Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alle overige vastgoed nieuwtjes.

338 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 juni 2019 17:12
    Vastgoedindex bereikt hoogste punt dit jaar

    De aandelen van Amerikaanse vastgoedfondsen bereikten eerder deze week hun hoogste koers dit jaar. Hoewel de berichten over leegstaand vastgoed en dalende huizenprijzen elkaar steeds sneller opvolgen, doet de S&500 Vastgoed index het beter dan bijna alle andere sectoren. Alleen de technologiesector deed het tot nu toe iets beter.

    Op de dag dat de Financiel Times (FT) met dikke chocoladeletters kopt dat er hard gebouwd wordt aan luchtbel op de wereldwijde vastgoedmarkten, zet de S&P Vastgoed index zijn opgaande lijn vrolijk door. Gewoonlijk zijn beleggers geïnteresseerd in vastgoed als, net als nu, de rentes laag zijn. Op zoek naar een beetje rendement komen ze uit bij deze fondsen die een relatief stabiel dividendrendement opleveren.

    Maar beleggers worden selectiever. Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal zijn ze nu vooral op zoek naar vastgoedbedrijven die zich specialiseren in het bieden van opslagruimte aan internetwinkels. De koersen van bedrijven als Prologis en Duke Realty Corp., die distributiecentra bezitten en exploiteren, staan op het hoogste niveau sinds de crisis.

    Ondertussen sijpelen van alle kanten negatieve berichten uit de vastgoedmarkt naar buiten. Gisteren maakte het Amerikaanse ministerie van economische zaken bekend dat er in mei, gecorrigeerd voor seizoenseffecten, 0,9% minder nieuwe huizen werden gebouwd in de V.S. dan een maand eerder.

    De FT kwam met een uitgebreid overzicht van rendementen die wereldwijd worden behaald op vastgoedbeleggingen. Van Australië tot Zwitserland, van de V.S. tot Japan: overal is een duidelijk dalende lijn zichtbaar. Volgens Luca Paolini, hoofdeconoom bij de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet, ziet het wereldwijde vastgoedplaatje er dan ook niet erg bemoedigend uit. Paolini: 'Vooral omdat vastgoedprijzen, als je kijkt naar huren en inkomens, zo'n vijf tot tien procent boven hun historische trend liggen.'

    Analisten waarschuwen wel voor wat zij noemen 'verslechterend klimaat' voor vastgoedinvesteringen. De rentes kunnen nauwelijks lager, de prijzen zijn al hoog en overheden lijken beleggers om de oren te gaan slaan met strengere regelgeving. Zo krijgen Duitse vastgoedfondsen als Deutsche Wohnen, Vonovia en LEG Immobilien in Berlijn te maken met een huurbevriezing voor de komende vijf jaar. De koers van Deutsche Wohnen, dat het meeste huurwoningen in Berlijn heeft en hiervoor dus het gevoeligst is, daalde sindsdien meer dan 13%.

    Kortom, geen goed nieuws voor vastgoedprijzen. Voorlopig lijken de beleggers in de S&P 500 Vastgoed index zich er weinig van aan te trekken. Die is dit jaar al met ruim 23% gestegen.

    fd.nl/beurs/1305339/vastgoedindex-ber...
  2. forum rang 10 voda 26 juni 2019 12:48
    Beursblik: ING verlaagt koersdoel Nederlandse vastgoedaandelen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Eurocommercial Properties
    22,76 -0,88 -3,72 % Euronext Amsterdam
    NSI NV
    37,10 -0,50 -1,33 % Euronext Amsterdam
    Vastned Retail
    27,60 -0,05 -0,18 % Euronext Amsterdam
    Wereldhave
    22,58 -0,28 -1,22 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag de koersdoelen voor een groepje Nederlandse vastgoedaandelen verlaagd. Dit bleek uit een sectorrapport van de bank.

    ING verlaagde het koersdoel voor Eurocommercial Properties van 30,00 naar 25,00 euro en voor Wereldhave van 25,00 naar 20,00 euro. Het Houden advies voor Eurocommercial bleef onveranderd, net als het verkoopadvies voor Wereldhave.

    ING verlaagde wel het advies voor NSI, van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel van 42,00 naar 40,00 euro ging.

    Voor Vastned handhaafde ING het advies op Houden met een onveranderd koersdoel van 40,00 euro.

    Ten aanzien van Eurocommercial zeiden de analisten van ING dat het vermoedelijk nog niet het juiste moment is om in te stappen. De zogeheten loan to value zal volgens ING zakken naar circa 40 procent, vooral door meer desinvesteringen.

    Voor Wereldhave ging het koersdoel omlaag, onder meer omdat ING rekening houdt met een verlaging van het dividend. Daarvoor letten zij op desinvesteringen en de ontwikkeling van de financieringskosten. "Wij denken dat op basis van de verwachte resultaten voor 2019 het bedrijf het dividend vanaf juli 2020 zal verlagen."

    NSI werd van de kooplijst gehaald. De analisten verwachten een vertraging van de strategie. Verder werden zij voorzichtiger over de mogelijke winsten uit ontwikkeling en wezen zij ook op de recente koersprestatie van het aandeel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 4 juli 2019 07:47
    Zweedse vastgoedbelegger koopt 772 woningen

    Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 07:37 | Views: 78

    AMSTERDAM (AFN) - De Zweedse vastgoedbelegger Heimstaden heeft zijn Nederlandse vastgoedportefeuille vergroot. Het bedrijf nam 772 woningen en zes commerciële ruimten over van het Duitse Patrizia. Het gaat om panden die in 2014 werden overgenomen van de noodlijdende woningcoöperatie Vestia.

    Heimstaden betaalt een bedrag van 97,4 miljoen euro voor de woningen. De complexen liggen in twaalf verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Kampen en Tiel.

    Eerder dit jaar verkocht Patrizia al een woningportefeuille aan Woonhave. Die verkoop omvatte negen wooncomplexen, verspreid over acht verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Dordrecht, Woerden, Beverwijk en Hoorn. Volgens het Duitse bedrijf is de huidige sterke Nederlandse woningmarkt het ideale moment om de portefeuille te verkopen en de meerwaarde te verzilveren.

    De Zweden zijn op hun beurt nog niet zo lang actief in Nederland. In oktober vorig jaar deden ze hun eerste Nederlandse acquisitie. In maart dit jaar nam Heimstaden 9500 huurwoningen over van het Britse Round Hill. Met die megadeal was een bedrag van 1,4 miljard euro gemoeid.
  4. forum rang 10 voda 24 juli 2019 11:21
    Bouwinvest investeert flink in kantoren Azië

    Gepubliceerd op 24 jul 2019 om 11:14 | Views: 1

    AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse vastgoedbelegger Bouwinvest Real Estate Investors heeft 88 miljoen euro geïnvesteerd in kantoren in Azië en het Pacifisch gebied. Het betreft een investering in een portefeuille met panden in Tokio, Osaka, Hongkong, Seoul en Auckland.

    De investering wordt verricht samen met andere institutionele investeerders. Samen hebben de partijen zo'n 615 miljoen euro geïnvesteerd in 26 kantoorgebouwen, waarbij de komende jaren voor een vergelijkbaar bedrag nog meer investeringen gedaan zullen worden. De grootste investering in de portefeuille betreft momenteel het kantoorgebouw International Trade Tower in Hongkong, een kantoorgebouw met veel huurpotentie.

    Bouwinvest belegt vermogen van institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars in vastgoed. Zo werkt het bedrijf voor bpfBOUW, het pensioenfonds van de bouw.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2019 18:11

    Vastgoed
    1 uur
    Rechter staat gijzeling vastgoedfondsbaas toe vanwege informatiegebrek

    Opmerkelijk vonnis maakt het mogelijk om oprichter en directeur van Vastgoedfonds Nederland Simon Raedts te arresteren. Raedts spreekt van 'een kruistocht' van zijn tegenstanders.

    www.fd.nl
  6. forum rang 4 s.lin 3 juni 2020 22:48
    ‘Vastgoedfinanciering veel duurder door corona’
    3-6-2020
    Vastgoedfinanciering is sinds de uitbraak van het coronavirus veel duurder geworden.

    Dat constateert Daan Reekers, chief commercial officer van financieringsmakelaar Adelaer. Volgens Reekers krijgen veel vastgoedklanten nul op het rekest bij Nederlandse banken. De enige optie is dan uitwijken naar een alternatieve financier. En dat pakt duurder uit, vooral voor projectontwikkelaars.

    ‘Nederlandse banken zitten grotendeels op slot voor nieuwe vastgoedpartijen en hun aanvragen. Covid-19 zorgt ervoor dat alle grote ondernemingen hun kredietlijnen trekken. Verlenging van de balans is voor de banken geen optie door aankomende regelgeving via het akkoord Basel 4.’

    ‘Voor extra vastgoedfinanciering is daardoor geen ruimte meer. Een enkele vaste klant in het vastgoed wordt nog bediend. Maar voor het overige zijn banken bezig met revisie: kijken of klanten nog zo financieel gezond zijn, dat ze hun afspraken kunnen nakomen’, aldus Reekers.

    Maximaal 12 procent per jaar
    Voor projectontwikkeling schieten de financieringskosten volgens Reekers omhoog. Reguliere banken brengen ook weer liquiditeitskosten in rekening. Alternatieve financiers, die in handen van buitenlandse investeringsfondsen zijn, werken met andere rendementsdoelstellingen. Voor vastgoedprojecten is de rente op een seniorlening al gauw 1 tot 1,5 procent hoger dan bij Nederlandse banken, stelt Reekers.

    Voor een juniorlening of mezzaninelening kan een projectontwikkelaar nog wel terecht bij de vele hedgefunds die de weg naar Nederland beginnen te vinden en graag overbruggingsleningen verschaffen. Maar bij het hogere risico van zo’n lening hoort volgens Reekers al gauw een rente van 5 procent. En bij een financiering met het hoogste risicoprofiel kan de rente maximaal 12 procent per jaar bedragen.

    Onder vergrootglas
    Ook vastgoedbeleggers voelen de koerswijziging van Nederlandse grootbanken in de portemonnee. Vooral als ze in retail actief zijn. ‘Ik zie dat de beste vastgoedklanten van banken binnen één maand worden doorgestuurd naar bijzonder beheer, als er een rijke multinational de huur van zijn winkel niet wil betalen.’ Beleggingen in horecavastgoed liggen bij banken ook onder het vergrootglas.

    ‘Er zijn ook nog genoeg voorbeelden van goedkopere verstrekkers’, nuanceert Reekers. ‘Zo staan voor kant en klare woningen nog verschillende Duitse banken in de rij. Het gaat dan wel om een minimale financieringsbehoefte van 10 miljoen euro.’

    ‘Afgelopen week hebben we nog een financiering met een loan-to-value van 70 procent tegen een rente all-in van 1,6 procent kunnen verzorgen. Weliswaar geldt bij Duitse banken nu ook een liquditeitsopslag van ongeveer 40 basispunten, maar met de negatieve rente (op obligaties; red.) kom je dan toch nog op zeer scherpe tarieven. Bij seniorleningen met een vergelijkbare hypothecaire zekerheid ligt de rente bij Nederlandse grootbanken al gauw op 2,5 – 3,5 procent’, aldus Reekers.

    Projecten geannuleerd
    Vastgoedprojecten waarvoor geleend geld nodig is en waar de financiering nu uitblijft, bijvoorbeeld voor hotels of leisure, worden minder rendabel. Ze kunnen zelfs worden geannuleerd door verkrapping van de markt voor vastgoedfinanciering, geeft Reekers aan.

    Hij houdt rekening met economische schade. ‘Als projectontwikkelaars, bouwers en hun toeleveranciers niet verder kunnen, stevenen we af op een recessie. De werkloosheid zal fors stijgen. Dan krijgt zelfs het veiligste segment om in te beleggen, de woningmarkt, een flinke optater. Maar zo ver is het nog lang niet. In dit soort omstandigheden is tijd meestal de helende factor. Een pandemie is nieuw. Hopelijk kunnen we vanaf het derde kwartaal, wanneer de rust is wedergekeerd, weer financieren zoals voorheen.’

    www.vastgoedmarkt.nl/financieel/nieuw...
  7. forum rang 10 voda 6 juni 2020 12:37
    Uitgelicht: vastgoed hervindt weg omhoog

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Eurocommercial Properties
    15,16 0,72 4,99 % Euronext Amsterdam
    NSI NV
    36,50 0,70 1,96 % Euronext Amsterdam
    UNIBAIL RODAMCO WFD nominatif adm
    70,72 7,02 11,02 % Euronext Paris
    Unibail-Rodamco SE & WFD Unibail-Rodamco
    70,72 7,02 11,02 % Euronext Amsterdam
    Vastned Retail
    21,45 0,70 3,37 % Euronext Amsterdam
    Wereldhave
    9,915 0,43 4,53 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Waar de Nederlandse vastgoedsector sinds half maart met het stilvallen van de economie de gebeten hond op Beursplein 5 was, profiteert de sector nu van de voorzichtige heropening van de economieën.

    Met name het zwaar getroffen Unibail-Rodamco-Westfield wist afgelopen week de versoepeling van de lockdown-maatregelen om te zetten in koerswinst. Het aandeel steeg op weekbasis maar liefst 48,3 procent.

    Sectorgenoten als Eurocommercial Properties, Wereldhave, Vastned en NSI zaten afgelopen week ook stevig in de lift. Eurocommercial steeg op weekbasis 32,8 procent in waarde, Wereldhave won 30,2 procent, Vastned steeg 19,4 procent en het aandeel NSI werd een meer bescheiden 6,9 procent duurder.

    Hoofd Research Robert Woerdeman van zakenbank Kempen is sceptisch en niet zo zeer alleen over de vastgoedfondsen.

    "Met het versoepelen van de coronamaatregelen zie je dat alle aandelen die zijn achtergebleven nu een inhaalslag maken. Wat het vastgoedfonds betreft: Ja de eerste data zijn positief, maar zelfs de mensen met een enorme winkel-aversie vinden het nu leuk om te gaan winkelen. Bovendien, mensen die nu gaan winkelen gaan over het algemeen nu ook echt winkelen. Dat doen ze massaal en ze kopen veel", aldus Woerdeman.

    De analist verwacht dat vastgoedfondsen nog een paar dagen zullen profiteren van de hausse, maar dat de stijging daarna zal afvlakken, waarna de markt zal zoeken naar een nieuwe balans.

    Analist Corné van Zeijl van Actiam leek enigszins verrast te zijn door het sterke herstel van de sector, aangezien hun machtspositie volledig onderuit gehaald is door de crisis.

    "Als klanten [hun huur] niet meer betalen, dan heb je een probleem. En nu er een recessie aankomt, kun je wel dreigen met uitzetting, maar komt er niemand voor in de plaats. Je zit met veel vaste kosten. Dus de winst giert onderuit. Bovendien daalt daardoor de waarde van het vastgoed, terwijl de schulden wel blijven staan", zei hij.

    Waarom die aandelen nu in zo’n korte tijd zo weten te stijgen, weet van Zeijl ook. “Die shorters moeten zich niet suf kopen in een markt die niet zo liquide is.”

    De lockdownmaatregelen als gevolg van de virusuitbraak hakten er met name bij Unibail-Rodamco-Westfield hard in. Hoewel het vastgoedfonds tijdens de prestatie van de resultaten over het eerste kwartaal nog zei dat het te vroeg was om een betrouwbare inschatting te geven van de impact van de corona-pandemie op de resultaten in 2020, zei het wel dat de tegenwind in het tweede kwartaal nadrukkelijker gevoeld zal worden. Dat het concern eind maart al zijn outlook voor 2020 introk en slotdividend schrapte, sprak boekdelen.

    Afgelopen week zei het concern verrast te zijn door het tempo waarin het zijn 90 winkelcentra kan openen. Inmiddels zijn 65 van de 90 winkelcentra weer operationeel. Unibail verwacht dat tegen 15 juni 87 procent van de winkelcentra weer open zal zijn.

    Kredietwaardigheidsbeoordelaar S&P sprak van goed nieuws, maar waarschuwde voor een langdurig herstel. Berenberg haalde het vastgoedfonds half maart vanwege de voorziene effecten van het coronavirus op de activiteiten van het bedrijf al van zijn kooplijst.

    Volgens Woerdeman van Kempen heeft Unibail momenteel veel schulden en komt er een moment waarop het vastgoedfonds het eigen vermogen zal moeten opvijzelen. De analist is met name benieuwd wat de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de komende tijd zullen laten zien. Daarnaast is een afwaardering van de portefeuille met 10 tot 15 procent volgens hem niet onwaarschijnlijk.

    Ook de activiteiten van Wereldhave kwamen fors onder druk te staan vanwege de effecten van het coronavirus. Het vastgoedfonds sprak van een "significant" effect. Het concern trok zijn outlook in, schrapte het slotdividend over 2019 en zei geen dividend uit te keren in 2020. Moody's verlaagde de kredietwaardigheid van Wereldhave naar junk met een negatieve outlook.

    Wat Wereldhave betreft is Woerdeman hoopvol gestemd. Het concern heeft volgens hem met CEO Matthijs Storm een energieke nieuwe CEO die 'out of the box' durft te denken. De analist is benieuwd met wat voor verfrissende en vernieuwende maatregelen de CEO gaat komen om Wereldhave toekomstbestendig te maken. Een tweede punt van focus is volgens Woerdeman het vrijmaken van kapitaal door desinvesteringen om de schuldpositie te verbeteren. Overigens is Storm een oud-aandelenanalist van Kempen, waarbij hij zich toelegde op vastgoed.

    Eurocommercial Properties voerde half maart aanpassingen door aan het dividendbeleid vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het concern zei, hoewel de omzet in de winkelcentra moeilijk te voorspellen is, evenals de huren, dat er weinig kans is op financiële nood bij het bedrijf. Het vastgoedbedrijf zei samen te werken met huurders over uitstel van betaling voor de kleinste partijen in winkelcentra in België, Frankrijk en Italië, waar de samenleving volledig op slot zat. In Zweden, waar het bedrijf ook actief is en waar het 'gewone' leven niet werd ingeperkt, was sprake van aanhoudende groei.

    Behalve Unibail haalde Berenberg half maart ook Eurocommercial van zijn kooplijst.

    Volgens analist Woerdeman gaat Eurocommercial gebukt onder een verouderde visie op online retailing. Ook de schuldgraad van circa 40 procent is volgens hem te hoog. Bovendien is het tijd dat het concern naar zijn kostenstructuur gaat kijken. "Die moet met 10 tot 15 miljoen euro per jaar omlaag kunnen", aldus Woerdeman.

    Vastned kreeg van hetzelfde laken een pak en verlaagde zijn dividendvoorstel voor 2019, trok de outlook in en schrapte het interimdividend in 2020. Ondanks alle onzekerheden zei Vastned nog steeds te rekenen op een groei van het direct resultaat in 2020. Berenberg zei begin mei in reactie op de kwartaalcijfers van het vastgoedfonds te verwachten dat de optimalisatie van de portefeuille in de afgelopen jaren nu zijn vruchten zal afwerpen. Berenberg handhaafde het Houden advies.

    Vastned laat volgens Kempens' Woerdeman eenzelfde neergaande trend zien als zijn sectorgenoten. Woerdeman is met name benieuwd naar de evaluatie van de strategie, die het concern heeft aangekondigd. "Wat dat betreft liggen alle opties open.”

    Vanuit NSI bleef het relatief stil. Het vastgoedfonds zei half maart goed gepositioneerd te zijn om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden en huurders daar waar nodig te ondersteunen. "We hebben de afgelopen drie jaar gebruikt om het bedrijf te herstructureren en daarom zijn we goed voorbereid op de onzekere en ongetwijfeld uitdagende periode die voor ons ligt", zei CEO Bernd Stahli.

    Woerdeman heeft alle lof voor Stahli en wat hij tot dusver heeft gedaan, waaronder de verkoop van een groot deel van de retailportefeuille, een focus op ontwikkeling, kostenbeheersing en een verbetering van de schuldgraad. Bovendien is de kantoorportefeuille goed gepositioneerd om optimaal te kunnen profiteren van van het feit dat steeds meer mensen weer 'normaal' naar kantoor gaan.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 30 juni 2020 17:54
    Vastgoedbedrijven zien winkelbezoek opveren

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Vastned Retail
    19,00 -0,12 -0,63 % Euronext Amsterdam
    Wereldhave
    8,175 -0,15 -1,80 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Beursgenoteerde Nederlandse vastgoedbedrijven hebben de aantallen bezoekers van winkelcentra sterk zien herstellen na het begin van de coronamaatregelen, maar ze komen sommige huurders nog wel tegemoet voor de misgelopen omzet. Sommigen willen vanwege de coronacrisis daar wel omzetcijfers voor terug.

    Dat zeggen woordvoerders van drie vastgoedbedrijven dinsdag tegen ABM Financial News.

    Aanleiding is de uitspraak van Blokker-topman Michiel Witteveen, die in het Financieele Dagblad dinsdag zei te mikken op veel lagere huren, omdat de winkelstraten steeds leger worden.

    Woordvoerder Remco Vergeer van Vastned zegt geen uitspraken te doen over individuele bedrijven, maar wil wel kwijt dat Vastned "niet veel" winkels in portefeuille heeft van Blokker, dat in elk geval niet bij de tien grootste huurders van Vastned zit.

    Vastned heeft de gesprekken met huurders in Nederland naar aanleiding van de coronacrisis inmiddels afgerond en is daar nog mee bezig in andere landen zoals Frankrijk en Spanje. Het gaat om spreiden, uitstel of gedeeltelijke kwijtschelding van huur. "Dat is maatwerk", benadrukt Vergeer. De gevolgen hiervan zullen duidelijk worden bij de halfjaarcijfers.

    Woordvoerder Ruud van Maanen van Wereldhave plaatst de uitspraken van de Blokker-topman in het kader van een spel tussen eigenaar en verhuurder. Hij merkt op daarbij dat Witteveen het heeft over de winkelstraat die steeds leger wordt, wat niet hetzelfde is als de buurt- en wijkwinkelcentra van Wereldhave waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen. "Wij zitten niet in de typische winkelstraat, en Blokker doet bij ons heel goede zaken", aldus de woordvoerder.

    Ook tijdens de coronacrisis doet de winkelketen het relatief goed, volgens de woordvoerder, omdat er veel vraag is naar huishoudelijke producten en apparaten nu veel meer mensen vanuit huis werken.

    Van Maanen benadrukt dat de bezoekersaantallen in veel winkelcentra volgens de meest recente cijfers zijn hersteld tot meer dan 90 procent van de aantallen die een jaar eerder werden gehaald, nadat dit eind maart kortstondig terugviel tot slechts 55 procent. "Sindsdien is het geleidelijk weer opgelopen."

    Wereldhave praat ook met huurders individueel over uitstel van een deel van de huurbetaling, of betaling een maand vooruit in plaats van drie maanden. "Maar daar willen dan wel wat voor terug, zoals omzetcijfers of data", aldus Van Maanen.

    Anders dan in omringende landen maken winkeliers in Nederland die omzetcijfers niet bekend aan de verhuurder. Afspraken hierover zijn voor hem ook een manier om huurder en verhuurder dichter bij elkaar te brengen, stelde Van Maanen. "We zullen het samen moeten doen."

    Ook Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield doet geen uitspraken over individuele huurders. Hij denkt dat Blokker-topman Witteveen weinig nuance biedt door te zeggen dat de huren met 30 procent omlaag moeten. Volgens Van Twillert spreekt men in Nederland te vaak over "de retailmarkt', die wel of niet dood zou zijn, terwijl die markt steeds meer gedifferentieerd is. Unibail-Rodamco investeert vooral in grotere winkelcentra.

    Volgens de woordvoerder van Unibail zijn er twee opschoningen gaande in het winkelbestand: de winkels die geen toegevoegde waarde hebben naast distributie, en de kleinere winkelgebieden, die te groot zijn voor een wijkwinkelcentrum maar te klein om genoeg vertier te bieden aan shoppend publiek dat behalve winkelen ook vertier zoekt.

    Ook Van Twillert merkt op dat de bezoekersaantallen, nadat bezoekers door de crisis tijdelijk nergens heen konden, weer op 80 procent liggen van wat ze een jaar eerder waren. Online zal blijven groeien, verwacht hij, maar niet tot 100 procent van de markt. "Mensen willen even snuffelen. Als de fysieke winkel ten dode opgeschreven was, dan zou die na de coronacrisis overleden zijn en zouden de bezoekersaantallen niet weer terugkeren naar 80 of 90 procent van vorig jaar."

    Ook Van Twillert benadrukt de diversiteit van het retaillandschap. En merken willen liever dat klanten naar de winkel komen, in plaats van online kopen. In de winkel doet men de impulsaankopen en is er de mogelijkheid om de klant het merk te laten beleven . “Online bestellen klanten zes varianten van dezelfde jurk en als je geluk hebt sturen ze er maar vijf terug. Dat is veel minder aantrekkelijk."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 21 augustus 2020 07:50
    Vastgoedfonds NEPI schrapt dividend

    Gepubliceerd op 21 augustus 2020 07:35 | Views: 117

    NEPI ROCKCASTLE 20 aug
    4,10 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle betaalt geen dividend uit over het eerste halfjaar. Dat heeft het bedrijf, dat onder meer een notering heeft in Amsterdam, vrijdag bekendgemaakt. Ook gaat NEPI, dat zich vooral richt op winkelvastgoed in Oost-Europa, aandelen uitgeven om geld op te halen. Met die stappen wil de onderneming zich verzekeren van een sterke balans en voldoende liquiditeit tijdens de coronacrisis.

    Een jaar geleden betaalde NEPI nog alle winst uit als dividend. Dat leverde per aandeel 29,02 euro op.

    Vorige week gaf het vastgoedfonds al aan een winstdaling van ongeveer een derde te verwachten over heel dit jaar. Later vrijdag komt NEPI met halfjaarcijfers.
  10. forum rang 10 voda 4 maart 2021 08:25
    Vastgoedontwikkelaar CTP naar de Amsterdamse beurs

    (ABM FN-Dow Jones) CTP is van plan een beursnotering aan te vragen in Amsterdam. Dit maakte de ontwikkelaar van logistiek vastgoed donderdagochtend bekend.

    CTP behoort naar eigen zeggen tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa. "Na 22 succesvolle jaren met autonome en sterke winstgevende groei, is het bedrijf nu klaar voor de volgende stap", aldus CTP.

    Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

    In eerste instantie kunnen enkel institutionele beleggers zich in de komende weken inschrijven voor de beursgang. CTP hoopt tussen de 800 miljoen en 1 miljard euro op te halen.

    In 2020 betrad CTP al de internationale obligatiemarkten met de uitgifte van groene obligaties ter waarde van in totaal meer dan 2 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 4 maart 2021 10:55
    Update: Vastgoedontwikkelaar CTP naar de Amsterdamse beurs

    (ABM FN-Dow Jones) CTP is van plan een beursnotering aan te vragen in Amsterdam. Dit maakte de ontwikkelaar van logistiek vastgoed donderdagochtend bekend.

    CTP behoort naar eigen zeggen tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa. "Na 22 succesvolle jaren met autonome en sterke winstgevende groei, is het bedrijf nu klaar voor de volgende stap", aldus CTP.

    Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

    CTP liet weten inmiddels 700 klanten te hebben, waaronder diverse bluechips en e-commercepartijen. Het bedrijf merkte op flinke rugwind te ervaren door de sterke groei van e-commerce, waardoor de bezettingsgraad van de panden van CTP met 95 procent hoog ligt. "In sommige markten is het moeilijk om aan de sterke vraag naar logistiek vastgoed te voldoen", aldus CEO Remon Vos.

    CTP is vooral actief in Centraal-Europa, met panden in steden als Praag, Boedapest, Brno, Boedapest en Bratislava. Verder wil CTP zijn marktaandeel in Polen vergroten met behulp van samenwerkingen. Er zal dit jaar circa 200 miljoen euro worden geïnvesteerd in het land.

    "In de afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de infrastructuur in Centraal-Europa, waardoor de regio steeds beter toegankelijk wordt voor landen in West-Europa. Als gevolg is de vraag naar distributiecentra in Centraal-Europa hoog", zo stelde Vos. "Bovendien heeft de regio een sterke groei van het bbp doorgemaakt in de afgelopen jaren. De coronacrisis heeft een rem gezet op de groei, maar wij mikken op een spoedig herstel. De outlook voor Centraal-Europa blijft positief."

    In eerste instantie kunnen enkel institutionele beleggers zich in de komende weken inschrijven voor de beursgang. CTP hoopt tussen de 800 miljoen en 1 miljard euro op te halen. CTP zegt in gesprek te zijn met een "sterke groep banken" om de exacte timing van de beursgang te bepalen. Het voornemen is om de beursgang in de komende weken plaats te laten vinden.

    CTP sprak eveneens het voornemen uit om halfjaarlijks een dividend uit te keren, circa 70 tot 80 procent van de winst, te beginnen in september van dit jaar. Daarbij kunnen beleggers kiezen voor een uitbetaling in aandelen of in contanten.

    In 2020 betrad CTP al de internationale obligatiemarkten met de uitgifte van groene obligaties ter waarde van in totaal meer dan 2 miljard euro.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 10 maart 2021 15:58
    CTP steekt 60 miljoen euro in bedrijventerrein bij Boedapest

    (ABM FN-Dow Jones) Vastgoedontwikkelaar CTP heeft land gekocht ten zuiden van Boedapest, voor de ontwikkeling van een vierde logistiek bedrijventerrein van 80.000 vierkante meter nabij de Hongaarse hoofdstad. Dit meldde het bedrijf, dat een beursnotering in Amsterdam wil, woensdagmiddag.

    De investering bedraagt naar verwachting 60 miljoen euro.

    Het project zal honderden banen creëren. De werkzaamheden zijn al begonnen.

    CTP zal zijn portefeuille in Hongarije naar verwachting voor eind 2022 uitbreiden tot 1 miljoen vierkante meter en heeft reeds een kwart miljoen vierkante meter in ontwikkeling.

    De ontwikkelaar beheert reeds tien bedrijvenparken van samen 520.000 vierkante meter in Hongarije. Er is veel vraag naar e-commerce en het uitbesteden van activiteiten naar nabijgelegen landen.

    In heel Europa heeft CTP een portefeuille van 6,3 miljoen vierkante meter, wat eind 2023 moet zijn uitgegroeid tot 10 miljoen vierkante meter.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 15 maart 2021 13:16
    Beursaspirant CTP wil 300 miljoen in Nederland investeren

    (ABM FN-Dow Jones) Logistiekvastgoedinvesteerder CTP is van plan om 300 miljoen euro te investeren in Nederland. Dit maakte de onderneming, die spoedig een notering op het Damrak wil, maandag bekend.

    Tegelijk maakte CTP bekend dat Ralph de Munnik verantwoordelijk wordt voor de Nederlandse operaties.

    CTP is opgericht door de Nederlander Remon Vos. "Als Nederlander is het een natuurlijke stap om het CTPark-concept naar Nederland te halen, na meer dan twee decennia van onafgebroken autonome groei in Centraal en Oost-Europa."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 17 maart 2021 09:33
    CTP op 25 maart naar de Amsterdamse beurs

    (ABM FN-Dow Jones) CTP is van plan om op 25 maart naar de Amsterdamse beurs te gaan. Dit bevestigde de logistieke vastgoedinvesteerder woensdagochtend, nadat het al eerder blijk gaf van zijn ambities om een notering te verkrijgen.

    CTP wordt naar de beurs gebracht voor een prijs van 13,50 tot 16,00 euro per aandeel, waarmee de vastgoedinvesteerder 824 tot 976 miljoen euro verwacht op te halen. Inclusief overtoewijzingsoptie kan dit bedrag oplopen naar 947 tot 1.123 miljoen euro, hetgeen een marktkapitalisatie zou betekenen van 5,4 tot 6,4 miljard euro.

    Alleen institutionele investeerders kunnen zich inschrijven op de beursgang.

    Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 maart 2021 09:37
    quote:

    voda schreef op 17 maart 2021 09:33:

    CTP op 25 maart naar de Amsterdamse beurs

    (ABM FN-Dow Jones) CTP is van plan om op 25 maart naar de Amsterdamse beurs te gaan. Dit bevestigde de logistieke vastgoedinvesteerder woensdagochtend, nadat het al eerder blijk gaf van zijn ambities om een notering te verkrijgen.

    CTP wordt naar de beurs gebracht voor een prijs van 13,50 tot 16,00 euro per aandeel, waarmee de vastgoedinvesteerder 824 tot 976 miljoen euro verwacht op te halen. Inclusief overtoewijzingsoptie kan dit bedrag oplopen naar 947 tot 1.123 miljoen euro, hetgeen een marktkapitalisatie zou betekenen van 5,4 tot 6,4 miljard euro.

    Alleen institutionele investeerders kunnen zich inschrijven op de beursgang.

    Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Voor de zoveelste keer mogen kleine beleggers niet inschrijven en mogen ze de aandelen veel te duur overnemen van de grote beleggers.
  16. forum rang 10 voda 18 maart 2021 17:20
    CTP investeert 200 miljoen euro in Slowakije

    (ABM FN-Dow Jones) CTP heeft een investering ter waarde van 200 miljoen euro in Slowakije aangekondigd. Dit maakte de beursaspirant donderdagmiddag bekend.

    Er is door CTP een locatie gekocht nabij Zilina, waar CTPark Zilina Airport moet verrijzen, een park met een oppervlakte van 145.000 vierkante meter voor verhuur. Op de locatie staan nu al 3 moderne gebouwen met een totale oppervlakte van 25.000 vierkante meter. Deze ruimtes zijn voor gemiddeld 7 jaar verhuurd.

    In de komende twee jaar zal CTP in dit park 200 miljoen euro investeren. Daarmee verdubbelt CTP zijn Slowaakse portfolio.

    CTP wil op 25 maart debuteren op het Damrak.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 24 maart 2021 16:55
    Beursnieuweling CTP lift mee met e-commerce Centraal-Europa

    (ABM FN-Dow Jones) De logistieke vastgoedinvesteerder CTP doet donderdag 25 maart zijn intrede op de Amsterdamse beurs.

    Het bedrijf bood tot 61 miljoen nieuwe aandelen aan institutionele investeerders aan, die konden inschrijven op een prijs tussen 13,50 tot 16,00 euro per aandeel. Zo mikte CTP op een opbrengst tussen 824 miljoen en 976 miljoen euro. Inclusief overtoewijzingsoptie kan dit oplopen naar 947 tot 1.123 miljoen euro. Daarmee zou het gehele bedrijf 5,4 tot 6,4 miljard euro waard worden op de beurs.

    Met het verse kapitaal wil CTP zijn groei versnellen, door meer projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en schulden te verminderen. Vorig jaar haalde het bedrijf al meer dan 1,5 miljard euro op met de uitgifte van groene obligaties op de internationale markt.

    CTP rekent zich tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa en zegt na 22 jaar autonome groei klaar te zijn voor de volgende stap. CTP bezit vooral panden in Centraal-Europese steden als Praag, Brno en Bratislava en Boedapest. Tsjechië is de grootste markt, gevolgd door Roemenië, Hongarije en Slowakije. Ook in Nederland wil CTP investeren. Daarvoor is nu 300 miljoen euro beschikbaar.

    De snelle groei van de internethandel, of e-commerce, geeft CTP een flinke wind in de rug.

    Het bedrijf telt 700 klanten, waaronder diverse bluechips en e-commercepartijen,

    Dankzij de sterke vraag naar distributiecentra en ander logistiek vastgoed kan het bedrijf pochen op een hoge bezettingsgraad van 95 procent.

    De directie wordt gevormd door oprichter Remon Vos, Richard Wilkinson, Barbara Knoflach, Gerard van Kesteren, Susanne Eickermann-Riepe en Pavel Trenka. "De outlook voor Centraal-Europa blijft positief", volgens Vos.

    Door de investeringen in de infrastructuur in de afgelopen jaren wordt Centraal-Europa steeds beter toegankelijk voor West-Europese landen en is er veel vraag naar distributiecentra in de centraal-Europese regio, die economisch sterk groeit, “als we over de coronacrisis heenkijken”.

    CTP wil halfjaarlijks 70 tot 80 procent van de winst uitkeren als dividend, te beginnen in september van dit jaar. Dit kan naar keuze in cash of aandelen.

    Het bedrijf boekte vorig jaar een nettowinst van 252 miljoen euro, na winsten van 399 miljoen en 369 miljoen euro in de voorgaande jaren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 25 maart 2021 08:00
    Update: Beursnieuweling CTP lift mee met e-commerce Centraal-Europa

    (ABM FN-Dow Jones) De logistieke vastgoedinvesteerder CTP doet donderdag 25 maart zijn intrede op de Amsterdamse beurs.

    Het bedrijf bood tot 61 miljoen nieuwe aandelen aan institutionele investeerders aan, die konden inschrijven op een prijs tussen 13,50 tot 16,00 euro per aandeel. Zo mikte CTP op een opbrengst tussen 824 miljoen en 976 miljoen euro. Inclusief overtoewijzingsoptie kan dit oplopen naar 947 tot 1.123 miljoen euro. Daarmee zou het gehele bedrijf 5,4 tot 6,4 miljard euro waard worden op de beurs.

    Uiteindelijk werd de beursgang geprijsd op 14 euro per aandeel, zo werd donderdag bekendgemaakt. De beurswaarde komt daarmee uit op 5,6 miljard euro.

    Met het verse kapitaal wil CTP zijn groei versnellen, door meer projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en schulden te verminderen. Vorig jaar haalde het bedrijf al meer dan 1,5 miljard euro op met de uitgifte van groene obligaties op de internationale markt.

    CTP rekent zich tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa en zegt na 22 jaar autonome groei klaar te zijn voor de volgende stap. CTP bezit vooral panden in Centraal-Europese steden als Praag, Brno en Bratislava en Boedapest. Tsjechië is de grootste markt, gevolgd door Roemenië, Hongarije en Slowakije. Ook in Nederland wil CTP investeren. Daarvoor is nu 300 miljoen euro beschikbaar.

    De snelle groei van de internethandel, of e-commerce, geeft CTP een flinke wind in de rug.

    Het bedrijf telt 700 klanten, waaronder diverse bluechips en e-commercepartijen,

    Dankzij de sterke vraag naar distributiecentra en ander logistiek vastgoed kan het bedrijf pochen op een hoge bezettingsgraad van 95 procent.

    De directie wordt gevormd door oprichter Remon Vos, Richard Wilkinson, Barbara Knoflach, Gerard van Kesteren, Susanne Eickermann-Riepe en Pavel Trenka. "De outlook voor Centraal-Europa blijft positief", volgens Vos.

    Door de investeringen in de infrastructuur in de afgelopen jaren wordt Centraal-Europa steeds beter toegankelijk voor West-Europese landen en is er veel vraag naar distributiecentra in de centraal-Europese regio, die economisch sterk groeit, “als we over de coronacrisis heenkijken”.

    CTP wil halfjaarlijks 70 tot 80 procent van de winst uitkeren als dividend, te beginnen in september van dit jaar. Dit kan naar keuze in cash of aandelen.

    Het bedrijf boekte vorig jaar een nettowinst van 252 miljoen euro, na winsten van 399 miljoen en 369 miljoen euro in de voorgaande jaren.

    Update: om exacte prijs beursgang te vermelden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 13 april 2021 05:50
    Vastgoedfonds Bever wint rechtszaak om miljoenenclaim van Staalbankiers
    Sonny Motké 12 apr

    Het juridische conflict tussen Staalbankiers en Bever Holding is ontsproten uit een vastgoeddeal rond een kantorencomplex in de Rotterdamse Westerstraat. Op de achtergrond de Euromast. Foto: Hans van Rhoon/ANP

    Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Bever Holding hoeft geen €5,9 mln te betalen aan voormalig financier Staalbankiers. Een procedure hierover is in het nadeel van Staalbankiers uitgevallen, omdat de bank bij het beëindigen van de klantrelatie schriftelijk afstand heeft gedaan van claims.

    Dat blijkt uit een recent gepubliceerd vonnis van de rechtbank Den Haag. Een woordvoerder van Achmea, waar Staalbankiers inmiddels in is opgegaan, meldt dat hoger beroep is aangetekend. Bever Holding geeft geen commentaar, meldt zijn advocaat aan het FD.

    De onenigheid tussen het voormalige Staalbankiers en Bever Holding speelt al langer. In maart 2019 liet de bank beslag leggen voor €7,25 mln op aandelen en vastgoed van Bever. De partijen wilden nooit uit de doeken doen waar de ruzie precies over ging.

    Garanties
    Het nu openbaar geworden vonnis toont dat het geschil verband houdt met een Rotterdamse vastgoeddeal uit 1990, die onderzoek van het FD vorig jaar aan het licht bracht. De verkopende partij, een aan Bever gelieerd bedrijf, gaf daarbij een driejarige huurgarantie van 4 miljoen gulden per jaar, en Staalbankiers een bankgarantie van één jaar huur. Nadat huurder Nationale-Nederlanden vroegtijdig het pand had verlaten begon geruzie over de garanties.

    Na decennia procederen trok Staalbankiers in 2016 bij het gerechtshof aan het kortste eind, en voldeed de bank alsnog de bankgarantie. Het bedrag was, mede door rentekosten van ruim 10% per jaar, opgelopen tot €5,9 mln. Nu probeert Staalbankiers dat geld bij Bever op te eisen, erop wijzend dat in het verleden een 'contragarantie' is afgegeven aan de bank.

    'Pandgijzeling'
    Staalbankiers was ruim een kwarteeuw huisbankier van Bever, het in Wassenaar gevestigde bedrijf waarvan Ronnie van de Putte grootaandeelhouder is. Deze vastgoedondernemer heeft de bijnaam 'De krottenkoning', omdat bezit van hem en Bever de reputatie heeft te verloederen. Gemeentes zien zich vaker genoodzaakt om panden tegen een hoge koopprijs 'te redden'. Een bedrijfsmodel dat door critici, waaronder de VVD, wordt omschreven als 'pandgijzeling'.

    Uit het vonnis van de rechtbank volgt dat Staalbankiers naast Bever ook twee grootaandeelhouders persoonlijk heeft aangesproken in het conflict, om een bedrag van €3,1 mln te betalen. Dit gaat vermoedelijk om Van de Putte en zijn vrouw, die 15,5% van Bever bezit.

    Cruciale passage
    Bever weigert te betalen omdat volgens hen Staalbankiers bij het beëindigen van de klantrelatie in 2015 afstand heeft gedaan van zijn vorderingsrecht. De rechter oordeelt nu dat Bever het gelijk aan zijn zijde heeft. Cruciaal is dat na onderhandelingen tussen de advocaten op schrift de passage 'uit welke hoofde dan ook' is toegevoegd in een zogenoemde 'Afstandsverklaring'.

    Volgens Bever, wiens toenmalige en inmiddels overleden advocaat bij de onderhandelingen hamerde op de toevoeging, betekent dit dat Staalbankiers afstand deed van alle mogelijke claims. Volgens Staalbankiers gaat het enkel om vorderingen 'uit onrechtmatige daad', en dus niet een eerder gegeven bankgarantie. De rechter stelt dat 'niet valt in te zien' waarop 'uit welke hoofden dan ook' anders betrekking kan hebben dan alle mogelijke claims. Daarbij wordt opgemerkt dat vorderingen die voortvloeien uit de kredietrelatie al gedekt waren in de overeenkomst door het gebruik van de definities 'Financieringen' en 'Zekerheden' in concepten.

    Faillissement
    De eerder benoemde oude Rotterdamse vastgoeddeal leidde twee jaar geleden tot het faillissement van de verkopende partij, een nu kleine vennootschap waar Van de Putte bestuurder is. Van de Putte procedeerde tot aan de Hoge Raad om het bankroet van tafel te krijgen.

    Uit het recentste faillissementsverslag van curator Raymond Tefij volgt dat het cassatieberoep is verworpen. Opmerkelijk is dat de claim van Staalbankiers in de faillissementszaak even groot is als de claim tegen Bever die nu door de Haagse rechtbank is afgewezen. Namens Staal meldt een woordvoerder dat de claims 'dezelfde oorsprong' hebben, maar 'de rechtsgrondslagen' verschillen.

    Vertrouwelijk
    Staalbankiers denkt dat de afwijzing van de claim door de rechtbank geen gevolgen heeft voor het faillissement. Curator Tefij, die nog niet op de hoogte was van het vonnis, sluit dat evenwel niet uit. 'Maar deze kwestie wordt pas relevant als geld in de boedel komt te zitten, dat mogelijk uitgedeeld kan worden. Daar valt nu nog niks over zeggen.'

    De andere partij die een miljoenenclaim had ingediend bij dit faillissement, een Zweedse verzekeringsmaatschappij, laat het FD desgevraagd laat weten dat 'een commerciële overeenkomst' is getroffen over de zaak. In verband met een 'vertrouwelijkheidsclausule' worden geen verdere mededelingen gedaan.

    Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1376389/vastgoedfonds-bev...
338 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0618 -0,07%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.776,80 -1,39%
Gold spot 2.385,99 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Deceun...
+2,03%
Retail...
+1,39%
Fagron
+1,14%
Recticel
+1,00%
MONTEA
+0,87%

Dalers

Aperam
-6,68%
Xior
-6,32%
Proximus
-2,99%
Sofina
-2,58%
arGEN-X
-2,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links