Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China komt met lijst 'onbetrouwbare' bedrijven

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2019 16:32
    quote:

    taurus86 schreef op 31 mei 2019 17:59:

    Het 'wirtschaftswunder' dat Trump eerder beloofde o.a. "infrastructuur van een kwaliteit 'second to none' in the world'' komt maar niet van de grond. De transportleidingen voor de electriciteit branden door; een high speed railway niet verder dan de tekentafel; enz. enz.

    Zelfs de geroemde wapenindustrie verkoopt achterhaalde concepten.

    Alles de schuld van Trump? Gedeeltelijk, maar hij trof ook wel veel 'lijken in de kast' aan. Vandaar de bluf van Pelosi, want die zit niet te wachten op een onafhankelijke analyse van 'the state of the nation'.

    De dames Williams op een Grand Slam tennistoernooi, dat is misschien wel de meest treffende vergelijking van 'America Today'.

    Links heeft weer wat gevonden, omdat er binnen 3 jaar geen 50 000 km weg is vernieuwd, dat democaten een hoge snelheids trein willen aanleggen in Californië met totaal geen nut. Na 4 jaar is wel de 3 miljard op voor alleen de planning van de rails ! Hadden ze minstens 100km muur voor kunnen aanleggen. Trump heeft een mooie leverantie aan wapens gedaan aan Saudi
  2. [verwijderd] 3 juni 2019 03:07
    quote:

    Knight V schreef op 31 mei 2019 16:12:

    [...]

    Geabonneerd op Elsevier ???

    Je zou meer een abonnement moeten nemen op "de Kijk".

    Krijg je wat meer te lezen hoe de wereld is ontstaan en hoe Amerika en Nederland (VOC) rijk zijn geworden van uitbuiten.

    Maar ja, zelfreflectie, dat kennen wij niet.

    Nederland en Europa is rijk geworden door keihard te werken en risico's te nemen. Hebben er ooit schepen in Amsterdam gelegen uit nieuw guinea, mexico of Zambia. Waar zijn de uitvindingen gedaan, en waar zijn nobel prijzen uitgedeeld ?
    Probeer zelf eens na te denken i.p.v. ultra linkse onzin te lezen
  3. Dead cat bounce 3 juni 2019 07:57
    quote:

    Knight V schreef op 31 mei 2019 16:12:

    [...]

    Geabonneerd op Elsevier ???

    Je zou meer een abonnement moeten nemen op "de Kijk".

    Krijg je wat meer te lezen hoe de wereld is ontstaan en hoe Amerika en Nederland (VOC) rijk zijn geworden van uitbuiten.

    Maar ja, zelfreflectie, dat kennen wij niet.

    Jawel en ik als Nederlander ben trots op me land
    en zijn geschiedenis . Vooral de VOC helden zijn het .
    En ben je daar het niet mee eens ? Je hoef niet in Nederland te wonen hoor
    je kan zo verhuizen ;-)
  4. WijHetVolk 3 juni 2019 15:06
    quote:

    dasokwat schreef op 2 juni 2019 15:44:

    [...]

    Afgezien van de enorme verschillen in import tarieven in China en de VS, bv auto' s naar China betalen 25%, terwijl auto's naar US slechts 2.5 % betalen.
    China exporteert voor $506 miljard /jaar, de VS exporteert $130 miljard terug.
    Jaarlijks komt de VS dus 436 miljard tekort, hoelang denk je dat nog vol te kunnen houden ? Bovendien heeft de VS nog een schuld van 22000 miljard. Gelukkig heeft de VS nu een president die eens even orde op zaken gaat stellen
    Misschien zou je je eens wat meer in economie moeten verdiepen. De conclusie die je hier trekt is ronduit simplistisch.

    China is (nu nog) niet in staat om zoveel uit te voeren als er geen import aan vooraf gaat. Maw China produceert niet alle onderdelen zelf. China is een land dat veel goederen assembleert. De I-Phone is bijvoorbeeld zo'n product.

    "Het begint allemaal met het verzamelen van alle benodigde onderdelen. Zo zijn de iPhone geluidskaarten afkomstig van het Amerikaanse Cirrus Logic, terwijl de baseband processor van Qualcomm afkomstig is. Overige onderdelen die uit Amerika komen zijn de touchscreen, iPhone chip en het schermglas. Voor de gyroscoop vliegen we naar Frankrijk en Italië. Wist je dat de NFC chip afkomstig is uit Nederland? Hier mogen we best trots op zijn.

    Het flash-geheugen wordt geleverd door het Zuid-Koreaanse Samsung en Toshiba in Japan. De fingerprint sensoren komen uit China en Taiwan. De uitstekende camera is van het Japanse Sony, terwijl de iPhone batterij wordt geleverd door Samsung. Daarnaast zijn er nog verschillende andere onderdelen die wereldwijd worden verzameld.

    Apple zelf richt zich op het design en de ontwikkeling van de nieuwste iPhones. Ook de software wordt door Apple zelf gecreëerd."
    Bron : www.iphone.nl/hier-worden-iphones-gem...

    Dit principe geld niet enkel voor de I-Phone. Ongeveer 30-40% van de Chinese export is direct gerelateerd aan andere landen.

    Wat jouw held nou aan het doen is, is de prijsverhoging van al die geïmporteerde goederen direct te verhalen op de Amerikaanse consument. Nu al worden de extra kosten voor de Amerikaanse burger al geschat op $830/jaar. Als de verkopen daarna dalen zal dit natuurlijk ook nadelige gevolgen hebben voor al die landen die samen die onderdelen produceren en exporteren naar China. Ook de VS
  5. [verwijderd] 3 juni 2019 16:51
    Leuk verhaal maar geef eens antwoord op de volgende vraag : Importeert China slechts 130 miljard van de VS , terwijl de VS 506 miljard importeert van China ?
    Ja of nee.

    China beschouwd zichzelf als een "opkomend land", terwijl ze de VS proberen te verstoten van de eerste plaats op wereld economy.

    Dit werd geaccepteerd door vorige presidenten , omdat zij het arme China als een bondgenoot beschouwde

    Dit onder hun excuse, dat het gemiddelde inkomen van (de 1.5 jard) Chinezen onder de $15000 ligt.

    Indien u nog niet overtuigt bent, geeft mij de import tarieven van auto's naar China en naar de VS 1 jaar geleden, als 1 v/d honderden voorbeelden.

    China is opgebouwd met Amerikaans geld een soort Marshall hulp, en dat moet door Donald onmiddellijk stoppen
  6. forum rang 9 objectief 3 juni 2019 16:55
    quote:

    dasokwat schreef op 3 juni 2019 16:51:

    China is opgebouwd met Amerikaans geld een soort Marshall hulp, en dat moet door Donald onmiddellijk stoppen
    Dit bericht slaat nergens op; de Chinezen hebben het zelf gedaan, ze hebben decennia veel meer gewerkt en dan dat nog steeds en ook tegen lagere beloningen.

    Als je dat maar lang genoeg doet, wordt je vanzelf de sterkste natie.
  7. [verwijderd] 3 juni 2019 17:08
    U wilt beweren dat iedere amerikaanse burger $830 meer betaald door de gelijke importtarieven. dat is 350 miljoen X $830 =290 miljard !
    En dit op een chinese import van slechts 506 miljard, dit zou meer dan 50% zijn
    U bent een nog grotere fantast dan Rutte.
    Bvendien laten de chinesen hun geld defallueren en verlagen de prijzen, als zij hun poot stijf zouden houden, en dat doen ze natuurlijk niet
  8. [verwijderd] 4 juni 2019 05:10
    quote:

    objectief schreef op 3 juni 2019 16:55:

    [...]

    Dit bericht slaat nergens op; de Chinezen hebben het zelf gedaan, ze hebben decennia veel meer gewerkt en dan dat nog steeds en ook tegen lagere beloningen.

    Als je dat maar lang genoeg doet, wordt je vanzelf de sterkste natie.

    Het verschrikkelijke land China heeft, en gaat door zijn eigen bevolking, volkomen uit tegezuigen en als slaven te behandelen.
    Op dit moment staan er 137 miljoen camera's in de starten om de slaven te observeren. 1 verdachte uitdrukking, en de veiligheids politie treed op, zonder enige inmengeing door "human rights".
    Dankzij "socialistische propaganda in het westen maakt niemand zich er zorgen om.
    China is het paradijs en Rusland de grote boef , dat wordt er bij links ingestampt, en alles wordt als zoete koek gelooft
68 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links