Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

nieuws uit Japan!

4.673 Posts
Pagina: «« 1 ... 164 165 166 167 168 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 september 2019 15:31
    Mitsubishi verliest 320 miljoen dollar door rogue trader

    (ABM FN) De Japanse handelsmaatschappij Mitsubishi Corporation, een onderdeel van het conglomeraat Mitsubishi Group dat vooral bekend is als autofabrikant, verwacht een negatieve impact van ongeveer 320 miljoen dollar op zijn resultaten doordat een werknemer posities innam in oliederivaten, maar dit voor het bedrijf verborgen hield. Dit bevestigde Mitsubishi vrijdag.

    Het gaat om beleggingen in Petro-Diamond Singapore, wat een onderdeel is van de Mitsubishi Corporation, en dat actief is het handelen in olie- en petroleumproducten.

    Mitsubishi schat de schade momenteel op ongeveer 320 miljoen dollar. De positie is dan wel gesloten, maar er is nog geen goed zicht op de totale schade die de rogue trader veroorzaakt heeft, aldus het bedrijf.

    De handelaar in kwestie was sinds januari dit jaar actief in verboden transacties en verhulde deze op zo'n manier, dat het leek dat de posities toebehoorden aan klanten. Dit deed hij door de data in het risicomanagement systeem naar zijn hand te zetten.

    Deze werkwijze ging goed totdat in juli de prijs van olie sterk begon te zakken, wat resulteerde in enorme verliezen waarna de transactie boven kwam drijven.

    De trader is ontslagen en kan een rechtszaak tegemoet zien.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 20 september 2019 15:40
    Japanse consumentenprijzen stijgen niet

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in augustus niet gestegen ten opzichte van juli. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Japanse bureau voor de statistiek.

    In augustus was er op maandbasis sprake van een pas op de plaats. Op jaarbasis steeg het prijspeil wel, met 0,3 procent.

    Zonder de effecten van de prijzen voor vers voedsel en energie stegen de prijzen op maandbasis met 0,1 procent. Op jaarbasis stegen deze met 0,6 procent.

    Exclusief vers voedsel stegen de prijzen op jaarbasis met 0,5 procent, maar ook hier tekende zich op maandbasis een stijging af met 0,1 procent. Op jaarbasis voorzagen economen ook een kerninflatie van 0,5 procent.

    De Bank of Japan, de centrale bank van het land, streeft nog altijd naar een inflatiepeil van ongeveer 2,0 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 20 september 2019 15:40
    'Japan niet van heffingen af na deal met VS'

    Gepubliceerd op 20 sep 2019 om 10:38 | Views: 1.986

    TOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Japan staat op het punt een handelsdeal te sluiten met de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat de Amerikaanse importheffingen op auto's en auto-onderdelen uit Japan worden geschrapt. Dat melden lokale media.

    De Japanse onderhandelaars lijken vooral te mikken op voorkoming van meer en zwaardere handelstarieven. Het Aziatische land zou dat zwart op wit willen krijgen voordat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Japanse ambtgenoot Shinzo Abe volgende week de handelsdeal ondertekenen.

    Eind augustus werd al overeenstemming bereikt op hoofdpunten van de handelsdeal. Japan zou hebben toegezegd heffingen op Amerikaanse landbouwproducten te verlagen. Die waren juist kort na de aanstelling van Trump verhoogd, omdat Trump eenzijdig een eerder handelsverdrag met Japan opzegde.
  4. forum rang 10 voda 23 september 2019 17:02
    Gevallen Nissan-baas schikt met beurswaakhond

    Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 16:50 | Views: 78

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn schikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over het voor beleggers verzwijgen van meer dan 140 miljoen dollar aan compensaties en pensioenvoordelen. De gevallen autobaas stemt in met een geldstraf van 1 miljoen dollar. Ook Nissan zelf moet betalen.

    Het autoconcern is 15 miljoen dollar kwijt in de zaak. Voormalig directeur Greg Kelly telt verder 100.000 dollar neer. Volgens de SEC zou Ghosn jarenlang zijn geholpen bij het verzwijgen van het geld.

    Ghosn is er ook mee akkoord gegaan dat hij tien jaar niet meer zo'n hoge bestuursfunctie mag uitvoeren. Voor Kelly geld eveneens zo'n ban, maar die duurt minder lang. De beide heren erkennen evenwel geen schuld tegenover de Amerikaanse toezichthouder.

    Ghosn werd vorig jaar aangehouden in Japan. Hij zat maanden vast op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken en wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af. Ghosn gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi.
  5. forum rang 10 voda 24 september 2019 09:34
    Nikkei boekt kleine winst

    Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 08:17 | Views: 380

    TOKYO-Nikkei 225 08:20
    22.098,84 +19,75 (+0,09%)

    TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin die stelde dat de handelsgesprekken met China begin oktober zullen worden hervat. Zorgen over de wereldwijde economie na tegenvallende macro-economische cijfers uit de eurozone en Japan hielden de winsten beperkt.

    De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,1 procent in de plus op 22.098,84 punten. Op macro-economische vlak bleek dat de bedrijvigheid in de Japanse industrie in september in het hoogste tempo is gekrompen in zeven maanden, onder druk van de handelsspanningen en afzwakkende wereldeconomie.

    Bij de bedrijven dikte Oriental Land 3 procent aan. De uitbater van het Tokyo Disney Resort kondigde aan de toegangsprijzen voor het pretpark per 1 oktober te verhogen. Retailer Fast Retailing en telecomconcern SoftBank, twee zwaargewichten in de Nikkei, verloren 1,2 en 1,8 procent.

    De Chinese beurzen gingen vooruit. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,4 procent. Biergigant AB InBev stelde met de beursgang van zijn Aziatische dochter in Hongkong omgerekend 5 miljard dollar op te halen. De aandelen werden voor een prijs van 27 Hongkongse dollar naar de markt gebracht, wat aan de onderkant was van de eerder beoogde bandbreedte. In Seoul steeg de Kospi 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,1 procent.
  6. forum rang 10 voda 24 september 2019 09:34
    Bedrijvigheid industrie Japan krimpt

    Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 08:13 | Views: 394

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Japanse industrie is in september in het hoogste tempo gekrompen in zeven maanden, onder druk van de handelsspanningen en afzwakkende wereldeconomie. Dat blijkt uit de zogeheten Jibun Bank-inkoopmanagersindex voor de industrie in de derde economie van de wereld.

    De graadmeter, die de bedrijvigheid weerspiegelt, zakt voor deze maand naar een stand 48,9 van 49,3 in augustus. Dat is het laagste niveau sinds februari. Een stand onder 50 duidt op krimp van de industriële activiteit. Japan heeft te maken met een afzwakkende export naar China, mede door de handelsoorlog tussen Peking en Washington. Ook is Japan in een conflict verwikkeld met Zuid-Korea, wat de handel tussen beide landen schaadt.

    Onlangs merkte de Japanse centrale bank al op bezorgd te zijn over de effecten van de afkoelende wereldeconomie. De Bank of Japan (BoJ) zou in oktober zijn monetair beleid kunnen versoepelen.
  7. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:20
    Egypt’s National Authority for Tunnels inks MoU with Mitsubishi Corporation

    Egypt’s National Authority for Tunnels has signed a MoU with Japan’s Mitsubishi Corporation for the systems and signalling package for the first phase of Cairo Metro’s Line 4. NAT received two bids for the contract in August last year. One team comprises Mitsubishi Corporation and the local Orascom Construction and another team comprises Hitachi and Sumitomo, both of Japan. A consultancy team led by Japan’s Nippon Koei is understood to have completed the revised terms of reference and is preparing the tender documents for the two packages.

    NAT structured the first phase of Cairo Metro Line 4 into four packages. In addition to the two civil works packages, there is one package each for the rolling stock and electromechanical and signalling systems.

    Last March, NAT requested Tokyo-based Japan International Cooperation Agency, which has agreed to provide financing for the project, to reject the bid for the civil works package because of the high price of the submitted bid and asked for the contract to be retendered. In July, NAT cancelled the tender for the metro’s rolling stock package. The authority cited Mitsubishi Corporation’s price submission as higher than the estimated value defined for such works. Japan’s Mitsubishi Corporation was the sole bidder for the rolling stock package.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  8. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:39
    Toyota Develop Stationary Fuel Cell Generator

    Toyota Motor Corporation announced that it has developed a stationary fuel cell generator that makes use of the fuel cell system equipped in the Mirai Fuel Cell Electric Vehicle. The FC generator has been installed within the Honsha Plant grounds in Toyota City, Aichi Prefecture, and verification tests have now commenced. The FC generator uses two each of the FC system components equipped in the Mirai, including its FC stack, power control unit and secondary battery. By using components from the Mirai FC system, Toyota seeks to produce a high-performance generator at a reasonable price. Development on the generator was carried out jointly by Toyota and Toyota Energy Solutions, Inc.

    For the verification tests, the electricity generated by the FC generator will be used inside the Honsha Plant; the generator will operate continuously for 24 hours per day, and generate a rated output of 100 kilowatts. The energy efficiency the amount of electricity it generates per unit of hydrogen the stability of the generated output, and the durability and ease of maintenance of the generator will be verified and evaluated.

    Based on the results of the verification tests, Toyota intends to use FC generators as private power generators in an increasing number of plants. The generators will be fueled by hydrogen emitted both during the production process for FC system components, as well as during evaluation and testing processes; in this way, Toyota intends to develop and implement technologies that make effective use of hydrogen. In 2015, Toyota announced its Toyota Environmental Challenge 2050, one of which was the Plant Zero CO2 Emissions Challenge. In order to fulfil this challenge, Toyota will continue to steadily engage in reducing the amount of CO2 it emits during its production processes.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  9. forum rang 10 voda 24 september 2019 19:44
    Toyota Rolls Out Completely Redesigned Corolla in Japan

    Toyota Motor Corporation announced the launch of its completely redesigned Corolla Sedan and Corolla Touring Wagon in Japan, previously Corolla Axio and Corolla Fielder respectively and the improved Corolla Sport Hatchback and the start of sales at Toyota Mobility Tokyo Inc, Netz Toyota Toto Co, Ltd, Netz Toyota Tama Co, Ltd and Toyota dealers across Japan. Since its debut in 1966, Corolla has become a car loved by customers all over the world, and has been cultivated as a long-term strong seller, with a track record of over 47.5 million vehicle sales in more than 150 countries and regions.

    The introduction of the Corolla Sport as a new model in the Corolla series in June last year, and the adoption of the TNGA platform, has greatly revitalized the design and driving. The Corolla Sedan version and Corolla Touring Wagon version are new introductions to the Corolla series, allowing a varied choice of vehicles to suit customers’ lifestyles.

    Utilizing the TNGA platform and design with Japan roads in mind results in sporty styling with a low center of gravity, enjoyable driving, and responsive handling. The new models are equipped with the latest Toyota Safety Sense, delivering enhanced safety performance. On-board connected services have also been upgraded to include Toyota’s first Display Audio as standard, installed in conjunction with smartphones.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  10. forum rang 10 voda 25 september 2019 07:40
    Bank of Japan ziet gematigde groei eigen economie

    (ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan ziet de economie van het eigen land in een gematigd tempo groeien met cyclus waarin inkomen meer tendeert naar uitgeven, terwijl de export, productie en het ondernemerssentiment last hebben van de vertraging in sommige buitenlandse economieën. Dit bleek woensdag uit de notulen van de meeste recente vergadering van de bank die op 18 en 19 september werd gehouden en waarna het besluit naar buiten werd gebracht de kortetermijnrente op 0,1 procent negatief te houden.

    De Bank of Japan signaleert nog altijd een gematigde groei van de externe economieën, ofschoon het beleidsorgaan wel de nodige vertraging zag.

    Ten aanzien van de Europese economie sprak de bank van een vertraging.

    Met betrekking tot de Amerikaanse economie zag de bank een gematigde groei als gevolg van een verbetering van de consumptie, die weer het gevolg was van een betere inkomenssituatie en een verbetering in het consumentenvertrouwen.

    De Chinese economie bleef in het oordeel van de bank stabiel met enige verzwakking in de Chinese maakindustrie.

    Voor de komende tijd houdt de Bank of Japan er rekening mee dat deze vertragingen aanhouden.

    Met een inflatie exclusief vers voedsel op jaarbasis van 0,5 procent en een doelstelling de inflatie op of rond de 2,0 procent te laten oplopen, verwacht de Bank of Japan dat de prijzen geleidelijk aan met dit percentage stijgen.

    De bank hield in september ook vast aan zijn nuldoelstelling voor het rendement op Japanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar.

    De dollar noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 107,35 yen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 25 september 2019 08:37
    Nikkei lager na politieke onzekerheid VS

    Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 08:13 | Views: 208

    TOKYO-Nikkei 225 07:43
    22.018,55 -60,54 (-0,27%)

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag lager geëindigd. Beleggers verwerkten de aankondiging dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een officieel onderzoek naar het afzetten van president Donald Trump is gestart. Ook laaide de handelsvrees weer wat op na uitlatingen van Trump, die China opnieuw beschuldigde van valutamanipulatie en het stelen van intellectueel eigendom.

    De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,4 procent in de min op 22.020,15 punten. Computerspelletjesmaker Nintendo zakte 4,3 procent. Volgens persbureau Bloomberg vallen de eerste verkopen van de nieuwe spelcomputer Switch Lite tegen. De Japanse autofabrikant Toyota, die veel voertuigen verkoopt in het buitenland, had last van de handelsperikelen en zakte 1,6 procent.

    Technologieconcern SoftBank verloor 2,3 procent. Volgens een bestuurder van telecomwaakhond FCC moet de fusie tussen de Amerikaanse telecomaanbieders T-Mobile en Sprint worden stilgelegd omdat er een groot fraudeonderzoek loopt tegen Sprint. Het Japanse SoftBank is eigenaar van Sprint. Beleggers reageerden daarnaast op het nieuws dat topman Adam Neumann aftreedt bij The We Company, het moederbedrijf van verhuurder van gedeelde werkruimtes WeWork. Daarin heeft SoftBank een groot belang.

    De Chinese beurzen deden een stap terug. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong raakte 1,2 procent kwijt. In Seoul verloor de Kospi 1,3 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,5 procent in. In Nieuw-Zeeland hield de centrale bank de rente onveranderd op 1 procent.
  12. forum rang 10 voda 25 september 2019 16:36
    Toyota Land Cruiser Cumulative Global Sales Surpass 10 Million Units

    Toyota Motor Corporation announced that cumulative global sales of its Land Cruiser1 series2 have surpassed 10 million units. According to Toyota data, cumulative sales stood at 10 million units as of August 31, 2019. The Land Cruiser is Toyota’s longest-selling car3. It launched on August 1, 1951, as the Toyota Jeep BJ, and production has continued for 68 years. Full-scale exports of the Land Cruiser began with the 20 Series, which was introduced in November 1955, four years after the launch of the first-generation car. Since then, Toyota has consistently developed versions that cater to customer needs, without sacrificing the reliability, durability, and drivability on poor roads that served as the basis of development concepts on which the Land Cruiser is based. The Land Cruiser has, for this reason, continued to receive the support of customers around the world. In the beginning, fewer than 100 units were exported per year; by 1965, 10 years after full-scale exports commenced, that figure had surpassed 10,000 units per year. At present, the Land Cruiser is sold in approximately 170 countries and regions worldwide, with annual global sales standing at approximately 400,000 units.

    The Land Cruiser contributed significantly to increased trust in the Toyota brand around the world, and created a foothold for the company to expand its exports. Due to its outstanding reliability and durability, there are regions where Land Cruiser 40 Series vehicles continue to be used today, some 50 years after they were manufactured.

    The history of the Land Cruiser symbolizes Toyota’s QDR Quality, Durability, and Reliability; at the same time, it is the source of Toyota’s car-making for the world, and for people. The Land Cruiser is a reassuring companion for carrying out work and living a variety of lifestyles; it is a car that transports people’s lives and items, and that fulfills people’s mobility dreams; and it is a car that enables people to go where they want, when they want, and to return safe and sound.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  13. forum rang 10 voda 25 september 2019 16:39
    Toyota to Hold 30th Toyota Automobile Museum Classic Car Festival in Japan

    Toyota Automobile Museum will hold its 30th Classic Car Festival at the Aichi Expo Memorial Park in Nagakute City, Aichi Prefecture, on October 27. The Classic Car Festival is aimed at promoting car culture, and leaving a legacy in the local community. A diverse selection of events will be held for visitors to enjoy, centered on the Aichi Expo Memorial Park, including a parade on public roads of privately-owned Japanese, American, and European classic cars dating from 1989 or earlier.

    A variety of events have been planned to mark the 30th edition of the festival. The parade route has been designed to enable as many people as possible to cheer and watch from the roadside. Approximately 150 privately owned cars will drive in chronological order from the Toyota Automobile Museum, through Nagakute City, to Aichi Expo Memorial Park. Following the parade, a special exhibition zone will be created for cars dating from 1989.

    A special exhibition entitled "Cars That Symbolize the Ages" will commemorate the change to the Reiwa Era, and six symbolic cars dating from the Meiji (1868-1912), Taisho (1912-1926), Showa (1926-1989), and Heisei (1989-2019) Eras will be on display and take part in parade runs. Takahiko Kozuka, the former figure skater and current JOC Sports Environment Ambassador who turned 30 this year, will attend the exhibition as a special guest.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  14. forum rang 10 voda 25 september 2019 19:16
    Nippon Express to Acquire 22% Stake in Future Supply Chain Solutions

    Nippon Express Co Ltd acting through its subsidiary Nippon Express Pte Ltd, Japan's leading global logistics player, has agreed to acquire a 22% stake in Future Supply Chain Solutions Ltd. This transaction is a combination of primary issuance and secondary purchase from an existing Investor. As part of this transaction, FSC will issue 37,89,350 shares to Nippon Express at a price of Rs. 664 per share 22% premium to the current market price. Through this primary issue Nippon Express will hold 8.6% stake on a fully diluted basis and FSC will raise around Rs. 252 crores for funding its near-term growth plans.

    Further, Nippon Express has informed FSC that they have entered into a share purchase agreement with institutional shareholder(s) of FSC to acquire 58,63,475 shares representing 14.6% of existing share capital. Both these transactions will result in Nippon Express owning a 22% stake in FSC.

    Nippon Express and FSC plan to explore synergies between the two organizations. FSC and Nippon Express will jointly evaluate leveraging Nippon Express' competency in diverse sectors for the Indian market. FSC plans to leverage Nippon Express' Japanese and MNC clients for exploring new business opportunities in India, especially for 3PL and express logistics operations. Nippon Express will also have representation on FSC's Board of Directors, which will further strengthen its Board through their strategic direction.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  15. forum rang 10 voda 26 september 2019 09:31
    Handelshoop stuwt Japanse beurs

    Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 08:18 | Views: 667

    TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag met een kleine winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de uitlatingen van de Amerikaanse president Donald Trump die stelde dat China heel graag een handelsdeal wil sluiten en dat een overeenkomst sneller kan worden bereikt dan mensen verwachten. Ook tekende Trump een voorlopig handelsakkoord met Japan.

    De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,1 procent in de plus op 22.048,24 punten. Vooral Japanse bedrijven die veel omzet halen uit China waren in trek. Robotmaker Fanuc dikte 2,4 procent aan. De fabrikanten van bouwmachines Komatsu en Hitachi Construction Machinery stegen 0,9 procent en 0,2 procent. Ook andere sectoren die gevoelig zijn voor de handelsperikelen zoals de staal- en transportindustrie zaten in de lift.

    Japanse automakers waren eveneens in trek nadat Trump liet weten dat de Verenigde Staten en Japan een voorlopige overeenkomst hebben bereikt om de tarieven op Amerikaanse agrarische producten en Japanse machines te verlagen. De dreiging van Amerikaanse importtarieven op Japanse auto's lijkt daarmee afgenomen. Toyota en Subaru wonnen 1,1 procent en 2,2 procent.

    De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,2 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,1 procent. De Zuid-Koreaanse chipmaker SK Hynix dikte 1,5 procent aan na sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent.
  16. forum rang 10 voda 26 september 2019 10:24
    'Redding Japan Display op losse schroeven'

    Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 09:56 | Views: 217

    TOKIO (AFN) - Een reddingsplan voor de Japanse LCD-schermenmaker Japan Display (JDI) is op losse schroeven komen te staan. De Chinese investeerder Harvest Tech Investment Management zou zijn toegezegde investering terug willen trekken. Dat meldt zakenblad Nikkei Asian Review op basis van ingewijden.

    Harvest Tech zou samen met het Hongkongse Oasis Management 80 miljard yen, omgerekend ongeveer 678 miljoen euro, steken in JDI. Daarvan zou Harvest Tech driekwart voor zijn rekening nemen. De Chinese investeerder zou ontevreden zijn dat een herstructureringsplan van JDI uitbleef.

    Het is al de tweede keer dat een reddingsplan voor de toeleverancier van Apple niet van de grond komt. In juni trokken twee Taiwanese geldschieters zich terug.
  17. forum rang 10 voda 26 september 2019 19:28
    Nissan Recalls 1.3 million Vehicles to Fix Backup Camera Display

    Nissan is recalling 1.3 million vehicles mainly in the US and Canada to fix a problem with the backup camera displays. The recall covers the 2018 and 2019 Nissan Altima, Frontier, Kicks, Leaf, Maxima, Murano, NV, NV200, Pathfinder, Rogue, Rogue Sport, Sentra, Titan, Versa Note and Versa Sedan. Also included are the Infiniti Q50, Q60, QX30 and QX80 vehicles. From the 2019 model year, the Nissan GT-R and Taxi and Infiniti QX50, QX60, Q70, Q70L also are included. The recalled vehicles also went to Israel, Korea and Saipan.

    Nissan said in government documents posted that owners can adjust the camera displays so the image isn't visible. The displays will keep that setting the next time the vehicles are shifted into reverse. That violates federal safety standards. Documents say the lack of a backup camera image increases the risk of a crash.

    Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
  18. forum rang 10 voda 26 september 2019 19:34
    Honda to Reduce 60% CO2 Emissions from its North American Plant

    Seeking to slash CO2 emissions from its North American manufacturing operations, Honda has entered into long-term virtual power purchase agreements for renewable wind and solar power that will cover more than 60% of the electricity that Honda uses in North America. These VPPAs will enable Honda to fully offset the remaining carbon intensive grid-supplied electricity being used in its Ohio, Indiana, and Alabama automobile manufacturing operations,1 and will help the company meet its voluntary carbon reduction goal. As a result of the deal, Honda is one of the top automakers globally in the adoption of renewable energy to power its operations.

    Starting in fall of 2020, Honda will purchase 530,000 MWh/year from 120 MW of wind power generated by the Boiling Springs Wind Farm in Oklahoma, a 150 MW development of the energy company E.ON. Then in fall of 2021, Honda will secure an additional 482,000 MWh/year from 200 MW of solar power generated from a Texas solar facility. Additional details of the Texas solar facility will be disclosed in 2020 when it is nearer to completion. Honda's combined agreements for the output of 320 MW of renewable generation capacity will result in the purchase of 1.012 million MWh of electricity per year, making it the largest renewable energy procurement commitment for an automaker and one of the largest VPPA commitments in the US market. Once fully operational, these VPPAs will offset more than 800,000 metric tons of CO2e emissions annually, the equivalent of 100,000 US households worth of CO2e emissions from household energy usage.

    Honda will continue to purchase electricity from the local utility for each manufacturing facility, but will receive and retire renewable energy certificates equal to the power produced through the VPPAs, resulting in net zero CO2e emissions from electricity use within Honda's Ohio, Indiana, and Alabama manufacturing operations. Currently, 21% of the electricity that Honda uses in North America is supplied from extremely low and zero CO2 sources. The VPPAs will raise the total use of renewable electricity to more than 80% for North America.

    Source : Strategic Research Institute
  19. forum rang 10 voda 27 september 2019 08:32
    Nikkei eindigt week met verlies

    Gepubliceerd op 27 sep 2019 om 08:18 | Views: 52

    TOKYO-Nikkei 225 07:44
    21.750,57 -297,67 (-1,35%)

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een stevig verlies geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de hervatting van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China en de zorgen over sancties tegen het Chinese technologieconcern Huawei. De andere Aziatische beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien.

    De Nikkei in Tokio ging 0,8 procent lager het weekeinde in op 21.878,90 punten. Japan Display kelderde ruim 10 procent. Een reddingsplan voor de Japanse LCD-schermenmaker en leverancier van Apple is op losse schroeven komen te staan. De Chinese investeerder Harvest Tech Investment Management zou zijn toegezegde investering terug willen trekken.

    Kansai Electric raakte bijna 6 procent kwijt door zorgen over de interne financiële controles. De president van het elektriciteitsbedrijf liet weten dat hij en andere bestuurders in de afgelopen zeven jaar betalingen hebben ontvangen van een locoburgemeester van een stad waar het bedrijf een kerncentrale heeft.

    Beurs Shanghai vlak

    De beurs in Shanghai noteerde tussentijds nagenoeg vlak. Zakenzender CNBC meldde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China op 10 oktober in Washington worden hervat. Een Amerikaanse overheidsfunctionaris liet daarnaast weten dat de kans klein is dat de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met Huawei opnieuw deels worden uitgesteld.

    De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent. In Seoul zakte de Kospi 1,1 procent. De Zuid-Koreaanse chipmakers SK Hynix en Samsung verloren 2,5 procent en 1,6 procent, na tegenvallende verwachtingen van de Amerikaanse branchegenoot Micron Technology. De All Ordinaries in Sydney won 0,5 procent.
  20. forum rang 10 voda 30 september 2019 08:18
    Productie industrie Japan gedaald

    Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 07:35 | Views: 228

    TOKIO (AFN/RTR) - De productie in de Japanse industrie is in augustus met 1,2 procent afgenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Japanse overheid op basis van voorlopige cijfers.

    Economen hadden gemiddeld op een productiekrimp met 0,5 procent gerekend. In juli steeg de industriële productie in Japan nog met 1,3 procent. Uit de cijfers bleek dat met name bij staal, fabrieksgoederen en auto's dalingen waren te zien, mede door de wereldwijde handelsspanningen die Japanse industriebedrijven en exporteurs raken. Op jaarbasis ging de productie met 4,7 procent onderuit, na een stijging met 0,7 procent in juli.

    Verder kwamen er ook cijfers over de Japanse detailhandelsverkopen. Die zijn in augustus met 2 procent toegenomen op maandbasis, wat sterker is dan kenners hadden verwacht. Dat wijst erop dat de binnenlandse vraag in Japan vrij goed is, in aanloop naar een btw-verhoging op dinsdag.
4.673 Posts
Pagina: «« 1 ... 164 165 166 167 168 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links