Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 16,820 19 apr 2024 17:35
  • -0,380 (-2,21%) Dagrange 16,580 - 17,020
  • 101.324 Gem. (3M) 117,7K

Derde kwartaal.

707 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kompas 21 augustus 2019 15:36
    quote:

    maurice 1971 schreef op 20 augustus 2019 22:17:

    Wat een geweldige eindveiling geeft heelveel vertrouwen voor morgen vorig jaar begon het herstel in de 2 half van het jaar de stijging was toen meen ik 6% plus naar bekend maken van de cijfers? Maar dat gaan we morgen min verdubbelen en staat de koers boven de 10 ++++
    Fijne avond voor alle zittenblijvers ??
    En toch vraag ik me dan af waar de "hardroepers" van gisteren ineens zijn gebleven?! Maar zo gaat dat altijd natuurlijk ;-)
  2. forum rang 4 Mijn Vriend 21 augustus 2019 17:28
    quote:

    Balance8992 schreef op 21 augustus 2019 17:00:

    Meer winst bij minder omzet, dat is niet slecht.
    Ja, maar dat heeft zo zijn beperkingen......

    Hoewel het voor de hand ligt dat na het succes van negetieve rente er ook een enorme toekomst is voor negatieve omzet en negatieve winst..
  3. forum rang 5 Daexter 21 augustus 2019 19:28
    He he jongens (en meisjes?) wat een dag weer. De dag dat beleggers massaal de verkeerde afslag namen. De pharming afslag. Die vandaag met een voor mij (fundamenteel) nog onbekende reden steeg met een percentage dat ik eerder bij Heijmans had verwacht.

    Voor mij om het even, bij pharming verdien ik er ook aan. Dat is na vandaag zelfs in euros mijn grootste positie, wat toch jarenlang Heijmans is geweest.

    Hoe moeten we de koersontwikkeling van vandaag nu interpreteren? Vanmorgen voordat ik naar mijn werk ging zag ik het als overwegend positieve cijfers, maar die op sommige onderdelen wel negatief zijn uit te leggen. Ik las vandaag ook het dubieuze bericht van KBC dat de koers eerst wel wat zou kunnen afkomen om daarna weer wat te stijgen. Hoewel ik het wel snap, vindt ik het toch dubieus als zo'n partij dat zegt.

    Hoewel het verleden nooit een garantie is voor de toekomst is het wel handig om te vergelijken / te constateren dat de beweging van vandaag niets hoeft te zeggen over het verloop de komende dagen weken.

    Ik weet nog goed de trading update op woensdag 16 mei 2018. Heijmans kwam net als vandaag met een wat gemêleerd beeld. Koersreactie op 16 mei was -4,1%.

    Een week later op 23 mei, stond de koers 10,9% hoger, weer een week later nog eens 5,7%

    ik kan me dat nog goed herinneren, omdat pijnlijke momenten je lang bij blijven. Ik had toen de helft van mijn positie na de trading update verkocht. En liep zo dus heel wat rendement mis.

    We gaan het zien wat de toekomst gaat brengen, maar als de bankjongens straks hun koersdoelen gaan bevestigen, zou dat zomaar een koerstrigger kunnen betekenen.

    @harde winst, kom op joh! Als ik het goed heb, zit jij ook al minimaal een jaar of 5 in heijmans, de lijdensweg is nu toch wel voorbij de helft :):)
  4. forum rang 4 Mijn Vriend 21 augustus 2019 20:14
    quote:

    HenkdeV schreef op 21 augustus 2019 17:43:

    [...]

    En negatieve postings:-)
    Het was grappig bedoelt, galgenhumor. Ik heb een positie in Heijmans en zelfs vandaag nog bijgekocht. Misschien wil de koers niet omhoog vanwege de lopende complicaties met TenneT en Zuidas. Nou dan gaan we maar in de SBM-Offshore mode.
  5. forum rang 5 DNFTT 21 augustus 2019 22:11
    Ha Daexter, de Tommetjes waren een prachtige klapper en als Pharming daar nog een puntje aan kan zuigen dan geef ik Heijmans nog een jaartje extra :-)
    Mijn grootste positie is van Lanschot, door het herbeleggen van dividend en kapitaalteruggaven ging dat ineens heel erg hard... Het rendement blijft helaas voor dood liggen.

    De kosten voor arbitrage en van advocaten zitten ongetwijfeld in de cijfers van vandaag verborgen en dat zijn eenmalige ongemakken die volgend jaar niet meer spelen.
    Zodra Heijmans dividend gaat uitkeren voorzie ik hier een klein feestje.
  6. zonnedaal 22 augustus 2019 07:51
    Bouwbedrijven lijden strop van miljarden door stikstofuitspraak

    De bouw wordt de komende jaren hard geraakt door de recente stikstofuitspraak van de Raad van State. Volgens een berekening van ABN Amro loopt de sector maar liefst €14 mrd aan omzet mis. Kleine bouwbedrijven worden naar verwachting het eerst geraakt.

    Belangenvereniging Bouwend Nederland maakt zich grote zorgen. 'Het kabinet moet echt als de donder met een noodmaatregel komen. De bouw is net uit een recessie, de orderboeken zijn eindelijk weer vol, dit kunnen we niet gebruiken', aldus een woordvoerder.

    Vertragingen
    Ton Hillen van bouwconcern Heijmans noemt de stikstofuitspraak ook een 'zorg'. De topman zei woensdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers dat de uitspraak waarschijnlijk tot vertragingen gaat leiden. Hij denkt echter niet dat de bouw er echt door zal stokken. 'Bij de fijnstofdiscussie viel dat uiteindelijk ook mee. Het kabinet heeft niet voor niets al een crisisteam voor stikstof ingesteld.'

    Bij Heijmans zijn voor zover bekend nog geen projecten vertraagd of stilgelegd door de stikstofuitspraak.

    De Raad van State (RvS) velde afgelopen mei een vernietigend oordeel over de Nederlandse stikstofaanpak. Dit zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS) was volgens de hoogste bestuursrechter in strijd met de Europese regels.

    Eerste projecten van de baan
    Dit oordeel heeft verstrekkende gevolgen voor de bouw en veeteelt in Nederland. Het PAS maakte het mogelijk om te bouwen of veehouderijen uit te breiden in de buurt van natuurgebieden die zijn aangemerkt als Natura 2000-gebieden. De stikstof die hierbij vrijkwam en neersloeg in de natuur kon worden gecompenseerd met maatregelen op de lange termijn. Dat kan nu niet meer.

    In juli werd al bekend dat de geplande verbreding van snelweg A27 door het Utrechtse Amelisweerd voorlopig niet door kan gaan door de stikstofuitspraak. Daarnaast zette de RvS een streep door de herontwikkeling van de voormalige vliegbasis van Twente.

    Wegenbouw krijgt grootste rekening
    Bouwer Dura Vermeer heeft door de uitspraak over de A27 de eerste tegenvaller al binnen. 'Er valt nu een gat en er is geen oplossing op korte termijn. Die onzekerheid maakt ons onrustig', aldus bestuurder Theo Winter van Dura Vermeer.

    Volgens ABN Amro wordt de wegenbouw het hardst geraakt wordt door de stikstofuitspraak. In totaal komt ruim €9 mrd aan wegenbouwprojecten op losse schroeven te staan. Dat is zo'n 43% van alle wegenprojecten.

    Ook de woningbouw loopt gevaar. Vorige week zette de Raad van State nog een streep door de bouw van 470 woningen in Roermond. ABN Amro vreest dat de woningbouw die al haperde door hoge bouwkosten en personeelsgebrek wel eens stil kan komen te vallen door de uitspraak. 'Dat is ongewenst in een tijd dat juist meer in plaats van minder woningen moeten worden gebouwd', aldus Madeline Buijs van ABN Amro. De bank heeft berekend dat de woningbouw jaarlijks minstens €1 mrd aan omzet gaat mislopen tot en met 2023.

    Electrische werkbouwtuigen
    De bank ziet echter wel mogelijkheden om de impact van de stikstofuitspraak te beperken. Zo kunnen elektrische werkbouwtuigen worden ingezet om ervoor te zorgen dat de stikstofuitstoot niet stijgt. Deze markt staat echter nog wel in de kinderschoenen.

    Winter van Dura Vermeer beaamt dit. 'Er zijn maar een paar elektrische machines op de markt. Als je die wilt inzetten, ben je zo een paar jaar verder.'

    Een andere mogelijkheid is de zogeheten ADC-toets, die nu al succesvol is toegepast bij de Kempenbaan in Veldhoven. Er moet dan wel een 'dwingende reden van algemeen belang' zijn. Voor woningbouw in gemeentes waar een woningoverschot is, zal dat lastig worden volgens ABN Amro.

    Bron: FD
707 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links