Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.403 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 juni 2019 16:34
    Met een beetje mazzel, krijgt Dirk ook nog wat geld van de curator:
    ----------------------------------------------------------------------
    Failliete DSB Bank keert rente uit aan schuldeisers
    24 juni 2019 09:05 Laatste update: 7 uur geleden

    De in 2009 ter ziele gegane DSB Bank kan schulden inclusief een deel van de rente terugbetalen aan schuldeisers, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van het financieel verslag over 2018 van het bedrijf.

    Het gaat om het geld dat Nederlandse banken na het faillissement op 19 oktober 2009 van DSB Bank moesten betalen als onderdeel van het depositogarantiestelsel.

    Spaarders van de DSB bank kregen tot 100.000 euro van het spaargeld terug. De rest van de Nederlandse bankensector moest dit betalen. In totaal werd er 3,7 miljard euro overgemaakt.

    Sinds enkele jaren is al duidelijk dat de failliete bank dit bedrag kan terugbetalen, maar nu blijkt ook dat een deel van de rente betaald kan worden. In totaal is de bank 669 miljoen euro rente verschuldigd, maar na alle vorderingen is er nog 367 miljoen euro over.

    De bank profiteerde van gedaalde kosten en bijzondere baten in 2018.
    Door: NU.nl Beeld: ANP
  2. forum rang 10 voda 25 juni 2019 18:22
    EU Court Rules Against Autobahn Tolls

    The European Court of Justice ruled against the implementation of tolls on German motorways as non-residents would be penalized. The Union's top court ruled that plans to charge highway users was in breach of anti-discrimination laws. Austria, with support from the Netherlands, had argued that the levy is not in line with European agreements, as it singles out EU citizens.

    Vienna welcomes decision

    Mr Andreas Reichhardt, Austrian Transport Minister said that the judgement was a strong show of support for the bloc's single market. He said that it's a signal of fairness for Europe. I expect that the plans will be scrapped, or that they will have to be adapted in a massive way.

    Mr Reichhardt was keen to lend Berlin a helping hand after having positive experiences with Austria's own toll blueprint that applies uniformly to all vehicle holders. We will gladly offer our know-how if requested.

    Mr Andreas Scheuer, German Transport Minister, said that the toll was "unfortunately off the table in its current form" but that the ECJ's verdict did not rule against tolls as such "as they exist in more than 20 countries in the EU." He announced a task force to look into possible alternatives.

    Source : AFP, Reuters
  3. forum rang 7 hirshi 25 juni 2019 19:22
    Vandaag niets gekocht maar (misschien te lang) getwijfeld over het tot de smallcapindex aangetrede fonds van houtveredelaar Accsys. Super fonds maar op bekendmaking van cijfers koop ik nooit.

    ING nodigt uit voor een mooie optieconstructie. Financiële fondsen zitten in de verdrukking. Op NIBC maak je zo maar 11% rendement terwijl het helemaal niet slecht lijkt te gaan met deze financiële instelling.

    Moet weer even ontdekt worden
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2019 09:15
    'Groot onderzoek naar handel met voorkennis'

    Door ANP Producties
    2 min geleden in FINANCIEEL

    New York - Amerikaanse aanklagers doen mee met een groot internationaal onderzoek naar handel met voorkennis. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Het Amerikaanse onderzoek loopt tegelijkertijd met onderzoeken door autoriteiten in Groot-Brittannië en Frankrijk.

    De kwestie draait om een groep handelaren in Europa en het Midden-Oosten die tientallen miljoenen zouden hebben verdiend met verdachte beleggingen. Die werden gedaan voorafgaand aan mediaberichten over bijvoorbeeld fusies en overnames. Daarbij werden onder meer adviseurs, bestuurders, advocaten en ambtenaren omgekocht met geld en geschenken om zo vertrouwelijke informatie in handen te krijgen, aldus de bronnen.

    De handelaren zijn actief zijn vanuit steden als Londen, Parijs, Genève en Dubai. Ze probeerden ook gebruik te maken van de media door tips te lekken aan journalisten om zo te profiteren van koersbewegingen van aandelen. Om hun sporen uit te wissen maakten de handelaren gebruik van schimmige bedrijfsconstructies en complexe financiële instrumenten, met behulp van gecodeerde communicatiemiddelen. Een van de verdachte handelaren werd in mei vanuit Servië uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2019 14:09
    Noorse politie: miljonairsvrouw is vermoord
    Updated 4 min geleden
    6 min geleden in BUITENLAND

    OSLO - De Noorse politie gaat ervan uit dat de verdwenen miljonairsvrouw Anne-Elisabeth Falkevik Hagen is vermoord. Dat maakte de politie woensdag bekend. Tot nu toe werd uitgegaan van een ontvoering.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2019 16:11
    Zware slag voor H2O Asset Management

    De afgelopen dagen is er in totaal meer dan € 5,6 miljard uitstroom geweest uit fondsen van vermogensbeheerder H2O Asset Management. Deze fondsaanbieder is voornamelijk gespecialiseerd in wereldwijde obligaties en global macro strategieën. Beleggers zijn bezorgd omdat deze fondsen grote posities aanhouden in moeilijk verhandelbare leningen. Deze zijn voornamelijk uitgegeven door bedrijven van de Duitse ondernemer Lars Windhorst.
    Europese richtlijnen geven aan dat beleggers de mogelijkheid moeten hebben om altijd in en uit een fonds te kunnen stappen. Volgens de Financial Times zat er meer dan € 1,4 miljard aan zeer illiquide Windhorst-stukken in de H2O-portefeuilles. Dit kan voor problemen zorgen wanneer veel beleggers tegelijk uit het fonds besluiten te stappen en er illiquide posities moeten worden verkocht.
    H2O bleek zeer verweven met Windhorst. De CEO van H2O, Bruno Crastes, was namelijk lid van de raad van bestuur van de holdingmaatschappij gerund door Lars Windhorst. Dit laat wederom zien dat het bij het selecteren van fondsen cruciaal is om onderzoek te doen naar voorwaarden, structuur en de verhandelbaarheid.

    Auteur: Cheng Zhou
  7. forum rang 10 voda 27 juni 2019 11:27
    Meeste beleggers tevreden met 5 procent rendement

    (ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers noemen een gemiddeld jaarrendement van 5 procent het vaakst als bevredigend rendement. Dit bleek donderdag uit een halfjaarlijks onderzoek van online broker Binck Bank onder zijn actief beleggende klanten.

    Bijna één op de vier beleggers koos voor 5 procent als een “bevredigend rendement”.

    Bijna één op de vijf beleggers mikt op meer dan 8 procent rendement per jaar op meer en één op de zeven is tevreden met 4 procent of minder.

    De particuliere beleggers verwachten gemiddeld dat de AEX dit jaar eindigt op circa 566 punten.

    De handelsconflicten zijn het grootste risico volgens 30 procent van de respondenten, op de voet gevolgd door geopolitieke onrust. De Brexit noemt slechts 6 procent.

    De actieve beleggers van Binck hadden eind juni bijna de helft van hun vermogen in individuele aandelen van Nederlandse bedrijven belegd, ruim 20 procent in buitenlandse aandelen, krap 13 procent in ETFs en 8,5 procent in beleggingsfondsen. Slechts 8 procent van het vermogen werd in obligaties gestoken.

    ING, Pharming en Galapagos werden in de eerste jaarhelft het meest verhandeld. Ook de relatief volatiele aandelen ArcelorMittal en Altice Europe staan hoog in dit lijstje. Het meeste geld zit in aandelen Shell, ING en Galapagos. Ook ASML, DSM, Unilever en Ahold Delhaize staan in de toptien.

    Onder de Amerikaanse aandelen staan Apple, Tesla en Amazon bovenaan het lijstje met meest verhandelde fondsen, in Europa gooien Air France-KLM, Fagron en Bayer hoge ogen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 27 juni 2019 13:28
    Video: Bij inflatie profiteren aandelen en vastgoed

    (ABM FN-Dow Jones) Indien de inflatie oploopt dan kunnen beleggers profiteren door in aandelen en vastgoed te zitten. Dit zei Chief Investment Strategist Lukas Daalder van BlackRock Nederland voor de camera van ABM Financial News.

    De vraag is volgens Daalder echter hoe groot de kans is dat de ECB het voor elkaar krijgt om de inflatie ook daadwerkelijk op te krikken.

    www.youtube.com/watch?v=9mTQMw5udQg

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 28 juni 2019 10:12
    Tot vier jaar cel in zaak beleggingsfraude

    Gepubliceerd op 28 jun 2019 om 09:53 | Views: 131

    AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag straffen tot vier jaar cel en beroepsverboden tot drie jaar opgelegd aan zeven mannen die zich schuldig hebben gemaakt aan grootschalige beleggingsfraude bij de fondsen Hollandsche Wind en Noordenwind. De straffen waren nagenoeg gelijk aan de eisen van het Openbaar Ministerie.

    Volgens de rechtbank staat vast dat de mannen enkele honderden beleggers hebben opgelicht en het geld hebben witgewassen. Met de fraude was in totaal zo'n 8,7 miljoen euro gemoeid. Geld dat binnenkwam, werd meteen uitgegeven. "Investeerders is van meet af aan een vertekend beeld van de werkelijkheid voorgeschoteld", aldus de rechtbank.

    Hoofdverdachten Stefan S. (36) uit Doesburg en Ronald de G. uit Ede (62) kregen de hoogste gevangenisstraffen opgelegd.
  10. Cézan 28 juni 2019 15:58
    In een deuk...:)

    Omdat korte broeken niet zijn toegestaan op het werk en rokken wel, zal ik naar het werk gaan in rok. Ik ben zo blij met hoe goed deze rok mij staat”, deelde Pim afgelopen woensdag via Twitter. Hij kreeg via sociale media behoorlijk wat support door middel van 5.700 likes en in menig reactie werd er vol lof over zijn besluit gesproken.
  11. forum rang 10 voda 28 juni 2019 17:09
    Deutsche bank wil tot 20.000 banen schrappen

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank overweegt om 15.000 tot 20.000 banen te schrappen, ofwel meer dan één op zes full-time posities wereldwijd. Dit meldde een bron bekend met de situatie aan The Wall Street Journal.

    Het plan is een nieuwe poging van de worstelende Duitse financiële reus om het tij te keren. De personeelsreductie die door het topmanagement binnen Deutsche Bank wordt overwogen, is bedoeld om de bank sneller in te laten krimpen en betekent een grote neerwaartse bijstelling van zijn mondiale ambities.

    Het banenverlies, indien uitgevoerd, zou het personeelsbestand met 16 tot 22 procent verkleinen ten opzichte van de 91.463 werknemers die eind maart bij de Duitse bank werkten.

    Een woordvoerder van de bank weigerde vrijdag commentaar te geven op specifieke plannen van de bank. De bank werkt "aan maatregelen om de transformatie te versnellen" en zal "alle betrokken partijen daarover informeren indien en wanneer nodig", zei hij.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright 2019 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 1 juli 2019 19:00
    Kabinet wil verbod op contante betalingen boven €3000

    Als het aan de regering ligt komt er een verbod op contante betalingen boven de €3000 en verdwijnt het bankbiljet van €500 als wettig betaalmiddel in de eurozone. Daarvoor pleiten minister Wopke Hoekstra van Financiën en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in maandag gepresenteerde voorstellen om witwassen tegen te gaan.

    De twee bewindslieden gaan zich ook hard maken voor de verwezenlijking van een wens van de banken. Die willen intensief kunnen samenwerken bij de screening van klanten en transacties, maar lopen aan tegen wettelijke belemmeringen voor gegevensdeling.

    Eurobiljetten, waaronder de €500-biljetten die, wat het kabinet betreft, mogen worden afgeschaft.Foto: Reuters

    De twee CDA'ers vinden dat het criminelen lastiger moet worden gemaakt om de opbrengsten van hun illegale activiteiten in de economie te brengen. 'Witwassen is een heel groot probleem dat gezamenlijk aangepakt moet worden', aldus Hoekstra in een toelichting.

    De minister riep kabinet, toezichthouders, de Financial Intelligence Unit (FIU), het Openbaar Ministerie (OM), de fiscale opsporingsdienst Fiod, de financiële sector en accountants op de handen ineen te slaan opdat criminelen geen voet aan de grond kunnen krijgen. Samenwerking tussen publieke en private partijen op dit punt is 'van doorslaggevend belang'. Eerder zei de minister dat witwassen 'met wortel en tak' moet worden uitgeroeid.

    Miljarden aan buitenlands geld
    In Nederland wordt jaarlijks €16 mrd witgewassen, zo schat het kabinet. Veelal gaat het om opbrengsten uit de drugshandel en fraude, waarbij in meer dan de helft van de gevallen het geld afkomstig is uit het buitenland.

    'Misdaad mag niet lonen. In Nederland niet, in Europa niet en wereldwijd niet', aldus Grapperhaus. 'Door een gezamenlijke inzet willen wij de aanpak van witwassen naar een hoger niveau tillen. Nederland moet internationaal tot de koplopers behoren bij de aanpak van witwassen.'

    De bewindslieden vinden dat banken bij de aanpak van witwassen de afgelopen jaren 'een aantal keer ernstig tekortgeschoten' zijn. Ze noemden onder meer ING, de bank die vorig jaar een megaschikking met het OM trof omdat het witwassen faciliteerde. Volgens het kabinet moeten banken hun 'poortwachtersfunctie' beter vervullen en moet het toezicht daarop worden verbeterd. Wel constateert het kabinet dat banken inmiddels 'grote investeringen' doen om witwassen beter tegen te gaan.

    Op hun beurt klagen banken al geruime tijd over de beperkte mogelijkheden om effectief te kunnen samenwerken bij de blootlegging van criminele geldstromen. Gegevens over dubieuze klanten waar een bank afscheid van heeft genomen, mogen niet worden gedeeld. Die klanten kunnen zo bij een andere bank aankloppen. Hoekstra en Grapperhaus willen dit veranderen. Er komt een instantie waarin de klantgegevens worden gebundeld.

    Wetgeving
    Ook willen ze een instantie die transacties controleert op malversaties. Transacties die bij een individuele bank niet als ongebruikelijk worden beoordeeld, blijken veelal in combinatie met transacties van een klant bij andere banken wel degelijk op witwassen te kunnen duiden, stellen de twee ministers. Uitwisselen van de transacties is dus nodig, maar wetgeving houdt die aanpak nog tegen. Op korte termijn komt er dan ook een voorstel om die wetgeving te veranderen.

    Voor het aanleggen van een zwarte lijst met personen die zich aan witwassen schuldig hebben gemaakt, wordt advies gevraagd aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat geldt ook voor inzage in de Basisregistratie Personen en het UBO-register van 'uiteindelijk belanghebbenden'.

    DNB verwelkomt de kabinetsvoorstellen, evenals de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Er is 'een belangrijke stap gezet om ons land nog onaantrekkelijker te maken voor criminelen die hun geld willen witwassen', aldus NVB-voorzitter Chris Buijink in een reactie.

    fd.nl/economie-politiek/1306970/kabin...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juli 2019 12:46
    Asteroïde 16 Psyche kan iedere aardbewoner schatrijk maken

    Ruimtevaartorganisatie NASA heeft een missie aangekondigd naar een asteroïde (16 Psyche) die waarschijnlijk zoveel goud en platina bevat dat de opbrengst ervan, in theorie, iedere aardbewoner schathemeltjerijk kan maken. De totale waarde van de grondstoffen op 26 kilometer grote rots is namelijk een slordige 9.000.000.000.000.000.000 euro, oftewel 9 triljoen.
    Tom Tates 27-06-19, 22:33

    Hoewel de asteroïde door de grote hoeveelheden ijzer, nikkel en diverse edelmetalen extreem waardevol is, is het niet vooralsnog bedoeling om 16 Psyche te gaan ontginnen met mijnbouw. Volgens NASA heeft dat een aantal redenen. Allereerst kan de asteroïde pas astronomische bedragen opleveren als het ding compleet naar aarde wordt gebracht, in stukjes wordt gehakt en verwerkt. 16 Psyche naar onze planeet brengen is onmogelijk. Wel zou dat misschien in stapjes kunnen met peperdure mijnbouwmissies, maar ook dat is toekomstmuziek.

    NASA wil met de onbemande missie, die in 2022 begint en vier jaar later afgerond zal zijn, ontdekken of er daadwerkelijk veel edelmetalen in 16 Psyche zitten. Waarschijnlijk wel, zo blijkt uit metingen die vanaf de aarde zijn gedaan. De asteroïde vliegt extreem ver weg tussen Mars en Jupiter en bevindt zich tussen de 378 en 497 miljoen kilometer van de zon. Het ding draait, net als de aarde, om de zon. Een baan duurt vijf jaar. Die van de aarde 365 dagen.

    De ruimtevaartorganisatie noemt de missie - feitelijk een vliegend object vol slimme meetinstrumenten - interessant omdat mijnbouwexpedities in de verre toekomst financieel of op een andere manier (zoals grondstoffen) aantrekkelijk kunnen zijn voor de aarde. Omdat de opbrengst van 16 Psyche zo groot kan zijn, verwacht NASA op termijn zelfs een regelrechte goudkoorts op aarde. ,,Als er ooit een manier is om er via een futuristische infrastructuur te komen en terug te keren, zullen de mogelijkheden oneindig zijn en zal iedereen er heen willen om absurde rijkdom te vergaderen”, verwacht NASA.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juli 2019 12:51
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 juli 2019 12:46:

    Asteroïde 16 Psyche kan iedere aardbewoner schatrijk maken

    Ruimtevaartorganisatie NASA heeft een missie aangekondigd naar een asteroïde (16 Psyche) die waarschijnlijk zoveel goud en platina bevat dat de opbrengst ervan, in theorie, iedere aardbewoner schathemeltjerijk kan maken. De totale waarde van de grondstoffen op 26 kilometer grote rots is namelijk een slordige 9.000.000.000.000.000.000 euro, oftewel 9 triljoen.
    Tom Tates 27-06-19, 22:33

    Hoewel de asteroïde door de grote hoeveelheden ijzer, nikkel en diverse edelmetalen extreem waardevol is, is het niet vooralsnog bedoeling om 16 Psyche te gaan ontginnen met mijnbouw. Volgens NASA heeft dat een aantal redenen. Allereerst kan de asteroïde pas astronomische bedragen opleveren als het ding compleet naar aarde wordt gebracht, in stukjes wordt gehakt en verwerkt. 16 Psyche naar onze planeet brengen is onmogelijk. Wel zou dat misschien in stapjes kunnen met peperdure mijnbouwmissies, maar ook dat is toekomstmuziek.

    NASA wil met de onbemande missie, die in 2022 begint en vier jaar later afgerond zal zijn, ontdekken of er daadwerkelijk veel edelmetalen in 16 Psyche zitten. Waarschijnlijk wel, zo blijkt uit metingen die vanaf de aarde zijn gedaan. De asteroïde vliegt extreem ver weg tussen Mars en Jupiter en bevindt zich tussen de 378 en 497 miljoen kilometer van de zon. Het ding draait, net als de aarde, om de zon. Een baan duurt vijf jaar. Die van de aarde 365 dagen.

    De ruimtevaartorganisatie noemt de missie - feitelijk een vliegend object vol slimme meetinstrumenten - interessant omdat mijnbouwexpedities in de verre toekomst financieel of op een andere manier (zoals grondstoffen) aantrekkelijk kunnen zijn voor de aarde. Omdat de opbrengst van 16 Psyche zo groot kan zijn, verwacht NASA op termijn zelfs een regelrechte goudkoorts op aarde. ,,Als er ooit een manier is om er via een futuristische infrastructuur te komen en terug te keren, zullen de mogelijkheden oneindig zijn en zal iedereen er heen willen om absurde rijkdom te vergaderen”, verwacht NASA.
    De NASA 'vergeet' nog iets te vertellen:
    Als er werkelijk zoveel goud en platina te vinden is en het zou inderdaad naar de aarde komen, dan zou de prijs van goud en platina gaan kelderen en zou de opbrengst veel te laag worden om dat ding te ontginnen.
    Bovendien zouden dan alle goud- en platinamijnen op de aarde gesloten moeten worden.

    De enige oplossing zou zijn als we ergens in de ruimte aliens tegenkomen, die het glimmende spul van ons willen kopen.
  15. forum rang 10 luchtschip 2 juli 2019 13:20
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 juli 2019 12:51:

    [...]
    De NASA 'vergeet' nog iets te vertellen:
    Als er werkelijk zoveel goud en platina te vinden is en het zou inderdaad naar de aarde komen, dan zou de prijs van goud en platina gaan kelderen en zou de opbrengst veel te laag worden om dat ding te ontginnen.
    Bovendien zouden dan alle goud- en platinamijnen op de aarde gesloten moeten worden.

    De enige oplossing zou zijn als we ergens in de ruimte aliens tegenkomen, die het glimmende spul van ons willen kopen.
    Rusland en China willen beiden van de dollar hegemonie af. Er zijn plannen om samen een munt te ontwikkelen, waarschijnlijk zal het de Chinese munt worden.
    De munt wil men gaan koppelen aan goud.
    Mocht er massaal goud uit de ruimte gehaald worden dan wordt deze munt dus waardeloos.

    Nasa is een wetenschappelijk instituut, en ik neem aan dat de boodschap een puur wetenschappelijke basis en bedoeling heeft.

    Wel is een feit dat het hoofd van de NASA door Trump is aangesteld. Trump stelde toen als voorwaarde dat het een klimaat ontkenner moest zijn.
    Toen waren er al angstverhalen gebaseerd op het feit dat NASA ook onderzoeken doet en gegevens noteert die de kwaliteit van het milieu aangeven. Luchtkwaliteit, water hoogtes en ijsafzettingen worden door de NASA via de satellieten gemonitoord. Men vreesde dat de NASA daar wel eens mee kon stoppen. Tot nu toe begrijp ik dat NASA daar nog mee door gaat. Dus misschien dat die angst niet bewaarheid wordt.
3.403 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links