkel zei dat Noord-Ierland permanent in de douane-unie met de Europese Unie moet blijven als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt.

    Daarmee zette de Duitse bondskanselier een streep door een plan van de Britse premier Boris Johnson om Noord-Ierland wel tijdelijk in de douane-unie te laten, maar die status steeds opnieuw te bekijken.

    "De impasse duurt dus voort", concludeerde marktanalist Bas van Geffen van Rabobank. De analist denkt nog steeds dat dit betekent dat er opnieuw uitstel komt voor de aankomende Brexit-deadline, gevolgd door verkiezingen. Een 'no-deal'-Brexit, waar Johnson op leek aan te sturen, zou in strijd zijn met de wens van het Britse parlement en de EU. Toch maakt de markt zich zorgen dat er "iets uit de bocht" vliegt met het naderen van de deadline.

    Tot de deadline van 31 oktober voorziet Geffen meer van dit soort risico-averse bewegingen van het Britse pond op de valutamarkt. Als die vrees voor een 'ongeluk' rond de Brexit-deadline geen bewaarheid wordt en het verwachte uitstel er komt, kan een aanloop naar de verkiezingen weer nieuwe onzekerheid voor de munt geven, denkt de analist.

    Het pond sterling noteerde dinsdagmiddag 0,5 procent lager ten opzichte van de euro, op 0,8971 pond voor een euro, en daalde 0,7 procent tegenover de Amerikaanse dollar, op 1,2205 dollar.

    De euro/dollar daalde iets naar 1,0949.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 11 oktober 2019 12:46
    EU-president Tusk houdt de deur voor Brexit-deal open

    (ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad heeft vrijdag toch de deur opengelaten voor een Brexit-deal. Dit zei Tusk na een bijeenkomst met de Cypriotische president Nicos Anastasiades.

    Tusk vertelde vorige week nog tegen de Britse premier Boris Johnson dat als er vandaag geen Brexit-voorstel zou zijn, hij openlijk zou verklaren dat er geen kansen meer zijn op een deal tijdens de aanstaande bijeenkomst van de Europese Raad, eind volgende week.

    Toch zag Tusk er vrijdag van af deze uitspraak te doen, omdat de Britse en Ierse premier Leo Varadkar een pad richting een oplossing gevonden zouden hebben. "Ik ontving veelbelovende signalen van de Ierse premier dat een deal nog steeds mogelijk is. Er vinden momenteel gesprekken plaats in Brussel", aldus Tusk.

    "Uiteraard is er geen garantie op succes en de tijd is bijna op, maar zelfs de kleinste kans moet benut worden. Een no-deal Brexit zal nooit de keuze van de Europese Unie zijn", aldus Tusk.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 11 oktober 2019 12:57
    JPMorgan rekent nu wél op brexitakkoord

    Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 11:53 | Views: 1.702

    11:53 - JPMorgan rekent nu wél op brexitakkoord
    LONDEN (AFN) - Zakenbank JPMorgan is om: er komt een brexitdeal. De brexitwatchers van de bank schatten de kans dat er een akkoord komt nu in op 50 procent, tegenover 5 procent bij de vorige prognose.

    De Britse premier Boris Johnson had donderdag een ontmoeting met zijn Ierse ambtgenoot Leo Varadkar over de brexit. De Ier was na afloop optimistisch over de kansen op een akkoord. "Dit verandert alles", reageerde JPMorgan. "Wij verwachten nu een deal."

    De details van het eventuele akkoord zijn nog niet bekend. "Als we het goed begrijpen dan is er een oplossing gevonden voor het probleem van de Ierse grens die acceptabel is voor alle partijen."
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Deceun...
+2,03%
Retail...
+1,39%
Fagron
+1,14%
Recticel
+1,00%
MONTEA
+0,87%

Dalers

Aperam
-6,68%
Xior
-6,32%
Proximus
-2,99%
Sofina
-2,58%
arGEN-X
-2,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links