Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2019 12:41
    Afvalcrisis treft bestuur Amsterdam

    Door Mike Muller
    1 uur geleden in BINNENLAND

    Amsterdam - De crisis die het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf (AEB) treft, raakt in al z’n facetten ook het stadsbestuur. Er is voldoende steun voor een raadsenquête, wethouder Udo Kock (D66) heeft gisteren de raad uitgezwaaid, zijn collega Sharon Dijksma (PvdA) werd beticht van chantage en GroenLinks-bestuurder Marieke van Doorninck kreeg een motie van afkeuring aan haar broek. Hoe nu verder?

    Het college en de gemeenteraad staan onder grote druk: elke dag dat langer wordt gewacht met een oplossing, nemen de financiële sores toe. Gemiddeld boert het AEB een half miljoen euro per dag achteruit. En dat terwijl een oplossing voorhanden leek: afvalverwerker Beelen wilde veel geld in het bedrijf steken en zou daarmee de problemen van Amsterdam overnemen.

    Gisterenochtend deed topman Wim Beelen van recycle- en sloopbedrijf Beelen in een vlammend betoog een ultieme poging om de gemeenteraad te overtuigen van zijn plan. De afgelopen maanden was hij veel in het Westelijk Havengebied te vinden: zijn bedrijf was -toen de gemeenteraad en het college op vakantie waren- bezig om Amsterdam voor een vuilniscrisis te behoeden. Er werd slib weggebracht, er werd afval verpakt en vervoerd. Topman Beelen herhaalde gisteren dat hij wil blijven knokken voor de medewerkers van het AEB. Sterker nog: hij wil zelfs als adviseur actief blijven om het noodlijdende bedrijf te redden.

    Maar of de optie met Beelen nog op tafel ligt, is sinds gisteren twijfelachtig geworden. Linkse partijen die in het college zitten willen het liefst dat AEB door de Noord-Hollandse afvalverbrander HVC wordt overgenomen. Daaraan zitten nog veel haken en ogen: de banken (die nog een lening van 200 miljoen hebben uitstaan) hebben eerder geëist dat een private partij betrokken blijft. Bovendien moeten de 44 gemeenten en waterschappen die betrokken zijn bij HVC daar ook nog goedkeuring voor geven. Het is nog maar de vraag of die op de ellende uit Amsterdam zitten te wachten.

    "Raadsenquête over het afvaldebacle"

    Intussen zijn de medewerkers van AEB woest op het Amsterdamse college, blijkt uit een brief die de ondernemingsraad naar de burgemeester stuurde. Ze vrezen voor het voortbestaan van AEB, doordat de gemeente voorlopig een stokje heeft gestoken voor de overname door Beelen. De OR is juist voorstander van overname van AEB door Beelen, en maant het college tot spoed: „Er zijn nagenoeg geen liquide middelen meer beschikbaar, er is dus zeer veel haast geboden. De firma Beelen heeft per direct de benodigde liquide middelen beschikbaar.”

    Van HVC heeft de OR nog niks vernomen, hoewel zij al tweemaal zijn uitgenodigd om een presentatie te geven. „Ook niet na aandringen door de directie van AEB.”

    Volgens de OR van de afvalcentrale is HVC gebaat bij een faillissement van AEB „omdat HVC bij een faillissement kan bepalen welke delen een doorstart zullen maken. Daarnaast kan HVC de levensvatbaarheid van AEB niet garanderen, gelet op het aantal aandeelhouders en de te verdelen dividenden, blijft er voor AEB niets over om zelf te investeren.”

    Sneer naar gemeente Amsterdam

    De werknemers delen verder een sneer uit aan hun aandeelhouder, de gemeente Amsterdam. „Op basis van onze ervaring met de publieke sector kunnen wij stellen dat de trage besluitvorming en gebrek aan technische kennis niet bijdragen aan een veilige en efficiënte bedrijfsvoering.”
    Oud D66-wethouder Udo Kock nam gisteren afscheid in de raad. Hij voelde niets voor het onderbrengen van AEB bij afvalbedrijf HVC en voorziet grote financiële risico’s voor de Amsterdammers.

    Oud D66-wethouder Udo Kock nam gisteren afscheid in de raad. Hij voelde niets voor het onderbrengen van AEB bij afvalbedrijf HVC en voorziet grote financiële risico’s voor de Amsterdammers.

    Enkele uren nadat die brief gisteren via De Telegraaf uitlekte, barstte in de gemeenteraad een debat los over het opstappen van wethouder Udo Kock. In zijn ontslagbrief geeft Kock aan dat een niet-geprivatiseerd AEB kostbaarder is voor de gemeente en voor Amsterdammers. Bovendien kleven er volgens hem financiële risico’s aan een niet-geprivatiseerd AEB en is de kans op een succesvolle doorstart van het bedrijf en de continuering van de publieke diensten niet gegarandeerd. Toch is dat de route die het college nu kiest door HVC te verkiezen boven Beelen.

    Motie van afkeuring

    Het kwam GroenLinks-wethouder Marieke van Doorninck in dat debat op een motie van afkeuring te staan. Volgens de indieners van die motie, VVD, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, Denk, CDA, Partij van de Ouderen en ChristenUnie, straalde de wethouder de afgelopen weken geen gezag uit. „Daar waar je openheid, transparantie en leiderschap verwacht vinden wij dat dat niet is gebeurd”, stelde Marianne Poot namens de VVD. De motie werd weggestemd.

    Maar of Beelen voor het college nog een partij is, is nog maar de vraag. De linkse partijen hebben immers de voorkeur uitgesproken voor HVC. Maar D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig -wiens partij een wethouder zag sneuvelen- presenteerde gisteravond laat een motie waarmee wordt afgedwongen dat niet alleen HVC verder wordt onderzocht. „Wij willen nadrukkelijk alle opties open houden”, zei Van Dantzig gisteren. „Dat het college nu kiest vol in te zetten op een oplossingsrichting – de publieke optie met HVC – is dan ook onbegrijpelijk”, zo zei hij.

    Dat kwam de democraat weer op veel kritiek van oppositiepartijen te staan. Waarom is net wethouder Kock weggegaan omdat het college voor HVC koos, terwijl een week later alweer gekozen is om toch meerdere opties te gaan onderzoeken?

    Volgens van Dantzig kleven aan alle varianten die onderzocht worden risico’s. Dat zou onder andere blijken uit een advies van slechts een paar A4-tjes van de landsadvocaat. „Wat D66 betreft is het in het belang van de stad en de portemonnee van de Amsterdammers echter essentieel om de routes naar privatisering niet af te sluiten maar ze open te houden. Op basis van de informatie die er nu ligt, kunnen wij niet anders dan alle opties openhouden”, stelde hij.

    Vrijwel alle partijen steunen nu het plan om alle opties, waaronder dus ook privatisering, uit te zoeken. Dat de stad hiermee een extra risico neemt en -volgens een recente brief van AEB al snel met 74 miljoen over de brug moet komen- wordt voor lief genomen. CDA’er Diederik Boomsma deed wel een beroep op het college om realistische doelen voor ogen te houden. „Je kunt wel over duurzaamheid blijven dagdromen, maar intussen wordt het slib uit Amsterdam door het hele land gesleept”, zei hij.

    ChristenUnie-voorman Don Ceder riep de partijen ook op geen ’ideologische’ discussie te gaan voeren. „Het gaat ook om de cijfers.” Hij wil dat de werknemers van AEB nadrukkelijker worden betrokken bij het gehele proces. Wethouder Van Doorninck gaf aan dat dat lastig is, omdat de gemeente aandeelhouder is. Wel is het college bereid in gesprek te gaan met de ondernemingsraad.

    In de raad is inmiddels ook brede steun voor een raadsenquête over het afvaldebacle. Een enquête is het zwaarste onderzoeksmiddel dat de raad kan inzetten en kan alleen worden ingesteld als een meerderheid van de raad hiermee instemt, waar het nu op lijkt. De enquêtecommissie kan getuigen en deskundigen, maar ook politieke hoofdrolspelers horen, desnoods onder ede. In 2016 werd een dergelijk onderzoek ingesteld naar aanleiding van grote financiële missers door de gemeente. Wanneer dat onderzoek wordt ingesteld is nog onduidelijk.
  2. forum rang 10 voda 19 september 2019 13:31
    Minder animo voor gratis geld ECB dan gedacht

    Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 13:24 | Views: 182

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Europese banken hebben gezamenlijk 3,4 miljard euro opgehaald aan langlopende leningen bij de Europese Centrale Bank (ECB). De animo voor de eerste nieuwe ronde waarbij banken bij het zogeheten TLTRO-loket van de centrale bank konden aankloppen voor gratis leningen was veel lager dan gedacht.

    De ECB kondigde onlangs aan opnieuw speciale leningen voor banken ter beschikking te stellen voor geld dat ze kunnen gebruiken voor kredietverlening aan huishoudens en bedrijven. In dat geval betalen banken geen geld over de lening maar krijgen ze zelfs tot 0,5 procent toe. Doel van de ECB is om op die manier uitgaven en investeringen aan te jagen.

    Het bedrag dat 28 banken nu ophaalden voor de leningen, die in de sector worden aangeduid als teltro's, was aanmerkelijk lager dan de 20 miljard tot 100 miljard euro waar op werd gerekend. In totaal zijn er zeven rondes waarbij dergelijke leningen door de ECB worden verstrekt. De volgende staat gepland in december.
  3. forum rang 10 voda 19 september 2019 14:59
    Liever een lelijke vrouw

    ‘Doe die lelijke maar. Die knappe is te riskant.’ Laten we hopen dat het er binnenskamers niet zo aan toe gaat bij sollicitatiecommissies, maar het beeld van een omgekeerde vleeskeuring doemt wel op uit recent Amerikaans onderzoek. Dat concludeert dat de MeToo-beweging een nare maar voorspelbare keerzijde tot gevolg heeft gehad: mannen zijn huiverig geworden voor het gezelschap van vrouwen.

    Dit gaat zelfs zo ver dat mooie vrouwen uit ‘voorzorg’ eerder worden geweigerd. Volgens het onderzoek van de Houstonse hoogleraar Leanne Atwater geldt dat helemaal wanneer er ‘hechte samenwerking’ bij komt kijken, zoals samen een zakentripje maken. Of dit komt doordat mannen denken hun eigen lusten niet te kunnen bedwingen of dat vooral angst voor valse beschuldigingen meespeelt wordt uit het onderzoek niet duidelijk. Maar voorbeelden uit de praktijk duiden op dat laatste. Zo geldt in de Londense City het adagium: stap nooit alleen met een vrouw een lift in. Volgens deze code schuilt in elke vrouw blijkbaar een aanklacht waiting to happen.

    Een vriendin, ooit werkzaam bij een prestigieus consultancybedrijf op de Zuidas, vertelde me over de ‘veramerikaniseerde’ cultuur bij haar op de werkvloer. Toen een rapport eindelijk af was, voelde ze de drang om haar mannelijke collega spontaan een knuffel te geven. Hij deinsde terug en snauwde: ‘Wat zou de rest hiervan denken?' Daar sta je dan als vrouw, met je spontaniteit. Een ongemakkelijke vervolgrelatie was het gevolg.

    ‘De regering dreigt om de haverklap met vrouwenquota voor de hogere regionen van het bedrijfsleven’
    Een sexual harassment policy is ook in Nederland voor de meeste bedrijven inmiddels even normaal als een koffieautomaat: cursussen voor het management, weerbaarheidstrainingen, vertrouwenspersonen. Alles om de schijn te voorkomen dat de omgeving oogkleppen op heeft of op een andere manier wangedrag zou faciliteren.

    Je kunt je afvragen of het echt helpt. De menselijke relaties worden er in ieder geval niet gezelliger of oprechter op. De obsessie van deze tijd, elk vermeend onrecht breed uitmeten - bij voorkeur inclusief publieke shaming - maakt potentiële ‘daders’ angstig. Wat doe je eraan? De seksen uit elkaar houden geldt in bepaalde kringen als de oplossing, maar daarmee gaan we ver terug in de tijd.

    De regering dreigt om de haverklap met vrouwenquota voor de hogere regionen van het bedrijfsleven, maar tegelijkertijd moet de interactie tussen de seksen blijkbaar strak worden geregisseerd, anders gaat het ‘fout’. Geen wonder dat managers gaan denken: dan maar geen mooie vrouw.

    Je kunt het ze nauwelijks kwalijk nemen. Maar een stap vooruit in de emancipatie is het bepaald niet.
    Elif Isitman is criminoloog en redacteur politiek bij omroep WNL. Reageer via columnist@fd.nl.

    fd.nl/opinie/1317378/liever-een-lelij...
  4. forum rang 10 voda 19 september 2019 17:01
    Airbnb verwacht komend jaar beursgang

    Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 16:36 | Views: 117

    SAN FRANCISCO (AFN) - Verhuurplatform Airbnb verwacht komend jaar een beursgenoteerd bedrijf te worden. Dat liet de onderneming donderdag weten in een korte persverklaring.

    Er gingen al langer geruchten dat de internetmarktplaats voor slaapplaatsen naar de beurs wilde. Topman Brian Chesky beloofde eerder dat een beursgang voor het tien jaar oude bedrijf voor 2020 zou plaatsvinden.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2019 19:10
    ’Huiszoeking bij KPN-topvrouw’

    Door Redactie DFT
    Updated 10 min geleden
    13 min geleden in FINANCIEEL

    Het Brussels parket heeft donderdagochtend een huiszoeking uitgevoerd bij Proximus-topvrouw Dominique Leroy, de toekomstige ceo van KPN.

    Dat is volgens Belgische media bevestigd door justitie.

    Volgens De Tijd gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar misbruik van voorkennis bij het verhandelen van Proximus-aandelen. Volgens Knack werden vandaag verschillende huiszoekingen gedaan.

    De Belgische beurswaakhond FSMA zei eerder al onderzoek te gaan doen naar een aandelentransactie van Leroy. Kort voor ze haar vertrek bij Proximus bekendmaakte, zou ze nog een pakket aandelen van ruim 285.000 euro te gelde hebben gemaakt.

    Leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven zijn in België verplicht om transacties te melden als het totaalbedrag in een kalenderjaar boven 5000 euro komt.

    De FSMA maakt die transacties vervolgens openbaar. Het vertrek van een bestuurder in een bedrijf geldt als koersgevoelige informatie.

    Het parket bevestigt tegen het Nieuwsblad die huiszoekingen, maar kan geen details kwijt over het onderzoek, meldt het.

    Leroy vertrekt morgen, op 20 september, bij het telecombedrijf om bij KPN aan de slag te gaan als topvrouw.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2019 19:17
    Aegon-strateeg: ’Opkoopprogramma van de ECB is briljant’

    Het vorige week gelanceerde nieuwe stimuleringsprogramma door de Europese Centrale Bank stuitte op veel kritiek in Nederland. Maar beleggingsstrateeg Olaf van den Heuvel vindt Draghi een hele slimme man.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2019 19:19
    Marktbewegingen
    Waarzegger-zakenman wil financieel horrorscenario Moviepass herschrijven

    Wat weet Ted Farnsworth wat de rest van de wereld niet weet? Dat is de vraag die op de lippen brandt van aandeelhouders in Helios & Matheson, een data-analysebedrijf uit New York dat een zwaar verlieslatende bioscoopkaartendienst als belangrijkste investering heeft.

    Afgelopen maandag meldde Farnsworth aan beurswaakhond SEC dat hij stopt als ceo van Helios, om vervolgens met een groep investeerders een bod uit te brengen op de firma. Naar verwachting zal dat niet meer kosten dan $6 mln, de huidige marktwaarde van het beursgenoteerde bedrijf, dat op dit moment koerst op $0,002 per aandeel.

    Het is een koopje waar zittende aandeelhouders bedenkingen bij hebben. Na zijn aantreden in 2017 wist Farnsworth in korte tijd de beurskoers te vervijfvoudigen, naar $5000. Dat gebeurde na de acquisitie van Moviepass, een app die het mogelijk maakt om tegen een vaste maandprijs van $9,95 ongelimiteerd naar de bioscoop te gaan. Een gemiddeld biosticket kost $9.

    Hoewel Moviepass drie miljoen loyale gebruikers kent, verbrandt het maandelijks $45 mln aan cash. De reden: het bedrijf verkoopt kortingskaartjes die het zelf voor het volle pond moet vergoeden bij de cinema's. Helios hoopte de verliezen weg te poetsen via de verkoop van gebruikersdata aan adverteerders, en door zelf te investeren in filmproducties. Toen dat niet werkte, werd in allerijl de abonnementsprijs met 50% verhoogd, en een limiet gezet op het maandelijks te bezoeken aantal films: drie stuks.

    De aanpassingen leverden boze abonnees op, en geen cent winst. De beurskoers van Helios kelderde in 2019 met ruim 90%, wat een degradatie opleverde van techbeurs Nasdaq naar de minder prestigieuze Over the Counter-markt. Het verbaasde daarom niemand dat Helios vorig weekend de stekker uit Moviepass trok, en een verkoop van alle assets niet uitsloot.

    Het einde van de tragikomedie leek geschreven, maar plots is daar de twist in de vorm van het overnamebod van Farnsworth. Een man met een bijzondere reputatie. Hij maakte in de jaren negentig naam als oprichter van waarzeggerij-imperium Psychic Discovery Network, waar om toekomstadvies verlegen zittende mensen naartoe konden bellen middels zogenaamde 'hotlines'.

    Het bleek een lucratieve springplank voor een carrière als investeerder in beursgenoteerde bedrijven, waaronder een multi-level marketingorganisatie die vitaminepillen aan de man bracht. Bloomberg wist een pijnlijk detail te ontdekken dat meerdere van Farnsworths' investeringen gemeen hadden: deze zagen 99% van hun waarde verdampen nadat hij aan boord was gekomen.

    Of het nu anders afloopt valt niet te voorspellen, al was Farnsworths reactie op de kritiek dat wel: 'Ik ken geen enkele ondernemer die altijd wint.'
    Sonny Motké

    www.fd.nl
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 september 2019 12:39
    Oliehandelaar zadelt Mitsibushi op met verlies van kwart miljard

    Door redactie DFT
    Updated 1 min geleden
    10 min geleden in FINANCIEEL

    Door ongeoorloofde riskante beleggingen van een oliehandelaar in Singapore is de Japanse Mitsibushi Group naar verwachting voor $320 miljoen het schip ingegaan.

    De onbekende handelaar die werkzaam was voor dochterbedrijf Petro-Diamond Singapore is inmiddels ontslagen bij Mitsubishi. In zijn functie werd de werknemer ingehuurd voor de oliehandel met China.

    Mitsubishi is met de beleggingsdomper in de oliehandel in goed gezelschap. Metaalbedrijf Metallgeschellschaft leed in 1994 een verlies van maar liefst $1,2 miljard, terwijl China Aviation Oil in 2014 voor $550 miljoen werd benadeeld.

    Mitsubishi Group is een Japans conglomeraat dat ativiteiten verricht in onder meer de industrie en in de dienstensector. In Europa is de naam vooral bekend als automerk, maar het bedrijf doet ook bankzaken.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 september 2019 10:48
    Amish-koets met bierkrat en stereo-installatie aangehouden
    Updated 40 min geleden
    41 min geleden in BUITENLAND

    Trumbull (Ohio) - De politie in het doorgaans vredige Trumbull in de staat Ohio verwacht van de Amish-inwoners doorgaans een wat puriteinse instelling, maar afgelopen week trof ze in een Amish-koets een krat bier en een stevige stereo-installatie aan.

    De twee ’berijders’ van de koets deden zich te goed aan ice tea met een tic en gingen er beschonken vandoor, met achterlating van hun rijtuig, zo meldt CBS.

    Hulpsheriff Joe Dragovich kon de twee mannen niet meer achterhalen. Die verdwenen in de bossen rond Trumbull. Ook het paard voor de buggy zette het op een lopen, maar de deputy kon het dier wel onderscheppen. Onderzoek leverde een kistje bier en een flinke stereo op en dat was verrassend. Amish houden zich doorgaans aan strenge regels ten aanzien van onder meer alcohol en het gebruik van moderne techniek. Het paard is bij een lokale boer ondergebracht, totdat de mannen zich melden.

    Dronken ’achter het stuur’ is ook verboden als het gaat om een paard en wagen.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2019 15:50
    Rotterdamse oliereus Vitol vergroot winst tot $1 miljard

    Door Redactie DFT
    Updated 28 min geleden
    30 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De Rotterdamse grondstoffenhandelaar Vitol heeft over het eerste halfjaar fors geprofiteerd van de volatiele handel in olie. De nettowinst ging bij $1 miljard zo’n 80% op jaarbasis omhoog.

    Dat meldt de Financial Times maandag op basis van bronnen bij ’s werelds grootste oliehandelaar.

    Vorig jaar kwam Vitol, dat zeven miljoen vaten van 159 liter olie per dag voor klanten verstouwt, in twaalf maanden uit op $1,7 miljard winst.

    Het handelsbedrijf werd in 1966 door kolenhandelaar Henk Viëtor opgericht. De Vitol holding BV, wereldwijd uitgegroeid en nu geleid door Russel Hardy, houdt zijn hoofdkantoor in Luxemburg.

    Het niet-beursgenoteerde bedrijf met ongeveer 350 partners speelde dankzij zijn kennis van de marktontwikkelingen in op de fluctuatie van vraag en aanbod in gas en olie bij grote klanten.
    Bodem olie op $50

    Vitol-topman Hardy waarschuwde begin september vanwege het handelsconflict tussen de VS en China over het vierde kwartaal voor een verzwakking van de olieprijs, die maandag rond $63,90 per vat circuleerde. De termijnmarktprijs zou volgens de oliehandelaar op de langere termijn niet structureel onder $50 per vat uit belanden.

    De markt kijkt doorlopend naar Vitols berichten, het bedrijf met steunpunten in Londen, Houston en Geneve is qua volumes goed voor een omzet in olie met een omvang vergelijkbaar met wat Frankrijk, Duitsland en Spanje gezamenlijk op jaarbasis verbruiken.

    De sterke winstgevendheid leidt volgens de Financial Times tot forse dividend- en bonusbetalingen door Vitol aan bestuurders en handelaren. De lage rente maakte het relatief goedkoop om kapitaal voor het aanhouden van voorraden aan te trekken. Vitol profiteerde daarnaast van de grote uitschieters omhoog en omlaag in prijzen voor gas en olie in zijn handelsverkopen.

    Vitol is steeds actiever in de handel van lng. Het verwacht volgens het FT-bericht dit jaar het equivalent van 7,8 miljoen ton om te zetten, en die handel uit te bouwen naar 10 miljoen ton.

    Vitol wilde niet reageren op het bericht.
  11. forum rang 10 voda 24 september 2019 10:33
    'Hardnekkig pessimisme verantwoord beleggen'

    Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 10:27 | Views: 0

    DEN HAAG (AFN) - De meerderheid van professionele beleggers denkt nog steeds dat verantwoord beleggen ten koste gaat van rendement. Dat meldde NN Investment Partners (NN IP), de vermogensbeheertak van verzekeraar NN Group op basis van een enquête onder 290 beleggers.

    Nederlandse beleggers behoren, samen met Duitse en Italiaanse collega's, tot de grootste pessimisten met betrekking tot het rendement van verantwoord beleggen. Investeerders in Frankrijk en België staan een stuk positiever ten opzichte van prestaties van verantwoorde beleggingen.

    Volgens Jeroen Bos, hoofd verantwoord beleggen bij NN IP, leidt verantwoord beleggen echter niet automatisch tot een lager rendement. Hij haalt een metastudie aan die toont dat in de meeste gevallen verantwoord beleggen financiële prestaties juist verbetert. Deze studie verwerkt resultaten van 2200 wetenschappelijke onderzoeken afkomstig van meerdere decennia. Ook in eigen vermogensbeheer ziet Bos dat duurzaam beleggen samengaat met sterke financiële prestaties.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 september 2019 10:39
    Nederland wint zaak over belastingdeal met Starbucks

    UpdateDe fiscale afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met Starbucks zijn niet in strijd met Europese regels, oordeelt het Gerecht van de Europese Unie. Het besluit van de Europese Commissie uit 2015 dat Nederland ruim 25 miljoen euro terug moet halen bij de Amerikaanse koffieketen vanwege vermeende staatssteun wordt daarmee vernietigd.
    Economieredactie 24-09-19, 10:02 Laatste update: 10:37

    Starbucks genoot volgens EU-mededingingscommissaris Margrethe Vestager tussen 2008 en 2014 miljoenen aan ongeoorloofde belastingvoordelen als gevolg van de zogeheten ruling. Door een constructie met het intellectuele eigendomsrecht in het buitenland werden de vergoedingen voor het branden van koffiebonen in Nederland niet belast. Dit geschuif met winsten komt neer op een kunstmatige en illegale verlaging van de belasting, aldus Vestager.

    De regering en Starbucks vochten dit besluit aan omdat niet overtuigend zou zijn aangetoond dat de Belastingdienst regels heeft overtreden en dat sprake was van onrechtmatige staatssteun. Het Gerecht, een lagere instantie van het Europees Hof van Justitie, geeft hun nu gelijk. De Europese Commissie is er niet in geslaagd te bewijzen dat er sprake was van een voordeel ten gunste van Starbucks, zeggen de rechters in Luxemburg. Zij verwijten de commissie zeker vier fouten te hebben gemaakt bij de beoordeling van de fiscale afspraken.

    De fiscus had in afwachting van de uitspraak in 2016 al 25,7 miljoen euro teruggevorderd bij Starbucks. Dat kan worden teruggegeven als de Europese Commissie geen beroep aantekent. Daarvoor heeft ze ruim twee maanden de tijd.
  13. forum rang 10 voda 25 september 2019 13:09
    Spionageschandaal bij Credit Suisse

    Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 12:50 | Views: 351

    ZÜRICH (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Credit Suisse is in opspraak gekomen door een spionageschandaal rond een voormalige topbestuurder van de Zwitserse bank. De bank zou namelijk privédetectives de oud-topman van de vermogensbeheertak Iqbal Khan hebben laten schaduwen, na diens overstap naar de Zwitserse concurrent UBS.

    Khan werd vorige maand benoemd tot mede-topman van het wereldwijde vermogensbeheer bij UBS, waar hij in oktober gaat beginnen. In juli ging hij onverwacht weg bij Credit Suisse, na een vermeend conflict met topman Tidjane Thiam. Het financiële concern zou drie private onderzoekers hebben ingehuurd om te onderzoeken of Khan bankiers wilde weglokken bij zijn oude werkgever. Het is niet duidelijk wie opdracht heeft gegeven voor de surveillance van Khan.

    De van oorsprong Pakistaanse Khan heeft aangifte gedaan bij de Zwitserse autoriteiten. Hij had naar eigen zeggen een fysieke confrontatie met de privé detectives na een achtervolging. Justitie doet nu onderzoek naar de zaak, terwijl bij Credit Suisse een intern onderzoek loopt. Het is de bedoeling dat dit interne onderzoek deze week wordt afgerond.
  14. forum rang 10 voda 25 september 2019 13:30
    'Ook management van Gucci verdacht van belastingfraude'

    Na Gucci zelf worden nu ook verschillende (oud-)bestuurders verdacht van belastingontduiking. De Italiaanse belastingdienst neemt zeker tien huidige en voormalige managers van het luxemerk onder de loep, meldt persbureau Bloomberg op basis van interne documenten en anonieme bronnen. Zowel de Italiaanse fiscus als Gucci willen niet reageren.

    De (oud-)managers zouden de vergoeding voor hun werkzaamheden voor Gucci in Milaan tussen 2011 en 2017 uitbetaald hebben gekregen door Zwitserse bedrijven. Op die manier zou de Italiaanse staat tientallen miljoenen euro's aan achterstallige belasting zijn misgelopen. Om welke managers het gaat, is niet bekend.

    Miljardenschikking

    Gucci-eigenaar Kering KER:€458,30+0,89% schikte in mei voor €1,25 mrd in een onderzoek naar belastingontduiking over dezelfde periode. Volgens de Italiaanse autoriteiten leidde het merk in die periode zijn inkomsten door een Zwitsers logistiek centrum om een hoger belastingtarief in Italië te ontlopen.

    Gucci is het grootste en winstgevendste modehuis uit de Kering-familie, waar ook Saint Laurent en Alexander McQueen toe behoren. Op de komst van ceo Marco Bizzarri en ontwerper Alessandro Michele in 2015 volgde een enorme groeispurt: de omzet steeg vorig jaar met 40%. In de afgelopen maanden koelde de groei weer wat af.

    Inkeerregeling

    Bizzarri maakt geen onderdeel uit van het huidige onderzoek. De Italiaan zou in 2017 gebruik hebben gemaakt van een inkeerregeling, waardoor hij geen belasting hoefde te betalen over in het buitenland geparkeerd geld, aldus Bloomberg.

    Volgens het persbureau kan het Italiaanse onderzoek duur uitpakken voor Kering. Sommige leidinggevenden zullen compensatie bij hun (voormalige) werkgever vragen voor achterstallige belastingen en boetes die zij mogelijk moeten betalen, voordat ze een schikking accepteren.

    fd.nl/ondernemen/1318033/ook-manageme...
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 september 2019 14:57
    ’Zelfrijdende auto’s onmogelijk in de stad’
    Updated 8 min geleden
    20 min geleden in BINNENLAND

    HILVERSUM - Het gaat niet lukken om zelfrijdende auto’s veilig door de stad te loodsen, zelfs niet met de meest geavanceerde technieken. Dat Jeroen Uittenbogaard van TNO Automotive.

    „Soms ziet de auto de fietser niet, vooral omdat alles in wisselende snelheden het kruispunt op komt”, zegt Uittenbogaard in een podcast van NPO-NTR.

    De technieken zullen, volgens de onderzoekers, niet in staat zijn om in een fractie van een seconde te voorspellen wat fietsers in het drukke stadsverkeer doen.

    Wel zien, niet voorspellen

    Zelfrijdende auto’s werken met sensors op verschillende plekken op de auto. Die leveren een totaalbeeld op, waarop de auto ’besluiten neemt’. Het probleem is volgens de onderzoekers dat het totaalbeeld wel registreert waar andere verkeersgebruikers zich bevinden, maar slecht kan voorspellen wat ze gaan doen. Dit speelt vooral bij fietsers die in hun gedrag grillige patronen vertonen.

    Ook Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, ziet het niet gebeuren. „Die auto’s zijn prima tot aan de rand van de steden.”
  16. forum rang 10 voda 25 september 2019 16:06
    VAARWEL!

    Afscheid van aandeel BinckBank

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BinckBank
    6,35 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van BinckBank zijn woensdag akkoord gegaan met een wijziging van de statuten na het beëindigen van de beursnotering. Ook stemde de buitengewone vergadering in met de intrekking van de ingekochte aandelen.

    Het aandeel BinckBank kan woensdag voor het laatst worden verhandeld op Euronext Amsterdam. De onlinebroker is overgenomen door het Deense SaxoBank.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 september 2019 18:30
    Eerder stapte al wethouder op
    Gemeenten tegen overname Amsterdams afvalbedrijf door HVC

    De eerste gemeenten in Noord-Holland spreken zich hard uit tegen een verder onderzoek van de Noord-Hollandse afvalverbrander HVC om het noodlijdende Amsterdamse Afval Energie Bedrijf (AEB) over te nemen.
3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,28%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,59 +0,79%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Solvay
+2,85%
Barco
+2,36%
KBC Groep
+1,98%
Ackerm...
+1,79%
GBL
+1,60%

Dalers

AZELIS...
-2,64%
Melexis
-2,13%
Recticel
-1,65%
Fagron
-1,12%
Deceun...
-0,59%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links