Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 september 2019 19:21
    Europese beurzen beginnen week in mineur

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de nieuwe week redelijk in mineur begonnen. De STOXX Europe 600 index daalde 0,8 procent tot 389,80 punten, de Duitse DAX verloor 1,0 procent op een slot van 12.342,33 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.630.76 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.326,08 punten.

    "De voorlopige inkoopmanagersindexen uit de twee grootste economieën uit de eurozone onderstrepen de groeivertraging in de muntunie. Duitsland is de motor van Europa maar de inkoopmanagersindex voor de industrie was in ruim tien jaar niet zo slecht, wat vandaag leidde tot verkoopdruk", zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Een bijkomende factor zijn de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook, aldus Madden.

    De inkoopmanagersindices voor de eurozone in september vielen dus zwaar tegen. Het meest verontrustende cijfer was dat voor de Duitse industrie. Deze inkoopmanagersindex daalde van 43,5 tot slechts 41,4, waar een stijging tot 44,6 was verwacht.

    De activiteit in de industrie van de eurozone liet in september een aanzienlijk sterkere krimp zien dan een maand eerder, terwijl ook de groei van de dienstensector verzwakte, meldde Markit verder. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 47,0 in augustus naar 45,6 afgelopen maand. Vooraf was gerekend op een licht herstel tot 47,2. Het was het laagste cijfer in bijna zeven jaar.

    "Met dit soort economische data, neemt de druk op de ECB toe om zijn recente stimuleringspakket verder uit te breiden", volgens econoom Chris Williamson van Markit.

    De euro/dollar stond maandag onder druk door de tegenvallende inkoopmanagersindexen. Op het slot in Europa verhandelde het muntpaar 0,2 procent lager op 1,0996.

    Olie werd maandag een half procent duurder.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen van TUI, easyJet en Ryanair profiteerden van het faillissement van hun concurrent Thomas Cook. De Britse reisorganisatie moet worden geliquideerd en laat honderdduizenden reizigers gestrand achter op hun vakantiebestemming. Voor branchegenoten geeft dit echter lucht, want minder concurrentie leidt tot gezondere marges, volgens marktanalist Madden van CMC Markets.

    Met name directe concurrent van Thomas Cook, TUI, profiteerde. Het aandeel steeg maandag 7,2 procent.

    Unilever steeg 1,0 procent. Credit Suisse blijft positief over het aandeel, dat volgens de analisten zonder goede reden fors goedkoper is dan sectorgenoten. Het koersdoel in Britse ponden werd verhoogd vanwege het zwakkere pond sterling.

    Staalreus ArcelorMittal leverde 5,9 procent in. De zorgelijke cijfers over de Duitse industrie in combinatie met een adviesverlaging van Oddo zette stevige druk op het aandeel.

    Aandelen Marks & Spencer daalden 3,2 procent na het opstappen van financieel directeur Humphrey Singer.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.993,76 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 24 september 2019 18:23
    Defensieve aandelen op groen in vlakke AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag nauwelijks van zijn plek gekomen. De AEX won slechts 0,03 procent op 574,84 punten.

    Nu het seizoen met bedrijfsresultaten achter de rug is en het wachten is op de volgende ronde van kwartaalcijfers, gaat de aandacht vooral uit naar macro-economische cijfers en geopolitieke ontwikkelingen.

    "Wat er gisteren van afging, kwam er vandaag weer bij. Doorbreken aan de bovenkant blijkt evenwel erg moeilijk", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij tegen ABM Financial News. Nieuwe bedrijfscijfers, die over enkele weken verschijnen, kunnen voor een nieuwe impuls zorgen. "Het blijft de vraag in hoeverre bedrijven geraakt worden door de afzwakkende economie. Tot dusver zijn er betrekkelijk weinig winstwaarschuwingen geweest."

    Momenteel spreekt de Amerikaanse president Donald Trump de Verenigde Naties toe, waar hij onder andere zei geen slechte handelsdeal met China te accepteren. De Chinezen schenden het intellectueel eigendom en manipuleren hun munt, zo klaagde Trump.

    Dit kwam nadat minister Steven Mnuchin maandag zei samen met handelsgezant Robert Lighthizer de Chinese vicepremier Liu He over twee weken te ontmoeten.

    Persbureau Bloomberg meldde vanmiddag voordat Trump de VN toesprak dat China nieuwe vrijstellingen heeft afgegeven voor de import van Amerikaanse sojabonen.

    De Britse premier Boris Johnson kreeg het deksel op de neus. Hij heeft onrechtmatig het parlement voor vijf weken naar huis gestuurd. Nu dit door de rechter is bepaald, komt het parlement woensdag weer bijeen. Een pijnlijke nederlaag voor Johnson, oordeelde ThinkMarkets. Citigroup denkt dat de kans op een nieuw uitstel van Brexit en op nieuwe verkiezingen is toegenomen door de rechterlijke uitspraak.
    ?
    Macro-economisch waren de ogen vooral gericht op de Duitse Ifo index en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De Ifo index voor het ondernemersklimaat steeg sterker dan verwacht naar 94,6. Het vertrouwen van Joe Sixpack daalde juist veel sterker dan voorzien.

    De euro/dollar handelde op 1,1000. Olie werd tot bijna twee procent goedkoper.

    Stijgers en dalers

    In de AEX ging Wolters Kluwer aan kop met 1,5 procent, gevolgd door Philips met een koerswinst van 1,2 procent. Heineken werd een procent duurder en RELX 0,8 procent.
    ?
    Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell verloor 0,8 procent en Unibail en Galapagos werden circa 1,5 procent goedkoper. ArcelorMittal daalde 1,8 procent.

    In de AMX ging Altice 5,1 procent hoger. Fagron werd 1,3 procent duurder.

    De oliedienstverleners Fugro en SBM Offshore leverden 3,0 en 2,9 procent in. TomTom daalde 2,8 procent na het afgeven van nieuwe groeidoelen. UBS noemde de doelen geen grote verrassing, maar vond het positief dat TomTom hintte op de inkoop van eigen aandelen. ING vond dat de navigatiespecialist de vrees voor een ineenstorting op de middellange termijn wegnam. De bank ziet ook voldoende ruimte voor de inkoop van eigen aandelen.

    Onder de kleinere aandelen ging Vastned 1,5 procent in de plus en eindigde ICT ook 1,5 procent hoger. Kendrion verloor daarentegen 2,0 procent

    In de lokale lijst viel Alumexx op met een verlies van 3,0 procent. Dankzij een omzetgroei naar krap 1,2 miljoen euro in de eerste helft van 2019 wist Alumexx een kleine winst te genereren.

    Kardan won 5,9 procent. Kardan heeft zijn obligatiehouders benaderd met het verzoek om schulden om te zetten in aandelen. Oranjewoud werd zelfs 9,2 procent duurder. Er werden slechts enkele honderden aandeel verhandeld.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden rond de slotkoersen van maandag, toen in Amsterdam de slotgong klonk.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 24 september 2019 18:50
    Europese beurzen sluiten verdeeld

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, na een dramatische dag in de Britse politiek en hernieuwde aandacht voor het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

    De brede STOXX Europe 600 index sloot praktisch ongewijzigd op 389,84 punten. De Duitse DAX daalde 0,3 procent naar 12.307 punten. De Franse CAC 40 eindigde vlak op 5.628 punten.

    De Britse FTSE verloor 0,5 procent tot 7.291 punten, maar de Spaanse IBEX35-index steeg 0,3 procent.

    Het Britse Hooggerechtshof oordeelde dat het besluit van premier Boris Johnson om het parlement vijf weken naar huis te sturen onrechtmatig was. Johnson gaf geen gehoor aan oproepen om af te treden, maar de kansen op een aanstaande 'harde' Brexit lijken wel verder afgenomen.

    De Europese aandelenbeurzen gingen licht hoger nadat handelaren relatief goedkope aandelen oppikten na de sterke dalingen van maandag, maar de winst werd niet vastgehouden.

    In de middag drukte een tegenvallend cijfer voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen op de koersen. De index van Conference Board voor september daalde sterker dan verwacht, van 134 naar 125 punten, waar een beperkte daling tot 133 punten was voorspeld. Vooral de verwachtingen voor de komende zes maanden verslechterden.

    Ook bleken de Amerikaanse huizenprijzen in juli iets minder sterk te zijn gestegen dan in de voorgaande maand, volgens de index van Case-Shiller.

    De meeste impact had vermoedelijk een toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump, die China bekritiseerde in een toespraak voor de Verenigde Naties. Dit ondermijnde de hoop op succesvolle onderhandelingen bij een aankomende top over een handelsakkoord in oktober.

    Indices voor het ondernemersvertrouwen in Frankrijk, Duitsland en België wezen op stabilisatie, terwijl een Japanse inkoopmanagersindex wees op een vertragende industriesector. Bij de Duitse IFO-index was het oordeel over de huidige situatie positiever maar de vooruitblik niet.

    De euro/dollar noteerde op 1,1000. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0990 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0999 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag lager, na negatieve uitspraken van president Donald Trump aan het adres van China tijdens een toespraak voor de Verenigde Naties. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,1,7 procent in het rood op 57,66 dollar, terwijl voor een november-future Brent 63,59 dollar werd betaald, een verlies van 1,8 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Volkswagen verloor ruim 2 procent in Frankfurt, nadat Duitse aanklagers de bestuurders aanklaagden voor marktmanipulatie bij het schandaal rond de dieseluitlaatgassen uit 2015.

    Kunstmestfabrikant K+S verloor 5 procent. De productie werd verlaagd vanwege zwakke vraag.

    Tui zette de prijsstijging voort die maandag werd ingezet na het faillissement van de Britse reisorganisatie Thomas Cook. Het vakantieconcern won 6,5 procent in Londen, nadat het herhaalde dat de onderliggende winst dit jaar met 26 procent kan dalen.

    Total ziet ruimte om de dividenduitkering de komende jaren te verhogen. Het aandeel Total zakte in Parijs 2,3 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond lager. de S&P500-index verloor 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq 1,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 25 september 2019 17:52
    AEX-index sluit met klein verlies

    Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 17:43 | Views: 26

    AEX 17:48
    573,42 -1,42 (-0,25%)

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa kleurden graadmeters rood. De aankondiging dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een officieel onderzoek is gestart naar het afzetten van president Donald Trump zorgde voor twijfel bij beleggers. De verliezen op beurzen liepen iets terug na positieve opmerkingen van Trump over de handelsstrijd tussen China en de VS.

    De AEX-index sloot de sessie 0,3 procent lager op 573,42 punten. De MidKap raakte 0,9 procent kwijt tot 819,20 punten. Frankfurt en Parijs verloren tot 0,8 procent. Londen sloot een fractie lager. Het Britse Lagerhuis komt woensdag weer bijeen, zonder dat er zicht is op een einde aan de diepe politieke brexitcrisis in het land.

    Volgens Trump kan een handelsdeal tussen de VS en China veel sneller tot stand komen dan mensen verwachten. De uitspraken van de Amerikaan zijn opmerkelijk omdat Trump een dag eerder nog uithaalde naar China. Hij beschuldigde het land van valutamanipulatie en het stelen van intellectueel eigendom.

    Uitgifte van obligaties

    In de AEX-index was industrieconcern Aalberts de grootste verliezer met een min van 1,5 procent. Vastgoedconcern Staalconcern ArcelorMittal, dat zijn strategische evaluatieproces in Zuid-Afrika uitbreidt, was de sterkste stijger met een plus van 2,7 procent. Unibail-Rodamco-Westfield won 1 procent ondanks een neerwaartse bijstelling van de kredietwaardigheid door Standard & Poor's.

    VEON won bij de kleinere fondsen in Amsterdam 0,9 procent. Het kabel- en telecomconcern wil 1 miljard dollar ophalen met de uitgifte van obligaties.

    Vat olie

    In Parijs was EDF (min 6,6 procent) een opvallende daler. Het Franse energieconcern verwacht dat de kosten voor de bouw van een Britse kerncentrale aanzienlijk hoger uitvallen dan geraamd. Thyssenkrupp won 0,2 procent in Frankfurt. Het industrie- en staalconcern wil af van zijn topman Guido Kerkhoff na vier winstwaarschuwingen. Het Duitse softwarebedrijf TeamViewer eindigde bij zijn beursdebuut met een verlies van 3,4 procent.

    De euro was 1,10953 dollar waard, tegen 1,0999 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent minder op 56,30 dollar. Brentolie zakte 1,7 procent in prijs tot 62,04 dollar per vat.
  5. forum rang 10 voda 25 september 2019 17:56
    Damrak beperkt verlies

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag lager gesloten, maar krabbelden in de namiddag op en beperkten de verliezen nadat Wall Street geen vervolg gaf aan de daling op dinsdag.

    De AEX index zakte 0,8 procent tot 570,34 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,7 procent.

    "De beurs zakte langzaam steeds verder weg, nadat Wall Street dinsdagavond in het rood sloot, maar heeft zich sinds vanmiddag hersteld", zei vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

    Dinsdagavond ging Wall Street onderuit nadat de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump in gang zette. Deze nieuwe onzekere factor zette woensdag de beurzen wereldwijd onder druk. Ook een tegenvallend cijfer voor het consumentenvertrouwen in de VS zorgde voor neerwaartse druk, zei Nijkamp.

    In de loop van de woensdagmiddag waren er wat positieve economische berichten, zoals dat de nieuwe woningverkopen in de VS in augustus fors zijn gestegen, terwijl het Centraal Planbureau een opleving van de wereldhandel rapporteerde in juli. Het huizenmarktcijfer wijst erop dat de VS nog niet hoeven te vrezen voor een recessie, zoals in Europa, zo merkte Nijkamp op.

    Ook reageerde de beurs positief op de bewering van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij in zijn gesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky niets verkeerd heeft gedaan. De president wordt ervan beticht zijn Oekraïense collega onder druk te hebben gezet om juridisch onderzoek te doen naar zijn politieke rivaal Joe Biden en diens zoon.

    Over een langere termijn bekeken zit de AEX-index in een zijwaarts patroon, volgens Nijkamp. Er is niet genoeg vertrouwen om de beurs verder te laten stijgen, tenzij er groot positief nieuws is over Brexit of over een Chinees-Amerikaanse handelsdeal. Maar het kan ook de andere kant op gaan en de beurs is daardoor erg nerveus op dit moment, aldus de vermogensbeheerder. Bij gebrek aan bedrijfsresultaten en na de stappen die zijn gezet door de centrale banken wordt zenuwachtig gereageerd op economische cijfers.

    De olieprijs daalde. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 56,55 dollar, terwijl een november-future Brent 1,6 procent lager bewoog op 62,09 dollar.

    De olievoorraden in de VS stegen afgelopen week onverwacht met ruim 2 miljoen vaten, waar een kleine daling was voorzien. Dit kwam deels door een lagere benuttingsgraad van de raffinaderijen.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,0961. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1018.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het rood. Alleen Aalberts, IMCD en Wolters Kluwer verloren meer dam een procent. ArcelorMittal was de enige sterke stijger, met 2,7 procent koerswinst.

    Galapagos gaf 0,8 procent prijs. Het farmaceutische bedrijf loopt vertraging op met zijn eerste Toledo-compound studie, concludeerden analisten van KBC Securities. In plaats van in de tweede helft van 2019, rekent Galapagos nu op begin 2020 voor de studieresultaten. Toch handhaafde KBC het koopadvies. Galapagos meldde ook de start van een nieuwe studie.

    Ook in de AMX domineerde de dalers. Altice Europe en AMG eindigden wel met plussen, evenals vastgoedfondsen Wereldhave en Eurocommercial.

    Fagron was de sterkste daler met 4 procent, en ook TomTom, ASMI en Arcadis leverden 2 procent of meer in.

    Bij de kleinere fondsen verloor Sif 1,8 procent nadat ABN AMRO de fabrikant van funderingspalen voor windmolens op zee van de kooplijst haalde. Het aandeel daalde ruim 3 procent.

    Curetis verloor zelfs 17 procent. Voor BinckBank was het de laatste handelsdag, na de overname door Saxo Bank. De laatste koers van het aandeel was 6,35 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden rond sluitingstijd in Amsterdam ongeveer een kwart procent hoger. De S&P500-index steeg 0,2 procent, de Nasdaq 0,3 procent en de Dow Jones-index steeg 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 25 september 2019 19:19
    Europese beurzen lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, al werd een groot deel van de verliezen aan het einde van de handelsdag wel weggewerkt.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 0,7 procent lager op 387,24 punten. Rond het middaguur koerste de Europese index nog 1,4 procent lager. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,6 procent naar 12.234,18 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,8 procent met een stand van 5.583,80 punten. De Britse FTSE maakte een pas op de plaats op 7.289,99 punten.

    "De Europese aandelenmarkten zijn vandaag in het rood gesloten, omdat de politieke spanningen in de Verenigde Staten flink zijn opgelopen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. De Democraten in het Congres zijn een afzettingsprocedure begonnen tegen Trump, die een omstreden verzoek deed aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om zijn politieke rivaal en voormalig vicepresident Joe Biden te laten onderzoeken. Biden is in de race om het namens de Democraten op te nemen tegen Trump in de presidentsverkiezingen volgend jaar.

    "In 2017 was er ook sprake van afzetting, wat overduidelijk niet is gebeurd, maar toch zorgde deze politieke onzekerheid vandaag voor onrust op de financiële markten", aldus Madden.
    De marktanalist noemde ook wat negatieve geluiden aan het handelsfront als reden voor de lagere koersen vandaag. Trump betichtte China dinsdag van manipulatie van de Chinese munt en diefstal van intellectueel eigendom. De uitspraken komen enkele weken voor een verwacht topoverleg over het handelsconflict tussen de VS en China.

    Toch wisten de Europese beurzen vandaag een deel van de koersverliezen te beperken, nadat Trump in de middag weer wat optimisme schiep over een handelsdeal. Volgens de Amerikaanse president kan een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten er eerder dan verwacht komen.

    De olieprijzen daalden flink nadat bleek dat de olievoorraden vorige week onverwachts zijn gestegen. In de week eindigend op 20 september stegen de voorraden ruwe olie met 2,4 miljoen vaten tot 419,5 miljoen vaten. Er werd rekening gehouden met een daling van 200.000 vaten. Futures op een vat West Texas Intermediate daalden met ruim vier procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,0961. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1002 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1018 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    J Sainsbury won woensdag 1,6 procent. De tweede supermarkt van het Verenigd Koninkrijk meldde woensdag een omzetgroei met 0,1 procent, maar een daling van de vergelijkbare omzet met 0,2 procent. De onderneming herhaalde zijn outlook voor het lopende boekjaar.

    Remy Cointreau kreeg woensdag van JP Morgan een adviesverlaging van Neutraal naar Onderwogen met een koersdoel van 110,00 euro tegen eerder 128,00 euro. De koers van het aandeel zakte 1,7 procent.

    AB InBev werd 1,0 procent duurder. De bierreus heeft voor de beursgang van zijn dochteronderneming Budweiser Brewing Company APAC op de beurs van Hong Kong een prijs van 27 Hong Kong dollar per aandeel vastgesteld. De initiële prijsvork stond op 27 tot 30 Hong Kong dollar.

    Bain Capital gaat samen met Advent International een bod uitbrengen op Osram. In de komende weken is het consortium van plan een boekenonderzoek uit te voeren, alvorens een bindend bod uit te brengen. Osram won 2,2 procent.

    Brillenreus EssilorLuxottica verloor 2,9 procent na een teleurstellende beleggersdag.

    De Duitse bandenfabrikant Continental wil grondig herstructureren en het bedrijf zo klaarstomen voor de toekomst, waarbij ook heel wat banen zullen sneuvelen. De nieuwe plannen moeten tot een stevigere balans leiden, de organisatie aanscherpen en vanaf 2023 voor jaarlijks 500 miljoen euro aan kostenbesparingen zorgen. Het aandeel maakte een pas op de plaats.

    Tussenstand Wall Street

    Na sluitingstijd in Europa gingen de Amerikaanse indices omhoog. De breed samengestelde S&P500 index steeg 0,2 procent op 2.971,92 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 26 september 2019 18:02
    ABN AMRO fors onderuit op groen Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, waarbij toch vooral de koersval van ABN AMRO opviel. De AEX index steeg 0,8 procent tot 577,72 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een vlak slot resteerde.

    De markt zag zich donderdag gesteund door nieuwe hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdagavond dat een deal om een einde te maken aan de langdurige Amerikaanse handelsoorlog met China "eerder dan je denkt" zou kunnen gebeuren. Hij zei tevens dat Beijing "heel erg graag een deal wil sluiten". De markt zag zich daarnaast gesteund door het nieuws dat de Verenigde Staten en Japan een beperkte handelsovereenkomst hebben getekend.

    Investmentmanager Simon Wiersma van ING adviseerde beleggers donderdag om alle politieke ruis zoveel mogelijk te negeren, hoewel dat volgens hem niet makkelijk zal zijn aangezien naast de impeachmentprocedure in de VS en de aanhoudende onzekerheid over een handelsakkoord ook de brexit weer naar de voorgrond treedt en de verkiezingsstrijd in de VS is begonnen.

    "President Trump zal niet worden afgezet en wordt volgend jaar herkozen. Voor het einde van dit jaar zal hij een 'superdeal' met China sluiten, die heeft hij namelijk nodig om herkozen te worden. In het Verenigd Koninkrijk komen er zowel nieuwe verkiezingen als een nieuw brexitreferendum. Wat de uitslag dan wordt, is hoogst onzeker. Als dat opnieuw ‘vertrekken uit de EU’ wordt, begint het hele circus weer opnieuw", voorspelt Wiersma.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in oktober is gestegen van 9,7 naar 9,9, terwijl werd gerekend op een vlakke ontwikkeling.

    De geldhoeveelheid in de eurozone is in augustus harder gestegen dan een maand eerder.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het groeitempo van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal conform een eerdere raming 2,0 procent bedroeg. Het aantal eerste steunaanvragen is vorige week met 3.000 gestegen tot 213.000 stuks, terwijl de groothandelsvoorraden en aanstaande huizenverkopen in augustus eveneens een stijging lieten zien.

    De euro/dollar noteerde op 1,0937. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0951 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0941 op de borden.

    Olie noteerde donderdag tot 1,7 procent lager.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door RELX met een winst van 2,3 procent, gevolgd door Wolters Kluwer en DSM met winsten van respectievelijk 2,2 procent en 1,7 procent.

    ABN AMRO verloor daarentegen 12,2 procent. Vanochtend werd bekend dat de bank onder het vergrootglas ligt van de Nederlandse openbare aanklager, in verband met het mogelijk tekort schieten bij het controleren van klanten op witwassen en terrorismefinanciering. Een analist van JP Morgan Cazenove stelt op basis van de summiere informatie die de bank verstrekte, niet te kunnen beoordelen hoe groot of ernstig de zaak is. "Dat helpt erg weinig." UBS merkte op dat het risico op een boete is toegenomen.

    Volgens een woordvoerder van het OM is de zaak aangemeld bij justitie door toezichthouder De Nederlandsche Bank, en gaat het om drie verdenkingen: ten eerste het gedurende langere tijd niet of niet tijdig melden van ongebruikelijke transacties, ten tweede het onvoldoende controleren van de achtergrond van klanten, en ten derde het niet tijdig afscheid nemen van klanten. Alle drie verdenkingen betreffen overtreding van de wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.

    In het kielzog van ABN AMRO verloor ING 0,2 procent. ArcelorMittal daalde 3,5 procent, terwijl Philips 0,9 procent inleverde.

    In de AMX won ging AMG aan kop met een winst van 4,1 procent. AMG tekende een contract met Glencore voor de levering van ferrovanadium. Het betreft een langjarige overeenkomst om 100 procent van de ferrovanadiumproductie van de fabriek in Ohio te leveren, inclusief de nog te bouwen faciliteit. Volgens ING zal het contract een beperkte financiële impact hebben, maar geeft het wel een positief signaal af.

    Eurocommercial steeg 3,3 procent, ASMI won 2,1 procent, terwijl Basic-Fit ook 2,1 procent hoger noteerde. Aperam daalde 2,7 procent, evenals Fugro.

    Altice Europe verloor 2,5 procent. De kabelaar is van plan het aandelenkapitaal terug te brengen door eigen aandelen in te trekken. Op 23 september besloot het bestuur van Altice tot het intrekken van 200 miljoen gewone aandelen die in het bezit zijn van het bedrijf. Verder leverde Wereldhave 1,2 procent in.

    Onder de kleinere aandelen ging Vastned aan kop met een winst van 3,5 procent, gevolgd door Accsys met een winst van 2,1 procent. Sif daalde 6,4 procent, NIBC verloor 2,9 procent en Kiadis Pharma noteerde 2,1 procent lager.

    Het lokaal genoteerde Curetis won 5,0 procent. Woensdag was er juist nog een verlies van 17 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager op 2.969,17 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 26 september 2019 18:42
    Europese beurzen eindigen hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 389,95 punten, de Duitse DAX won 0,4 procent op een slot van 12.288,54 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.620,57 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent hoger op 7.351,08 punten.

    "Optimisme over de Amerikaans-Chinese handelsoorlog stimuleerde een koopgolf", zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Beijing maakte donderdag bekend dat bedrijven aanzienlijk meer Amerikaanse sojabonen en varkensvlees hebben geïmporteerd. De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdag dat een deal met China mogelijk eerder wordt gesloten dan iedereen denkt.

    "We hebben dit soort opmerkingen vaker gehoord. Trump heeft de gewoonte om tegenstrijdige geluiden te laten horen wat betreft China, dus beleggers zijn wellicht wat sceptisch."

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in oktober is gestegen naar 9,9, waar een stabiel niveau van 9,7 was voorzien. De geldhoeveelheid in de eurozone is in augustus harder gestegen dan een maand eerder, waarbij de kredietverstrekking in een stabiel tempo steeg.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,0937. Olie werd bijna twee procent goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Het Nederlandse Openbaar Ministerie onderzoekt ABN AMRO in verband met de verplichtingen om klanten te controleren op witwassen en terrorismefinanciering. De bank zal volledig meewerken aan het onderzoek. Het aandeel was de sterkste daler in Amsterdam en verloor 12,2 procent.

    Banken elders stonden ook onder druk. Deutsche Bank daalde 2,1 procent, Société Générale sloot fractioneel in het rood en ING Groep daalde 0,2 procent.

    Pearson heeft gewaarschuwd voor zwakker dan verwachte resultaten in het derde kwartaal. Vooral in het segment van cursussen voor het hoger onderwijs in de VS ervaart het bedrijf tegenwind. Voor het gehele jaar verwacht de Britse uitgever dat het aangepaste operationele resultaat aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 590 miljoen tot 640 miljoen Britse pond zal uitkomen. Het aandeel eindigde 14,0 procent lager.

    Imperial Brands daalde donderdag 12,9 procent na een omzetwaarschuwing nu er meer uitdagingen liggen voor de volgende generatie tabaksproducten. In de Verenigde Staten is onrust ontstaan over de gevolgen van het dampen van e-sigaretten.

    International Consolidated Airlines Group verwacht dat de aangepaste operationele winst dit jaar lager zal uitvallen ten opzichte van 2018, vanwege de recente stakingen bij British Airways. Het aandeel daalde 4,0 procent.

    Ericsson heeft een voorziening getroffen ter waarde van 12 miljard Zweedse kroon, ofwel 1,0 miljard dollar, vanwege een corruptiezaak in de VS. Het aandeel daalde 2,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteren donderdag lager. De S&P 500 index verliest 0,7 procent, de Dow Jones index daalt 0,6 procent en de Nasdaq levert 1,0 procent in.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 27 september 2019 18:02
    Philips onderuit in vlakke AEX

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX is vrijdag vrijwel vlak gesloten. De AEX index steeg 0,1 procent tot 578,31 punten, terwijl de AMX een winst van 0,8 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

    De aandelenmarkt schommelde vrijdag tussen lichte winsten en verliezen vanwege de aanhoudende onzekerheden over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de politieke onzekerheid in Washington vanwege de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

    "De meeste aandacht gaat op dit moment uit naar (geo)politieke ontwikkelingen, waaraan, naast de handelsoorlog tussen de VS en China, sinds deze week een nieuw hoofdstuk is toegevoegd: het in gang zetten van de afzettingsprocedure tegen president Trump, oftewel impeachment", zei investment manager Simon Wiersma van ING.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek vrijdag dat het producentenvertrouwen in de Nederlandse industrie is gedaald. De vertrouwensindex ging van 3,9 in augustus naar 3,3 in september.

    Ook elders speelden vertrouwenscijfers de hoofdrol. Het Italiaanse consumenten- en ondernemersvertrouwen over september lieten respectievelijk een lichte verbetering en een kleine verslechtering zien. Het consumentenvertrouwen van de eurozone kwam uit op 6,5 negatief tegen 7,1 negatief in augustus. Ook het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september duidelijk gestegen.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten verder het nieuws dat de orders duurzame goederen in augustus minder hard zijn gestegen dan in de voorgaande maand, evenals de bestedingen en het inkomen van de gemiddelde Amerikaan.

    De euro/dollar noteerde op 1,0945. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0917 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag vrijwel vlak.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 18 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 2,7 procent. Volgens persbureau Bloomberg bestudeert de staalreus de opties voor zijn ijzerertsactiviteiten in Brazilië, Canada en Liberia. ArcelorMittal zou volgens Bloomberg een eventuele verkoop van deze activiteiten in overweging hebben genomen, nu het bedrijf zijn schuld wil reduceren door activiteiten die niet tot het kern van de onderneming behoren te verkopen.

    ABN AMRO steeg 1,5 procent. Donderdag verloor het aandeel 12 procent, nadat bekend werd dat de bank onder het vergrootglas ligt van de Nederlandse openbare aanklager, in verband met de verplichtingen om klanten te controleren op witwassen en terrorismefinanciering. Aangezien ABN AMRO een stuk kleiner is dan ING, denkt analist Jason Kalamboussis van KBC Securities dat een boete tussen de 150 miljoen en 200 miljoen euro zal uitvallen, “mits tijdens het onderzoek ernstige misstanden worden ontdekt”. ING moest 775 miljoen euro overmaken.

    Philips verloor vrijdag maar liefst 5,4 procent. De onderneming belt, zo bevestigde een woordvoerder aan ABM Financial News, deze week met verschillende financiële analisten in verband met de publicatie van de verwachte impact van de wisselkoersen op de omzet. Dit is iets wat volgens de zegsman aan het einde van elk kwartaal gebeurt, alvorens de gesloten periode begint.

    Randstad noteerde ex-dividend en daalde 1,6 procent. ASML noteerde 0,4 procent lager. Een tegenvallende outlook van Micron Technology zette druk op de hele halfgeleidersector.

    In de AMX ging Altice Europe aan kop met een winst van 5,3 procent. Air France-KLM steeg 2,6 procent en Signify won tevens 2,6 procent. WDP bungelde onderaan met een verlies van 1,9 procent. Intertrust daalde 0,7 procent.

    Onder de kleinere aandelen nam Neways het voortouw met een winst van 4,0 procent, Kendrion won 2,4 procent en ForFarmers steeg 1,4 procent.

    Sif Holding steeg 1,2 procent. De Japanse krant Nikkei schreef dat Sif een productiefaciliteit in Japan wil openen en zoekt naar partners. De kosten voor de faciliteit worden geschat op 200 miljoen tot 300 miljoen euro, aldus de krant. Sif ontkende later in de ochtend evenwel dat het een eigen productiefaciliteit in Japan wil openen. Volgens Sif heeft de Japanse krant topman Fred van Beers verkeerd begrepen en geciteerd. Een woordvoerder van Sif zei tegen ABM Financial News dat het geen eigen fabriek wil bouwen, maar lokale partners zoekt en indien die een fabriek bouwen Sif kan bijstaan met kennis en eventueel materieel.

    Alfen daalde 2,1 procent. Vastned leverde 2,5 procent in, terwijl Pharming 1,1 procent zakte.

    Het lokaal genoteerde Stern werd 4,7 procent duurder. Stern heeft de verkoop van SternLease aan ALD afgerond en dit leverde 9 miljoen euro meer op dan verwacht.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.984,59 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 27 september 2019 18:46
    Europese beurzen hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 391,79 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,8 procent op 12.380,94 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.640,58 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,0 procent hoger op 7.426,21 punten.

    Het pad van de minste weerstand was vrijdag voor de Europese aandelenmarkten omhoog, vanwege de hoop op een soepel monetair beleid en fiscale stimuli.

    De winsten in het Verenigd Koninkrijk waren met name sterk nadat Michael Saunders, lid van het monetaire beleidscomité van de Bank of England, zei dat de centrale bank misschien zou willen overwegen om de rente te verlagen, zelfs als de Britse regering een overeenkomst weet te bereiken met de Europese Unie over het vertrek uit de unie.

    Strategen van RBC Capital Markets merkten op dat overheden mogelijk het soepele monetaire beleid van centrale banken volgen in een poging de economische groei te stimuleren.

    "De groeiende economische neergang en het gebrek aan ruimte voor monetair beleid hebben er toe geleid dat het fiscaal beleid van overheden moet worden opgevoerd", aldus de analisten. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit een groeiend thema zal zijn in de komende maanden en kwartalen en uiteindelijk een aanzienlijke impact op de markt zal hebben", voegden zij toe.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de Franse consumentenprijzen is september op maandbasis met 0,3 procent zijn gedaald. De verwachting lag op een afname van de consumentenprijzen met 0,2 procent.

    Het Italiaanse consumenten- en ondernemersvertrouwen over september lieten respectievelijk een lichte verbetering en een kleine verslechtering zien.

    Voor consumentenvertrouwen van de eurozone kwam vorige week in een definitieve meting uit op 6,5 negatief tegen 7,1 negatief in augustus en dat werd vrijdag in een definitieve meting bevestigd.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de orders duurzame goederen in augustus minder hard zijn gestegen dan in de voorgaande maand, evenals de bestedingen en het inkomen van de gemiddelde Amerikaan. Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september duidelijk gestegen.

    De euro/dollar noteerde op 1,0945. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0917 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

    Olie noteerde vrijdag vrijwel vlak.

    Bedrijfsnieuws

    Imperial Brands verloor vrijdag 1,3 procent, nadat het concern donderdag een winstwaarschuwing afgaf.

    Osram Licht steeg 5,4 procent, nadat AMS zijn overnamebod verhoogde naar 41,00 euro per aandeel.

    Commerzbank verwacht dit jaar geen stijging meer van de onderliggende omzet, vanwege uitdagende marktomstandigheden. Commerzbank maakte donderdag verder bekend dat het een bod lanceert op het resterende belang in Comdirect dat het nog niet in handen heeft. Het aandeel Commerzbank liep vrijdag 0,6 procent op.

    ArcelorMittal bestudeert de opties voor zijn ijzerertsactiviteiten in Brazilië, Canada en Liberia. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag, die zich daarbij baseert op mededelingen van betrokken personen. Het staalconcern steeg 2,7 procent.

    BASF herhaalde vandaag zijn outlook voor 2019 op een beleggersdag en liep vrijdag 2,5 procent op.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.984,59 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 27 september 2019 21:41
    AEX sluit week licht hoger af

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs liet afgelopen week aardige bewegingen zien, maar op weekbasis kregen de kopers nipt de overhand. De AEX sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 578,31 punten, waardoor er op weekbasis een winst restte van 0,2 procent.

    De beurzen lieten zich afgelopen week sturen door geopolitieke ontwikkelingen. Vooral de Amerikaanse president Donald Trump wist de aandelenmarkten in beweging te brengen met uitspraken over onder meer de relaties met China en Japan.

    Zo stelde Trump dat de Verenigde Staten een beperkte handelsovereenkomst hebben getekend met Japan. Over een handelsdeal met China zei Trump dat deze er "sneller dan verwacht" kan komen.

    De stemming werd wel gedrukt door een afzettingsprocedure die werd gestart door de Democraten. Zij willen van Trump af en beschuldigen hem ervan zijn Oekraïense collega onder druk te hebben gezet om onderzoek te doen naar zijn politieke rivaal Joe Biden en diens zoon.

    "Er zijn genoeg factoren om onzeker over te zijn", aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING. "De meeste aandacht gaat op dit moment uit naar (geo)politieke ontwikkelingen, waaraan, naast de handelsoorlog tussen de VS en China, sinds deze week een nieuw hoofdstuk is toegevoegd, namelijk het in gang zetten van de afzettingsprocedure tegen president Trump.”

    "Toch overheerste op de Europese beurzen een optimistische stemming", aldus Wiersma. "De hoop op een handelsakkoord tussen de VS en China lijkt, na berichten van beide kanten, wat groter geworden."

    Op macro-economisch vlak waren er cijfers over de Duitse Ifo-index en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De Ifo-index voor het ondernemersklimaat steeg sterker dan verwacht naar 94,6, terwijl het vertrouwen van Joe Sixpack volgens The Conference Board juist veel sterker daalde dan voorzien. Een meting van de Universiteit van Michigan liet juist een duidelijke stijging zien.

    Verder stegen de nieuwe woningverkopen in de VS in augustus fors, maar kromp de activiteit in de industrie van de eurozone in september aanzienlijk ten opzichte van een maand daarvoor. Ook noemenswaardig zijn cijfers over de Nederlandse economie, die in het tweede kwartaal iets minder hard groeide dan aanvankelijk voorzien.

    De olieprijzen daalden en zijn daarmee weer zo goed als op het niveau van voor de aanslagen op Saoedische olieraffinaderijen eerder deze maand. Saoedi-Arabië verwacht dat de olie-export snel weer op het oude niveau is, terwijl zorgen over een afgenomen vraag naar olie boven de markt blijft hangen. Een onverwachtse stijging van de Amerikaanse olievoorraden deden de olieprijs eveneens niet goed.

    De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0941. Aan het begin van de handelsweek werd de munt verhandeld op 1,1017. De dollar behield zijn kracht, constateerde valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury.

    Stijgers en dalers

    Afgelopen week konden vooral defensieve aandelen op bijval van beleggers rekenen. Zo wonnen uitgevers RELX en Wolters Kluwer tot drie procent, terwijl Heineken 2,3 procent bijschreef. Indexzwaargewicht Unilever won ook 2,3 procent.

    ABN AMRO maakte juist een koersval van maar liefst 13,7 procent. Donderdag werd bekend dat de bank onder het vergrootglas ligt van de Nederlandse openbare aanklager, in verband met het mogelijk tekort schieten bij het controleren van klanten op witwassen en terrorismefinanciering. Een analist van JP Morgan Cazenove stelde op basis van de summiere informatie die de bank verstrekte, niet te kunnen beoordelen hoe groot of ernstig de zaak is. "Dat helpt erg weinig." UBS merkte op dat het risico op een boete is toegenomen en die kan volgens KBC Securities uitkomen op 150 miljoen tot 200 miljoen euro.

    ArcelorMittal gaf 5,9 procent prijs. Een adviesverlaging door Oddo BHF deed de staalreus geen goed, zo merkte senior financial economist Tom Simonts van KBC op. Het advies voor ArcelorMittal ging van Kopen naar Reduceren met een koersdoel van 12,00 euro.

    In de AMX herstelde AMG met 4,3 procent deels van de verliezen van de afgelopen maanden. Een nieuw contract met Glencore voor de levering van ferrovanadium viel in de smaak. Het betreft een langjarige overeenkomst om 100 procent van de ferrovanadiumproductie van de fabriek in Ohio te leveren, inclusief de nog te bouwen faciliteit. Volgens ING zal het contract een beperkte financiële impact hebben, maar geeft het wel een positief signaal af.

    Altice schreef krap 8 procent aan beurswaarde bij. De kabelaar is van plan het aandelenkapitaal terug te brengen door eigen aandelen in te trekken. Op 23 september besloot het bestuur van Altice tot het intrekken van 200 miljoen gewone aandelen die in het bezit zijn van het bedrijf.

    De koers van Fugro liep met 10,6 procent flink terug. Een terugval van de olieprijzen deden het bedrijf geen goed. Aperam en Arcadis leverden tot ongeveer 7 procent in.

    Onder de kleinere aandelen won Accsys 1,3 procent, terwijl Sif Holding net geen 10 procent verloor. Sif werd van de kooplijst van ABN AMRO gehaald. Bovendien is het bedrijf, in tegenstelling tot berichtgeving van de Japanse krant Nikkei, niet van plan om een fabriek in Japan neer te zetten. Volgens Sif heeft de Japanse krant topman Fred van Beers verkeerd begrepen en geciteerd.

    Een woordvoerder van Sif zei tegen ABM Financial News dat het geen eigen fabriek wil bouwen, maar lokale partners zoekt en indien die een fabriek bouwen Sif hen kan bijstaan met kennis en eventueel materieel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 30 september 2019 18:01
    AEX hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met een kleine winst gesloten. De AEX steeg 0,3 procent tot 580,23 punten. De AMX won 0,7 procent en de ASCX teeg 0,5 procent.

    Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China domineerde maandag opnieuw de nieuwsstroom. China meldde zondag dat toponderhandelaar, vicepremier Liu He, volgende week naar Washington zal reizen voor hernieuwde handelsbesprekingen met de Verenigde Staten. Op 10 oktober worden de gesprekken hervat. Vrijdag verschenen berichten over mogelijke plannen van Washington om Amerikaanse investeringen in Chinese bedrijven in te perken. Ook zou Trump overwegen om Chinese beursnoteringen op Wall Street te verbieden. Dat wordt ontkend door het Witte Huis.

    Volgens investmentmanager Simon Wiersma van ING staat de nieuwe handelsweek in het teken van wachten. "Wachten op de uitkomst van de handelsbesprekingen tussen de VS en China die rond 10 oktober zijn gepland. Hoewel het natuurlijk best spannend is, kun je de uitkomst toch redelijk voorspellen. Er zal wat meer toenadering zijn, maar de kans op een allesomvattend akkoord is bijzonder klein. Wel hebben we het idee dat zowel de VS als China wat water bij de wijn willen doen", aldus Wiersma.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek maandag dat de afzetprijzen van de Nederlandse industrie in augustus zijn gedaald met 0,8 procent, wat de eerste daling in bijna 3 jaar markeerde.

    Op macro-economisch vlak werd maandag tevens bekend dat de Chinese industrie in september minder hard is gekrompen dan verwacht, volgens de inkoopmanagersindex van het nationale statistiekbureau, terwijl cijfers van Markit en Caixin zelfs wezen op sterker dan voorspelde groei. Een econoom van Citigroup noemde de rapporten "bemoedigend". In Japan produceerde de industrie in augustus minder, en ook minder dan verwacht, terwijl de detailhandelsomzet steeg na een daling in juli.

    De Duitse detailhandel zette 0,5 procent meer om in augustus. De werkloosheid in Duitsland was in september stabiel, op 5,0 procent, bleek verder, terwijl die in augustus in de hele eurozone daalde tot 6,2 procent. De Duitse consumentenprijzen zijn in september op jaarbasis met 1,2 procent gestegen, tegen 1,4 procent een maand eerder, terwijl op maandbasis een pas op de plaats werd gemaakt.

    De dalende Duitse inflatie is wellicht goed nieuws voor Duitsland, maar niet voor de Europese Centrale Bank. Dit stelde econoom Carsten Brzeski van ING maandag. Daarentegen staat de Duitse arbeidsmarkt er volgens Brzeski goed voor en lieten de detailhandelsverkopen een stijging zien.

    Dit betekent volgens de econoom dat de ellende in de Duitse industrie, in ieder geval op dit moment, de rest van de Duitse economie nog niet besmet. Sterker nog, Brzeski denkt dat de particuliere consumptie zelfs kan profiteren van de steeds lagere inflatie. "Met lage inflatie kun je meer dingen kopen", zo verwees de econoom naar een uitspraak van Mario Draghi, de voorzitter van de ECB.

    Uit de Verenigde Staten kwam het nieuws dat de economische activiteit in de regio Chicago in september is omgeslagen naar krimp. De PMI daalde in september van 50,4 naar 47,1.

    De euro/dollar noteerde op 1,0901. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0930 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0938 op de borden.

    Olie noteerde maandag tot 1,1 procent lager.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot een ruime meerderheid van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Philips met een winst van 2,3 procent, gevolgd door DSM, dat 1,8 procent won en Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 1,6 procent. Adyen bungelde onderaan met een verlies van 2,4 procent. Galapagos verloor 1,5 procent en ArcelorMittal daalde 0,8 procent.

    KPN verloor 0,6 procent. Het telecombedrijf ziet af van de benoeming van Dominique Leroy als CEO. Belgische toezichthouders doen onderzoek naar een mogelijke verkoop van aandelen Proximus met voorkennis door Leroy, toen zij CEO van het Belgische telecombedrijf was, en KPN zegt dat de uitkomst van dit proces "onduidelijk en onvoorspelbaar" is.

    Royal Dutch Shell verloor 0,6 procent. De oliereus heeft in het derde kwartaal extra afschrijvingen gedaan. De afschrijvingen bij de tak Upstream zullen tussen de 250 miljoen en 350 miljoen dollar liggen. Het gaat om papieren afschrijvingen. Shell schat de productie op 2,6 miljoen tot 2,65 miljoen vaten per dag in het afgelopen kwartaal. De productieverwachting die Shell afgaf valt UBS tegen. Echter, Shell meldde ook, zo benadrukte UBS, "sterke prestaties te verwachten op het vlak van handel en optimalisatie" bij Integrated Gas.

    Vopak steeg 0,8 procent. Het tankopslagbedrijf heeft maandag de verkoop van de terminals in Amsterdam en Hamburg aan First Aid Investments afgerond.

    In de AMX schoot PostNL liefst 9,9 procent omhoog. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken keurde vrijdag "onder strenge voorwaarden" de overname van Sandd door PostNL goed. De goedkeuring komt volgens KBC Securities sneller dan verwacht. Dit zal betekenen dat de deal al voor december dit jaar kan worden afgerond, denkt analist Ruben Devos. Volgens ING verbetert het risicoprofiel van PostNL aanzienlijk door de deal.

    Wereldhave steeg 2,6 procent, terwijl Fugro juist 2,6 procent daalde en Arcadis 1,4 procent verloor.

    OCI en het nationale oliebedrijf van Abu Dhabi ADNOC gaan kunstmestbedrijven samenvoegen, om een mondiale leider te worden in stikstofbemesters in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het aandeel steeg 1,9 procent.

    ASMI steeg 2,4 procent. ASMI kondigde aan dat CEO Chuck del Prado volgend jaar met pensioen gaat. "Del Prado werd bij zijn aanstelling nogal eens gezien als het zoontje van de baas. Dat beeld heeft hij door zijn acties meer dan recht getrokken", zo merkte analist Corné van Zeijl van Actiam op. "Het totale rendement onder zijn bewind is bijna 842 procent." De zoektocht naar een opvolger voor Del Prado is gestart. Volgens NIBC luidt het vertrek van de CEO mogelijk een nieuwe fase in voor ASMI.

    SBM Offshore verloor nipt 0,2 procent. SBM neemt deel aan een openbare veiling en hoopt zo grotere belangen te kunnen verwerven in een vijftal Braziliaanse FPSO's. Volgens ING zou het positief zijn als

    Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
  13. forum rang 10 voda 30 september 2019 19:25
    Europese beurzen sluiten overwegend hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag overwegend hoger geëindigd. De STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 393,15 punten, de Duitse DAX won 0,4 procent op een slot van 12.428,08 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.677,79 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent lager op 7.408,21 punten.

    "De beurzen lagen er over het algemeen goed bij, nu beleggers zich even wat minder zorgen maken over de handelsperikelen tussen de VS en China", volgens marktanalist David Madden, die wees op commentaar van Witte Huis adviseur Peter Navarro die ontkende dat de Trump-regering van plan is om een ban te zetten op beursnoteringen voor Chinese bedrijven.

    Beleggers lijken daardoor optimistisch over de handelsbesprekingen van volgende week, volgens Madden. Een nieuwe ronde gesprekken staat voor 10 oktober gepland.

    Verder was het de laatste handelsdag van een volatiel kwartaal, met heftige bewegingen in de olieprijs na aanvallen op Saoedische olie-installaties, nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve die de rente verlaagde en de continue spanning in de handelsrelatie tussen de VS en China.

    Dit resulteerde voor de Stoxx Europe 600 index in een winst van iets meer dan een procent in de afgelopen drie maanden, terwijl de Amerikaanse S&P 500 op een winst van een half procent staat. Europese aandelen zijn echter structureel goedkoper dan Amerikaanse, met een gemiddelde koerswinstverhouding van 14,6, volgens JP Morgan Asset Management, tegen 18,1 voor Amerikaanse bedrijven in de S&P 500-index. Dit zou te maken hebben met lagere verwachtingen voor de economie in de eurozone.

    In economisch nieuws werd maandag bekend dat de Chinese industrie in september minder hard is gekrompen dan verwacht, volgens de inkoopmanagersindex van het nationale statistiekbureau, terwijl cijfers van Markit en Caixin zelfs wezen op sterker dan voorspelde groei. Een econoom van Citigroup noemde de rapporten "bemoedigend".

    De Duitse detailhandel zette 0,5 procent meer om in augustus. De werkloosheid in Duitsland was in september stabiel, op 5,0 procent. In de eurozone was sprake van een daling tot 7,4 procent.

    De Duitse consumentenprijzen zijn in september op jaarbasis met 1,2 procent gestegen, tegen een inflatie van 1,4 procent een maand eerder. Op maandbasis bleef de inflatie stabiel.

    De dalende inflatie is wellicht goed nieuws voor Duitsland, maar niet voor de ECB, volgens econoom Carsten Brzeski van ING. Daarentegen ligt de Duitse arbeidsmarkt er volgens Brzeski goed bij en is ook de stijging van de detailhandelsverkopen positief.

    Dit betekent volgens de econoom dat de ellende in de Duitse industrie, in ieder geval op dit moment, de rest van de Duitse economie nog niet besmet. Sterker nog, Brzeski denkt dat de particuliere consumptie zelfs kan profiteren van de steeds lagere inflatie. "Met lage inflatie kun je meer dingen kopen", zo verwees de econoom naar een uitspraak van Mario Draghi, de voorzitter van de ECB.

    De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0910, het laagste niveau in zo'n twee jaar. Olie werd ruim een procent goedkoper op 55,14 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Banken zoals Santander, Société Générale en BNP Paribas behoorden maandag tot de stijgers, met koerswinsten van rond een procent. Deutsche Bank liet juist bijna een procent gaan.

    Electricite de France won bijna twee procent. Het bedrijf zal 400 miljoen euro krijgen als compensatie voor de vervroegde sluiting van een kerncentrale.

    Rio Tinto heeft de plannen om zijn Canadese ijzerertsdivisie naar de beurs te brengen of te verkopen, geschrapt. Dit schreef The Wall Street Journal maandag op basis van een bron. De Brits-Australische mijnbouwgroep is al sinds 2013 af en aan op zoek naar een koper voor het belang, maar kon nooit een prijs overeenkomen met geïnteresseerden. Het aandeel daalde een procent in Londen.

    Aandelen KPN verloren 0,6 procent in Amsterdam nadat bekend werd dat het telecombedrijf afziet van de benoeming van Dominique Leroy als nieuwe CEO.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteren rond het sluiten van de Europese beurzen hoer, met winsten tot 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 1 oktober 2019 17:54
    AEX flink in het rood na zwakke inkoopcijfers

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag flink lager geëindigd. De AEX sloot 1,1 procent in de min op 573,89 punten.

    Het Damrak begon vanochtend nog positief aan het nieuwe kwartaal, maar de stemming sloeg om na het verschijnen van zwakke inkoopdata uit de eurozone en later ook uit de Verenigde Staten.

    Met name het Amerikaanse cijfer van het Institute for Supply Management zorgde voor een negatieve verrassing, want de inkoopmanagersindex zakte in september van 49,1 tot 47,8 en daarmee het laagste niveau in zo'n tien jaar. En dat terwijl er een lichte verbetering was voorzien tussen augustus en september.

    Het is niet raar dat de markt schrikt van de zwakke index voor de Amerikaanse industrie van ISM, vindt vermogensbeheerder Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management, omdat de recessie waar de Duitse maakindustrie de afgelopen tijd mee kampte zich nu ook laat zien in de maakindustrie in de Verenigde Staten.

    Dat biedt volgens de marktvorser ook weer ruimte voor beleggers om te anticiperen op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken. Die hebben nog ruimte om dit te doen, denkt Van den Heuvel.

    Ook in de eurozone was september een zwakke maand voor de maakindustrie. De inkoopmanagersindex daalde van 47,0 tot 45,7 en daarmee het laagste niveau in zo'n zeven jaar.

    "Van kwaad tot erger", oordeelde econoom Chris Williamson van Markit. Het belooft ook weinig goeds voor het vierde kwartaal, denkt hij.

    Een ander economisch rapport dat dinsdag aandacht kreeg, waren de inflatiecijfers uit de eurozone. In september stegen de consumentenprijzen met 0,9 procent op jaarbasis, na een inflatie van 1,0 procent een maand eerder. De kerninflatie, die door de ECB als graadmeter wordt genomen, verbeterde licht, van 0,9 naar 1,0 procent.

    De inflatiecijfers komen voor de Europese Centrale Bank niet als een verrassing, maar het onderliggende beeld blijft zorgwekkend, volgens econoom Bert Colijn van ING.

    "Energieprijzen zullen de inflatie de komende maanden wel een impuls geven, maar dat zal niet resulteren in een duurzame beweging richting de 2 procent die de ECB ambieert", verwacht Colijn. De stimuleringsmaatregelen die Draghi recent bekendmaakte, moeten dan ook flinke impact hebben, wil de kerninflatie in 2020 het huidige niveau van rond de 1 procent los laten en verder oplopen.

    De euro, momenteel rond het laagste niveau in ruim twee jaar ten opzichte van de dollar, verloor dinsdag aanvankelijk terrein na het verschijnen van de zwakke data in de eurozone. De slechte PMI-cijfers uit de VS zorgden echter voor een opleving, waardoor het muntpaar euro/dollar rond het slot 0,3 procent hoger verhandelde op 1,0933.

    Olie werd dinsdag iets goedkoper.

    Stijgers en dalers

    In de AEX waren dinsdagmiddag nog nauwelijks stijgers en de winsten die er waren, bleven beperkt. Koploper was Randstad, met een stijging van 0,5 procent. Een koersdoelverhoging van 205,00 tot 250,00 euro bij UBS hielp ASML in de ochtendhandel nog aan winst, maar daar was rond het slot niets van over. Het aandeel verloor uiteindelijk 1,0 procent.

    Sterkste daler was Galapagos, dat 4,4 procent verloor. ASR Nederland moest 4,1 procent laten gaan na het bericht dat financieel directeur Chris Figee de overstap maakt naar KPN.

    Het telecombedrijf maakte op zijn beurt ook bekend dat Joost Farwerck de nieuwe topman wordt nadat maandag al duidelijk werd dat KPN toch niet in zee wil met de Belgische Dominique Leroy. ING noemde de aanstelling niet verrassend, maar achtte het wel een veilige keuze na de soap met Leroy. Het aandeel KPN sloot de dag 2,0 procent lager.

    In de AMX deed Air France-KLM goede zaken, met een winst van 2,2 procent. Onderhandelingen tussen de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel en KLM leverden nog geen cao-akkoord op. Wel was er een positief rapport van Bank of America. De Amerikaanse bank plakte een koopadvies op Air France-kLM met een koersdoel van 12,00 euro. Bank of America verwacht dat Air France-KLM aan marktaandeel zal winnen, vooral dankzij Transavia, en dat de marges verbeteren.

    BAM voerde de Midcap aan en steeg 3,0 procent. De Britse dochter haalde een opdracht van 10 miljoen Britse pond binnen voor het bouwen van extra verpleegzalen in een Londens ziekenhuis.

    PostNL leverde 4,8 procent in, na de koerssprong van maandag na de goedkeuring van de overname van Sandd. ING merkte op dat de details van de deal wat gunstiger lijken. Door de consolidatie vertragen enkele besparingsinitiatieven, maar het effect van deze vertragingen valt lager uit dan eerder voorzien, zo merkte de analist op. Een ander pluspunt is volgens ING dat PostNL iets positiever werd in de bewoording rond het dividend.

    Onder de kleinere aandelen stond Alfen in de schijnwerpers met een winst van 1,7 procent, hoewel VolkerWessels met een winst van 1,9 procent net iets harder steeg. Alfen maakte bekend dat het door Solarcentury is geselecteerd voor de levering van 54 substations. De stations zijn bedoeld voor de zonnepanelenlocatie in Vlagtwedde en moeten in het eerste kwartaal van 2020 operationeel zijn. Sif en Accsys waren de sterkste dalers en leverden 2,6 procent in.

    Lokaal viel Esperite op. De Autoriteit Financiële Markten legde de handel in aandelen van het Zutphense stamcelbedrijf op 27 september stil in afwachting van nieuws. Dinsdag meldde Esperite dat men zich neerlegt bij de liquidatie van de entiteiten met betrekking tot Stem Cell en Cryo-Save. Het concern is van plan afstand te nemen van het operationele deel van de activiteiten en zich te concentreren op de ambitie zich om te vormen tot een investeringsmaatschappij met een focus op gezondheidszorg.

    De handel in aandelen Esperite werd dinsdagmiddag hervat waarna de koers in een vrije val belandde. Op een slot van 0,05 euro, ging uiteindelijk ruim 40 procent aan waarde in rook op.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Amsterdam lager, met verliezen van rond de 0,7 procent voor de S&P 500 en de Dow Jones index. De Nasdaq daalde 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 1 oktober 2019 19:26
    Europese beurzen onderuit

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, door zorgen over de gezondheid van de mondiale maakindustrie.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 1,3 procent lager op 387,99 punten. De Duitse DAX verloor 1,3 procent tot 12.264 punten. De Franse CAC 40 daalde 1,4 procent op 5.598 punten en de Britse FTSE ging 0,6 procent lager de dag uit op 7.360 punten.

    Een zwakke inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone was geen verrassing voor de markt, maar een zwak Amerikaans cijfer van ISM was een klaroenstoot die duidelijk liet horen dat het probleem wereldwijd is.

    De ISM-index liet een daling zien van 49,1 tot 47,8, waarbij een niveau onder vijftig punten wijst op krimp. De deelindex voor de exportorders daalde tot een zeer laag niveau van 41,0, dat sinds 2009 niet was vertoond.

    "Het is duidelijk dat de Amerikaans-Chinese handelsruzie de wereldeconomie pijn doet", stelde marktanalist David Madden van CMC Markets. In de Europese industrie was er in september negatieve groei in Spanje, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Wereldhandelsorganisatie meldde dinsdag dat de handel dit jaar het traagst is sinds de financiële crisis van 2008.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie van de eurozone bleek eerder dinsdag ook te zijn gedaald, tot 45,7, zoals werd verwacht. De inflatie in de eurozone bleef intussen laag, ondanks alle inspanningen van de centrale bank om de inflatie meer naar het beoogde niveau van 2 procent te tillen. De daling van het inflatiecijfer van 1,0 naar 0,9 procent in september was door economen voorzien.

    Olie werd goedkoper. Een november-future West Texas Intermediate stond 1,7 procent lager op 53,34 dollar, terwijl voor een december-future Brent 58,70 dollar werd betaald, een daling van 1,2 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,0933. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0888 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0900 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    In een index van dertig grote Europese fondsen eindigde alleen Unilever hoger. Bestrijdingsmiddelenfabrikant Bayer verloor 3,3 procent in Frankfurt en behoorde daarmee tot de sterkste dalers, net als de fabrikanten van luxe-artikelen Kering, Hermes en L'Oréal.

    Aandelen van Europese luchtvaartmaatschappijen waren in trek, nadat Bank of America Merrill Lynch stelde dat deze aandelen zijn geprijsd op basis van een regelrechte recessie in de eurozone. De analisten vinden dat scenario niet zo aannemelijk. Air France-KLM steeg 2,2 procent, EasyJet won 1,7 procent.

    Credit Suisse sloot lager nadat bekend werd dat de COO werd ontslag voor het bespioneren van een collega. Er zouden detectives zijn ingehuurd omdat de bank vreesde dat de medewerker klanten zou meenemen naar een concurrent. Het aandeel verloor 2,9 procent.

    KPN heeft Joost Farwerck aangesteld als nieuwe CEO, een dag nadat het telecombedrijf afzag van de benoeming van Dominique Leroy. Chris Figee komt over van verzekeraar ASR Nederland om de taak van CFO in te vullen. Het aandeel KPN verloor 2 procent.

    Deutsche Post presenteerde nieuwe doelen voor de komende jaren, maar beleggers straften deze strategie-update af met een koersverlies van 3,6 procent.

    In Londen steeg Ferguson 4,0 procent, na kwartaalcijfers die beter dan verwacht waren. Het bedrijf is bezig zijn Amerikaanse tak af te splitsen en dat zou goed verlopen.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden rond Europese sluitingstijd lager. De S&P500-index daalde 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 6 haas 1 oktober 2019 19:34
    Eindstand september: 3 kwartalen, 30 procent rendement ? Netflix maakt een smak ? WeightWatchers spuit omhoog
    by BLONDJE on 1 oktober, 2019 16:18, 2 comments

    In september is het jaarrendement van mijn portefeuille nog weer ietsjes verder gestegen: van 29,32% eind augustus naar 29,86% nu. Ter vergelijking: de AEX is dit jaar opgelopen met 18,93% en AEX GR (die is inclusief herbelegd dividend) met 22,85%.

    Zo’n klein beetje stijging in een maand kan het idee wekken dat er niet zoveel gebeurd is. Maar de uitslagen binnen mijn portefeuille waren toch best flink.

    www.blondjesbeleggenbeter.nl/3-kwarta...
  17. forum rang 10 voda 2 oktober 2019 17:55
    Dieprode cijfers op Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse aandelenbeurs heeft de verliezen woensdag snel zien oplopen en sloot fors lager, na meer bewijzen van een economische vertraging in de Verenigde Staten.

    De AEX index sloot 2,8 procent lager op 558,01 punten, terwijl de AMX een verlies van 3,1 procent liet optekenen en voor de AScX een daling resteerde van 2,0 procent.

    Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management sprak van "een flinke correctie", maar vond de term bloedbad niet op zijn plaats. "Je moet bedenken dat we aan het begin van de week nog tegen recordniveaus aan stonden."

    Volgens Van Eerden zullen er niet veel beleggers zijn die hun winst van dit jaar inmiddels geheel zijn kwijtgeraakt. Daarbij hadden veel institutionele beleggers, family offices en ook Aberfeld zelf de afgelopen tijd een flink deel van het vermogen liquide gemaakt.

    "Want we zagen dit natuurlijk wel een beetje aankomen."

    Banencijfers van ADP en een inkoopmanagersindex voor de regio New York bevestigden woensdag het slechte cijfer voor de Amerikaanse industrie van dinsdag, waardoor de verliezen in de loop van de dag verder opliepen.

    "De wereldeconomie is duidelijk aan het afremmen", constateerde Van Eerden. Met een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president, een aankomende Brexit, een handelsoorlog tussen de VS en China en centrale banken die te weinig munitie hebben om nog veel te stimuleren, hebben beleggers genoeg redenen om zich zorgen te maken, volgens de vermogensbeheerder.

    Van Eerden ziet de 'sell-off' ook donderdag nog wel doorzetten, tenzij de eerste koopjesjagers zich woensdagavond al melden op Wall Street. "Komen die vandaag niet, dan morgen wel", denkt Van Eerden. De koersen gaan namelijk snel naar gezonde niveaus toe waarop beleggers tegen aantrekkelijke waarderingen kunnen instappen.

    Na het zwakke cijfer voor de gehele Amerikaanse industriesector dinsdag, volgde woensdag een zeer zwak cijfer voor de economische activiteit in de regio New York in september. Deze inkoopmanagersindex daalde van 50,3 naar 42,8 punten.

    Daarnaast presenteerde de Britse minister Boris Johnson zijn plannen voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Er komen geen douaneposten bij de grens tussen Noord-Ierland en Ierland, zei hij. Goederencontroles zouden moeten plaatsvinden op enige afstand van de grens. Hij blijft voorstander van een ordentelijk vertrek van het VK uit de EU, maar als er 31 oktober geen akkoord ligt dan vertrekken de Britten sowieso, zei Johnson vanmiddag tijdens een speech voor zijn partij.

    De olieprijs daalde fors, na een sterker dan verwachte stijging van de olievoorraden. Een november-future West Texas Intermediate daalde 3 procent tot 52,38 dollar, terwijl een december-future Brent 3 procent lager bewoog op 57,45 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0954. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0924 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0927 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 24 van de 25 aandelen in het rood. Alleen KPN hield het hoofd boven water.

    Cyclische sectoren daalden relatief hard. De grootste daler was staalconcern ArcelorMittal met 5,8 procent, gevolgd door betaalbedrijf Adyen met 4,4 procent.

    Randstad verloor 4,0 procent. Jefferies maakte voorbeurs bekend het koersdoel te hebben verlaagd van 41,00 naar 40,00 met handhaving van het aandeel op de verkooplijst . Analist Kean Marden noemt het zwakke sentiment in de zomer niet bemoedigend voor de ontwikkelingen in september.

    Royal Dutch Shell sloot 3 procent lager. ABN AMRO verlaagde zijn advies van Kopen naar Houden en het koersdoel van 33,00 naar 27,00 euro, vanwege de dalende olieconsumptie en groter dan verwachte reserves in China.

    Unilever heeft het Japanse Lenor gekocht. Hoeveel er met de overname gemoeid is, dat meldde Unilever niet. Het aandeel verloor 1,8 procent.

    ING daalde 3,6 procent. Het Financieele Dagblad meldde dat topman Ralph Hamers mogelijk toch vervolgd gaat worden voor de witwasaffaire, waarvoor de bank al een boete van 775 miljoen euro betaalde.

    In de AMX waren geen fondsen in het groen te vinden. AMG, een specialist in bijzondere metalen, kelderde met 7 procent en kunstmestbedrijf OCI en bouwbedrijf BAM gaven 5,5 procent prijs. Ook ASMI, een toeleverancier van de halfgeleidersector, leverde meer dan 4 procent in.

    Bij de kleinere fondsen stonden Sif Holding en Kiadis Pharma onderaan met dalingen van 3 tot 4 procent. Nedap en Alfen persten er nog wel een winst uit en voetbalclub Ajax eindigde vlak, in afwachting van een Champions League-duel vanavond in en tegen Valencia.

    Tussenstanden Wall Street

    Wall Street ging woensdag opnieuw omlaag. de S&P500 stond rond Amsterdamse sluitingstijd 1,6 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 6 haas 2 oktober 2019 19:14
    quote:

    voda schreef op 2 oktober 2019 17:55:

    Dieprode cijfers op Damrak

    Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management sprak van "een flinke correctie", maar vond de term bloedbad niet op zijn plaats. "Je moet bedenken dat we aan het begin van de week nog tegen recordniveaus aan stonden."

    Volgens Van Eerden zullen er niet veel beleggers zijn die hun winst van dit jaar inmiddels geheel zijn kwijtgeraakt. Daarbij hadden veel institutionele beleggers, family offices en ook Aberfeld zelf de afgelopen tijd een flink deel van het vermogen liquide gemaakt.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Andre van Eerden ?:)
  19. forum rang 10 voda 2 oktober 2019 19:19
    Recessieangst zet Europese beurzen lager

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag diep in het rood geëindigd. De STOXX Europe 600 index verloor 2,7 procent tot 377,52 punten, de Duitse DAX daalde 2,8 procent naar 11.925,25 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een verlies van 3,1 procent op 5,422,77 punten. De Britse FTSE 100 sloot 3,2 procent lager op 7.122,54 punten.

    Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van stevige verliezen op de Europese beurzen. "Beleggers blijven bezorgd over de staat van de mondiale economie."

    Boris Johnson liet woensdag van zich horen tijdens het jaarlijkse partijcongres van de Conservatieven. De Britse premier benadrukte dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 31 oktober zal verlaten. Ook kwam Johnson met nieuwe Brexit-voorstellen met alternatieven voor de Ierse back-stop. Johnson wil dat Noord-Ierland ook uit de EU stapt maar dat het land wel verbonden blijft aan het blok qua regelgeving voor de maakindustrie en de agrarische sector.

    De Noord-Ierse DUP partij reageerde positief, volgens marktanalist Madden, maar volgens hem zijn er nog genoeg hordes te nemen.

    Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig in de eurozone. De euro verhandelde rond het slot op 1,0954 dollar. Olie werd goedkoper na een stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

    Bedrijfsnieuws

    Financials en energie-aandelen stonden fors onder druk. Deutsche Bank verloor 1,7 procent, Commerzbank daalde 2,0 procent, Société Générale sloot 4,1 procent lager en ING leverde 3,7 procent in.

    Royal Dutch Shell zag in Londen 3,6 procent van zijn beurswaarde in rook opgaan, BP verloor 4,3 procent en Total daalde 4,0 procent.

    Het aandeel Airbus verloor 2,0 procent. De Verenigde Staten zijn gerechtigd om voor 7,5 miljard dollar aan importheffingen door te voeren op goederen uit de Europese Unie, vanwege de subsidie die de EU heeft verstrekt aan de Europese vliegtuigbouwer. Dat maakte de Wereldhandelsorganisatie woensdag bekend.

    Suez heeft woensdag nieuwe doelen voor 2021 gepresenteerd als onderdeel van een plan om de organisatie te vereenvoudigen. De strategie omvat ook een kostenbesparingsplan, van 1 miljard euro in 2023. Het aandeel daalde 7,0 procent.

    Tesco heeft in het afgelopen halfjaar een licht lagere vergelijkbare omzetgroei gerealiseerd. Toch is het bedrijf goed gepositioneerd om in een uitdagende markt de concurrentie het hoofd te bieden. In de zomer van 2020 stapt zittend CEO Dave Lewis op. Hij wordt opgevolgd door Ken Murphy, afkomstig van Walgreens Boots Alliance. Tesco werd 0,2 procent duurder.

    Randstad kreeg van Jefferies een koersdoelverlaging van 1,00 euro, waarmee het nieuwe koersdoel uitkwam op 40,00 euro. Het advies bleef staan op Underperform. Het aandeel verloor 4,0 procent.

    Futures Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteren woensdag ook fors lager. De S&P 500 verloor 1,8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0731 +0,31%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.331,38 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UCB
+3,56%
Barco
+2,50%
Lotus ...
+0,97%
Colruyt
+0,85%
Ontex
+0,55%

Dalers

WDP
-4,93%
Solvay
-4,65%
bpost
-3,23%
Bekaert
-2,70%
KBC Groep
-2,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links