Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,470 19 apr 2024 17:38
  • +0,240 (+0,54%) Dagrange 44,040 - 44,860
  • 3.571.117 Gem. (3M) 1,3M

Diverse nieuws items

894 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 juni 2019 15:33
    Investeerders willen meer openheid over milieu

    Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 06:35 | Views: 1.280

    LONDEN (AFN) - Een groep van 88 grote investeerders, goed voor bijna 10.000 miljard dollar aan beleggingen, richt de pijlen op dik 700 bedrijven die niet transparant genoeg zouden zijn over hun impact op het milieu. In Nederland gaat het om beursuitbater Euronext, speciaalchemiebedrijf DSM, kunstmestbedrijf OCI, Shell en Unilever.

    In een speciale campagne worden de bedrijven opgeroepen om de gevraagde informatie openbaar te maken via een speciaal platform, genaamd CDP. Dat platform wordt nu al gebruikt door circa 7000 bedrijven.

    "Sommige bedrijven zeggen misschien al veel in hun eigen duurzaamheidsverslagen, maar dat is niet voldoende", zegt Emily Kreps, bestuurder bij CDP. "Beleggers en de bredere markt hebben behoefte aan transparantie in de vorm van consistente, vergelijkbare en relevante statistieken."

    Afgelopen jaren werd al op een soortgelijke manier campagne gevoerd. Toen deden er alleen nog wat minder investeerders mee en werden er minder bedrijven aangesproken. Andere concerns waartegen de actie is gericht zijn bijvoorbeeld oliegiganten ExxonMobil, BP en Chevron, webwinkelreus Amazon, autobouwer Volvo en het Russisch-Nederlandse internetbedrijf Yandex. Tot de bij het initiatief betrokken investeerders horen onder meer HSBC Global, Environment Agency Pension Fund, NN Group, KLP en Washington State Investment Board
  2. forum rang 10 voda 19 juni 2019 17:49
    Rating Unilever omlaag bij Fitch

    Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 17:32 | Views: 91

    Unilever Cert. 17:27
    54,47 -0,38 (-0,69%)

    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch verlaagt zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van Unilever van A+ naar A. De outlook voor het consumenten- en levensmiddelenbedrijf is stabiel.

    Fitch stelt dat de afwaardering samenhangt met de vooruitzichten voor schuldenafbouw bij Unilever. Het bureau denkt dat Unilever meer gefocust is op het inzetten van financiële middelen voor fusies en overnames en eventuele aandeleninkoopprogramma's dan voor het verlagen van de schuld. De strategie van Unilever legt volgens Fitch meer de nadruk op groeiversnelling dan op schuldenafbouw.

    Fitch onderstreept wel dat Unilever een sterk zakelijk profiel heeft, met een bewezen vaardigheid voor winstgevende groei door actief management van de merkenportefeuille en kostenbesparingen.
  3. forum rang 10 voda 24 juni 2019 12:59
    Beursblik: Unilever stelt gerust

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever Cert.
    54,42 0,25 0,46 % Euronext Amsterdam
    Unilever NV CVA
    53,60 -0,34 -0,63 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) CEO Alan Jope van Unilever heeft vrijdag analisten gerustgesteld door te bevestigen dat versnelling van de omzetgroei de grote overkoepelende prioriteit is, terwijl hij veel vertrouwen toonde in de afgegeven margedoelstellingen. Dat schreef Berenberg maandag in een rapport.

    Een vereenvoudiging van de juridische structuur heeft nog steeds de voorkeur, maar geen prioriteit, en het bedrijf maakte duidelijk dat HyHo van Reckitt Benckiser geen aannemelijke acquisitie is.

    Berenberg werd door de uitspraken van de CEO en de CFO gesterkt in het vertrouwen dat grote maar wendbare bedrijven superieure groei kunnen leveren.

    De groeiversnelling van het kernbedrijf moet worden aangejaagd door innovatie, investeringen in regio’s met meer groei, vooral het inhuren van meer mensen in deze gebieden, en verschuiving naar nieuwe kanalen. Verkoopkanalen zoals internet, buitenshuis en gezondheid en schoonheid groeien samen met 8 procent per jaar, wat meer dan twee keer zo snel is als heel Unilever.

    Voedingsmiddelen, met name zwarte thee, goedkoop ijs en dressings in Amerika blijven de voornaamste uitdagingen voor de groei, evenals Latijns-Amerika.

    Berenberg heeft een koopadvies en een koersdoel van 58,50 euro voor het aandeel Unilever.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 26 juni 2019 12:45
    Beursblik: omzetgroei Unilever vermoedelijk iets lager

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever Cert.
    53,99 -0,15 -0,28 % Euronext Amsterdam
    Unilever NV CVA
    54,43 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn winstramingen voor Unilever in 2019 en 2020 licht verlaagd en rekent op een iets minder sterke omzetgroei in het tweede kwartaal. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

    De analisten baseren zich op het relatief slechte weer in Europa de afgelopen maand, waardoor er minder ijs werd verkocht, als ook de recent verzwakte Amerikaanse dollar. Dit betekent in het tweede kwartaal vermoedelijk een minder sterke autonome omzetgroei van 3,6 procent, waar Credit Suisse eerder rekende op 4,3 procent. Het leidt er ook toe dat de analisten hun verwachting voor de winst per aandeel in 2019 en 2020 met 1 procent hebben verlaagd.

    Geen van deze tegenwinden hebben invloed op de beleggingscase van Unilever en het Outperform advies met een koersdoel van 59,00 euro. Unilever is volgens Credit Suisse namelijk in staat om een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent te halen als ook een “solide” margestijging.

    Dit jaar kan Unilever bovendien profiteren van zijn sterke blootstelling aan opkomende markten, waar de omzetgroei volgens Credit Suisse zal versnellen. Een risico is wel een eventuele escalatie van het Amerikaanse-Chinese handelsconflict op de economische groei in de opkomende markten, waarschuwde de bank.

    Verder is het aandeel Unilever behoorlijk ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten als Nestlé en Procter & Gamble vanwege de misplaatste bezorgdheid onder beleggers dat Unilever te weinig zou hebben geïnvesteerd om de margedoelen te halen.

    Het aandeel Unilever daalde woensdag 0,4 procent tot 53,93 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 26 juni 2019 12:51
    Beursblik: Unilever verliest marktaandeel

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever Cert.
    53,96 -0,18 -0,33 % Euronext Amsterdam
    Unilever NV CVA
    54,43 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de afgelopen twee jaar vrijwel voortdurend marktaandeel verloren in de Verenigde Staten, veroorzaakt door zwakte binnen de voedingssector en die voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Dit schreef Bernstein woensdag in een sectorrapport.

    In de 4 weken tot 15 juni was bij Unilever sprake van een krimp van 2 procent en een verlies van marktaandeel met 30 basispunten in de VS, volgens analist Andrew Wood. Bij Food was die krimp 3,4 procent en bij de tak persoonlijke verzorging 0,8 procent.

    In liefst vier van de vijf afgelopen periodes van 4 weken was sprake van een krimp. Kijkend naar de afgelopen twee jaar, verloor Unilever volgens Bernstein in slechts vijf periodes geen marktaandeel.

    Concurrenten als het Zwitserse Nestlé en het Franse Danone verloren de afgelopen periode respectievelijk 30 en 95 basispunten aan marktaandeel in Amerika. Nestlé wist in de laatste twaalf maanden wel te groeien terwijl Danone vrijwel voortdurend onder druk stond, vooral door krimp in het zuivelsegment.

    De voedselmarkt in de VS groeit ondertussen wel, en al 27 achtereenvolgende maanden, aldus Wood, hoewel die groei wel onder druk staat door een zwakke volumegroei, die nu al drie van de laatste vijf periodes negatief is. Ook binnen het segment persoonlijke verzorging zijn de volumes minder hard toegenomen.

    Het aandeel Unilever sloot dinsdag op 54,14 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 27 juni 2019 10:12
    Unilever zet beëindiging certificaatstructuur door

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever Cert.
    53,08 -0,42 -0,79 % Euronext Amsterdam
    Unilever NV CVA
    53,81 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever schrapt de certificering van zijn aandelen vanaf vrijdag 28 juni. Op die dag zullen de certificaten van de Nederlandse vennootschap worden ingeruild voor gewone aandelen Unilever. Dit maakte het levensmiddelenconcern donderdagochtend bekend.

    Vanaf 1 juli zal er worden gehandeld in de gewone aandelen. Beleggers hoeven zelf geen actie te ondernemen.

    Op 1 mei liet Unilever al weten een verzoek te hebben ingediend bij het Stichting Administratiekantoor Unilever om te stoppen met de certificering van aandelen. Voor ongeveer 74 procent van de gewone aandelen Unilever zijn certificaten uitgegeven, waarvoor het administratiekantoor de onderliggende aandelen beheert. Wanneer de certificaathouder niet zelf het stemrecht uitoefent, doet het administratiekantoor dat namens hem.

    Met het schrappen van de constructie elimineert het levensmiddelenconcern een beschermingsconstructie tegen vijandige overnames. De stichting zal naar verwachting medio 2021 worden opgeheven.

    Van de aandelen van het Britse gedeelte van Unilever blijven nog wel certificaten in de VS bestaan.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 3 juli 2019 16:09
    Unilever wil desinvesteren in Australië en Nieuw-Zeeland - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    55,21 0,86 1,58 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    55,20 1,40 2,60 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever zou de mogelijkheden bekijken om activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland te verkopen. Dit wist de Australian Financial Review te melden op basis van niet nader genoemde bronnen.

    UBS zou Unilever bijstaan in het proces en mogelijke kopers voor de activiteiten zoeken.

    Volgens de Australische krant zou Unilever die kopers vooral onder private equity moeten zoeken, die bepaalde merken wel zou willen overnemen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 4 juli 2019 10:26
    BlackRock vergroot belang in Unilever

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    54,73 -0,37 -0,67 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    55,00 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in Unilever gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 juli 2019.

    BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,31 procent met een stemrecht van 5,42 procent.

    Op 1 maart dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,03 procent met een stemrecht van 4,99 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 23 juli 2019 12:00
    'Unilever toont onderliggend verbeteringen'

    Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 11:47 | Views: 118

    AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het eerste halfjaar naar verwachting een hogere onderliggende marge neergezet op een omzet die lager was dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die de onderneming zelf op zijn website heeft gepubliceerd. Het was- en levensmiddelenconcern maakt donderdag voorbeurs zijn cijfers bekend.

    Volgens de consensus ging de omzet met 1,1 procent omlaag naar 26,1 miljard euro. Onderliggend gaat het evenwel om een verkoopplus van 3,4 procent. De onderliggende operationele winstmarge is volgens de analisten licht toegenomen tot 19,2 procent. Mede daardoor zou de onderliggende nettowinst uitkomen op 3,6 miljard euro. Per aandeel betekent dat een 6,3 procent hogere winst op 1,29 euro.

    Bij beleggers zal de aandacht tevens uitgaan naar de verwachtingen van het bedrijf. Unilever liet in april, bij de cijfers over het eerste kwartaal, nog weten op koers te liggen voor het behalen van zijn jaardoelstellingen. Het bedrijf rekende op omzetgroei in 2019 die uitkomt aan de onderkant van de meerjaarsverwachting van 3 tot 5 procent. Normaal mikt Unilever op 1 procentpunt meer groei dan de markt maar dat zou nu niet realistisch zijn, al zag het concern wel "bemoedigende signalen" voor na 2019.

    Overnames

    Ook bestaat de kans dat Unilever weer met nieuwe aankondigingen komt over overnames. Topman Alan Jope zet duidelijk in op meer merken bij de multinational, waar het bedrijf eerder snoeide in zijn merkenportefeuille. De koerswijziging was al aanleiding voor kredietbeoordelaar Fitch om de rating voor Unilever te verlagen. Als er meer geld gaat naar fusies en overnames dan blijven er immers minder middelen over voor het verlagen van de schuld.

    Unilever heeft nu zo'n 400 merken in de portefeuille, waarbij grote namen als Dove en Rexona belangrijke aanjagers van de groei zijn. Afgelopen maanden werd onder meer de overname aangekondigd van huidverzorgingsmerk Tatcha en OLLY Nutrition, een premiummerk dat zich bezighoudt met vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Analisten speculeerden daarnaast over een mogelijke overname van huidverzorgingsmerk Drunk Elephant en de merken voor hygiëne en huishoudelijke schoonmaakmiddelen van Reckitt Benckiser (RB).
  10. forum rang 10 voda 24 juli 2019 12:42
    Beursblik: iets minder omzet voor Unilever verwacht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    54,18 -0,13 -0,24 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    54,13 -0,06 -0,11 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft de omzet in het tweede kwartaal van 2019 iets onder druk zien staan, maar wist onderliggend wel sneller te groeien. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het concern in persoonlijke verzorging en voeding.

    Analisten voorzien voor het tweede kwartaal een 0,7 procent lagere omzet van 13.640 miljoen euro. Daarbij drukten desinvesteringen met 4,9 procent om de omzet.

    Onderliggend boekte Unilever volgens de consensus een omzetgroei van 3,7 procent. Daarvan is 1,7 procentpunt te danken aan prijzen en 1,9 procent aan volumes. In de eerste drie maanden bleef de groei steken op 3,1 procent, toen 0,3 procentpunt meer dan de consensus.

    Dit zou in de eerste jaarhelft een onderliggende operationele winst opleveren van 5.009 miljoen euro, met een marge van 19,2 procent. Voor de tweede jaarhelft mikken de analisten op een 19,0 procent marge, waardoor de marge voor heel dit jaar wordt ingeschat op 19,1 procent.

    De onderliggende winst per aandeel komt vermoedelijk in de eerste zes maanden uit op 1,29 euro, een stijging van 6,3 procent.

    De omzetgroei zal in 2019 vermoedelijk in de onderste helft van de eerder afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent uitkomen, zo zei reeds Unilever enige malen. De consensus ligt op 3,4 procent groei, grofweg gelijk verdeeld over prijzen en volumes.

    Unilever opent donderdag voorbeurs de boeken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 24 juli 2019 12:46
    Flinke winstsprong Unilever in India

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    54,16 -0,15 -0,28 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    54,13 -0,06 -0,11 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Hindustan Unilever heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst met 14,5 procent zien groeien op jaarbasis, door hogere verkopen binnen thuiszorg en voedingsmiddelen. Dit meldde de Indiase tak van het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern woensdagochtend.

    In het afgelopen kwartaal, dat liep van april tot juni, boekte Unilever in India een nettowinst van 17,9 miljard roepie, omgerekend circa 280 miljoen euro. Een jaar eerder stond er nog 15,6 miljard roepie onder de streep.

    De totale inkomsten beliepen 105,1 miljard roepie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 25 juli 2019 08:41
    Unilever groeit, ondanks tegenvallende ijsverkoop

    Het valt op een dag als vandaag nauwelijks voor te stellen, maar het is tot nog toe geen goed jaar voor de ijsverkoop van Unilever. De maker van Raket en Magnum meldt dat consumenten in de eerste zes maanden van dit jaar minder ijsjes hebben gekocht dan verwacht. Dat komt doordat het weer in Europa en Noord-Amerika niet gunstig genoeg was.

    Desondanks heeft Unilever in de eerste helft van dit jaar een autonome omzetgroei van 3,3% geboekt (+3,5% in het tweede kwartaal). Dat is aan de onderkant van de bandbreedte van 3% tot 5% die het bedrijf zichzelf ten doel heeft gesteld. De Brits/Nederlandse multinational verwacht over heel 2019 ook een omzetgroei van net iets meer dan 3%.

    De gerapporteerde omzet viel een tikje lager uit dan vorig jaar: €26,1 versus €26,4 mrd. Dat verschil komt doordat Unilever vorig jaar zijn divisie Spreads, met onder meer Blue Band en Becel, heeft afgestoten.

    Opkomende landen

    De groei kwam vooral uit opkomende landen, waar Unilever al jaren het grootste deel van zijn omzet behaalt. De divisie die huishoudelijke verzorgingsproducten maakt sprong eruit met een autonome omzetgroei van 8,9% in het tweede kwartaal. Wasmiddel Omo deed het goed in Brazilië en China. En in Europa zorgde de verdere introductie van schoonmaakmerk Seventh Generation voor groei.

    Mede daardoor wist Unilever in de eerste jaarhelft een nettowinst van €3,2 mrd te behalen. Dat is 0,6% minder dan een jaar eerder en gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten zelfs 1,5% minder.

    fd.nl/ondernemen/1310118/unilever-gro...
  13. forum rang 10 voda 25 juli 2019 09:44
    Beursblik: Unilever op meeste vlakken positief

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Unilever
    53,48 -0,41 -0,76 % Euronext Amsterdam
    Unilever
    54,17 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste helft van 2019 op alle vlakke beter gepresteerd dan verwacht, met uitzondering van de onderliggende omzetgroei. Dit concludeerde analist Reginald Watson van ING donderdag.

    De onderliggende groei van 3,3 procent was ruim lager dan de 4,0 procent waarop ING had gerekend. De consensus lag op 3,4 procent.

    De tegenvaller zat volgens Watson bij de ijsverkoop, die leed onder de weersomstandigheden. Dit haalde 0,5 procentpunt van de groei in het tweede kwartaal af, die uitkwam op 3,5 procent, tegenover een door ING voorziene 5,0 procent. Vooral de volumes vielen de analist tegen, met 1,2 procent groei en een raming van 3,4 procent.

    Wel wees ING op de stijging van de onderliggende EBIT-marge naar 19,3 procent, nipt meer dan de consensus van 19,2 procent, en goed op weg naar de doelstelling van 20 procent eind 2020.

    ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 57,38 euro. Het aandeel daalde donderdag 0,7 procent naar 53,53 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
894 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links