Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum NIBC geopend

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 augustus 2019 09:20
    quote:

    Freakertje schreef op 28 augustus 2019 08:06:

    Heeft daar weer een onderhandse transactie plaatsgevonden tussen J.C. Flowers en Reggeborgh? Dit stukje volg ik even niet zo heel sterk, dus ik hoop op iemand die dat wel heeft gedaan :)

    Openingskoers +3% lijkt het?
    Niet weer, dit is nog steeds de origineel afgesproken deal.
    Wachten was op goedkeuring van DNB, die is gekomen.

    Flowers had na de IPO nog 73%, plaatst 8% in maart en nog eens 5% extra bij Reggeborgh dus zou nog 60% hebben als ze niets anders hebben gedaan en er is melding van nog 61%... zal wel in de afrondingen zitten.

    Flowers heeft dus ook verder niets gedaan dan plaatsingen dus geen aandelen verder in de markt los verkocht terwijl de lockup na de plaatsing van 8% op 6 maart van 90 dagen op 6 juni ongeveer verlopen was.

    Reggeborgh heeft bij de IPO 6.55% gekocht, kocht bij de 8% plaatsing 1.2% bij en heeft extra 5% bijgekocht.
    Zou in totaal dus op 12.75% moeten zitten maar maken dus melding van 14.6%.
    Die hebben dus wel per saldo in de markt nog hier en daar wat bijgekocht.

    FMR die 3.11% kochten bij de IPO (23 mar 18) maakten niet lang daarna al bekend een deel te hebben verkocht tot 2.38% (17 jul 18) en ik ga er vanuit dat die de rest inmiddels wel kwijt zijn.

    de grootaandeelhouders zijn er dus nog steeds slechts 2;

    Flowers 61% verkoper
    Reggeborgh 14.6%

    En dan de vraag wie in Maart 2019 die andere 6.8% (8% geplaatst - 1.2% die naa Reggeborgh is gegaan) allemaal heeft gekocht tegen omgerekend voor dividend 8.04 euro per aandeel.

    Allemaal bewust onder de meldingsgrens blijvende partijen die hopen snel een slaatje te slaan of ook 1 of 2 partijen die met langzaam verder uitbouwen binnenkort een keer hun hoofd boven de 3% uitsteken?

    En Reggeborgh zou ik heel netjes vinden als die ook de 15% opwaards zouden doorkruisen met een 15.01% melding, want dat commit toch net wat meer omdat ze bij neerwaards doorkruisen weer zouden moeten melden.

    We zullen zien.

    Zolang de resultaten maar zo goed blijven is het natuurlijk gewoon een mooie belegging en komt de koers vanzelf wel weer een keer.
  2. forum rang 10 voda 28 augustus 2019 09:35
    Update: NIBC boekt stabiel resultaat

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    NIBC Holding NV
    7,63 0,09 1,19 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft in het eerste halfjaar een stabiele winst geboekt op nagenoeg stabiele inkomsten, terwijl de kosten licht daalden. Dat maakte de bank woensdag bekend.

    De nettowinst bedroeg 83 miljoen euro, tegen 84 miljoen euro in de eerste helft van 2018. NIBC stelde een interimdividend voor van 0,25 euro per aandeel, net als een jaar eerder.

    "We blijven onze beloftes nakomen met de resultaten vandaag", stelde CEO Paulus de Wilt, die opmerkte dat dit ondanks de volatiele omgeving werd gerealiseerd. "We zijn goed op weg om onze doelen voor de middellange termijn eind dit jaar te halen."

    De operationele inkomsten daalden van 254 miljoen naar 251 miljoen euro. De netto rentebaten stegen echter van 207 naar 209 miljoen en zouden 19 miljoen euro hoger zijn geweest zonder een aanpassing van de rapportageregels, wat een stijging zou zijn met 6 procent.

    "We zijn gegroeid waar we willen groeien", zei De Wilt in gesprek met ABM Financial News, die daarbij met name Structured Finance en Digitale infrastructuur noemde. Ook in Leasing was er een groei van 20 procent, terwijl de portefeuille met leningen aan de segmenten energie, transport en hefboomleningen werd afgebouwd met 200 miljoen euro.

    Uitdagingen voor de bank zijn de aanhoudende lage rente, de overvloed aan liquiditeit en relatief hoge niveaus van vervroegde aflossingen. Desondanks "hebben we nieuw spaargeld zien instromen en sterke productieniveaus gezien van hypotheken in de eerste helft van 2019." Het marktaandeel op de Nederlandse hypothekenmarkt was 4 procent.

    De fees waren lager, vooral voor beleggingsbeheer, na de verkoop van een aanzienlijk deel van de fondsbeleggingen. Er waren wel weer hogere fees uit kredietverlening en het beheer van hypotheken.

    De kosten daalden van 120 miljoen naar 116 miljoen euro, door het wegvallen van de kosten voor de beursgang een jaar eerder. De personeelskosten stegen daarentegen met 3 procent.

    De voorzieningen voor slechte leningen waren stabiel op 21 miljoen euro. De kredietkwaliteit van het leningenboek verbeterde, volgens NIBC.

    Goedkopere funding

    De netto rentemarge verbeterde aanzienlijk, van 1,90 naar 2,10 procent. Dit was vooral te danken aan een verdere verbetering van de fundingkosten, zei De Wilt.

    Omdat het eigen vermogen toenam en de winst vrijwel stabiel bleef, daalde het rendement op eigen vermogen van 10,5 procent een jaar eerder naar 9,7 procent. De doelstelling is 10 tot 12 procent.

    Het aandeel NIBC is sinds de beursgang met 14 procent gedaald, wat aanzienlijk minder slecht is dan de grote banken in de Benelux, die ruim een kwart van hun waarde inleverden in deze periode, zoals KBC, of zelfs ruim een derde, zoals ABN AMRO en ING. Voor de Europese bankensector als geheel was de gemiddelde koersdaling 31 procent.

    Als mogelijke redenen noemde De Wilt het feit dat NIBC consistent presteert en zijn beloftes waarmaakt. Daarbij is de bank relatief wendbaar en daardoor snel in staat om nieuwe activiteiten op te bouwen en de balans aan te passen waar nodig. Dat geldt ook voor kwesties als 'Know Your Customer', ofwel de controle van klanten op het naleven van witwaswetgeving, waar banken als ING en ABN langdurig mee worstelen, terwijl dit onderwerp bij NIBC volgens De Wilt inmiddels is afgerond.

    Update: om informatie en commentaar CEO toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 28 augustus 2019 10:19
    Beursblik: NIBC weerstaat kostendruk door regelgeving

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    NIBC Holding NV
    7,65 0,11 1,46 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De winst van NIBC over het eerste halfjaar van 83 miljoen euro was 3 miljoen euro beter dan verwacht. Dit stelde ING woensdag in een rapport.

    De aandacht van beleggers bij de presentatie vandaag zal vooral uitgaan naar de kostenbasis en uitspraken over de terugkerende kosten van het controleren van klanten op het naleven van de witwaswetgeving, verwacht analist Albert Ploegh. Dit zou merendeels afgerond zijn.

    De analist verwacht dat NIBC de meeste terugkerende kosten van regelgeving heeft kunnen absorberen. "Dat zou een behoorlijke prestatie zijn." Hij wacht nog op bevestiging hiervan

    De inkomsten uit rentebaten en fees vielen wat tegen, terwijl de voorzieningen voor oninbare leningen ook lager dan voorspeld waren. De stabiele gemiddelde kwaliteit van kredieten laat zien dat NIBC er goed in slaagt om zijn leningenboek een nieuwe balans te geven, stelde Ploegh.

    De productie van nieuwe zakelijke leningen was vrij laag op 1,0 mijard. Dat komt deels omdat de bank selectief is en deels door de aandacht voor de Ken uw klant-regels, die actieve deelname van klanten vergt. De hypothekengroei was sterk maar de fee inkomsten stonden onder druk.

    ING heeft een koopadvies en koersdoel van 10,00 euro.
    Het aandeel NIBC stond maandag 0,5 procent hoger op 7,58.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. [verwijderd] 28 augustus 2019 10:51
    Cijfers zien er toch erg goed uit.

    We wisten dat de kosten zouden toenemen onder druk van de regelgeving en daar tegenover zouden de 8 miljoen IPO kosten van vorig jaar wegvallen, dat de kosten dan van een voor de 8mio IPO kosten vorig jaar van 112 miljoen slechts stijgen naar 116 miljoen is netjes.

    NIBC heeft ook nog wat funding ruimte waar andere banken al tegen de grens lopen.

    NIBC is natuurlijk al helemaal onderzocht en daarvoor is de balans ook gecorrigeerd wat heeft geleid tot een aanpassing van het CET 1 percentage van 2.4%, maar deze is dan zonder het resultaat over H1 2019 nog steeds 16.1%.

    Headline technisch kritiekpunt is de daling van het rendement op eigen vermogen maar dat dit dan is gekomen omdat het eigen vermogen op de balans is toegenomen is natuurlijk heel wat anders dan dat dit is gekomen omdat de inkomsten harder dalen dan het eigen vermogen.
    Een oplossing is natuurlijk heel makkelijk, meer vermogen uitkeren, maar NIBC doet het heel netjes en houd zeer ruim voldoende aan om straks zeer comfortabel te zijn na invoering van alle regels.
    Daarna zal er net als bij andere financiële partijen gekeken worden wat er allemaal nog extra nodig is.

    NIBC heeft natuurlijk vorig jaar al de extra eenmalige winst ook extra uitgekeerd als teken dat ze zelf ook wel weten dat ze ruim voldoende geld hebben en vertrouwen tonen.

    Goed nieuws natuurlijk ook dat Flowers weer minder aandelen heeft al komt het overeen met wat al te verwachten was maar altijd fijn als het dan ook officieel bevestigd wordt.

    Jammer dat de koersen van alle financials zo onder druk liggen anders had het proces van afbouwen van Flowers ook versneld plaats kunnen vinden en was die druk ook van de koers af en kan de koers naar wat meer normale waarderingen toe.

    Als je toch kijkt bij heel veel aandelen met wat voor risico/rendement aandeelhouders al tevreden zijn ondanks dat ook al die aandelen hun eigen sector gerelateerde risico's wel degelijk hebben dan vind ik NIBC een voorbeeld van een financial die juist een duidelijk betere waardering zou verdienen binnen de financials.

    Price book ratio 0.65
    k/w onder de 7.
    Als niche bank actief in het VK, Nederland Belgie en Duitsland.
    Balans screening is afgerond en aanpassingen zijn gemaakt en de financiele ratios zijn nog steeds zeer goed.

    Zoals in het beursblik bericht van hierboven te lezen wordt dan de productie nieuwe zakelijke leningen aan de lage kant gevonden maar gelukkig staat er ook meteen bij waarom... omdat NIBC zeer selectief is en hoge eisen stelt.
    Dit zorgt er voor dat de kans op negatieve verrassingen zeer laag is en je dus uit kan gaan van stabiel tot groeiend.

    Interim dividend 25ct, uitkeringspercentage 44%, onder het doel van 50%+ dus zal het final ook wel weer 36ct zijn waarmee dit inderdaad het geval zou zijn.

    Neemt het eigen vermogen alweer toe en bij gelijke resultaten zou het rendement op eigen vermogen dus weer dalen, je zou de stijging van het eigen vermogen als negatief kunnen gaan zien.... als je niet slimmer zou zijn.

    61ct dividend dus te verwachten weer op een koers van nu 7.65 en dat dus met een uitkeringspercentage van net boven de 50% en niets als een vastgoedfonds met 90 of 95%.

    Stijgend eigen vermogen en stijgende ratios en buffers.

    De meeste partijen die altijd belangen nemen in banken zijn zelf ook financiele partijen dus gezien alles wat er speelt in die sector snap ik dat die partijen niet zitten te springen om nieuwe belangen te nemen in andere financiele partijen maar zodra de rust is wedergekeerd in de sector zullen de aandelen van Flowers zo weg zijn en verdeeld over meerdere grote partijen.

    Niet vreemd daarom dat het juist een partij als Reggeborgh is die nu een mooi belang neemt.

    Overmorgen ex dividend 25ct, haalt de aanschafwaarde weer mooi omlaag en de koers komt tzt wel.
  5. forum rang 4 Red_ 28 augustus 2019 11:46
    quote:

    objectief schreef op 10 augustus 2019 15:35:

    [...]

    In Spanje was de economie in 2017 en 2018 heel goed en veelal boven het Europese gemiddelde. Die woningcrisis in Spanje behoort voor een groot deel tot het verleden. In elk geval is er niks mis met Spanje en dreigt 100% zeker geen faillissement.
    en een grote Spaanse bank die door de stresstest komt, maar een paar maanden later voor 1 euro verpatst wordt, vind u een gezonde situatie?
    dit speelde nog geen 2 jaar geleden nog...

    www.nrc.nl/nieuws/2017/06/07/banco-po...
  6. forum rang 4 Red_ 28 augustus 2019 11:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 augustus 2019 18:23:

    [...]
    De huizenmarkt in Spanje is allang helemaal hersteld; jij loopt vele jaren achter.
    en dat waardeloze RTL programma Poloppos is niet illustratief voor alles buiten de steden wilt u zeggen?
    de huizenmarkt is daar echt wel net zo rot als in Italie, als je de populaire steden buiten beschouwing laat...
  7. [verwijderd] 28 augustus 2019 12:12
    Red_ waarom precies plaats je dit hier?

    Spaanse huizenmarkt en een zwakke bank die veel te laat en te langzaam heeft afgeschreven op zijn rommel en gehoopt heeft dat het goed zou komen maar dan alsnog koppie onder gaat.

    NIBC is actief in het VK, Nederland, Belgie en Duitsland.

    Haal dan Deutsche bank erbij ofzo, de duitse economie en huizenmarkt en de belangen die NIBC in duitsland heeft direct en indirect.

    In elk land heb je betere en minder goede banken en de rotte appels vallen alsnog om.

    Niet voor niets is er een groot programma om alle financiële instellingen helemaal door te kammen.

    Dat is bij NIBC net ook gebeurt waardoor er ook zaken zijn aangepast namelijk de risicoweging van het corporate loan book is opgeschroeft met 30% wat natuurlijk ten koste gaat van de buffer ratio's.
    Maar die waren heel erg ruim en zijn na die aanpassing nog steeds zeer ruim.

    Misschien dat je postings beter van toepassing zijn in de Santander draad ofzo.
  8. forum rang 4 Red_ 28 augustus 2019 12:44
    quote:

    R0ME0 schreef op 28 augustus 2019 12:12:

    Red_ waarom precies plaats je dit hier?

    Spaanse huizenmarkt en een zwakke bank die veel te laat en te langzaam heeft afgeschreven op zijn rommel en gehoopt heeft dat het goed zou komen maar dan alsnog koppie onder gaat.

    NIBC is actief in het VK, Nederland, Belgie en Duitsland.

    Haal dan Deutsche bank erbij ofzo, de duitse economie en huizenmarkt en de belangen die NIBC in duitsland heeft direct en indirect.

    In elk land heb je betere en minder goede banken en de rotte appels vallen alsnog om.

    Niet voor niets is er een groot programma om alle financiële instellingen helemaal door te kammen.

    Dat is bij NIBC net ook gebeurt waardoor er ook zaken zijn aangepast namelijk de risicoweging van het corporate loan book is opgeschroeft met 30% wat natuurlijk ten koste gaat van de buffer ratio's.
    Maar die waren heel erg ruim en zijn na die aanpassing nog steeds zeer ruim.

    Misschien dat je postings beter van toepassing zijn in de Santander draad ofzo.
    Er was een discussie gaande over banken/huizenmarkt in Spanje in dit draadje en werd niet inhoudelijk beantwoord. dus nog even gedaan.

    Overigens zijn de belachelijk lage rentes, waardoor huizen gigantisch in waarde zijn gestegen, wel weer goed voor de boeken van banken. Stijgt de rente plots naar 4% is het gedaan met de huizenmarkt en uiteindelijk ook weer met de banken (ondanks hogere rente juist prettig zou moeten zijn).

    En de verwevenheid van banken is nog steeds gigantisch, dus als Deutsche of weer een grote Italiaanse bank kaduuk gaat, heeft dit ook invloed op NIBC. Het is niet voor niks dat alle bankaandelen waardeloos presteren.

    Het is bewonderenswaardig dat NIBC een positieve uitschieter is, maar je koopt er weinig voor helaas.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 augustus 2019 13:46
    quote:

    Red_ schreef op 28 augustus 2019 11:47:

    [...]en dat waardeloze RTL programma Poloppos is niet illustratief voor alles buiten de steden wilt u zeggen?
    de huizenmarkt is daar echt wel net zo rot als in Italie, als je de populaire steden buiten beschouwing laat...
    Poloppos is mogelijk omdat het platteland leeg loopt en dat heeft niks met de algemene huizenmarkt te maken die vrijwel alleen van belang is in de grote steden en langs de kusten.

    Poloppos zou zich in Nederland kunnen afspelen op het Groningse platteland.
  10. [verwijderd] 28 augustus 2019 14:17
    quote:

    Red_ schreef op 28 augustus 2019 12:44:

    [...]

    Er was een discussie gaande over banken/huizenmarkt in Spanje in dit draadje en werd niet inhoudelijk beantwoord. dus nog even gedaan.

    Overigens zijn de belachelijk lage rentes, waardoor huizen gigantisch in waarde zijn gestegen, wel weer goed voor de boeken van banken. Stijgt de rente plots naar 4% is het gedaan met de huizenmarkt en uiteindelijk ook weer met de banken (ondanks hogere rente juist prettig zou moeten zijn).

    En de verwevenheid van banken is nog steeds gigantisch, dus als Deutsche of weer een grote Italiaanse bank kaduuk gaat, heeft dit ook invloed op NIBC. Het is niet voor niks dat alle bankaandelen waardeloos presteren.

    Het is bewonderenswaardig dat NIBC een positieve uitschieter is, maar je koopt er weinig voor helaas.
    Mogelijk dat de reden waarom deze niet inhoudelijk werd beantwoord is omdat deze draad niet de geschikte plaats is om het er over te hebben.

    Zodra de rente weer stijgt en dat dit de huizenmarkt gaat raken dan is het net als in de afgelopen decennia aan de eigenaar om er voor te zorgen dat deze kan blijven betalen, mocht dit niet geheel lukken dan kan er gepraat worden met de bank over een oplossing meestal in aanpassing van de voorwaarden in de vorm van verlenging met een tijdelijke verlaging of iets dergelijks maar waarbij dus uiteindelijk wel gewoon betaald wordt.
    Dan kom je bij het uiterst kleine gedeelte van de gevallen waarvan het duidelijk is dat het onder de voorwaarden niet gaat lukken om terug te betalen waar dus minder marge een oplossing is.
    En tot slot in de markten waar NIBC actief is, ik blijf dat benadrukken, zijn er dan ook altijd wel een paar gevallen waarbij het helemaal niet meer gaat lukken en de bank uiteindelijk het huis in bezit krijgt en met een verlies moet afstoten.

    Gezien de wetenschap van hoeveel geld er nog klaar staat om de vastgoedmarkt op te gaan tegen de huidige lage rendementen in combinatie met de alleen maar gestegen tekorten op de woningmarkt kan ik mij voorstellen dat de markt nog steeds rare bewegingen kan maken maar dat net als op de beurs een nieuwe dip eerder opgevangen zal worden vanwege nu eenmaal de simpele fundamentele factoren van een tekort op de woningmarkt van aanbod en een overschot aan kapitaal om er in te steken.
    Een dip zal dan ook nog minder tijdelijk zijn als de vorige hoe pijnlijk deze ook voor sommige individuen kan zijn.
    Ook in deze sluit NIBC en ook andere banken onder steeds striktere voorwaarden pas een nieuwe hypotheek af tov de jaren die geleid hebben tot de vorige crisis met hypotheken met 125%+ tov de woning voor ook nog een auto en een caravan en zijn de hypotheek vormen ook minder soepel zoals het in de ban doen van volledig aflossingsvrij en welk inkomen allemaal meetelt en hoe vaak dit meetelt is ook verscherpt.

    De verwevenheid van alle banken, vooral op het gebied ook van OTC derivatenposities en exotics is inderdaad een flink probleem waardoor vele to big to fail banken en die net er onder heel erg met elkaar mee waaien.

    Als de banken gaan dan heeft iedereen daar last van en dus ook NIBC en de klanten van NIBC omdat de economie er last van zal hebben, onderling zal het wel meevallen aangezien de balans van NIBC niet verdekt vol zit met rommel maar transparant is. Hooguit kan de exposure aan kleine Duitse banken pijnlijk zijn maar ook die exposure al zou je die helemaal moeten afschrijven is goed te hebben. Dat is juist het mooie van de buffers van NIBC en de spreiding die ze hebben.

    De combinatie van dat Flowers nog 61% te gaan heeft en het algemene sentiment onder de banken zorgt er helaas voor dat de aandelenkoers van NIBC gedaald is maar de prestaties zijn goed en er is reeds 86ct dividend uitgekeerd en daar komt overmorgen nog 25ct bij en het eigen vermogen neemt toe en de buffers, behalve dan door de correctie voor de AQR door DNB in opdracht van de ECB.
    Maar laatste zou het vertrouwen juist moeten vergroten.

    Deze Asset Quality Review geldt voor 130 banken en is bedoeld om kritischer te kijken naar de balansen maar ook om gestandaardiseerde methodes te gebruiken om banken daarna beter met elkaar te kunnen vergelijken.
    We zullen zien hoe het bij de rest uitpakt, bij NIBC dus was de impact niet klein en NIBC gaat zijn intern model aanpassen zodat ze beter in lijn zijn met deze nieuwe manier van kijken naar asset quality zodat ze over een tijd niet weer moeten aanpassen.

    Omdat het uitkeringspercentage van NIBC 'slechts' 50% of iets meer is blijft er veel over voor de reserves verder aan te vullen om met gemak te voldoen aan elke verandering in boekhouding.
    Zodra die veranderingen eindelijk allemaal definitief bekend zijn dan kan ook nadrukkelijker gekeken worden naar hoeveel geld er extra naar de aandeelhouders kan gaan en dan in de vorm van een structureel hoger dividend percentage, incidenteel speciaal dividend of mogelijk inkopen van aandelen van JC Flowers, als die er dan nog heeft en anders op de markt want met een price/book ratio van 0.65 en de situatie van NIBC zoals die nu is is dat natuurlijk heerlijk inkopen.
  11. forum rang 5 DNFTT 28 augustus 2019 21:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 augustus 2019 13:46:

    [...]
    Poloppos is mogelijk omdat het platteland leeg loopt en dat heeft niks met de algemene huizenmarkt te maken die vrijwel alleen van belang is in de grote steden en langs de kusten.

    Poloppos zou zich in Nederland kunnen afspelen op het Groningse platteland.
    Ook in noord Frankrijk zijn er vele dorpen waar je voor 50k nog een flink huis kunt kopen.
    Dat heeft inderdaad alles te maken met een vertrek van jongere generatie van het platteland en een enorme kostenpost om het jaren 50 van de vorige eeuw gevoel weg te werken.

    Ik houd mijn stukken vLK en NIBC voorlopig vast en probeer door dividenden te herinvesteren de boel droog te houden.
    In max 10 jaar heb ik de aandelen 'gratis' en verwacht niet dat de banken dan al overbodig zijn.
  12. forum rang 10 voda 29 augustus 2019 07:50
    Beursblik: Kepler Cheuvreux haalt NIBC van kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    NIBC Holding NV
    7,69 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het advies voor NIBC verlaagd van Kopen naar Houden en verlaagde het koersdoel van 11,50 naar 8,50 euro.

    Analist Benoit Petrarque zei dat zijn ramingen "significant lager" zijn dan de consensus. Voor dit jaar zit hij 8 procent onder de consensus, maar voor 2020 en 2021 is dit zelfs 18 en 23 procent.

    Dit verklaart Petrarque vooral door lagere taxaties voor de rentebaten.

    Wel meent de analist dat NIBC goed gekapitaliseerd is. Maar het is vermoedelijk nog te vroeg voor een speciaal dividend.

    Het aandeel NIBC sloot woensdag, na publicatie van de halfjaarcijfers, 2,0 procent hoger op 7,69 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. [verwijderd] 29 augustus 2019 10:09
    quote:

    voda schreef op 29 augustus 2019 07:50:

    Beursblik: Kepler Cheuvreux haalt NIBC van kooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    NIBC Holding NV
    7,69 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het advies voor NIBC verlaagd van Kopen naar Houden en verlaagde het koersdoel van 11,50 naar 8,50 euro.

    Analist Benoit Petrarque zei dat zijn ramingen "significant lager" zijn dan de consensus. Voor dit jaar zit hij 8 procent onder de consensus, maar voor 2020 en 2021 is dit zelfs 18 en 23 procent.

    Dit verklaart Petrarque vooral door lagere taxaties voor de rentebaten.

    Wel meent de analist dat NIBC goed gekapitaliseerd is. Maar het is vermoedelijk nog te vroeg voor een speciaal dividend.

    Het aandeel NIBC sloot woensdag, na publicatie van de halfjaarcijfers, 2,0 procent hoger op 7,69 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Deze advies aanpassing valt helemaal niet te rijmen met de prestaties en verwachtingen zoals gisteren bekend gemaakt door NIBC.
    Onafhankelijke financiële service provider Kepler..... net zo onafhankelijk als S&P en Fitch en Moody's zijn...... op maat en tijdstip afgegeven rapportages voor de hoogste bieder. Ze zijn er nu eenmaal om winst te maken.
    Dit is niet iets wat ik verzin, dat die Amerikanen dit doen is al gebleken uit de conclusies van onderzoeken naar de AAA ratings door de huizencrisis.
    Dat dit soort toko's dan zo werken in de aandelen 'ratings' is natuurlijk helemaal niet zo ver gezocht, maar bewijs heb ik absoluut niet en dit is volledig mijn eigen hersenspinsel.... voordat iemand mij hiervoor gaat aanklagen ofzo..., je weet het nooit tegenwoordig.
  14. forum rang 9 objectief 29 augustus 2019 10:21
    quote:

    R0ME0 schreef op 29 augustus 2019 10:09:

    [...]

    Deze advies aanpassing valt helemaal niet te rijmen met de prestaties en verwachtingen zoals gisteren bekend gemaakt door NIBC.
    Onafhankelijke financiële service provider Kepler..... net zo onafhankelijk als S&P en Fitch en Moody's zijn...... op maat en tijdstip afgegeven rapportages voor de hoogste bieder. Ze zijn er nu eenmaal om winst te maken.
    "Van de kooplijst"; ja, de jongste cijfers bevestigen dat ook NIBC een probleem heeft met de winstgroei (hetgeen ook reeds in het vorige kwartaal te zien was), net als de meeste banken.
    Wellicht valt NIBC wel onder de besten, maar in de hele branche valt weinig te verdienen.
  15. forum rang 4 zeurpietje 29 augustus 2019 10:28
    dat er wordt gemarchandeerd met dergelijke ratings kan ik mij alles bij voorstellen. we moeten niet te veel waarde hechten aan dergelijke adviezen. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden dat analisten de plank volledig misslaan. (zijn ook maar gewoon mensen die zoveel mogelijk papier moeten produceren) ik heb/houd mijn aandelen en zal eerder wat bijkopen als de koers verder daalt. ik ben een rendementsbelegger en afgaande op een onveranderd dividend geeft NIBC nu een dividendrendement van 6,6%
    Dat er weer betere tijden komen voor bankaandelen daarvan ben ik overtuigd, weet alleen niet wanneer natuurlijk, maar ik heb de tijd. bij beleggen in aandelen is tijd meestal je beste vriend.
  16. forum rang 5 DNFTT 29 augustus 2019 11:13
    quote:

    objectief schreef op 29 augustus 2019 10:21:

    [...]

    Wellicht valt NIBC wel onder de besten, maar in de hele branche valt weinig te verdienen.
    Vanavond beter maar iets minder hard op die dikke duim van jou zuigen.
    83 miljoen netto winst in het eerste halfjaar dat is een dik belegde boterham.

    Ik heb zojuist wat bijgekocht.
  17. EQ140 29 augustus 2019 11:46
    quote:

    Red_ schreef op 28 augustus 2019 12:44:

    [...]

    Er was een discussie gaande over banken/huizenmarkt in Spanje in dit draadje en werd niet inhoudelijk beantwoord. dus nog even gedaan.

    Overigens zijn de belachelijk lage rentes, waardoor huizen gigantisch in waarde zijn gestegen, wel weer goed voor de boeken van banken. Stijgt de rente plots naar 4% is het gedaan met de huizenmarkt en uiteindelijk ook weer met de banken (ondanks hogere rente juist prettig zou moeten zijn).

    En de verwevenheid van banken is nog steeds gigantisch, dus als Deutsche of weer een grote Italiaanse bank kaduuk gaat, heeft dit ook invloed op NIBC. Het is niet voor niks dat alle bankaandelen waardeloos presteren.

    Het is bewonderenswaardig dat NIBC een positieve uitschieter is, maar je koopt er weinig voor helaas.
    En dan nog het plan van de ECB om alle banken in de Eurozone aan elkaar te koppelen onder een deposito garantiestelling. Als er Italiaanse banken, Griekse en andere banken failliet gaat kunnen we hier ook meebetalen.
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,44 -0,87%
EUR/USD 1,0696 -0,01%
FTSE 100 8.055,69 +0,19%
Germany40^ 17.823,90 -1,46%
Gold spot 2.320,45 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UCB
+2,40%
Barco
+1,56%
Colruyt
+0,85%
Ontex
+0,33%
Fagron
+0,23%

Dalers

WDP
-5,32%
Solvay
-3,78%
D'IETE...
-2,72%
KBC Groep
-2,55%
SHURGARD
-2,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links