Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Chinees optimisme

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Peak 5 juni 2019 11:13
    Als de spanningen met China weer toenemen overweeg eens een paar aandelen in rare earth mijnen (zeldzame metalen). Nu komen ze hard af nadat ik op American rare earths & materials 400% pakte in een paar dagen. China heeft 95% vd mijnen in deze metalen (heel hard nodig voor telecom en defensie). Zij dreigden deze metalen niet meer te leveren aan US. Mijnen die niet in Chinese handen zijn;
    Ucore
    American rare earths@ materials
    Rare element resources
    Lynas.
    Wanneer koersen weer in het dal zijn aangekomen kan je best eens een mandje kopen. De schaarste loopt sowieso op, los van China.
    AMG is natuurlijk ook een aardig fonds, met name ingegeven door hun recycling aktiviteiten.
    Succes
  2. forum rang 7 Just lucky 5 juni 2019 11:45
    AMG (+3,1%) gaat vandaag goed. Groot nieuws "AMG, over het bedrijf kunnen we niet vinden. Misschien is het een technische opleving. Dit jaar dobbert het fonds onderin de AMX met een verlies van bijna 14%." De uit te lenen aanselen zijn bijna op waardoor short niet meer toeneemt en zelfs licht wordt afgebouwd. Ook de Vanadiumprijzen lijken te bodemen.
  3. Peak 5 juni 2019 13:09
    Als n fonds 3 jaar niet heeft bewogen en klokslag na een artikel op cnbc dat china overweegt geen zeldzame metalen meer uit te leveren stijgt het 1000 % !, dan ligt de conclusie redelijk voor de hand waar de stijging vandaan komt.
    De rare earth metals zijn inderdaad niet zeer zeldzaam op zich, ze zitten op veel plaatsen in de bodem in geringe hoeveelheid. Alleen China is op grote schaal bereid de zeer vuile werkzaamheden op zich te nemen en in die zin zijn de metalen nu schaars en zeer scheef verdeeld. Of dat nu 95% of 70 % is, who cares ?
    De tips zijn bedoeld om andere beleggers te laten mee profiteren. Ik zou er mijn voordeel mee doen in plaats van erop af te dingen. Mij maakt het niet zoveel uit. Ik hoef van niemand gelijk te krijgen behalve van de cijfers en als ik n mazzeltje heb dan deel ik dat graag voor de volgende keer. Succes
    Ps. hebben jullie nog tips?.............. Heerlijk die stilte.............
  4. forum rang 5 theo1 5 juni 2019 14:48
    Volgens de pagina die ik linkte, en die jij zo te zien niet hebt gelezen, is China zelfs een grote importeur van zeldzame aardmetalen. En hun productie staat onder druk omdat ze minder bereid zijn om het vuile werk te doen. In Australië groeit de productie sterk en de VS zijn van nul de derde producent geworden door 1 (één) mijn weer in productie te nemen. En India schijnt ook nog een groot onbenut potentieel te hebben.

    China heeft zo'n groot marktaandeel omdat de productie van deze metalen lange tijd amper winstgevend was. En mijnen opstarten duurt even. Naarmate de productie van deze metalen winstgevender wordt, zal de productie vanzelf volgen. Als de Chinezen gaan beginnen met boycots en zo, zal dat proces alleen maar versnellen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links