Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 juli 2019 19:45
    Brussel laakt falen van banken bij tegengaan witwasoperaties

    Het Europese bankwezen doet nog lang niet genoeg om het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme tegen te gaan. Ongeveer 1% van al het geld dat Europeanen gezamenlijk bruto in één jaar verdienen, is in verband te brengen met verdachte financiële transacties. Dat komt neer op €155 mrd, een bedrag dat gelijkstaat aan de jaarbegroting van de Europese Unie.

    'We hebben een probleem in Europa', zo waarschuwde Eurocommissaris Vera Jourova (justitie) woensdag dan ook bij de presentatie van de evaluaties en risicoanalyses van het Brusselse anti-witwasbeleid. Veel banken zijn volgens Jourova in gebreke gebleven bij het handhaven van de Europese richtlijnen om witwassen een halt toe te roepen. De EU-bepalingen behoren weliswaar tot de 'strengste regels in de wereld', maar de financiële sector heeft ze 'niet altijd krachtig' toegepast, aldus de Tsjechische Eurocommissaris.

    Geen prioriteit bij banken
    Het gaat vooral mis bij grensoverschrijdende financiële transacties, zowel binnen de EU als daarbuiten. Banken kijken niet goed waar het geld precies vandaan komt, bijvoorbeeld via risicobeoordelingen en klantonderzoek. Het voorkomen van witwasoperaties en terrorismefinanciering heeft voor de financiële sector bovendien niet de hoogste prioriteit. Sinds het losbarsten van de crisis in 2008 is ook veel andere regelgeving rondom banken strenger geworden en daaraan geven zij meer aandacht.

    Ook de EU-landen en hun nationale toezichthouders moeten volgens Jourova nog een tandje bijzetten. Net als de banken hebben ook niet alle lidstaten de Europese financiële regels allemaal even goed geïmplementeerd. De controles van nationale toezichthouders houden bovendien bij de grens op en de informatie-uitwisseling met collega's van de verschillende financiële inlichtingeneenheden in het buitenland laat te wensen over. Deze is te traag en ontoereikend. Criminelen maken gebruik van deze gaten in het toezicht als gevolg van de versnippering.

    Personeelstekorten
    Verder hebben niet alle nationale controleorganen in de EU dezelfde bevoegdheden en daarmee niet dezelfde toegang tot gegevens van banken en rechtsinstanties. Sommige toezichthouders hebben zelfs niet de juiste ICT-infrastructuur, wat het werken extra lastig maakt. Daarnaast kampt een deel van de toezichthouders, evenals de banken, met personeelstekorten en problemen binnen het management, waardoor de deskundigheid tekortschiet. Jourova roept de EU-landen op hun inspanningen om witwassen een halt toe te roepen, te verbeteren.

    De evaluatie van de Europese witwasregels komt op verzoek van het Europees Parlement en de EU-landen. Aanleiding zijn de schandalen die de afgelopen jaren aan het licht kwamen bij banken uit Malta (Pilatus), Letland (ABLV Bank), Estland (Versobank) en Denemarken (Danske Bank). Ook de Nederlandse bank ING zag zich verleden jaar gedwongen een recordschikking van €775 mln te treffen met het Openbaar Ministerie rond vier witwaszaken.

    Anonieme transacties
    De reeks misstanden leidde ertoe dat de Europese Bankautoriteit (EBA) eind vorig jaar meer bevoegdheden kreeg om nationale toezichthouders beter te laten samenwerken. Volgens de Europese Commissie is er echter nog meer harmonisatie tussen de lidstaten nodig.

    Wat blijft zijn zwakke schakels, zoals financiële transacties in nieuwe virtuele munten of door anonieme personen, bijvoorbeeld via prepaidkaarten. De Commissie wil bezien in hoeverre nieuwe maatregelen nodig zijn. Het Nederlandse kabinet pleitte onlangs al voor een verbod op contante betalingen boven de €3000 en afschaffing van het bankbiljet van €500 als wettig betaalmiddel in de eurozone om witwassen aan te pakken.

    fd.nl/economie-politiek/1309976/bruss...
  2. forum rang 10 voda 31 juli 2019 09:33
    Aanklacht ex-topman Audi in sjoemeldieselzaak

    Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 09:23 | Views: 0

    INGOLSTADT (AFN/BLOOMBERG) - Aanklagers in München hebben de voormalig topman van autobouwer Audi, Rupert Stadler, officieel in staat van beschuldiging gesteld vanwege zijn rol in het dieselgateschandaal. De aanklacht is onderdeel van een breder onderzoek naar Volkswagen, het moederbedrijf van Audi. Stadler zou zich onder meer schuldig gemaakt hebben aan vervalsing en misleiding.

    Stadler was volgens het openbaar ministerie op de hoogte van de fraude binnen het bedrijf en hield dat moedwillig onder de pet. Drie andere verdachten zouden motoren voor Audi, Volkswagen en Porsche hebben ontwikkeld met illegale software die de waardes van uitlaatgassen beïnvloedde. Stadler heeft al enkele maanden vastgezeten, mede omdat werd gevreesd dat hij een getuige zou hebben gemanipuleerd.

    Het dieselschandaal kostte Volkswagen inmiddels 30 miljard euro. Volkswagen manipuleerde de motoren van zo'n 11 miljoen dieselvoertuigen om de uitstoot van onder meer CO2 minder te doen lijken dan het daadwerkelijk was.
  3. forum rang 10 voda 6 augustus 2019 08:36
    'HSBC treft miljoenschikking in België'

    Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 08:33 | Views: 0

    BRUSSEL (AFN) - De Britse bank HSBC heeft een zaak over financiële fraude in België geschikt voor ongeveer 300 miljoen euro. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd op basis van ingewijden. HSBC Private Bank in Genève had jarenlang de vermogens van ruim 3000 Belgen verborgen gehouden voor de fiscus.

    De Belgische belastingdienst kreeg de klantgegevens van het HSBC-onderdeel in 2010 in handen via zijn Franse collega's. Daarop werden niet alleen de klanten aangepakt, maar ook HSBC. De bank werd aangeklaagd vanwege financiële fraude, witwassen, het vormen van een criminele organisatie en het illegaal uitoefenen van de functie van financieel tussenpersoon.

    De bereikte schikking moet volgens De Tijd nog wel worden goedgekeurd door een rechtbank in Brussel. De schikking is de hoogste ooit in België.
  4. forum rang 10 voda 15 augustus 2019 17:51
    General Electric keldert na fraude-aantijgingen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    GE1 basket
    $ 8,40 -0,99 -10,54 % NYSE
    General Electric
    7,30 -0,90 -10,98 % Euronext Paris
    General Electric Co
    $ 8,075 -0,955 -10,58 % NYSE

    (ABM FN-Dow Jones) De forensische accountant Harry Markopolos, die eerder piramidespelfraudeur Bernie Madoff ontmaskerde, heeft donderdag de Amerikaans beursreus General Electric beschuldigd van een fraude die groter zou zijn dan de beruchte Enron-zaak.

    Het aandeel General Electric, dat al jaren onder druk staat, kelderde donderdag naar nieuwe dieptepunten met een koersverlies van 12 procent.

    "De boekhoudfraude van GE van 38 miljard dollar komt overeen met ongeveer 40 procent van de marktkapitalisatie van het bedrijf", schreef Markopolos in een rapport van 175 pagina's. "Daarmee is het veel ernstiger dan de fraudes bij Enron of WorldCom."

    Het rapport focust op de voormalige tak dat langlopende zorgverzekeringen verkocht. Volgens Markopolos heeft GE nog eens 29 miljard dollar nodig aan verzekeringsreserves om de overgebleven polissen te dekken. Eerder moest het bedrijf al miljarden afschrijven op dit onderdeel.

    Volgens The Wall Street Journal heeft Markopolos het rapport gedeeld met een niet nader genoemd hedgefund voordat hij het publiceerde en zal hij meedelen in de winsten die het hedgefund maakt. Ook zou hij hopen op een beloning als klokkenluider.

    GE noemde in een reactie de aantijgingen volstrekt onjuist en misleidend. Het bedrijf wijst erop dat hedgefunds vaak financiële motieven hebben om aandelenkoersen te laten dalen. Het bedrijf stelt dat beleggers zich hierdoor niet moeten laten afleiden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 16 augustus 2019 07:05
    Aandeel General Electric 15% lager na vergelijking met Enron

    Wie beleggers duidelijk wil maken dat er ergens iets heel erg fout gaat, gebruikt één formule: een vergelijking met Enron. Want het schandaal dat in 2001 leidde tot de teloorgang van de Amerikaanse energiegigant spreekt nog altijd tot de verbeelding.

    Dus toen het sjoemelschandaal bij Volkswagen uitbarstte, was de Financial Times er snel bij dit 'erger dan Enron' te noemen. Iceberg Research noemde de Aziatische grondstoffenhandelaar Noble Group 'een herhaling van Enron'. En deze week nog liet hedgefonds Muddy Waters weten dat financierder Burford Capital 'dezelfde ziekte' heeft die Enron trof.

    Cliché of niet, beleggers zetten zich donderdag schrap toen ze de vergelijking weer voorbij zagen komen. Want het was niet zomaar iemand die de website www.GEfraud.com lanceerde en daar in chocoladeletters 'A BIGGER FRAUD THAN ENRON' kopte.

    Madoff-klokkenluider

    Harry Markopolos gaat namelijk in de aanval tegen het Amerikaanse conglomeraat en voormalig beurslieveling General Electric (GE). De boekhoudspecialist verwierf faam door meesterfraudeur Bernie Madoff te ontmaskeren. Markopolos was de eerste die zich afvroeg hoe het kon dat de belegger met zijn strategie zulke hoge rendementen boekte. Madoff bleek een gigantisch piramidespel te voeren en zit een celstraf van honderdvijftig jaar uit. Over de erfenis van het schandaal worden nog altijd rechtszaken gevoerd, ook in Nederland.

    Dus als Markopolos iets zegt, luisteren beleggers. Het aandeel ging dan ook flink onderuit bij het begin van de handel op Wall Street: -8% en sloot zelfs 15% in de min. De slechtste beursdag in 11 jaar voor het bedrijf.

    Verborgen verliezen

    Kort gezegd is de Madoff-klokkenluider van mening dat GE verliezen van de verzekeringstak verbergt. Dan gaat het om de divisie waarin bedrijven zitten die mensen verzekeren voor bijvoorbeeld dure thuiszorg. GE zou onmiddellijk $18,5 mrd nodig hebben om zijn verliezen weg te werken en zou nog eens een voorziening van $10,5 mrd moeten nemen vanwege nieuwe boekhoudregels in 2021. Dat komt dan bovenop de $15 mrd die het bedrijf vorig jaar al in de verzekeringstak stopte om reserves aan te vullen.

    Daarnaast zou het bedrijf de investering in olie- en gasbedrijf Baker Hughes verkeerd in de boeken hebben staan. Daarop moet GE volgens Markopolos een verlies noteren van $9,6 mrd.

    'Compleet misleidend'

    General Electric weerspreekt de aantijgingen fel. De beschuldigingen zijn 'compleet onjuist en misleidend', liet een woordvoerder van het bedrijf weten aan The Wall Street Journal.

    Wie er gelijk heeft, moet blijken. Toch is het de vraag of dat Markopolos heel erg uitmaakt. Hij zette het rapport namelijk in elkaar voor een anoniem hedgefonds dat speculeerde op een koersdaling van General Electric. Door het 'erger dan Enron' te noemen, is hij in ieder geval daarin geslaagd.

    fd.nl/beurs/1312748/ook-general-elect...
  6. forum rang 6 haas 16 augustus 2019 09:05
    Mondelez krijgt boete voor granenfraude
    Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 21:31 | Views: 899

    Artikel
    Reacties
    Gerelateerde instrumenten
    UNILEVER 15 aug
    52,57 0,00 (0,00%)

    DEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant Mondelez heeft een boete van 16 miljoen dollar gekregen voor manipulatie van graanprijzen. Het gaat om een schikking over een kwestie die speelde in 2011.

    Mondelez liet destijds doorschemeren op langere termijn interesse te hebben in een grote hoeveelheid granen, door termijncontracten te tekenen. In werkelijkheid had het bedrijf niet zo veel graan nodig, maar profiteerde Mondelez van bedrijven die hun graan tegen lagere prijzen verkochten. Dat leverde 5 miljoen dollar op.

    Toezichthouder CFTC wijst erop dat boeren door de acties van Mondelez te weinig hebben gekregen voor hun producten. Mondelez was destijds nog onderdeel van Kraft Foods.
  7. forum rang 6 haas 20 augustus 2019 05:41
    prof voetbal: net als criminele motorclubs behandelen: verbieden ?
    ==============================================
    Rabobank accepteert geen clubs uit
    het betaald voetbal meer als klant.Dat
    blijkt uit een interne memo van het
    bedrijf die is ingezien door NRC.

    Volgens de bank is er bij profclubs een
    verhoogd risico op zaken als witwassen,
    corruptie,fraude en andere misstanden.
    Ook zou in de memo staan dat personeel
    van de Rabobank geen nevenfuncties in
    het betaald voetbal meer mag aannemen.
  8. forum rang 10 voda 20 augustus 2019 14:43
    Frauduleuze medewerker Flora Holland gaat drie jaar de cel in

    Een voormalig medewerker van Flora Holland is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij de bloemenveiling voor ruim €4,3 mln heeft opgelicht. Deze schade moet hij zijn vroegere werkgever ook vergoeden.

    De straf die de rechtbank Den Haag de 28-jarige man vandaag heeft opgelegd, is overeenkomstig de eis van de officier van justitie.

    De medewerker van Flora Holland wist in een periode van negen maanden de som van €4,3 mln ongemerkt weg te sluizen naar zijn eigen bankrekening. Dit gebeurde via een reeks frauduleuze handelingen. Het geld maakte hij vervolgens over naar andere rekeningen om daarmee te gokken. Hiermee heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan witwassen van dat bedrag, zo stelt de rechtbank in zijn vonnis.

    Aan het voorwaardelijke deel van de celstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden waaronder een ambulante behandelverplichting voor de gokverslaving en een verbod op deelname aan kansspelen.

    fd.nl/ondernemen/1313288/frauduleuze-...
  9. forum rang 10 voda 27 augustus 2019 12:55
    Drie keukenbedrijven krijgen samen miljoen euro boete voor misleiden consumenten

    UPDATE
    De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de keukenfirma’s Mandemakers, Brugman en de Keukenconcurrent boetes van in totaal een miljoen euro opgelegd voor het misleiden van klanten. Volgens de waakhond hebben de bedrijven consumenten op beurzen documenten laten ondertekenen, waarmee ten onrechte de indruk werd gewekt dat zij verplicht waren een keuken aan te schaffen. De keukenbedrijven vechten de boete aan.

    Tom Tates & Natasja de Groot 27-08-19, 08:48 Laatste update: 11:41

    Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM, spreekt van misleiding. ,,Daar treden we hard tegen op, want die werkwijze verstoort het vertrouwen in markten. En zonder vertrouwen draait de economie niet. Op de beurs ondertekenden de consumenten een formulier om in aanmerking te komen voor een speciale beurskorting. Het formulier wekte de suggestie dat zij ook verplicht waren een keuken te kopen terwijl dat helemaal niet hoefde.”

    Mandemakers, Brugman en Keukenconcurrent zijn onderdeel van hetzelfde concern, DMG Keukens. Uit onderzoek van de toezichthouder is gebleken dat de drie tussen 2015 en 2017 dezelfde illegale werkwijze hanteerden op beurzen, zoals de 50+ beurs, de VT Wonen-beurs en de Huishoudbeurs. Als lokkertje gaven de verkopers een zogenoemde bonuskorting. Wie die korting wilde krijgen, moest wel zijn handtekening zetten onder een formulier. Volgens de ACM leek dat gewraakte formulier bijzonder veel op een koopovereenkomst.

    Zo werd er op het document een prijs genoemd en werden betalingsvoorwaarden vermeld. Ook stond er dat de consument 30 procent moest betalen, als zou worden afgezien van de koop. ,,Alles was erop gericht om de consument de indruk te geven dat ze een keuken hadden gekocht, terwijl in werkelijkheid de consument tot niets verplicht was en het slechts om een niet-bindend aanbod ging.” Een misleidende werkwijze, aldus de waakhond.

    Belemmering
    Voor die misleidende handelspraktijken heeft Brugman een boete van 250.000 euro opgelegd gekregen. Mandemakers en Keukenconcurrent krijgen elk een boete van 375.000 euro. Aanvankelijk was de boete voor die twee bedrijven de helft lager, maar omdat zij het onderzoek zouden hebben belemmerd zijn de boetes verdubbeld. Volgens ACM mochten de inspecteurs geen vragen stellen aan medewerkers van Mandemakers en Keukenconcurrent, om zo de onderste steen boven te krijgen. Hijmans van den Bergh: ,,Iedereen is verplicht mee te werken aan onderzoek van de ACM en vragen te beantwoorden.”

    De drie keukenbedrijven zijn het niet eens met de boetes en gaan in beroep. ,,Laten we duidelijk zijn: als wij in strijd met de wet zouden hebben gehandeld, zouden wij een boete accepteren. In dit geval delen wij de mening van de ACM niet en vinden wij de opgelegde boetes, ook als we wel tegen de wet in zouden hebben gehandeld, buiten iedere proportie”, zegt Robert Coppens, directeur DMG Keukens, het moederbedrijf van de drie bedrijven.

    Coppens betwist dat de drie keukenbedrijven de ACM op enigerlei wijze hebben tegengewerkt. De bedrijven hebben tegen de ACM gezegd dat ‘het spreken van beursmedewerkers zonder dat duidelijk was wat de bedrijven werd verweten, te ver ging’. Ze stelden voor om éérst de directeuren te spreken en, als er daarna nog vragen waren, de beursmedewerkers te benaderen. Nadat het gesprek met de directeuren had plaatsgehad, kwam de ACM niet meer terug op een gesprek met de medewerkers, waarop de directie ervan uit ging dat de kous daarmee af was.

    Beklag
    De topman benadrukt verder dat er nooit klachten zijn binnengekomen van consumenten over de formulieren. Ook stelt hij dat de gewraakte documenten zijn aangepast na opmerkingen van de consumentenautoriteit. Gevraagd om een reactie zegt de ACM ‘dat het een goede zaak is voor de consument dat de documenten zijn aangepast’. Dat er nooit klanten hebben geklaagd, betwijfelt de autoriteit. ,,Bij ons zijn heel veel meldingen binnengekomen over keukenbedrijven. Ook over de praktijken van op de beurzen”, aldus de zegsvrouw.

    De Consumentenbond is blij met het optreden van de toezichthouder. ,,Hopelijk leren de keukenboeren hiervan. Ze hebben een slechte naam”, aldus een zegsman van de consumentenclub. Ook bij de bond komen met regelmaat klachten binnen over de werkwijze van keukenbedrijven.

    Volgens de ACM kunnen consumenten die dat willen juridische stappen tegen de keukenbedrijven nemen, gesterkt door het ACM-oordeel. Een woordvoerster van de toezichthouder vraagt zich wel af in hoeverre dat nog zin heeft aangezien de keukens al lang en breed geleverd zijn.

    www.ad.nl/economie/drie-keukenbedrijv...
  10. forum rang 10 voda 27 augustus 2019 14:55
    Inval bij Deutsche Börse om belastingschandaal

    Gepubliceerd op 27 aug 2019 om 14:18 | Views: 325

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Justitie in Duitsland heeft dinsdag een doorzoeking gedaan bij een dochteronderneming van Deutsche Börse vanwege een groot belastingschandaal. De Duitse beursuitbater bevestigt de inval en zegt alle medewerking te verlenen aan het onderzoek.

    Het onderzoek richt zich op medewerkers van klanten van de divisie Clearstream, die al langer in beeld is van aanklagers vanwege de zogeheten cum-ex-kwestie. Over eventuele aanhoudingen is niets bekendgemaakt.

    Tot 2012 was het door een maas in de Duitse wet mogelijk om meerdere teruggaves te krijgen over eenmalig betaalde dividendbelasting. Die cum-ex-transacties hebben de Duitse overheid naar schatting zo'n 10 miljard euro gekost.
  11. forum rang 6 haas 29 augustus 2019 08:24
    Zwolse crowdfundsite plotseling uit de lucht
    Gebruikers van crowdfundingplatform Dream or Donate uit Zwolle vrezen dat ze hun geld kwijt zijn nu de site plosteling uit de lucht is en het bedrijf erachter opgeheven lijkt. Via Dream or Donate werd voor veelal sociale en persoonlijke doelen geld opgehaald zoals begrafenissen, grafstenen of medische behandelingen, meldt de Stentor.

    Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek zegt dat zijn website gehackt is maar weigert verder commentaar: “Het komt goed, iedereen krijgt zijn geld terug.” Het zou gaan om tonnen.

    meer info:
    www.destentor.nl/zwolle/populaire-cro...

    artikel uit 2016 in Quote:

    Deze hyena verdient grof aan het leed van anderen
    Quote berichtte eerder over de crowdfundingactie ‘Help Boaz op de been’. In korte tijd is meer dan €100.000 voor de behandeling van Boaz Spermon en andere MS-patiënten gedoneerd. Smet op alle feestvreugde: Spermon krijgt dit bedrag niet. Aan het smerige strijkstokje van de eigenaar van de site Dream or Donate blijft namelijk ruim €6000 hangen.
    www.quotenet.nl/nieuws/a173018/deze-h...

    en:

    De dood van mijn Freek is misbruikt. Dat doet pijn'
    Moeder Thanh Hagoort uit Barendrecht is woedend op de crowdfundingsite Dream or Donate, waar iemand de dood van haar zoon Freek misbruikte om online geld in te zamelen.

    Ilah Rubio 18-11-17, 06:50
    De 9-jarige Freek kwam in 2009 landelijk in het nieuws omdat hij overleed na een DTP- en BMR-vaccinatie. Een oplichter zette het treurige verhaal van het jongetje op een crowdfundingssite en vroeg om donaties voor verder onderzoek. De naam Freek verving hij door Stan.

    www.ad.nl/binnenland/de-dood-van-mijn...

  12. forum rang 6 haas 30 augustus 2019 12:56
    Justitie onderzoekt het hacken van
    tachografen in vrachtwagens.Het OM gaat
    ervan uit dat in Nederland tientallen
    wagens rijden met een gemanipuleerde
    meter om de rij- en rusttijden bij te
    houden.Daarmee kunnen truckers langer
    doorrijden en tijd en geld besparen.

    Volgens het OM zijn de tachografen
    gemaakt door een bende uit Polen die
    samenwerkt met installateurs in andere
    Europese landen.Ze zouden zo ingenieus
    zijn gemanipuleerd dat het nauwelijk te
    detecteren valt.

    Vorige maand zijn twee installateurs in
    Zeeland en Noord-Holland aangehouden.
    Twee transporteurs worden verdacht.
  13. forum rang 6 haas 3 september 2019 11:25
    Verzekeraar weigert commissarissen Imtech bijstand
    Gepubliceerd op 3 sep 2019 om 06:59 |
    06:59 - Verzekeraar weigert commissarissen Imtech bijstand
    AMSTERDAM (AFN) - Drie in claimprocedures verwikkelde oud-commissarissen van het failliete beursfonds Imtech kunnen vooralsnog fluiten naar een vergoeding voor juridische bijstand, schrijft Het Financieele Dagblad. Ook de miljoenen die curatoren en gedupeerde beleggers als schadevergoeding willen vorderen, moet het trio, als het aan hun Amerikaanse verzekeraar ligt, straks uit eigen zak betalen.

    Dat bleek maandag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Haarlem. De keiharde opstelling van aansprakelijkheidsverzekeraar CNA roept volgens de krant de vraag op hoe goed commissarissen eigenlijk verzekerd zijn na een faillissement van de onderneming waar ze toezicht hielden.

    Het elektrotechnische installatiebedrijf Imtech ging in de zomer van 2015 failliet. Curatoren constateerden een boedeltekort van 1,5 miljard euro en zijn sindsdien op jacht naar geld. Maar ook gedupeerde beleggers azen op compensatie. Zij zagen meer dan een miljard aan geïnvesteerd geld in rook opgaan. Onder andere de stichting ImtechClaim en de beleggersvereniging VEB menen dat aandeelhouders recht hebben op compensatie.
  14. forum rang 10 voda 16 september 2019 14:07
    AFM legt Simon Raedts dwangsom op

    (ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft op 30 augustus een last onder dwangsom op aan Simon Raedts, de bestuurder van Vastgoed Nederland bv. Dat maakte de toezichthouder maandag bekend.

    Beleggers die obligaties van het Expat Real Estate Fund IV hebben gekocht, hebben recht op essentiële informatie die Raedts niet heeft verstrekt. Als Raedts de informatie niet binnen de gestelde termijn verstrekt, moet hij elke dag 5.000 euro betalen, wat kan oplopen tot 50.000 euro.

    De gelden van obligaties zouden worden belegd in appartement en studio's in de Randstad, maar er staat geen onroerend goed op naam van het fonds of van het administratiekantoor, merkte de AFM. Omdat het voor beleggers niet duidelijk is of en hoe de gelden zijn besteed, wordt de dwangsom nu opgelegd, na een uitgebreide correspondentie met de bestuurder.

    Raedts had in zijn correspondentie met de AFM herhaaldelijk last van slechte internetverbindingen of softwareproblemen, waardoor stukken niet konden worden verstuurd.

    Twee andere vastgoedfondsen van Vastgoed Nederland zijn inmiddels failliet verklaard, blijkt ook uit de correspondentie die de toezichthouder publiceerde. In een van die zaken was de rechtbank gebleken dat Raedts stukken van de bank had vervalst.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 6 haas 16 september 2019 20:19
    es gibt keine Grenze

    OM wil miljoenen van Griekse oud-eigenaar melkfabriek in Kampen
    Het Openbaar Ministerie wil 12,5 miljoen euro van de voormalige eigenaar van melkfabriek Lyempf in Kampen. De Griek John K. wordt verdacht van faillissementsfraude.

    www.destentor.nl/kampen/om-wil-miljoe...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2019 20:22
    quote:

    haas schreef op 16 september 2019 20:19:

    es gibt keine Grenze

    OM wil miljoenen van Griekse oud-eigenaar melkfabriek in Kampen
    Het Openbaar Ministerie wil 12,5 miljoen euro van de voormalige eigenaar van melkfabriek Lyempf in Kampen. De Griek John K. wordt verdacht van faillissementsfraude.

    www.destentor.nl/kampen/om-wil-miljoe...
    Lyempf stond vroeger op de beurs genoteerd.
  17. forum rang 6 haas 16 september 2019 20:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 september 2019 20:22:

    [...]
    Lyempf stond vroeger op de beurs genoteerd.
    nu Chinees:doet het beter dan de griek en de Lybier:koopt "oude melkfabrieken op

    Drie jaar na het faillissement draait de Lyempf melkpoederfabriek in Kampen als nooit tevoren. Er werken met 130 mensen zelfs meer dan voor het faillissement.
    De fabriek ging in 2011 failliet en maakte al snel een doorstart onder de vleugels van Ausnutria Hyproca. Dat bedrijf investeerde de afgelopen drie jaar ruim twintig miljoen euro in de fabriek. Locatiedirecteur Evert Schilstra loopt trots door de wit betegelde ruimtes in zijn fabriek en constateert tevreden: "De fabriek is weer volop tot bloei gekomen."

    Wondere wederopstanding met dank aan China

    Het succes van de fabriek in Kampen is voor een groot deel te danken aan China. Ausnutria is een grote multinational die in handen is van een Chinees bedrijf. Het melkpoeder dat in Kampen wordt gemaakt voor de productie van kindervoeding is ontzettend populair in het Aziatische land. Toch is dat volgens Schilstra niet de enige reden voor het succes.

    In het economische radioprogramma Punt Komma zegt Schilstra daarover: "Toen Lyempf nog een zelfstandig bedrijf was, was het lastig omdat het bedrijf afhankelijk was van andere bedrijven die de fabriek als overlooplocatie gebruikten. In onze constructie beheersen we de hele keten." Het bedrijf produceert nog steeds voor andere bedrijven, maar heeft nu ook eigen merken.

    www.ausnutria-netherlands.com/about-a...
  18. forum rang 10 voda 23 september 2019 17:04
    Wat een koopje zeg! Schandalig!!

    Gevallen Nissan-baas schikt met beurswaakhond

    Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 16:50 | Views: 78

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn schikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over het voor beleggers verzwijgen van meer dan 140 miljoen dollar aan compensaties en pensioenvoordelen. De gevallen autobaas stemt in met een geldstraf van 1 miljoen dollar. Ook Nissan zelf moet betalen.

    Het autoconcern is 15 miljoen dollar kwijt in de zaak. Voormalig directeur Greg Kelly telt verder 100.000 dollar neer. Volgens de SEC zou Ghosn jarenlang zijn geholpen bij het verzwijgen van het geld.

    Ghosn is er ook mee akkoord gegaan dat hij tien jaar niet meer zo'n hoge bestuursfunctie mag uitvoeren. Voor Kelly geld eveneens zo'n ban, maar die duurt minder lang. De beide heren erkennen evenwel geen schuld tegenover de Amerikaanse toezichthouder.

    Ghosn werd vorig jaar aangehouden in Japan. Hij zat maanden vast op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken en wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af. Ghosn gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi.
2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,51 0,00%
EUR/USD 1,0652 +0,00%
FTSE 100 8.023,87 +1,62%
Germany40^ 17.935,70 +0,42%
Gold spot 2.311,58 -0,67%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links