Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

recessie op komst !!!

151 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 26 maart 2012 22:35
    Eurozone terug in recessie
    ma 26 mrt 2012, 18:13
    AMSTERDAM - De eurozone glijdt terug in een recessie, nu de productie in een sterk tempo daalt. De Inkoopmanagersindex (PMI), het equivalent van de Amerikaanse ISM, daalde van 49,3 in februari naar 48,7 in maart, het laagste punt in drie maanden. De uitvoer daalde over het eerste kwartaal van 2012, zij het in mindere mate dan in het laatste kwartaal van 2011. Dit concludeert Markit in een voorlopige meting, gebaseerd op 85% van de antwoorden.

    Twee opeenvolgende kwartalen dalende uitvoer

    De PMI (Purchasing Managers Index® van Markit) signaleert dat de Eurozone opnieuw is terug gegleden in een technische recessie, gedefinieerd als twee opeenvolgende kwartalen van krimp. Een behoorlijke prestatie omdat deze index werkt op basis van een verandering, dus telkens terugkeert naar het gemiddelde. Het geeft dus aan dat de situatie verder verslechtert.

    Industriële productie

    Zowel de industriële productie als de activiteiten in de servicesector lieten de slechtste prestaties zien in respectievelijk drie en vier maanden. In beide gevallen waren de dalingen echter bescheiden. De productie in Duitsland nam toe, maar het tempo vertraagde tot het laagste niveau in drie maanden tot slechts een marginale winst. In Frankrijk daalde voor het eerst in vier maanden de productie en viel sterk terug in vergelijking met de rest van de regio.

    Nieuwe orders

    Het aantal nieuwe orders daalde voor de achtste opeenvolgende maand en bovendien met het snelste tempo sinds december. De achterstanden in werk daalden voor de negende achtereenvolgende maand. Dit zal waarschijnlijk een verdere neerwaartse druk uitoefenen op de cijfers van april.

    Binnenlandse en buitenlandse vraag

    Producenten van goederen meldden een toename van de daling. De dalende binnenlandse vraag werd verergerd door de negende opeenvolgende maandelijkse daling in nieuwe exportorders. De bezuinigingsmaatregelen ondermijnen de binnenlandse vraag. Maar de verkoop daalde niet alleen door binnenlandse, maar ook door buitenlandse vraag.

    Neerwaartse spiraal

    Door de bezuinigingen in diverse Europese landen is een neerwaartse spiraal ingezet. Mensen verliezen hun baan, kopen niet meer en meer mensen verliezen daardoor hun baan. Een groot probleem is dat Europa moet concurreren met opkomende landen zoals India en China, die tegen een fractie van de kosten kunnen produceren.

    Werkgelegenheid daalt voor derde maand op rij

    De werkgelegenheid daalde voor de derde maand op rij, in tegenstelling tot de stijgende arbeidsplaatsen in de voorafgaande 20 maanden. Het banenverlies was het hoogste in twee jaar. Bedrijven zijn dus nog druk bezig om de kosten te drukken door mensen te ontslaan.

    Duitsland lijkt stilgevallen

    In de productie daalde de werkgelegenheid zelfs voor de vierde keer in de afgelopen vijf maanden, met een record banenverlies sinds maart 2010. In Duitsland lijkt de Europese motor stilgevallen. Na de sterke groei vorig jaar wordt nu de zwakste groei in twee jaar opgetekend. In de rest van het eurogebied was het overigens nog slechter gesteld met de werkgelegenheid.

    Grondstofprijzen omhoog

    De inkoopprijzen vertoonden daarentegen de steilste stijging sinds juni vorig jaar. De grondstofprijzen stegen in het snelste tempo van de afgelopen negen maanden, met name door de hogere olieprijzen. Een klein lichtpuntje is dat de dienstverleners optimistischer zijn voor het komende jaar. Voor de vijfde opeenvolgende maand nam het optimisme toe.

    Rente loopt weer op

    Ondanks de bezuinigingsmaatregelen en de honderden miljarden euro’s aan gemeenschapsgeld is de situatie in Europa er alleen maar slechter op geworden. Als we kijken naar de yield op de 10-jaarsobligatie van Ierland (op het moment van schrijven boven 8%), Portugal (op het moment van schrijven boven 12,5%), Griekenland (op het moment van schrijven boven 20%) en een toename van de rente in Italië en Spanje, dan kan gerust geconcludeerd worden dat de crisis nog niet ten einde is.

    Nederland opnieuw in een recessie

    Nederland wordt mee naar beneden getrokken door de problemen in het Zuiden van Europa. Ook Nederland zit weer in een recessie, zo concludeerde het Centraal Planbureau. En de recessie zet vooralsnog versterkt door. De economie krimpt, de werkloosheid stijgt en de staatsschuld loopt steeds verder op.

    2012-2015

    En het wordt niet snel beter, zo verwacht het CPB. De economie presteert matig in de periode 2012-2015, door een combinatie van oplopende werkloosheid en lage consumptie als gevolg van hogere pensioenpremies, lagere pensioenuitkeringen, restrictief overheidsbeleid en dalende huizenprijzen.

    Centraal Economisch Plan 2012

    “Europa is de afgelopen maanden langs de rand van de financiële afgrond gegaan. De situatie lijkt voor het moment stabieler, vooral door ingrijpen van de Europese Centrale Bank, via de Longer Term Refinancing Operations (LTRO), waarbij banken goedkoop geld kunnen lenen bij de ECB. Maar het onderliggende probleem van de zwakke Europese financiële sector is daarmee niet opgelost, hetgeen negatief kan uitwerken op de reële economie”, zo is te lezen in het recent gepubliceerde Centraal Economisch Plan 2012.

    Nikolai Dimitrievitch Kondratieff

    Het lijkt er op de theorie van de Russische econoom Nikolai Dimitrievitch Kondratieff , die hij begin jaren twintig van de vorige eeuw ontwikkelde, nog steeds actueel is. Of de euro deze ‘wintercrisis’ zal overleven, zullen we pas rond 2021, het voorspelde einde van deze winterperiode, weten. Gelukkig biedt dit ook kansen voor bijvoorbeeld de ProtectiePortefeuille.

    DFT

  2. Kaiser 13 november 2012 13:54
    12:17 - 13 november 2012 door Koen Lambrecht
    Vertrouwen in Duitse economie neemt af

    Het beleggersvertrouwen in de Duitse economie is in november onverwacht gedaald. Door de aanhoudende schuldencrisis is er een neiging tot recessie in de eurozone, die ook Duitsland kan treffen.

    De ZEW-index verzwakte in november onverwacht tot -15,7 van -11,5 in oktober. Economen hadden net een lichte verbetering tot -10 verwacht, aldus Bloomberg. Het is het zoveelste signaal dat ook de grootste Europese economie getroffen wordt door de schuldencrisis. Eerder bleek al dat uitvoer, fabrieksbestellingen en industriële productie in september sterker waren gedaald dan verwacht.

    In het derde kwartaal is de groei van de Duitse economie vermoedelijk bijna tot stilstand gekomen, blijkt uit een rondvraag van Bloomberg bij economen. Volgens de Bundesbank wordt het vierde kwartaal niet beter. ‘Iedereen gaat uit van een krimp in het vierde kwartaal’, vertelde econoom Andreas Scheuerle van Dekabank in Frankfurt aan het Amerikaanse persagentschap. ‘Maar de vertraging van de Duitse economie is mogelijk maar een tijdelijk fenomeen. Begin volgend jaar kunnen we weer groei zien.’

    In het eerste kwartaal groeide de Duitse economie nog met 0,5 procent en in het tweede met 0,3 procent, maar besparingen en recessie bij belangrijke handelspartners in de eurozone hebben de vraag naar Duitse producten doen teruglopen. Het bbp-cijfer voor het derde kwartaal staat voor 15 november op de agenda.
    Recessie

    Jennifer McKeown van Capital Economics kijkt in zijn analyse nog iets verder. De verdere daling van de ZEW toont aan ‘dat het optimisme van de financiële markten over het vooruitzicht van obligatie-aankopen door de ECB wegdeemstert’. De ECB heeft tot dusver nog geen enkele obligatie opgekocht en de zorgen over Griekenland escaleren weer. Beleggers zijn daardoor het klein beetje vertrouwen dat ze in de Duitse economie hadden, weer kwijt.

    McKeown denkt trouwens dat de Duitse economie volgend jaar weer in een recessie zal belanden, omdat de schuldencrisis in de periferie zal verergeren en het consumentenvertrouwen verzwakken.
  3. Kaiser 31 oktober 2013 08:54
    Is de volgende grote recessie op komst?

    donderdag 31 oktober 2013 om 08u19

    Aan Nobelprijswinnaar Robert Shiller werd gevraagd wat hem momenteel het meeste zorgen baarde. Shiller bleek niet echt wakker te liggen van marktprijzen en van eventuele zeepbellen, maar de Yale professor en S&P/Case-Shiller Home Price Index bedenker lag wel van iets anders wakker.

    Shiller maakt zich met name zorgen over het feit dat de wereldeconomie aan het verzwakken is op een moment er gevaar op een recessie aanwezig is. Het gevaar op een recessie is overigens altijd aanwezig, maar het stijgt naarmate het langer geleden is dat er nog een recessie is geweest.

    Het huidige economisch herstel in de Verenigde Staten is al vier jaar oud en normaal bevinden we ons nu aan het einde van een economische cyclus. Er zijn bovendien een aantal factoren in het spel die de economie vrij snel weer in een recessie kunnen duwen, zoals bijvoorbeeld de shutdown.
  4. Kaiser 6 december 2018 02:06
    Are we heading for a recession? If so, don’t just blame Brexit blogs.spectator.co.uk/2018/12/are-we-...

    The 'yield curve' can show rising risks of an economic 'shock,' St. Louis Fed says cnb.cx/2QemZuc

    Is a Recession Coming? www.tinyurl.com/ydhz4gbc

    Italy RECESSION looming? Rome WARNED over financial slowdown as EU budget row rumbles on shr.gs/Qg2abZg

    Italy on verge of recession as businesses see demand plunge www2.gulf-times.com/story/615331/Ital...

    Eurozone Growth Set to Remain Weak as Italy Recession Looms finanza.repubblica.it/Bloomberg/2018/...

  5. Kaiser 6 december 2018 10:50
    Slowly Hiking Into a Recession www.goldaimpro.com/slowly-hiking-into...

    A section of the U.S. Treasury yield curve has moved into inversion. Here is what that means: reut.rs/2RDeRjo

    Yield curve inversion is a classic signal that a recession is coming....

    TICK TOCK, Counting Down to the Next Recession www.marketoracle.co.uk/Article63681.html
  6. Kaiser 19 december 2018 01:53
    Chance of recession rises to the highest level of the Trump presidency: CNBC Fed Survey cnb.cx/2UNogaa

    Next US recession will be 'much worse' than the last: Euro Pacific Capital finance.yahoo.com/news/next-us-recess...

    Credit markets signal recession in early 2019 as central banks keep tightening www.telegraph.co.uk/business/2018/12/...

    Another Warning That A 2019 Recession Is Coming stocktalkjournal.com/another-warning-...

  7. Kaiser 23 december 2018 15:53
    18 Trillion (And 9) Reasons To Fear The Global Recession www.zerohedge.com/news/2018-12-22/18-...

    The bankers are going on record saying a recession is a business opportunity for them, even if it fucks the American people (YES, THEY ARE USING THOSE EXACT WORDS) imgur.com/gallery/mWx6lxk

    JPMorgan Predicts A 60% Recession,Is Crypto The Best Chance Now ?https://www.cryptocurrencynewstoday.org/jpmorgan-predicts-a-60-recession-is-crypto-the-best-chance-now-bitcoin-news-crypto-news

  8. Kaiser 25 december 2018 02:24
    A gloomy Christmas song: ‘Recession is coming to town’

    You’d better watch out
    You’d better not cry
    You’d better keep cash
    I’m telling you why:
    Recession is coming to town

    It’s hitting you once,
    It’s hitting you twice
    It doesn’t care if you’ve been careful and wise
    Recession is coming to town

    It’s worthless if you’ve got shares
    It’s worthless if you’ve got bonds
    It’s safe when you’ve got cash in hand
    So keep cash for goodness sake, HEY
    A gloomy Christmas song: ‘Recession is coming to town’ www.ejinsight.com/20181224-a-gloomy-c...
  9. forum rang 4 s.lin 25 december 2018 12:11

    Greenspan: “Beleggers moeten zich op het ergste voorbereiden”
    23 december 2018
    De aandelenmarkt zal de komende jaren onder druk blijven staan en beleggers moeten zich op het ergste voorbereiden. Dat zei Alan Greenspan, oud-voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, in een interview met CNN. Hij liet weten niet verrast te zijn door de recente onrust op de aandelenmarkt, omdat het past bij het kuddegedrag van mensen. Toch ziet hij ook fundamentele redenen voor de daling van de aandelenkoersen.

    Volgens Greenspan is de beursdaling grotendeels te verklaren door de stijging van de rente. Zijn vooruitzicht voor de komende jaren is dat de Amerikaanse economie in een stagflatie terecht zal komen. Dat is een situatie waarin de economie niet groeit, maar de inflatie wel toeneemt.

    www.geotrendlines.nl/greenspan-belegg...
151 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,73 -0,54%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.835,57 -0,53%
Germany40^ 17.717,00 -0,67%
Gold spot 2.377,89 -0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Econoc...
+3,90%
WDP
+3,36%
Colruyt
+1,32%
AB InBev
+1,22%
Aedifica
+0,87%

Dalers

Solvay
-4,50%
Deceun...
-2,17%
Barco
-1,97%
Kinepolis
-1,72%
KBC Groep
-1,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links